Kao sto znate, narucio sam komplet instalaciju i nove CDI za moj RD 04, a danas sam pristupio demontaži stare kablaže
Evo, stara instalacija skinuta, nakon 2 sata borbe, morao se ispustiti permant i skinuti lijevi hladnjak,
Instalacija je na par mesta vidno prepravljana i samo bog zna zasto je prekido i trzo....
Takodje sam primetio da su cak 3 žice koje vode na levi CDI bile uredno precvikane i izolirane trakom ????? CDI koji su bili na njoj uopste nisu Šindegenovi tj original Hondini vec su to LF34500-15 i pripadaju nekom Lifanu od 200ccm3, to objasnjava zasto su konektori prepravljani jer evidentno nije odgovarao raspored zica, iskreno se nadam kad stavim prave hondine CDI da ce i obrtomer proraditi!
Ako neko bude trebo da skida instalaciju nek se obrati doktorirao sam je. Takodje sam primetio na konektoru koji ide iz alternatora do reglera onaj trofazni konektor je jako zahrdjao iznutra, tj one tri žabice unutra.....
CDI i nova instalacija je narucena i ceka se, tj jedva se ceka

Sama kablaža je jako jednostavna za skinuti. samo me frustrirao air boks koji se mora skinuti da bi se izvukao onaj repni snop kablova. Elem motor je rastavljen skroz na skroz. Nadam se da cu uskoro resiti trajno problem i da cu voziti kako treba napokon ovaj izvrsni motocikl.
evo malo slika

Na svim konektorima se ne primeti da je to masina stara skoro 20 godina, evidentno je kakvim se tad materijalima radilo...
Evo kako joj izgledaju crevca, Ni jedan konektor nije isti tako da nema sanse da ubode se pogresno i nesto spali, takodje dužina kablova to ne dozvoljava, Bravo Honda...

(Powered by frubar.net)