Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: [1] 2 3  Sve   Dolje

Autor Tema: Na put s topcaseom ili bočnim koferima?  (Posjeta: 4675 )

Mali_r

• **
  • Spol: Muški
  • Vozi: R1150RT / R1200RT
Na put s topcaseom ili bočnim koferima?
« : 28. Listopad 2007, 14:08:47 »

Pozdrav!

Šta mislite da je bolje - dva bočna kofera ili veći topcase? Ako uopće ima razlike. Mislim na vozna svojstva, potrošnju, praktičnost ili šta već... Svaki put o tome razmišljam kad nemam previše prtljage pa mogu sve spakirat u jedno ili drugo. Koferi su original za moj model. Uklapaju se oko topova i ne strše previše, al zato u dva stane kolko u topcase.
Evidentirano
hey ho let's go!

AnteK

• Vozi: XTZ 680 Tenere
Odg: Na put s topcaseom ili bočnim koferima?
« Odgovori #1 : 28. Listopad 2007, 14:48:31 »

Pozdrav!

Šta mislite da je bolje - dva bočna kofera ili veći topcase? Ako uopće ima razlike. Mislim na vozna svojstva, potrošnju, praktičnost ili šta već... Svaki put o tome razmišljam kad nemam previše prtljage pa mogu sve spakirat u jedno ili drugo. Koferi su original za moj model. Uklapaju se oko topova i ne strše previše, al zato u dva stane kolko u topcase.

Bolje topcase po meni i po mojim iskustvima. Iako puno ovisi o motoru, vozaču, putovanju...
Evidentirano
U bejrutu arapi kipara u tur jebu. Bolje da su konjaka nam dali, nego sise kad smo bili mali!

toldi

• **
« Odgovori #2 : 28. Listopad 2007, 17:47:21 »

Moj način razmišljanja je ovakav-većina motora koji imaju u seriji kofere dolaze sa bočnima prije nego s topcase-om.(debil, rt, fjr) Valjda ima nekaj u tome, a iz vlastitog iskustva znam da je;
-veliki topcase veliki problem na većim brzinama a bočni u gradu,
-top ima visoko težešte no može služit kao naslon suvozaču
-u bočne stane više
dalo bi se polemizirat, no sve opet ovisi o tipu motora i vozača...
Evidentirano

mrgud_sk

• **
  • Vozi: Yamaha FZ1S Fazer
« Odgovori #3 : 28. Listopad 2007, 18:51:01 »

Pozdrav!

Ako nevoliš vožnju u koloni onda će ti bočni raditi probleme jer si moraš uzeti više mjesta pri preticanju. Ja obično uvijek popunim topcase pa tek onda stavljam bočne kofere. Ovisi i kakvu prtljagu nosiš, voziš li se sam, stane li ti kaciga u bočni kofer (1-2). Sve ima svoje prednosti i mane ali po meni prvo topcase.  :palacgore:
Evidentirano
"Ako tražiš prijatelja bez mane, ostati ćeš bez prijatelja."

F4

• *
  • Spol: Ženski
« Odgovori #4 : 29. Listopad 2007, 14:09:45 »

računajte na to da suvozačice više vole bočne kofere jer im stane više stvari   :jesus:
Evidentirano

miha_vg

• **
  • Vozi: V-Strom 650 A K8, Mali Sivi Miš, 38 500 km.
« Odgovori #5 : 29. Listopad 2007, 14:14:42 »

Top case, 2 bočna, tank torba i uživaj na putu, šta bi ti smetalo, pa nećeš jurcat sa suvozačicom...

bočni koferi manje smetaju pri bržoj vožnji jer su manje čeone površine, pa ne pružaju otrpor kao top case...

Moja cura se ne želi voziti na motoru ako nema top case, jer onda kaže da joj je nesigurno, s top caseom joj je lakše i  ugodnije, može se i malo naslonit na njega.

Kako kome paše...
Evidentirano
Uh, kak sam zgodan, sve mi se cure sviđaju...

Silvio

• Vozi: ZZR1400
« Odgovori #6 : 29. Listopad 2007, 22:00:37 »

Top case, 2 bočna, tank torba i uživaj na putu, šta bi ti smetalo, pa nećeš jurcat sa suvozačicom...

bočni koferi manje smetaju pri bržoj vožnji jer su manje čeone površine, pa ne pružaju otrpor kao top case...

Moja cura se ne želi voziti na motoru ako nema top case, jer onda kaže da joj je nesigurno, s top caseom joj je lakše i  ugodnije, može se i malo naslonit na njega.

Kako kome paše...
slažem se da mjesta za prtljagu nikad dovoljno pogotovo ako ideš sa suvozačicom  :mrgreen:
ali ne bih se složio da bočni koferi manje smetaju od zadnjeg kofera,on je ipak u zavjetrini vozačevog tijela a ako imaš i suvozača onda još bolje jer nema praznog prostora pa nema ni turbulencija....meni top-case nesmeta ništa osim što baš ne idem preko 220-230 ali ne zato što ga osjetim ili da me ljulja nego jednostavno da ne otpadne od pritiska vjetra...
s bočnim koferima nisam imao priliku probati voziti ali tko god da ih ima žali se na lelujanja već na brzinama oko 150...
da ne govorimo o tome kako provlačenje između auta možemo zaboraviti
najbolje je imati i jedno i drugo pa kombinirati po potrebi ali ako treba birati samo jedno onda top-case!
Evidentirano
It's my life  It's now or never  I ain't gonna live forever  I just wanna live while I'm alive

miha_vg

• **
  • Vozi: V-Strom 650 A K8, Mali Sivi Miš, 38 500 km.
« Odgovori #7 : 29. Listopad 2007, 22:07:58 »

slažem se da mjesta za prtljagu nikad dovoljno pogotovo ako ideš sa suvozačicom  :mrgreen:
ali ne bih se složio da bočni koferi manje smetaju od zadnjeg kofera,on je ipak u zavjetrini vozačevog tijela a ako imaš i suvozača onda još bolje jer nema praznog prostora pa nema ni turbulencija....meni top-case nesmeta ništa osim što baš ne idem preko 220-230 ali ne zato što ga osjetim ili da me ljulja nego jednostavno da ne otpadne od pritiska vjetra...
s bočnim koferima nisam imao priliku probati voziti ali tko god da ih ima žali se na lelujanja već na brzinama oko 150...
da ne govorimo o tome kako provlačenje između auta možemo zaboraviti
najbolje je imati i jedno i drugo pa kombinirati po potrebi ali ako treba birati samo jedno onda top-case!

istina
Evidentirano
Uh, kak sam zgodan, sve mi se cure sviđaju...

Stršljen

• Vozi: Suzumebachi 919 ....honda px50
« Odgovori #8 : 29. Listopad 2007, 22:31:18 »

ja sam vozio sa bisagama(punim) 200 km/h,nisam osjetio nikakve veće probleme ni lelujanja,možda mrvicu ali zanemarivo...
Evidentirano
FREE RIDER NIX

Tetkica Racing Team

darkovsky

• Vozi: GSX 1400
« Odgovori #9 : 29. Listopad 2007, 22:54:38 »

Bočne stavim kad mi baš trebaju, radije idem sa topcase-om jer je puno lakše prestizanje + ak se eventualno nađeš u kakvim škarama puno su veći izgledi i da ćeš i izaći iz njih :-) Potrošnja mi je nešto veća sa bočnima jer u njih vjetar više lupa nego u topcase, a maksimalnu brzinu nisam isprobao, kad su gore ne vozim se iznad 150-160. Iako pošto je pitanje 'na put sa topcaseom ili bočnim koferima' ja bih odgovorio- sa oboje. A na đir sa topcase-om ili samo tank-torbom.

Pudla

• Vozi: BMW F 800 GS, BMW R 12000 GS
« Odgovori #10 : 30. Listopad 2007, 10:54:45 »

Ovako to izgleda kod mene.

Na kratkom điru samo torba umjesto zadnjeg zica, do 4-5 dana, torba + tanktorba, za sve više torba + tanktorba + koferi. Topcase je praktičan, ali meni je to nevjerojatno gadno.  :jesus:

Na šoderu se bolje osjećam bez ikakve plastične prtljage.  :?

Sve ovo vrijedi ako se ne šatorira.  :mrgreen:

rocky6

• **
  • Vozi: Africa Twin ´99.
« Odgovori #11 : 30. Listopad 2007, 17:34:38 »

ja da imam toliiiku tanktorbu -ne bih trebao ništa.  :LOL:  :LOL:

slažem se sa darkovskim(konkretno!!)  i pudlom u cijelosti,ali što imaš više mjesta više trpaš nepotrebnih stvari, te sam ja moje bočne kofere prodao.
 :misli: i ne fale mi.
Evidentirano
REMEMBER : DON˙T STEAL , THE GOVERNMENT HATE COMPETITON!

toldi

• **
« Odgovori #12 : 30. Listopad 2007, 18:31:54 »

Gle, ja da imam i prikolicu malo bi mi bilo. Tako da je sve na individualnoj strani...
Evidentirano

rocky6

• **
  • Vozi: Africa Twin ´99.
« Odgovori #13 : 30. Listopad 2007, 21:08:39 »

slažem se potpuno,nekada su tri kofera i tank torba malo,vežemo stvari i na to,ali neizmjerno cijenim jednog mog prijatelja koji vozi motor nekih 30 godina pa  kaže:   
" motor-nikad ispod "kilu"(1000ccm), obavezno naked,svari koliko stane u tank torbu,vreća na zadnje sjedalo i to je to. ostalo je kompliciranje "
Evidentirano
REMEMBER : DON˙T STEAL , THE GOVERNMENT HATE COMPETITON!

AnteK

• Vozi: XTZ 680 Tenere
« Odgovori #14 : 30. Listopad 2007, 22:14:37 »

slažem se potpuno,nekada su tri kofera i tank torba malo,vežemo stvari i na to,ali neizmjerno cijenim jednog mog prijatelja koji vozi motor nekih 30 godina pa  kaže:   
" motor-nikad ispod "kilu"(1000ccm), obavezno naked,svari koliko stane u tank torbu,vreća na zadnje sjedalo i to je to. ostalo je kompliciranje "

Nikada nisu tri kofera i tank torba malo, osim ako voziš Vlatku
Pokos ...
Evidentirano
U bejrutu arapi kipara u tur jebu. Bolje da su konjaka nam dali, nego sise kad smo bili mali!

M.C. Kompa

• **
  • Vozi: BMW R 1100 RT
« Odgovori #15 : 31. Listopad 2007, 09:25:06 »

moj doprinos ovoj temi...

bocni koferi se jako osjete na potrosnji i snazi motora, koliko god bili pametno konstruirani UVIJEK strse u odnosu na rucke (volan) sto zahtjeva podosta navikavanja i jako puno koncentracije u voznji. istina da u njih stane duplo vise nego u top case. sto se tice udara vjetra i velikih brzina. smetaju jednako ko i centralni s tim da na preticanjima npr. kamiona na autoputu ce vas odgurati vise nego inace. jako jako jako treba paziti da su oba jednako teska jel inace... jasno vam je kak zgleda voznja od 700-800 kilometara kad vas cijelim putem vuce na jednu stranu.

dakle ja sam za top case i tank torbu dok god zadovoljava prostorom. ako se sami vozite cak bi preporucio iskoristavanje suvozackog sica za stavljanje velke torbe prije nego bocne kofere.... i ako imate bocne kofere, natrpajte sto vise tank torbu da vratite tezinu na prednji dio motora
Evidentirano

max34

• **
  • Vozi: Z 750, diesel made in Italia
« Odgovori #16 : 31. Listopad 2007, 12:55:26 »

ja sam vozio sa bisagama(punim) 200 km/h,nisam osjetio nikakve veće probleme ni lelujanja,možda mrvicu ali zanemarivo...
Također, pune bisage, tank torba i ruksak suvozačici na leđima...
Jedini mi je problem stvarala tank torba pri većoj brzini jer nema vizira na Z-u pa je vjetar gurnuo unatrag prema meni. (konkretno slika u avataru)
Bisage nisam ni osjetio. :palacgore:

asq

• **
  • Vozi: V-Strom
« Odgovori #17 : 31. Listopad 2007, 19:59:24 »

Zanimljiva tema pošto sam do sada imao samo bisage i tank torbu, a za iduću sezonu trebam nešto drugo.

Bisage nisam osjetio nikada, ali nisu rješenje za češća putovanja. Znaju ostaviti traga na motoru(od trljanja), nemogu se kvalitetno zaključati, i to mi je uvijek bio veliki problem kad trebam ostaviti motor negdje.

E sad me zanima ova torba na zadnjem sjedalu. Kako je pričvršćena? Dali može ostati tako na motoru relativno sigurno?
Evidentirano
Krešimir Španić

Na pola koraka sam do sreće....

BedoMedo

• *
  • Vozi: na grah....
« Odgovori #18 : 31. Listopad 2007, 23:37:56 »

evo i moji dobprinos temi...
jako puno ovisi o motoru... broju putnika... i vremenu na koje se i godisnjem dobu...

za jedno dnevno kupanje ti trebaju kupace gace u djepu.... 2 tjedan skotske u proljetno doba znaci puno odjece....
evo i koja slikica...
Evidentirano
"dozvolite da bacim sve iz ruku i posvetim se vasem problemu"

Prodajem NOLAN n-102 sa ugradjenim bletoothom - INFO na PP

M.C. Kompa

• **
  • Vozi: BMW R 1100 RT
« Odgovori #19 : 01. Studeni 2007, 12:36:35 »

Zanimljiva tema pošto sam do sada imao samo bisage i tank torbu, a za iduću sezonu trebam nešto drugo.

Bisage nisam osjetio nikada, ali nisu rješenje za češća putovanja. Znaju ostaviti traga na motoru(od trljanja), nemogu se kvalitetno zaključati, i to mi je uvijek bio veliki problem kad trebam ostaviti motor negdje.

E sad me zanima ova torba na zadnjem sjedalu. Kako je pričvršćena? Dali može ostati tako na motoru relativno sigurno?

ima za kupiti u louisu. tam sam barem vidio. ja sam uvjek stavljao putnu torbu i vezo paucima. neopisivo puno stane a nejde u visinu pa ne smeta jako kod manipulacije motorom
Evidentirano

krco

• **
  • Vozi: Hayabusu
« Odgovori #20 : 01. Studeni 2007, 12:44:48 »

Bedomedo jel ovaj sa kawom ima kakvih problema pri vecim brzinama radi kofera?

ja sebi planiram staviti ih gore
Evidentirano

Pudla

• Vozi: BMW F 800 GS, BMW R 12000 GS
« Odgovori #21 : 01. Studeni 2007, 13:23:26 »

Ovo je "originalni" tailbag za mog Sa:

Koristim ga i na GSu, samo kaj ga moram svezati sa mrezom. Zgodno je kaj onda mozes nagurati jos sitnica.  :mrgreen:

Uglavnom, torba za zadnji zic se zove tailbag, probaj googlati kaj ima za tvoj motor ako te zanima.

Tommee

• MetRRo Magnifico
  • Vozi: Nacionalna klasa Z 750S (Socijal)
« Odgovori #22 : 01. Studeni 2007, 13:23:45 »

Istina sto se tice ovog trljanja, ovo ljeto do mora i nazad i vec mi se od tih vezica vide na zadnjim plastikama matirani lak  :?

A ta torba na zasnjem sicu ti ovak izgleda....A ona ti se isto veze, ak je netko oce skinut, skinut ce lako...
Evidentirano
Proširite horizonte - pušite dinamit.

Color television! Bah, I won’t believe it until I see it in black and white.

didaibaba

• **
  • Vozi: marauder vs800
« Odgovori #23 : 01. Studeni 2007, 17:15:25 »

Pozdrav!

prijatelju moj sve ovoisi kako su ti vec dosta njih rekli kamo i skim ides ja osobno sam nakrcan i sa bocnim (bisagama) u jednoj bisagi su stvari od moje babe a u drugom moje  a  imam top-case rucni rad di je smjesteno dosta toga pa cak i kuhalo i gradele evo jedna fotkica pa vidi  pozdrav i sretan put :palacgore: :palacgore:
Evidentirano

asq

• **
  • Vozi: V-Strom
« Odgovori #24 : 01. Studeni 2007, 20:00:51 »

ima za kupiti u louisu. tam sam barem vidio. ja sam uvjek stavljao putnu torbu i vezo paucima. neopisivo puno stane a nejde u visinu pa ne smeta jako kod manipulacije motorom

Koristio sam i taj sistem kad idem sam na kraće ture, ali opet komplikacija u slučaju kiše.
Najgore mi kad stanem negdje i moram motor sa stvarima ostaviti na nekoliko sati bez nadzora. U Italiji znaju bezobrazno puno uzimati u garažama, a negdje nemaš ni to.
Evidentirano
Krešimir Španić

Na pola koraka sam do sreće....
 Str: [1] 2 3  Sve   Gore

Stranica je generirana za 0.172 sekundi uz 15 upita.