Motori Forum
10. Rujan 2010, 06:07:57 www.motori.hr
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti: Nastojte se držati teme zadane naslovom i prvom porukom, pogotovo u tehničkim temama i moto susretima!

Forum   Pomoć Kalendar Prijava Registracija  
 Str: 1 ... 49 50 [51] 52 53   Dolje
  Ispis  
Autor Tema: Honda Afrika Twin  (Posjeta: 44512 )
koma-1
**

Spol: Muški

Vozi: Africa Twin

« Odgovor #1250 : 08. Srpanj 2010, 19:41:47 »

Za KTM se sve zna  1Mr. Green
Još nisam čul da se kojoj radila generalka za razliku od KTMa sa LC4 motorima (i to sa manje od 50 000km)koji slove kao najbolji te marke.
Meni se sviđa KTM al se dosta vozim pa mi treba pouzdan motor na putovanjima i nemam vremena za česte popravke.
Evidentirano

HELL RIDE WITH THE DEVIL 13 Bad Luck
www.mk-sjeverozapad.hr
F l y
*

Vozi: Africa Twin, Honda XL 500r

« Odgovor #1251 : 08. Srpanj 2010, 21:40:54 »

to F l y : lijep, vrlo lijep, predivan primjerak . . . .

Hvala !
Sad pošto smo si jako blizu mogli bi baciti i neko upoznavanje u skorije vrijeme.
Možda padne i koja vožnjica !?
Zanimaju me neke stvari oko motora, pa lagani razgovor uz nekakvo pićence!

Pozdrav,
Evidentirano
kruntas

Vozi: Hornet 600

« Odgovor #1252 : 09. Srpanj 2010, 08:28:07 »

Jel vi sta vozite te motore ili sam servisirate? Shocked Svi kao honda pouzdana, a samo raspravljate o reglerima, relejima i sl vec citam zadnjih 7 stranica sam o kvarovima HeHehe

Cinjenica je da na Hondama rado odlaze regleri unatoc kvaliteti samog motora.  Wink
Evidentirano
JURICA
**

Vozi: @T XRV 750

« Odgovor #1253 : 09. Srpanj 2010, 21:07:11 »

Cinjenica je da na Hondama rado odlaze regleri unatoc kvaliteti samog motora.  Wink

ah, ide me ova godina, na fićeku su mi otišle četkice anlasera ( hm, to je već popravak na sam svoj majstor )
« Zadnja izmjena: 10. Srpanj 2010, 16:00:02 JURICA » Evidentirano
kruntas

Vozi: Hornet 600

« Odgovor #1254 : 09. Srpanj 2010, 22:23:37 »

ah, ide me ova godina, na fićeku su mi otišle četkice alternatora ( hm, to je već popravak na sam svoj majstor )

Bude bolje.  Wink
Ako ti je utjeha moglo je biti i vece sranje na motoru jer se aku napuhnuo i bio vreo tako da smo ga jedva jedvice ispukli van iz kucista, a da ne pricam o tome kako je aku fuckao sve u sesnaest.
Pa i meni je krepao aku na tom putu. Radek je gurao mene, a ja njega da honde (namjerno napisano malim slovima) upale.  1Mr. Green
Evidentirano
Igorak
*

« Odgovor #1255 : 24. Srpanj 2010, 20:22:00 »

Evo, u po sezone ja ne vozim motor, morao sam sve kablove skinuti i sad cekam s ebaya da mi stigne novi komplet kabelbaum i dva CDI-a od Transalpa, JBT, sahrani me ova afrika....
i posle generalnog ciscenja karburatora, stavljanja novih filtera itd itd.......jebeni motor je ponovo trzao i sjeckao neovisno u kojoj sam brzini ili koliko idem na sat....
Evo sad muvam da je  zamjenim za SuperTenere ili TDM850, pa ubi me, prodje me sezona motor u garazi. I ti djelovi s ibeja su me kostali 200 evra u p.m  zid
Evidentirano
Gato

Vozi: malu Fazerku

« Odgovor #1256 : 25. Srpanj 2010, 12:35:35 »

Evo, u po sezone ja ne vozim motor, morao sam sve kablove skinuti i sad cekam s ebaya da mi stigne novi komplet kabelbaum i dva CDI-a od Transalpa, JBT, sahrani me ova afrika....
i posle generalnog ciscenja karburatora, stavljanja novih filtera itd itd.......jebeni motor je ponovo trzao i sjeckao neovisno u kojoj sam brzini ili koliko idem na sat....
Evo sad muvam da je  zamjenim za SuperTenere ili TDM850, pa ubi me, prodje me sezona motor u garazi. I ti djelovi s ibeja su me kostali 200 evra u p.m  zid
Ti si jednostavno baksuz! 1Mr. Green
Ako vec mijenjas, a nije bitno da bude enduro, onda savjetujem TDM. Super Tenere je tezak motor visokog tezista, dosta zajeban za voziti osobama prosjecne visine i kilaze... Uz to ima i jako kratak i neudoban sic za voznju u dvoje (da, neudobniji od Africe! thumb_down).
Evidentirano

Mijenjam Fazer 600 2001.god u super stanju za urednu Transalp 650.

Ne slusajte narodnjake, umrite prirodnom smrcu!

Free Rider - Mačak - Slavonija
F l y
*

« Odgovor #1257 : 25. Srpanj 2010, 21:29:15 »

Evo da malo osvježimo temu.
Zanima me tko ima na motoru montiran centralni nogar da mi to može malo izbliza fotografirat i izmjeriti neke bitne osnovne mjere.
Planiram to napraviti, jako je korisno imati ga na motoru.

Pozdrav svima!
Evidentirano
Igorak
*

« Odgovor #1258 : 26. Srpanj 2010, 00:38:02 »

Evo imam ja, slikacu jedan dan sad pa ti posaljem na PM  thumb_up
Jes korisna stvar al aj digni afriku na zadnji nogar sam imas janje od mene  1Mr. Green
Evidentirano
Alera Dugi

Vozi: Transalp600

« Odgovor #1259 : 26. Srpanj 2010, 07:02:00 »

Jes korisna stvar al aj digni afriku na zadnji nogar sam imas janje od mene  1Mr. Green
Imas los centralni, ili imas losu tehniku. Nije problem ni tezi motor dici na centralni ako je sve ok.

btw i ja na Transalpu imam los, nije ga problem dici, problem mi je skiniti ga s centralnog.  Wink
Evidentirano

Nema Beda
Igorak
*

« Odgovor #1260 : 26. Srpanj 2010, 07:33:44 »

NE kaki, 230 kila je 230 kila, imam extra centralni pise Made In Italy  1Mr. Green 1Mr. Green 1Mr. Green 1Mr. Green 1Mr. Green 1Mr. Green
Evidentirano
Gato

« Odgovor #1261 : 26. Srpanj 2010, 16:04:27 »

Imas los centralni, ili imas losu tehniku. Nije problem ni tezi motor dici na centralni ako je sve ok.

btw i ja na Transalpu imam los, nije ga problem dici, problem mi je skiniti ga s centralnog.  Wink
Mogu ti i ja rec da s Afrikom nije bas tako. Kod mene bio isto centralni prva liga, ko fol origigi za nju, al uz puno muke sam ju dizao i to samo u idealnim uvjetima. Nema one fore da samo stanes na nogar (eventualno malo cupnes ili povuces pri vrhu), a ona se prevagne, ko na vecini motora... thumb_down
Evidentirano

Alera Dugi

« Odgovor #1262 : 26. Srpanj 2010, 16:10:26 »

Mogu ti i ja rec da s Afrikom nije bas tako. Kod mene bio isto centralni prva liga, ko fol origigi za nju, al uz puno muke sam ju dizao i to samo u idealnim uvjetima. Nema one fore da samo stanes na nogar (eventualno malo cupnes ili povuces pri vrhu), a ona se prevagne, ko na vecini motora... thumb_down
Varadera sam dizao i spustao bez problema, s Transalpom koji je puno laksi imam problem sa spustanjem. Dizem ga bez problema.
...smatrao sam da je do nogara.  Wink
Evidentirano

Nema Beda
Gato

« Odgovor #1263 : 26. Srpanj 2010, 16:14:28 »

Varadera sam dizao i spustao bez problema, s Transalpom koji je puno laksi imam problem sa spustanjem. Dizem ga bez problema.
...smatrao sam da je do nogara.  Wink
Ni ja nisam imao vecih problema na Transalpu (bili su nogari drugaciji od tvojih, slicniji ovima na Africi), Varadera nisam probao, ali Africa je muka ziva thumb_down. Dodje blizu vage, razvuce se zadne ogibljenje ko zvaka, tocak jos na zemlji, malo fali, al vise ne ide...Ako ju ne sjebes od prva dva pokusaja, kasnije zaboravi dok ne odmoris malo! 1Mr. Green
Evidentirano

Igorak
*

« Odgovor #1264 : 27. Srpanj 2010, 00:29:29 »

Kao sto znate, narucio sam komplet instalaciju i nove CDI za moj RD 04, a danas sam pristupio demontaži stare kablaže
Evo, stara instalacija skinuta, nakon 2 sata borbe, morao se ispustiti permant i skinuti lijevi hladnjak,
Instalacija je na par mesta vidno prepravljana i samo bog zna zasto je prekido i trzo....
Takodje sam primetio da su cak 3 žice koje vode na levi CDI bile uredno precvikane i izolirane trakom ????? CDI koji su bili na njoj uopste nisu Šindegenovi tj original Hondini vec su to LF34500-15 i pripadaju nekom Lifanu od 200ccm3, to objasnjava zasto su konektori prepravljani jer evidentno nije odgovarao raspored zica, iskreno se nadam kad stavim prave hondine CDI da ce i obrtomer proraditi!
Ako neko bude trebo da skida instalaciju nek se obrati doktorirao sam je. Takodje sam primetio na konektoru koji ide iz alternatora do reglera onaj trofazni konektor je jako zahrdjao iznutra, tj one tri žabice unutra.....
CDI i nova instalacija je narucena i ceka se, tj jedva se ceka Smile
Sama kablaža je jako jednostavna za skinuti. samo me frustrirao air boks koji se mora skinuti da bi se izvukao onaj repni snop kablova. Elem motor je rastavljen skroz na skroz. Nadam se da cu uskoro resiti trajno problem i da cu voziti kako treba napokon ovaj izvrsni motocikl.

evo malo slika

Na svim konektorima  se ne primeti da je to masina stara skoro 20 godina, evidentno je kakvim se tad materijalima radilo...

Evo kako joj izgledaju crevca,  Ni jedan konektor nije isti tako da nema sanse da ubode se pogresno i nesto spali, takodje dužina kablova to ne dozvoljava, Bravo Honda...

(Powered by frubar.net)

Evidentirano
bev
**

« Odgovor #1265 : 27. Srpanj 2010, 07:56:05 »

Meni se čini da bi radi svoje sigurnosti trebao sve raskopat i zamijenit  Sad.
Evidentirano
Alera Dugi

« Odgovor #1266 : 27. Srpanj 2010, 09:24:20 »

Nadam se da ce nova instalacija rijesiti problem.

Da nisam upucen u probleme sa strujom po simptomima bi rekao da je to trzanje do goriva/zraka
Evidentirano

Nema Beda
Igorak
*

« Odgovor #1267 : 27. Srpanj 2010, 12:31:40 »

Meni se čini da bi radi svoje sigurnosti trebao sve raskopat i zamijenit  Sad.

Mislim da nisam skonto, pa narucio sam nove kablove i CDIe
Evidentirano
bev
**

« Odgovor #1268 : 27. Srpanj 2010, 13:15:37 »

Teško mi dođe oko srca gledati kako se prijašnji vlasnik loše odnosio prema "kraljici", pa sam samo konstatirao.
 thumb_up
Evidentirano
JURICA
**

« Odgovor #1269 : 27. Srpanj 2010, 15:24:26 »

i tako ja muku mučim po Srbiji u vezi reglera za sve motore kad ono gle stranice, i još pod nosom, u Zagrebu  :

http://www.regler.sper.hr/

Za Africu twin regler/šifra : 14V-3 FHVSP-30A-AX

lp

P.S. to ne znači da regleri odlaze samo tako . . . .  za @T malo su skuplji u RH, nego prek grane, npr kod 'Joške' u Temerinu 50 € a kod nas 90 € uz mogućnost popusta na količinu.
Evidentirano
F l y
*

« Odgovor #1270 : 27. Srpanj 2010, 23:13:25 »

Ako ga do zime napravim, do proljeća imam još dovoljno vremena za vježbu  Wink , pa onda na janjetinu.
Daj mi to poslikaj i pošalji kad stigneš, da si prikupim sve što mi je potrebno.
Izrada će biti dokumentirana i objavljena, ne sumnjam da će ispasti dobro.

Hvala!

Pozdrav!
Evidentirano
Igorak
*

« Odgovor #1271 : 28. Srpanj 2010, 11:12:29 »

Ok, bum uslikal danas pa ti posaljem slike, ma nista posebno, trokutasta stopa sa 4 vijka M8 chini mi se Smile ma more se napraviti od nechega, nema vise kupovine, vidis da je djavo odnijos sve.
Evidentirano
JURICA
**

« Odgovor #1272 : 31. Srpanj 2010, 21:12:15 »

evo,regler složen - treba ga podići, sa potenciometrom kojeg mogu štelati na šerafu - pitanja naravno :

1. koji napon mora puniti akumulator tj regler - 14, xy
2. obzirom da mi je odj . . .  akumulator ( novi ) Yuasa mod YTX 12 BS, gelirani, što vi imate, tj sa kojima ste zadovoljni, pošto me stari Yuasin akumulator 'držao' nekih 7 godina . . .

Hvala
Evidentirano
F l y
*

« Odgovor #1273 : 06. Kolovoz 2010, 00:32:51 »

Još jedno pitanje, ovaj put u vezi goriva: Zanima me dodajete li nadomjestak olova za benzin ( za starije motore) ?  
Od kojeg godišta više nije potrebno stavljati ovaj nadomjestak u benzin?
Evidentirano
Igorak
*

« Odgovor #1274 : 06. Kolovoz 2010, 23:15:56 »

Ma u Hondu mozes sipati pregorelo ulje, jogurt,sirce, jestivo ulje i bilo sta sto ima bar 50 oktana  ima da upali i IDE  thumb_up
Evidentirano
 Str: 1 ... 49 50 [51] 52 53   Gore
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Motori.hr Forum | Powered by SMF 1.1.11. © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved. Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!

Stranica je generirana za 0.182 sekundi uz 20 upita.

www.motori.hr