Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 12   Dolje

Autor Tema: TABLICA NAJBRŽIH HRVATA NA GROBNIKU. update 14.10.  (Posjeta: 35756 )

Saša 69

• motori.hr
  • Administrator
  • Spol: Muški
  • Vozi: Suzuki
Odg: TABLICA NAJBRŽIH HRVATA NA GROBNIKU. update 14.10.
« Odgovori #175 : 16. Listopad 2008, 18:37:28 »

E, moj Saša !!! Svi mi volimo sebe ali ti pretjeruješ. Sad ti uspoređuješ nešto što neide. Svaka čast tvojim rezultatima, ali nemožeš uspoređivat moto sport danas i prije 20 - 30 godina, nikako. Znaš li ti kak je bilo nabavit motor 70- 80 godina običan cestovni a kamoli trkači!? Ti tadašnji dečki koji su se vozili i radili rezultate što na domačem ,što na svjetskom prvenstvu su svemir u usporedbi sa današnjim uvjetima... Danas nabavit motor i sve ostalo ide, naroćito ak imaš paprike , a što tebi ne fali!!! Nije tada bilo ni interneta ni drugih medija da se može svaki pojedinac tolko imponirat, pa opet smo znali ko je " baja " . Osobno mislim da ste svi danas dobri trkači , bolji tim više kolko ko ima i može više trenirat. I Aljinović i Joža i Emil, Hegel, Štimac, Leljak, Lsički, ma da ne nabrajam su bili pravi trkači u svoje vrijeme i nemožeš nikog uspoređivati sa sobom danas. Pusti ono vrijeme prošlosti a ti gledaj samo današnje rezultate, uvjete i vozaće. Ne dozvoli da te na Grobniku pere "kekec", kao što ti na stazi u Mađarskoj ne pereš Mađara..... A broj 1 bi ti bio na drugom motoru ove godine da nije bilo nesretnih događaja....
U svakom slučaju čestitam ti na tituli prvaka  i puno sreće u idučoj godini u ime " Rudeš moto boysa :palacgore: 

Zasto spominjes mene i govoris o meni. Ma pusti mene bez obzira na moje rezutate i uspjehe. Ja sam se kacio i jos uvijek se kacim na prave trkace danasnjice medju kojima mozda jesam a mozda i nisam (obzirom na godine nisam  :mrgreen: ). Zasto svi odmah shvatite da ja sebe usporedjujem sa nekim od prije. Mogu se usporedjivati jedino sa ljudima sa kojima sam vozio u ovo vrijeme, a kad spominjes financije, jel ti stvarno mislis da su drugi trosili manje od mene :mrgreen: Kod drugih je jedina razlika sto nemaju medij iza sebe i toliko poznanstva pa nisu toliko eksponirani pa se automatski o njima toliko niti ne prica. Mozda im je zbog toga malo teze za snaci oko sponzora, ali vjeruj mi njihov proracun nije nista puno manji od mojeg.

Nego vratimo se na temu ... ajde ti meni sada reci, u ono vrijeme, koji su to vozaci koje spominjes popunili kompletno postolje u Alpe Adria prvenstvu. Braca Nervo i Ivan Visak jesu, a ako mislis da im se motori puno razlikuju od motora u ono vrijeme, varas se.
Danas sam si dao malo truda da provjerim malo ta vremena. Uskoro cu objaviti podatke sa utrka .. makar su to bila velika vremena, malo me zacudio jedan interesantan poredak. Jedan nas poznati vozac je od 3 utrka tada vozenih za Alpe Adrija (pazite, 1993. su se vozile samo tri utrke jer je tek tada Alpe Adrija i startala), odvozio samo jednu utrku, dobio 11 bodova i zavrsio ukupno 5. E sad vi meni mozete usporedjivati tih 11 bodova i 5. mjesto ukupno sa recimo Dampinim 5 mjestom nakon 7 odvozenih utrka.
Imam i druge rezultate gdje su ti nasi vozaci stizali 15. 16. tako da stvarno neznam od kud vama sve to, ali eto, bas cu se malo potrudit pa cu izvadit te uspjehe nasih na utrkama od 1990. do 1998. Bojim se samo da ne bi sve to zavrsilo kao sa pricom oko vremena po krugu. Svi spominju klasu 250GP na nekih 1:33 a kad pitas trkaca iz onog vremena, vidis da su rezultati bili 1:35. Takodjer, nas Drmes je 1994. vozio 1:34-1:35 na utrkama (rekord u je iz 1996.). No dobro, zbog svih tih vremena koji su mnogi zaboravili, stvarno cu sve to objaviti, a onda cete svi vi koji ipak po mojem smanjujete vrijednost danasnjih vozaca u odnosu na nekadasnje, imati malo vise materijala crno na bijelo da ili dokazete svoje tvrdnje ili pocnete malo vise cijenit kad jedan Dominik Nervo na 125Sp-u iz bog te pito koje godine postavi apsolutni rekord Grobnika, ili Kad jedan Luka Nervo postavi rekord na Panoniaringu, da ne pricam o nanizanim pobjedama Ivana Viška. Tako da sto se mene tice, ja postujem stare trkace, ali ne mislim da je njihov uspjeh nekad bio veci na medjunarodnim prvenstvima.

Samo da se jos nadovezem na ovo : ali nemožeš uspoređivat moto sport danas i prije 20 - 30 godina, nikako. Znaš li ti kak je bilo nabavit motor 70- 80 godina običan cestovni a kamoli trkači!?

Stvar je potpuno ista.... zasto, zato jer je tako bilo i konkurenciji. Prije 15 godina Alpe Adrija je izgledala slabije od utrke u Krizevcima, bilo je malo vozaca i jako malo novaca ali za sve. Danas su jaki timovi iza svih najjacih vozaca. Jel ti znas koliko logistike i koliko jak tim stoji iza Jermana .. jel ti znas koliko logistike i tko stoji iza Meklaua, Camlek je pak prica za sebe, imam jednu sliku iz njegove radione i garaze .. taj covijek je tim za sebe. Da ne spominjem Kispatakija i njegov Full Gas racing team... ma samo odi jedan vikedn na AA na Grobnik pa pogledaj te silne slepere i slicno. Nekad je bilo manjenovaca i manje vozaca ali oni koji su bili u vrhu, ti su kao i danas, imali iza sebe puno toga.

I da, ono sto je bilo u vrijeme Yuge, to niti znam niti sam imalo upucen, ovdje se spominju imena od '92. na dalje koliko sam shvatio.
« Zadnja izmjena: 16. Listopad 2008, 21:44:31 Saša 69 »
Evidentirano

Saša 69

• motori.hr
  • Administrator
« Odgovori #176 : 16. Listopad 2008, 19:34:32 »

Pa nije bas tako. Kada sam god pricao sa Drmesom, uvijek je govorio koliko je on kasno mogao kociti i koliko je njegov motor isao po pravcu i da ga cudi da ove danasnje rakete neidu brze.

Superbike je uvijek bio superbike, a ovo sto mi vozimo su ipak serijski cestovni motori sa izmjenjenim ovjesima s tim da su nasi ovjesi jeftiniji od originalnih  :mrgreen:

Sad sam bas provjeri ojedan podatak. Luka Nervo je ove godine na 125GP motoru vozio 1:36 .. zar nisu toliko nasi velikani onog vremena vozili na 250GP-u i koliko su oni vozili GP125 ??
Evidentirano

guli

• *
« Odgovori #177 : 16. Listopad 2008, 21:59:18 »

Nemam volje na sve ovo odgovarati.
Počeo sam voziti 1997 PJ 50 ccm i vozio sam u novo doba 06 i 07
Vozio sam sve šta se moglo vozit i jedini sam koji je vozio i prije i sada

Stvarno svi koji su pisali o ovome kako prije a kako je sad stvarno previše brkate neke stvari
neki idu u jednu stranu a neki u drugu
Nemam jednostavno vremena za to sad sve pisat i objašnjavat
Nadam se da ću brzo vidit Sasu i da ću imat vremena za sve ispričat

Previše  griješite
Nekad je bilo nekad a sad je sad !
Motori nekad i sad ?
Alpe adria nekad i sad ?
Gume nekad i sad ?
Logistika nekad i sad ?

Sve ovo treba da dobro znate da bi mogli uspoređivat

Ps. Sasa   96 na cilnoj max brzina sa SBK Ducati 888 264 km/h     125 -130 ps na zad.kolu i težina 160 kg
Evidentirano

Saša 69

• motori.hr
  • Administrator
« Odgovori #178 : 16. Listopad 2008, 22:09:51 »

Ma sve je to sto si napisao jasno, zato i krivim za sve plavusu koja je zakuhala sa usporedbama nekad i sad  :mrgreen:

Ovo za 264 vjerujem, makar sam ja zapamtio 274 od Drmesa, no to uopce nije bitno. Leljak je uspio uci u Zagrebacki zavoj bez kocnice ... da mi je vidjeti nekog ko bi to uspio sad. Sjecam se Pragera (prvaka Alpe Adria) na jednoj utrci kad je ostao bez kocnice ... skoro je probio ogradu udaljenu na 50 metara sodera od staze.

Jedino sto bi mogao napisati to je zasto su vremena 1996. bila slicna kao vremena vozena danas posto si vozio na skoro istim vremenima onda na Superbikeu i sada na Stocku. Ti si jedini koji je probao i jedno i drugo.
Evidentirano

Fireblade2

• Vozi: Honda CBR 954 RR
« Odgovori #179 : 16. Listopad 2008, 22:11:37 »

Ovo je dobro...pljuju se pa onda pišu : "da ne bude nesporazuma, ja njih iznimno cijenim"  :mrgreen: :mrgreen: :misli: . Šta ima loše u tome da ti je neko uzor i da posli misliš kako si bolji? Tako treba biti ako nešto želiš ili jesi napravio.

U svim sportovima je tako, nemoguće je uspoređivati prošle i sadašnje rezultate. Prvak je uvijek prvak i onaj što je nekad u drugom vremenu bio, ponovo bi bio da se rodi u novije doba. Jer je takvog kova.

Papci  :wink: .
Evidentirano
www.CRO-MOTO.com

Online magazin

mate

• Administrator
« Odgovori #180 : 16. Listopad 2008, 22:18:27 »

Ne znam koji dio ti nije jasan? Naravno da ih cijenim i upravo sam od njih čuo priču o nabavki i cijeni motora. Znači, da ti nacrtam, promakla ti je činjenica da  odgovor nije bio namjenjen njima nego znalcima koji ovdje minoriziraju uspjehe današnjih trkača. Ako treba još malo crtat, samo ti reci...  8)
Evidentirano

Saša 69

• motori.hr
  • Administrator
« Odgovori #181 : 16. Listopad 2008, 22:20:17 »

To u navodnicima su Matine rijeci a tesko da je on bolji od nekog  :mrgreen: :mrgreen:

Ja osobno za sebe ne smatram da sam bolji, mozda bi to postao kad bi se posvetio tom sportu jos koju godinu, a tko zna, mozda se i posvetim pa postanem. No smatram za neke druge decke da su bolji, a da se onda nalazi netko tko to ide usporedjivati i govoriti kako su to nekad bili pravi trkaci a ovi danas da su samo brzi i da je to sve zbog novaca i financijskih mogucnosti. Opasne su vam financijske mogucnosti obitelji Nervo i obitelji Horvat. A i Visak je rekao da ako se iduce godine nekaj ne pomakne, da mali nece moci voziti Alpe Adriju.
Evidentirano

Saša 69

• motori.hr
  • Administrator
« Odgovori #182 : 16. Listopad 2008, 22:23:48 »

sad sam malo vratio par stranica unazad da vidim tko je zakuhao pricu. Poceo je Skendrovic, vodja SuperMota kojeg se ne sjecam da sam ove godine jednom vidio na utrkama Alpe Adria na Grobniku, a onda je nastavila pcelica Maya .... jebote al sam lako zapaljiv  :mrgreen:

jedino sto je stvarno istina, to je da sam ljubomoran na te decke. Da sambar 1992-3 imao mogucnosti sjesti na neki trkaci motor i voziti utrke ....bas sam se morao spizdit u zid '92. i time okoncat moto karijeru na 10 godina  :?
Evidentirano

maya

• **
  • Spol: Ženski
  • Vozi: Baby Ninja
« Odgovori #183 : 16. Listopad 2008, 22:25:33 »

Samo da ti odgovorim na par stvarčica:
U to "naše" doba se vozilo 15-18 utrka godišnje i nije se imalo vremena trenirati na Grobniku (i za većinu upoće nije bilo para), a vozila su se takva
vremena praktički bez treninga.
Kaj se tiče gradskih utrka, bilo je godina da se uopće nisu vozile, a za to se izborio tadasnji Falcon team baš iz tog razloga da ne glume cirkusante i zabavljaju publiku po gradovima, usprkos velikom protivljenju Severa i saveza.
Slušajući sportaše iz tog doba svojim bojkotom samo su htjeli da u gradovima se isključivo poboljšaju zone izljetanja, sigurnost staze i publike također.
Da ne misliš da bezveze lupam informacije, imam izvore iz prve ruke, od svog starog koji se je u to vrijeme boril protiv vjetrenjača i vodio Falcon racing team ( vozači koji su prodefilirali kroz team: Aljinović, Erdec, Pribudić, Drmeš, Majcan, Nervo, Štimac, Tomeković...).
Na njihov službeni zahtjev i ideju se uvela klasa 125SP i 250SP... što znači da su ti ljudi bili neovisni o Severu i isključivo vozili za svoje pare, a u teamu je moralo biti minimalno 4 vozača da bi team uopće bio bodovan.
Dok se išlo prvi puta na prvenstvo Europe u Most (250GP Honda/Aljinović) savez nije bil u stanju ni kupiti litru goriva, a kamoli riješiti ostalu papirologiju. Tak da ni sami nemamo pojma kak su opće došli do tam. (klupskim papirima :wink:)
Ok, otišla sam predaleko, no pošto sam veliš da ne znaš puno o tim stvarima malo da te uputim (ništ zlonamjerno :wink:)
Nažalost moj stari nerado govori o tim stvarima, tak da se nemrem raspištoljit do kraja da ti približim situaciju.
Poanta svega je da se stvarno nije puno promjenilo.
I slažem se da ondašnje vrijeme je imalo svoje junake i današnje vrijeme također.
Zato ne kužim , ako si pročital sve moje postove prije ko što sam ja tvoje, izvukel iz konteksta da ja potcjenjujem nekog iz današnje generacije.
Danas se izuzetno divim jednom Gajiću, braći Nervo, Eriku, Aldi i malom Dampiniju... kao što su onda bili ovi već spomenuti vozaći "onog" doba.
I žalosno je samo da se ovakve rasprave vode s takvim temama, a ne da se npr.nađe način kako pomoći tim mladim potencijalima da voze "prave utrke".
Ovi ljudi su se pobrinuli da ostave nekaj iza sebe i ipak su nešto malo promjenili, a sad si ti u poziciji da mjenjaš stvari i možda pružiš nekom podrškuod mlađih vozača :wink:
Ja završavam ovim postom svoju raspravu i drago mi je samo ako je ko iz njih uspjel kaj pročitat kaj nije znal.

P.S. Plavuša je samo malo našla vremena i informacija, no velim neću se više upuštati  :wink:

Saša 69

• motori.hr
  • Administrator
« Odgovori #184 : 16. Listopad 2008, 22:34:31 »

Jedan dio nema veze sa temom, a posto vidim da nisi upucena u planove saveza, discipline ni timova za 2009. godinu ne namjeravam to sad ovdje objasnjavat jer ce biti kako bude, a vjeruj mi na dobrobit svih, a upravo vecine navedenih.

Osvrnut cu se samo na tvoju drugu recenicu....  Takva vremena bez treninga ..... 18 utrka godisnje ... jel ti znas koliko je to vise treninga nego sto bilo koji vozac u ovo doba ima ?  Jel ti znas sto znaci pojam uvozenost i trkaca kondicija ?

Mayo pozdravi starog i reci mu da savez i trkaci nemaju nikakve veze jedno sa drugim i da ne gori jos uvijek zbog toga jer ce to prenjet i na tebe .. a to ti nije dobro, vjeruj mi , probao sam godinu dana i dost mi je.
Evidentirano

erik

• **
« Odgovori #185 : 16. Listopad 2008, 22:34:55 »

Mislim da ima danas dečki koji imaju muda isto kao i vozači prije. Pitanje je samo ko će imat više sreće da mu se faktori poslože a pošto su ovi naši dečki još aktivni nemamo ih pravo osuđivat nego samo im dat ruku potpore dogod se aktivno voze.
Evidentirano

maya

• **
  • Spol: Ženski
  • Vozi: Baby Ninja
« Odgovori #186 : 16. Listopad 2008, 22:41:27 »

Upravo to Erik, trba dati podršku potencijalima :wink:

A tebi Saša sigurno bi "puno" značilo za Grobnik da si treniral u Bj, Kž, Žu, Vt, NG i takvim "pistama".
Ti bi bar trebal objasniti koliko ti vremena i priprema treba za takve utrke i kaj to znači za motor.
Pretpostavljam da to samo remeti ritam pravih utrka na pistama, a od tog samo imaju korist gledaoci i organizatori, a najmanje vozači

erik

• **
« Odgovori #187 : 16. Listopad 2008, 22:41:36 »

Danas se izuzetno divim jednom Gajiću, braći Nervo, Eriku, Aldi i malom Dampiniju... kao što su onda bili ovi već spomenuti vozaći "onog" doba.

To, mayo reci mu neka nam pomogne malo, he,he
Prvak si postao nađi nove pulene da opravdaju rezime i imidž SUZUKI RACING TEAMA i MK MOTORI..
Evidentirano

Saša 69

• motori.hr
  • Administrator
« Odgovori #188 : 16. Listopad 2008, 22:47:03 »

Upravo to Erik, trba dati podršku potencijalima :wink:

A tebi Saša sigurno bi "puno" značilo za Grobnik da si treniral u Bj, Kž, Žu, Vt, NG i takvim "pistama".
Ti bi bar trebal objasniti koliko ti vremena i priprema treba za takve utrke i kaj to znači za motor.
Pretpostavljam da to samo remeti ritam pravih utrka na pistama, a od tog samo imaju korist gledaoci i organizatori, a najmanje vozači

Jao vidim da me obozavas  :mrgreen: :mrgreen:

Maya, neznas niti sama koliko znace te trke za jedan Grobnik. Koliko ruke ojacaju, koliko vozac kondicije dobi kad vozi svaki vikend i koliko se vozac dodatno opusta na tim utrkama. Jako sam dobro zapamtio rijeci Keca kada mi je rekao moras voziti sve utrke, nakon svake si jos brzi.

Ono sto me smeta, to je da vidim na sto pucas, i makar si totalno u krivu, fakat se necu sa tobom tu raspravljati o tome.
Evidentirano

strasilo

• šafran
  • Vozi: egzotičnu Suzu i najbržeg pocketa u Požegi
« Odgovori #189 : 16. Listopad 2008, 23:23:10 »

poslao sam upit na Grobnik

jel ima odgovora ?
Evidentirano
Teško onom koji mora nekog drugog da unizi, da bi se on sam izdigao ili bolje rečeno da bi imao iluziju da se izdigao.

Došla su takva vremena da čovjek "danas kupi jaje, a sutra ga zna već sam snesti" jer je naučio preko interneta... LOOL

Saša 69

• motori.hr
  • Administrator
« Odgovori #190 : 16. Listopad 2008, 23:27:26 »

Ima, zvala me Sandra sa Grobnika i rekla mi je izvadit sve rezultate od 1992. do danas.

Bit ce to sad ovih dana, kad napravimo intervju sa ondasnjim trkacima pa skupimo slike i slicno ... ukomponirat cemo mi to sve u jednu cjelinu.
Evidentirano

strasilo

• šafran
« Odgovori #191 : 16. Listopad 2008, 23:28:23 »

a za 1990 .... ?
Evidentirano
Teško onom koji mora nekog drugog da unizi, da bi se on sam izdigao ili bolje rečeno da bi imao iluziju da se izdigao.

Došla su takva vremena da čovjek "danas kupi jaje, a sutra ga zna već sam snesti" jer je naučio preko interneta... LOOL

Saša 69

• motori.hr
  • Administrator
« Odgovori #192 : 16. Listopad 2008, 23:29:39 »

Rekla je pogledat i to u arhivi makar je ona tamo od 1992. pa joj je malo teze to naci. Ali eto, plan je to sve pocupat, posknirati i dokumentirat.
Evidentirano

strasilo

• šafran
« Odgovori #193 : 16. Listopad 2008, 23:31:10 »

thx ...  :palacgore:

daj da starog stavim bar na 5 min među prvih 50 ... bit će sretan ...
Evidentirano

Saša 69

• motori.hr
  • Administrator
« Odgovori #194 : 16. Listopad 2008, 23:35:09 »

Mislim jedino da ce biti problema sa najboljim krugom iz razloga sto se to nekad nije pisalo. Tj. je, ali ne prije 1993. koliko sam shvatio. Ima broj krugova i ukupno vrijeme, cak ni poredak nije dobar nego su imena po abecedi a onda uz to pise rezultat pa se ti snadji  :mrgreen:
Evidentirano

jolly the roger

• Vozi: smijesne ljude gore dole po svom njezniku
« Odgovori #195 : 16. Listopad 2008, 23:40:13 »

Mislim jedino da ce biti problema sa najboljim krugom iz razloga sto se to nekad nije pisalo. Tj. je, ali ne prije 1993. koliko sam shvatio. Ima broj krugova i ukupno vrijeme, cak ni poredak nije dobar nego su imena po abecedi a onda uz to pise rezultat pa se ti snadji  :mrgreen:
za nekog polupismenog za rad u excelu, nakon sto se utipka(ili unese iz druge datoteke) raspored, lako se nadje najbrze vrijeme :mrgreen:
Evidentirano
PRODAJEM IZVORNO DOMAĆE ISTARSKO MASLINOVO ULJE

Saša 69

• motori.hr
  • Administrator
« Odgovori #196 : 16. Listopad 2008, 23:41:18 »

za nekog polupismenog za rad u excelu, nakon sto se utipka(ili unese iz druge datoteke) raspored, lako se nadje najbrze vrijeme :mrgreen:

cuj ti pismeni, jesam li ja napisao da se u to vrijeme nije pisalo najbrze vrijeme po krugu  :mrgreen:
Evidentirano

101 ili stojednaseljačina

• glavonja
  • Vozi: jebo murju ... jeboooo
« Odgovori #197 : 16. Listopad 2008, 23:49:22 »

thx ...  :palacgore:

daj da starog stavim bar na 5 min među prvih 50 ... bit će sretan ...

Reci ti njemu nek se on ponovo stavi tam ... jebote pa ima i starjih od njega kaj jure tam ... recimo Kemo  .... no dobro , dobro , on sam tak zgleda starije  :jesus: :LOL: :LOL:
Evidentirano

strasilo

• šafran
« Odgovori #198 : 16. Listopad 2008, 23:51:29 »

Reci ti njemu nek se on ponovo stavi tam ... jebote pa ima i starjih od njega kaj jure tam ... recimo Kemo  .... no dobro , dobro , on sam tak zgleda  :jesus: :LOL: :LOL:

pa jebote, stari nije sjeo na motor od 2000 .... osim na moj prošle godina kad sam mu uzeo auto i otišao na Grobnik .... a u Požegi ko zakurac padala kiša, pa se nije ni tad vozio ..

da imam para ko što nemam, ja bih mu ga kupio ...
Evidentirano

jolly the roger

• Vozi: smijesne ljude gore dole po svom njezniku
« Odgovori #199 : 16. Listopad 2008, 23:56:43 »

cuj ti pismeni, jesam li ja napisao da se u to vrijeme nije pisalo najbrze vrijeme po krugu  :mrgreen:

"cak ni poredak nije dobar nego su imena po abecedi a onda uz to pise rezultat pa se ti snadji  "
koji rezultat piše? samo plasman ili?
Evidentirano
PRODAJEM IZVORNO DOMAĆE ISTARSKO MASLINOVO ULJE
 Str: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 12   Gore

Stranica je generirana za 0.163 sekundi uz 16 upita.