Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: [1] 2  Sve   Dolje

Autor Tema: Problem s mašinom od tomosa 14-ice  (Posjeta: 1711 )

Karabaja

• Spol: Muški
  • Vozi: Ne.
Problem s mašinom od tomosa 14-ice
« : 15. Srpanj 2007, 20:47:10 »

Radio sam malu generalku.... Zamijenjena je radilica, C3 ležajevi, zamijenio sam i manji ležaj kod piramide, svi semerinzi, zupčanik 2. brzine, kvačilo, brtve...... Sad kad je hladna mašina upali relativno lako, i ide, al ne kao prije, sad se vrti do 6000, prije je vukla do 7000 okr... A kad se zagrije, treba biti u jako visokim okretajima da bi radila, ako okretaji padnu čuje se bbuuuuuuu.............. Moram onda šaltat u nižu da narastu okretaju pa da se ne ugasi. Svijećicu sam probao stavit novu, ali ništa, iskra je tako velika da osvijetli radionu, zamijenio sam i rasplinjač, dizne, plovak..... Ništa ne pomaže. :misli:
:blink:
Evidentirano
www.tomos-riders.com
U mojih 112 dana, 2 sata i 19 min online klip u mom avataru je napravio 27 118 392 gore-dolje... (Sad je već i malo više, al tko će to opet računati)

Bandit

• ADMIN PIZDEK
  • Administrator
  • Vozi: Suzuki SV 1000 S
Odg: Problem s mašinom od tomosa 14-ice
« Odgovori #1 : 15. Srpanj 2007, 20:53:32 »

Frgić se da štelat? Je sve ok? Ne preljeva bengu?
Ili da se nekaj ne dešava sa filterom zraka?
Da ti negdje ne vuče falš zrak?
Evidentirano
Procjene vrijednosti motocikala (i drugih vrsta vozila i plovila) pri kupoprodaji, a za potrebe plaćanja poreza. Javiti se na pp, ili na procjena.plovila@gmail.com

bmw m 5

• Najbolji forumaš 2009. HONDA HRC TEAM
  • Moderator
  • Vozi: se VTR SP 01
« Odgovori #2 : 15. Srpanj 2007, 21:09:42 »

Semerinzi radilice....negdje ti se potkrao sitni propust pri slaganju. Lijevi semering....17-35-7 desni semering 20-35-8. Jesi li tako slozio ?? :misli:
Evidentirano
O&G Team

Karabaja

« Odgovori #3 : 15. Srpanj 2007, 21:25:09 »

Frgić se da štelat? Je sve ok? Ne preljeva bengu?
Ili da se nekaj ne dešava sa filterom zraka?
Da ti negdje ne vuče falš zrak?
Frgić je onaj tomosov bing 12mm... Samo za ler gas ima vijak... Probao sam i njega zamijenit,isto je, a i pogledao sam filter, probao i s njim i bez njega....

Semerinzi radilice....negdje ti se potkrao sitni propust pri slaganju. Lijevi semering....17-35-7 desni semering 20-35-8. Jesi li tako slozio ?? :misli:
Pomislio sam na semeringe kad sam već sve probao... Ma sutra mašina ide dolje na obukciju.... Desni semering je 20-35-7, al mislim da taj 1 mm širine ne igra ulogu... Možda sam i nekako krivo ugurao unutra...  :misli:
Evidentirano
www.tomos-riders.com
U mojih 112 dana, 2 sata i 19 min online klip u mom avataru je napravio 27 118 392 gore-dolje... (Sad je već i malo više, al tko će to opet računati)

CH4

• OTOMAN
  • **
  • Vozi: motor sa unutrasnjin sagorjevanjem
« Odgovori #4 : 15. Srpanj 2007, 21:32:58 »

a sta ti je sa strujon. :misli:
Evidentirano

Karabaja

« Odgovori #5 : 15. Srpanj 2007, 21:35:31 »

a sta ti je sa strujon. :misli:
Napisao sam da je iskra dobra, velika, i platine se otvaraju baš kako moraju.
Evidentirano
www.tomos-riders.com

CH4

• OTOMAN
  • **
« Odgovori #6 : 15. Srpanj 2007, 21:42:13 »

Napisao sam da je iskra dobra, velika, i platine se otvaraju baš kako moraju.

ok, ali koliko prije gornje. koliko se ja sican tribalo bi bit 1,5mm. ako je vise (ranije) na malin dirima ti slabije radi i obrnuto. :misli:
Evidentirano

Karabaja

« Odgovori #7 : 15. Srpanj 2007, 21:48:34 »

ok, ali koliko prije gornje. koliko se ja sican tribalo bi bit 1,5mm. ako je vise (ranije) na malin dirima ti slabije radi i obrnuto.  :misli:
Baš toliko....  :palacgore:

Ma vidjet ćemo sutra kad rastavim....
Evidentirano
www.tomos-riders.com

deep

• **
  • Vozi: lagano
« Odgovori #8 : 15. Srpanj 2007, 22:01:23 »

kad spominješ C3 ležajeve nadam se da misliš na L17
nespominjes da li si podešavao zazore na radilici kad si ugrađivao bočne ležaje L17
i još nešto kažeš da ti je karburator bing 12 koliko se ja sjećam na 14-ici je bing 13 mm

a to što ti se tako sad ponaša ponovo otvori i presloži možda ovaj put bude bolje
sve je to nagađanje
Evidentirano
Ovdje je nekad bio potpis!

Karabaja

« Odgovori #9 : 15. Srpanj 2007, 22:19:14 »

kad spominješ C3 ležajeve nadam se da misliš na L17
nespominjes da li si podešavao zazore na radilici kad si ugrađivao bočne ležaje L17
i još nešto kažeš da ti je karburator bing 12 koliko se ja sjećam na 14-ici je bing 13 mm

a to što ti se tako sad ponaša ponovo otvori i presloži možda ovaj put bude bolje
sve je to nagađanje
Ne, 6203 ležaj, C3 je oznaka za povećanu zračnost. Znači nisu L17. Jel taj ležaj L17 kao ovaj NJ203?
Evidentirano
www.tomos-riders.com

vjeko46

• Predsjednik razreda
  • **
  • Vozi: YAMAHA XJR 1300SP ;Nrg50
« Odgovori #10 : 15. Srpanj 2007, 22:46:45 »

nisi dobro nešto sastavija
ili brtva glave pušta(šta možel lako provjerit kad rastaviš glavu tamo di pušta biče vlažni)
ili ti gubi potisak na semerinzima koji su vjerojatno stari i kruti pa kad si rastavio više ne drže kao prije
ili karburator vuče falši zrak.
Tako je to nekad bilo možda i danas isto :mrgreen:
Evidentirano
JA sam na moru i MORAM SE

KAD ODRASTEN BIT ĆU VELIKI

Karabaja

« Odgovori #11 : 16. Srpanj 2007, 19:11:21 »

nisi dobro nešto sastavija
ili brtva glave pušta(šta možel lako provjerit kad rastaviš glavu tamo di pušta biče vlažni)
ili ti gubi potisak na semerinzima koji su vjerojatno stari i kruti pa kad si rastavio više ne drže kao prije
ili karburator vuče falši zrak.
Tako je to nekad bilo možda i danas isto :mrgreen:
Ne pušta.... Semeringe sam nove stavio.....

Danas sam rastavio mašinu.... Jedan semering je bio malo ukuso... malo malo... Vjerojatno ne smeta, ali sam ga svejedno maknuo i stavio drugi (isto novi).... I opet sve sastavio... I isto... Možda sad čak malo bolje ide, al opet ne kao prije... I nakon par minuta vožnje krepao, nemogu ga upalit nikako..... Fakat ne kužim....  :palacdolje:
Evidentirano
www.tomos-riders.com

CH4

• OTOMAN
  • **
« Odgovori #12 : 16. Srpanj 2007, 19:20:26 »

pa jeli ga mos upalit kad se ohladi?  :misli:
Evidentirano

Karabaja

« Odgovori #13 : 16. Srpanj 2007, 19:56:40 »

Sad se ohladio, ali neće.... Da probam ponovno paljenje podesit? Al ne vjerujem da je to, jer je prije hladan radio kako treba....

I još nešto da pitam.... Primjetio sam da mi cvijećica baca iskru kad masa svijećice nije na mašinu, već na podu, betonu.... Jel to uobičajeno?  :mrgreen:
Evidentirano
www.tomos-riders.com

CH4

• OTOMAN
  • **
« Odgovori #14 : 16. Srpanj 2007, 20:02:12 »

da ako ti je motor na nogarama. dali imas elektronsku struju (nebi je smija verglat na prazno bez svicice). provaj prominit kabel i svicicu  :misli:
Evidentirano

deep

• **
« Odgovori #15 : 16. Srpanj 2007, 20:12:17 »

Nevidim da si spomenuo kod promjene radilice da li se radi o repariranoj radilici iil polovnoj ili novoj
naime ako se radi o repariranoj mislim na ispresavanju bolcna iz velike pesnice postoji velika vjerojatnost da kod upresavanja nije dovoljno ili nije uopće centrirana , te je takomogučnost debalansa i povečano širenje semeringa i s tim gubitak funkcije istih .
identićna situacija može se desiti i kod ugradnje polovne ako je rukovano sa nepažnjom od udaraca pa do eventualnog ispadanja na tlo gdje se isto može desiti debalans .
Evidentirano

-Goc-

• **
  • Vozi: bicikl
« Odgovori #16 : 16. Srpanj 2007, 20:22:00 »

Provjeri diftung između cilindra i kućišta, meni se na 14-ici dogodilo isto, tam mi je bacalo kompresiju van!
Evidentirano

Karabaja

« Odgovori #17 : 16. Srpanj 2007, 20:26:39 »

da ako ti je motor na nogarama. dali imas elektronsku struju (nebi je smija verglat na prazno bez svicice). provaj prominit kabel i svicicu  :misli:
Imam struju na platine.... Probao i zamijenit svijećice, stare, nove....

Nevidim da si spomenuo kod promjene radilice da li se radi o repariranoj radilici iil polovnoj ili novoj
naime ako se radi o repariranoj mislim na ispresavanju bolcna iz velike pesnice postoji velika vjerojatnost da kod upresavanja nije dovoljno ili nije uopće centrirana , te je takomogučnost debalansa i povečano širenje semeringa i s tim gubitak funkcije istih .
identićna situacija može se desiti i kod ugradnje polovne ako je rukovano sa nepažnjom od udaraca pa do eventualnog ispadanja na tlo gdje se isto može desiti debalans .
Radilica je nova, ali nije orginal, slabije je kvalitete, al baš da nije dobro centrirana, nebih rekao....

Sad sam primjetio da se kad kurblam čuje psss psss psss....  Samo neznam gdje. A i čudno mi je šta je dno čašice karburatora sjelo skroz na blok motora, neznam zbog čega, možda tu negdje vuče zrak..... A trebalo bi biti razmaka između čašice i bloka koji milimetar....

:misli:

Provjeri diftung između cilindra i kućišta, meni se na 14-ici dogodilo isto, tam mi je bacalo kompresiju van!
Čini mi se da je OK....  :misli:

Hvala svima na interesu za problem......  :palacgore:
Evidentirano
www.tomos-riders.com

-Goc-

• **
« Odgovori #18 : 16. Srpanj 2007, 20:32:05 »

Imam struju na platine.... Probao i zamijenit svijećice, stare, nove....
Radilica je nova, ali nije orginal, slabije je kvalitete, al baš da nije dobro centrirana, nebih rekao....

Sad sam primjetio da se kad kurblam čuje psss psss psss....  Samo neznam gdje. A i čudno mi je šta je dno čašice karburatora sjelo skroz na blok motora, neznam zbog čega, možda tu negdje vuče zrak..... A trebalo bi biti razmaka između čašice i bloka koji milimetar....

:misli:
Čini mi se da je OK....  :misli:

Hvala svima na interesu za problem......  :palacgore:
Provjeri ono grlo od fergazera kaj ide na mašinu, možda je negdje napuklo prilikom zašrafljivanja, ipak je to aluminij!
Evidentirano

deep

• **
« Odgovori #19 : 16. Srpanj 2007, 20:38:34 »

Provjeri ono grlo od fergazera kaj ide na mašinu, možda je negdje napuklo prilikom zašrafljivanja, ipak je to aluminij!

a zna se usljed pretezanja saviti u luktako da u dijelu gdje su rupe ima manja zračnost o središnjeg dijela AL prirebnice karburatora

ako je to nemoj pokušavati ravnanje jel može doći do pucanja nego brusi na ravnoj površini ( tušir ploća ) ili običnim šmirlkom na ravnoj površini i onda sa vodobrusnim izvuci nastale riseve
Evidentirano

CH4

• OTOMAN
  • **
« Odgovori #20 : 16. Srpanj 2007, 20:43:42 »

a zna se usljed pretezanja saviti u luktako da u dijelu gdje su rupe ima manja zračnost o središnjeg dijela AL prirebnice karburatora

ako je to nemoj pokušavati ravnanje jel može doći do pucanja nego brusi na ravnoj površini ( tušir ploća ) ili običnim šmirlkom na ravnoj površini i onda sa vodobrusnim izvuci nastale riseve

najbolje na staklu, ali ce oslabit materijal ako je prirubnica puno kriva, ili moze stavit deblju brtvu i stegnit malo jace.  :misli:
Evidentirano

-Goc-

• **
« Odgovori #21 : 16. Srpanj 2007, 20:45:19 »

Ma može i slobodno na glatkom betonu, ili kak sam ja radil na komadu laminata i fini šmirgl i deri! :palacgore:
Evidentirano

deep

• **
« Odgovori #22 : 16. Srpanj 2007, 20:55:02 »

najbolje na staklu, ali ce oslabit materijal ako je prirubnica puno kriva, ili moze stavit deblju brtvu i stegnit malo jace.  :misli:

upravo se i desi savijanje od stezanja malo jačeg
što se tiće oslabljivanja materijala kod laganog čitaj normalnog stezanja nemože se ništa desiti jer će brtva absorbirati eventualnu zračnost pod uvijetom da je površina poravnata odnosno ravna i da je brtva nova odnosno elastićna a ne tvrda od temperature
Evidentirano

CH4

• OTOMAN
  • **
« Odgovori #23 : 16. Srpanj 2007, 20:59:21 »

upravo se i desi savijanje od stezanja malo jačeg
što se tiće oslabljivanja materijala kod laganog čitaj normalnog stezanja nemože se ništa desiti jer će brtva absorbirati eventualnu zračnost pod uvijetom da je površina poravnata odnosno ravna i da je brtva nova odnosno elastićna a ne tvrda od temperature

mislija san ako je puno kriva posli brusenja ce materijal bit slabiji pa je mozda bolje ic na deblju brtvu.  :palacgore:
Evidentirano

Karabaja

« Odgovori #24 : 16. Srpanj 2007, 21:00:26 »

Ta prirubnica je tvornički savijena, koliko ja znam... Al nije mi jasno zašto....
Al budem ju ja svejedno poravnao, jer mi se čini da je presavijena... Al opet probao sam i drugi rasplinjač, i ništa. Budem sutra opet probao zamijeniti rasplinjač.
Evidentirano
www.tomos-riders.com
 Str: [1] 2  Sve   Gore

Stranica je generirana za 0.155 sekundi uz 15 upita.