Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 2 3 4 [Sve]   Dolje

Autor Tema: Beverly 200 i kvarovi...  (Posjeta: 8863 )

Joco

• *
  • Spol: Muški
  • Vozi: Piaggio Beverly 200
Beverly 200 i kvarovi...
« : 19. Kolovoz 2007, 09:34:36 »

Pozdrav.
Posjedujem Beverly 200 i pošto ima dosta problema sa njime da li isto ima slične probleme.
Kod brže vožnje kada se pusti gas čuje se redovito pucanje iz auspuha, motor kad je hladan pustim da malo odradi pod čokom ali kod kretanje i dodavanja gasa ko da se zaguši i stane a onda tek povuče, primjetio sam i da automatski čok ne drži koliko treba već se ugasi prije nego se motor zagrije. Imam problem i sa žmigavcima koji rade kad je motor u mjestu a kad se vozim ne rade. Kada u vožnji pustim gas i motor usporava čuje se jako zujanje iz kuplunga i mjesta gdje je remen kod da kuplung dobro ne odvaja. Inače kuplung je bio mijenjan na oko 5000km, motor sada ima 7500km.
Evidentirano

Joco

• *
Odg: Beverly 200 i kvarovi...
« Odgovori #1 : 20. Kolovoz 2007, 20:40:33 »

Lijepo bih zamolio ako ima ko Beverly 200 i ima slične kvarove neka napiše kako ih je riješio i u kojem servisu. Ne vjerujem da svi osim mojega rade ko vurice bez greške. Inače u Varaždinu nema za Piaggio niti jedan normalan servis, pa ako ima u Zagrebu nek neko napiše u koji je servis najbolje otići.
 :( :misli:
Evidentirano

MARINO

• **
  • Vozi: RS 125-px 125-minibike
« Odgovori #2 : 20. Kolovoz 2007, 20:55:01 »

inace to sta ti se na pocetku se gusi je sasvim normalno jer je hladan,to ti je na svakom motoru...neznam dali original auspuh imas ali pucketanje ti je na svakom motoru samo jako tiho...
Evidentirano
RS 125 rossi replica zujalica

Joco

• *
« Odgovori #3 : 20. Kolovoz 2007, 21:25:36 »

Na motoru je sve originalno ništa nije mijenjano, auspuh je originalni a kada pustim gas čuje se pucanje iz auspuha ko na motosusretu kad pucaju. Nekaj sam čul da bi mogla biti svečica ili da ventili nisu dobro poštelani pak zato puca. Otišel bi u Zagreb u servis da to poprave ali neznam koji tj. u kojem znaju slagati a ne razj... motor.
Evidentirano

IgoRRi

• *
  • Vozi: 125ccm :(
« Odgovori #4 : 20. Kolovoz 2007, 23:11:19 »

I na mojoj VX125 se cuje ali kod beverlya 250ie ne.Kako rijesit to pucketanje? :misli:
Evidentirano

sven54

• **
  • Vozi: VXR209,Yamaha YZF R6 (2005.g)
« Odgovori #5 : 21. Kolovoz 2007, 01:03:15 »

Puckanje iz spuha priliikom oduzimanja gasa je sasvim uobicajena pojava koja se desava ili zbog nepotpunog sagorjevanja smjese ili zbog katalizatora koji je vjerovatno izgorio. Ni zbog jednog od tog se netreba zabrinjavati previse...

Kada kreces to sto ti se malo gusi to je normalno..nakon 3-4 kretanja se vise ne osjeti vjerovatno. To ej normalno ..

Na IE se necuje vrlo vjerovatno jer ima ubrizgavanje a ne karb pa to malo drukcije funkcionira..
Evidentirano

Joco

• *
« Odgovori #6 : 25. Kolovoz 2007, 07:33:04 »

Ako ništa drugo, gdje ima dobar servis u Zagrebu ili Međimurju za Piaggio. Ovdje u Varaždinu su serviseri struke: Kovinokobasičari i Fotolimari.
Evidentirano

bad_ri

• **
« Odgovori #7 : 30. Kolovoz 2007, 19:38:15 »

Ja imam Beverly 200 iz 2003.godine sa natučenih 26000 km. Od servisa se na njemu radilo sljedeće: na 10000 je stavljen Malossi Multivar (koji sam nedavno rasturio svojom greskom - tako da opet imam original variomat), Malossi federi za kvacilo. Te promjene je korektno obavljao Moto Matušić. Na 25000km je promijenjen drugi remen, roline. Ulje, filteri i svjećica su mijenjani jednom godisnje, to radimo u kućnoj radinosti - kod Zeca u portunu.
Ozbiljnih kvarova do sada nije bilo, osim tih redovnih izmjena remena i rolina i poneke izgorene žarulje. Na motoru je izbusen original auspuh, tako da sad puca za popizdit kad pustim gas, a nije rijetko i da malo prdne vatricu na auspuh kad pucam namjerno (nadam se da cu ovih dana to sa Zecom snimiti pa baciti na youtube da se vidi). Inace ima karburator, pa dok auspuh nije bio izbusen nije jako pucao, ali se ponekad culo 'puckanje'. Sad je to malo glasnije, ali je atraktivno.
Netko je rekao da mu cok ne drzi dovoljno - meni je samo jednom zastucao pri kretanju kad ga nisam zagrijao dovoljno, ali kad ga zimi zagrijem oko 3-4 minute, taman dok polako stavim kacigu, pojas i rukavice, krene bez problema. Po ljeti mi je ok vec za 1-2 minute, ali ga ne ganjam odmah na pun gas.
Eh da - sad sam se sjetio jednog kvara. Otisao mi je bio onaj pick-up na kotacu koji na modelima 200 nije puz sa sajom, nego magnet sa senzorom, a salje impulse na km/sat da ovaj onda zna pokazivati brzinu i brojati kilometra. To sam kupio u Sprintu za 186kn i opet u kucnoj radinosti promijenio (2-3 sata posla kad se nema sav alat  :D ). Jedino oko toga imam primjedbu na same servise koji prvo nisu znali da se radi o elektronici i nisu znali na pravi nacin utvrditi da li se radi o kvaru tog pick-upa na kotacu ili o kvaru km/sata. Kad sam na primjeru pick-upa od bicikla vidio kako to radi, dijagnostika problema se svela na pizdariju (ako kome treba mogu napisati) i na nabavku i izmjenu tog komada.
Još da napomenem - kvačilo uopće nije mijenjano, osim tih Malossi federa koji su unutra.
Evidentirano

cici125

• **
  • Vozi: Aprilia rs 125
« Odgovori #8 : 31. Kolovoz 2007, 15:27:34 »

ima tu kod nas u medimurju dosta dobrih servisera , imas PROBIKE u stefancu , imas KOLEDZ u cakovcu , i ima jos jedan dobar majstor u dunjkovcu al ne znam kak je on sa skuterima sa vecim motorima je super PANTERA ti je firma njegova , to nisu bas piaggio servisi al su majstori super ako zelis mogu ti brojeve nabavit... a ima jos par servisa i bas piaggio servis al taj servis je u sklopu s autima pa ne znam kak stoje onda s motorima , a za neke nisam cul dobre stvari... znaci ove tri gore ti preporucam  :palacgore:
Evidentirano

gusta

• Gost
« Odgovori #9 : 05. Rujan 2007, 14:23:30 »

Na motoru je izbusen original auspuh, tako da sad puca za popizdit kad pustim gas, a nije rijetko i da malo prdne vatricu na auspuh kad pucam namjerno (nadam se da cu ovih dana to sa Zecom snimiti pa baciti na youtube da se vidi). Inace ima karburator, pa dok auspuh nije bio izbusen nije jako pucao, ali se ponekad culo 'puckanje'. Sad je to malo glasnije, ali je atraktivno.

Gdje si napravio rupu i jel motor sada "lakse dise"? Cemu sluzi ona druga cijev koja ide iz cilindra do grane auspuha? Citao sam negdje da u grani auspuha kod samog ulaska u cilindar ima piksa koja smanjuje protok, jesi to mozda izvadio?
Evidentirano

veliki

• **
  • Vozi: ABC 3-TEC, beverly 250
« Odgovori #10 : 06. Rujan 2007, 07:58:02 »

Ajde recite i mene zanima. Koja cijev, kako to skinuti,,
Evidentirano
Ne vozite brzo, da nebi živjeli kratko

bad_ri

• **
« Odgovori #11 : 09. Rujan 2007, 10:55:33 »

Gdje si napravio rupu i jel motor sada "lakse dise"? Cemu sluzi ona druga cijev koja ide iz cilindra do grane auspuha? Citao sam negdje da u grani auspuha kod samog ulaska u cilindar ima piksa koja smanjuje protok, jesi to mozda izvadio?

mislim da mi masina ne dise "lakse", samo je dobio zvuk. kaze mi serviser koji je naknadno jos prestelao karburator mjereci ispuh nekim instrumentom da sam cak mozda popusio malo na snazi, ali nije mi bitno jer i dalje skidam po gradu skoro sve skutere od 150 do 250 kubika na startu. morat cu se ipak poigrat s variomatom, jer sam se naviknuo bio na voznju s malossijem kojeg sam satrao, a s ovim originalom i original rolinama je skuter ipak dosta tromiji, sto je najvjerojatnije i zbunilo servisera kad je napravio probnu voznju. maximalana brzina je 125-130 (malo preko 130 mozda na nizbrdici).
sto se tice auspuha, izbusen je na nacin da je skinuta ona ukrasna kapa koja se drzi za ostatak auspuha s tri pop-zakovice (ukupno ih je sest, ali druge tri su kao ukras). onda je oko one centralne cjevcice frend ubusio 6 rupa svrdlom od 5 ili 6 mm. kasnije smo vratili ukrasnu kapu i to je to - kad se gleda na auspuh bez zagledavanja, skoro da se ne vide rupe. tu treba paziti, jer nisu svi auspusi na beverlyjima isti - vidio sam na novijim godistima novi spuh koji mi je osobno ruzniji, a cini mi se i da se ne moze probusiti kao ovaj moj. nista drugo nisam vadio, nikakvu piksu, a i nisam za nju cuo. samo je staklena vuna vremenom izgorila, pa se zvuk malo pojacao s vremenom. ne znam ni sto je ta cijev koja se vraca do cilindra, a da budem iskren nisam niti gledao nista na motoru, osim podesavanja minimuma na karburatoru, izmjene svjecice, ulja i filtera.
Evidentirano

bad_ri

• **
« Odgovori #12 : 09. Rujan 2007, 11:30:32 »

Ajde recite i mene zanima. Koja cijev, kako to skinuti,,

evo poslikao sam spuh i oznacio sto se radilo. nisam siguran da li sam pogodio koje zakovice ne treba skidati da bi se kap askinula (90% sam siguran da je dobro). ja sam ih i tako skinuo sve, da bi bile svih 6 istih kad sam vracao kapu natrag.
nisam neki mag za photoshop, ali dat ce se vidjet u osnovi sto treba uraditi...
druga fotka je samo spuh slikan sa strane, onako reda radi.
Evidentirano

bad_ri

• **
« Odgovori #13 : 10. Rujan 2007, 18:46:11 »

mozda je malo OT, ali danas, prije sat vremena, sam se zabio u auto svojim beverlycem, pa cemo vidjeti kako ce servis izaci na kraj s popravcima i kvalitetom obavljenih radova na motoru. stradali su desni slideri, mozda malo vilice i prednja felga i desne plastike sto stite hladnjak te plastike koje stite pumpu vode i koje su u biti oslonac za noge od suvozaca.
sreca u nesreci je da nisam kriv i da je tip odmah priznao 100% krivnju - naime napravio je klasicno oduzimanje prednosti prolaska glavnom cestom.
i da - sjebao sam auspuh...
Evidentirano

spacey

• **
  • Vozi: stalkera 50
« Odgovori #14 : 11. Rujan 2007, 15:25:04 »

prodaje se beverly 250 2005g 6000km + kovceg original
servis napravljen prije tjedan dana cj 26000kn
zainteresirani nek se jave na broj 098 663 955
Evidentirano
samo tockaraj ToCkaRRi sTunT TeaM

veliki

• **
  • Vozi: ABC 3-TEC, beverly 250
« Odgovori #15 : 12. Rujan 2007, 07:18:24 »

Imaš male oglase,,ovo je forum.
Evidentirano
Ne vozite brzo, da nebi živjeli kratko

Joco

• *
« Odgovori #16 : 12. Rujan 2007, 18:35:42 »

Da li netko ima montirane utege volana i da li se to isplati stavljati? kakav je efekt na stabilnost motora? Inače sam stavio vjetrobran srednje veličine. Da li postoje različite težine tih utega i kada se moraju staviti?
drugo pitanje: gdje je uopće svječica na motoru?, i kako se mijenja tj. dolazi do nje? Nisam inače mijenjao svječicu od kada imam motor od 2003.g
Evidentirano

bad_ri

• **
« Odgovori #17 : 12. Rujan 2007, 20:14:53 »

Da li netko ima montirane utege volana i da li se to isplati stavljati? kakav je efekt na stabilnost motora? Inače sam stavio vjetrobran srednje veličine. Da li postoje različite težine tih utega i kada se moraju staviti?
drugo pitanje: gdje je uopće svječica na motoru?, i kako se mijenja tj. dolazi do nje? Nisam inače mijenjao svječicu od kada imam motor od 2003.g

ja sam stavio one crne utege za beverly. veci su i tezi od originalnih, a cini mi se da volan manje podrhtava kad vozim motor s koferom pri vecim brzinama (sto me ipak nije sprijecilo da se zabijem u auto neki dan  :D ). salu na stranu, isplati se staviti teze utage, pogotovo ako si stavio malo veci vjetrobran i kofer otraga.
svjecica na beverlyu je malo zajebana za promijeniti ako nemas alate kao na servisu, ali izvedilo je. nalazi se pod malenim poklopcem na desnoj strani motora. poklopac ti se nalazi iza noge kad sjedis na poziciji vozaca, a pricvrscen je jednim vijkom i lako se skida.
samu promjenu svjecice obavi pazljivo i prije nego stavis novu dobro provjeri da ti nije ostala ona metalna brtvica od stare svjecice u rupi (to se jednom dogodilo mom frendu, pa je skoro napravio sranje s navojem).
Evidentirano

gusta

• Gost
« Odgovori #18 : 12. Rujan 2007, 23:39:30 »

ja sam stavio one crne utege za beverly. veci su i tezi od originalnih,

Gdje si te nabavio, ja imam crne originalne i cini mi se da su prilicno teski.
Evidentirano

bad_ri

• **
« Odgovori #19 : 13. Rujan 2007, 07:22:11 »

nabavio sam ih u moto matusicu, posto u sprintu nisu bili u stanju nabaviti ih u dva mjeseca, koliko je narudzba bila otvorena. u matusicu su nasli te crne, istina skinute s beverlya ciji je vlasnik htio voziti sa srebrnim laksim utezima, ali bili su kao novi. mogu hi oni i naruciti potpuno nove, ali ne znam koliko se ceka.
i da - i ovi moji crnu su poprilicno teski, ali je zato motor prava beba kad udjes u zavoj na zaobilaznici sa 110 na sat!  8)
Evidentirano

kajjeee

• **
  • Vozi: TM 500
« Odgovori #20 : 13. Rujan 2007, 11:26:31 »

imaš dve vrste tih utega, crne i srebrne , crni su ti teži, njih su u nekim serijama stavljali original na motor, tak da brijem da su ti to ti koje imaš !
Evidentirano

spacey

• **
  • Vozi: stalkera 50
« Odgovori #21 : 19. Rujan 2007, 23:46:27 »

Imaš male oglase,,ovo je forum.
hvala sto si obasjo moj krizarski put :letim: :letim:
Evidentirano
samo tockaraj ToCkaRRi sTunT TeaM

bluz

• *
  • Vozi: beverly 200
« Odgovori #22 : 19. Travanj 2009, 22:49:12 »

Pozdrav.
Posjedujem Beverly 200 i pošto ima dosta problema sa njime da li isto ima slične probleme.
Kod brže vožnje kada se pusti gas čuje se redovito pucanje iz auspuha, motor kad je hladan pustim da malo odradi pod čokom ali kod kretanje i dodavanja gasa ko da se zaguši i stane a onda tek povuče, primjetio sam i da automatski čok ne drži koliko treba već se ugasi prije nego se motor zagrije. Imam problem i sa žmigavcima koji rade kad je motor u mjestu a kad se vozim ne rade. Kada u vožnji pustim gas i motor usporava čuje se jako zujanje iz kuplunga i mjesta gdje je remen kod da kuplung dobro ne odvaja. Inače kuplung je bio mijenjan na oko 5000km, motor sada ima 7500km.
naime imam isti problem...žmigavci rade kada je motor u mijestu a dok vozim nista... jos jedan problem...ugradio sam h7 xenon kit i krako svijetlo mi se u voznji ugasi pa upali...a dugo normalno radi! ima ko takvih problema i iM ko kakav prijedlog?
Evidentirano

Tomica

• **
  • Vozi: Beverly
« Odgovori #23 : 20. Travanj 2009, 00:18:07 »

naime imam isti problem...žmigavci rade kada je motor u mijestu a dok vozim nista... jos jedan problem...ugradio sam h7 xenon kit i krako svijetlo mi se u voznji ugasi pa upali...a dugo normalno radi! ima ko takvih problema i iM ko kakav prijedlog?
Imam i ja problem sa zmigavcima. Beverly 200 (2003).
Ajde neki prijedlog.
Pozdrav
Evidentirano
Pozdrav
Tomica

biker4life

• Moderator
  • Vozi: '03 180 SP; '06 FZ1 S
« Odgovori #24 : 20. Travanj 2009, 11:31:41 »

Meni se na SP-u znalo desiti da mi se u voznji ugasi kratko svjetlo, i onda se normalno upali pritiskom na za to predviđen dugmet.
Kasnije, kupio sam novi prekidac kratko/dugo svjetlo i od tada radi OK. Platio sam ga 60ak kn u Piaggiu.
Uglavnom, i po rijecima samih servisera, originalni prekidaci i nisu previse kvalitetni, te ne vole kisu i vlagu.
Uzrok gubljenja kontakta - oksidirani spoj unutar prekidaca (u koji je s vrememon usla voda, itd.).

Zmigavci - i ja sam svojevremeno imao problem, naime, lijeva dva bi svjetlila ful-ful sporo dok desna dva svjetle normalno.
A pazite sad dalje - nakon malo istrazivanja ispostavilo se sljedece - sa lampicom iz prednjeg desnog svjetla rade oba dva prednja OK, a sa istim takvim lampicama (identicnim) kupljenim u ovlastenom opet isti problem. Nevjerovatno. :shock:

Moj SP je '03. godiste.

Pozdrav.

bluz

• *
« Odgovori #25 : 20. Travanj 2009, 13:01:39 »

Meni se na SP-u znalo desiti da mi se u voznji ugasi kratko svjetlo, i onda se normalno upali pritiskom na za to predviđen dugmet.
Kasnije, kupio sam novi prekidac kratko/dugo svjetlo i od tada radi OK. Platio sam ga 60ak kn u Piaggiu.
Uglavnom, i po rijecima samih servisera, originalni prekidaci i nisu previse kvalitetni, te ne vole kisu i vlagu.
Uzrok gubljenja kontakta - oksidirani spoj unutar prekidaca (u koji je s vrememon usla voda, itd.).

Zmigavci - i ja sam svojevremeno imao problem, naime, lijeva dva bi svjetlila ful-ful sporo dok desna dva svjetle normalno.
A pazite sad dalje - nakon malo istrazivanja ispostavilo se sljedece - sa lampicom iz prednjeg desnog svjetla rade oba dva prednja OK, a sa istim takvim lampicama (identicnim) kupljenim u ovlastenom opet isti problem. Nevjerovatno. :shock:

Moj SP je '03. godiste.

Pozdrav.

Ne virujen da je do prekidaca...jer meni oni normalno rade dok motor se ne vozi...cim uhvatim 20 km\h gotovo...to je isti razlog i za svijetla...kad ne rade zmigavci ne rade i svijetla....proba san da nije do motora nesto (alternator na velikim okretajima) ali nije jer kad stavim motor na centralnu nogaru i dam gas....sve normalno radi!
Evidentirano

biker4life

• Moderator
« Odgovori #26 : 20. Travanj 2009, 13:03:35 »

:misli: Neznam, nisam bas expert za struju. I meni su uvijek ti "elektricni" kvarovi na talijanima bili :misli:
Pricekaj da se javi bmw_m5 ili malaguti. :palacgore:

bluz

• *
« Odgovori #27 : 20. Travanj 2009, 14:00:10 »

aj molin te...ti ga uputi ovdi ako sta zna da me spasi! ubit ce me neko neman zmigavce :)
Evidentirano

KOPLJARR ... DNA

• **
  • Vozi: gilera dna , piaggio free
« Odgovori #28 : 20. Travanj 2009, 23:54:35 »

Moj SP je '03. godiste.

Pozdrav.

jesu baš skroz isti možda ovi originalni imaju drugačiju sklopku  :misli: pa se to događa
Evidentirano

KOPLJARR ... DNA

• **
  • Vozi: gilera dna , piaggio free
« Odgovori #29 : 21. Travanj 2009, 00:01:05 »

meni je na dna odjednom počelo sve vezano za struju blesavit upalim žmigavce a na komandnoj ploči svijetlo treperi upalim digo upali se kratko i prednji žmigavci se upale i konstantno rade itd  :misli: i ja sam skino maske s motora i skinuo komplet struju sve kablove odvoio i ponovno spoio izoliro ponovno stavio istu tu i normalno je radilo a ništa nisam promjenio  8) :misli:
Evidentirano

biker4life

• Moderator
« Odgovori #30 : 21. Travanj 2009, 10:55:21 »

jesu baš skroz isti možda ovi originalni imaju drugačiju sklopku  :misli: pa se to događa

Ma iste, gledao 10 puta, ne vidim nikakvu razliku.
Isti proizvođac, isti model. :shock:
Vise mi je :ohne: talijanske struje. :mrgreen:

honda500

• *
  • Vozi: Beverly 200
« Odgovori #31 : 22. Travanj 2009, 12:16:23 »

Pozdrav...
Posjedujem Beverly 200 iz 2003.godine sa 18000 km. Problem sa žmigavcima riješio sam čeprkajući po forumu :
http://www.beverlyclub.net/ (super forum ako razumijš talijanski)...u kvaru ti je regulator napona ili REGLER-
kupiš novi zamjeniš i voziš.
Inače sam servisram svoj skuter   :D

U privitku šaljem sliku - crveno zaukružen dio koji tebi treba.

Pozdrav iz Kostrene :palacgore:

Evidentirano

dinky-st

• *
  • Vozi: fly 100,šta je tu je
« Odgovori #32 : 22. Travanj 2009, 12:18:49 »

Evo da i ja napišem nešto o Beverly 2oo kojem sam bio kratko vlasnik,naime raspao se.Bio je star tri godine,prešao oko 14000 km,redovno servisiran,skoro u dan.U tehniku se ne razumim pa ću vam ugrubo prenit šta se desilo.U vožnji se upalila lampica ulja.Zaustavio motor,provjerio razinu ulja:sve o.k.Nazovem meštra kaže mi ne vozi ni slučajno.Odšlepam motor u servis;on ga otvori kaže sve se rasulo.Nabrojat ću djelove koji su otišli ako pogriješim jebiga davno je bilo i nemam neko tehničko znanje:fazni lanac,uljna pumpa,bregasta...Rekao mi je oko 8000 kn troška)mislim samo dijelova).Otišao je u Piaggio Split i rekli su da nisu nikad ćuli da se to desilo:dali su 50% popusta na dijelove mada je motor van garancije.Meni je puka film nisan ga ni popravlja nego takvog proda.Prije toga kvara bi rekao sve najbolje o skuteru
Evidentirano

malaga

« Odgovori #33 : 22. Travanj 2009, 12:21:01 »

Evo da i ja napišem nešto o Beverly 2oo kojem sam bio kratko vlasnik,naime raspao se.Bio je star tri godine,prešao oko 14000 km,redovno servisiran,skoro u dan.U tehniku se ne razumim pa ću vam ugrubo prenit šta se desilo.U vožnji se upalila lampica ulja.Zaustavio motor,provjerio razinu ulja:sve o.k.Nazovem meštra kaže mi ne vozi ni slučajno.Odšlepam motor u servis;on ga otvori kaže sve se rasulo.Nabrojat ću djelove koji su otišli ako pogriješim jebiga davno je bilo i nemam neko tehničko znanje:fazni lanac,uljna pumpa,bregasta...Rekao mi je oko 8000 kn troška)mislim samo dijelova).Otišao je u Piaggio Split i rekli su da nisu nikad ćuli da se to desilo:dali su 50% popusta na dijelove mada je motor van garancije.Meni je puka film nisan ga ni popravlja nego takvog proda.Prije toga kvara bi rekao sve najbolje o skuteru
14000km :shock: :shock:
Evidentirano

dinky-st

• *
« Odgovori #34 : 22. Travanj 2009, 14:58:32 »

Oko 14,možda i 13000 km(stvarni kilometri).Inače radilo se o 1. generaciji Beverly 200.I za ne falit na Lastovu u pripizdini usrid godišnjeg odmora.
Inače sve šta san do sada vozija bio je Piaggio(tako je ispalo):Vespa PX 200 stara 16 g,bez greške,Cosa onako(sitni kvarovi).
Sada vozim FLY 100,kupljen novi,još malo pod garancijom.Jedino otišao prekidač za pokazivače smjera(još radi ali preskače,pokušat ću reklamirat kad stignem).Za sada super zadovoljan,osim šta mi je prodan sa izdušenim gumama(to bi valjda trebali provjeriti prije nego ga prodaju!?).
Evidentirano

duje87

• **
« Odgovori #35 : 23. Travanj 2009, 00:17:02 »

prvo,jesi siguran da te taj mestar nije laga da okrene pare..jer mi je malo sumnjivo da se to sve razletilo odjednon dok je motor jos vozia..a drugo,ako se slucajno ta masina rasula,razlog je vjerojatno u neredoviton servisu ili je neko lose sprcka nesto,jer nema razloga da se sama od sebe raspade.. to je leader 200 i to moze uciit pun k i jos toliko kilometara,evo ovaj prijatelj je ima vxra i sican se da ga je proda sa priko 50 000km na celeru,a non stop je bia na zadnjen kolu i masina je radila tip top i onda..

i neznan sad jel leader ili quasar,neko od njih ima plitak karter i zna se dogodit da nizbrdici i prilikom kocenja se upali lampica ulja na celeru,al nista zabrinjavjuce
Evidentirano

dinky-st

• *
« Odgovori #36 : 23. Travanj 2009, 00:34:16 »

Pažen i mažen.Serviser mi je servisira vespu par godina,sve o.k.Dijelovi odnešeni u Piaggio i oni prihvatili reklamaciju van garantnog roka;ne rade to baš svakome ko im bane na vrata.Inače nisam bija detaljan u opisu nezgode,prošlo je i godina,nakon šta se upalila lampica slabo primanje gasa,odma san se zaustavija.Ne virujen da je dugo bila upaljena valjda bi primjetija. :uff:
Evidentirano

sumah

• *
« Odgovori #37 : 23. Travanj 2009, 10:19:00 »

Pozdrav.

Pucanje iz auspuha se dešava radi raštelane smjese zraka i benzina.. meni su to u ovlaštenom servisu riješili za 40tak kuna. Ali neće ti su svim servisima reć da je do toga , neki će te uvjeravat da je to do auspuha ili do benzina ili da je to normalno.

Ovo gušenje kad ga startaš je radi istrošenih rolina .. berem je meni tako bili dok ih nisam promjenio... Znači pri startu ga stavi u neki minimum okretaja pa mi jedva starta.. rad mašine se čuje ko da je od nekog močnog endura

Zujanje u kuplungu se i meni čuje , samo ne znam dali isto... meni je neki rundlav zvuk ko da se 2 metala sudaraju... Kažu da im je to mana , al da je normalno i bezopasno.

Evidentirano

ghoost

• *
  • Vozi: Beverly 400 Tourer
« Odgovori #38 : 24. Travanj 2009, 10:53:52 »

prika izgleda da ti je bila posla uljna pumpa pa ti je sve to povukla za sobom!
Evidentirano

ghoost

• *
« Odgovori #39 : 24. Travanj 2009, 10:57:59 »

Pucanje iz auspuha se dešava radi raštelane smjese zraka i benzina.. meni su to u ovlaštenom servisu riješili za 40tak kuna. Ali neće ti su svim servisima reć da je do toga , neki će te uvjeravat da je to do auspuha ili do benzina ili da je to normalno.

Ovo gušenje kad ga startaš je radi istrošenih rolina .. berem je meni tako bili dok ih nisam promjenio... Znači pri startu ga stavi u neki minimum okretaja pa mi jedva starta.. rad mašine se čuje ko da je od nekog močnog endura

Zujanje u kuplungu se i meni čuje , samo ne znam dali isto... meni je neki rundlav zvuk ko da se 2 metala sudaraju... Kažu da im je to mana , al da je normalno i bezopasno.
taj zvuk neki kazu da je do samog kuplunga-skinut to malo pobrusit bla bla dok neki govore da je do rolica i da mora bit tako kod njih.p.s. nema 200tke koja nimalo ne suska cak i starije 250ke imaju takve zvukove
« Zadnja izmjena: 24. Travanj 2009, 11:34:39 ghoost »
Evidentirano

dinky-st

• *
« Odgovori #40 : 24. Travanj 2009, 11:12:29 »

Najvjerovatnije.Bilo pa prošlo ali eto opet Piaggio ali puno jeftinija varijanta.
Evidentirano

ghoost

• *
« Odgovori #41 : 24. Travanj 2009, 11:36:13 »

Najvjerovatnije.Bilo pa prošlo ali eto opet Piaggio ali puno jeftinija varijanta.

jbg bad luck!!meni je frend tako popusio motor na autu a VW
Evidentirano

bluz

• *
« Odgovori #42 : 24. Travanj 2009, 21:35:21 »

Zahva
Pozdrav...
Posjedujem Beverly 200 iz 2003.godine sa 18000 km. Problem sa žmigavcima riješio sam čeprkajući po forumu :
http://www.beverlyclub.net/ (super forum ako razumijš talijanski)...u kvaru ti je regulator napona ili REGLER-
kupiš novi zamjeniš i voziš.
Inače sam servisram svoj skuter   :D

U privitku šaljem sliku - crveno zaukružen dio koji tebi treba.

Pozdrav iz Kostrene :palacgore:

Svaka cast majstore! regler je u pitanju.... Naime napon koji alternator daje na akomulator je uredan na minimumu ali cim dam gasa on se penje i do 25 V... Cudo...zmigavci ne rade jer bimetal ni ne uspiva odlipit...a prije su mi svitla obicna radila (samo jaci intezitet...jer obicna zarulja radi i na vecim naponima)...al kad san stavija xenon ne radi zato jer balast mora dobijat 12V.... Svejedno puno hvala prika!
Evidentirano

bluz

• *
« Odgovori #43 : 29. Travanj 2009, 16:09:46 »

moze li beverly 200 radit bez baterije....naime ja svog upalim i kad skinem baeriju on pocme bucat...radi na malim okretajima i trese...jeli to normalno?
Evidentirano

liberty

• Vozi: vozio 2 sada 4 kotača
« Odgovori #44 : 29. Travanj 2009, 16:11:02 »

moze li beverly 200 radit bez baterije....naime ja svog upalim i kad skinem baeriju on pocme bucat...radi na malim okretajima i trese...jeli to normalno?
skidajući bateriju dok je upaljen možeš izazvati i malo više štete  od bucanja/nemirnog rada :wink:

Tomica

• **
« Odgovori #45 : 29. Travanj 2009, 18:19:37 »

Zahva
Svaka cast majstore! regler je u pitanju.... Naime napon koji alternator daje na akomulator je uredan na minimumu ali cim dam gasa on se penje i do 25 V... Cudo...zmigavci ne rade jer bimetal ni ne uspiva odlipit...a prije su mi svitla obicna radila (samo jaci intezitet...jer obicna zarulja radi i na vecim naponima)...al kad san stavija xenon ne radi zato jer balast mora dobijat 12V.... Svejedno puno hvala prika!
Koliko kosta taj regler, gdje se moze kupiti (u servisu). Je li problem zamjeniti (gdje se toco nalazi?)
Pozdrav
Evidentirano
Pozdrav
Tomica

bmw m 5

• Najbolji forumaš 2009. HONDA HRC TEAM
  • Vozi: se VTR SP 01
« Odgovori #46 : 29. Travanj 2009, 21:03:52 »

Koliko kosta taj regler, gdje se moze kupiti (u servisu). Je li problem zamjeniti (gdje se toco nalazi?)
Pozdrav
nalazi se ispod desne bocne plastike-zadnje....A kosta.....dosta hrvatskih dinara.... :mrgreen:
Evidentirano
O&G Team

bluz

• *
« Odgovori #47 : 30. Travanj 2009, 16:16:04 »

m
skidajući bateriju dok je upaljen možeš izazvati i malo više štete  od bucanja/nemirnog rada :wink:
Mozes mi molin te pojasni? Znaci nemoze radit bez batt? Naime ja san prominija regler...i sada je napon na bateriji kad upalim motor na 14-14,5 V neovisno na kojim okretajima radi...ali nije mi jasno zasto ne radi bez batt ako alternator daje 14 V...
Evidentirano

bmw m 5

« Odgovori #48 : 30. Travanj 2009, 17:09:23 »

alternator daje puno vise od 14 volti...i to izmjenicnih....Regler ima funkciju da tu struju "ispravlja"...u istosmjernu...i kao takva dolazi na akumulator...Takoder ima funkciju da ne dozvoljava da struje punjenja budu vece od 14.5 volti....Kad ti maknes bateriju...regler vise nema svoj "otpor"...te dolazi do nepovratnog ostecenja reglera...Nikada ne skidati klemu dok motor radi...a kamoli se voziti bez akumulatora.....
Evidentirano
O&G Team

bluz

• *
« Odgovori #49 : 30. Travanj 2009, 21:22:02 »

alternator daje puno vise od 14 volti...i to izmjenicnih....Regler ima funkciju da tu struju "ispravlja"...u istosmjernu...i kao takva dolazi na akumulator...Takoder ima funkciju da ne dozvoljava da struje punjenja budu vece od 14.5 volti....Kad ti maknes bateriju...regler vise nema svoj "otpor"...te dolazi do nepovratnog ostecenja reglera...Nikada ne skidati klemu dok motor radi...a kamoli se voziti bez akumulatora.....

znaci moj regler je sigurno ostecen? Puno hvala!
Evidentirano

bmw m 5

« Odgovori #50 : 30. Travanj 2009, 21:28:18 »

znaci moj regler je sigurno ostecen? Puno hvala!
ako puni do 14.5 volti..onda je ok....U pravilu...regler strada....a ima uvijek i izuzetaka...To se kasnije moze manifestirati....s vremenom.... :(
Evidentirano
O&G Team

bluz

• *
« Odgovori #51 : 30. Travanj 2009, 21:43:52 »

Zahvaljujem na pomoci :naklon: :naklon:
Evidentirano

bmw m 5

« Odgovori #52 : 30. Travanj 2009, 21:51:58 »

i drugi put........ :palacgore:
Evidentirano
O&G Team

+marek+

• **
« Odgovori #53 : 30. Travanj 2009, 22:35:13 »

Ajde kad je već rijeć o 200ccm

kak se skida ovaj poklopac faznog lanca?

bmw m5 javiii see
« Zadnja izmjena: 02. Svibanj 2009, 00:06:28 +marek+ »
Evidentirano

bmw m 5

« Odgovori #54 : 01. Svibanj 2009, 18:37:14 »

odvrnes ona tri vijka..i iscupas poklopac van...Malo ce teze ici..jer ima jedan o ring oko vanjskoga ruba..koji brtvi na otvor u bloku...Probaj na ona dva ispupcenja klijestima micati lijevo desno-i vuci prema van..A zasto bi to skidao...Koliko vidim..suh je...Sta vec mijenjas lanac razvoda... :misli: ??  :mrgreen:
Evidentirano
O&G Team

+marek+

• **
« Odgovori #55 : 01. Svibanj 2009, 20:45:12 »

odvrnes ona tri vijka..i iscupas poklopac van...Malo ce teze ici..jer ima jedan o ring oko vanjskoga ruba..koji brtvi na otvor u bloku...Probaj na ona dva ispupcenja klijestima micati lijevo desno-i vuci prema van..A zasto bi to skidao...Koliko vidim..suh je...Sta vec mijenjas lanac razvoda... :misli: ??  :mrgreen:

Nije,mrvicu mi slini ulje pa ga hoću zamjeniti. A neznam dal da mjenjam lanac,skuter ima 26 i pol tisuča,al prede ko da je novi.
Evidentirano

mountain36

• **
« Odgovori #56 : 01. Svibanj 2009, 22:47:33 »

Da vas pitam i ja nesto posto sam od prije 6mjeseci ponosni vlasnik Beverly-a 200 koji mi je super samo me nervira akumulator.Kada mi motor stoji 3-4 dana da ga ne palim potrosi mi svu struju iz akumulatora i nemogu ga vise upaliti vec samo staviti na punjac.Dali je to od one lampice koja mu blinka(kodirani kljuc) i jel to normalno za njih?
Hvala
Evidentirano

bmw m 5

« Odgovori #57 : 02. Svibanj 2009, 07:51:08 »

Da vas pitam i ja nesto posto sam od prije 6mjeseci ponosni vlasnik Beverly-a 200 koji mi je super samo me nervira akumulator.Kada mi motor stoji 3-4 dana da ga ne palim potrosi mi svu struju iz akumulatora i nemogu ga vise upaliti vec samo staviti na punjac.Dali je to od one lampice koja mu blinka(kodirani kljuc) i jel to normalno za njih?
Hvala
od lampice nije....ona se ionako sama ugasi nakon tri dana...ako se motor ne koristi...upravo radi ustede energije. Ili ti je akumulator defektan...ili nesto nije u redu sa punjenjem. Kontroliraj punjenje....Upali motor...i sa instrumentom vidi koliko puni...Na 5000 okr trebao bi puniti oko 14.5...14.7 volti.
Evidentirano
O&G Team

mountain36

• **
« Odgovori #58 : 02. Svibanj 2009, 09:10:24 »

Ma upravo o tome se radi da kada ga vozim radi ko urica.Izgleda da je akumulator u komi,pa cu ga probati promjeniti,a i mislim da bi mu bilo i vrjeme...
Evidentirano

bmw m 5

« Odgovori #59 : 02. Svibanj 2009, 09:37:25 »

vjerovatno je crko akumulator....Nije rijedak slucaj... :(
Evidentirano
O&G Team

mountain36

• **
« Odgovori #60 : 02. Svibanj 2009, 09:44:56 »

Motor je 2003 godiste,kupio sam ga rabljenog prije 6 mjeseci i cini mi se da nije mjenjan akumulator do sad tak da to definitivno pripisijem tome
Evidentirano

mrcina

• Vozi: x9 EV 250ccm Black Box / Vectra 1,6 16v
« Odgovori #61 : 02. Svibanj 2009, 10:46:56 »

Hvala

nakon 24 sata lampica više ne blinka a ona to kaže da je mašina u blokadi.

ako ti gubiš struju negdje imaš šlus ili kratki spoj na vručoj žici.
Evidentirano
Piaggio X9 250  Black Box

mrcina

• Vozi: x9 EV 250ccm Black Box / Vectra 1,6 16v
« Odgovori #62 : 02. Svibanj 2009, 10:49:36 »

Ma upravo o tome se radi da kada ga vozim radi ko urica.Izgleda da je akumulator u komi,pa cu ga probati promjeniti,a i mislim da bi mu bilo i vrjeme...

ako imaš fizički mjesta za ovaj akumulator kupi si 12v 14mAh  višlji ti je od 10mAh za mali prst pa ako imaš mjesta ovo ti je super. na staroj samoborskoj imaš dučan za akumulatore i taj košta 460kn .
Evidentirano
Piaggio X9 250  Black Box

mountain36

• **
« Odgovori #63 : 02. Svibanj 2009, 14:16:15 »

Super budem otiso pogledati.A gdje na staroj samoborskoj?Mislim da je crko,jer je sve super kad se vozim i kad ga palim svaki dan,to mi se samo dogadja kada motor stoji
Evidentirano

+marek+

• **
« Odgovori #64 : 02. Svibanj 2009, 16:43:33 »

ako imaš fizički mjesta za ovaj akumulator kupi si 12v 14mAh  višlji ti je od 10mAh za mali prst pa ako imaš mjesta ovo ti je super. na staroj samoborskoj imaš dučan za akumulatore i taj košta 460kn .

To je dosta skupo. ja sam svojeg platio(vxr 200) u auto krešo oko 300 kn prije 2 god i sve 5 još uvijek.
Evidentirano

bluz

• *
« Odgovori #65 : 03. Svibanj 2009, 16:42:28 »

m5 pomagaj!!! resetirala mi se kilometraza...pise da san presao 150 km i uredno broji unaprid...a prisa je 19kkm
Evidentirano

+marek+

• **
« Odgovori #66 : 03. Svibanj 2009, 17:16:40 »

Budi sretan ak ga misliš prodavati.   :LOL: :LOL: :LOL:
Evidentirano

bmw m 5

« Odgovori #67 : 03. Svibanj 2009, 17:59:18 »

m5 pomagaj!!! resetirala mi se kilometraza...pise da san presao 150 km i uredno broji unaprid...a prisa je 19kkm
resetirala ti se parcijalna kilometraza...ili "trip"...Stavi na "total" kilometrazu...onim malim dugmetom "mode". :palacgore:
Evidentirano
O&G Team

bluz

• *
« Odgovori #69 : 03. Svibanj 2009, 18:38:44 »

resetirala ti se parcijalna kilometraza...ili "trip"...Stavi na "total" kilometrazu...onim malim dugmetom "mode". :palacgore:
nije, nije....na totalu mi stoji :(
Evidentirano

bmw m 5

« Odgovori #70 : 03. Svibanj 2009, 20:09:59 »

nije, nije....na totalu mi stoji :(
a to prvi puta cujem.....Da nisi ti nesto pobrkao...??? Nemoze se resetirati kilometraza skidanjem kleme sa baterije....Da nisi zabunom stavio kleme obrnuto..???
Evidentirano
O&G Team

ghoost

• *
« Odgovori #71 : 03. Svibanj 2009, 20:24:17 »

a to prvi puta cujem.....Da nisi ti nesto pobrkao...??? Nemoze se resetirati kilometraza skidanjem kleme sa baterije....Da nisi zabunom stavio kleme obrnuto..???

i meni se resetirala kilometraza ove zime,sama od sebe!znas li zasto??
Evidentirano

malaga

« Odgovori #72 : 03. Svibanj 2009, 20:26:02 »

proslo ljeto se i meni resetirala kilometraza,neznam zasto :misli:
Evidentirano

bmw m 5

« Odgovori #73 : 03. Svibanj 2009, 20:50:07 »

sta "total" kilometraza se resetira..??? Cudno....Nisam imao slucajeva.... :misli:
Evidentirano
O&G Team

malaga

« Odgovori #74 : 03. Svibanj 2009, 20:52:43 »

sta "total" kilometraza se resetira..??? Cudno....Nisam imao slucajeva.... :misli:
da meni se total resetirala,sad imam nesto preko 4000km :mrgreen: sjecas se kad mi se to dogodilo da sam te pitao ako se mogu dodati kilometri na digitalnoj uricu,jer u slucaju prodaje ce biti "ajoj to je skidana kilometraza" :mrgreen: sreca pa ne prodajem scoot....
Evidentirano

bmw m 5

« Odgovori #75 : 03. Svibanj 2009, 20:57:40 »

da meni se total resetirala,sad imam nesto preko 4000km :mrgreen: sjecas se kad mi se to dogodilo da sam te pitao ako se mogu dodati kilometri na digitalnoj uricu,jer u slucaju prodaje ce biti "ajoj to je skidana kilometraza" :mrgreen: sreca pa ne prodajem scoot....
da sjecam se....U tabli bi trebao postojati cip koji "pamti" total kilometre.....I bez obzira bila skidana baterija ili ne...kilometri ostaju u memoriji. Obicno kad se isprazni akumulator...sat se ponisti...kao i parcijalna kilometraza..."trip a" "trip b"......Ukupno prijedeni kilometri nebi smjeli nestati....Vjerojatno je greska u tom cipu...Nevjerujem da u tabli postoji neka mala plocasta baterija koja daje pomocni napon sistemu da usprkos skinutoj/praznoj bateriji....omogucje back-up memoriju ukupno prijedene kilometraze.. :shock:
Evidentirano
O&G Team

malaga

« Odgovori #76 : 03. Svibanj 2009, 21:02:22 »

da sjecam se....U tabli bi trebao postojati cip koji "pamti" total kilometre.....I bez obzira bila skidana baterija ili ne...kilometri ostaju u memoriji. Obicno kad se isprazni akumulator...sat se ponisti...kao i parcijalna kilometraza..."trip a" "trip b"......Ukupno prijedeni kilometri nebi smjeli nestati....Vjerojatno je greska u tom cipu...Nevjerujem da u tabli postoji neka mala plocasta baterija koja daje pomocni napon sistemu da usprkos skinutoj/praznoj bateriji....omogucje back-up memoriju ukupno prijedene kilometraze.. :shock:
meni se dogodilo kad sam bio u rijeci i isao sam doma,dam kontakt urica se upali sve uredno ali skuter nece upalit,ugasim kontakt i upalim i tako par puta i tek onda skuter upali a kilometri na nuli :misli:
e sad usput jedno pitanje,sad me nesto zeza,nece upali skuter prilikom stiska zadnje kocnice i truba ne radijel to do kontakta i dal je  skupa povezana cijela ljeva strana sa strujom,jer ne radi ni truba i nece upalit uz zadnju kocnicu...
Evidentirano

bmw m 5

« Odgovori #77 : 03. Svibanj 2009, 21:14:12 »

meni se dogodilo kad sam bio u rijeci i isao sam doma,dam kontakt urica se upali sve uredno ali skuter nece upalit,ugasim kontakt i upalim i tako par puta i tek onda skuter upali a kilometri na nuli :misli:
e sad usput jedno pitanje,sad me nesto zeza,nece upali skuter prilikom stiska zadnje kocnice i truba ne radijel to do kontakta i dal je  skupa povezana cijela ljeva strana sa strujom,jer ne radi ni truba i nece upalit uz zadnju kocnicu...
nebi trebalo biti povezano. Na njima zna  cesto riknuti prekidac stop svjetla...onaj u rucki....A truba...mozda je jadna "odapela"....Osiguraci....su ok ?  :misli:
Evidentirano
O&G Team

malaga

« Odgovori #78 : 03. Svibanj 2009, 21:26:15 »

nebi trebalo biti povezano. Na njima zna  cesto riknuti prekidac stop svjetla...onaj u rucki....A truba...mozda je jadna "odapela"....Osiguraci....su ok ?  :misli:
nisam nista jos gledao,ni osigurace ni nista,to mi se pred malo pojavilo i ne brine me bas previse :mrgreen: bas cu pogledat jedan dan...
Evidentirano

bluz

• *
« Odgovori #79 : 05. Svibanj 2009, 14:50:50 »

meni se konstantno resetira sat...i sad imam 150 km :D :D nije mi to drago...cini se kao muljaza nekakva
Evidentirano

dolac

• **
  • Vozi: runner simoncelli 50 - sc08 i multivar
« Odgovori #80 : 05. Svibanj 2009, 14:54:24 »

jednom se mom prijatelju isto resetira braočanik kilometara. reka je da ni sam nezna zasto, a meni na ovom novom runneru zna nekad da ga upalin a da tur celer ne radi i onda ga ugasin pa upalin i opet normalno radi.  :misli:
Evidentirano
bolje ispast glup nego iz autobusa

Tomica

• **
« Odgovori #81 : 05. Svibanj 2009, 17:16:32 »

Meni se LCD ugasio (po noci svjetli, ali nikakve brojke se ne vide).
Brzinomjer se zaglavio na cca 40 km/h i ne mrda. Kazaljka goriva radi i sve lampice (ulje, rezerva itd)
Sto bi moglo biti?
Pozdrav
Evidentirano
Pozdrav
Tomica

ghoost

• *
« Odgovori #82 : 05. Svibanj 2009, 17:18:25 »

Meni se LCD ugasio (po noci svjetli, ali nikakve brojke se ne vide).
Brzinomjer se zaglavio na cca 40 km/h i ne mrda. Kazaljka goriva radi i sve lampice (ulje, rezerva itd)
Sto bi moglo biti?
Pozdrav

mozda ima vlage u njemu
Evidentirano

Ciko Skoplje

• *
« Odgovori #83 : 01. Lipanj 2009, 23:27:27 »

Pozdrav svima Ciko iz Skoplja! Moj Beverly 200cc ima problem kad pali ponasa se kao akumulator da mu je slab a je dobar! i Svako palenje  resetira trip kilometrazu i sat ! prvo upali pa onde se ukjuci na trenutak lampa za temperaturu ugasi pa resetira u cemu je problem?
 Hvala puno

Evidentirano

Joco

• *
« Odgovori #84 : 12. Lipanj 2009, 15:39:18 »

Imam problem sa žmigavcima koji ne rade kada je brzina veća od 40km/h. Da li je zaistinu u pitanju regler ili automat za žmigavce ili nešto treće.
Kada se mijeri napon na akumolatoru u ler gasu mora iznositi 14V i ako je napon nešto viši ili niži da li je to znak neispravnoga reglera?
Gdje su uopće nalazi automat za žmigavce? Mogu preporučiti odličan servis u Štefancu (blizina Čakovca) Probike.
Gdje mogu kupiti alarm za skuter i po mogućnosti sa daljinskim paljenjem.
Evidentirano
 Str: 1 2 3 4 [Sve]   Gore

Stranica je generirana za 0.366 sekundi uz 14 upita.