Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 2 3 [Sve]   Dolje

Autor Tema: Zongshen ZS 250GS  (Posjeta: 7422 )

lupus_aurelius

• *
  • Spol: Muški
Zongshen ZS 250GS
« : 12. Rujan 2007, 10:08:54 »

Dragi moji,
Treba mi par savjeta jer nemam bas puno iskustva s motorima.
Planiram kupiti prijevozno sredstvo na dva kotaca a da nije skuter jer nemogu sebe vidjeti na skuteru pa makar i onom od 500 ccm.

Zongshen ZS 250GS
http://www.zongshen.hr/motori/Zongshen%20ZS%20GS250.jpg
http://www.zongshen.hr/

mi se cini kao povoljna prilika da sebi priustim moj prvi bike.
Zanima me kakva im je kvaliteta, pouzdanost, servisi, osobna iskustva,

Moram naglasiti da se nemam namjere naganjati sa motorom nego onako finjaka voznjica sa zenom iza mene bez izivljavanja
mozda otici na koji moto party s namjerom da se zabavim

Gledao sam i Kymco Zing 125 al mi se cini da je ovaj gore navedeni bolja prilika.

Molim Vas vasa iskustva u svezi
Kvalitete
Servisa
Pouzdanosti
Upravljivosti
Etc.

Hvala unaprijed
Evidentirano

Ljubo_051

• Vozi: GSX 750 R '87. (u srcu), GPX600R - '95.
Odg: Zongshen ZS 250GS
« Odgovori #1 : 12. Rujan 2007, 11:29:56 »

Moj brat je trenutno u Puli i slična situacija kao i kod tebe. Do sada je vozio skutere i tu i tamo moje motore ali nikada kontinuirano. Tako da se odlučio slučajno za Zonga 125 i oduševio se. Nakon 3 mjeseca je kupio novog Gipsilona (GY) od 200 ccm i gušta. Bila ti jejedna tema prije jedno mjesec dana pa malo potraži. Mislim da je u kratko bilo da su im gume dosta loše, tu i tamo im se nešto olabavi pa treba zategnuti i neki su imali stvarno havariju. Kakav zupčanik ili slično pa su znali čekati dugo ali mislim da je to bio samo jedan ili dvojica a to se mislim moglo desiti na bilo kojem motoru. Tako da je bio zaključak da za tu lovu i gubitak kroz godine sasvim solidno uloženo. Ali nađi sam pa vidi.

P.S. Bilo je normalno i brdo onih koji znaju da je taj motor sav u k...cu jer ga baš ima prijatelj od 
      prijatelja pa njegov bratić od tetke i da mu se raspao....
Evidentirano

lupus_aurelius

• *
« Odgovori #2 : 12. Rujan 2007, 12:24:26 »

Evo danas sam se uputio do Mayer moto centra da cisto pogledam motor...
Motor predobro izgleda a zvuk je kao da ima 400 a ne 230 ccm...
MOgu slobodno rec da sam se odusevia jer nisam ocekiva mnogo...kad ono ako rec ozbiljan motor...
Sad kad bi mi jos pomogli sa vasim iskustvima bia bi zahvalan...
ccc:-)
Evidentirano

miha_vg

• **
  • Vozi: V-Strom 650 A K8, Mali Sivi Miš, 38 500 km.
« Odgovori #3 : 12. Rujan 2007, 12:30:51 »

Dragi moji,
Planiram kupiti prijevozno sredstvo na dva kotaca a da nije skuter jer nemogu sebe vidjeti na skuteru pa makar i onom od 500 ccm.

Zongshen ZS 250GS

Moram naglasiti da se nemam namjere naganjati sa motorom nego onako finjaka voznjica sa zenom iza mene bez izivljavanja

Gledao sam i Kymco Zing 125 al mi se cini da je ovaj gore navedeni bolja prilika.

Kvalitete
Servisa
Pouzdanosti
Upravljivosti
Etc.

Hvala unaprijed

Nemam ništa protiv Zonga, ali, možda bi mogao razmisliti i o rabljenom motoru tipa ER-5, 3-4 sezone star, prodaju se za 25 000 kn. To je neuništiv motor. Veći je od Zonga, pouzdaniji, dokazano dobar, a i malo je jači za vožnju u dvoje. Kažem, razmisli.
Evidentirano
Uh, kak sam zgodan, sve mi se cure sviđaju...

Vladek

• **
  • Vozi: naked?
« Odgovori #4 : 12. Rujan 2007, 12:49:15 »

Ako motor misliš voziti kroz par godina, ako ima servis u tvojoj blizini, onda kupi novog Zongsena. Ako misliš vozitisezonu-dve onda ti se ne isplati jer buš puno zgubil. Miha je dobro napisal da bi bilo dobro pogledati neki polovni naked.
Pišem ti iz vlastitog iskustva.
Za Zongsena neznam,ali mogu govoriti o pouzdanosti Kymco Zinga 125.
Evidentirano

Nichael_SM

• **
  • Vozi: ... Sxv 550 ...
« Odgovori #5 : 12. Rujan 2007, 13:40:30 »

bjezi od zongshena!  jer kod njega nema pouzdanosti!!! bolje daj 1000/2000 vise i kupi er 5 ili nesto rabljeno!!!

Nichael_SM

• **
« Odgovori #6 : 12. Rujan 2007, 13:42:09 »

znam da je bilo problema sa onima "supermoto" ....svako malo su se kvarili,,malo struja pa ovo,ono ,,,i prode ljeto!

wulfy

• **
  • Vozi: Aprilia Pegaso 650 ; Benelli Pepe
« Odgovori #7 : 12. Rujan 2007, 13:49:05 »

Nekako po deafultu ljudi izjednacavaju sve kineske firme zvale se one Qingqi, Zongshen, ili...
Ajde da se i ja prikljucim tom talasu. Nisam imao Zongshen nego Qingqi, a kakvo je moje iskustvo sa njim opisao sam ovdje

http://www.motori.hr/forum/index.php/topic,66381.0.html

Ovo je iz prve ruke, a ne od da ga ima prijatelj od prijatelja pa njegov bratić od tetke ....
Evidentirano

lupus_aurelius

• *
« Odgovori #8 : 12. Rujan 2007, 13:51:51 »

Ma zanima me dali slucajno ima koji vlasnik tu na forumu jer sve to rekla kazala o ovom motoru ZS 250GS .

BTW malo sam cackao po netu Zongshen je najveca tvornica motocikala u kini i suradjuje sa Harley Davidsonm i Piaggiom..Imaju dobre reference...

Eh i usporedba ovih 125 je predobra,,.,svaka cast..!!!

Dajte mora da ga netko ima il ga je neko vozio ZS 250 GS ...
Help
Evidentirano

Nichael_SM

• **
« Odgovori #9 : 12. Rujan 2007, 14:00:10 »

najbolje da pricekas da ti odgovori neki vlasnik!
a mozda su sad ok,,,tako je prije bilo problema sa tim skuterima malim a sad su OK !naravno,nemogu se usporedivat sa yamahom,peugeotom itd..ali za 3500 kn...toliko kod nas kosta malo bolji bicikl!
ali ipak vrijedi ono "kolko para;tolko muzike" ...uvijek bilo i uvijek ce biti!!!mada zna i biti da das puno para pa se zahe*****es

poison

• **
  • Vozi: CBF 600N
« Odgovori #10 : 12. Rujan 2007, 14:08:48 »

Ja ti imam zongshena vec 2 godine, enduro model od 200ccm tocnije ZS 200GY-A, ima 30 000km, masina je OK, kocnice  i ostalo isto ali na mom je velika mana rama i sarafi, rama mi je pucala u par navrata, na nosacu masine i vilice.. tvornicka greska ili ne.. nije vazno, problemi su isti.. Prva je serija pa je mozda to uzrok, kasniji modeli su navodno dosta kvalitetniji.. nazalost nemogu ti rec o tom za kojeg ti pitas.

Jesi razmislio da kupis polovnog zongshena, ima  u oglasniku par sa svega 1000-2000km a ja znam jednog sa oko 5000km za 8000kn..

Ili ti ostje opcija za neki drugi veci motor, ali naravno ne previse star, par godina max..

I jedna jako vazna stvar za zongshena... svi ti trgovci su krajnje neozbiljni tako da rezervne djelove mozes cekat i po pola godine, em su neozbiljni, em nema djelova na lageru i tako u nedogled.. to je jos najveca mana
Evidentirano

lupus_aurelius

• *
« Odgovori #11 : 12. Rujan 2007, 14:37:41 »

Ja ti imam zongshena vec 2 godine, enduro model od 200ccm tocnije ZS 200GY-A, ima 30 000km, masina je OK, kocnice  i ostalo isto ali na mom je velika mana rama i sarafi, rama mi je pucala u par navrata, na nosacu masine i vilice.. tvornicka greska ili ne.. nije vazno, problemi su isti.. Prva je serija pa je mozda to uzrok, kasniji modeli su navodno dosta kvalitetniji.. nazalost nemogu ti rec o tom za kojeg ti pitas.

Jesi razmislio da kupis polovnog zongshena, ima  u oglasniku par sa svega 1000-2000km a ja znam jednog sa oko 5000km za 8000kn..

Ili ti ostje opcija za neki drugi veci motor, ali naravno ne previse star, par godina max..

I jedna jako vazna stvar za zongshena... svi ti trgovci su krajnje neozbiljni tako da rezervne djelove mozes cekat i po pola godine, em su neozbiljni, em nema djelova na lageru i tako u nedogled.. to je jos najveca mana
[/color]

Gleda sam i ovaj sta ga ti imas al sam pronasao lose kritike na netu o njemu a iskreno to nije ni moj tip motora...
Gledam uzeti bas novog da imam garanciju ako pocne Zaj"#$%&...da ga vratim u servis...
Motor ce mi vise biti za laganu voznju vikendom kad izadje sunce ....
Ovaj sta ga ja gledam ima dva diska naprid i jedan straga tako da je kocenje i vise nego dobro...
U mayera me uvjeravaju da ima dijelova i da se ne ceka na njih servis da oni rade sve po PS-u..
Evidentirano

poison

• **
« Odgovori #12 : 12. Rujan 2007, 14:47:48 »

Znam ja Mayera dobro, za servis i to je OK, ja sam vozio u Trogir, tamo mu radi jedan momak ne on i nemam nikakvih pimjedbi.. Za neke cjene u njega, mogu reci da su u najblazem smislu blago neprimjerene :palacdolje:
A za djelove.. hmm, ja ti iz prve ruke kazem da tako stvari ne idu.. lancanike sam cekao 6 mjeseci i nisam ih docekao, nekih stvari uopce nema i tako da ne duljim sada..

Znam na koji motor ciljas, kazem ti pogledaj u oglasnik, ima jedan tu u St sta se prodaje potpuno novi, pod garancijom, jako povoljno.. mislim da je stajao cesto dolje u velebitskoj kod onog vulkanizera, šakić ili kao se vec zove, nemas sto izgubiti, pogledaj :palacgore:
Evidentirano

4rijeke

• Vozi: SVE
« Odgovori #13 : 12. Rujan 2007, 16:22:09 »

znam da je bilo problema sa onima "supermoto" ....svako malo su se kvarili,,malo struja pa ovo,ono ,,,i prode ljeto!

moj sin ga ima i trenutno s njime ima 14.700 km, jedini radovi su bili dotezanje grane na glavi a motor je vrlo zahvalan za početnika

P.S. ne prodajem Zongshena da ne ispadne reklamiranje  :palacgore:

Evidentirano
POZDRAV SVIM BIKERIMA - BEZ OBZIRA KOJI I KAKAV (ili nikakav) MOTOR VOZILI I KAKVU GOD NOSILI KAHLICU NA GLAVI

webrider

• *
  • Vozi: Kawasaki EL250
« Odgovori #14 : 14. Rujan 2007, 08:10:04 »

Za tip vožnje koji spominješ, iz svog iskustva ti mogu preporučiti Zinga. Na nove je trenutno popust (bili su cca 25000 kn, a sada je 20000). Znam da dosta ovisi i o tome za kakav izgled - tip motora si više zagrijan. Sretno pri izboru i neka ti se ispune očekivanja (moja su se ispunila).
Evidentirano
Loud & proud

Zed

• **
  • Vozi: SRAD 750
« Odgovori #15 : 15. Rujan 2007, 13:01:05 »

Ma zanima me dali slucajno ima koji vlasnik tu na forumu jer sve to rekla kazala o ovom motoru ZS 250GS .

BTW malo sam cackao po netu Zongshen je najveca tvornica motocikala u kini i suradjuje sa Harley Davidsonm i Piaggiom..Imaju dobre reference...

Eh i usporedba ovih 125 je predobra,,.,svaka cast..!!!

Dajte mora da ga netko ima il ga je neko vozio ZS 250 GS ...
Help

Imaš u jednom broju motopulsa njegov test (ako nisi proćito već), neznam koji toćno broj al kad vidim budem napisao.

lupus_aurelius

• *
« Odgovori #16 : 17. Rujan 2007, 08:31:11 »

Evo nadjoh odgovor na http://motoplus-web.com/forum/viewtopic.php?t=1281

"AKO KOGA ZANIMA JA IMAM RECENZIJU IZ MOTOREVIJE 09/2006 ZA ZONGSHEN GS250 PA EVO NEKE CRTICE IZ RECENZIJE:
Sportaš za mlađe i nezahtjevne.
Osim za mlađe klijentele, kojoj je namjenjen, ZS250gs zadovoljit će i nezahtjevne iskusnije vozače. Napravljen je u manirama Gran Sporta, s odličnim kočnicama i solidnom mehanikom, a najveći su mu nedostatak serijski ugrađene gume.
Neke od dobrih stvari:
1. Upravljač je dobro postavljen, a instrumenti su izvedeni u pravoj sportskoj maniri.
2. Veliki ispušni top u visokim okretajima zvuči jako dobro.
3. Zrakom hlađeni motor razvija 22KS i troši vrlo malo.
4 Prednji diskovi velikog promjera odlično bi zaustavljali i teži motocikl
5. Agresivnu pojavu i fluidne linije naglašavaju dvije boje završnog mat laka.

Podaci:
Motor - Zrakom hlađeni jednocilindarski četverotaktni motor, Rasplinjač, Elektropokretač, pet brzina, pogon lancem.
Obujam - 230 ccm
Snaga 22Ks(16,3kW) pri 7500 rpm
Okretni moment 16,5Nm pri 6000 Rpm
Okvir i ovjes - Čelični od pravokutnih profila i cijevi, stražnja čelična vilica, upside-down vilice, monoamortizer
Kočnice - Sprijeda dva diska promjera 300mm i čeljust s dva klipa, straga disk promjera 245mm i čeljust s dva klipa
Kotači i gume - Aluminij - gus, 110/70 - 17, 140/70 - 17
Masa i dimenzije - međuosovinski razmak 1360 mm
visina sjedala 790mm
masa praznog vozila 166kg
spremnik goriva 20l
boje - srebrno-crna
Garancija - 2g
Cijena 24.490 kn
Kompletnu recenziju poslat cu kroz par dana, ja osobno mislim da je to idealan međuprijelaz sa klase 50-125ccm na 600ccm ili više.
citiram "zongshen sport street ZS 250 GS Motocikl koji po tko zna koji put potvrđuje da kinezi definitivno hvataju priključak za brzi vlak prema vrhu moto scene"; Danijel Puljek Autor recenzije.
inače potrošnja varira oko 2,5l/100km max brzina 138km/h takoreći deklarirana točnost osim snage; malo je jači od deklariranog, navodno je motor malo trom  Pozdrav iz Pazina od Martina Ferenčića martin.fric1@gmail.com pišite ako vas što zanima"

Hvala svima na pomoci..recenzija motora je gore..Molim nekog sa osobnim iskustvom...:-))))

Poz
Lupus
« Zadnja izmjena: 17. Rujan 2007, 14:43:26 lupus_aurelius »
Evidentirano

breva750

• *
  • Vozi: Breva 1100
« Odgovori #17 : 18. Rujan 2007, 15:47:21 »

Moje mišljenje: bolje novi Zong,nego neki stari izrabljeni Japanac,vidio sam ga nisam probao ali mi se dopao.
Evidentirano

sonny_

• **
  • Vozi: Sta stignem!, Kawasaki ZZR 600
« Odgovori #18 : 18. Rujan 2007, 18:59:20 »

e ovako! ja sam imao zongshena lzx 125 (nemam ga jel sam imao prometnu-sudar s kamionom-ja citav motor totalka)
vozio sam ga godinu dana i sto se tice zongshen marke:
-redoviti servis: ulje, filter, svjecice -i sve 5
-podmazuj lanac, zatezi ga - sve 5
-pozatezat s vremena na vrijeme sarfe jer izolacija od vibracija je malko losija pa se znaju neki sarafi otegnuti.

sto se tice GS-a:
gledao sam sebi taj motor ali sam odustao jer mi je slab.
inace koliko sam zagledao, nemas stelovanje zadnjeg amortizera, sto je za voznju u dvoje jako bino jer kad ti oslabi amortizer mos se slikat. gume su mu dobre ako se ne upustis u agresivnu voznju a onda i ovjes popusta.
 :palacgore:
za prvi motor mozda bi ga i uzeo ali posto sam prosao tu torturu ipak bi nesto jace, pa makar i polovno
Evidentirano
Ako se nekad osetiš malen, zapostavljen i depresivan... Uvek se seti da si nekad bio najbrži spermatozoid u svojoj grupi!
--
Najbolji Palindorm:       
1.Mišu pita Dara: "Da ti pušim?"
2.On krpu uvali lavu u prkno.

djess

• **
  • Vozi: Z750 S
« Odgovori #19 : 19. Rujan 2007, 15:54:46 »

Ukratko mogu ti napisati sljedeče, igrom slučaja u obitelji posjedujemo dva motocikla Zongshen.
Naime moj otac pošto je već u godinama i mislio je da mu nebi trebalo više ništa jače kupio je ZS 250GS.
Uglavnom zadovoljan je sa motorom, krajnja brzina zadovoljava neke normalne vožnje po običnim cestama.
Problem motocikla je što nema dovoljno snage za neka ozbiljnija preticanja npr. automobila koji voze 90-100 km/h.
Motor sada ima 7000 km i nikakvih problema sa njim nije bilo, i samo da spomenem kočnice su mu odlične.
Svome sinu kupio sam model ZS 20 GY-2, prošao je sa njim 4000 km.
Do sada nije bilo nikakvih problema što se tiče rada motora međutim ima dosta slabe kočnice.
Pošto se nešto desilo sa kotačima (počeli su tresti) a koji su inače na tom motoru bezveze (zadnji 2,75-15, prednji 2,15-18) što su po meni kotači za čopera napravili smo preradu istih.
Na prednji kraj stavljena je alu felga sa diskom od Aprilie RS 250 i na nju montirana guma 120/70 R17 naravno uz prilagodbu kočionog sistema, na zadnji kraj takođe felga od navedenog motora sa gumom 140/70 R17 naravno uz preinake lančanika i ugradnje hidrauličnog kočionog sistema sa diskom pozadi(prije je bio doboš).
Motor je sada po voznim osobinama daleko bolji od originala, ljepše izgleda i napokon je super moto kako se i predstavlja.
Evidentirano

rikar

• *
  • Vozi: RR
« Odgovori #20 : 20. Rujan 2007, 08:15:11 »

Ukratko mogu ti napisati sljedeče, igrom slučaja u obitelji posjedujemo dva motocikla Zongshen.
Naime moj otac pošto je već u godinama i mislio je da mu nebi trebalo više ništa jače kupio je ZS 250GS.
Uglavnom zadovoljan je sa motorom, krajnja brzina zadovoljava neke normalne vožnje po običnim cestama.
Problem motocikla je što nema dovoljno snage za neka ozbiljnija preticanja npr. automobila koji voze 90-100 km/h.
Motor sada ima 7000 km i nikakvih problema sa njim nije bilo, i samo da spomenem kočnice su mu odlične.
Svome sinu kupio sam model ZS 20 GY-2, prošao je sa njim 4000 km.
Do sada nije bilo nikakvih problema što se tiče rada motora međutim ima dosta slabe kočnice.
Pošto se nešto desilo sa kotačima (počeli su tresti) a koji su inače na tom motoru bezveze (zadnji 2,75-15, prednji 2,15-18) što su po meni kotači za čopera napravili smo preradu istih.
Na prednji kraj stavljena je alu felga sa diskom od Aprilie RS 250 i na nju montirana guma 120/70 R17 naravno uz prilagodbu kočionog sistema, na zadnji kraj takođe felga od navedenog motora sa gumom 140/70 R17 naravno uz preinake lančanika i ugradnje hidrauličnog kočionog sistema sa diskom pozadi(prije je bio doboš).
Motor je sada po voznim osobinama daleko bolji od originala, ljepše izgleda i napokon je super moto kako se i predstavlja.

Stavi koju sliku da vidimo! :shock:

djess

• **
« Odgovori #21 : 22. Rujan 2007, 11:46:21 »

Evo samo što je slikano sa mobitelom pa nisu baš nešto.
Ak bude koga zanimalo detaljnije napravićemo kvalitetnije snimke i otvoriti temu u preradama.
Ispričavam se na offuu
Evidentirano

rufus

• *
  • Vozi: zongshen gs250 i nikad prezaljeni stole R.I.P.
« Odgovori #22 : 24. Rujan 2007, 00:25:21 »

evo vako brate da ti kazem....je da san nov odi al kupia san upravo taj motor u mayera prije 15 dana ko prvi motor. nena do sada nikakva iskustva s motorima al ovaj mi se svidia pa reka aj da ga kupi nakon konzultacija s gosp. internetom
u americi ti je cjenjen kako vrlo izdrzljiv motor a i srugo na svitu, rekla ekipa a ne novine
sad moje iskustvo.......
koci ok, plastike ne otpadaju niti se razvidaju ima jako dobre vide gume su ok drze i po kisi laganu amatersku voznju ( jace nisan tija)
lagano se vozi iako jos nije prosa 500km razrade pa neznam kako ide kad se stisne al dacu ga frendu da prova pa ce on rec kako ide ?
u ovih 400km jako zadovoljan nikakve greske osi m sto mu je baterija prazna pa triban na servis ic po drugu
eto mugu odi pisa iskustva da ne otvaram novu temu
Evidentirano
vozim kineza i jedem rižu

4rijeke

« Odgovori #23 : 24. Rujan 2007, 01:14:30 »

jesi promjenio ulje na 300 km? ako nisi odma to napravi
Evidentirano
POZDRAV SVIM BIKERIMA - BEZ OBZIRA KOJI I KAKAV (ili nikakav) MOTOR VOZILI I KAKVU GOD NOSILI KAHLICU NA GLAVI

rufus

• *
« Odgovori #24 : 24. Rujan 2007, 01:50:01 »

prvi servis je na 500
Evidentirano

4rijeke

« Odgovori #25 : 24. Rujan 2007, 15:05:55 »

prvi servis je na 500

a zašto mu onda na naljepnici na motoru piše upozorenje da se mjenja ulje na 300???
Evidentirano

poison

• **
« Odgovori #26 : 24. Rujan 2007, 15:23:34 »

Svatko tupi svoje, ovisno o prodavaonici i servisu, ovim putem moram opet "pohvaliti", Darka Rogulica - Motoland, Šibenik koji je meni svojim "servisom" i sastavljanjem potpuno unistio motor.. istina bilo bi jako dobro promjeniti na 300 jer ulje koje se unutra nalazi orginalno je nikakave kvalitete, iako mu ni do 500 nece biti nista, meni je prvi servis bio na 1000km, i ulje NIJE PROMJENJENO nego su samo pospricali lanac i malo nadolili i za to uzeli bahate novce, tako da je ulje po prvi put zamjenjeno na nekih 1000 i nesto km kad sam ga ja sam zamjenio..

Nista te ne kosta da odes u Mayera 200km ranije i promjenis ulje, u prvih par stotina km razrade se stvara najvise cestica metala i ostalog smeca u ulju kao posljedica razrade stoga je jako preporucljivo da to napravis.

Inace meni je na naljepnici na motoru pisalo 500km, enduro model, neznam kako je na drugima.. ali pitanje koliko je to tocno, npr imam doma katalog rezervnih djelova za svoj model a dosta djelova nisu isti kao u katalogu.. isto tako na motoru mi je pisalo ne voziti brze od 50 kmh dok se razraduje, a u knjizici ne brze od 45 mph.. pa tko ce sad znati :misli:
Evidentirano

4rijeke

« Odgovori #27 : 24. Rujan 2007, 20:55:03 »

1. zamjena - 300 km
2. zamjena - 1000 km
3. zamjena - 2000 km
4. zamjena - 5000 km i svaka slijedeća na svakih 3000 km

kod svake zamjene obavezno očistiti uljni filter (filter je trajni) i obavezno provjeriti i dotegnuti sve šerafe koji se vide a POSEBNO obratiti pažnju na nosače motora ispod rezervoara (potrebno skinuti rezervoar) kao i one ispod plastike koja pokriva mašinu odozdo, provjerite šerafe grane (na glavi)

ovo su jedine radnje koje sam odradio na motoru koji sa današnjim danom ima 15.400 km....

neka vam ne bude žao potrošiti 1L ulja po napisanom intervalu - vratit će vam se, sretno!
Evidentirano

rufus

• *
« Odgovori #28 : 25. Rujan 2007, 01:17:48 »

a zasto u servisnoj knjizici kazu kinezi prvi servis na 500 drugi na 3000pa na 5500 i tako dalje?
i tako kaze uviznik?
Evidentirano

poison

• **
« Odgovori #29 : 25. Rujan 2007, 01:35:33 »

Pazi, jedno je sto kaze uvoznik i sto kaze knjizica, a drugo je nacin na koji ces ti odrzavati motor.. meni pise da je zamjena svake 2000 km.. ista takva honda ciji je ovaj motor doslovna kopija ima servisne intevale od 6000km.. ocito da je razlika u kvaliteti materijala i svemu.. to sto mu ti promjenis ulje malo prije nego sto po papiru pise sigurno mu nece naskoditi a tebe u konacnici nece stajati gotovo nikakve razlike u iznosu servisa, stovise, poprilicno ce koristiti..
Evidentirano

rufus

• *
« Odgovori #30 : 25. Rujan 2007, 22:41:40 »

negovorim ja za to
 i na autu san skratija intervale sa 7500 na 5000
al nece se nista znacajno desit ako se i zakasni na servis ulja ne gube tako brzo svojstva
Evidentirano

FUCK

• *
  • Vozi: ER6N ČRNI
« Odgovori #31 : 26. Rujan 2007, 01:28:11 »

Dragi moji,

Zongshen ZS 250GS

Kvalitete
Servisa
Pouzdanosti
Upravljivosti
Etc.

Hvala unaprijed

Nemam nikakva iskustva u vezi Kineza, ali mislim da po ostalim postovima, koji navode onolko često mijenjanje ulja, iliti svakih pet-šest dana, bolje ti je uzet polovnog ER-5, ili KLE, ili XJ600N, ili GS500E. :starac:     
Evidentirano

predrag22

• *
  • Vozi: Husqvarna cr 125
« Odgovori #32 : 26. Rujan 2007, 13:55:46 »

prijatelj ima isto takvog nekakvog ki neza po imenu  "xgjao" modeli 125 su nekak slicni....prakticki v redu motor,jedino plastike slabe,lamle otisle i svjetla cesto....kaj se tice ulja svakih 500 km crno tece van :mrgreen: ocito zbog nacina voznje i mucenja motora....ali sve u svemu masina je OK i nema se kaj
Evidentirano

rufus

• *
« Odgovori #33 : 01. Listopad 2007, 22:09:57 »

evo obavljen i prvi servis na 400km  cjena 350 kn

prigledan cili motor samo jedna se vida malo odvidala!!

i izvadjen katalizator i jos neka blokada na karburatoru i sad je vec malo druga prica u voznji
Evidentirano

djess

• **
« Odgovori #34 : 02. Listopad 2007, 08:12:07 »

Kakva blokada na karburatoru, što se promjenilo
Evidentirano

rufus

• *
« Odgovori #35 : 02. Listopad 2007, 15:30:16 »

neman pojma moracu pitat u servisu sto je tocno radija al bolje prima gas bolje ubrzava i dosta je bucniji jel je izvadija nesto iz auspuha
Evidentirano

poison

• **
« Odgovori #36 : 02. Listopad 2007, 15:39:10 »

Vjerojatno ti je skinija separator za CO2 ili sto je vec, uglavnom ono za zadovoljavanje euro normi sto je vezano na koljeno od karburatora i na granu od auspuha...

Inace prodajem ovog zongshena iz avatara, ima otvoreni auspuh, dig. celer, led svjetlo, puig zmigavce, polisport blatobran i stitnike, i jos poprilicno toga..nedavno mjenjani lanac i lancanici(Honda/DID) i sve standardne djelove neostecene.. 200ccm, 4t, star skoro 2 godine.. povoljno! Pa ako se ko razmislja :mrgreen:
Evidentirano

msusac

• *
  • Vozi: ZongShen ZS200GY-2
« Odgovori #37 : 07. Srpanj 2009, 12:49:24 »

Nakratko da se ukljucim. Imam (ga i sad) ZS 200GY-SM.
Ocjena motocikla (ukupan dojam): dobar,
Servisna usluga (u Slavoniji): vrlo dobra (prvi servis na 500km kod L&Z Company Slavonski Brod, drugi na 1500km JAVOROVIC Moto Shop Osijek iduci planiram na 3000km),
Plastika: po meni najlosiji dio motocikla
Gume: osrednje (ne vole kisu i tramvajske tracnice, no usporite li, prolazi),
Motor: pristojan i pouzdan u ovih cca 2000km, pali i vozi uredno (uz malu pomoc Coka),
Kocenje: osrednje (treba mu se prilagoditi i kociti s obje kocnice),
Upravljivost: do brzine od 100km vise nego dobra, iznad hoce se "zaljuljati" pri jacem udaru vjetra
Potrosnja: super, 3l/100km

Sve u svemu primjeren motocikl potrošenim novcima. Dobar pocetnicima i nama starijima (iskustvo sa MZ-ima, davnih '70-ih i '80-ih) vozite li ga "umjereno".
Osobno ga kanim voziti jos godinu - dvije, dok mi se ne posreci i pronadjem dobro uscuvan i primjerene cijene KLE 250/500.
Evidentirano

mg749ie

• Vozi: Bellagio, bombon od motora,
« Odgovori #38 : 07. Srpanj 2009, 13:26:34 »

Najbolji motor je novi motor, ako ti izgledom i performansama odgovara super. Problem s rezervnim djelovima i servisom treba provjeriti s kolegama bikerima koji furaju taj motor. :palacgore:
Vozim MG 750ie pa nisam sretan s servisom u RH. :palacgore:
Evidentirano
Ljubav grije, al jakna je jakna

tompica2

• **
  • Vozi: Ninju 250r 2008...CPI GTR 50-PRODAJEM!
« Odgovori #39 : 15. Srpanj 2009, 10:11:34 »

ako netko zeli do 250 kubika motor,ja prodajem svoju Ninju-250r 2008 god, kao novo!
Evidentirano
U garaži slaže svoju bebu....

Ljubo_051

« Odgovori #40 : 15. Srpanj 2009, 22:19:29 »

Zongshen, strava.
brat je uzeo novi retrovizor, obujmicu za volan koja drži retrovizor, puž za prednji kotač i km sajlu ... sve skupa 180 kn. Pa za koji motor bi dobio išta od ovog svega za manje od 180 kn po komadu  :palacgore:
Evidentirano

H@k

• **
  • Vozi: Beverly 200
« Odgovori #41 : 13. Srpanj 2011, 15:17:47 »

Ima li itko informaciju koje se izmjene rade sa karburatorom i dali se vadi katalizator za dobivanje vece snage na gs 250? Koliko je to uopce vise snage?

Jeli itko stavljao jača prednaj svjetla, neka halogena ili uopce sta može pasat na njega ?
Evidentirano

c2h5oh

• **
  • Vozi: butelju Kawe
« Odgovori #42 : 13. Srpanj 2011, 18:25:38 »

Ima li itko informaciju koje se izmjene rade sa karburatorom i dali se vadi katalizator za dobivanje vece snage na gs 250? Koliko je to uopce vise snage?

Jeli itko stavljao jača prednaj svjetla, neka halogena ili uopce sta može pasat na njega ?

nema neke koristi od "pjacavanja" snage micanjem katalizatora.

jednostavnije ti je da stavis manje lancanike za bolje ubrzanje ili bolji top speed. ovisno kako se vozis i di.
Evidentirano
LUCKY 13 ZAGREB

error

• **
  • Vozi: se
« Odgovori #43 : 13. Srpanj 2011, 18:54:08 »

Ja sam serijski auspuh zamijenio sa shacalom,razlike gotovo nikakve sto se performansi tice(na nizim rezimima mozda malko odlucniji na gasu).Karburator za sad nisam jos uvijek dirao.
Naravno zvuk je sa novim auspuhom i vise odlican za tu kubikazu,bolji nego sam kod promjene ocekivao.Kod oduzimanja gasa voli malko pucat.
Ja sam problem sa slabim prednjim svjetlima rijesio tako da sam kompletan rasvjetni sistem ispilio van i ugradio nutra lece iz Ninje 10ke 2007 godiste.Bilo je zezancije sa pravljenjem nosaca,al sve se moze kad se hoce.Moj broji 15tkm i zasad je sve bilo oke(osim sklopke na bocnom osloncu).Kasnije kad uslikam,budem stavio slike kako to izgleda.
Evidentirano

H@k

• **
« Odgovori #44 : 15. Srpanj 2011, 16:45:32 »

Procitao sam da ovaj zongshen ima trajni filter ulja... Koja je razlika? Samo da ga skinem i operem vodom ? Inace bi uvik kupio novi filter i miran bio...
Jeli iko radio ovo ?

Evidentirano

Ri_rijeka

• **
« Odgovori #45 : 16. Srpanj 2011, 17:28:27 »

Procitao sam da ovaj zongshen ima trajni filter ulja... Koja je razlika? Samo da ga skinem i operem vodom ? Inace bi uvik kupio novi filter i miran bio...
Jeli iko radio ovo ?

ako je kao i kod svih kineza, onda ti je filter ulja malo metalno sito(ona mrežica) meni su rekli da ga izvadim i vece komadice metala ocistim a mrvice mogu ostati....  ;)
Evidentirano
--->Srce mi tuče u 2t..:)

H@k

• **
« Odgovori #46 : 21. Srpanj 2011, 13:49:44 »

Danas sam trazio ulje 15W40 koje preporuca manual... Toga ulja nigdje nema i niko ga ne prodaje,bar ovih par trgovina koej sam obišao...

Koje ulje mogu staviti u njega ? 10W40 ?  :misli:
Evidentirano

ropee

• **
  • Vozi: 寶田岩
« Odgovori #47 : 21. Srpanj 2011, 15:23:55 »

10W40 slobodno za 4-taktnu mašinu .
Evidentirano
SPOR I

H@k

• **
« Odgovori #48 : 02. Kolovoz 2011, 14:23:05 »

Ulio sam ulje 10W40 i ocistio taj filter ulja neki dan... Pise da u njega ide 1.3 l ulja? Izlilo se iz njega manje od litra i nalio sam novoga ulja litar... Onda sam pogledao dolje na masini i ulje je bilo iznad maximuma kad izravnam motor... Svejedno sam nalio jos 2 dcl i sad je po pokazivacu debelo iznad maximuma :misli:

Sta da slusan, manual ili pokazivac na masini ??

Imam jos jedan problem, cijela masina na spojevima vlaži ulje... znaci na svim spojevima je lagano vlažno koda pušta ulje, ali nema nijedne kapi (znaci samo se "orosi" od ulja) :misli:

To se vec događa u zadnjih 1500km...

Inace u ovih 2000km od kad ga vozim nemam primjedbe veće na motor... Ne štedim ga, uvijek je u visokim okretajima i trosi 4 litre? Ide 125kmh po ravnici,na laganoj nizbrdici 140 ... Osjecaj u voznji je jako dobar, udoban i stabilan....
Kakva je kod vas ostalih potrosnja
Evidentirano

c2h5oh

• **
« Odgovori #49 : 02. Kolovoz 2011, 18:47:19 »

jesi mjenjao filter ulja? jer ako jesi onda je cudno da nejde vise od litre. ako nisi nije cudno nista da ti manje stane.
Evidentirano
LUCKY 13 ZAGREB

H@k

• **
« Odgovori #50 : 03. Kolovoz 2011, 02:50:59 »

jesi mjenjao filter ulja? jer ako jesi onda je cudno da nejde vise od litre. ako nisi nije cudno nista da ti manje stane.

Nisam mjenjao filter...samo sam ga ocistio u benzini...

Znaci trebao bi gledat na masini da bude između max i min ?? Bez obzira sta san ulio manje od litre ? Jeli to najvjerodostojnije prikazuje koliko treba bit ulja ?
Evidentirano

c2h5oh

• **
« Odgovori #51 : 03. Kolovoz 2011, 10:14:33 »

da to najvjerotostojnije pokazuje koliko ima ulja, samo mozda ti je motor bio malo na koso kad si provjeravao? motor treba biti u super ravnom polozaju da se moze orjentirati prema prozorcicu.

a ako nisi mjenjao filter definitivno ce ici u masinu manje ulja.

ne moras se brinuti, natoci ulja da bude tocno na crtici od maximuma i to je to. (nakon sto napravis nekoliko km provjeri opet i ako je i dalje na crtici onda si napravio dobar posao ;))
Evidentirano
LUCKY 13 ZAGREB

H@k

• **
« Odgovori #52 : 04. Kolovoz 2011, 15:28:02 »

Do sad sam promjenio ulje i ocistio filter zraka...

Sta da radim sa filterom goriva ? Pretpostavljam da je to ona kutijica crna odmah pokraj karburatora...

Kako zategnuti lanac ? Da zatežem jednu i drugu starnu osovine kotača ili kako? na šta moran pazit da mi kotač bude u ravnini ?

Koji bi jos servis triba napravit na njemu ? Možda procistit karburator ?
Evidentirano

bobanovic

• **
  • Vozi: zing zong cung chang cingh zeng
« Odgovori #53 : 04. Kolovoz 2011, 16:13:50 »

podigni zadnji kraj.. neznam kako češ ja imam centralnu pa mi je laganica.
Odvrnes osovinu točka, toliko da mozes micat točak, nemoras do kraja. Sad trebo bi do osovine imat nekakav tip španera, nategnes točak koliko mislis da je dovoljno na iza i te spanere u ovom slucaju samo dotegnes, samo pazi nemoj jedan vise drugi manje, meni se dogodilo tako osjetio sam tek u zavoju da baca nesto..
I to je mislim cijela mudrolija neznam šta još ima.
Evidentirano
Zongshen - toyota yaris 2:0

H@k

• **
« Odgovori #54 : 05. Kolovoz 2011, 13:30:47 »

podigni zadnji kraj.. neznam kako češ ja imam centralnu pa mi je laganica.
Odvrnes osovinu točka, toliko da mozes micat točak, nemoras do kraja. Sad trebo bi do osovine imat nekakav tip španera, nategnes točak koliko mislis da je dovoljno na iza i te spanere u ovom slucaju samo dotegnes, samo pazi nemoj jedan vise drugi manje, meni se dogodilo tako osjetio sam tek u zavoju da baca nesto..
I to je mislim cijela mudrolija neznam šta još ima.

Ok,samo osovinu felge cilu gurnit nazad koliko mogu...
Evidentirano

bobanovic

• **
« Odgovori #55 : 05. Kolovoz 2011, 15:58:05 »

Ok,samo osovinu felge cilu gurnit nazad koliko mogu...
Nije gurnut, više povuć  :mrgreen: provijeri dal imaš još neke španere na kraju, trebao biš imat ih kad nategnes onda na njima malo pošpanaš da ti nebi bilo zabavno poslje na cesti..
Evidentirano

H@k

• **
« Odgovori #56 : 08. Kolovoz 2011, 15:09:54 »

Filter goriva, to je mala pipa na izlazu iz rezervara ? Kako se to čisti i jeli uopce potrebno ?

Ima jedna kutijica pokraj karburatora, u nju ulaze tri cijevi... jedna ide u glavu motora,druga u blok , trecu se nemogu sjetit... za sta sluzi ta kutijica, ja sam je procistio vodom i vratio samo....
Evidentirano

bobanovic

• **
« Odgovori #57 : 08. Kolovoz 2011, 15:51:18 »

Filter goriva, to je mala pipa na izlazu iz rezervara ? Kako se to čisti i jeli uopce potrebno ?

Ima jedna kutijica pokraj karburatora, u nju ulaze tri cijevi... jedna ide u glavu motora,druga u blok , trecu se nemogu sjetit... za sta sluzi ta kutijica, ja sam je procistio vodom  :misli: i vratio samo....

Od kud baš vodom...
Cisti sve benzinom i wd-om.. ta mala pipa na izlazu iz rezervala je ventilda gorivo ide. probaj zatvorit pa vozit pa češ znat, u mom slucaju je ventil samo i neka posudica 3 cm ispod koja nemoze bit filter pa neznam čemu slizu.. Filter kupim svake godine novi, cca 20 kn. Svoga sam sam namontirao izmedu rezervara i karburatora i vezao pvc stezaljkama, čiščenja nema samo skini baci stavi novi.

A ta kutijica, daj je poslikaj ovako mi ne pada ništa na um... pozda pick up za zrak al neznam. Jel ona vuče gorivo il zrak od nekud, jel spojena s karb il samo s masinom..
Al slika govori 1000 riječi
Evidentirano

H@k

• **
« Odgovori #58 : 09. Kolovoz 2011, 15:18:23 »

Znam da je to ventil :misli: , Samo ne vidim filter goriva i zakljucujem da ga uopce nema ? Od ventila goriva do karburatora je samo crijevo,dakle nema filtera...  Inace neznam sta bi jos tribalo servisirat na njemu... ocistio sam sve... (samo nisam karburator...)

Evidentirano

Ljubo_051

« Odgovori #59 : 09. Kolovoz 2011, 18:58:35 »

Filter mrežica je obično zabijena u taj ventil, unutra u rezervaru. Kada se skine taj ventil, na njemu je kao cigareta plastično kučište sa finom mrežicom koje neda da blato ide van rezervara.
Evidentirano

H@k

• **
« Odgovori #60 : 10. Kolovoz 2011, 15:20:49 »

Filter mrežica je obično zabijena u taj ventil, unutra u rezervaru. Kada se skine taj ventil, na njemu je kao cigareta plastično kučište sa finom mrežicom koje neda da blato ide van rezervara.

:palacgore:

Provjerit cu jeli tako...
Evidentirano

Ljubo_051

« Odgovori #61 : 10. Kolovoz 2011, 18:00:51 »

Trebalo bi biti. Meni je za sada na svakome bilo tako , pa čak mislim da i na tomosu dok sam još bil djčec.  ;)
Evidentirano

H@k

• **
« Odgovori #62 : 30. Kolovoz 2011, 02:12:10 »

Ima li netko iskustva na zongshenu sa nekim tupim lupkanjem iz mašine... tuckanje metal o metal.... Kako ubrzavam tako i to brže tucka...
Motor ide normalno i sve to, al taj zvuk mi ne sluti na dobro... ??

Evidentirano

msusac

• *
« Odgovori #63 : 30. Kolovoz 2011, 10:11:34 »

Ako netko ima "viška" čitavu sajlu brzinomjera/kilometar sata za ZS 200GY-2 i želi je prodati, molim "ponudu" na PM.
Hvala, lijep pozdrav!

Evidentirano

Ljubo_051

« Odgovori #64 : 31. Kolovoz 2011, 20:30:16 »

Meni brat otišao u servis, uzeo novi puž kilometar sajle, mislim ručku kuplunga i još neku sitnicu (dali vijak retrovizora ili slično) i mislim da mu je sve skupa došlo oko 150-160kn.
Evidentirano

msusac

• *
« Odgovori #65 : 01. Rujan 2011, 08:30:01 »

Meni brat otišao u servis, uzeo novi puž kilometar sajle, mislim ručku kuplunga i još neku sitnicu (dali vijak retrovizora ili slično) i mislim da mu je sve skupa došlo oko 150-160kn.
Odgovor iz Petrol Lavori d.o.o. (ovlašteni zastupnik ZS motocikala u  HR) na telefonski upit imaju li sajlu i isporučuju li je pouzećem je: "da nemaju, da je mogu imati za 2-3 mjeseca (?) i da to nije jako važan dio za motocikl (??)".
Ostaj mi vidjeti hoće li servis u Osijeku moći osigurati je u idućih tjedan dva.
Pozdrav!

« Zadnja izmjena: 12. Rujan 2011, 08:27:41 msusac »
Evidentirano

H@k

• **
« Odgovori #66 : 11. Rujan 2011, 13:10:57 »

Zadnje 2 tisuce km nešto jako šuška u predjelu getribe...Kao da je neki ležaj ili slicno,sto su veci okretaji to brže šuška...tijekom vožnje se non stop to čuje.
Jeli itko upoznat sa ovim problemom?Jeli netko rastavljao ovu mašinu pa bi mi mogao savjetovat na šta da pazim ako otvaram deklo od getribe ?
Evidentirano

Fiubriu

• *
  • Vozi: zongshen gy-2
« Odgovori #67 : 17. Svibanj 2012, 16:46:36 »

jel ima koji vozac spomenutog motocikla iz osjecko baranjske zupanije? ;)
Evidentirano
Samo Bajkeri razumiju zašto psi vole izbaciti glavu kroz prozor jurećeg automobila :D
Ako niste spremni voziti po kiši - niste za motore ;)

bobanovic

• **
« Odgovori #68 : 17. Svibanj 2012, 19:29:08 »

Zadnje 2 tisuce km nešto jako šuška u predjelu getribe...Kao da je neki ležaj ili slicno,sto su veci okretaji to brže šuška...tijekom vožnje se non stop to čuje.
Jeli itko upoznat sa ovim problemom?Jeli netko rastavljao ovu mašinu pa bi mi mogao savjetovat na šta da pazim ako otvaram deklo od getribe ?

neznam, ja uvjek kao da cujem klipice kako rade unutra kad stavim glavu kraj bloka, takoreć zvuk metala o metal... al to je more/less od prvog dana.. to ti je ka na ducatiu
Evidentirano

TomCat_Ri

• **
  • Vozi: Kymco Xciting 250
« Odgovori #69 : 18. Svibanj 2012, 09:14:16 »

Lanac bregaste, klizac, natezac.... mozda!?
Evidentirano
Kymco Xciting 250: Malossi Multivar 2000, Malossi Clutch Bell, Malossi X-Kevlar Belt, Leo Vince 4Road, Ferodo brake pads, NGK Iridium spark-plug, Simota high-airflow air filter, Motul 7100 MA2 10w-40 high performance ester synthetic engine oil, Valvoline SynPower 75W-90 GL5 gear oil.

bobanovic

• **
« Odgovori #70 : 19. Svibanj 2012, 16:30:27 »

klackalice
Evidentirano

TomCat_Ri

• **
  • Vozi: Kymco Xciting 250
« Odgovori #71 : 19. Svibanj 2012, 16:32:05 »

Tako je. Uglavnom, vrtimo se oko ventila  :shock:
Evidentirano
Kymco Xciting 250: Malossi Multivar 2000, Malossi Clutch Bell, Malossi X-Kevlar Belt, Leo Vince 4Road, Ferodo brake pads, NGK Iridium spark-plug, Simota high-airflow air filter, Motul 7100 MA2 10w-40 high performance ester synthetic engine oil, Valvoline SynPower 75W-90 GL5 gear oil.
 Str: 1 2 3 [Sve]   Gore

Stranica je generirana za 0.275 sekundi uz 15 upita.