Samo da ti odgovorim na par stvarčica:
U to "naše" doba se vozilo 15-18 utrka godišnje i nije se imalo vremena trenirati na Grobniku (i za većinu upoće nije bilo para), a vozila su se takva
vremena praktički bez treninga.
Kaj se tiče gradskih utrka, bilo je godina da se uopće nisu vozile, a za to se izborio tadasnji Falcon team baš iz tog razloga da ne glume cirkusante i zabavljaju publiku po gradovima, usprkos velikom protivljenju Severa i saveza.
Slušajući sportaše iz tog doba svojim bojkotom samo su htjeli da u gradovima se isključivo poboljšaju zone izljetanja, sigurnost staze i publike također.
Da ne misliš da bezveze lupam informacije, imam izvore iz prve ruke, od svog starog koji se je u to vrijeme boril protiv vjetrenjača i vodio Falcon racing team ( vozači koji su prodefilirali kroz team: Aljinović, Erdec, Pribudić, Drmeš, Majcan, Nervo, Štimac, Tomeković...).
Na njihov službeni zahtjev i ideju se uvela klasa 125SP i 250SP... što znači da su ti ljudi bili neovisni o Severu i isključivo vozili za svoje pare, a u teamu je moralo biti minimalno 4 vozača da bi team uopće bio bodovan.
Dok se išlo prvi puta na prvenstvo Europe u Most (250GP Honda/Aljinović) savez nije bil u stanju ni kupiti litru goriva, a kamoli riješiti ostalu papirologiju. Tak da ni sami nemamo pojma kak su opće došli do tam. (klupskim papirima

)
Ok, otišla sam predaleko, no pošto sam veliš da ne znaš puno o tim stvarima malo da te uputim (ništ zlonamjerno

)
Nažalost moj stari nerado govori o tim stvarima, tak da se nemrem raspištoljit do kraja da ti približim situaciju.
Poanta svega je da se stvarno nije puno promjenilo.
I slažem se da ondašnje vrijeme je imalo svoje junake i današnje vrijeme također.
Zato ne kužim , ako si pročital sve moje postove prije ko što sam ja tvoje, izvukel iz konteksta da ja potcjenjujem nekog iz današnje generacije.
Danas se izuzetno divim jednom Gajiću, braći Nervo, Eriku, Aldi i malom Dampiniju... kao što su onda bili ovi već spomenuti vozaći "onog" doba.
I žalosno je samo da se ovakve rasprave vode s takvim temama, a ne da se npr.nađe način kako pomoći tim mladim potencijalima da voze "prave utrke".
Ovi ljudi su se pobrinuli da ostave nekaj iza sebe i ipak su nešto malo promjenili, a sad si ti u poziciji da mjenjaš stvari i možda pružiš nekom podrškuod mlađih vozača

Ja završavam ovim postom svoju raspravu i drago mi je samo ako je ko iz njih uspjel kaj pročitat kaj nije znal.
P.S. Plavuša je samo malo našla vremena i informacija, no velim neću se više upuštati