informacija:
ako je netko (nedaj bože) imao kakav sudar, ili je odlučio srediti neki Guzzi
http://www.rebootguzzispares.com/lik je u Engleskoj, bavi se otkupom razbijenih ili krepanih Guzzia i prodaje dijelove. Nije toliko bitno razgledavanje ponude na ovoj stranici (ionako je malo lijen za osvježavanje), nego treba popuniti formular za naruđbu. Nakon toga će se on javiti mailom i na taj način se dogovara posao. Nije brz, mailove se otprilike čeka dva dana, ali ne laže, navodi točno stanje dijelova i šalje velike slike na kojima se može i razgledati ono što nudi. Cijene su OK, samo je problem sa poštarinom koja nije jeftina. Ja sam naručio doma jer ino adrese iz usluge čuvam za ozbiljnije kupovine gdje će biti važnije koliki je iznos carine. Nisam stavio upit za slanje na neke druge adrese, ali ne vidim zašto bi tu bilo problema.
moja kupovina je bila:
volan modela Vintage sa malo jačom ogrebotinom kroma na jednom mjestu - 30 €
prednji blatobran Nevada noviji model, cijeli, ali sa bojom u katastrofalnom stanju - 22 €
poštarina - 40 € u Zagreb
poštarina dosta poskupljuje inače vrlo jeftine dijelove, ali ovo na Ebay-u ne mogu kupiti za ovaj iznos, i dodatan je problem što niti nema izbora za novije modele. Guzzia ljudi vole i popravljaju koliko god se može, samo da ostane. Volan je teško naći, a cijena ispod 90 ili 100 € za model promjera 30 mm ne postoji. Novi košta 124 €. Blatobran sam našao za 45 $ i istom cijenom poštarine. Novi košta 65 €.
dakle, vlasnik Guzzi otpada se zove Pete Morcombe, i sve se može obaviti mailom. Stranica je bitna za prvi kontakt.