motomiki
Spol: 
Vozi: vidi sliku Lokacija: Slavonia
|
 |
« Odgovor #8900 : 31. Srpanj 2010, 23:49:30 » |
|
Konacno i ja postavi ralicu,jos jednom zahvaljujem svima koji su se potrudili da ova ideja zazivi.. Pozz...
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Atua

Spol: 
Vozi: Z iljadu '08 Lokacija: Zg
|
 |
« Odgovor #8901 : 01. Kolovoz 2010, 01:09:50 » |
|
Ajd baš mi je drago!  Motor ti mrak izgleda... i ovak u mraku 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
kawasaki men

Spol: 
|
 |
« Odgovor #8902 : 01. Kolovoz 2010, 11:54:49 » |
|
Konacno i ja postavi ralicu,jos jednom zahvaljujem svima koji su se potrudili da ova ideja zazivi.. Pozz...
Super,bravo  ,bas ti motorcina dobro izgleda. Hocu sutra da kupim ulje pa me interesuje koju gradaciju ulja su vam sipali serviseri na 24000km predjeni kilometara.
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: 01. Kolovoz 2010, 20:53:25 kawasaki men »
|
Evidentirano
|
|
|
|
Spirit

Spol: 
Vozi: se Z Lokacija: tu
|
 |
« Odgovor #8903 : 01. Kolovoz 2010, 23:54:18 » |
|
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Bollocks!!

Spol: 
Vozi: Kawasaki Z750ABS `09 Lokacija: Crikvenica
|
 |
« Odgovor #8904 : 02. Kolovoz 2010, 00:19:28 » |
|
Miki..kako si ti rjesio nosače?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
"..jašući i padajući, ne znajući da li jebem ili sam jeban, ali to se ionako rijetko kad zna."
|
|
|
OgArD
Spol: 
Vozi: Z750 '07 Lokacija: Kotor
|
 |
« Odgovor #8905 : 02. Kolovoz 2010, 14:02:12 » |
|
Imam jedan problem. Prednja kocnica je pocela nesto cudno da mi se ponasa. Kada stisnem rucicu ona onako malo zapinje pa propada. Kao da je onaj mali cilindar zaribao. Da li neko zna o cemu se radi? Mnogo mi smeta kad stajem onda mi tako propada malo pa ne mogu lijepo da stanem bez trzaja.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
strasilo
dRRugi banirani moderator
Moderator

Spol: 
Vozi: egzotičnu Suzu i najbržeg pocketa u Požegi Lokacija: Pozega
|
 |
« Odgovor #8906 : 02. Kolovoz 2010, 14:05:29 » |
|
kad si zadnji puta mijenjao ulje i reparirao pumpu i čeljusti ? hint: napravi to ... 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Opet sam dostupan na PP... LOL
Danas jesi sutra nisi .... jebiga LOL
|
|
|
sins

Spol: 
Vozi: Kawasaki Z 750S Lokacija: VRBOVEC MK EASY RIDERS Lonjica
|
 |
« Odgovor #8907 : 02. Kolovoz 2010, 14:58:38 » |
|
kad si zadnji puta mijenjao ulje i reparirao pumpu i čeljusti ? hint: napravi to ...  Na motoru starom 3 godine???  Pa to je NOVO...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Motocikl je odmah po pojavi dobio epitet zaluđujuće »iracionalne tvorevine«, čiju tanašnu korisnost prekrivaju debele naslage nesvrhovitosti. Stvoren je za život, pa je u našem vremenu kao imperativ dobre egzistencije, postao sredstvom ekstremnog hedonizma.
|
|
|
strasilo
Moderator

Spol: 
|
 |
« Odgovor #8908 : 02. Kolovoz 2010, 15:02:49 » |
|
Na motoru starom 3 godine???  Pa to je NOVO... a to znači da nije potrebno održavanje ? 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
OgArD
Spol: 
Vozi: Z750 '07 Lokacija: Kotor
|
 |
« Odgovor #8909 : 02. Kolovoz 2010, 15:04:18 » |
|
kad si zadnji puta mijenjao ulje i reparirao pumpu i čeljusti ? hint: napravi to ...  Nikad. Jel pod uljem mislis na kocionu tecnost?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
strasilo
Moderator

Spol: 
|
 |
« Odgovor #8910 : 02. Kolovoz 2010, 15:07:42 » |
|
Nikad. Jel pod uljem mislis na kocionu tecnost?
tako je ... kočiono ulje... DOT4 Po specifikaciji proizvođača (ulja) treba ga mijenjati svake dvije godine bez obzira na pređenu kilometražu, a u extremnim slučajevima ekspoatacije i puno (PUNO) prije...  I to je minimalno što MORAŠ napraviti, a čiščenje i pranje kompletnog kočionog sustava je poželjno, ali ne i obavezno ... Ovo nije preporuka samo za Z750, već i za veliku većinu svih ostalih motora... 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
drabotic
Spol: 
Vozi: Z 750 S Lokacija: far, far away...
|
 |
« Odgovor #8911 : 03. Kolovoz 2010, 11:03:54 » |
|
evo samo da se pohvalim da mi se raspala lamela a dobila i korpa... 18 tkm... 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Mess with the best, die like the rest...
|
|
|
SM Blade

Spol: 
Vozi: komatsu 4x4 tdi Lokacija: kod bauštele desno
|
 |
« Odgovor #8912 : 03. Kolovoz 2010, 11:36:09 » |
|
uzrok? 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
nemoš j.bat a da ne uđe
|
|
|
Tutty

Spol: 
Vozi: SRAD 600 '98 Lokacija: dalmacija
|
 |
« Odgovor #8913 : 03. Kolovoz 2010, 12:04:41 » |
|
evo samo da se pohvalim da mi se raspala lamela a dobila i korpa... 18 tkm...  respekt!
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
P: sat za zx6r 05-06, vizir tamni 636 03-04 PRODAJEM SRADA 600 98' 2900€, 636 04' 4000€ i FZ6 08' 5000€!
|
|
|
drabotic
Spol: 
|
 |
« Odgovor #8914 : 03. Kolovoz 2010, 12:16:47 » |
|
uzrok?  kupio sam ga prošle godine i već onda mi se čulo kao neko škripanje kad bi hladan startao... pisao sam o tome na forumu ali dobio sam odgovor da je to samo neka prašina u ležajevima, bla bla... ne sjećam se više... to se s vremenom počelo čuti sve glasnije i otfuram ga na servis i veli mi majstor da se lamela nije potrošila nego se jednostavno jedan sloj odvojio (lamela je kao u nekim slojevima, ja o tome nemam pojma) i čuje se dok se ne zagrije... navodni uzrok toga je toplina(njegove riječi)... sad je i korpa dobila...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
strasilo
Moderator

Spol: 
|
 |
« Odgovor #8915 : 03. Kolovoz 2010, 12:17:45 » |
|
koje ulje koristiš ? i jesu li lamele originalne ?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
drabotic
Spol: 
|
 |
« Odgovor #8916 : 03. Kolovoz 2010, 12:22:58 » |
|
koje ulje koristiš ? i jesu li lamele originalne ?
ja sam dosad napravio dva servisa i stavljao mi je motul... ne znam jesu originalne, trebale bi biti s obzirom na kilometražu...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
maRRin 06

Spol: 
Vozi: 636`04 Lokacija: st
|
 |
« Odgovor #8917 : 03. Kolovoz 2010, 14:25:28 » |
|
Imam jedan problem. Prednja kocnica je pocela nesto cudno da mi se ponasa. Kada stisnem rucicu ona onako malo zapinje pa propada. Kao da je onaj mali cilindar zaribao. Da li neko zna o cemu se radi? Mnogo mi smeta kad stajem onda mi tako propada malo pa ne mogu lijepo da stanem bez trzaja.
Ulje ti nije glupo prominit,iako moze to jos... Sta se tice zapinjanja rucice,to ti je ostala na suvo. Znaci rastavis rucicu(jednostavno skroz) i podmazes vijak(bolcen),malo masti s gornje, malo s donje i vratis i to je to  Barem je u mene bio takav sl. 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Najbolje dane provodim nocu,ali ova noc nije moj dan.
|
|
|
maRRin 06

Spol: 
Vozi: 636`04 Lokacija: st
|
 |
« Odgovor #8918 : 03. Kolovoz 2010, 14:30:58 » |
|
tako je ... kočiono ulje... DOT4 Po specifikaciji proizvođača (ulja) treba ga mijenjati svake dvije godine bez obzira na pređenu kilometražu, a u extremnim slučajevima ekspoatacije i puno (PUNO) prije...  I to je minimalno što MORAŠ napraviti, a čiščenje i pranje kompletnog kočionog sustava je poželjno, ali ne i obavezno ... Ovo nije preporuka samo za Z750, već i za veliku većinu svih ostalih motora...  Moze ulje puno duze,kao i rashladna tekucina,ako ne vozi trke. Uvjerio se na puno sl. To je skraceno da i serviseri(strasilo)zarade 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Najbolje dane provodim nocu,ali ova noc nije moj dan.
|
|
|
strasilo
Moderator

Spol: 
|
 |
« Odgovor #8919 : 03. Kolovoz 2010, 14:37:43 » |
|
Moze ulje puno duze,kao i rashladna tekucina,ako ne vozi trke. Uvjerio se na puno sl. To je skraceno da i serviseri(strasilo)zarade  e *ebem ti zaradu kad ti to napravim za 100 kuna sa materijalom ... generalno više zaradim gledajući film popodne..  A te pare potrošiš na malu rundu pića u birtiji, ali je puno za za vlastitu sigurnost ...  I šta misliš, koliko će meni ljudi iz ZG doći da im promjenim ulje u kočnicama ? pa izračunaj zaradu ....  Sve što pišem, pišem u dobroj namjeri ... a od svih savjeta koje sam po forumu podijelio, nisam zaradio ni za gajbu piva... 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
3alfa3

Spol: 
Vozi: Z750 '10 Lokacija: ZG
|
 |
« Odgovor #8920 : 03. Kolovoz 2010, 14:38:59 » |
|
ulje je bar lako prekontrolirat - izmjeri mu se vreliste, pa ako je ispod propisanog - novo ulje
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
A weekend wasted isn't a wasted weekend
|
|
|
strasilo
Moderator

Spol: 
|
 |
« Odgovor #8921 : 03. Kolovoz 2010, 14:47:39 » |
|
ulje je bar lako prekontrolirat - izmjeri mu se vreliste, pa ako je ispod propisanog - novo ulje
Pošto mjeriš vrelište ? 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
3alfa3

Spol: 
|
 |
« Odgovor #8922 : 03. Kolovoz 2010, 16:09:05 » |
|
Pošto mjeriš vrelište ?  Ja ga ne mjerim, ali svaka stanica za tehnicki bi to trebala radit na tehnickom, a i van tehnickog ako zamolis, jer postupak traje par sekundi - kao sto se mjeri i tocka smrzavanja antifriza
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
strasilo
Moderator

Spol: 
|
 |
« Odgovor #8923 : 03. Kolovoz 2010, 16:49:05 » |
|
Ja ga ne mjerim, ali svaka stanica za tehnicki bi to trebala radit na tehnickom, a i van tehnickog ako zamolis, jer postupak traje par sekundi - kao sto se mjeri i tocka smrzavanja antifriza
nemoj uspoređivati aute i motore ... za takav postupak na motoru je potrebno i nešto malo alata i dosta pažnje da tekućina ne kaplje po plastikama, jer je agresivna..  itd itd .... dok to sve obaviš na tehničkom, ja sam već na više od pola puta za kompletnu izmjenu ...  A uz to, ovi uređaji na tehničkom pregledu su takvi da ja još nisam vidio da je netko na tome prošao... 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
3alfa3

Spol: 
|
 |
« Odgovor #8924 : 03. Kolovoz 2010, 17:06:47 » |
|
nemoj uspoređivati aute i motore ... za takav postupak na motoru je potrebno i nešto malo alata i dosta pažnje da tekućina ne kaplje po plastikama, jer je agresivna..  itd itd .... dok to sve obaviš na tehničkom, ja sam već na više od pola puta za kompletnu izmjenu ...  A uz to, ovi uređaji na tehničkom pregledu su takvi da ja još nisam vidio da je netko na tome prošao...  OK, to nisam znao. Ionako nikad to nisam mjerio, ali znam da postoji 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|