Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: [1] 2 3  Sve   Dolje

Autor Tema: Kako se obuci i tko je a tko nije spreman za putovanja.  (Posjeta: 4689 )

Saša 69

• motori.hr
  • Administrator
  • Spol: Muški
  • Vozi: Suzuki
Kako se obuci i tko je a tko nije spreman za putovanja.
« : 01. Veljača 2005, 10:00:18 »

Bas sam sa Linzom malo komentirao, pa mislim da bi to trebali podjeliti ovdje sa vama.

1. Tko je uopce svjestan sto je to u tri dana otici do Dubrovnika i nazad motorom ?

2. Jel ste vi svjesni da pocetak 4. mjeseca nije bas ljeto. Pogotovo kroz Plitvice. Temperatura tamo zna u to vrijeme jos uvijek biti oko 0 stupnjeva a uz rub ceste zna biti snijega. Jel svi imate opremu za takvo putovanje.

O tome sto od opreme treba uzeti, pisali su Linza i Cala u svojem zajednickom clanku, nemojte te stvari shvacati olako. Jako je gadno kad vam se prsti smrznu vec nakon 200 km voznje, a jos vas ceka 400 Km.

Sva sreca da ce biti jos dosta dana do puta pa da se zajednicki i u sto vecem broju provozamo do Bibija na klopu, pa malo krug oko Sljemena, pa mozda malo u sjeverne krajeve do Tomee-a, pa malo do recimo Opatije na popodnevnu kavu. Vec cete tada vidjeti sto vam fali i jeste li spremni.
Evidentirano

linza

• Vozi: Varadero
« Odgovori #1 : 01. Veljača 2005, 10:18:29 »

U potpunosti se slazem sa Sasom. I to je moguce  :mrgreen:

To je 150km. Prva dionica do Varazdina je brza, nakon toga je sporija zavojita. To treba odvoziti bez stajanja.
Evidentirano
Svakim danom sve sam blizi vretenastoj ribi

Saša 69

• motori.hr
  • Administrator
« Odgovori #2 : 01. Veljača 2005, 10:19:46 »

Nelosa ideja. Stovise odlicna.
Evidentirano

dr.chala

• dr. DOIN WHAT dr. DOES
  • Vozi: beRRg i gaRRo
« Odgovori #3 : 01. Veljača 2005, 10:55:40 »

Di ima čavlerica za kupiti? :cool:

Bandit

• ADMIN PIZDEK
  • Administrator
  • Vozi: Suzuki SV 1000 S
« Odgovori #4 : 01. Veljača 2005, 11:08:20 »

Pričaš kao da si ti gusak kaj predvodi svoje jato malih guskica...'bem mu miša...pa nisu ljudi mala djeca...znaju kak se treba obuć. Nisu prvi put na motoru. Daj neke korisne savjete...kaj obuči da ne bi bilo hladno...naglasak na KAJ. Pa nismo budale da mislimo da bu ljeto krajem ožujka. :evil:  :evil:
Nemoj mi sad pričat o goretex odjelima i to...
Evidentirano
Procjene vrijednosti motocikala (i drugih vrsta vozila i plovila) pri kupoprodaji, a za potrebe plaćanja poreza. Javiti se na pp, ili na procjena.plovila@gmail.com

Saša 69

• motori.hr
  • Administrator
« Odgovori #5 : 01. Veljača 2005, 12:44:29 »

Citat: Bandit
Pričaš kao da si ti gusak kaj predvodi svoje jato malih guskica...'bem mu miša...pa nisu ljudi mala djeca...znaju kak se treba obuć. Nisu prvi put na motoru. Daj neke korisne savjete...kaj obuči da ne bi bilo hladno...naglasak na KAJ. Pa nismo budale da mislimo da bu ljeto krajem ožujka. :evil:  :evil:

:chainsaw:  

ja znam da ne treba svima crtati, ali mislim da nkima treba. Pa nemaju svi iskustva i mozda ne ocekuju svi bas temperaturu od 0 stupnjeva na nekim dionicama.
Evidentirano

Vedran

« Odgovori #6 : 01. Veljača 2005, 13:03:22 »

Citat: Sasa MK Motori

ja znam da ne treba svima crtati, ali mislim da nkima treba. Pa nemaju svi iskustva i mozda ne ocekuju svi bas temperaturu od 0 stupnjeva na nekim dionicama.

svako ko ide na put od 600km na tri dana ići će u odjelu (ne belom đez odjelu) a ako ima odjelo ima i termo podstavu, pretpostavlja se da ima čizme i da u torbi nosi jedan par debelih čarapa i par pari tankih, rukavice... ja na putu s mora sam se vozio na 4-5 stupnjeva u običnim ljetnim rukavicam i nije mi bilo zima... stoga rukavice...
... ak ide na put od tri dana valjda ima i par majci sa sobom.... ak mu je i dalje hladno eto riješenja...
Bando kolko je bilo stupnjeva kad smo se mi vračali sa Paga ispod 9 sigurno u običnim rukavicama i odjelu bez termo podstave, bilo je malo hladno za noge i to za butove (to sam riješio sa dvije kratke majce...tako da sam ih strpal u hlače ) i izdržao sam izdržao skroz do Zagreba
Evidentirano
gaće
mit bremsenstreifen

dr.chala

• dr. DOIN WHAT dr. DOES
  • Vozi: beRRg i gaRRo
« Odgovori #7 : 01. Veljača 2005, 13:05:51 »

Citat: Vedran

svako ko ide na put od 600km na tri dana ići će u odjelu (ne belom đez odjelu) a ako ima odjelo ima i termo podstavu, pretpostavlja se da ima čizme i da u torbi nosi jedan par debelih čarapa i par pari tankih, rukavice... ja na putu s mora sam se vozio na 4-5 stupnjeva u običnim ljetnim rukavicam i nije mi bilo zima... stoga rukavice...
... ak ide na put od tri dana valjda ima i par majci sa sobom.... ak mu je i dalje hladno eto riješenja...
Bando kolko je bilo stupnjeva kad smo se mi vračali sa Paga ispod 9 sigurno u običnim rukavicama i odjelu bez termo podstave, bilo je malo hladno za noge i to za butove (to sam riješio sa dvije kratke majce...tako da sam ih strpal u hlače ) i izdržao sam izdržao skroz do Zagreba

Ma lako tebi Vedrane kad si bil s VATRENIM motorom,pa ti nije bilo tak hladno kak drugima! :mrgreen:

Bandit

• ADMIN PIZDEK
  • Administrator
  • Vozi: Suzuki SV 1000 S
« Odgovori #8 : 01. Veljača 2005, 13:07:56 »

Citat: Vedran

Je, bilo je 9 stupnjeva kad smo izašli iz Sv Roka....p's m'te'...ali smo zdržali...temperatura je do zg narasla za 4 stupnja :mrgreen:  jebeni povratak iz Novalje...
Evidentirano
Procjene vrijednosti motocikala (i drugih vrsta vozila i plovila) pri kupoprodaji, a za potrebe plaćanja poreza. Javiti se na pp, ili na procjena.plovila@gmail.com

Vedran

« Odgovori #9 : 01. Veljača 2005, 13:20:00 »

Citat: dr.chala

Ma lako tebi Vedrane kad si bil s VATRENIM motorom,pa ti nije bilo tak hladno kak drugima! :mrgreen:

ma ne to ti je zato kaj ima dobru zaštitu od kiše i vjetra, po kiši skoro (ali skoro) niš ne pada po meni u vožnji :mrgreen: , a vjetar niti ne osjetim jer se skoro (ali skoro) cijeli sakrijem iza  prednje maske i vizira :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:
Evidentirano
gaće
mit bremsenstreifen

Anonymous

• Gost
« Odgovori #10 : 01. Veljača 2005, 15:47:11 »

Evo dodatka na prvu zakljucanu temu gdje je sasa okacio pozivnicu Dvije Rote. Ostao sam dakle duzan broj telefona tipa za smjestaj (100kn po glavi za noc, zakljucan ogradjeni parking + garaza). Covjek je nas clan!

Ovo sam vec negdje napisao, pa cu samo copy/paste...

Evo jucer sam ostao duzan broj smjestaja u Cavtatu; dakle, gdin. Pero Radovic 098 9513 797. Eto, to je to. Sinoc sam razgovarao sa Darijom iz Plasticara. Sad znam, Rudi je rodjak od nekog Vaseg clana i on sredjiva smjestaj takodjer, valjda negdje u gradu. Rudija ne poznajem osobno, ali znam ostalu ekipu iz plasticara. Obavijesteni su da postoji i ova opcija u Cavtatu (za koju ja glasam svakako jer je smjestaj super i uzivat cete zaista – ima puno prostora za sve, jedino ako bas Vi ne inzistirate da budete smjesteni u Dubrovniku). U svakom slucaju, Vi odlucite, opcije se znaju, vjerujem da cemo biti u kontaktu te svi zajedno organizirati najbolje moguce rjesenje za Vas odlazak na jug. Kad dodjete na jug, plasticari ce Vas spojiti sa MK Dvije Rote (www.dvijerote.com) , jer je Dario iz plasticara nas clan, i u predsjednistvu je kluba. Vi takodjer mozete kontaktirati bilo koga od imena sa pozivnice. Ako se odlucite za smjestaj u kuci u Cavtatu svakako nazovite Pera na gore navedeni broj, on je upoznat sa svim (samo spomenite matija, cigo, ili kako hocete). Sad je sve stvar odluke. Ja bih se sada povukao u anonimnost te se nadam da cemo se upoznati prije ili kasnije. Cesto sam se zadnjih dana na forumu 'dvije rote' dopisivao i sa Linzom – POSLUSAJTE COVJEKA ZA ICI DOLJE, PUT JE DUG, PREDUG, SATIMA I SATIMA - GLEDAJTE TO OVAKO, 2 DANA, SIGURNIH 1500KM GORE-DOLJE, NECETE SE UOPCE SKINUTI S MOTORA, JA KAD IDEM A IDEM CESTO PUN MI JE K... I MOTORA I BIKERSTVA, OZBILJNO... ALI ISPLATI SE...

Aj zivjeli! Vidimo se
Evidentirano

Anonymous

• Gost
« Odgovori #11 : 01. Veljača 2005, 17:20:27 »

Ja se samo bojim da ljude koji imaju "soma-dva" kilometri f nogama ne ponese cijela prica i odluce u komadu do Dubrovnika. Em je velika sansa da nece izdrzati i zaustavljati nas predugo, em da se spizde negdi.

Da me neko sad ne shvati krivo, nemam apsolutno nis protiv takvih ljudi, dapace! Samo ipak polako, na krace ture.

I jos nesto, mislim da ovakve ture od "150 km" ne mogu relativno neiskusnog covjeka pripremiti na takav put.  Pa sve da ih i svakodnevno odrade.
Evidentirano

Saša 69

• motori.hr
  • Administrator
« Odgovori #12 : 01. Veljača 2005, 17:55:18 »

Slazem se, takve voznje ne mogu nikoga neiskusnog pripremiti na put, ali mozda mu mogu pokazati da li je spreman ili ne. Necemo nikoga voditi kao djecu u vrtic jer mislim da bi se za ovakav put trebali prijaviti oni koji stvarno znaju da mogu to prevladati. Oni koji to samo misle, nek razmisle jos koji puta nakon tih kracih tura.
Evidentirano

Rivi

• Il' si faca,ili nisi!!!
  • Vozi: Classic doggy style!
« Odgovori #13 : 01. Veljača 2005, 18:51:12 »

Sva srića da živim di živim, jer sam totalno tanak s opremom. Al' nadam se da mi uz obalu neće tribat. A krajem 3. mjeseca ovdje se već da okupat onim luđima. A ako bude puno hladno, obzirom da nemam tex-gaće, probabli ne bom šeu!
Evidentirano

Anonymous

• Gost
« Odgovori #14 : 01. Veljača 2005, 19:00:01 »

Citat: Rivi
Sva srića da živim di živim, jer sam totalno tanak s opremom. Al' nadam se da mi uz obalu neće tribat. A krajem 3. mjeseca ovdje se već da okupat onim luđima. A ako bude puno hladno, obzirom da nemam tex-gaće, probabli ne bom šeu!

Jedna zanimljivost:
U Dubrovniku sam bio i 27.03.2004 (Znači ravno godinu dana ranije prije dogovorenog vašeg putovanja) i bilo je jako hladno.

Bilo je snijega na Biokovu, vidi se na slici i vrlo jake bure (vidi stablo)...
Ne da nije bilo za kupanje nego je "zec tražija mater". Ožujak je poznat po "3 marćane bure".
ostale slike:
http://free-st.htnet.hr/x9-500/images/dubrovnik2/
Evidentirano

Nike

• NIXON - DALMATI MC
  • Vozi: YAMAHA FZ6N, YN50
« Odgovori #15 : 01. Veljača 2005, 19:10:50 »

Admine please daj ukini ovim nelogiranim i neregistriranim gostima da pišu u ovom forumu  :mrgreen:
Evidentirano
D.F.F.D.

Srki

• Dezurni pojebavatelj
  • Vozi: gsx1400, Scarabeo 200ie
« Odgovori #16 : 03. Veljača 2005, 11:03:07 »

Slazem se, takve voznje ne mogu nikoga neiskusnog pripremiti na put, ali mozda mu mogu pokazati da li je spreman ili ne. Necemo nikoga voditi kao djecu u vrtic jer mislim da bi se za ovakav put trebali prijaviti oni koji stvarno znaju da mogu to prevladati. Oni koji to samo misle, nek razmisle jos koji puta nakon tih kracih tura.

Dečki, vi kaj imate puno kilometara pod guzicom,

jeste razmišljali malo o tome da ste na tom "izletu" VI odgovorni ne samo za sebe nego i za ove "vozače" kaj imaju 5-2000 km i jebeni su stručnjaci za vožnju???

i NEZNAJU kaj je 600 km u jednom danu

ja si tu odgovornost ne bi priuštil

srki
Evidentirano
Bolje Scarabeom u kupleraj neg' T-Maxom na posao
www.betonskepatke.net
Mijenjam otok od 50 000 kvadrata sa dozvolom gradnje u Nacionalnom parku Kornati za T-Maxa

Saša 69

• motori.hr
  • Administrator
« Odgovori #17 : 03. Veljača 2005, 11:38:37 »

Sad se opet svodi na to da je naljepse kad ne ovisis o nicemu, ne pitas za nista i ne brines o nicemu.
Sve je to divno i krasno, ali nikako nije drustveno i nema nikakivh dodirnih tocaka sa klubom, klubskim druzenjima i ostalim grupnim aktivnostima.
Da sam odabrao takav nacin zivota, nebi se zajebavao sa stranicom vec 4 godine jer kad povuces crtu nije me ona niti malo obogatila, stovise samo me kostala i nikako se ne bi zajebavao sa vodjenjem kluba ovih 4 godine. Sjedio bi doma, imao jedno drustvance i sa dragom i jos par frendova se malo vozao po gradu i nesto izvan njega.

Sto se tice odgovornosti, ja to tako ne dozivljavam. Ja vise to gledam ovako. Mi idemo, a tko misli da je spreman, neka ide sa nama. Poduzet cemo sve moguce da upoznamo one manje iskusne sa situacijom, kroz clanke im pokazujemo na sto moraju paziti, a kroz krace voznje bi im to trebalo leci. Ja osobno nit cu brinuti nit ne vidim razloga da brinem za nekoga tko si je utuvio u glavu da moze ici, a onda se jedva vuce tamo negdje na zacelju kolone. Takvima cu vec na prvoj stanci (Plitvice) predloziti da se sada lijepo okrenu i vrate doma na toplo i sigurno. Bez obzira koliko to bolno bilo.
Ako netko ne shvaca da je put od 600 x 2 kilometara jako zahtjevan i za motor i za samog vozaca neka si samo zamisle da je to manje od 1/5 servisnog perioda motora. Dakle ako rade 2 servisa godisnje (neki prosjek), to je 1/10 ukupnog broja prevaljenih kilometara godianje.
Evidentirano

Rivi

« Odgovori #18 : 03. Veljača 2005, 11:57:42 »

Bravo Saša. Uostalom, svi manje iskusni vozači (mogu se tu i sam svrstat kad su velike dionice u pitanju), sami će znat svoju granicu, pa ako su imalo pametni, sami se vratit doma kad im je vrime. Jer, 100.000km rađenih "po malo" nije ništa prema 500 odjednom. Dobro, tih 500 km može bit jako teško, a može ih se prevalit i čas posla. Ovisi o vremenu, gužvi na putu, o svemu pomalo.
Ja san par puta mučija muku doć do Trogira, šta radi pljuska, šta radi gužve, a koji put stignem da mi se čini da san krenija prije pet minuta. Znala je razlika Čiovo-Split bit i do pola sata! A neš' ti kilometraže.
Evidentirano

vlucic

• Forumski Grobnik
  • Vozi: Kawasaki KLV
« Odgovori #19 : 03. Veljača 2005, 12:22:30 »

Citat: Srki
Dečki, vi kaj imate puno kilometara pod guzicom,

jeste razmišljali malo o tome da ste na tom "izletu" VI odgovorni ne samo za sebe nego i za ove "vozače" kaj imaju 5-2000 km i jebeni su stručnjaci za vožnju??? i NEZNAJU kaj je 600 km u jednom danu. ja si tu odgovornost ne bi priuštil

srki

Srki, pa vidi po stranici i po forumu koliko se ekipa potrudila da stvarno savjetima i slicnim pokrije sve "rupe". Osim toga, svako iole pametan ce se zapitati da li treba ici, ne-pametnome mozes objasnjavati i usmeno i pismeno - nece skopcati.

Mislim da su Sasa i ostali stavili puno upozorenja koja bi svako morao shvatiti. A opet, tesko je nekome reci "ne mozes s nama, odi sam". Kako bi se ti osjecao da ti to neko napravi...

I, BTW; zaboravio si napisati "jebote" ispod "srki", vec sam se navikao i jako mi cudno izgleda ovako, pliz probaj drzati taj ritam...  :wink:
Evidentirano

Rivi

« Odgovori #20 : 03. Veljača 2005, 12:29:34 »

Ma šta jebote? Jača mu je bila ona, "Srki kupova, prodava, uvik popuši"!!! :mrgreen:
A moran u misec dana kupit neke GAĆE!!! Rukavice su mi ove ok. Mada nisu prave motorističke. Pepe isto imam. A ako mi nešto bude falilo, ja i Veki ćemo zaskočit Nikšu, pa ga skinit. On ionako ima svega po 2-3 para.
Evidentirano

alien

• Metro Harry
  • Vozi: R 1200 R
« Odgovori #21 : 03. Veljača 2005, 12:41:40 »

Počeja je lagano gubit, al kaže a neprestano naručuje nove tako da nema problema! :D
Evidentirano
ONLY FAGGOTS HATE MONICA BELLUCCI!!!!!!!!!!!!!

Utvrdio alien da ne zna računati, ali zna lagati za desetoricu... što ti je školovan čovjek! A utvrdio je i da će idući BMW dobiti u pola cijene (No dobro, sa lažima u tom smjeru još nije počeo, ali samo što nije...).
21. 10. 2007. - Interlagos

vlucic

• Forumski Grobnik
  • Vozi: Kawasaki KLV
« Odgovori #22 : 03. Veljača 2005, 13:27:45 »

gaČe?

:skriven:
Evidentirano

Rivi

« Odgovori #23 : 03. Veljača 2005, 13:45:23 »

Možda u tvom selu!  :mrgreen:
Evidentirano

Srki

• Dezurni pojebavatelj
  • Vozi: gsx1400, Scarabeo 200ie
« Odgovori #24 : 03. Veljača 2005, 14:11:57 »

Pa to sam i rekel!

Naravno da nemože bit"niko niš ne pita, nikog nije briga"

Samo sam htio naglasit da pazite na one kaj misle da mogu, a vi znate da SAMO MOŽDA mogu

Tak da nam natrag dođu cijeli da mogu pijaču platit :mrgreen:

I da onu krv kaj budu nam scedili u Petrovoj oni ne potroše :mrgreen:

srki
kupovo prodavo isti drek, pušing rođo
Evidentirano
Bolje Scarabeom u kupleraj neg' T-Maxom na posao
www.betonskepatke.net
Mijenjam otok od 50 000 kvadrata sa dozvolom gradnje u Nacionalnom parku Kornati za T-Maxa
 Str: [1] 2 3  Sve   Gore

Stranica je generirana za 0.132 sekundi uz 15 upita.