Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 2 3 [Sve]   Dolje

Autor Tema: Kako se obuci i tko je a tko nije spreman za putovanja.  (Posjeta: 4689 )

Saša 69

• motori.hr
  • Administrator
  • Spol: Muški
  • Vozi: Suzuki
Kako se obuci i tko je a tko nije spreman za putovanja.
« : 01. Veljača 2005, 10:00:18 »

Bas sam sa Linzom malo komentirao, pa mislim da bi to trebali podjeliti ovdje sa vama.

1. Tko je uopce svjestan sto je to u tri dana otici do Dubrovnika i nazad motorom ?

2. Jel ste vi svjesni da pocetak 4. mjeseca nije bas ljeto. Pogotovo kroz Plitvice. Temperatura tamo zna u to vrijeme jos uvijek biti oko 0 stupnjeva a uz rub ceste zna biti snijega. Jel svi imate opremu za takvo putovanje.

O tome sto od opreme treba uzeti, pisali su Linza i Cala u svojem zajednickom clanku, nemojte te stvari shvacati olako. Jako je gadno kad vam se prsti smrznu vec nakon 200 km voznje, a jos vas ceka 400 Km.

Sva sreca da ce biti jos dosta dana do puta pa da se zajednicki i u sto vecem broju provozamo do Bibija na klopu, pa malo krug oko Sljemena, pa mozda malo u sjeverne krajeve do Tomee-a, pa malo do recimo Opatije na popodnevnu kavu. Vec cete tada vidjeti sto vam fali i jeste li spremni.
Evidentirano

linza

• Vozi: Varadero
« Odgovori #1 : 01. Veljača 2005, 10:18:29 »

U potpunosti se slazem sa Sasom. I to je moguce  :mrgreen:

To je 150km. Prva dionica do Varazdina je brza, nakon toga je sporija zavojita. To treba odvoziti bez stajanja.
Evidentirano
Svakim danom sve sam blizi vretenastoj ribi

Saša 69

• motori.hr
  • Administrator
« Odgovori #2 : 01. Veljača 2005, 10:19:46 »

Nelosa ideja. Stovise odlicna.
Evidentirano

dr.chala

• dr. DOIN WHAT dr. DOES
  • Vozi: beRRg i gaRRo
« Odgovori #3 : 01. Veljača 2005, 10:55:40 »

Di ima čavlerica za kupiti? :cool:

Bandit

• ADMIN PIZDEK
  • Administrator
  • Vozi: Suzuki SV 1000 S
« Odgovori #4 : 01. Veljača 2005, 11:08:20 »

Pričaš kao da si ti gusak kaj predvodi svoje jato malih guskica...'bem mu miša...pa nisu ljudi mala djeca...znaju kak se treba obuć. Nisu prvi put na motoru. Daj neke korisne savjete...kaj obuči da ne bi bilo hladno...naglasak na KAJ. Pa nismo budale da mislimo da bu ljeto krajem ožujka. :evil:  :evil:
Nemoj mi sad pričat o goretex odjelima i to...
Evidentirano
Procjene vrijednosti motocikala (i drugih vrsta vozila i plovila) pri kupoprodaji, a za potrebe plaćanja poreza. Javiti se na pp, ili na procjena.plovila@gmail.com

Saša 69

• motori.hr
  • Administrator
« Odgovori #5 : 01. Veljača 2005, 12:44:29 »

Citat: Bandit
Pričaš kao da si ti gusak kaj predvodi svoje jato malih guskica...'bem mu miša...pa nisu ljudi mala djeca...znaju kak se treba obuć. Nisu prvi put na motoru. Daj neke korisne savjete...kaj obuči da ne bi bilo hladno...naglasak na KAJ. Pa nismo budale da mislimo da bu ljeto krajem ožujka. :evil:  :evil:

:chainsaw:  

ja znam da ne treba svima crtati, ali mislim da nkima treba. Pa nemaju svi iskustva i mozda ne ocekuju svi bas temperaturu od 0 stupnjeva na nekim dionicama.
Evidentirano

Vedran

« Odgovori #6 : 01. Veljača 2005, 13:03:22 »

Citat: Sasa MK Motori

ja znam da ne treba svima crtati, ali mislim da nkima treba. Pa nemaju svi iskustva i mozda ne ocekuju svi bas temperaturu od 0 stupnjeva na nekim dionicama.

svako ko ide na put od 600km na tri dana ići će u odjelu (ne belom đez odjelu) a ako ima odjelo ima i termo podstavu, pretpostavlja se da ima čizme i da u torbi nosi jedan par debelih čarapa i par pari tankih, rukavice... ja na putu s mora sam se vozio na 4-5 stupnjeva u običnim ljetnim rukavicam i nije mi bilo zima... stoga rukavice...
... ak ide na put od tri dana valjda ima i par majci sa sobom.... ak mu je i dalje hladno eto riješenja...
Bando kolko je bilo stupnjeva kad smo se mi vračali sa Paga ispod 9 sigurno u običnim rukavicama i odjelu bez termo podstave, bilo je malo hladno za noge i to za butove (to sam riješio sa dvije kratke majce...tako da sam ih strpal u hlače ) i izdržao sam izdržao skroz do Zagreba
Evidentirano
gaće
mit bremsenstreifen

dr.chala

• dr. DOIN WHAT dr. DOES
« Odgovori #7 : 01. Veljača 2005, 13:05:51 »

Citat: Vedran

svako ko ide na put od 600km na tri dana ići će u odjelu (ne belom đez odjelu) a ako ima odjelo ima i termo podstavu, pretpostavlja se da ima čizme i da u torbi nosi jedan par debelih čarapa i par pari tankih, rukavice... ja na putu s mora sam se vozio na 4-5 stupnjeva u običnim ljetnim rukavicam i nije mi bilo zima... stoga rukavice...
... ak ide na put od tri dana valjda ima i par majci sa sobom.... ak mu je i dalje hladno eto riješenja...
Bando kolko je bilo stupnjeva kad smo se mi vračali sa Paga ispod 9 sigurno u običnim rukavicama i odjelu bez termo podstave, bilo je malo hladno za noge i to za butove (to sam riješio sa dvije kratke majce...tako da sam ih strpal u hlače ) i izdržao sam izdržao skroz do Zagreba

Ma lako tebi Vedrane kad si bil s VATRENIM motorom,pa ti nije bilo tak hladno kak drugima! :mrgreen:

Bandit

• ADMIN PIZDEK
  • Administrator
« Odgovori #8 : 01. Veljača 2005, 13:07:56 »

Citat: Vedran

Je, bilo je 9 stupnjeva kad smo izašli iz Sv Roka....p's m'te'...ali smo zdržali...temperatura je do zg narasla za 4 stupnja :mrgreen:  jebeni povratak iz Novalje...
Evidentirano
Procjene vrijednosti motocikala (i drugih vrsta vozila i plovila) pri kupoprodaji, a za potrebe plaćanja poreza. Javiti se na pp, ili na procjena.plovila@gmail.com

Vedran

« Odgovori #9 : 01. Veljača 2005, 13:20:00 »

Citat: dr.chala

Ma lako tebi Vedrane kad si bil s VATRENIM motorom,pa ti nije bilo tak hladno kak drugima! :mrgreen:

ma ne to ti je zato kaj ima dobru zaštitu od kiše i vjetra, po kiši skoro (ali skoro) niš ne pada po meni u vožnji :mrgreen: , a vjetar niti ne osjetim jer se skoro (ali skoro) cijeli sakrijem iza  prednje maske i vizira :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:
Evidentirano
gaće
mit bremsenstreifen

Anonymous

• Gost
« Odgovori #10 : 01. Veljača 2005, 15:47:11 »

Evo dodatka na prvu zakljucanu temu gdje je sasa okacio pozivnicu Dvije Rote. Ostao sam dakle duzan broj telefona tipa za smjestaj (100kn po glavi za noc, zakljucan ogradjeni parking + garaza). Covjek je nas clan!

Ovo sam vec negdje napisao, pa cu samo copy/paste...

Evo jucer sam ostao duzan broj smjestaja u Cavtatu; dakle, gdin. Pero Radovic 098 9513 797. Eto, to je to. Sinoc sam razgovarao sa Darijom iz Plasticara. Sad znam, Rudi je rodjak od nekog Vaseg clana i on sredjiva smjestaj takodjer, valjda negdje u gradu. Rudija ne poznajem osobno, ali znam ostalu ekipu iz plasticara. Obavijesteni su da postoji i ova opcija u Cavtatu (za koju ja glasam svakako jer je smjestaj super i uzivat cete zaista – ima puno prostora za sve, jedino ako bas Vi ne inzistirate da budete smjesteni u Dubrovniku). U svakom slucaju, Vi odlucite, opcije se znaju, vjerujem da cemo biti u kontaktu te svi zajedno organizirati najbolje moguce rjesenje za Vas odlazak na jug. Kad dodjete na jug, plasticari ce Vas spojiti sa MK Dvije Rote (www.dvijerote.com) , jer je Dario iz plasticara nas clan, i u predsjednistvu je kluba. Vi takodjer mozete kontaktirati bilo koga od imena sa pozivnice. Ako se odlucite za smjestaj u kuci u Cavtatu svakako nazovite Pera na gore navedeni broj, on je upoznat sa svim (samo spomenite matija, cigo, ili kako hocete). Sad je sve stvar odluke. Ja bih se sada povukao u anonimnost te se nadam da cemo se upoznati prije ili kasnije. Cesto sam se zadnjih dana na forumu 'dvije rote' dopisivao i sa Linzom – POSLUSAJTE COVJEKA ZA ICI DOLJE, PUT JE DUG, PREDUG, SATIMA I SATIMA - GLEDAJTE TO OVAKO, 2 DANA, SIGURNIH 1500KM GORE-DOLJE, NECETE SE UOPCE SKINUTI S MOTORA, JA KAD IDEM A IDEM CESTO PUN MI JE K... I MOTORA I BIKERSTVA, OZBILJNO... ALI ISPLATI SE...

Aj zivjeli! Vidimo se
Evidentirano

Anonymous

• Gost
« Odgovori #11 : 01. Veljača 2005, 17:20:27 »

Ja se samo bojim da ljude koji imaju "soma-dva" kilometri f nogama ne ponese cijela prica i odluce u komadu do Dubrovnika. Em je velika sansa da nece izdrzati i zaustavljati nas predugo, em da se spizde negdi.

Da me neko sad ne shvati krivo, nemam apsolutno nis protiv takvih ljudi, dapace! Samo ipak polako, na krace ture.

I jos nesto, mislim da ovakve ture od "150 km" ne mogu relativno neiskusnog covjeka pripremiti na takav put.  Pa sve da ih i svakodnevno odrade.
Evidentirano

Saša 69

• motori.hr
  • Administrator
« Odgovori #12 : 01. Veljača 2005, 17:55:18 »

Slazem se, takve voznje ne mogu nikoga neiskusnog pripremiti na put, ali mozda mu mogu pokazati da li je spreman ili ne. Necemo nikoga voditi kao djecu u vrtic jer mislim da bi se za ovakav put trebali prijaviti oni koji stvarno znaju da mogu to prevladati. Oni koji to samo misle, nek razmisle jos koji puta nakon tih kracih tura.
Evidentirano

Rivi

• Il' si faca,ili nisi!!!
  • Vozi: Classic doggy style!
« Odgovori #13 : 01. Veljača 2005, 18:51:12 »

Sva srića da živim di živim, jer sam totalno tanak s opremom. Al' nadam se da mi uz obalu neće tribat. A krajem 3. mjeseca ovdje se već da okupat onim luđima. A ako bude puno hladno, obzirom da nemam tex-gaće, probabli ne bom šeu!
Evidentirano

Anonymous

• Gost
« Odgovori #14 : 01. Veljača 2005, 19:00:01 »

Citat: Rivi
Sva srića da živim di živim, jer sam totalno tanak s opremom. Al' nadam se da mi uz obalu neće tribat. A krajem 3. mjeseca ovdje se već da okupat onim luđima. A ako bude puno hladno, obzirom da nemam tex-gaće, probabli ne bom šeu!

Jedna zanimljivost:
U Dubrovniku sam bio i 27.03.2004 (Znači ravno godinu dana ranije prije dogovorenog vašeg putovanja) i bilo je jako hladno.

Bilo je snijega na Biokovu, vidi se na slici i vrlo jake bure (vidi stablo)...
Ne da nije bilo za kupanje nego je "zec tražija mater". Ožujak je poznat po "3 marćane bure".
ostale slike:
http://free-st.htnet.hr/x9-500/images/dubrovnik2/
Evidentirano

Nike

• NIXON - DALMATI MC
  • Vozi: YAMAHA FZ6N, YN50
« Odgovori #15 : 01. Veljača 2005, 19:10:50 »

Admine please daj ukini ovim nelogiranim i neregistriranim gostima da pišu u ovom forumu  :mrgreen:
Evidentirano
D.F.F.D.

Srki

• Dezurni pojebavatelj
  • Vozi: gsx1400, Scarabeo 200ie
« Odgovori #16 : 03. Veljača 2005, 11:03:07 »

Slazem se, takve voznje ne mogu nikoga neiskusnog pripremiti na put, ali mozda mu mogu pokazati da li je spreman ili ne. Necemo nikoga voditi kao djecu u vrtic jer mislim da bi se za ovakav put trebali prijaviti oni koji stvarno znaju da mogu to prevladati. Oni koji to samo misle, nek razmisle jos koji puta nakon tih kracih tura.

Dečki, vi kaj imate puno kilometara pod guzicom,

jeste razmišljali malo o tome da ste na tom "izletu" VI odgovorni ne samo za sebe nego i za ove "vozače" kaj imaju 5-2000 km i jebeni su stručnjaci za vožnju???

i NEZNAJU kaj je 600 km u jednom danu

ja si tu odgovornost ne bi priuštil

srki
Evidentirano
Bolje Scarabeom u kupleraj neg' T-Maxom na posao
www.betonskepatke.net
Mijenjam otok od 50 000 kvadrata sa dozvolom gradnje u Nacionalnom parku Kornati za T-Maxa

Saša 69

• motori.hr
  • Administrator
« Odgovori #17 : 03. Veljača 2005, 11:38:37 »

Sad se opet svodi na to da je naljepse kad ne ovisis o nicemu, ne pitas za nista i ne brines o nicemu.
Sve je to divno i krasno, ali nikako nije drustveno i nema nikakivh dodirnih tocaka sa klubom, klubskim druzenjima i ostalim grupnim aktivnostima.
Da sam odabrao takav nacin zivota, nebi se zajebavao sa stranicom vec 4 godine jer kad povuces crtu nije me ona niti malo obogatila, stovise samo me kostala i nikako se ne bi zajebavao sa vodjenjem kluba ovih 4 godine. Sjedio bi doma, imao jedno drustvance i sa dragom i jos par frendova se malo vozao po gradu i nesto izvan njega.

Sto se tice odgovornosti, ja to tako ne dozivljavam. Ja vise to gledam ovako. Mi idemo, a tko misli da je spreman, neka ide sa nama. Poduzet cemo sve moguce da upoznamo one manje iskusne sa situacijom, kroz clanke im pokazujemo na sto moraju paziti, a kroz krace voznje bi im to trebalo leci. Ja osobno nit cu brinuti nit ne vidim razloga da brinem za nekoga tko si je utuvio u glavu da moze ici, a onda se jedva vuce tamo negdje na zacelju kolone. Takvima cu vec na prvoj stanci (Plitvice) predloziti da se sada lijepo okrenu i vrate doma na toplo i sigurno. Bez obzira koliko to bolno bilo.
Ako netko ne shvaca da je put od 600 x 2 kilometara jako zahtjevan i za motor i za samog vozaca neka si samo zamisle da je to manje od 1/5 servisnog perioda motora. Dakle ako rade 2 servisa godisnje (neki prosjek), to je 1/10 ukupnog broja prevaljenih kilometara godianje.
Evidentirano

Rivi

« Odgovori #18 : 03. Veljača 2005, 11:57:42 »

Bravo Saša. Uostalom, svi manje iskusni vozači (mogu se tu i sam svrstat kad su velike dionice u pitanju), sami će znat svoju granicu, pa ako su imalo pametni, sami se vratit doma kad im je vrime. Jer, 100.000km rađenih "po malo" nije ništa prema 500 odjednom. Dobro, tih 500 km može bit jako teško, a može ih se prevalit i čas posla. Ovisi o vremenu, gužvi na putu, o svemu pomalo.
Ja san par puta mučija muku doć do Trogira, šta radi pljuska, šta radi gužve, a koji put stignem da mi se čini da san krenija prije pet minuta. Znala je razlika Čiovo-Split bit i do pola sata! A neš' ti kilometraže.
Evidentirano

vlucic

• Forumski Grobnik
  • Vozi: Kawasaki KLV
« Odgovori #19 : 03. Veljača 2005, 12:22:30 »

Citat: Srki
Dečki, vi kaj imate puno kilometara pod guzicom,

jeste razmišljali malo o tome da ste na tom "izletu" VI odgovorni ne samo za sebe nego i za ove "vozače" kaj imaju 5-2000 km i jebeni su stručnjaci za vožnju??? i NEZNAJU kaj je 600 km u jednom danu. ja si tu odgovornost ne bi priuštil

srki

Srki, pa vidi po stranici i po forumu koliko se ekipa potrudila da stvarno savjetima i slicnim pokrije sve "rupe". Osim toga, svako iole pametan ce se zapitati da li treba ici, ne-pametnome mozes objasnjavati i usmeno i pismeno - nece skopcati.

Mislim da su Sasa i ostali stavili puno upozorenja koja bi svako morao shvatiti. A opet, tesko je nekome reci "ne mozes s nama, odi sam". Kako bi se ti osjecao da ti to neko napravi...

I, BTW; zaboravio si napisati "jebote" ispod "srki", vec sam se navikao i jako mi cudno izgleda ovako, pliz probaj drzati taj ritam...  :wink:
Evidentirano

Rivi

« Odgovori #20 : 03. Veljača 2005, 12:29:34 »

Ma šta jebote? Jača mu je bila ona, "Srki kupova, prodava, uvik popuši"!!! :mrgreen:
A moran u misec dana kupit neke GAĆE!!! Rukavice su mi ove ok. Mada nisu prave motorističke. Pepe isto imam. A ako mi nešto bude falilo, ja i Veki ćemo zaskočit Nikšu, pa ga skinit. On ionako ima svega po 2-3 para.
Evidentirano

alien

• Metro Harry
  • Vozi: R 1200 R
« Odgovori #21 : 03. Veljača 2005, 12:41:40 »

Počeja je lagano gubit, al kaže a neprestano naručuje nove tako da nema problema! :D
Evidentirano
ONLY FAGGOTS HATE MONICA BELLUCCI!!!!!!!!!!!!!

Utvrdio alien da ne zna računati, ali zna lagati za desetoricu... što ti je školovan čovjek! A utvrdio je i da će idući BMW dobiti u pola cijene (No dobro, sa lažima u tom smjeru još nije počeo, ali samo što nije...).
21. 10. 2007. - Interlagos

vlucic

• Forumski Grobnik
« Odgovori #22 : 03. Veljača 2005, 13:27:45 »

gaČe?

:skriven:
Evidentirano

Rivi

« Odgovori #23 : 03. Veljača 2005, 13:45:23 »

Možda u tvom selu!  :mrgreen:
Evidentirano

Srki

• Dezurni pojebavatelj
  • Vozi: gsx1400, Scarabeo 200ie
« Odgovori #24 : 03. Veljača 2005, 14:11:57 »

Pa to sam i rekel!

Naravno da nemože bit"niko niš ne pita, nikog nije briga"

Samo sam htio naglasit da pazite na one kaj misle da mogu, a vi znate da SAMO MOŽDA mogu

Tak da nam natrag dođu cijeli da mogu pijaču platit :mrgreen:

I da onu krv kaj budu nam scedili u Petrovoj oni ne potroše :mrgreen:

srki
kupovo prodavo isti drek, pušing rođo
Evidentirano
Bolje Scarabeom u kupleraj neg' T-Maxom na posao
www.betonskepatke.net
Mijenjam otok od 50 000 kvadrata sa dozvolom gradnje u Nacionalnom parku Kornati za T-Maxa

vlucic

• Forumski Grobnik
« Odgovori #25 : 03. Veljača 2005, 14:54:40 »

Go Srki, go Srki!!!

:banana:  :banana:  :banana:  :banana:
Evidentirano

EasyRider

• **
  • Vozi: Yamaha Dragstar 1100 Classic (vozio i opet ću)
« Odgovori #26 : 03. Veljača 2005, 15:35:57 »

nekoga tko si je utuvio u glavu da moze ici, a onda se jedva vuce tamo negdje na zacelju kolone. Takvima cu vec na prvoj stanci (Plitvice) predloziti da se sada lijepo okrenu i vrate doma na toplo i sigurno. Bez obzira koliko to bolno bilo.

Nešto mi tu nije jasno, znao sam voziti 500 km u komadu (stajanje samo da uzmem gorivo), vozio sam i po 9 sati i po hladnoći i po pljusku, ali uvijek sam vozio sporije nego što to drugi čine. Jednostavno ne volim brzu vožnju, ponekad se natjeram voziti malo brže čisto da nekog ne zadržavam. I vjerojatno ću se uvijek " vući tamo negdje na začelju kolone ". Znači li to da takav vozač nije poželjan u grupi koja recimo ima veću prosječnu brzinu?
Evidentirano
Born to be free

VK

• *
« Odgovori #27 : 03. Veljača 2005, 16:20:18 »

Sad se opet svodi na to da je naljepse kad ne ovisis o nicemu, ne pitas za nista i ne brines o nicemu.
Sve je to divno i krasno, ali nikako nije drustveno i nema nikakivh dodirnih tocaka sa klubom, klubskim druzenjima i ostalim grupnim aktivnostima.
Da sam odabrao takav nacin zivota, nebi se zajebavao sa stranicom vec 4 godine jer kad povuces crtu nije me ona niti malo obogatila, stovise samo me kostala i nikako se ne bi zajebavao sa vodjenjem kluba ovih 4 godine. Sjedio bi doma, imao jedno drustvance i sa dragom i jos par frendova se malo vozao po gradu i nesto izvan njega.

Sto se tice odgovornosti, ja to tako ne dozivljavam. Ja vise to gledam ovako. Mi idemo, a tko misli da je spreman, neka ide sa nama. Poduzet cemo sve moguce da upoznamo one manje iskusne sa situacijom, kroz clanke im pokazujemo na sto moraju paziti, a kroz krace voznje bi im to trebalo leci. Ja osobno nit cu brinuti nit ne vidim razloga da brinem za nekoga tko si je utuvio u glavu da moze ici, a onda se jedva vuce tamo negdje na zacelju kolone. Takvima cu vec na prvoj stanci (Plitvice) predloziti da se sada lijepo okrenu i vrate doma na toplo i sigurno. Bez obzira koliko to bolno bilo.
Ako netko ne shvaca da je put od 600 x 2 kilometara jako zahtjevan i za motor i za samog vozaca neka si samo zamisle da je to manje od 1/5 servisnog perioda motora. Dakle ako rade 2 servisa godisnje (neki prosjek), to je 1/10 ukupnog broja prevaljenih kilometara godianje.

Mozda je cudno sto citiram ovaj post, ali mi se cini da je u njemu obuhvaceno najvise cinjenica koje bih htio prokomentirati. Naime, citajuci postove vezane za temu putovanja u Dubrovnik moze se naslutiti da je veliki broj motorista zainteresiran za takav put (sto se vrlo lako moze promijeniti na dan puta), pa tako i ja. Iz toga se moze zakljuciti da je tako nesta pun pogodak u organizaciji jednog moto kluba, ali isto tako zahtijeva puno truda i vremena. Medjutim, u nekoliko navrata sam procitao kao neki govore da ne zele putovati sa ljudima koji bas i nemaju iskustva te ih cak i imenuju, pa se prepucavaju par postova i na kraju to zavrsi recenicom da nisu mislili na te navedene nego na "neke druge" jer naravno mi svi znamo koji su to drugi. E sad, posto se vecina ljudi na forumu pozna, onda vjerojatno i znaju poimence koji su to ljudi koji NISU spremni za takav put, a ne da mi ostali nagadjamo da li smo na "crnoj listi". Osobno ne mislim da bi netko trebao odgovarati za postupke drugoga: pa na kraju krajeva kada je covjek punoljetan - sam odgovara za svoje postupke. Takodjer sam primijetio da se govori kako te male rute ne mogu pripremiti za daleki put, ali svakome se u zivotu dogodilo prvi put da je krenuo na "dugi put". O voznji motora i o tome da li je zahtjevna: naravno da je zahtjevnija nego voznja automobilom, ali mislim da ne treba oko toga praviti toliku "baba rogu". Moj ujak ima 60 godina i nakon puno motora sada je na maxi skuteru i još uvijek u jednom danu dolazi iz Frankfurta na more... Dakle, ako 60-godisnjak to moze izdrzati onda stvarno ne vidim problem. Problem vidim samo u tome ako se putovanje pretvori u trku izmedju pojedinaca ili brze i spore grupe, ali u jednom postu je napisano kolika je prosjecna brzina na pojedinoj dionici i svatko treba znati da li to moze (ne prelazeci svoje mogucnosti) odvoziti. Ja nemam puno iskustava sa dugim voznjama (ZG - VK po magistralnim cestama u poslijepodnevnim satima je moja najduža relacija) pa bih volio da mi oni "koji znaju tko moze, a tko ne moze izvoziti put ZG - DU" kazu da li sam spreman za takav put ili da vjezbam od birca do birca do svoje 60-te, pa onda mozda budem spreman.

Bilo kako bilo, ne bih volio da se ovaj post shvati kao kritika s obzirom na to da uzivam citajuci ovu stranicu i forum, a pogotovo zato jer replay-am Sašu: cije teme (uz druge zanimljive autore) sa velikim interesom citam.

Da zakljucim: posto je dosta vas napisalo da znate tko moze, a tko ne moze odvoziti taj put i svi se vecinom poznate, volio bih da i sa mojom malenkosti podijelite te informacije da vidim hocu li se i ja naci na tom popisu.
Kako trenutno stoje stvari kod mene ja sam vrlo zainteresiran za takvo putovanje...

Isprike na dugackom postu...

Srdacan pozdrav!
Evidentirano

vlucic

• Forumski Grobnik
« Odgovori #28 : 03. Veljača 2005, 16:26:14 »

2 VK: nemas se sta ispricavati na dugackom postu, ovo nije papir. Jedino mi nije jasno zasto dva posta....

Ja ti kazem da na osnovu onoga sto si napisao ocito imas dovljno "svjesnosti" o mogucim tegobama pri takvim dugackim, a coporativnim voznjama da smijes ici s nama.

:wink:
Evidentirano

VEKI

• Vozi: garavušu :-) cb1300
« Odgovori #29 : 03. Veljača 2005, 17:02:52 »

Ma šta jebote? Jača mu je bila ona, "Srki kupova, prodava, uvik popuši"!!! :mrgreen:
A moran u misec dana kupit neke GAĆE!!! Rukavice su mi ove ok. Mada nisu prave motorističke. Pepe isto imam. A ako mi nešto bude falilo, ja i Veki ćemo zaskočit Nikšu, pa ga skinit. On ionako ima svega po 2-3 para.

Nema straja dok je Nikša tu!! :roll:  :mrgreen:
Evidentirano
we will either find way or make  one
"netko mora nastavit ostvarivat snove"- soichiro honda

Saša 69

• motori.hr
  • Administrator
« Odgovori #30 : 03. Veljača 2005, 17:30:53 »

Citat: EasyRider
Nešto mi tu nije jasno, znao sam voziti 500 km u komadu (stajanje samo da uzmem gorivo), vozio sam i po 9 sati i po hladnoći i po pljusku, ali uvijek sam vozio sporije nego što to drugi čine. Jednostavno ne volim brzu vožnju, ponekad se natjeram voziti malo brže čisto da nekog ne zadržavam. I vjerojatno ću se uvijek " vući tamo negdje na začelju kolone ". Znači li to da takav vozač nije poželjan u grupi koja recimo ima veću prosječnu brzinu?

Bas mi je drago da su se pocela postavljati konkretna pitanja kroz cije bi se odgovore mnogo toga trebalo iskristalizirati.

Mozda sam malo grubo formulirao recenicu oko toga vuci na kraju kolone. Moram priznati da ne volim bas 100 puta ponavljati istu stvar, kao da se ne citaju svi postovi.
Dakle, da rascistimo jednom za uvijek !!
GANJANJE, to u nikojem slucaju ne dolazi u obzir. Napisali smo prosjecnu brzinu voznje i jedino oni koji misle ili znaju da taj tempo mogu pratiti, oni mogu ici sa nama. Vrlo jejednostavno. Stanke su dovoljno velike da u koliko je nekoj grupi, prosjecna brzina od 80km/h prespora, ta grupa moze smanjit stanku i sustic cijelu kolonu.
Stvar je u tome da si ipak ne mozemo dozvoliti voznju od 13 i vise sati do Dubrovnika. Idemo na samo tri dana i postavili smo uvjet 10 i pol sati voznje do Dubrovnika. Ponovit cu, oni koji misle da im je to prebrzo, ti bolej da ne idu sa nama.
U jednom od postova sam naceo temu oko opreme. Tu nisam mislio da je pravilo imati na sebi goretex odjecu od par tisuca kuna. NE nas savjet je da se ljudi dobro opreme pa su oni iskusni cak i clanak o tome napisali. Oni koji misle da mogu ici dolje u nekim spitkama i slicno, savjetovano je da neidu nikamo.

RECENZIJA.
Tko moze ici !!
1. Svatko tko moze pratiti zadani ritam (+ stanke) i tko moze stici u roku 10 i pol sati do Dubrovnika.
2. Svatko tko će imati dovoljno dobru opremu da prođe kroz Plitvice na -5 stupnjeva i takav izdrži do Dubrovnika.

Tko ne može ići (makar ne branimo nego savjetujemo)
1. Onaj tko nema iskustva i držanje tempa od 70 + km/h punih 600 Km smatra nemogućim.
2. Onaj tko ima opremu u kojoj će se sigurno smrznuti na Plitvicama i nece moci nastaviti put od 600 Km.

Nadamse da je sad sve jasno.

Makar nisam uhvatio post gdje je netko nekoga imenovao, ali molio bi sve da puste ljude da sami odluce. Ako misle da mogu ici, odlicno. Do Plitvica imaju vremena odlucit se da li mogu ili ne mogu. U ostalom, ta tura od 150 kilometara ce im biti odlicna voznjica.
Evidentirano

shogun

• **
  • Vozi: Honda VFR 800
« Odgovori #31 : 03. Veljača 2005, 20:04:48 »

oni što otpadnu na plitvicama uvik mogu vidit jezera a ima i jeftino spavanje u rakovici(tik do plitvica)...cijena mislim 100kn..adresa:obitelj Vuković;Selište Drežničo 14 Rakovica;047782229....odmah čim se prođe most preko Korane prema Zg-u sa live strane...ja spavao tamo..jako uredno....prema tome nemojte se zabrinjavati tko može a tko ne...uvik ima opcija...
Evidentirano
将軍

EasyRider

• **
  • Vozi: Yamaha Dragstar 1100 Classic (vozio i opet ću)
« Odgovori #32 : 03. Veljača 2005, 20:18:27 »

E Saša, ovaj post je stvarno u redu to je brzina koja nije pretjerana. Mislio sam na jurnjavu koju ja sa svojim motorom niti mogu niti hoću stizati.  :cool:
Evidentirano
Born to be free

Rivi

« Odgovori #33 : 03. Veljača 2005, 21:20:23 »

A šta da kažen, ko odustane negdi oko Splita, zapit ću se skupa s njim, eventualno u Makarskoj. Misto nije bitno. Ovdje u svakom ima ženskica koje vridi vidit.
Ja san se dosad uvik volija vozit iza. Zašto? Pa ako onaj isprid mene ne divlja, pratim mu tempo ok. Ako divlja, onda ga još namjerno pustim.
Ako sam ispred, ne volim određivat tempo. Bez obzira koliko je onaj iza mene iskusan. Jednostavno, kad meni određuju tempo, uopće se ne nerviram, osim na prebrzu i presporu vožnju. U ostalim slučajevima pratim i guštam.
Saša, a baš san mislija obuć spitku za na put. Bemti, sad neću moć vozit narančast!  :mrgreen:
Evidentirano

Bandit

• ADMIN PIZDEK
  • Administrator
« Odgovori #34 : 03. Veljača 2005, 21:34:33 »

A šta da kažen, ko odustane negdi oko Splita, zapit ću se skupa s njim, eventualno u Makarskoj. Misto nije bitno. Ovdje u svakom ima ženskica koje vridi vidit.

Ja odustajem u Splitu...dobrovoljno :mrgreen:
Evidentirano

VK

• *
« Odgovori #35 : 04. Veljača 2005, 15:09:44 »

Citat: vlucic
2 VK: nemas se sta ispricavati na dugackom postu, ovo nije papir. Jedino mi nije jasno zasto dva posta....

Ja ti kazem da na osnovu onoga sto si napisao ocito imas dovljno "svjesnosti" o mogucim tegobama pri takvim dugackim, a coporativnim voznjama da smijes ici s nama.

Cuj, znam ja da to mogu odvoziti, ali mislim da bas nisi dobro procitao moj post...
Evidentirano

vlucic

• Forumski Grobnik
« Odgovori #36 : 04. Veljača 2005, 15:10:54 »

Citat: VK
Citat: vlucic

Cuj, znam ja da to mogu odvoziti, ali mislim da bas nisi dobro procitao moj post...

Moguce...

:napusen:
Evidentirano

Sale71

• **
  • Vozi: Yamaha FZ 6N
« Odgovori #37 : 06. Veljača 2005, 17:00:40 »

Bok dečki...nisam iskusan forumaš, ali mislim da imam dosta iskustva na motoru...htio bih samo napomenuti da sam prošlo LJETO putovao u Prag...razmišljao sam puno o opremi i odlučio se za kožno dvodjelno odjelo sa podstavom...moram priznati da nisam pogriješio...bez obzira na opremu, smrznuo sam se ko p...a ( čitaj pička )...napravio sam ( sam ) 830 km u 9 sati vožnje ( gotovo sve autoput ), a kada sam stigao u Prag, bio sam slomljen...pri povratku je temperatura bila oko 5 stupnjeva, a između Beča i Graza je počela kiša koja me je pratila do Rijeke...550 km po kiši...trebalo mi je 11 i pol sati do doma...ne želim se praviti pametan, ali sam malo htio predočiti ljudima koji to nisu iskusili o čemu se radi...uživajte u pripremama, a postoji velika mogućnost da vam se i ja pridružim ( ako me primite )...pozdrav sa hladnog riječkog karnevala...Sale :cheer:
Evidentirano

Nike

• NIXON - DALMATI MC
« Odgovori #38 : 07. Veljača 2005, 01:37:03 »

Citat: Sale71
Bok dečki...nisam iskusan forumaš, ali mislim da imam dosta iskustva na motoru...htio bih samo napomenuti da sam prošlo LJETO putovao u Prag...razmišljao sam puno o opremi i odlučio se za kožno dvodjelno odjelo sa podstavom...moram priznati da nisam pogriješio...bez obzira na opremu, smrznuo sam se ko p...a ( čitaj pička )...napravio sam ( sam ) 830 km u 9 sati vožnje ( gotovo sve autoput ), a kada sam stigao u Prag, bio sam slomljen...pri povratku je temperatura bila oko 5 stupnjeva, a između Beča i Graza je počela kiša koja me je pratila do Rijeke...550 km po kiši...trebalo mi je 11 i pol sati do doma...ne želim se praviti pametan, ali sam malo htio predočiti ljudima koji to nisu iskusili o čemu se radi...uživajte u pripremama, a postoji velika mogućnost da vam se i ja pridružim ( ako me primite )...pozdrav sa hladnog riječkog karnevala...Sale :cheer:

Bog, pozdrav i tebi. Zašto se nisi vraćao iz Praga preko Minhena, Salzburga, Villacha i Ljubljane ? Također je skoro sve autoput. Stigao bi za 8 sati max.
Pozdrav iz Splita
Evidentirano
D.F.F.D.

bLuZoNdEr

• *
« Odgovori #39 : 07. Veljača 2005, 08:48:39 »

Možda savjet onima kojim bude zima, obucite "regen kombi" (odjelo za kišu), pa i ako kiša ne pada, stvar ne pušta vjetra pa ni ne "diha" i bit če vam puno toplije, i još što je najbolje - ako ga još nemate stvar je puno jeftinija od "zimskog" odjela.
A za rukavice, u skrajnom slučaju stavite ispod one plastične sa benzinske stanice, jest da če vam se ruke uznojiti ali bolje to nego da vam se prsti smrznu.
Slično možete napraviti i sa nogama, nogu stavite u polivinil vrečicu i zatim obujete moto čizme, u slučaju kiše pobrinite da vam vrečica ne viri van  :mrgreen:  (to me je "spasilo" kad nas je prošle godine za 1. maj u Dubrovniku probudila kiša, ja nemam vodo-neprepustnih čizma, a plan je bio do Paga......vjerujte bolje toplo i preznojano, nego mokro od kiše i hladno).

LP
Evidentirano
Svakog dana u svakom pogledu sve više i više napredujem!

Sale71

• **
  • Vozi: Yamaha FZ 6N
« Odgovori #40 : 07. Veljača 2005, 16:16:35 »

Citat: Nike

Bog, pozdrav i tebi. Zašto se nisi vraćao iz Praga preko Minhena, Salzburga, Villacha i Ljubljane ? Također je skoro sve autoput. Stigao bi za 8 sati max.
Pozdrav iz Splita

Moram ti priznati da nisam previše niti razmišljao...tim istim putem sam stigao do Praga i nisam mjenjao rutu, već automatski krenuo natrag... sljedeći put ću biti malo pametniji...usput, ovo ljeto planiram do Portugala, pa ako je nekog volja!?!...
Evidentirano

dr.chala

• dr. DOIN WHAT dr. DOES
« Odgovori #41 : 07. Veljača 2005, 17:15:40 »

Misliš,ovdje  http://www.motori.hr/forum/viewtopic.php?t=6914

Sretno!!!

Pozdrav iz Splita

Moram ti priznati da nisam previše niti razmišljao...tim istim putem sam stigao do Praga i nisam mjenjao rutu, već automatski krenuo natrag... sljedeći put ću biti malo pametniji...usput, ovo ljeto planiram do Portugala, pa ako je nekog volja!?!...

dr.chala

• dr. DOIN WHAT dr. DOES
« Odgovori #42 : 07. Veljača 2005, 17:16:25 »

Pozdrav iz Splita

Misliš,ovdje http://www.motori.hr/forum/viewtopic.php?t=6914
Sretno!!!

Nike

• NIXON - DALMATI MC
« Odgovori #43 : 07. Veljača 2005, 21:30:59 »

Ja kad god mogu, biram alternativne pravce u povratku, ako idem negdje dalje prvi put. Zna bit korisno za ubuduće, vjeruj mi. U najgorem slučaju možeš nekome reći da ne ide lošijom varijantom  :mrgreen:  ;)
Evidentirano
D.F.F.D.

Dodicuss

• **
« Odgovori #44 : 08. Veljača 2005, 17:30:26 »

No hard feeling, radite malo "drame" tamo gdje je nema, pa idete (koliko sam vidio itinerar) tempom kornjace do dubrovnika, ne spremate se na nordkap. Nije bas toliko zahtjevno koliko se dobije dojam iz citanja poruka.
Evidentirano
-=dux pessimus=-

Ikar

• **
  • Vozi: Yamaha XT 600
« Odgovori #45 : 09. Veljača 2005, 08:32:05 »

Pozdrav svima! Evo da ja nešto kažem o ovoj temi!
Prvo,želim sretan put onima koji misle ići! Sigurno će im bit nezaboravno!
Drugo,mislim da termin nije baš najsretnije odabran! Pada na Uskrs i treba bit u krugu obitelji! Tradicionalist sam pa je to moje mišljenje!
Treće,vrijeme u to doba godine uopće nije za takve ture! Trebat ćete imat vrašku sreću da se poklope tri dobra dana,a ako ga mislite odgodit zbog vremena onda je mogućnost spajanja vikenda tek u petom mjesecu! Što je po mom mišljenju puno bolja varijanta! U ovom terminu kojeg ste vi odabrali temperature kod Plitvica i u Lici su još oko nule(nema te opreme koja može dati toplinu pri toj temperaturi), a na obali ćete najvjerojatnije uletit u buru po kojoj nije lako vozit,posebno kod makarske jer brije s Biokova ko ludo! Krajem ožujka je taman na rasporedu treća marćanska bura! Ali dobro,to je moje mišljenje!
Četvrto,na vremensku prognozu se baš i nemojte previše oslanjat! U studenom sam s motorom prešao relaciju Split-Karlovac,prognozeri su najavili lijepo i sunčano vrijeme u cijeloj Hrvatskoj,a ja sam već kod Gračaca uletio u kišu i vjetar! To me pratilo sve do Karlovca! Ali svejedno,volim izazove pa sam skupljao iskustvo na taj način! Uglavnom moje mišljenje je da ćete se dobro smrznit ako se zbilja dobro,dobro ne obučete! Savjet početnicima,nije teško sjest na motor i odvozit veliku kilometražu,ali kad se smrzneš i počne ti to ometat koncentraciju,onda si u debeloj banani!  :!:
Nemojte ovo shvatit obeshrabrujuće! Ja bi išao sto posto da nije Uskrs! Ipak ću taj dan provest s obitelji,a sljedeća moguća putovanja se obavezno javljam!
Pozdrav! :cool:
Evidentirano
Naprijed sunce,odozada prašina!

Rivi

« Odgovori #46 : 09. Veljača 2005, 09:27:09 »

Ima tu puno istine, ali mi igramo na sriću. Da nam se sve poklopi.  :mrgreen:
Evidentirano

Saša 69

• motori.hr
  • Administrator
« Odgovori #47 : 09. Veljača 2005, 09:33:56 »

U potpunosti se slazem sa svim sto si napisao.
No imam odgovor na tvoje opaske, a svi kojise ne slazu s tim odgovorom, stvarno ne bi trebali ici.

1. Smrzavanje. Za voznju na koju planiramo ici, stvarno mora biti kvalitetna oprema. Zbog toga smo se dosta posvetili toj temi i Cala i Linza su o tome napisali clanak. Mislim da bi kroz taj clanak ljudi trebali vidjeti da li imaju odgovarajucu opremu ili nemaju. U par navrata sam pisao o temperaturi na Plitvicama.

2. Uskrs. Meni je najbitnije da ta tri dana provedem sa curom. E sad ako moram birati je li to po obiteljskim ruckovima ili na DUbrovackoj rivi, ja bi radije Dubrovacku rivu.

3. Sto se tice drugih termina tj. drugih produzenih vikenda, imamo druge planove. Da skratim, ove godine su cilj tri organizirana putovanja. 1. Dubrovnik, 2. Sarajevo, 3. Vraac i Banja Luka. Ako neki od izleta necemo zbog vremenskih uvjeta odraditi, nece biti pomicanja nego na taj izlet jendostavno ove godine necemo ici.
Evidentirano

BorisZ

• Vozi: Suzuki K7
« Odgovori #48 : 09. Veljača 2005, 11:04:52 »

Pošto paušalno čitam forum :oops:  tek sam jučer saznao (hvala MV-Augusta!)  za put u Dubrovnik...
Moram priznati da je za početak sezone jako optimističan :cool:
Nikoga ne podcjenjujem ali to je dobar komad puta za tri dana na sportivi u rekreativnoj vožnji (pogotovo ako se nedjelju ode u CG)...
Iz svog iskustva znam koliko je napornija vožnja na početku nego na kraju sezone, opet ponavljam: govorim o R motorima.
Siguran sam da će većina protagonista puta biti jedino za krevet kada stigne a u nedjelju će imati upalu mišića kao da su nosili motor do Dubrovnika :napusen:
Ja ću svakako ići ako me nešto ne spriječi (treba mi treninga za endurance :mrgreen: ) možda i organiziram fakultativnu grupu koja će pratiti malo brži tempo sa brzim stajanjima samo za tankanje  :roll:
Evidentirano

Saša 69

• motori.hr
  • Administrator
« Odgovori #49 : 09. Veljača 2005, 11:21:32 »

Da fakat vama je to odlican trening :)

Sto se tice napornog puta. Gle, zato sam si kupio KLV-a.
Evidentirano

Saša 69

• motori.hr
  • Administrator
« Odgovori #50 : 09. Veljača 2005, 11:22:12 »

E da Boris, odi na stranicu i stisni "Prijavu" .
Evidentirano

BorisZ

« Odgovori #51 : 09. Veljača 2005, 11:39:22 »

Prodana dušo :weee: !!!! Neću uopće razgovarati sa tobom :B:
Evidentirano

BorisZ

« Odgovori #52 : 09. Veljača 2005, 11:43:22 »

Daj prijavi me ti jer sam na stranici logiran pod drugim imenom a ne znam pod kojim :bonk:
Evidentirano

Saša 69

• motori.hr
  • Administrator
« Odgovori #53 : 09. Veljača 2005, 11:43:25 »

Pa u garazi su mi jos uvijek ZX10R i Ebayac koje uskoro mijenjam za novu Suzu 1000. Tako da s euopce ne smatram prodanom dusom  :mrgreen:
Evidentirano

BorisZ

« Odgovori #54 : 09. Veljača 2005, 11:44:13 »

Imam ja vespu u garaži ali neću ići sa njom :poke:
Evidentirano

Saša 69

• motori.hr
  • Administrator
« Odgovori #55 : 09. Veljača 2005, 11:48:32 »

Citat: BorisZ

1. Meni ne treba trening :)
2. Niti Danijeli ne treba trening :)
Evidentirano

Saša 69

• motori.hr
  • Administrator
« Odgovori #56 : 09. Veljača 2005, 11:49:34 »

Daj prijavi me ti jer sam na stranici logiran pod drugim imenom a ne znam pod kojim :bonk:

Ne mogu te ja prijaviti. Napravi novu prijavu ali bas napisi Boris Zujic.
Evidentirano

BorisZ

« Odgovori #57 : 09. Veljača 2005, 11:50:02 »

1. Meni ne treba trening :)
2. Niti Danijeli ne treba trening :)

Prvi znakovi godina..... :mrgreen:
Evidentirano

Saša 69

• motori.hr
  • Administrator
« Odgovori #58 : 09. Veljača 2005, 11:53:28 »

Nemoj me izazivat. Sad kad poradim na sebi pa kad vas naprasim na zavrsnom testiranju :) U ostalom, pa ja sam za tebe mladic  :mrgreen:
Evidentirano

BorisZ

« Odgovori #59 : 09. Veljača 2005, 11:59:19 »

Ok! Ako mi budu trebale cigare, znam koga ću poslati... :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:
Evidentirano

Rivi

« Odgovori #60 : 09. Veljača 2005, 12:45:03 »

Ala, ala, dico. Špijat ću vas adminu da idete u off!!! Boris, ko je vidija pušit! Nije ti to zdravo!  :mrgreen:
Evidentirano

FZ1

• **
  • Vozi: GSXR
« Odgovori #61 : 09. Veljača 2005, 12:46:11 »

Ja odustajem u Splitu...dobrovoljno :mrgreen:

da,da u ST ima svasta za pogledat,nego jel ide tko iz Karlovca?

Rivi

« Odgovori #62 : 09. Veljača 2005, 12:48:51 »

Vidićemo prijave. Ideš ti? Jesi se prijavija? Uostalom, tebi je lako. Pokupit će te purgeri po putu.  :mrgreen:
Evidentirano

FZ1

• **
  • Vozi: GSXR
« Odgovori #63 : 09. Veljača 2005, 13:01:29 »

rado bi isao,da upoznam ekipu vidim da su svi stvarno ok.

vlucic

• Forumski Grobnik
« Odgovori #64 : 09. Veljača 2005, 13:06:31 »

Citat: FZ1
rado bi isao,da upoznam ekipu vidim da su svi stvarno ok.

Ne bih se bas kladio... mozda se samo pravimo da smo ok, a onda te....

Evidentirano

Rivi

« Odgovori #65 : 09. Veljača 2005, 13:37:12 »

Ajde, ajde Lučko, takvi ka ti šta reže su najmanje opasni.
Slušaj FZ1, ne možeš priko foruma ni pogodit uvik kakav je neko.
Ako kreneš, pa ti se ne svidi, uvik se mo'š okrenit i pravac doma!  :mrgreen:
Evidentirano

bravo

• **
  • Vozi: nesto na 4X4
« Odgovori #66 : 09. Veljača 2005, 22:55:56 »

pozdrav svima

pratim temu zivo,drzim fige da i ja pridruzim(ako me posao ne odnese) normalno u prosjecnoj voznji bez utrka i nalazimo se u klc.

sinisa

(ja sam iz Karlovca)
Evidentirano

BORISSS

• **
« Odgovori #67 : 28. Veljača 2005, 20:43:51 »

Putovanje je odlično organizirano,tempo je čak i perspor,ali to je u redu s obzirom da se radi o većoj grupi.
Termin je promašaj jer pada u vrijeme Uskršnjih blagdana,a mnogi od nas nemaju samo CURU u svojoj obitelji.
Hladnoća će iznenaditi i one koji se oslanjaju u najmodernija zimska odijela.
Predlažem drugi termin!
Evidentirano

gigi

• Macan
  • Vozi: Z 750
« Odgovori #68 : 28. Veljača 2005, 20:55:28 »

Nisam gledal al navodno je ovo bil najhladniji 2. mjesec unazad ne znam koliko godina a i za 3. su rekli da bu isti
Evidentirano
faster and faster until the thrill of speed overcomes the fear of death

zweky

• Jedna mala, pjegava, plava
  • Spol: Ženski
  • Vozi: kle,lila pila,zeko
« Odgovori #69 : 28. Veljača 2005, 21:05:27 »

Citat: gigi
Nisam gledal al navodno je ovo bil najhladniji 2. mjesec unazad ne znam koliko godina a i za 3. su rekli da bu isti

:B: partibrejker :mrgreen:
Evidentirano
mila,mirna,tiha i povučena
conscientia mille testes

uljez

• *
  • Vozi: Suzuki Intruder VS 750 1990.
« Odgovori #70 : 14. Ožujak 2005, 12:53:20 »

Drage kolege,
citam vase postove, a zanimaju me jer sam i sam sa kolegama isao u Dubrovnik, ali iz Slavonije, preko BiH i to pocetkom 7. mjeseca 2004(ukupno u ta tri dana 1200 km).
Iako nisam previse iskusan (oko 20T km na motoru) htio bih ukazati manje iskusnima na nekoliko stvari.
Dosta je nezgodno sto idete u to vrijeme(hladno, kise a mozda i snijeg).
Put je sigurno iscrpljujuc, a dupe dosta bridi i trazi vise stajanja sto kilometri odmicu.Vrlo je bitno pripremiti se na to da ce tim putem vrlo vjerovatno netko dozivjeti neugodnost na cesti a mozda i pad.Mi smo do Dubrovnika imali nekoliko neugodnih situacija, a srecom nitko nije pao (uletili u neosvijetljen tunel u Bosni, nista se nije vidilo-kasnije pazili na svaki tunel-opasno je voziti sa suncanim naocalama), vozili magistralnom cestom i kolega obilazio autobus a ispred njega se brajo odlucio okreniti na cesti sa kamionom, (jedva prosao citav),onda su prva dva bikera u koloni naglo iza okuke vidjeli  kolonu koja je skoro stojala, tako da je bilo kocenja u P.M.(a nismo bas brzo vozili), itd.Isto tako jednom kolegi se pokvario motor u Bosni (malo je radio a malo smo ga i molili da proradi-sto je oduzilo put,srecom je jedan od nas bio dobar majstor mehanicar, a donijelo jedno veliko i u konacnici lijepo iskustvo-tu bih rekao da morate imati rjesenje za ostaviti motor negdje na putu ili kolegu koji ce doci po motor-mi smo imali mehanicara pa smo nekako dogurali do cilja natrag).
Isto tako malo mi je nerealna tolika grupa vozaca(koji se usput i ne poznaju bas najbolje), jer treba stalno paziti na sve u koloni(nas je bilo 4, pa smo vozeci stalno pratili retrovizor i ako je netko posustajao(cesto sam to bio ja) morali smo smanjivati brzinu i cekati -jer ako nekoga izgubis iz retrovizora neznas da li je pao ili ga je policija zaustavila, svakako vozis sporije dok ga ne vidis ili das znak onima ispred pa pricekate sa strane ili se vratis po njega).Voznja u koloni trazi da se ne preticete medjusobno, te da se zna tko kuda vozi (lijeva i desna strana trake), a isto tako i bitan razmak izmedju motora(morate imati dovoljno razmaka za iznenadne situacije- kocenje).Preticanje ostalih sudionika u prometu radite oprezno i jedan po jedan,(ostavite vremena onom ispred vas da pretekne vozilo i da se vrati u traku, pa tek onda vi krenite u preticanje).Morate imati dobar pregled ceste ispred i iza vas.
Odjeca je vazna, jer smo se mi, iako je bilo ljeto, nekoliko puta zaustavljali da se skinemo ili obucemo zbog vrucine ili hladnoce.Mislim da je obavezno imati zastitnu jaknu i hlace, cizme i rukavice,kisno odijelo-dobro bi bilo i imati navlake za cizme protiv kise, te obavezno dobru kacigu(naravno i ostalu odjecu -ipak cete tri dana biti na putu).Ispravnost motora je jako bitna, svjetla isto moraju biti dobra.Stvari koje cete staviti (vezati ) na motor moraju se jako dobro pricvrstiti.
Nama se recimo desio kvar na bobini jednog motora, a procurio nam je rezervar na drugom motoru(krpali smo ga u Dubrovniku) i otisao mu je jedan amortizer.Kolega koji je vodio nasu kolonu je iskusan bajker i imao je strpljenja za nas koji nismo do tada isli na tako duge ture u jednom pravcu, a to smatram najbitnijim.Na  odmoristima je komentirao nasu voznju i upozoravao na propuste, davao je savjete za sigurnu voznju, i tako smo proveli prekrasna tri dana na tom putu.
Svima sretno.
Evidentirano

miro

• Dežurni petokolonaš
  • Vozi: DUCATI
« Odgovori #71 : 15. Ožujak 2005, 23:22:48 »

Uljezu, sve što si rekao, dobro si rekao, neće biti lako, ali isplati se pokušati. I sam sam dosta vozio u grupama, tj, svaki vikend obično idemo u grupi od 5 do 6 na vožnju i ako je kombinacija solidnih i bržih motora ( i nešto iskusnijih vozača) dobro se hvatamo, tj, uspjevamo se držati skupa, no ako tu ima svega, onda se obično sve otegne.....poprilično...kao mexička sapunica.... no mislim da će se dosta vozača priključiti putem, tako da će kobasica od 30-ak motora nastati tek na polovici puta...ili možda griješim? Neko od organizatora znat će to bolje. Mada, kad bolje razmislim, kod nas u slavoniji često jedemo kobasice i mogu ih svima toplo preporučiti. Kulin i šunka također imaju prođu...... al to neću nosit sa sobom na put....  od toga budeš žedan....
Evidentirano
"I'M A NIGHT RIDER!!!!!!!!
I'M A FUEL INJECTED SUICIDE MACHINE!!!!!"
http://www.youtube.com/watch?v=rmfezDOSd2g
 Str: 1 2 3 [Sve]   Gore

Stranica je generirana za 0.304 sekundi uz 15 upita.