Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 ... 11 12 [13]   Dolje

Autor Tema: honda cb 400 N pitanje?  (Posjeta: 15087 )

bob the biker

• Spol: Muški
  • Vozi: Honda CB 400N ,Suzuki SV 650N
Odg: honda cb 400 N pitanje?
« Odgovori #300 : 30. Siječanj 2012, 13:00:05 »

ja ga mjenjao lani , cijena oko 50€ u AS Domžale u SLO...

http://www.cmsnl.com/honda-cb400n-1978-germanyfull-power-type_model15812/partslist/E15.html
kod nas nešto skupliji , ako nemožeš kupiti u SLO, nazovi u TOP Moto.

pogledaj dal možda treba mjenjati i one gumene ublaživaće u balanseru...
Evidentirano

bix

• *
  • Vozi: MZ ES 150/1 1976.--- Honda CB 400T 1979.
« Odgovori #301 : 31. Ožujak 2012, 08:17:00 »

Zdravo drugovima po muci, trebao bih pomoć pa ako netko ima neka viče. Slažem polako svoju Lassie, model CB400 T iz 79. pa bi mi trebalo slijedećih dijelova:
1. kontakt bravica sa ključem
2. sva 4 žmigavca
3. gas hebla
4. ploča sa osiguračima
5. lijevi i desni prekidači na governalu.

Osim toga, gdje je najpovoljnije u Zg i okolici kupiti pogonski lanac te prednji i zadnji lančanik? planiram izbaciti airbox i uglaviti gljive jer je ovaj moj ispucao na par mjesta, ima netko kakvu preporuku? Ugl, dijelovi od 1-5 mogu biti rabljeni samo da cijene ne budu prepaprene. Hvala svima unaprijed.
Evidentirano
Nije bitno stići brzo, bitno je vidjeti put...

mala honda

• *
  • Vozi: cb400n
« Odgovori #302 : 01. Travanj 2012, 08:48:21 »

Pogledaj na njuškalu neki tip prodaje sa blokanon radilicon znan da je tip u mjestu lepoglava.
Evidentirano

Chvembo

• **
  • Vozi: CB400N
« Odgovori #303 : 01. Travanj 2012, 19:52:35 »

Zdravo drugovima po muci, trebao bih pomoć pa ako netko ima neka viče. Slažem polako svoju Lassie, model CB400 T iz 79. pa bi mi trebalo slijedećih dijelova:
1. kontakt bravica sa ključem
2. sva 4 žmigavca
3. gas hebla
4. ploča sa osiguračima
5. lijevi i desni prekidači na governalu.

Osim toga, gdje je najpovoljnije u Zg i okolici kupiti pogonski lanac te prednji i zadnji lančanik? planiram izbaciti airbox i uglaviti gljive jer je ovaj moj ispucao na par mjesta, ima netko kakvu preporuku? Ugl, dijelovi od 1-5 mogu biti rabljeni samo da cijene ne budu prepaprene. Hvala svima unaprijed.

Gas sajlu, žmigavce, kontakt bravicu s ključevima možeš dosta povoljno nabaviti u Motormaniji nove.
Prošle godine sam nabavljao lanac i lančanike, OK cijenu sam dobio u www.motodijelovi.hr, dečko je kod Klinča sela, i zbilja je OK. Prekidače i ploču s osiguraćima treba skinuti s nekog drugog motora, to ti ne znam gdje naći, pitaj Davora, TDM OLDMOTO
http://www.tdm-oldmoto.com/Elektrika%20%28Electric%29.htm
Ovaj frajer ima dijelova za staru Hondu
http://www.njuskalo.hr/moto-agregati/stariji-motocikli-karburatori-diskovi-oglas-4795970

A što se tiće zamjene airboxa s gljivama, ne preporučam to. Koliko sam čitao po netu iskustva drugih, ovi Khein CV karburatori koji se nalaze na našim motorima ne rade dobro s gljivama, ne daju se nikako dobro naštelati.

Sretno sa slaganjem!
« Zadnja izmjena: 02. Travanj 2012, 07:29:42 Chvembo »
Evidentirano

bix

• *
« Odgovori #304 : 04. Travanj 2012, 07:11:43 »

Evo mali update na temu. Uspio sam preko ebaya izbidati ručicu gasa sa prekidačima, lijeve prekidače, kontakt bravu sa poklopcem tanka i par retrovizora za 41€ + 20€ shipinga, jedini problem je kaj mi se frajer već 3. dan ne javlja na mail da dogovorimo plaćanje i slanje. Ako do večeras ne odgovori ide na negativnu kritiku. U biti mi je i bilo malo sumnjivo da licitacija završava na 1. april. Uglavnom, kako god bilo, da se još uvijek na ebayu naći povoljnih dijelova za hondu, puno povoljnije nego kod nas.
Evidentirano

bix

• *
« Odgovori #305 : 06. Travanj 2012, 07:17:46 »

Ništa od ebay kupnje, prodavač se nakon 5 dana nije udostojio javiti. Dakle i dalje sam u potrazi za dijelovima.
Evidentirano

bix

• *
« Odgovori #306 : 19. Travanj 2012, 08:11:06 »

Naručio sam u Motormaniji bravicu, filtere, retrovizore i to mi izađe jeftinije tako nego da sam uzimal rabljeno. Za ostalo se bum moral nekak snać, bit će malo skarabuđenja ali ništa vidljivo.
Evidentirano

bluerider50

• **
  • Vozi: z750
« Odgovori #307 : 27. Travanj 2012, 11:22:37 »

oduševljava me da se o CB400 još piše,ima interesa,razmjenjuju dijelovi... Bravo!!
Naša je 83.god, gotovo besprijekorno radi,traži samo potrošne dijelove u ove 4 god koliko ju imamo.
E da je meni bio taj motor u mladosti...
Evidentirano

Chvembo

• **
« Odgovori #308 : 27. Travanj 2012, 12:06:28 »

Ja svoju ganjam sad 3. sezonu, radi se oko 10000km godišnje, i sve super :-) Još će ovaj motor dosta toga izvoziti :-) Jedino što me živcira, a to sam si sam kriv, odlaze neki dijelovi koje sam zamijenio prije godinu dana, a idiot, upotrijebio sam zamjenske, no name. Tako kad sam sređivao mašinu sam zamijenio semering radilice, mada je stari još bio dobar, a novi je otišao nakon manje od 20000km!! Ista stvar s gumigilengom, stavio neke kupljene na netu i raspali se nakon 500km, tako da sam skoro uništio felgu, nakon toga sam vratio opet one 30 godina stare u kotač.
Evidentirano

bob the biker

« Odgovori #309 : 27. Travanj 2012, 20:59:30 »

mislim da smo se sreli u voltinom u srijedu... crni SV  :mrgreen:

tko je ono naručivao one klipove s ebaya ,set 50$? zanima me dal još rade
Evidentirano

bix

• *
« Odgovori #310 : 27. Travanj 2012, 22:06:47 »

neke se stvari u životu ne mogu objasniti, nemaju logiku a opet.. same po sebi postoje i traju, kao i CB uistalom.
Evidentirano

Chvembo

• **
« Odgovori #311 : 28. Travanj 2012, 19:46:23 »

mislim da smo se sreli u voltinom u srijedu... crni SV  :mrgreen:
Lako moguće, radim tamo u Končaru, ja mašem svim motoristima, ali te nisam zapamtio.

tko je ono naručivao one klipove s ebaya ,set 50$? zanima me dal još rade

Ja sam ih uzimao, specijala +1mm, evo prešli do sad oko 12000km, sve isto ko i kad sam ih stavio, potrošnja ulja minimalna (1-2 dcl/1000km, tak je od prvog dana kad sam složio mašinu), vuče i radi super!

Evidentirano

bix

• *
« Odgovori #312 : 07. Svibanj 2012, 22:28:32 »

sutra se ide u maniu po dijelove... paketić je stigao.
Evidentirano

bob the biker

« Odgovori #313 : 08. Svibanj 2012, 22:43:16 »

Lako moguće, radim tamo u Končaru, ja mašem svim motoristima, ali te nisam zapamtio.

Ja sam ih uzimao, specijala +1mm, evo prešli do sad oko 12000km, sve isto ko i kad sam ih stavio, potrošnja ulja minimalna (1-2 dcl/1000km, tak je od prvog dana kad sam složio mašinu), vuče i radi super!

hvala na odgovoru ... možda ću se baciti u reparaciju pošto troši dosta ulja ,a ostalo je sređeno lani(lanci,španeri...)
jel proizvođač preporuča određenu toleranciju kod bušenja/honanja cilindara ili odokativnom metodom ?  :mrgreen:
Evidentirano

bix

• *
« Odgovori #314 : 09. Svibanj 2012, 08:42:53 »

pa ne bih baš išao na odokativnu toleranciju. Negdje u glavi mi bruji podatak da se tolerancija radi na + 4/100  ali nemoj me uzet zdravo za gotovo, radije još provjeri negdje. Jbg, davno sam slagao Hondu, ne sjećam se više. :(
Evidentirano

Chvembo

• **
« Odgovori #315 : 09. Svibanj 2012, 12:29:46 »

hvala na odgovoru ... možda ću se baciti u reparaciju pošto troši dosta ulja ,a ostalo je sređeno lani(lanci,španeri...)
jel proizvođač preporuča određenu toleranciju kod bušenja/honanja cilindara ili odokativnom metodom ?  :mrgreen:

Ja sam nove klipove i stare cilindre odnio na strojnu obradu i majstor je onda prema klipovima izbušio cilindre na novu mjeru. Provjerit ću još u manualu tolerancije, ali mislim da jesu kako je BIX rekao, 4/100 ili 5/100
Evidentirano

bob the biker

« Odgovori #316 : 09. Svibanj 2012, 22:10:37 »

ma nebi ni ja išao odokativnom metodom, ali pitam, pošto klipovi s karikama koštaju oko 50$ ,pa me zanimalo dal se možda nešto više šire i sl. ...
Evidentirano

Chvembo

• **
« Odgovori #317 : 10. Svibanj 2012, 20:54:55 »

Kad sam bio kod tokara rekao mi je da ako je originalna mjera cilindra 70.5mm, a specijala je +1 u pravilu se buši na okruglu mjeru, odnosno na 71.5, a klip ima zavisno od materijala i karakteristika za potrebnu toleranciju manju mjeru od okrugle. Tako su napravljeni tvornički klipovi, a koliko se sjećam kad je tokar izmjerio novi klip to je isto tako odgovaralo. Po manualu je tvornička tolerancija za originalane klipove oko 3/100, a kod ovih zamjenskih je ispala koliko se sjećam toarancija 4 ili 5/100. S klipovima ne dođe nikakva deklaracija na koju toleranciju bi se trebali bušiti cilindri.
« Zadnja izmjena: 10. Svibanj 2012, 20:57:14 Chvembo »
Evidentirano

Chvembo

• **
« Odgovori #318 : 10. Svibanj 2012, 20:58:23 »

sutra se ide u maniu po dijelove... paketić je stigao.

Jel se onda dolazi s Hondom ovaj vikend na susret u Jakovlje, ili se predstavljanje čeka za susret Banova u Pojatnom?  :D
Evidentirano

bix

• *
« Odgovori #319 : 13. Svibanj 2012, 21:32:02 »

Honda je trenutno žestoko raskopana, ostala je samo rama sa obješenim motorom i prednja vilica, sve ostalo je streepano dolje, slijedi malo čiščenja i podmazivanja pa sastavljanje. Ne žurim, nije mi neka hića ali volio bih je završit do kraja 5. mjeseca.
Evidentirano

bix

• *
« Odgovori #320 : 17. Svibanj 2012, 08:16:55 »

malo po malo i hondica je potrošila prve kilometre. Doduše, za sada ilegalno, nije regana, ali rezultat je sasvim solidan. Topovi su poprilično glasni, razmišljam da ih stišam, ne znam kako to sad ide na tehničkom, da li gnjave zbog buke? Mašina vuče pristojno, trebat će se još poigrat sa perifernom strujom da se složi štop i pozicija i poštelat stražnji kotač. Nakon stajanja od gotovo godinu dana upalila je na 6. udarac kurble. Vjerujem da bi primila i prije ali zaboravio sam prebacit prekidač na governalu. Lakiranje ću morat ponovit, naime, tamo gdje je zimus stajala bila je u kontaktu sa špricanjem ulja za hidrauliku pa se napravila narančina kora a mjestimice se i vidi stara boja. No za laganu vožnjicu bit će sasvim ok. S obzirom da je ta Hondica kod mene već skoro 10 godina, više stajala nego se vozila bila je poprilično derutna. Uspio sam povoljno nabavit rezervar, plastike i sjedalo u puno boljem stanju nego što je bilo na njoj, pa sam kod istog čovjeka uzeo i ovaj crash bar za sitne novce, nije nešto glamurozno ali fora djeluje. Žmigavce sam morao skarabuđiti zbog slabog kućnog buđeta tako da na hondi sad blinkaju kineskoskuteraški vrlo loše kvalitete ali za sada ostaju gore. S obzirom da je instrument tabla bila katastrofa nabavio sam i ovu koja je sad gore, izguljena je ali u puno boljem stanju nego stara. Sve u svemu, motor je sad kompletan, gume su poprilično loše tako da ću i njih morat promijenit, imam Metza za prednju felgu, novog, sad moram uzet nešto za zadnju. Nadam se da će rega bit prije susreta Banova, volio bih je do tada legalizirat za svakodnevnu upotrebu.
« Zadnja izmjena: 17. Svibanj 2012, 08:44:30 bix »
Evidentirano

bix

• *
« Odgovori #321 : 17. Svibanj 2012, 08:31:46 »

Evo i malo slikovnog prikaza
Evidentirano

Chvembo

• **
« Odgovori #322 : 19. Svibanj 2012, 16:21:22 »

Super, napokon da opet bude na cesti tvoja Honda. Na tehničkom u Zaprešiću samo izvana pogledaju motor, zamole te da upališ svjetla, stisneš kočnicu da se štop upali i žmigavce, nemaš brige za buku. Ak trebaš potvrdu oldtimer kluba za popust na osiguranju javi mi se. Čini mi se ko da imaš neku široku gumu iza? Najjeftinije gume za ovu Hondu su Dunlop GT501, ja sad vozim već drugi komplet ovih guma, cijena zadnje je u Motoboxu 700kn u dimenziji 120/90 R18, u Sloveniji najvjerojatnije još jeftinije.
Evidentirano

bob the biker

« Odgovori #323 : 20. Svibanj 2012, 13:53:50 »

ja sam prvo imao gore mitas (ona je najjeftinija) , nakon toga su došle michelinke ,e one su bile odlične naspram mitasa, a sad je gore metzeller ,a i on je odličan, naravno za te dimenzije koje idu na taj motor.

ako su financije problem imaš mitas cestovnu za nekih 300-400 kn kod jakopca...
Evidentirano

bix

• *
« Odgovori #324 : 21. Svibanj 2012, 11:49:48 »

Uzeo sam mitasicu t06, to je guma sa oldtimer klasičnom šarom. Ovo gore je 120/18. sad ide 4.00/18. Tvornički su za nju 4.10/18 ali nisam nigdje našao tu dimenziju u toj izvedbi. Tehnički, normalno, u zaprešiću za koji dan. Guma me koštala 360 kuna, uzeo sam i par zračnica za oba kotača pa to još moram koji dan sredit, za sada sam pretrpan poslom. Uspio sam kupit i originalne staklene osigurače po 7 kuna komad u top moto, malo su skupi al kaj sad. Planiram još uzet i mali 28 litarni kofer al bogme i ovak sam već na knap s lovom. Ma sve bu to dobro, samo nek se ona vrti. Akumulator sam kupil u viktor moto spotru za 200 novčića i to sam super prošao.
Evidentirano
 Str: 1 ... 11 12 [13]   Gore

Stranica je generirana za 0.119 sekundi uz 16 upita.