Isto tako želim najaviti da se spremam pristupiti izradi bočnih aluminijskih kofera po uzoru na ove:

Za sad sam u fazi nabave materijala od kojeg sam nešto nabavio:

Al lim

Najveći problem mislim da će mi biti ovi zatvarači tj, kopče:
http://shop.touratech.se/FI/Catalog/yamaha/xt_1200_z_super_tenere/zega_pro_tillbehor/01-050-0874-0.htmlza koje sad dogovaram sa susjedom koja živi u Švedskoj da mi ih naruči jer pošto sam ih kontaktirao rekli su mi da oni ne isporzčuju robu za Hr.
Znam da nije nužno da budu baš takve ali čine mi se jako praktične u odnosu na one koje se mogu tu kupiti pa moraš na njih stavljati lokote.
Ako to ne uspijem nabaviti potrudit ću se da ih napravim u svojoj režiji samo moram pronaći adekvatne bravice.
Kofere mislim raditi iz jednog komada lima, a plašt će biti varen na jednom mjestu.
Isto tako dna će biti varena a ne spojena zakovicama.
Nisam još skužio kako da izvedem vrh kofera tj. dio na koji dolazi poklopac, želio bih nekakvu "lajsnu" da se malo poveća površina radi čvrstoće i boljeg dihtanja.
Naravno i nosači su posebna priča, potrebno ih je dobro smjestiti i kvalitetno učvrstiti na ramu motora što će iziskivati mnogo pripasivanja jer se ne mogu pričvrstiti direktno jer smetaju bočne plastike.
Troškovi ove komedije??
Neznam, ugrubo zadao sam si da sve zajedno bi trebalo koštati manje od 1500 kn.
Naravno poznavajući sebe posao neće ići brzo jer radim tehnikom kad bude bit će.
I tako pregledavajući gdje smjestiti nosače primjetio sam da auspuh ima pukotinu na samom ulazu u top, tako da ću to morati najprije srediti.

Pozdrav!