Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 ... 48 49 [50] 51 52 ... 69   Dolje

Autor Tema: Honda Afrika Twin  (Posjeta: 65839 )

Igorak

• **
  • Spol: Muški
  • Vozi: Honda Africa Twin RD 03 1988 Hand Made in Japan
Odg: Honda Afrika Twin
« Odgovori #1225 : 30. Lipanj 2010, 22:26:27 »

OK, probacu i to, evo skonto sam kad ga vozim sa malo vise odvrnutog čoka onda ide super,samo sto bruji kad stanes i radi na vecem broju obrtaja pa ruzno slusat kako tutnji, kad vozim bez coka onda naravno pocne trzati kad ga potjeram,ali kad ga vozim 10-15 nebitno kilometara bez coka pa stanem na npr. semaforu i onda mu dodam čok dok radi na leru odmah se ugasi??????

Ajmo strucnjaci, nije samo sjesti i vozit, da vas cujem.
Evidentirano
Henny Youngman
"Moja žena i ja smo bili srecni dvadeset godina. Onda smo se upoznali."

Gato

• Vozi: TuDuMa 850
« Odgovori #1226 : 30. Lipanj 2010, 22:35:13 »

OK, probacu i to, evo skonto sam kad ga vozim sa malo vise odvrnutog čoka onda ide super,samo sto bruji kad stanes i radi na vecem broju obrtaja pa ruzno slusat kako tutnji, kad vozim bez coka onda naravno pocne trzati kad ga potjeram,ali kad ga vozim 10-15 nebitno kilometara bez coka pa stanem na npr. semaforu i onda mu dodam čok dok radi na leru odmah se ugasi??????

Ajmo strucnjaci, nije samo sjesti i vozit, da vas cujem.
Pretpostavka je da ako u voznji radi pod cokom najvjerojatnije dobija premalo goriva. Kad stanes na semaforu s vrucim motorom i povuces cok, zatvoris mu zrak i das mu visak goriva, koje on dok stoji ne moze potrositi, a to tada rezultira gusenjem i gasenjem.
Evidentirano
Ne slusajte narodnjake, umrite prirodnom smrcu!

Free Rider - Mačak - Slavonija

JURICA

• **
  • Vozi: @T XRV 750
« Odgovori #1227 : 02. Srpanj 2010, 20:20:33 »

Dragi kolege i kolegice,
eto došlo je vrijeme da i ja nešt napišem, a da je krenulo naopako - uglavnom, radi se o RD04E, '98, servisna, ali . . . .  Prvi kvar naravno pumpa goriva tam negdje 2002, a sada očito regler ili ti, napunio se tijekom vožnje novi yuasin akumulator tako da je nabubrio i rekao zbogom, a kasnije ( par dana kasnije, mašina hladna ) smo probali nakon 5 min rada sa novim aku da je regler vruć ko sam vrag. Prošle godine sam primijetio da malo slabije puni ali ništa strašno, pa nakon toga dolazi ovo strašnije. E , sada, očito pašu neki drugi regleri od novijih motora, pa evo ispišite se do milje volje jer za novo baš i nemam kinte. Jedan kolega mi je napomenuo kako postoji mogućnost da su otišli neki namotaji na nečemu ali otom potom. Da, neću napisati koliko sam km napravio ove godine . . . . strašno minimalno . . . .

pozdrav od Međimurca iz Slavonije !

P.S. a kak to da nemam slikicu tj avatar . . . . . .
Evidentirano

C.D.

• *
  • Vozi: honda afrika twin 95
« Odgovori #1228 : 02. Srpanj 2010, 23:47:08 »

novi regler original je skup. Ja sam našao od Lombardini. Tamo gdje se prodaju djelovi poljoprivrednih strojeva. Tamo su mi rekli da to svi bajkeri stavljaju na razne motore.
Košta niti 300kn. Super sadovoljan. Ne grije se ništa, puni... Imam ga već 2g. Samo treba ga znat spojit.
Evidentirano

Gato

« Odgovori #1229 : 03. Srpanj 2010, 00:25:42 »

E , sada, očito pašu neki drugi regleri od novijih motora, pa evo ispišite se do milje volje jer za novo baš i nemam kinte.

Imas zamjenskih za Africu na e-bay po pristojnoj cijeni... :palacgore:
Evidentirano

Igorak

• **
« Odgovori #1230 : 04. Srpanj 2010, 21:05:57 »

Pozdrav, Primjetio sam da navedeno trzanje o kom sam pricao pocne da se javlja tek nakon nekih 10-15 Kilometara kad se masina ugrije na radnu temparaturu, dok je relativno hladna tj, kad tek krenem ujutru npr na posao, stisnem je do daske i ide najnormalnije ne trza.

kolega mi rece da NGK svjecice koje se kod nas prodaju ne valjaju nista...
Evidentirano
Henny Youngman

barba

• Vozi: HONDA
« Odgovori #1231 : 04. Srpanj 2010, 21:59:33 »

Lako ze sviječice ali filteri goriva su katastrofa.Staviš nove i posli dva dana (ako ne i u istom danu,ovisno o kilometrima )ne propuštaju gorivo,nema znaka prljavštine ali gorivo ne prolazi.U zadnjih mjesec dana se desilo nekoliko puta .
Evidentirano
Vozi brzo a oprezno.

Igorak

• **
« Odgovori #1232 : 04. Srpanj 2010, 22:21:48 »

gledo sam filter posto nemam zamjenski ostavio sam stari, kroz njega sa duva ladno i  zrak prolazi bez frke. jel moguce da svjecice zakazu nakon odredjene temp .... znam da je bilo slucajeva a NGK da uopste ne rade iako su ganc nove stavljene.
Evidentirano
Henny Youngman

barba

« Odgovori #1233 : 04. Srpanj 2010, 22:40:46 »

Igorak         
O NGK imam veoma dobro mišljenje,toliko ,da ih ugrađujem na sve motocikle.Nisam upoznat sa tim dali postoje lažnjaci u toj marki ali u jednoj drugoj sam vidio svojim očima kopije.               
S obzirom da ti imaš gore navedene probleme samo poslije par kilometara postoji mogučnost da ,dok su ti karburatori puni sve je u redu, a kad je malo duže ili jače potjeraš počinje ostajati bez goriva ,zbog nedovoljnog protoka kroz cijevi,filtere ili odušak na rezervaru koji ti nije ispravan (zaštopan ili gumena cijev zgnječena).Zaštopanost cjevi oduška se često puta nalazi kod motocikla koji su bili na farbanju.               
Mala napomena.Ne možeš tražiti di je kvar ako vračaš natrag stare dijelove koji su več prije trebali biti zamjenjeni,naprimjer taj filter.
Evidentirano
Vozi brzo a oprezno.

bmw m 5

• Najbolji forumaš 2009. HONDA HRC TEAM
  • Moderator
  • Vozi: se VTR SP 01
« Odgovori #1234 : 04. Srpanj 2010, 22:57:35 »

gledo sam filter posto nemam zamjenski ostavio sam stari, kroz njega sa duva ladno i  zrak prolazi bez frke. jel moguce da svjecice zakazu nakon odredjene temp .... znam da je bilo slucajeva a NGK da uopste ne rade iako su ganc nove stavljene.
kontroliraj kapacitet elektricne dobavne pumpe....jer radi se samo o nedovoljnoj kolicini goriva... :palacgore:
Evidentirano
O&G Team

Igorak

• **
« Odgovori #1235 : 04. Srpanj 2010, 23:25:44 »

Ok, a kako se to kontrolira, negdje sam procitao da moze raditi i bez te glupe pumpe samo nek je nivo goriva veci od nivoa karb. zanima me da li to utice na pouzdanost posto planiram na put od 1000 kilometara i da li vise trosi ako spojim direktno iz rezervara na filter.

Sto se tice filtera, nisam imao novi pa sam stari vratio dok ne dodje novi, ali ja sam pirio kroz njega i vazduh ladno prolazi,  ne vidim da gorivo ne bi htjelo prolaziti, pa ne vuce 47 litara pri 140 na sat pa da treba tolika kolicina goriva. Evo ujutro stavljam nove svjecice posto su ove prosle ruku na srce malo smirglane elektrode pa kontam da nije zazor.....

sahrani me ova afrika moja, kud prodade KLE 500  :palacdolje:
Evidentirano
Henny Youngman

bmw m 5

• Najbolji forumaš 2009. HONDA HRC TEAM
  • Moderator
  • Vozi: se VTR SP 01
« Odgovori #1236 : 04. Srpanj 2010, 23:36:14 »

nece raditi  kako treba bez pumpe....ta mu pumpa osigurava optimalnu kolicinu goriva...a u drugu ruku karburatori su dosta visoko....i to jos pod kutem...Neznam napamet sada...ali ta pumpa mora u recimo minutu rada napumpati (izbaciti) u bazdarenu posudu odredjenu kolicinu goriva...dakle testira se volumenski kapacitet pumpe. Tocni odnos kolicina/vrijeme nalazi se u workshop manualu....mozda netko sa foruma ima taj manual pa ti da podatak  :wink:
Evidentirano
O&G Team

barba

« Odgovori #1237 : 04. Srpanj 2010, 23:41:26 »

Igorak             
Mi u ŠI kažemo "vrag ti odnija to šmirglanje svičica", to je samo štetno .Stavljaj nove  jer samo tako ideš naprid u rješavanju problema (iako mislim da "tvoj slučaj "nema veze sa svičicama).               
Pored ostalog ,a to nismo spomenuli do sad (ili se varam),kako stojimo sa kontrolom zračnosti ventila.Na toplo se dešavaju čudne stvari.               
Što se tiće filtera goriva i ovi koje sam montirao su izgledali novi,ćisti ali nakon ispuhivanja sa zrakom bi se ponovo zaštopali.Napominjem da se iz vana nije vidila nikakva prljavština iako su bili prozirni.Između ostalog,moram napomenuti da su to filtri jedne poznate marke.Dakle nije to neka roba bez veze.Više mislim da u gorivu ima sastojaka sa kojima mi nismo upoznati.
Evidentirano
Vozi brzo a oprezno.

koma-1

• **
  • Vozi: Africa Twin
« Odgovori #1238 : 05. Srpanj 2010, 17:17:45 »

Evo i mene malo među vama   :palacgore:
Ja se više vozim pa manje tipkam :mrgreen: al eto nakon 40 000km(sad ima 71 000km) uz osnovne servise otišla mi je samo pumpa goriva(ništa čudno),sad imam vakumsku i to bi trebalo biti to.
Trenutno kupujem gume jer su mi stare gotove(Dunlop Trailmax),sad bi stavil ako uspijem nabaviti Metzeler 3 Sahara ako ih nebu idem na provjerene Turance(to su za cestu odlične al ja bi rađe konbinirane).
Ako neko ima iskustva sa Saharom volio bi znati.

p.s.ako se vidimo na cesti lako je prepoznatljiva,jedina RD04 mat-cna (bez bilo kakvih oznaka)
« Zadnja izmjena: 05. Srpanj 2010, 18:12:16 koma-1 »
Evidentirano
HELL RIDE WITH THE DEVIL 13 Bad Luck

Igorak

• **
« Odgovori #1239 : 05. Srpanj 2010, 21:09:13 »

dobro dosao medju afrikance, al ovo nije rd 04 izvini  :misli:
Evidentirano
Henny Youngman

F l y

• **
  • Vozi: Africa Twin, Honda XL 500r
« Odgovori #1240 : 05. Srpanj 2010, 23:12:37 »

Pozdrav svima,
 Evo... konačno nakon dugo, dugo čekanja...samo moja :
« Zadnja izmjena: 10. Srpanj 2010, 23:28:42 F l y »
Evidentirano

AnteK

• Vozi: XTZ 680 Tenere
« Odgovori #1241 : 05. Srpanj 2010, 23:15:46 »

Trenutno kupujem gume jer su mi stare gotove(Dunlop Trailmax),sad bi stavil ako uspijem nabaviti Metzeler 3 Sahara ako ih nebu idem na provjerene Turance(to su za cestu odlične al ja bi rađe konbinirane).
Ako neko ima iskustva sa Saharom volio bi znati.

Ja bi prije stavio Saharu nego Tourance. A još prije Anakee.

p.s.ako se vidimo na cesti lako je prepoznatljiva,jedina RD04 mat-crna (bez bilo kakvih oznaka)

Hm, takav motor bude često parkiran u Ludbregu ispred onog biker kafića?
To si ti ?
Evidentirano
Opinions of wear, feel, feedback, grip, life will vary as much as the variables of rider, rider weight, skill, experience, personal preferences, road surface, temperature, weather, bike, suspension settings, power, how hard/fast the rider goes, load and something as simple as tyre pressure...

koma-1

• **
« Odgovori #1242 : 06. Srpanj 2010, 01:14:50 »

Ma krivo sam napisal,moja je 1998  a ona je dvije linije starija u Ludbregu,od prijatelja Škota.
Anake nema 2 komada da su obje serije 2 pa zato uzimam Metzeler koji su mi provjereno dobare.
A volim i makadam tak da ako bude uzimam Saharu.
p.s.vozil sam i Karo T ,najbolje za van ceste al mi se zadnja prebrzo istrošila na asfaltu(čista ripnjača ebi ga)
Evidentirano

bev

• **
« Odgovori #1243 : 06. Srpanj 2010, 07:32:53 »

Pozdrav svima,
 Evo da se i ja pohvalim ... konačno nakon dugo, dugo čekanja...samo moja :

Daj još malo slika, prekrasan primjerak, baš u boji koju jedino priznam za Afriku  :wink: - to mi je prva ljubav  :)!
Evidentirano

Gato

« Odgovori #1244 : 06. Srpanj 2010, 15:30:32 »

Pozdrav svima,
 Evo da se i ja pohvalim ... konačno nakon dugo, dugo čekanja...samo moja :
Krasan primjerak "cetvorke" u originalnom stanju! :palacgore:
Evidentirano

Igorak

• **
« Odgovori #1245 : 07. Srpanj 2010, 00:41:26 »

Problem RESEN!!!!

Nije bilo ni DO CDI ni do pumpe ni do filtera, Bili su prljavi karburatori i rastelovani, masina je dobijala previse zraka i na 4-5000 obrtaja se gusila.Karb su sredjeni oprani produvani na cak 12 Bara kompresoru i to cistim gorivom.Smjesno je pricati sta je sve izaslo iz karbova,
sto se tice pumpe, izgleda da je prijasnji vlasnik imao tradicionalni  problem pa je stavio PUMPETINU tesku skoro 2 kile i to od Mitsubishijevoga Kamioneta Benzinca koju mozete vidjeti na slikama ispod. Ne vjerujem da ima iko ovakvu pumpu, toliko je velika da smo je jedva skinuli i stavili kad smo je probavali, a probavanje je tek bilo smjesno, pumpa je za manje od dvije minute napunila kanister od 4 Litre, Toliko o kapacitetnosti pumpe!
A evo kako se sve odvijalo na slikama ispod. Na kraju masina je isprobana na auto putu s nama dvojicom ukupno 215 Kila ide 175 KM/h. Nije zatrzala ni na sekund a forsirali smo je maksimalnom brzinom nekih 12 kilometara auto puta... Prije ovog zahvata nije mogla preci 80 a da ne pocne skakat ko jarac. Majstor kaze da je karburator bio rastelovan i da je primao prekovise vazduha.Znam da kad joj rukom oteza usis zraka motor pocne normalno radit, Ne znam kako ce biti dalje al eto veceras se pokazala ekstra.Nadam se da me taj motor nece vise maltretirati...

(Powered by frubar.net)
Evidentirano
Henny Youngman

JURICA

• **
  • Vozi: @T XRV 750
« Odgovori #1246 : 08. Srpanj 2010, 15:41:25 »

to F l y : lijep, vrlo lijep, predivan primjerak . . . .

to Igorak : što si stavio za pumpu goriva natrag ?

obzirom da mi je otišao regler, a danas sam bio kod drugova u Srbiji, poslat ću im regler da mi 'naprave' novi sa 'doživotnom' garancijom uz pretpostavku SLUŠAJTE OVO  da moram obavezno staviti neki relej na original tvorničku pumpu ili da stavim vakum pumpu ( u mome slučaju pokušat ću staviti Facet fuel pump 40105 za avio motore ) i da će sve štimati. Čuo sam se sa Vilijem iz Otpisanih ( Novi Sad ) koji je takvu pumpu dobio od kolege iz Britanije ( cijena je 45 funti ) i sve mu štima - inače idu na put u četvrtak negdje Afga-peki ili neki stan na istok, u mjesec dana, sa povratkom kroz Varaždin sredinom kolovoza.   
Ove stvari sa vakum ili sl preradama i reglerom pročitao sam i na forumu @T iz Britanije - neki hurac ( navodno platine ) hebu regler i na kraju ga razhebu . . . .

toliko . . .

P.S. nakon ugradnje prodavat ću original pumpu, vakum i još jednu auto pumpu goriva koju vozim za africu kao rezervu. 
Evidentirano

koma-1

• **
« Odgovori #1247 : 08. Srpanj 2010, 19:41:47 »

Za KTM se sve zna  :mrgreen:
Još nisam čul da se kojoj radila generalka za razliku od KTMa sa LC4 motorima (i to sa manje od 50 000km)koji slove kao najbolji te marke.
Meni se sviđa KTM al se dosta vozim pa mi treba pouzdan motor na putovanjima i nemam vremena za česte popravke.
Evidentirano

F l y

• **
  • Vozi: Africa Twin, Honda XL 500r
« Odgovori #1248 : 08. Srpanj 2010, 21:40:54 »

to F l y : lijep, vrlo lijep, predivan primjerak . . . .

Hvala !
Sad pošto smo si jako blizu mogli bi baciti i neko upoznavanje u skorije vrijeme.
Možda padne i koja vožnjica !?
Zanimaju me neke stvari oko motora, pa lagani razgovor uz nekakvo pićence!

Pozdrav,
Evidentirano

kruntas

• Vozi: Hornet 600
« Odgovori #1249 : 09. Srpanj 2010, 08:28:07 »

Jel vi sta vozite te motore ili sam servisirate? :shock: Svi kao honda pouzdana, a samo raspravljate o reglerima, relejima i sl vec citam zadnjih 7 stranica sam o kvarovima :hehehe:

Cinjenica je da na Hondama rado odlaze regleri unatoc kvaliteti samog motora.  :wink:
Evidentirano
 Str: 1 ... 48 49 [50] 51 52 ... 69   Gore

Stranica je generirana za 0.147 sekundi uz 15 upita.