Kao što vidite iz naslova čuo sam se telefonom s Rahelom koja je s Miljenkom na putu s posla prema doma i potvrdila mi je tu radosnu vijest.
Evo ukratko njezina prva reakcija:...."U međuvremenu sam obavila i telefonski razgovor sa RBR. Predstavila sam se....Dobar dan, ja sam Rahela Nervo iz Hrvatske...a ženska (Michaela, koje se jako dobro sjećam, bila je uz Auingera i Bartola u komisiji) me prekine i veli....znamo...od Luke Nerva mama, jel tako??? Ja sam ostala smrznuta...kako se mogu sjećati. Rekla sam joj da zovem zbog poziva koji sam dobila, a nisam sigurna nije li opet neka administrativna greška, pa da se ne veselimo i ne putujemo badava. Nasmijala se i duboko ispričala zbog Sachsenringa i rekla je potpuno svjesno i ciljano zovu Luku, bez obzira što je '91. godište.
U kratko - rekla mi je da su imali gadne polemike oko njega (prošlo je dva i pol mjeseca), jer je rezultatima sa Sachsenringa pokazao da je izuzetan talent, da zavređuje da ide dalje, a s druge strane im se po starosti nije uklapao. Zato su odlučili olabavit kriterij što se dobne granice tiče i pozvati ga, jer su još na Sachsenringu uvidjeli da takav talent ne treba kočiti zbog jednog glupog pravila. Ukupno je oba testiranja ( Njemačka i Italija) prošlo, uključujući i Luku, 40 vozača i oni će nastupiti na Paul Ricardu 22. i 23.11.2007. Procedura je ista kao i na prvoj selekciji, samo je konkurencija sigurno žešća
Od njih 40 u Cup ulazi 20-25 ..prošle godine ušlo ih je 23.
Mozak mi je u blokadi i više ništ pametnoga nisam u stanju reći... "
Čestitke Luki i obitelji Nervo!