Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 2 [3]  Sve   Dolje

Autor Tema: Na put s topcaseom ili bočnim koferima?  (Posjeta: 4675 )

funky

• **
  • Spol: Muški
  • Vozi: svašta pomalo, trenutno ništa jer je zima
Odg: Na put s topcaseom ili bočnim koferima?
« Odgovori #50 : 26. Studeni 2007, 08:24:13 »

Funky, ti si novi ovdje a vidim da puno pametujes pa te molim da napises nesto o sebi.
Recimo, gdje si bio sa motorom i koliko imas godina.

Bravo majstore 
Neka si ti meni rekao šta me spada   :bojimse:

Rekao bih samo ovo, imam dovoljno godina, a gdje sam bio sa motorom i šta sam obišao je isključivo moj problem i tebi se sigurno neću ovdje ispovjedati. To što sam novi na ovom forumu ne znači da sam novi u moto-svijetu općenito i također ne znači  si ti nešto pametniji i iskusniji jer da jesi ne bi pisao ovakve nesuvisle komentare.  :dobar:
Ne vidim po čemu to pametujem ako iznosim svoje mišljenje i viđenje nečega i ako imam svoj stav o nekim stvarima??  :no:
Mislim da nema smisla raspravu okretati u ovom smjeru i komunicirati na ovaj način, imaš svoje mišljenje koje poštujem, a isto tako bih te molio da i ti poštuješ moje. Ukoliko misliš da griješim u nečemu daj objašnjenje za to i svoje viđenje, ili nam prenesi svoje iskustvo bez ovakvih omalovažavajućih postova.  :palacdolje:

Sad bih te zamolio da se vratimo na temu jer prelazimo u off-topic.  :mrgreen:
« Zadnja izmjena: 26. Studeni 2007, 08:42:19 funky »
Evidentirano

linza

• Vozi: Varadero
« Odgovori #51 : 26. Studeni 2007, 09:05:15 »

Na forumu imas moje ride reporte, imas moj email iz kojeg se moze vidjeti moje ime i prezime makar i sam nick ( koji je nadimak iz stavrnog svjeta, koristen vec u drugoj generaciji ) vise govori, imas moju lokaciju i moje godine.
Nista od toga ti nemas i zato sam te pito da se predstavis a ako te to vredja onda imas problema sam sa sobom.
Evidentirano
Svakim danom sve sam blizi vretenastoj ribi

funky

• **
« Odgovori #52 : 26. Studeni 2007, 10:23:23 »

Na forumu imas moje ride reporte, imas moj email iz kojeg se moze vidjeti moje ime i prezime makar i sam nick ( koji je nadimak iz stavrnog svjeta, koristen vec u drugoj generaciji ) vise govori, imas moju lokaciju i moje godine.
Nista od toga ti nemas i zato sam te pito da se predstavis a ako te to vredja onda imas problema sam sa sobom.

Stari moj imaš ti problem sa sobom jer ne znaš šta si napisao  :shock:  , pa evo tvojih riječi da se možeš podsjetiti:
Citat:
   Funky, ti si novi ovdje a vidim da puno pametujes pa te molim da napises nesto o sebi.

Pa sad ako ovo nije  omalovažavanje ne znam što je...
Tvoj ride reporte i ostalo mi ne znači ništa i ne prosuđujem te na osnovu toga niti smatram da si pametnjaković (kao što ti mene smatraš) ako iznosiš svoje mišljenje i ne slažeš se sa mnom u nečemu, dapače imaš svoj stav koji poštujem.
Evidentirano

Freshman

• Vozi: V-Strom
« Odgovori #53 : 26. Studeni 2007, 12:37:49 »

Nisam Linzin post shvatio kao omalovažavanje već namjera de se utvrdi "kredibilitet" nekoga tko iznosi svoje stavove. Vidim da si ti Funky prvi dan nakon registracije natuko preko 60 postova. To je respektabilna brojka, pa nam se je svima skupa za nadati da se ne radi samo o kvantiteti nego i da se iz tvojih postova nešto da i naučiti. A za takvu prosudbu jako pomaže ako znaš s čije strane postovi dolaze. Ne mislim na ime i prezime i adresu, već na neke "reference" iz kojih se da isčitati da netko zna što piše.
Ovo nema toliko veze s tobom, koliko sa hrpom "savjetnika" koji su motor vidjeli samo na stranicama moto-časopisa.
Evidentirano

funky

• **
« Odgovori #54 : 26. Studeni 2007, 13:01:58 »

Nisam Linzin post shvatio kao omalovažavanje već namjera de se utvrdi "kredibilitet" nekoga tko iznosi svoje stavove. Vidim da si ti Funky prvi dan nakon registracije natuko preko 60 postova. To je respektabilna brojka, pa nam se je svima skupa za nadati da se ne radi samo o kvantiteti nego i da se iz tvojih postova nešto da i naučiti. A za takvu prosudbu jako pomaže ako znaš s čije strane postovi dolaze. Ne mislim na ime i prezime i adresu, već na neke "reference" iz kojih se da isčitati da netko zna što piše.
Ovo nema toliko veze s tobom, koliko sa hrpom "savjetnika" koji su motor vidjeli samo na stranicama moto-časopisa.

Pročitaj postove pa vidi da li pišem samo onako bez veze ili pokušavam dati pokoji pametan savjet. Poštujem i Linzine i tvoje stavove, ali utvrđivanje "kredibiliteta" se može napraviti i na kulturan način bez da se nekoga naziva pametnjakovićem.  :wink:
Evidentirano

linza

« Odgovori #55 : 26. Studeni 2007, 13:18:11 »

Ja se volim hvaliti, to sam naucio od svog prijatelja Pudle i meni bi bilo drago da netko trazi da dokazem svoje iskustvo u temi putovanja. Bas bi mi to bilo super i mene to nebi nimalo vredjalo. A isto tako me ne bi smetalo da me netko pita kako mi je ime. Cak su jednom neke nacionalne manjine saznale moje ime i gdje zivim pa opet nisam imao problema sa tim.  :jesus:

I jos nesto. Trebo bi biti ponosan da ti znam ime jer znam vecinu putnika i sa mnogima sam se napio a vec vidim da sa tobom necu. Ili ti neces samnom  :LOL:
Evidentirano

funky

• **
« Odgovori #56 : 26. Studeni 2007, 13:36:59 »

Ja se volim hvaliti, to sam naucio od svog prijatelja Pudle i meni bi bilo drago da netko trazi da dokazem svoje iskustvo u temi putovanja. Bas bi mi to bilo super i mene to nebi nimalo vredjalo. A isto tako me ne bi smetalo da me netko pita kako mi je ime. Cak su jednom neke nacionalne manjine saznale moje ime i gdje zivim pa opet nisam imao problema sa tim.  :jesus:

I jos nesto. Trebo bi biti ponosan da ti znam ime jer znam vecinu putnika i sa mnogima sam se napio a vec vidim da sa tobom necu. Ili ti neces samnom  :LOL:

:naklon: :naklon: :naklon:

A što drugo reći nego se pokloniti najvećem od najvećih.  :lolcry:
Uz napomenu da odavno nisam pročitao veću glupost, počevši od nacionalnih manjina (samo se pitam kakve jebene veze to ima sa svim ovim) pa do do toga da bih trebao biti ponosan što mi znaš ime. Ponosan sam jedino na spoznaju da ima i gorih od mene poput tebe i takvih.  :njanja:
Evidentirano

mrakan

• **
  • Vozi: DT125R XT660R KX250f
« Odgovori #57 : 26. Studeni 2007, 17:05:32 »

koliko off-a na jednom mjestu  :misli:
Evidentirano

Nike

• NIXON - DALMATI MC
  • Vozi: YAMAHA FZ6N, YN50
« Odgovori #58 : 30. Studeni 2007, 10:33:47 »

Nije novi ovde. on je Max34
Evidentirano
D.F.F.D.

rr-r

• *
  • Vozi: xt-r 660 '05
« Odgovori #59 : 30. Studeni 2007, 13:15:55 »

[ e sad jos samo debata koliko kila smijemo potrpat u kufere - i na konju smo!!! ajmo, znalci - dajte koji dobar savjet :palacgore:
[/quote]

Ima li tko iskustva s otpadanjem topcase ili sidecase s motora (vezano za masu istog)???

Imam GIVI E470 monolock kojem je ograničenje mase 3kg, uspješno testiran i s više od 6 kg po lošim cestama, ali uvijek imam strah da će se jednom odpustiti, iako,  sam mehanizam djeluje prilično uvjerljivo i čvrsto hvata ...

P.S. Ako postoji već tema o masama kofera moje isprike i molim link.
Evidentirano

linza

« Odgovori #61 : 30. Studeni 2007, 13:54:02 »

Nosivost ti je deklarirana na svakom koferu.

Meni je ispao dva puta topcase i jednom mi se otvorio bocni kofer. Od deklarirane 3 ili 5 kg po koferu ja ga natovarim sa 9 ili 11kg. Svaki put kada je ispo ili se otvorio kriva je bila brava jer nije bila dobro zatvorena.
Evidentirano

darkovsky

• Vozi: GSX 1400
« Odgovori #62 : 30. Studeni 2007, 13:56:42 »

Dobre su i one gurtne za zavezat oko kofera ak se već pretjera. I meni je jednom pao topcase, al ga nisam stavio kak spada. Zanimljivo je kad te kofer prestigne  :)

linza

« Odgovori #63 : 30. Studeni 2007, 14:00:53 »

Kapin kofer od 42l koji koristim kao bocni mi se stalno otvara i njega obavezno zavezem preko rucke. Jednom mi se otvorio i nastao je veliki problem sa divljom djecom koja su se tukla za moje zamazane gace  :mrgreen:

Funky jesi ti ima takve probleme?
Evidentirano

Frgich

• Vozi: o V Strom 1000 DL K6
« Odgovori #64 : 30. Studeni 2007, 16:20:17 »

Linza jel na gaćama pisala srijeda  :LOL:

Sorry za off  :mrgreen: . Nisam imao nikada problema sa otkvačenim koferima, iako su bili pretrpani stvarima, najcesce kao i Linza 2-3 X vise od deklariranog. Uz sebe uvijek imam gurtne i paukove ako zagusti  :mrgreen:
Evidentirano
If you wish to be out front,
Then act as if you were behind
Lao Tzu

linza

« Odgovori #65 : 30. Studeni 2007, 17:49:33 »

Linza jel na gaćama pisala srijeda  :LOL:

Nije   :mrgreen:
Evidentirano

BillyTheKid

• **
  • Vozi: Fazer 600 S2
« Odgovori #66 : 03. Prosinac 2007, 10:46:35 »

Kad se putuje sa zenom nikada dosta kofera. Drzim da kod ovakvih tema treba uzeti u obzir savjete deckiju koji su dosta proputovali na dva kotaca jer se samo prilikom odlaska na dulje putovanje covjek moze uvjeriti koliko mu je sto bitno i time stjece iskustvo za ubuduce. Dakle, ne destinacije na kojima si isti dan ili vec drugi dan doma vec kad se motorom putuje po nekoliko dana. Slazem se s onima koji preporucuju cim vise prtljaznog prostora jer na duzim turama nema mjesta ganjanju, a pogotove ne imate li suvozacicu. Sigurno je da bocni koferi umanjuju vozne sposobnosti motocikla, medjutim, korist koju omogucavaju je neusporediva. Nisam minimalist, volim komfor, a moja zena jos i vise, tako da na duzi put nikada nisam isao, a da nisam bio dobro pripremljen svim i svacim (da ne nabrajam).
Evidentirano

Doc Luka

• **
  • Vozi: Honda CBF - n 600
« Odgovori #67 : 11. Prosinac 2007, 17:41:24 »

Moram priznati da na manja putovanja sam išao s top caseom  i torbom na suvozačevu mjestu   :palacgore:  tank torba mi je kao neka torbica koju moram okolo nositi bez veze  :palacdolje:. Na dalja putovanja a neću reći koja pa Linza nemoj me ni pitati slučajno bočni koferi su super i topcase  tank torbu ne koristim više jer mi samo smeta kod tankanja moram je stalno paziti da mi je netko ne digne. mislio sam da jed obra za kartu onako staviti i čitati usput  dok se voziš ali  ja to ne mogu  :palacdolje:  :mrgreen:
Evidentirano
Dr. Luka
www.docriders.hr
Prodajem hondu CBF 600 N  2007 g 32 000 kn

toldi

• **
« Odgovori #68 : 12. Prosinac 2007, 12:48:16 »

Komplicirate, ja nekada na tri dana idem s ruksakom a nekad na dva dana razmišljam gdi bi četvrti kofer stavil. To je tak relativno... :mrgreen:
Evidentirano

RC46

• Vozi: hondu
« Odgovori #69 : 12. Prosinac 2007, 13:18:19 »

Moram priznati da na manja putovanja sam išao s top caseom  i torbom na suvozačevu mjestu   :palacgore:  tank torba mi je kao neka torbica koju moram okolo nositi bez veze  :palacdolje:. Na dalja putovanja a neću reći koja pa Linza nemoj me ni pitati slučajno bočni koferi su super i topcase  tank torbu ne koristim više jer mi samo smeta kod tankanja moram je stalno paziti da mi je netko ne digne. mislio sam da jed obra za kartu onako staviti i čitati usput  dok se voziš ali  ja to ne mogu  :palacdolje:  :mrgreen:
slazem se oko tank torbe i ja ju sve manje koristim,pogotovo otkad sam nasao neke cudne crte na rezervaru,mislim da je bio problem skini stavi skini,pa je pogrebala tank,vecinom se vozim s top caseom,i to oko10 kg u njemu,givi maxia 52,to joj je i limit 10kg i brzina 130kmh ja sam se vozio i 250 ,i u 20tkm nisam imao problema osim aerodinamike,nikad nije otpala,samo kad je natovaren jako i je cudan motor na izlasku iz zvoja,a bocne stavim samo u nuznim situacijama,
Evidentirano
Never drive faster then your guardian angel can fly

baba roga

• **
  • Vozi: kawasaki
« Odgovori #70 : 12. Prosinac 2007, 14:07:27 »

Komplicirate, ja nekada na tri dana idem s ruksakom a nekad na dva dana razmišljam gdi bi četvrti kofer stavil. To je tak relativno... :mrgreen:

:palacgore:
Ovdje se vodi rasprava oko performansi motora kad je pod opetrećenjem i kad se odlazi na put.... :misli:
Pa valjda je normalno da svi dodatci na bilo kojem motoru, počevši od suputnika pa nadalje kvare performanse u odnosu na one kad si sam na njemu i kada se ideš provozati i malo mu dati gasa...itd
Pa zar nije logično da na krajnje performanse i nećemo gledati kad se putuje negdje, bitno je da stanu sve stvari koje mislim da će trebati i da putovanje bude što komfornije, a sad na koji način će netko natovariti magarca (tada je doslovno to) je potpuno nebitno... :mrgreen:
Evidentirano

Bil

• **
  • Vozi: V-strom K9 črn ko vuglen
« Odgovori #71 : 12. Prosinac 2007, 15:19:28 »

Kofer Givi i na suvozačko ruksak 30 litri privežem paucima.Mogu se i lagano naslonit nato kad se pri dužoj vožnji zaželim promjene položaja-provjereno dobra kombinacija.
Evidentirano
 Str: 1 2 [3]  Sve   Gore

Stranica je generirana za 0.153 sekundi uz 15 upita.