Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 2 3 4 [Sve]   Dolje

Autor Tema: daleko....  (Posjeta: 4439 )

zweky

• Jedna mala, pjegava, plava
  • Spol: Ženski
  • Vozi: kle,lila pila,zeko
daleko....
« : 20. Siječanj 2005, 22:48:32 »

ako će biti sreće i novaca :mrgreen: htjela bi ove godine malo otputovati izvan granice Hrvatske.pa me zanima ko je od vas na forumu išao negdje dalje i da kaže npr.koliko mu je trebalo novaca za takvo nešto,kamo je išao i s kojim motorom.gdje je spavao ...u kampovima ili privatnom smještaju(naravo i cijene toga),kojim putem je išao...neke cake u različitim državama...
ja bi išla sa svojim kle-om i nadam se da će on bez problema izdržati tako neki veći put...ne znam u kojem slučaju bi ga mogla isforsirat itd
Evidentirano
mila,mirna,tiha i povučena
conscientia mille testes

Teya

• **
  • Vozi: YZF600R
daleko....
« Odgovori #1 : 20. Siječanj 2005, 22:52:43 »

U Sloveniji ti je na uvjek na razpolaganju topli krevet i dobra družba.... :D :cool:
Evidentirano

zweky

daleko....
« Odgovori #2 : 20. Siječanj 2005, 22:58:21 »

Citat: Teya
U Sloveniji ti je na uvjek na razpolaganju topli krevet i dobra družba.... :D :cool:

tnx ali bi ja ipak malo dalje pa me zanimaju pojedinosti,slovenija mi ostaje za turu-vikend,ovo bi bilo za vrijeme godišnjeg :wink:
Evidentirano
conscientia mille testes

Vedran

• Spol: Muški
daleko....
« Odgovori #3 : 20. Siječanj 2005, 23:16:21 »

jel to samo za zveki ili moreju i drugi računat na to  :?:
Evidentirano
gaće
mit bremsenstreifen

Silvio

• Vozi: ZZR1400
daleko....
« Odgovori #4 : 20. Siječanj 2005, 23:16:42 »

Ništa lakše,poneseš love koliko imaš a potrošiš što je moguće manje i odeš što dalje! :D
Noćenje po kampovima na zapadu je od 10 - 15 eur,dok u Mađi i ostalim malo istočnijim zemljama prolaziš i upola jeftinije,benzin je kao i kod nas oko 1 eur,cestarine i vinjete su manje više zanemariv trošak a klopa ovisi dali ćeš se zadovoljiti s ćevapima ili nečim više,uvijek moraš imati rezervu love u slučaju kvara,staviš malo na papir otprilike sve troškove pomnožiš sa 2 za nedaj bože i gas!,u MOTO PULSU broj 50 izašao je zanimljiv članak sa nazivom PUTOVATI MOTOCIKLOM pa ako si u mogučnosti pročitaj ga!
evo jedan podatak iz texta: za put oko svijeta treba ti minimalno 15 000 eura!  :D
Evidentirano
It's my life  It's now or never  I ain't gonna live forever  I just wanna live while I'm alive

zweky

daleko....
« Odgovori #5 : 20. Siječanj 2005, 23:19:49 »

Citat: Silvio
Ništa lakše,poneseš love koliko imaš a potrošiš što je moguće manje i odeš što dalje! :D
Noćenje po kampovima na zapadu je od 10 - 15 eur,dok u Mađi i ostalim malo istočnijim zemljama prolaziš i upola jeftinije,benzin je kao i kod nas oko 1 eur,cestarine i vinjete su manje više zanemariv trošak a klopa ovisi dali ćeš se zadovoljiti s ćevapima ili nečim više,uvijek moraš imati rezervu love u slučaju kvara,staviš malo na papir otprilike sve troškove pomnožiš sa 2 za nedaj bože i gas!,u MOTO PULSU broj 50 izašao je zanimljiv članak sa nazivom PUTOVATI MOTOCIKLOM pa ako si u mogučnosti pročitaj ga!
evo jedan podatak iz texta: za put oko svijeta treba ti minimalno 15 000 eura!  :D

gdje si bio ,s kojim motorom ,kolko dugo ,sam ili sa društvom i koliko te na kraju sve ispalo
Evidentirano
conscientia mille testes

Gigo

• **
  • Vozi: Travanjku
daleko....
« Odgovori #6 : 20. Siječanj 2005, 23:21:08 »

A ako nas dojde više??????!!!!!!A imaš li veeeelikkkkkk krevetićććć :whistle:  :doh:

Adventurer

• **
  • Vozi: Kawasaki Z 750S
Re: daleko....
« Odgovori #7 : 20. Siječanj 2005, 23:23:01 »

Citat: zweky
ako će biti sreće i novaca :mrgreen: htjela bi ove godine malo otputovati izvan granice Hrvatske.pa me zanima ko je od vas na forumu išao negdje dalje i da kaže npr.koliko mu je trebalo novaca za takvo nešto,kamo je išao i s kojim motorom.gdje je spavao ...u kampovima ili privatnom smještaju(naravo i cijene toga),kojim putem je išao...neke cake u različitim državama...
ja bi išla sa svojim kle-om i nadam se da će on bez problema izdržati tako neki veći put...ne znam u kojem slučaju bi ga mogla isforsirat itd

I ja bih ove godene napravio malo veći izlet do Azurne obale i Monaka pa ako je netko bio da malo opiše iskustva. :roll:
Evidentirano
Pozdrav moto-putnicima ma gdje bili !

http://vimeo.com/37868842

Silvio

daleko....
« Odgovori #8 : 20. Siječanj 2005, 23:24:56 »

e da, što se tiče KLE nemoraš brinuti,izdržljiv je to stroj,možeš s njim stvarno gdje hoćeš,prije puta sve malo pregledaj,ako će put biti duži napravi i servis,još jedan savjet je da izbjegavaš auto ceste što više možeš,jeftinije je a i ljepše a ionako ti se nigdje ne žuri.
Evidentirano
It's my life  It's now or never  I ain't gonna live forever  I just wanna live while I'm alive

Silvio

daleko....
« Odgovori #9 : 20. Siječanj 2005, 23:40:57 »

Ne mogu se pohvaliti nekim dugim turama,za lovu bih se i snašao ali nemam vremena.Ipak sam uspio napraviti 11 000 km prošlu sezonu.Ljetos sam obišao cijelu jadransku obalu u 4 dana i to me sa svim troškovima koštalo oko 1000 kn,Bio sam nešto malo u Austriji i Mađarskoj.Vikend u Austriji me također koštao oko 1000kn,možda nešto manje.Uvijek je zanimljivije u društvu a i osjećam se nekako sigurnije iako mi nije problem ni samom ići na dalji put.Motor je ovaj lijevo ZR7S
Za ovo ljeto planiram svašta a dokle ću stići nemam pojma!
Evidentirano

Teya

• **
daleko....
« Odgovori #10 : 21. Siječanj 2005, 08:18:07 »

tnx ali bi ja ipak malo dalje pa me zanimaju pojedinosti,slovenija mi ostaje za turu-vikend,ovo bi bilo za vrijeme godišnjeg :wink:

Pa razumijem ja to... ali moraš i u Slo negdje spavati... ne izplati se ti juriti preko Slo, jer imamo prelepe ceste...  :roll:
Evidentirano

Teya

• **
daleko....
« Odgovori #11 : 21. Siječanj 2005, 08:22:19 »

Citat: Vedran

jel to samo za zveki ili moreju i drugi računat na to  :?:

Citat: Gigo

A ako nas dojde više??????!!!!!!A imaš li veeeelikkkkkk krevetićććć

Zweky je otvorila topic... to je samo za nju... :D
Ali ako su dečki u nevolji.... kako da jim ne bi pomogla???   8)
Evidentirano

GIXER

• Vozi: Hayabusu
daleko....
« Odgovori #12 : 21. Siječanj 2005, 08:39:01 »

Ovako, bio sam u Grčkoj prije dvije godine i za nekih 7 dana i 4000 km. potrošio sam manje od 500 € .
 Kako bih izbjegao putovanje autocestom ( što svakako preporučujem svakom bikeru koji ima dovoljno vremena ), krenuo sam iz Siska preko Banja luke - Sarajeva - Višegrada - Užica - Skopja - Bitole.  20 tak kilometara od Bitole sam ušao u Grčku i spustio se do Meteora te sam nastavio prema Peloponezu, dalje sam nastavio prema Ateni i kako sam bio "kratak" sa vremenom, natrag sam ipak morao autoputom preko Soluna,Skopja,Niša,Beograda i natrag u Hrvatsku .
Ako se tko odluči za Grčku, preporučujem mu baš ovu rutu jer je put  stvarno prekrasan.
 Spavao sam u privatnom smještaju jer su cijene bile neznatno veće od kampova (oko 20 €, noćenje u sobi a kampovi su bili oko15 - 18 € )
 Što se klope tiče tu sam primjenio bauštelsku prehranu ili ti pred samoposlugom što je stvarno jeftino.
 Nadam se da sam ti barem malo pomogao!?
Evidentirano
PRODAJEM POWER COMMANDER ZA HAYABUSU 1999 & 2000.
KORIŠTEN PAR MJESECI, 250 €

Super Jura

• Vozi: GSA, Versys
« Odgovori #13 : 21. Siječanj 2005, 09:55:07 »

htjela bi ove godine malo otputovati izvan granice Hrvatske.pa me zanima ko je od vas na forumu išao negdje dalje

Uhvati Linzu, pa dođi na predavanje :wink:  :mrgreen:
Evidentirano
Odbacivanje tuđeg stava kao apriori neispravnog je osnov demokratije, i bojim se da je promatranje tuđih gledišta kao da su legitimna, ili ne daj bože usvajanje drugačijeg stava, to jest priznavanje da je neko drugi u pravu prečica ka komunizmu, odnosno fašizmu

dr.chala

• dr. DOIN WHAT dr. DOES
  • Vozi: beRRg i gaRRo
« Odgovori #14 : 21. Siječanj 2005, 10:24:51 »

Citat: Adventurer

I ja bih ove godene napravio malo veći izlet do Azurne obale i Monaka pa ako je netko bio da malo opiše iskustva. :roll:

Nemoj! 8)

dr.chala

• dr. DOIN WHAT dr. DOES
« Odgovori #15 : 21. Siječanj 2005, 10:27:39 »

Citat: Super Jura
htjela bi ove godine malo otputovati izvan granice Hrvatske.pa me zanima ko je od vas na forumu išao negdje dalje

I ja se za predavača prijavljujem!Samo reci planiranu destinaciju! :wink:

linza

• Vozi: Varadero
daleko....
« Odgovori #16 : 21. Siječanj 2005, 10:35:38 »

Stanite malo. Nije problem za tebe zweky vec za ostale koji nisu u zizi zbivanja.

Da se vratim na temu. Da duljim putovanjima stvarno nije bitno koliko jak motor netko ima er se vrlo rijetko ili nikad ne vozi follgass. Svi danas motori novijih godista su tehnicki dovoljno pouzdani.

So se tice troskova vrlo je bitno planiranje. Planirat se mora dosta dsugo i detaljno. Na netu se nadje cijena goriva, znas koliko kilometara radis i dobijes trosak. Vinjeta i cestarina isto. Unaprijed znas koliko sui spavanje.
Nas jedan clan je bio u grckoj i potrosio je 700€ za 12 dana i cca 4000km

Ako je budjet na knap onda se trebaju birati takve ture. Znasi nemas para ne ides u englesku ili norvesku jer ce te trajekt financiski ubit.

Slovacka me odusevila. A i sve je 30% jeftinije nego kod nas. Osim Benzina koji je nepromjenjiva stavka u svim zemljama.
Evidentirano
Svakim danom sve sam blizi vretenastoj ribi

Super Jura

• Vozi: GSA, Versys
« Odgovori #17 : 21. Siječanj 2005, 10:47:44 »

Planiraj spavanje u unutrašnjosti zbog cijene. Mene je koštao 65 eura (dvokrevetna soba) gerijatriski hotel u Noli-ju (cca. 50 km iza Genove). A daleko je to od Nice. Javi iskustva.
Evidentirano
Odbacivanje tuđeg stava kao apriori neispravnog je osnov demokratije, i bojim se da je promatranje tuđih gledišta kao da su legitimna, ili ne daj bože usvajanje drugačijeg stava, to jest priznavanje da je neko drugi u pravu prečica ka komunizmu, odnosno fašizmu

dr.chala

• dr. DOIN WHAT dr. DOES
« Odgovori #18 : 21. Siječanj 2005, 10:51:31 »

Planiraj spavanje u unutrašnjosti zbog cijene. Mene je koštao 65 eura (dvokrevetna soba) gerijatriski hotel u Noli-ju (cca. 50 km iza Genove). A daleko je to od Nice. Javi iskustva.

Ne tjeraj ga tamo! :evil:
Ak niš drugo bar je cesta super,nije dosadna! :wink:  :mrgreen:  :mrgreen:

Adventurer

• **
« Odgovori #19 : 22. Siječanj 2005, 22:41:17 »

Citat: dr.chala

Ne tjeraj ga tamo! :evil:
Ak niš drugo bar je cesta super,nije dosadna! :wink:  :mrgreen:  :mrgreen:

Dečki hvala na savjetima. Tak sam si nekak i računal da treba spavati što dalje od Jetseta a onda se zaletiti ujutro, obići sve zanimljivo u jednom danu, poslikati-ovjekovjećiti i tutanj nazad.
Evidentirano

Nikola_M

• **
  • Vozi: Kawasaki KLE
« Odgovori #20 : 22. Siječanj 2005, 23:04:02 »

Preporucam ti istocne zemlje (Rumunjska, Bugarska i sl.) Puno jeftinije nego na zapadu. Dnevni trosak u prosjeku 40 eura. Spavao uvijek u hotelima, apartmanima i sl. Sto se tice sigurnosti nemas beda. I da, putovao KLE-om.
Evidentirano

Dylan

• Vozi: Kawasaki ER 5
daleko....
« Odgovori #21 : 23. Siječanj 2005, 08:47:26 »

Ako si ti onaj Nikola čije putopise čitamo sa velikim guštom u MotoPulsu, a čini mi se da jesi, onda mi je zadovoljstvo na ovom forumu pozdraviti još jednu legendu!
Dobro došao!
Evidentirano
...mi trkači... :)

Nikola_M

• **
daleko....
« Odgovori #22 : 23. Siječanj 2005, 09:22:17 »

Citat: Dylan
Ako si ti onaj Nikola čije putopise čitamo sa velikim guštom u MotoPulsu, a čini mi se da jesi, onda mi je zadovoljstvo na ovom forumu pozdraviti još jednu legendu!
Dobro došao!

Legenda sigurno nisam, ali mi je drago da ti se moji tekstovi sviđaju
Evidentirano

Alera Dugi

• Vozi: KTM LC4 transformer
« Odgovori #23 : 23. Siječanj 2005, 09:40:42 »

Citat: Nikola_M

Preporucam ti istocne zemlje (Rumunjska, Bugarska i sl.) Puno jeftinije nego na zapadu. Dnevni trosak u prosjeku 40 eura. Spavao uvijek u hotelima, apartmanima i sl. Sto se tice sigurnosti nemas beda. I da, putovao KLE-om.

Ma bravo!
Dobro nam dosao!
Odmah jedno pitanje koje vjerujem sve najvise zanima sto se tice istoka:
Koliko je sigurno?
Gdje spavati i gdje parkirati a da bude sigurno?
Evidentirano
Nema Beda

Vedran

« Odgovori #24 : 23. Siječanj 2005, 10:36:51 »

Citat: Dugi

U zatvoru je najsigurnije  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:
Evidentirano
gaće
mit bremsenstreifen

Nikola_M

• **
« Odgovori #25 : 23. Siječanj 2005, 11:10:49 »

Ma bravo!
Dobro nam dosao!
Odmah jedno pitanje koje vjerujem sve najvise zanima sto se tice istoka:
Koliko je sigurno?
Gdje spavati i gdje parkirati a da bude sigurno?[/quote]

Ukrajina  je npr do koju dodinu slovila kao nesigurna zemlja ali nije bilo nikakvih problema. Oni imaju čuvane parkinge pod nazivom "stajanka" a mnoge stajanke imaju i sobe i restoran. Kako oni kažu mafije više nema na cesti nego se povukla u politiku. malo veći problem je policija, koja prečesto zaustavlja, pokušavaju izmisliti prometni prekršaj a jedan je čak otvoreno tražio novac. Uglavnom nikada ne spavam u kampovima jer mi to oduzima više slobodnog vremena a i smještaj je uglavnom jeftiniji nego na zapadu. U Bugarskoj su čuvane parkinge imali samo u većim gradovima ali uvijek zamoliš na recepciji za garažu ili slično. U Rumunjskoj mi je recepcioner jedanput nudio da parkiram doslovno u recepciji ali nisam mogao kroz vrata. Rumunjska je inace po mome iskustvu najsigurnija zemlja (naravno da je to široki pojam). Sve su to prekrasne zemlje i sigurno necete zazaliti ako ih posjetite. svaka zemlja ima svojih draži ali Rumunjsu bi preporučio svakome. Zemlja kao stvorena za moto putnike.
Evidentirano

Alera Dugi

• Vozi: KTM LC4 transformer
daleko....
« Odgovori #26 : 23. Siječanj 2005, 14:38:34 »

...a da slozis jedan clanak kojim ces malo opsirnije opisat tu temu po zemljama?
Molim te!
 :(
Evidentirano
Nema Beda

Nikola_M

• **
daleko....
« Odgovori #27 : 23. Siječanj 2005, 18:25:16 »

...a da slozis jedan clanak kojim ces malo opsirnije opisat tu temu po zemljama?
Molim te!

Ok. Otvorit cu novi topic na tu temu: "Putovanja u tkz. istocne zemlje" (Neznam dali smijem na ovome podforumu?)
Evidentirano

tomee

• BANMAHER
  • Vozi: Kredenc koji vleče frižider
daleko....
« Odgovori #28 : 23. Siječanj 2005, 18:41:47 »

ne nego otvori potpuno novu temu :cool:
Evidentirano

zweky

daleko....
« Odgovori #29 : 24. Siječanj 2005, 09:15:14 »

Molim te!

Ok. Otvorit cu novi topic na tu temu: "Putovanja u tkz. istocne zemlje" (Neznam dali smijem na ovome podforumu?)
to bi bilo super,što više informacija to bolje
Evidentirano
conscientia mille testes

GIXER

daleko....
« Odgovori #30 : 24. Siječanj 2005, 13:16:01 »

Šta se tiče informacija o putovanjima u istočne zemlje, za ta pitanja se najbolje obratit gospodinu Darku Lapašu iz Superbike servisa u Varaždinu.
 Čovjek je sigurno najkompetentniji za to područje !
Evidentirano

tomee

• BANMAHER
daleko....
« Odgovori #31 : 24. Siječanj 2005, 13:23:22 »

to je istina ,još kad bi ga mogli nagovorit da i napiše kaj ...
Evidentirano

GIXER

daleko....
« Odgovori #32 : 24. Siječanj 2005, 14:06:42 »

Imao je dosta putopisa u Moto pulsu !!!
Evidentirano

Dylan

• Vozi: Kawasaki ER 5
daleko....
« Odgovori #33 : 24. Siječanj 2005, 15:28:44 »

I Darko Labaš i Nikola koji nam se nedavno pridružio na forumu poznati su putnici na motorima, i meni su njihovi putopisi ( i savjeti za putovanje ) jedan od zanimljivijih dijelova MotoPulsa, to su članci koje prvo otvaram i s guštom čitam. Zato mi je posebno drago da nam se Nikola pridružio na forumu i da je spreman svoje znanje i iskustva podjeliti sa nama. Oni koji ne kupuju MotoPuls Nikolin putopis iz Ukrajine, a i putopise drugih autora mogu pročitati na webu MotoPulsa.
http://www.motopuls.com/index.php?option=content&task=view&id=96&Itemid=36
Evidentirano
...mi trkači... :)

vlucic

• Forumski Grobnik
  • Vozi: Kawasaki KLV
daleko....
« Odgovori #34 : 24. Siječanj 2005, 15:44:23 »

Zweky - covjek je isao KLE-om, i to starijim nego su tvoj i moj...

Znaci, mozes ici gdje hoces i kada hoces...

:cool:
Evidentirano

IgorZ

• Vozi: aprilia & ducati
daleko....
« Odgovori #35 : 24. Siječanj 2005, 16:25:12 »

Citat: Dylan
I Darko Labaš i Nikola koji nam se nedavno pridružio na forumu poznati su putnici na motorima, i meni su njihovi putopisi ( i savjeti za putovanje ) jedan od zanimljivijih dijelova MotoPulsa, to su članci koje prvo otvaram i s guštom čitam. Zato mi je posebno drago da nam se Nikola pridružio na forumu i da je spreman svoje znanje i iskustva podjeliti sa nama. Oni koji ne kupuju MotoPuls Nikolin putopis iz Ukrajine, a i putopise drugih autora mogu pročitati na webu MotoPulsa.
http://www.motopuls.com/index.php?option=content&task=view&id=96&Itemid=36

--jos jedan clan ovog foruma je objavio putopis u motopulsu o poljskoj(thor)

to nikola_m>ajde drago mi je da je jos neko s krka na forumu :cool:
Evidentirano

Nikola_M

• **
daleko....
« Odgovori #36 : 24. Siječanj 2005, 19:50:29 »

Citat: tomee
to je istina ,još kad bi ga mogli nagovorit da i napiše kaj ...

Mozda covjek ne prati internet, ali onaj koji trazi konkretnu informaciju, sigurno ce je od njega dobiti, a da je jedan od najiskusnijih i najkompetentniji u Hrvatskoj s time se u potpunosti slazem. Darka sam upoznao, cak sam i spavao kod njega prilikom povratka iz Ukrajine i siguran sam da ce rado podijeliti savjete. A da vidite tek gomilu foto albuma sa svih tih njegovih putovanja.
Evidentirano

Nikola_M

• **
daleko....
« Odgovori #37 : 24. Siječanj 2005, 19:56:25 »

Citat: vlucic

KLE je sigurno jednostavna, pouzdana i nezahtjevna mašina, s time ce se sigurno mnogi sloziti, ali u vecini slucajeva nije od najbitnije vaznosti koliko je motor star vec kako je odrzavan a i Darko Labas ne putuje novim motorom, i mnogi bi se iznenadili koliko je km prosao. (ok, on je mehanicar i sam se o njemu brine)
Evidentirano

vlucic

• Forumski Grobnik
  • Vozi: Kawasaki KLV
daleko....
« Odgovori #38 : 25. Siječanj 2005, 09:46:12 »

KLE je sigurno jednostavna, pouzdana i nezahtjevna mašina, s time ce se sigurno mnogi sloziti, ali u vecini slucajeva nije od najbitnije vaznosti koliko je motor star vec kako je odrzavan a i Darko Labas ne putuje novim motorom, i mnogi bi se iznenadili koliko je km prosao. (ok, on je mehanicar i sam se o njemu brine)

Ma stvar je u tome da ja jos nisam isao na dalek put, i moram priznati da bi me u takvoj situaciji najvise plasilo da me motor ne ostavi na cesti, pa mi je tvoja prica jos jedna potvrda da nisam pogrijesio oko kupnje motora. To sam htio reci...

Evidentirano

dr.chala

• dr. DOIN WHAT dr. DOES
daleko....
« Odgovori #39 : 25. Siječanj 2005, 10:01:24 »

Ma stvar je u tome da ja jos nisam isao na dalek put, i moram priznati da bi me u takvoj situaciji najvise plasilo da me motor ne ostavi na cesti, pa mi je tvoja prica jos jedna potvrda da nisam pogrijesio oko kupnje motora. To sam htio reci...

Pa ponekad u životu treba i riskirati! :mrgreen:

GIXER

daleko....
« Odgovori #40 : 25. Siječanj 2005, 10:42:52 »

Može li mi netko reći kakva je situacija sa murijom u Sloveniji jer u većini slučajeva kad sam išao na nekakvu vožnju, odlučivao sam se za put prema istoku.
 Murije na istoku ( Bosna,SiCG,...) ima poprilično ali se uvjek može dogovorit sa njima, recimo ja sam jednom kod Višegrada kaznu riješio na taj način da sam provezao murijaka, krug na motoru i svi bili sretni i zadovoljni.
 Na ljeto planiram za koji vikend otići malo prema zapadu pa me zanimaju iskustva sa drotovima jer kao što znam da vozit motorom 50 km/h i nije baš ugodno!?
Evidentirano

tomee

• BANMAHER
daleko....
« Odgovori #41 : 25. Siječanj 2005, 10:47:52 »

u sloveniji koma
podmičivanja nema,puni su radara svakojakih vrsta a prije mjesec i nešto dana su poduplali iznos kazni
topla preporuka - ak ideš radi slovenije ne,a ak si u proputovanju pazi :wink:
Evidentirano

linza

• Vozi: Varadero
daleko....
« Odgovori #42 : 25. Siječanj 2005, 10:52:12 »

Tamo policija ima puno razumjevanja za motore. Samo ipak nemoj biti bahati kao neki sa ovog foruma. Preticanje i brzina u granicam normale a ne mad maxa :mrgreen:
Evidentirano
Svakim danom sve sam blizi vretenastoj ribi

tomee

• BANMAHER
daleko....
« Odgovori #43 : 25. Siječanj 2005, 11:40:19 »

ali bježanja nema
 :mrgreen:
Evidentirano

dr.chala

• dr. DOIN WHAT dr. DOES
daleko....
« Odgovori #44 : 25. Siječanj 2005, 15:29:29 »

u sloveniji koma
podmičivanja nema,puni su radara svakojakih vrsta a prije mjesec i nešto dana su poduplali iznos kazni
topla preporuka - ak ideš radi slovenije ne,a ak si u proputovanju pazi :wink:

Tak je kad nejdeš s motorm tam!Probaj jenput pa buš vidil da nije tak strašno ko z autom s prikolicom!

tomee

• BANMAHER
daleko....
« Odgovori #45 : 25. Siječanj 2005, 15:35:42 »

doktore bar jednom budi ozbiljan
Evidentirano

dr.chala

• dr. DOIN WHAT dr. DOES
daleko....
« Odgovori #46 : 25. Siječanj 2005, 15:56:44 »

s tobom nemrem,to je jače od mene.
Možda,ali fakat možda, kad te vidim da se voziš,na Vari naravno! :wink:

Gasho

• Ministar turizma Crne Gore Oderator
  • Vozi: GS Adv
daleko....
« Odgovori #47 : 04. Veljača 2005, 01:23:02 »

Nikola je svakako legenda, jer su mu putopisi fantasticni i citam ih po nekoliko puta u MotoPulsu.
Sto se tice Azurne obale, ja sam bio jednom kolima do Cadiz-a. Cijene su bile u njemackim markama, a spavao sam po hotelima sa tri zvjezdice koji imaju TV, frizider a u Spaniji i klimu. Nocenje je bilo u San Remu, San Tropeu, Taragoni (pored Barcelone), Gandi-i (pored Valensije) i Malagi. Cijene su bile od 80 DM u Spaniji, do 130 DM u Francuskoj. Put je bio u 6.-om mjesecu i sjecam ga se sa odusevljenjem. Autoputevi su dosta skupi, i otprilike date onoliko novca za njega koliko Vam auto potrosi benzina za isti broj kilometara. Moj je Pezo 405 trosio oko 9 litara na sto km. Zaboravio sam da napomenem da je soba bila za dvoje. 8)

dr.chala

• dr. DOIN WHAT dr. DOES
daleko....
« Odgovori #48 : 04. Veljača 2005, 11:00:18 »

Druže Gašo,davno je to bilo.Sada je cijena noćenja ista,samo u eurima! :evil:

Nike

• NIXON - DALMATI MC
  • Vozi: YAMAHA FZ6N, YN50
daleko....
« Odgovori #49 : 04. Veljača 2005, 12:08:19 »

Ja za 100 eura radije odspavam u šumi s kacigom na glavi
Evidentirano
D.F.F.D.

Teya

• **
daleko....
« Odgovori #50 : 04. Veljača 2005, 12:21:04 »

Citat: GIXER
Može li mi netko reći kakva je situacija sa murijom u Sloveniji jer u većini slučajeva kad sam išao na nekakvu vožnju, odlučivao sam se za put prema istoku.
 Murije na istoku ( Bosna,SiCG,...) ima poprilično ali se uvjek može dogovorit sa njima, recimo ja sam jednom kod Višegrada kaznu riješio na taj način da sam provezao murijaka, krug na motoru i svi bili sretni i zadovoljni.
 Na ljeto planiram za koji vikend otići malo prema zapadu pa me zanimaju iskustva sa drotovima jer kao što znam da vozit motorom 50 km/h i nije baš ugodno!?

Kazne su OGROMNE!!!
Gledaj, ako vozis po pameti, onda tesko da ce te zajebavati. To znaci kroz naselja polako i gledaj oko sebe.
Rijedko je radar izvan 50km/h ogranicenja.
Policajci imaju mogucnost, da ti daju samo upozorenje... pokusaj biti normalan ako te stopaju. Mislim, nemoj mu odmah jebati majku... ;)
Evidentirano

GIXER

daleko....
« Odgovori #51 : 04. Veljača 2005, 13:36:30 »

Hvala ti na informacijama, možda se negdje i sretnemo !!!
Evidentirano

Slavek Francuz

« Odgovori #52 : 04. Veljača 2005, 14:45:25 »

Brm brm  :cool:
Evidentirano

Slavek Francuz

« Odgovori #53 : 04. Veljača 2005, 14:52:51 »

Ukrajina  je npr do koju dodinu slovila kao nesigurna zemlja ali nije bilo nikakvih problema. Oni imaju čuvane parkinge pod nazivom "stajanka" a mnoge stajanke imaju i sobe i restoran. Kako oni kažu mafije više nema na cesti nego se povukla u politiku. malo veći problem je policija, koja prečesto zaustavlja, pokušavaju izmisliti prometni prekršaj a jedan je čak otvoreno tražio novac. Uglavnom nikada ne spavam u kampovima jer mi to oduzima više slobodnog vremena a i smještaj je uglavnom jeftiniji nego na zapadu. U Bugarskoj su čuvane parkinge imali samo u većim gradovima ali uvijek zamoliš na recepciji za garažu ili slično. U Rumunjskoj mi je recepcioner jedanput nudio da parkiram doslovno u recepciji ali nisam mogao kroz vrata. Rumunjska je inace po mome iskustvu najsigurnija zemlja (naravno da je to široki pojam). Sve su to prekrasne zemlje i sigurno necete zazaliti ako ih posjetite. svaka zemlja ima svojih draži ali Rumunjsu bi preporučio svakome. Zemlja kao stvorena za moto putnike.

Nemoj se ljutiti dali ti pricas mozda Ruski  :?:  :mrgreen:  :wink: kad si tak rusofilski nastrojen i jer si mozda bio Avganistanu  :?:  :mrgreen:  :wink:  :cool:
Evidentirano

gigi

• Macan
  • Vozi: Z 750
daleko....
« Odgovori #54 : 04. Veljača 2005, 15:38:24 »

ali bježanja nema
 :mrgreen:

A kaj će njima takav auto. Dok došalta do šeste već je na graničnom prijelazu  :twisted:
Evidentirano
faster and faster until the thrill of speed overcomes the fear of death

Gasho

daleko....
« Odgovori #55 : 04. Veljača 2005, 15:39:57 »

Znam, znam... 8)

Nikola_M

• **
« Odgovori #56 : 04. Veljača 2005, 16:24:44 »

Nemoj se ljutiti dali ti pricas mozda Ruski  :?:  :mrgreen:  :wink: kad si tak rusofilski nastrojen i jer si mozda bio Avganistanu  :?:  :mrgreen:  :wink:  :cool:[/quote]

Ne, ne pricam ruski, a Rusiju, cini mi se nisam ni spominjao, mada, iskreno, planiram tamo otici. A spominjem ove zemlje jer sam ih u proteklih nekoliko godina posjetio. A ove zemlje su za razliku od zapada jos uvijek relativno jeftine. I nisam bio u Avganistanu. Pozdrav!
Evidentirano

Slavek Francuz

daleko....
« Odgovori #57 : 04. Veljača 2005, 16:25:06 »

Citat: Gasho

Znam, znam... 8)

Samo za informaciju : prosle godine 2004 za vrijeme F1 u Monacu placao sam dvokrevetnu sobu u sjevernom djelu Nice 65 Eura noc , a da nepricam ako odes malo van tih Top gradova za kolko se moze naci smjestaj ili kao Nike radje bi spavao sa kacigom na glavi da moram platiti krevet 100 Eura  :mrgreen:
Evidentirano

Gasho

daleko....
« Odgovori #58 : 04. Veljača 2005, 22:34:36 »

[/quote]

Samo za informaciju : prosle godine 2004 za vrijeme F1 u Monacu placao sam dvokrevetnu sobu u sjevernom djelu Nice 65 Eura noc , a da nepricam ako odes malo van tih Top gradova za kolko se moze naci smjestaj ili kao Nike radje bi spavao sa kacigom na glavi da moram platiti krevet 100 Eura  :mrgreen:[/quote]

I ja bih, kad bi putovao sam, ali zena nece ili ne moze da shvati da nema opasnosti i da se moze dalje stici ako se ne trosi po hotelima...   :mrgreen:

Pudla

• Vozi: BMW F 800 GS, BMW R 12000 GS
daleko....
« Odgovori #59 : 22. Veljača 2005, 11:39:37 »

Moje iskustvo je što si dalje od doma, to su ljudi prijateljskiji raspoloženi.
S carinicima i policajcima nikad nisam imao problema, a proputovao sam Italiju, Francusku, Švicarsku, Austriju, Njemačku...

Prije 2 godine ušao sam iz Austrije u Lichtenstein, pa u Švicarsku bez pokazivanja putovnice, svi samo mašu. A čuo sam svakakve priče o Švicarcima.

Kad smo prije više od 10 godina išli sa 3 oldtimer BMW-a u Veronu (R25/3, 1953 g., R51/3, 1954 g. i još jedan R25/3 1955.) čuo sam svakakvih bajki. Neće vas pustit zbog auspuha, nemate homologirane kacige i sl. Talijani su jedino rekli "Belissimo" ili kak se to već piše i pustili su nas u Italiju bez problema. Ako si normalan i pristojan vjerojatno ti niko neće raditi probleme.

Čak su nas i slovenski policajci jednom pustili, imali smo neko sitno prekoračenje, rekli smo da smo krivi i da ćemo platiti i dečki su nas pustili. :D. Od svađanja nema koristi.

Depp

• **
  • Vozi: Versys "zelenjawa"
daleko....
« Odgovori #60 : 24. Veljača 2005, 21:02:07 »

:cool: Dobrodošao Nikola!Tvoji putopisi,ali i detaljna uputstva o planiranju putovanja koja smo čitali u Moto Pulsu nam govore da znaš što pričaš.Zato,tko se sprema"na dalek put"ima što čuti.Svi sanjaju o nekom super putovanju ali pitam se čega najviše treba,osim gole želje,za takvo što?Love,hrabrosti,znanja,ekipe...?What? :?
Evidentirano
runaway

Gasho

« Odgovori #61 : 24. Veljača 2005, 21:17:46 »

Nemoj se ljutiti dali ti pricas mozda Ruski  :?:  :mrgreen:  :wink: kad si tak rusofilski nastrojen i jer si mozda bio Avganistanu  :?:  :mrgreen:  :wink:  :cool:

Jesi li ti Nikola Mrakovcic  :?:
Po ostalim postovima cini mi se da jesi. Ja planiram ici u Bugarsku i citam tvoj putopis ko zna po koji put. Sjajno stivo. Fale mi neki djelovi puta, ali si ono najvaznije dao. Pokusao sam naci i na motori.hr tvoj putopis, ali ga nisi postavio. Mislio sam da cu tamo naci nesto detaljnije... :mrgreen:
Sve u svemu, ocekujemo jos tvojih pisanija... :mrgreen:

Frips

• **
  • Vozi: FZ1S
daleko....
« Odgovori #62 : 25. Veljača 2005, 08:25:23 »

Citat: linza
Tamo policija ima puno razumjevanja za motore. Samo ipak nemoj biti bahati kao neki sa ovog foruma. Preticanje i brzina u granicam normale a ne mad maxa :mrgreen:

Ima razumjevanja,osim ako ne naletis na nekog klinca kojem je uniforma udarila u glavu i sad misli da je bog i batina :evil:
Ako putujete preko SLO pazite se multinova i po naseljima strogo po ogranicenjima :!:
Evidentirano
"Burn rubber, not your soul!"

tomee

• BANMAHER
daleko....
« Odgovori #63 : 25. Veljača 2005, 08:42:18 »

to im ja govorim al kad ne slušaju  :(
Evidentirano

Frips

• **
daleko....
« Odgovori #64 : 25. Veljača 2005, 09:01:43 »

..a cuj prvi put kad jih cope,ce se opametit...i jos nesto...nemojte ni pomislit na bjezanje... :!:

E da....obavezna je prva pomoc u motorima....brijem da ce to nasi panduri ove godine jako pregledavata....
Evidentirano

Slavek Francuz

daleko....
« Odgovori #65 : 25. Veljača 2005, 09:23:45 »

Citat: LiQuId
..a cuj prvi put kad jih cope,ce se opametit...i jos nesto...nemojte ni pomislit na bjezanje... :!:

E da....obavezna je prva pomoc u motorima....brijem da ce to nasi panduri ove godine jako pregledavata....

Pa kak to zgleda  :?: kolka je to prva pomoc  :?: kud ju staviti u motor  :?: ili radi toga nositi ruksak na ledima  :?:
Najbolje bi bilo da motoristi iza sebe vuku kamp kucicu sa Clinicqua mobille , jer nam to i tako uvjek treba  :mrgreen:  :wink: (osvrt na MV)
Evidentirano

Frips

• **
daleko....
« Odgovori #66 : 25. Veljača 2005, 09:26:49 »

Pa pakunga ti je skroz mala....imaju u Louisu ok stvarcicu za par euri..inace kod nas se sad prodavaju neke od famozne "firme" (da ne reklamiram) :mrgreen: ...meko pakiranje...mozes ju zgurat kam hoces  :mrgreen:
Evidentirano

Pudla

daleko....
« Odgovori #67 : 25. Veljača 2005, 09:41:18 »

Možeš kupiti prvu pomoć u Louisu, mala je i košta par Eura. U Austriji je obavezna, u Njemačkoj nije. Na putu je imam sa sobom, ali me nitko nikad nije tražio da ju pokažem.

Slavek Francuz

daleko....
« Odgovori #68 : 25. Veljača 2005, 10:41:29 »

Uistinu neznam koliko jedna takva prva pomoc moze ustvari pomoci jer kad padnes ili se dignes ili ostanes lezati , kad sam ostao lezati jedva mi je i bolnica pomogla , a kad sam se digo istu minutu sam odjurio dalj ko kugla  :mrgreen: a tek dva sata kasnije je bilo joj joj  :mrgreen:
Slazem se zlu netrebalo bolje ju je imati nego neimati , ali nema od toga puno vajde  :mrgreen:
Evidentirano

tomee

• BANMAHER
daleko....
« Odgovori #69 : 25. Veljača 2005, 10:43:50 »

ta prva pomoč štiti samo novčanik ak ju imaš pri sebi :mrgreen:
Evidentirano

Pudla

daleko....
« Odgovori #70 : 25. Veljača 2005, 10:50:52 »

Nosim ju više zbog toga ako naiđem na nekoga ko leži, makar baš ne znam da bi mu puno pomogal...

A dobro dođe flaster ako se porežeš dok režeš špek. :mrgreen:

tomee

• BANMAHER
daleko....
« Odgovori #71 : 25. Veljača 2005, 10:51:43 »

il kobase :mrgreen:
Evidentirano

Nikola_M

• **
daleko....
« Odgovori #72 : 25. Veljača 2005, 11:55:36 »

Citat: Depp
:cool: Dobrodošao Nikola!Tvoji putopisi,ali i detaljna uputstva o planiranju putovanja koja smo čitali u Moto Pulsu nam govore da znaš što pričaš.Zato,tko se sprema"na dalek put"ima što čuti.Svi sanjaju o nekom super putovanju ali pitam se čega najviše treba,osim gole želje,za takvo što?Love,hrabrosti,znanja,ekipe...?What? :?

Sama želja neće te odvesti nigdje, i ja sam imao stotinu zelja i planova dok sam bio mlađi, bilo je nešto kraćih tura biciklom, autom po evropi i sl. a onda sam jednog dana rekao "dosta" kupio motor i nakon par stotina km otišao u Alpe i od onda u skladu sa mogućnostima bar jedanput godišnje malo veća tura. U skladu s financijama odabrat ćeš smjer i vremensko trajanje. Ne treba ti ni velike hrabrosti, normalne mjere opreza su potrebne, ako putuješ sam ljudi će češće htjeti s tobom komunicirati, itd, itd... Just do it !
Evidentirano

Nikola_M

• **
« Odgovori #73 : 25. Veljača 2005, 11:58:22 »

Jesi li ti Nikola Mrakovcic  :?:
Po ostalim postovima cini mi se da jesi. Ja planiram ici u Bugarsku i citam tvoj putopis ko zna po koji put. Sjajno stivo. Fale mi neki djelovi puta, ali si ono najvaznije dao. Pokusao sam naci i na motori.hr tvoj putopis, ali ga nisi postavio. Mislio sam da cu tamo naci nesto detaljnije... :mrgreen:
Sve u svemu, ocekujemo jos tvojih pisanija... :mrgreen:[/quote]

Ako imas neka konkretna pitanja slobodno se javi na pp ili e-mail.
Pozdrav
Evidentirano

bad

• *
« Odgovori #74 : 10. Travanj 2005, 22:01:18 »

Citat: Vedran

U zatvoru je najsigurnije  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

Leeeeegeeeeennndooooooo....  :shock:
Evidentirano
Da imam vaki kravasaki zavidio bi mi byker svaki!

neno

• **
« Odgovori #75 : 13. Travanj 2005, 11:43:55 »

U Monaku si za jedan dan ako ideš autoputom. Tamo možeš pronaći sređene kampove i nisu skupi (proveo sam tri noći tamo i točno se ne sjećam koja je cifra). Plaže su šljunčane i bolje izgledaju na fotkama nego u stvarnosti. Klopat možeš po picerijama i mogu se pronaći restorani koji nisu skupi. Pri povratku ako budeš imao vremena svrati u Gargaland kod Milana. Ako ti još kako mogu pomoći javi se, mogu iskopati točan naziv kampa i gdje se nalazi itd.
Evidentirano

neno

• **
« Odgovori #76 : 13. Travanj 2005, 12:01:36 »

Potrebno ti je samo malo dobre volje, destinacija na koju ideš, ispravan motor i nešto novaca. Spavanje nađeš na licu mjesta i dnevna kilometraža ovisi samo o tebi. Ako ti pofali novaca smo se okreneš prema doma. Naravno nadam se da će to biti puno dalje Slovenije.
Evidentirano

Adventurer

• **
« Odgovori #77 : 13. Travanj 2005, 15:42:02 »

Citat: neno

U Monaku si za jedan dan ako ideš autoputom. Tamo možeš pronaći sređene kampove i nisu skupi (proveo sam tri noći tamo i točno se ne sjećam koja je cifra). Plaže su šljunčane i bolje izgledaju na fotkama nego u stvarnosti. Klopat možeš po picerijama i mogu se pronaći restorani koji nisu skupi. Pri povratku ako budeš imao vremena svrati u Gargaland kod Milana. Ako ti još kako mogu pomoći javi se, mogu iskopati točan naziv kampa i gdje se nalazi itd.

Hvala Neno javim ti se pa skoćimo na cugu i poprićamo.
Evidentirano

neno

• **
daleko....
« Odgovori #78 : 13. Travanj 2005, 15:48:53 »

Dogovoreno
Evidentirano
 Str: 1 2 3 4 [Sve]   Gore

Stranica je generirana za 0.282 sekundi uz 15 upita.