evo me nazad. 6 dana na hvaru u starigradu. bilo je fenomenalno. hvala svima na preporukama, a sad malo feedbacka:
restorani
Vidikovac - definitivno najgori restoran koji smo posjetili, pogled na "konobaricu" i par rijeci vec su pobudili sumnju koja se kasnije potvrdila
Antika - Stari Grad - jednoglasno izabran za najbolji restoran
Panorama - iznad Hvara - isto tako odlican restoran, ali i najskuplji
Turan - Jelsa - odlicni morski plodovi
Mala Milna - uvala Mala Milna (kad se dode u Milnu skrene se desno, prode kamp i u uvali su 2 restorana i jedan kafic), odlican i najjeftiniji
plaze
uvala Priluka - iznad Stari Grada prema rtu Kabal - nema bas hlada,ali bar je more ultra cisto
Stari grad iza hotela Arkade - uzivali cijelo popodne u hladu
iznad Hvara - mislili smo se tamo kupati, prije heliodroma skretanje lijevo, ali cesta je zatvorena. zna li netko zasto ? loviste ili ?
uvala Lozna, Jagodna i dr. iznad Hvara - po meni unistena obala, previse izgradenih vikendica na plazi i betoniranih "lezaljki"
uvala Mala Milna - nismo se kupali, ali izgleda odlicno
Sv. Nedjelja - kad se dode do Bilog Idra skrene se lijevo i samo pravo jedno 200-300m - super plazica, pogled super, malo previse ljudi, uboli jedini komadic hlada, ima i kafic pored koga zanima
u preporucene uvale Zukova i Dubovica nismo isli jer nam se nije dalo pjesaciti
provozali sva tri cestovna tunela

)
bili na skoro svim tvrdavama oko Hvara - najbolja je Napoleon, vidjeli aerodrom, bili na Sv Nikoli - super dozivljaj iako je cesta od strane vidikovca (mozda koji km od one "farme") u rekonstrukciji tamo da su samo nabacali i poravnali materijal, a nisu ga izvaljali.
bili smo i na rtu Kabal i imam jednu malu domacu zadacu za Franu: odi tamo i snimi nam one tunele. mi smo dosli do tamo vidjeli natpis tuneli lijevo, ali nismo znali da li se mjesto mozda tako zove ili su stvarno tamo tuneli, a i nismo znali da li cemo u podne na +30 morati pjesaciti 50m ili 500m tamo i nazad. kad smo se vratili u apartman rekao gazda da su tamo stvarno tuneli iz WWII, da je cijelo brdo prosarano i da ima i skrovista za male podmornice.
na kraju i preporuka za apartman: 40m2, 40eura na dan, bracni krevet (mrvicu je kratak), kuhinja, tus i wc (tus je malo previse prskao), parking za motor u zatvorenom dvoristu, gazde odlicni, mirni dio Stari Grada, tel. 021/765-824