Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: [1] 2 3 ... 13   Dolje

Autor Tema: honda cb 400 N pitanje?  (Posjeta: 15085 )

gigi1972

• *
  • Spol: Muški
  • Vozi: Kawasaki Z 500,Mz 175/1,Mz 250/0 TS
honda cb 400 N pitanje?
« : 13. Prosinac 2007, 03:00:02 »

Zanima me zbog čega su na hondu (2 cilindra)cb 400 n 83g stavljali centralni auspuh(lonac)iza grana pa dalje u dva topa dali je s tim možda prigušen ili...? Motocikl je rađen za Njemačko tržište i ima deklariranih 27 ks, a znam da postoje verzije i sa 43 ks pa me zanima ako netko zna način na koji da je otvorim tj. povećam snagu,što napraviti sa usisom(air box)jer unutra ima filter(orginalni)spužva pa alu mrežicu(sito) pa prije samih frga opet alu mrežica(sito)a navodno da ima i na gumenim flanđama od frga smanjen fi ,nisam ziher jer još to nisam rastavio .Topovi su stavljeni drugi(otvoreni). Budući da je hondica u orginalnom stanju što se vidi u priloženoj fotki,a dolaze hladni dani dao bi si truda pa ako netko ima pametan savjet neka mi odgovori,hvala!
« Zadnja izmjena: 13. Prosinac 2007, 03:16:43 gigi1972 »
Evidentirano
*GIGI1972*

bmw m 5

• Najbolji forumaš 2009. HONDA HRC TEAM
  • Moderator
  • Vozi: se VTR SP 01
Odg: honda cb 400 N pitanje?
« Odgovori #1 : 13. Prosinac 2007, 07:16:37 »

osim smanjenoga fi-ja u usisnom kolektoru....tu je vjerojatno potrebna izmjena bregastih osovina(sada su gore samanjim brijegovima)...set vecih dizni takoder ce biti potreban....a auspusi bi trebali biti svaki cilindar zasebno...koliko se ja sjecam.... :misli:
Evidentirano
O&G Team

RC46

• Vozi: hondu
« Odgovori #2 : 13. Prosinac 2007, 08:55:58 »

auspusi ti nemaju veze,na vecini hondi ti je tak sve spojeno u jedan pa na dalje,pogledaj u membrane da nema neki dodatak koji im neda da otvore frgice do kraja,dali su to uopce membranski frgici .dizne su ti sigurno manje,a pogledaj i paljenje ,dali je ona cdi ili ?
Evidentirano
Never drive faster then your guardian angel can fly

RC46

« Odgovori #3 : 13. Prosinac 2007, 09:02:40 »

malo sam gledao po netu crna masina bi trebala imati 43ks a srebrna 27ks
Evidentirano

RC46

« Odgovori #4 : 13. Prosinac 2007, 09:11:54 »

izgleda da je bez platina,pogledaj rotor mozda je to drugacije,kut paljenja.
Evidentirano

toldi

• **
« Odgovori #5 : 13. Prosinac 2007, 21:03:58 »

Imao sam istu takvu no ne tak lepu ko tvoja! :palacgore: Al je već bila otvorena(160+)
A forumaš "Kas" je imao 450-ku i radio je upravo to i znam da je između ostalog mjenjao bregaste!
Evidentirano

PETRA

• *
  • Vozi: honda cbx 550f i danuvia 125 59' god
« Odgovori #6 : 13. Prosinac 2007, 22:34:47 »

bregastu i dizne treba menjati 100 posto.
Evidentirano

gigi1972

• *
« Odgovori #7 : 13. Prosinac 2007, 23:06:07 »

u međuvremenu sam surfao po netu i našao da je najbitnija razlika između ostalog u bregastoj (manji su bregi),cijene se kreću na ebay od 70e do 230e koliko košta u dućanu,budući da to nije kraj priče cijena te prerade je definitivno neisplativa jer uz bregastu mi treba set brtvi,dizni,usisnih flanđi i ko zna čega još tako da ću tu lovu iskoristiti za dobar servis(disk pločice,lanac i lančanike,nove gume jer "avonke" na njoj su kao nove ali su spucale od stajanja itd)Bio sam u top motu cijene su za nju kao da je CB 900 jer npr. kočione čeljusti imaju po dva klipa tak da set od 4 disk pločice košta 500kn(japan) ali dobro je u svemu tome kaj za sada svega ima pa polako.Motor je fenomenalno očuvan,ima showa ovjes,d.i.d. felge,mala je rega i potrošnja a zbog nekih 25km/h veće brzine ne isplati mi se bacat lova.Inače hondica ide super, ne dimi,malo troši,pali na zub,ima ler, fino se zavrti uglavnom fenomenalan motor za po gradu i lagano krstarenje do grunta na pivu.Ako netko kojim slučajem možda ima bočne kofere starijeg tipa npr. krauser ili nešto slično nek mi se javi jer bi to stavio na nju.Hvala na pomoći!
Evidentirano
*GIGI1972*

RC46

« Odgovori #8 : 13. Prosinac 2007, 23:08:34 »

eto sve znas a o potrosnji i kvaliteti ti samo mogu reci pa to je honda :palacgore: :palacgore: :palacgore:
Evidentirano

gigi1972

• *
« Odgovori #9 : 13. Prosinac 2007, 23:29:07 »

zaboravio sam pitati koje bi gume bile najoptimalnije budući da je prednja 19" a zadnja 18" te nema kod nas nekog izbora,gledao sam dunlop arow prednja 110,zadnja 120 oko 1300 kn sa montažom.,
Evidentirano
*GIGI1972*

RC46

« Odgovori #10 : 13. Prosinac 2007, 23:31:40 »

zaboravio sam pitati koje bi gume bile najoptimalnije budući da je prednja 19" a zadnja 18" te nema kod nas nekog izbora,gledao sam dunlop arow prednja 110,zadnja 120 oko 1300 kn sa montažom.,
:palacgore: jeftinije neces naci a mislim da ni puno bolje
Evidentirano

toldi

• **
« Odgovori #11 : 14. Prosinac 2007, 19:27:08 »

Frend je na e bayu bregaste kupio za par eura!!!!! Potraži malo bolje! :shock:
Evidentirano

gigi1972

• *
« Odgovori #12 : 15. Prosinac 2007, 03:44:08 »

što mislite da mašinu kao takvu ne diram,a otvorim usis budući da je tu skroz pritvoren(100 pregrada i alu mrežica+orginalni filter) tj. da maknem originalni air box i stavim gljive,topovi su otvoreni,dali bi se osjetila kakva razlika osim veće potrošnje i zvuka
Evidentirano
*GIGI1972*

bmw m 5

• Moderator
« Odgovori #13 : 15. Prosinac 2007, 07:27:29 »

što mislite da mašinu kao takvu ne diram,a otvorim usis budući da je tu skroz pritvoren(100 pregrada i alu mrežica+orginalni filter) tj. da maknem originalni air box i stavim gljive,topovi su otvoreni,dali bi se osjetila kakva razlika osim veće potrošnje i zvuka

nebi tu dobio nista...osim zvuka i povecane potrosnje....bregaste su izvor "zdrave snage"... :mrgreen: To se da naci...i nije problem promijeniti...Plus vece dizne...i da vidis veselja.... :palacgore:
Evidentirano
O&G Team

54

• Vozi: 500 GAMMA CBR1000RR
« Odgovori #14 : 15. Prosinac 2007, 08:16:31 »

Imao sam istu takvu malo mladju i motoric je super nebi nista dirao....
Evidentirano
Guzica poila dusu....

Kas

• **
  • Vozi: KLE 500
« Odgovori #15 : 17. Prosinac 2007, 01:10:54 »

Momak..... imao sam CB 450 S također zabloksanu na 20 KW, razlika ti je u bregastoj, jača verzija je viša za 2 mm i malo šira i u prednjem zupčaniku lanca, dizne i takve stvari ja mjenjao nisam jer je drug Sekol rekao da nema potrebe.

Motor je prije tuninga išao 145, jedva, nakon, 175, vjerojatno više, ali nije bilo potrebe, puno je bio startniji i življi. Mjenjao sam ju sam prema manualu koji sam skinuo na netu.

Bregasta ti je putpuno ista za modele CB 250, 400 i 450 pa kupuj bilo koju.

Ja sam kupio od modela 400 i uvalio ju u 450.

NA e-bayu ima, ali obrati pažnju od kojeg je modela, jačeg ili slabijeg. Od slabijeg košta obično 1€, a od jačeg možda 20€.

Ja sam naletio u Zg na jednu malo poderanu na 300 kn i to je bilo to.

To si malo pogledaj:

http://www.honda.de/content/service/mc/19472_27978.html

ima zanimljivih stvari.
Evidentirano
Drifter

patuljak

• **
  • Vozi: Nekad Hondu, sada....
« Odgovori #16 : 17. Prosinac 2007, 09:48:44 »

Mislim da s time nečeš puno dobit! Znam sigurno za tu Hondu da su blokade postavljene na usinim kolektorima, ali mislim da je smanjen fi na bakelitnoj ploči između gumenih prirubnica i glave. Ako promjeniš tu ploču treba mjenjat i dizne!
Bregastu je također sigurno drukčija!
Evidentirano

gigi1972

• *
« Odgovori #17 : 17. Prosinac 2007, 19:14:48 »

za sada hvala na odgovorima,uglavnom ako povoljno nađem bregastu ići ću u taj projekt a do tada ću slagati druge stvari.Danas sam naručio prednji lijevi žmigavac jer ne paše od ničeg drugog,još mi ostaje za promjeniti lanac i lančanici te gume,a to ćemo na proljeće kad se skupi nekaj love,drugo je sve ok.Ukoliko netko sazna za bregastu  ili ako ima nekaj od novih djelova za nju nek mi se javi na mob.091 5108535
Evidentirano
*GIGI1972*

dpranji4

• *
« Odgovori #18 : 01. Srpanj 2008, 10:07:16 »

Pozdrav svima, kolega je kupio hondu cb400n iz 1981godine. zanimame gdje bih mogao skinuti manual,trenutno neznam nista o tom motociklu molim Vas za pomoć??
Evidentirano
D.P.

bob the biker

• Vozi: Honda CB 400N ,Suzuki SV 650N
« Odgovori #19 : 01. Srpanj 2008, 12:55:05 »

pozdrav!
Ja ti imam manual ,al na njemačkome pa ak ti kaj znači ,javi,bum ga uploadao na bez_piratluka_molim.
Evidentirano

dpranji4

• *
« Odgovori #20 : 01. Srpanj 2008, 13:39:19 »

pa daj mi posalji na mail denis.pranjic@zg.t-com.hr
Evidentirano
D.P.

bob the biker

Honda cb 400n misterija
« Odgovori #21 : 06. Ožujak 2009, 22:18:59 »

Pozdrav

Znam da su već bile slične teme o Hondi cb 400n , ,ali ovako:
radi se o hondi cb400n , uvezena je iz italije,u prometnoj mi piše da ima 20 kW ,tj. 27 KS i ide oko 140 kad se zaleti. Sad bi ja htio otvoriti nju na 32kW iliti ~43 KS.
Našao na www.honda.de da je samo razlika u bregastoj i ljepo ja kupio bregastu s 37mm bregovima (ta je za 43ks) , ona verzija s 27 ks bi trebala imati bregastu s 34mm bregovima.
Odvezao sam motor na servis, da se promjene brtve na cilindrima(komplet)...itd, i da mi ugrade drugu bregastu, kad ono, ja vać imam 37mm bregastu u motoru :shock:. Serviser kaže da još nije vidio takve namotaje na cb-jki 400n  :misli: i na elektronici je druga šifra od one koju ima on za taj motor.

E sad, jel zna tko gdje bi još mogla biti blokirana? Grane auspuha imaju normalan promjer , nemaju nikakvog suženja. On mi spominje špic klipove  :misli:

eto ,ako tko zna , bio bi mu zahvalan  :palacgore:
Evidentirano

Esseker

• *
  • Vozi: honda cbf600n
« Odgovori #22 : 07. Ožujak 2009, 14:04:29 »

pozdrav hondasi :D
jel ima mozda netko manual za cbf 600 n 08 godiste, ili neku internet stranicu gdje bi mogao skinuti..po mogucnosti na engleskom..
uz motor sam dobio na talijanskom i ne kontam ga nimalo :D
Evidentirano

bmw m 5

• Moderator
Odg: Honda cb 400n misterija
« Odgovori #23 : 07. Ožujak 2009, 19:34:43 »

Pozdrav

Znam da su već bile slične teme o Hondi cb 400n , ,ali ovako:
radi se o hondi cb400n , uvezena je iz italije,u prometnoj mi piše da ima 20 kW ,tj. 27 KS i ide oko 140 kad se zaleti. Sad bi ja htio otvoriti nju na 32kW iliti ~43 KS.
Našao na www.honda.de da je samo razlika u bregastoj i ljepo ja kupio bregastu s 37mm bregovima (ta je za 43ks) , ona verzija s 27 ks bi trebala imati bregastu s 34mm bregovima.
Odvezao sam motor na servis, da se promjene brtve na cilindrima(komplet)...itd, i da mi ugrade drugu bregastu, kad ono, ja vać imam 37mm bregastu u motoru :shock:. Serviser kaže da još nije vidio takve namotaje na cb-jki 400n  :misli: i na elektronici je druga šifra od one koju ima on za taj motor.

E sad, jel zna tko gdje bi još mogla biti blokirana? Grane auspuha imaju normalan promjer , nemaju nikakvog suženja. On mi spominje špic klipove  :misli:

eto ,ako tko zna , bio bi mu zahvalan  :palacgore:

ako je uvezena iz italije onda je otvorena verzija. U italiji nije nikad bila restrikcija konja na motorima. Da je iz njemacke...svicarske....onda je blokirana sigurno. To sto pise u papirima nije mjerodavno. Mogu oni pisati sta hoce. Ako su bregaste 37 mm onda nije blokirana....bez brige budi....
Evidentirano
O&G Team

bob the biker

« Odgovori #24 : 07. Ožujak 2009, 21:34:22 »

ok,ali zašto nejde onda više od 140?prema specifikacijama 140 ide verzija s 27 ks ,a s 43 bi trebala ić 175.. možda je dovezena iz njemačke u italiju... :? naime ,broj šasije je CB400N3001xxx i na gore navedenoj stranici s www.honda.de po tom broju šasije bi trebala imati 27ks... :x
možda su u fergićima manje dizne  :? kad najednom odvrnem gas ispod nekih 4000rpm motor se onako guši i ne ubrzava dobro(nebitno koja brzina), kad prođe tu granicu ,onda poleti  :misli:

Gdje bi se mogle kupiti dizne za te fergiće?
prema manualu fergići su Kehin VB31A(32mm), ništa ne piše koje dizne bi trebale biti unutra..
Evidentirano
 Str: [1] 2 3 ... 13   Gore

Stranica je generirana za 0.127 sekundi uz 15 upita.