ma zeka peka 
vozili samo RGV 250 koji ima istu mašinu kao RS 250, i od kolege srada600 i fajrblejd 900 smo se trkali 2-3 puta na ravnom...radi usporedbe rgv se vrti ko lud ali nema toliko snage da ubrzava kao 600ccm, ali prati ih bez problema.Ljudi kažu kad je dvotaktni pomnoži konjažu s dva i briješ 4t tolike snage.Recimo rs 125 bi prema toj teoriji skidao GS 500, Kawu er-5 ali nije tako, probali smo i to, onaj stari GS 500 ide ko zmaj, premda ima 20ks više od aprilije 
Ja mislim da si se ti ovdje grdo zabunio
1.) VJ22 (RGV250 mašina) kod aprilije ima drukčije cilindre,elektroniku,ventile i ekspanzijske komore,daleko je to od iste mašine,samo je podloga ista.
2)Ne,krivo,kaže se pomnoži
kubikažu s dva

Što opet je jako grubo rečeno,jer dvotaktni npr ne moraju pogonit ventile,i s time se gubio dio trošaka snage,no opet s druge strane gube kompresiju pri niskim okretajima zbog predugog trajanja otvorenog ispušog porta (vremenski,ne po visini porta) itd,itd.
Drugo,čak i kad bi RS125 je monocilindar,ni u kojems slučaju nemožeš monocilindrik uspoređivati sa bicilindrikom,što je otprilike jasno po pravilima u WSB po kojima ducati ima pravo na 1199cc zato što je L2 mašina.
3.) ovo što si spomenuo u postu poslije,da je možda na stazi druga priča,pročtaj moj originalni post,od početka sam pričao o stazu,uspoređivanje motora na ravnici i "po gradu" osim ako su buse ili zipići nema smisla...
Ovo su motori napravljeni za stazu...
Što se tiče 250 2tvs600 4t dilem,moj stav na tome je da ovisi o stazama,da bi na zatvorenijim stazama 250ice izvukle pobjedničko postolje,a na otvorenijim 600,ali u svakom slučaju brzina u zavoju na 250ici je brža
U suštini 250GP je na dosta staza bio brži od 600 SSP,ali opet to su drukčija pravila,tj razina dorađivanja mašina.
evo za završni argument,jedan video iz starih mixed racing dana u GP-u
Alex Barros je na 2t stroju(west) a Rossi i Biaggi na 4t (repsol honda i mislim barem Marlborlo Yamaha)