nažalost nisam našao njihovu stranicu (možda se nisam dovoljno trudio).
Nego često kako ljudi na talijanskim forumima diskutiraju o performansama skutera/motora onda stave neki link na stranice časopisa.
kako sam nedavno bio u Italiji malo sam se nakupovao časopisa jer u prosjeku oni imaju mnogo bolje testove - makar potpunije podacima. Istina engleski testovi su mi zanimljiviji.
Što se tiće beverlya, kao što znate jako puno podataka se sazna na:
www.beverlyclub.net - no upozoravam, ima puno teksta ali jako malo konkretnih pitanja/podataka/problema jer talijani kao talijani, o svemu pričaju a malo kažu.
jako dobra stranica je i stranica motokluba "tingavert" - u podforumu maxi skuteri ima isto puno linkova.
Što se tiče piaggia X9 -
www.x9.ipbhost.com - lagano dosadna stranica sa malo konkretnih podataka ili
www.clubpiaggiox8.com ako se ne varam - španjolska stranica za ljubitelje piaggia x8 i x9.
za zaljubljenike vespi gts ima puno slika na
www.modernvespa.com.
Uglavnom - za beverly ima nešto testova
www.cyberscooter.it (strašno dobra stranica)
Veliki sam pobornik osnivanja beverly kluba i kod nas jer kako je to praktički najprodavaniji maxiskuter kod nas, to i zavrijeđuje.
Talijani članovi beverlycluba putuju okolo, a sporadično i pojedinačno čak dođu i u Istru i fotografijama te prijeđenom kilometražom pokazuju koliko skuter, pa čak i onaj zanemarivih kubikaža, može priječi.
Neki od njih su na svojim skuterima prešli i 50.000 km. Istina jednom su 2 skutera za redom, jednom bev 250, a jednom bev 400 crkli na ravno 17.000 km (zaribale mašine zbog nedostatka ulja).
Na
www.cyberscooter.it obratite na privatni tekst iz čini mi se 2003. godine koji je napisao tip s nadimkom Tito vezano uz svoj X9 500 (žuti kao bivši Nikeov), pa ćete vidjeti koliko je on prešao u samo 1 godinu (čini mi se čak 57.000 km).
Ukoliko vam treba nešto prevesti, pošaljite mi - rado ću to za vas učiniti.
Dakle, beverly klub Hrvatska ima moj glas!