Brum, sve 5 
No jedno pitanje: zašto svi vi koji idete na Vršić ( ili bar većina ), ne idete
na Mangart, jer Mangartska cesta je puno zanimljivija od prijevoja Vršić.
Nemoj shvatit kao neku kritiku ili pametovanje, nije mi to namjera, no biti
u tako neposrednoj blizini Mangrta i ne otići na najvišu asfaltiranu cestu EX-YU
je grijeh

Hm...htjeli smo mi i pogledati Lipicu (+20-ak km), i popeti se na Mangart (+54 km) i pogledati Planicu (+15 km) i otići do Bohinja (+70 km), ali to jednostavno nije bili vremenski moguće u jedan dan. Kao što je Jessy rekao, s jednim noćenjem bi bilo puno bolje. Osim toga, složiti ćete se sa mnom, da moramo voditi računa i o našim suvozačicama, ipak ona nije toliko utrenirana kao ja, i ne oduševljava se s svim ovim stvarima u tolikoj mjeri.
Ali kako se ja jako volim voziti s njom, radimo kompromise. Ovo nam je do sada najveća dnevna relacija zajedničke vožnje. Kada ju usporedim s prošlogodišnjih 500-ak km na Marauderu, što je bilo čisti mazohizam, ovo je stvarno gušt.
Ja se i inače držim pravila da je prvi odlazak na neku od lokacija samo informativni radi stvaranja dojma, a drugi je ciljani. Kako sam prvi puta uopće u ovom dijelu Slovenije, imam puno bolju predodžbu o tome što i kako slijedeći put. Mada da smo imali sat, sat i pol viška maznuli bi i Mangart, pa jeli kremšnite u Bledu po noći

Osim toga, pa još sam i mlad, pa nemam ni 40 godina (za 2 mjeseca) tek

, još se ja stignem navoziti, pa makar i po šljunku

Ne bih niti ovo forsirao da nisam dobio drugarsku kritiku od starijeg kolege "po oružju" da se moram ići u Alpe učiti voziti, pa sam onda barem "liznuo" Alpe