Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 ... 7 8 [9]   Dolje

Autor Tema: Što nakon sudara by Vragstar  (Posjeta: 27776 )

Shepa

• Sarkazam se u Dalmaciji još uvijek smatra dijelom crne magije
  • Spol: Muški
  • Vozi: GS500 K1
Re: Što nakon sudara by Vragstar
« Odgovori #200 : 07. Lipanj 2012, 22:02:32 »

Prekršajni sud će ti po nalogu policije odrezat kaznu za vožnju bez kategorije, a osiguranje će ti umanjit iznos odštete zbog "suodgovornosti" u izazivanju nezgode.

Sent from my toilet seat using HTC FartPhone
Evidentirano
"Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwyll-llantisiliogogogoch" is the name of a town in North Wales.
The name translates as "The church of St. Mary in the hollow of white hazel trees near the rapid whirlpool by St. Tysilio's of the red cave".

dokii

• **
  • Vozi: highly modifiable RR Pegaso
Odg: Što nakon sudara by Vragstar
« Odgovori #201 : 07. Lipanj 2012, 22:06:33 »

Hvala na brzom odgovoru znaci 2.000 kuna kazne ? Mislim to se dogodilo prijatelju,nije zvana policija niti je islo preko osiguranja,vec ce platiti na ruke sve popravak.
Znaci ipak osiguranje ce platiti stetu na autu i stetu na motoru ?
Jel on ima zakonske osnove potegnuti nadoknadu stete na automobilu kasnije iako nije policija dosla i nije nista potpisivano,on je pitao tada prijatelja da li ima vozacku,on je potvrdno odgovorio i na tom je stalo.
Da mu ne bi kasnije dosla pozivnica iz suda ili necega slicnog ...
Evidentirano
Driving a car is like watching a film,
Riding a motorcycle is like being in the film.

Shepa

« Odgovori #202 : 07. Lipanj 2012, 22:12:55 »

Woooo.... Hold your horses.... sad su tu već drugi detalji u priči...

De elaboriraj, ko je kome oduzea prednost i da li se vozači znaju medjusobno?
(za koga navijamo?)

Kakva isplata na ruke?
Po ovome šta si napisa, osiguranje neće nikome ništa platit, osim ako oba vozila imaju kasko.

Aha, mislim da sam skužija, ovog tvog je frka da će ovaj drugi kasnije prijavit štetu osiguranju?

« Zadnja izmjena: 07. Lipanj 2012, 22:15:23 Shepa »
Evidentirano
"Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwyll-llantisiliogogogoch" is the name of a town in North Wales.
The name translates as "The church of St. Mary in the hollow of white hazel trees near the rapid whirlpool by St. Tysilio's of the red cave".

dokii

• **
  • Vozi: highly modifiable RR Pegaso
« Odgovori #203 : 07. Lipanj 2012, 22:24:40 »

Vozac automobila je oduzeo prednost motoru,nije vozio brzo ( 30-40 kmh ) jer je jako usko i puno ljudi,ovaj je isao svojom trakom i ovaj je iznenada skrenio i time direkt oduzeo prednost.
Vozacu motora nije nista bilo,dok je na autu poveca materijalna steta.
Posto je ovaj znao da ce biti kriv i oderan od policije on je sam htio i nagovarao da se policija ne zove,preuzima punu odgovornost na sebe.
Dogovorili su se posto su neka poznanstva izmedju staraca tu u prici,nadoknaditi stetu na ruke i dati samo racun da se vidi sto je ( steta na motoru nije velika,plastike,i vilica iskrivljena,cak ni svjetlo nije oslo )...
Mislili su ici preko osiguranja,ali ovog drugog je frka valjda da ne izgubi bonus i ovako je odluceno.
I odgovor na tvoje zadnje pitanje,da jel moze to on pokreniti,kakve mogu biti reperkusije za vozaca motora...
Evidentirano
Driving a car is like watching a film,
Riding a motorcycle is like being in the film.

Shepa

« Odgovori #204 : 07. Lipanj 2012, 22:37:06 »

Bez svjedoka, dokaza (fotografije), pol. zapisnika i/ili evropskog izvješća, te izjave vozača motora?

A čuj... Sto ljudi sto ćudi... Možda i pokuša.

:mrgreen:

Evidentirano

goran166

• *
  • Vozi: Honda transalp
« Odgovori #205 : 08. Lipanj 2012, 04:34:40 »

ne kužim računicu po kojoj kaže da se boji da će izgubiti bonus (mislim na lika koji je oduzeo prednost)  :misli:  nikako ne može biti skuplje 
Evidentirano

Vericca

• *
« Odgovori #206 : 19. Lipanj 2012, 08:29:27 »

A jeli ima taj tvoj drug neku garanciju od prodavaca toga motora, i to bi mu bilo dobro da provjeri. Mozda i tu sta uspije da uradi.

chovica

• *
« Odgovori #207 : 22. Kolovoz 2012, 10:41:23 »

Imam pitanje slicno ovome od vragstara!

Frajer mi se jucer zakuco u prednji blatobran vespe 200L, ja i zena smo bili na motoru nismo pali jer se dogodilo na semaforu u zgu. Covjek je usao u raskrizje te je nakon sto je skuzio gresku prebacio u rikverc i pogodio me ja sam bio 2m od njega. Baltobran se rascopao, a nje se udubio zadnji branik.

Nismo zvali policiju jer je steta mala, kao dogovorit cemo se bez osiguranja, ili eventualno osiguranje jer je on prizno krivicu.
Danas smo se trebali nac i frajer se poceo zajebavat i navlacit kao nije on kriv i slicno, on je bio s dvojicom u autu,ja i zena na skuteru.

Sto mi je ciniti ako se ne dogovorim s njim, imam broj njegove police, tablicu auta, ime i prezime, dal da odem kod njegovog osiguranja i/ili  na policiju....

Skuter je vespa 200L GT iz 2005gd, u ok stanju, bio sam u piaggio centru frajer mi je napravio ponudu zamjene blatobrana u piaggio centru u heinzelovoj i iznosi 1600kn, a krivac za nesrecu "frajer" kao prica da je to previse!!!!!
Evidentirano

VragStar

• **
« Odgovori #208 : 25. Kolovoz 2012, 11:51:57 »

Njegovo osiguranje ce u pravilu zatražiti njegovo očitovanje o tijeku nezgode i sukladno njemu i postupiti vjerojatno, sto je u skladu s pravilima struke, jer u ovakvom slučaju  kakav si opisao je teško reći jesi se ti nabio na njega ili on na tebe. Možeš otići i na policiju i podnijeti privatnu prekršajnu prijavu, ali ja sam ti skeptičan u uspjeh ( sud ce saslušati svjedoke, eventualno provesti vještačenje).  Opcija je i privatna tužba na naknadu štete direktno prema njemu, što se često izbjegava ali je u pravilu kvalitetan način naplate štete.

P.s. ja nisam postavio pitanje, nego dao odgovor..... :)
« Zadnja izmjena: 25. Kolovoz 2012, 11:55:00 VragStar »
Evidentirano
VragStar
 Str: 1 ... 7 8 [9]   Gore

Stranica je generirana za 0.12 sekundi uz 20 upita.