Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: [1] 2 3 4  Sve   Dolje

Autor Tema: Sa vlakom do Sicilije  (Posjeta: 3944 )

bLuZoNdEr

• *
Sa vlakom do Sicilije
« : 12. Veljača 2005, 15:08:25 »

Imam jedno pitanje. Negdje sam čuo, da u Italiji od 1.1.2005 na svaki autovlak može stati i motor (šta do sada nije bilo moguče - trebao je poseban vagon), pa me zanima dali možda neko od vas zna šta više oko toga?
Zanima me varianta kako bi mogo što prije i što jeftinije stiči do Sicilije (za sada najugodnija varianta mi je trajekt Livorno - Palermo, ali baš nije jeftino, pa i do Livorna nekoliko je km). Na internet stranici www.trenitalia.com nisam našao ništa upotrebljivo. A putovanje planiram oko 1. maja.
Hvala za pomoč!

LP
Evidentirano
Svakog dana u svakom pogledu sve više i više napredujem!

Dodicuss

• **
  • Spol: Muški
Sa vlakom do Sicilije
« Odgovori #1 : 12. Veljača 2005, 16:49:59 »

Sto se vlaka tice, ne znam odgovor, ali me zanima zasto ne sjednes na motor i vozis se do Palerma? Pogtovo zato jer si napisao da trazis sto jeftinije i sto brze.
Evidentirano
-=dux pessimus=-

gigi

• Macan
  • Vozi: Z 750
Sa vlakom do Sicilije
« Odgovori #2 : 12. Veljača 2005, 17:40:22 »

Vjerovatno mu se ne vozi preko cijele Italije po lokalnim cestama (dugo bi trajalo) a autostrada bi ga koštala jako puno europskih novaca  :misli:   :neznam:
Evidentirano
faster and faster until the thrill of speed overcomes the fear of death

Nike

• NIXON - DALMATI MC
  • Vozi: YAMAHA FZ6N, YN50
Sa vlakom do Sicilije
« Odgovori #3 : 12. Veljača 2005, 22:37:35 »

Iz kog razloga želiš motor prebaciti na Siciliju?
Evidentirano
D.F.F.D.

bLuZoNdEr

• *
Sa vlakom do Sicilije
« Odgovori #4 : 12. Veljača 2005, 22:50:42 »

Kao što je gigi rekao. Jer želim što više vremena prevozat se po Siciliji i ne trošit vrjeme za put do dole (pa i novce, gume, ...), kontam da se bacimo na trajekt ili vlak i evo sutradan več smo na Siciliji, naspani i odmoreni, a ne da cjeli dan vozim po dosadnoj cesti, idem tamo uživati i viditi prirodne ljepote!

LP
Evidentirano

Gasho

• Ministar turizma Crne Gore Oderator
  • Vozi: GS Adv
Sa vlakom do Sicilije
« Odgovori #5 : 12. Veljača 2005, 22:50:55 »

A soo...
Ipak bih ja to motorom propicio... :wink:

bLuZoNdEr

• *
Sa vlakom do Sicilije
« Odgovori #6 : 12. Veljača 2005, 22:57:26 »

Predugo bi trajalo a i čini mi se da nebi bilo najjeftinije  :?:
Sa vlakom ili trajektom mogli bi putovati preko noči i tako uštediti 2 dana(1 dan u svaku stran).
Evidentirano

Gasho

Sa vlakom do Sicilije
« Odgovori #7 : 12. Veljača 2005, 23:42:15 »

Citat: bLuZoNdEr
Sa vlakom ili trajektom mogli bi putovati preko noči i tako uštediti 2 dana(1 dan u svaku stran).

Od Slovenije do mene (Bar) treba ti jedan dan. Kad stignes ukrcas se na trajekt do Barija, fino prespavas na brodu i ujutro si spreman za 300-350 km do Sicilije. Znaci, tamo bi bio oko podne... :D

Dodicuss

• **
Sa vlakom do Sicilije
« Odgovori #8 : 13. Veljača 2005, 01:05:40 »

Trajekt je sve samo ne jeftin...jesi pogledao na internetu cijene?
Vrijeme ne znam da li ces ustediti jer ti trajekt vozi oko 20h za tu rutu, a cijene nisu bas male.
No da ces doci trajektom odmorniji, to je sigurno.

Evo ukucao sam kljucne rijeci u google i dobio ovaj link...mozda ce ti biti od koristi
http://www.ducati.com/docs_eng/travelsmultistrada/dx/popup_sicilia.jhtml

i?
Evidentirano
-=dux pessimus=-

bLuZoNdEr

• *
Sa vlakom do Sicilije
« Odgovori #9 : 13. Veljača 2005, 01:49:42 »

Puno hvala!!!
Do sada našao sam trajekt iz Rijeke za Bari, koji bi koštao manje od 100€, druga varianta bila bi Livorno-Palermo al tu su cjene do 200€.

Ako tko još šta pronađe, več vam se sada zahvaljujem za pomoč!

LP
Evidentirano

Dodicuss

• **
Sa vlakom do Sicilije
« Odgovori #10 : 13. Veljača 2005, 02:01:38 »

koje su to sad razlike u cijeni, pa si procitao (u linku) da je lik platio trajekt za sebe i motor te kabinu (povratna karta) 670€

Jel ovo 100€ (200 €) u jednom smjeru?
Evidentirano
-=dux pessimus=-

bLuZoNdEr

• *
Sa vlakom do Sicilije
« Odgovori #11 : 13. Veljača 2005, 02:25:07 »

Evo http://www.aferry.to/Livorno-ferry.htm (1 osoba od 19 do 25 g., 1 motor, itd.)

nije DO 200€, nego OD 200€......moja greška
Evidentirano

Nike

• NIXON - DALMATI MC
  • Vozi: YAMAHA FZ6N, YN50
Sa vlakom do Sicilije
« Odgovori #12 : 13. Veljača 2005, 02:28:44 »

Osobno mi je draže vozit se 7-8 na motoru, nego 12-20 sati mučit se u trajektu. Kroz Austriju ili Njemačku bi bilo jeftinije, ali kroz Italiju sa skupim cestarinama, definitivno nije jeftino.
Evidentirano
D.F.F.D.

bLuZoNdEr

• *
Sa vlakom do Sicilije
« Odgovori #13 : 13. Veljača 2005, 02:33:38 »

nije ti to 7-8 sati, jer je od Ljubljane po avtoputu do Palerma nešto više od 1600km u jednu stranu, šta znači barem 2 dana putovanja (jer ne možeš to u 1 danu prevozit), pa tako još 2 dana za nazad i ostane ti 4 dana na Siciliji umjesto 6 !
I još imaš tu trošak guma za 3000km, što se pozna, a da ne govorim o benzinu i hrpi novca za avtoput.
Evidentirano

Gasho

Sa vlakom do Sicilije
« Odgovori #14 : 13. Veljača 2005, 08:56:21 »

Citat: Nike
Osobno mi je draže vozit se 7-8 na motoru, nego 12-20 sati mučit se u trajektu. Kroz Austriju ili Njemačku bi bilo jeftinije, ali kroz Italiju sa skupim cestarinama, definitivno nije jeftino.

Slazem se... :wink:

linza

• Vozi: Varadero
Sa vlakom do Sicilije
« Odgovori #15 : 13. Veljača 2005, 14:13:07 »

Pa mozda da samo procitas neciji putopis i ostanes doma. Tak ces puno vremena i novac usparati.
A mozda bi ti se i ovo moglo desiti  :bicikler:
Evidentirano
Svakim danom sve sam blizi vretenastoj ribi

bLuZoNdEr

• *
Sa vlakom do Sicilije
« Odgovori #16 : 13. Veljača 2005, 15:42:59 »

Možda ču stvarno to napravit :?: .....ili još bolje, ja ču na put, pa kad se vratim napisat putopis pa onda možeš ti doma čitat i štedit novce :D
Evidentirano

Dodicuss

• **
Sa vlakom do Sicilije
« Odgovori #17 : 13. Veljača 2005, 17:44:02 »

Citat: Nike

Austrijanci su poznati po skupim trajektima  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:
Evidentirano
-=dux pessimus=-

Dodicuss

• **
Sa vlakom do Sicilije
« Odgovori #18 : 13. Veljača 2005, 18:33:44 »

nije ti to 7-8 sati, jer je od Ljubljane po avtoputu do Palerma nešto više od 1600km u jednu stranu, šta znači barem 2 dana putovanja (jer ne možeš to u 1 danu prevozit), pa tako još 2 dana za nazad i ostane ti 4 dana na Siciliji umjesto 6 !
I još imaš tu trošak guma za 3000km, što se pozna, a da ne govorim o benzinu i hrpi novca za avtoput.

Al opet nije mi jasno kako s trajektom brze dodjes, kad vozi cca 20h pa to opet gubis cijeli dan + onaj dan kad si krenuo od kuce, opet ti dodje 2 dana.

ovo za gume jos i stoji...autoput ne znam koliki je (iz iskustva, trst -venezia 5.6 eura a to je 145km , venezia -milano 13 eura, to je 260km)racunajuci  po tome iznosi cca 20 eura za 400km

Pa evo male ekspretize :)

kombinacija 1.
ljubljana - palermo- ljubljana(3200km):
cca160 eura za autoput, vozis tdm (kao ja :wink: ) znaci trosi ti 5,5 l na 100km , litra u italiji je cca 1,17 eura , znaci treba ti 176 litara, sto iznosi oko 206 eura , spavanje 60 eura, hrana - kupuj u ducanu al racunam ajde 20 eura x2 sveukupno 40 eura. Kad se sve zbroji iznosi 466, zaokruzimo na 470 eura.

kombinacija2.
ljubljana-livorno-ljubljana (1200km)+ trajekt:
60 eura autoput, 66 litara benzina = 78 eura, da si kupis malo za pojest 10 eura + nazad 10 = 20 eura, e sad bio sam na stranici od trajekta, da uzmes bez kabine, samo sjedalo znaci najeftinija varijanta (ne mozes uzet kombinaciju "setat cu se po palubi 20h") to ti iznosi 282 eura, sveukupno iznosi 440 eura. (tu ne racunam da trebas kupiti nesto na trajektu za pojest i popit, jer ne znam cijene, mada opet iz osobnog iskustva znam da se cijene krecu kao one na kopnu samo pomnozi sa 2 ili 3 :) )

Ovo je sve otprilike, al eto ispada da ti je trosak prakticki isti :) a pazi ovo, uzmes kombinaciju 1, ali vozis se lokalnim cestama, isto ce ti trebati 2 dana, malo vise ces mozda potrositi na benzin al onda nema stavke od 160 eura za cestarine, pa su troskovi oko 300 eura :)) a i mozes se kasnije pohvaliti da si vidio cijelu italiju. Kupi si knjizicu od lonely planet-a za italiju (siciliju) + kartu italije sa kartama gradova.

Si citao na onom linku sto je onaj tip s multistradom pisao, da ponovo putuje na siciliju da nikad vise ne bi odabrao trajekt.

pazi mozes ti napraviti megamix, odes tamo trajektom a vratis se cestom ili obrnuto :)
Evidentirano
-=dux pessimus=-

Gasho

Sa vlakom do Sicilije
« Odgovori #19 : 13. Veljača 2005, 19:05:43 »

Citat: Dodicuss

Al opet nije mi jasno kako s trajektom brze dodjes, kad vozi cca 20h pa to opet gubis cijeli dan + onaj dan kad si krenuo od kuce, opet ti dodje 2 dana.

ovo za gume jos i stoji...autoput ne znam koliki je (iz iskustva, trst -venezia 5.6 eura a to je 145km , venezia -milano 13 eura, to je 260km)racunajuci  po tome iznosi cca 20 eura za 400km

Pa evo male ekspretize :)

kombinacija 1.
ljubljana - palermo- ljubljana(3200km):
cca160 eura za autoput, vozis tdm (kao ja :wink: ) znaci trosi ti 5,5 l na 100km , litra u italiji je cca 1,17 eura , znaci treba ti 176 litara, sto iznosi oko 206 eura , spavanje 60 eura, hrana - kupuj u ducanu al racunam ajde 20 eura x2 sveukupno 40 eura. Kad se sve zbroji iznosi 466, zaokruzimo na 470 eura.

kombinacija2.
ljubljana-livorno-ljubljana (1200km)+ trajekt:
60 eura autoput, 66 litara benzina = 78 eura, da si kupis malo za pojest 10 eura + nazad 10 = 20 eura, e sad bio sam na stranici od trajekta, da uzmes bez kabine, samo sjedalo znaci najeftinija varijanta (ne mozes uzet kombinaciju "setat cu se po palubi 20h") to ti iznosi 282 eura, sveukupno iznosi 440 eura. (tu ne racunam da trebas kupiti nesto na trajektu za pojest i popit, jer ne znam cijene, mada opet iz osobnog iskustva znam da se cijene krecu kao one na kopnu samo pomnozi sa 2 ili 3 :) )

Ovo je sve otprilike, al eto ispada da ti je trosak prakticki isti :) a pazi ovo, uzmes kombinaciju 1, ali vozis se lokalnim cestama, isto ce ti trebati 2 dana, malo vise ces mozda potrositi na benzin al onda nema stavke od 160 eura za cestarine, pa su troskovi oko 300 eura :)) a i mozes se kasnije pohvaliti da si vidio cijelu italiju. Kupi si knjizicu od lonely planet-a za italiju (siciliju) + kartu italije sa kartama gradova.

Si citao na onom linku sto je onaj tip s multistradom pisao, da ponovo putuje na siciliju da nikad vise ne bi odabrao trajekt.

pazi mozes ti napraviti megamix, odes tamo trajektom a vratis se cestom ili obrnuto :)

Kombinacija 3:
Od Ljubljane do Bara cca 1200 km, to je 66 litara ili oko 70 eura (neznam koliko je benzin u Slo i Hr.), poneses sendvich i litar soka (2-3 eura) i uvece si u Baru.
Tu te ja cekam, veceras u mom restoranu (besplatno) i dobijes na poklon od mene knjigu o Siciliji sa kartama (Lonely planet). :ugovor:
Uzimas kartu za trajekt koja je 88 e za tebe i motor u jednom pravcu, napunis goriva (litar=0.98e, pun rezervar 20 e) i prespavas na brodu. Ujutro si u Bariju i imas oko 300-350 km do Reggio Calabrie gdje imas trajekt za Siciliju.
Ovo te sve kosta (bez trajekta za Siciliju) nesto manje od 200e. Od Barija do R. Calabrie ne placas putarinu... 8)
Znaci, ustedis oko 300 e i za te pare kupis gume, a napravis dobru kilometrazu i vidis dosta... :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

Mislim da ti je ovo najbolje... :cool:

Dodicuss

• **
Sa vlakom do Sicilije
« Odgovori #20 : 13. Veljača 2005, 19:21:31 »

Citat: Gasho

Kombinacija 3:
Od Ljubljane do Bara cca 1200 km, to je 66 litara ili oko 70 eura (neznam koliko je benzin u Slo i Hr.), poneses sendvich i litar soka (2-3 eura) i uvece si u Baru.
Tu te ja cekam, veceras u mom restoranu (besplatno) i dobijes na poklon od mene knjigu o Siciliji sa kartama (Lonely planet). :ugovor:
Uzimas kartu za trajekt koja je 88 e za tebe i motor u jednom pravcu, napunis goriva (litar=0.98e, pun rezervar 20 e) i prespavas na brodu. Ujutro si u Bariju i imas oko 300-350 km do Reggio Calabrie gdje imas trajekt za Siciliju.
Ovo te sve kosta (bez trajekta za Siciliju) nesto manje od 200e. Od Barija do R. Calabrie ne placas putarinu... 8)
Znaci, ustedis oko 300 e i za te pare kupis gume, a napravis dobru kilometrazu i vidis dosta... :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

Gasho sine  :mrgreen:  sjedi 1. Ono gore je proracun za put u oba smjera.

Tvoja kombinacija 3 dodje po ovim cijenama sto si napisao 356 eura :) a to nije 300 eura manje.
Evidentirano
-=dux pessimus=-

Gasho

Sa vlakom do Sicilije
« Odgovori #21 : 13. Veljača 2005, 19:32:44 »

Kombinacija 3:

Tvoja kombinacija 3 dodje po ovim cijenama sto si napisao 356 eura :) a to nije 300 eura manje.

Ups... nisam dobro pratio... :mrgreen:

Gasho

Sa vlakom do Sicilije
« Odgovori #22 : 13. Veljača 2005, 19:42:42 »

Kombinacija 3:

Ipak je manje... :paper:

Alera Dugi

• Vozi: KTM LC4 transformer
Sa vlakom do Sicilije
« Odgovori #23 : 13. Veljača 2005, 20:24:17 »

...samo ti ostavi ime restorana, več će netko pojesti večeru i uzeti knjižicu!

:hrana2:  :mrgreen:
Evidentirano
Nema Beda

Gasho

Sa vlakom do Sicilije
« Odgovori #24 : 13. Veljača 2005, 21:36:07 »

Citat: Dugi
...samo ti ostavi ime restorana, več će netko pojesti večeru i uzeti knjižicu!

:hrana2:  :mrgreen:

Pizza Pub PULENA... :hrana:  :piva:
Svi su dobrodosli... :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:
 Str: [1] 2 3 4  Sve   Gore

Stranica je generirana za 0.14 sekundi uz 16 upita.