Mkay, sad kad sam odgovorio na sve postove koji su mi zapeli za oko, moram reci da je thread prilicno
pathetic

Osim usporedjivanja
tko ima veceg (uz ispriku curama), ne moze se naci apsolutno nista korisno
za procitati o ER6ici

Uglavnom, moj stroj je stigao u 6. mj 2007, odradilo se 10.000km u prva 3 mjeseca.. trenutno ceka
suhu cestu u garazi sa nesto preko 12.000km na satu.
Problema nije bilo, no motor definitivno ima mana (i prednosti) pa ajmo redom
Sto valja?

*
potrosnja (najniza izmjerena 3,7L, najveca nijansu preko 5L)
*
moment (motor izvrsno vuce vec od 3000okr, a zabava pocinje na 7000okr)
*
cijena (pogotovo 'n' bez ABS-a, motor kosta smijesno malo za ono sto nudi)
*
2cyl (zna se sto je kod njih inace pozitivno, a sto nije.. ovdje treba spomenuti gotovo nepostojece vibracije)
*
happyend izmedju 7000 i 9000okr (definitivno odvaznije povlacenje u ovom rasponu.. toga na versysu navodno nema)
*
agilnost (u odnosu na prakticki sve sto sam probao - hornet se dosta "teze" vozi, fazer je blizu.. bandita/cbf nisam vozio
ali imaju toliko kila vise da...)
*
uska silueta (provlacenje kroz promet kao sa skutercicem)
*
ergonomija (meni (180cm) odlican polozaj za "volanom", no volio bi da je motor ipak nesto veci (bandit/cbf). Sjedi se opusteno
i polozaj ne zamara)
* beginner friendly - prelazak sa bicikla na er6 bez previse razmisljanja - treba samo "paziti" na moment u niskim okretajima,
problem kojega
kod fazera npr nema (ali je daleko veci problem ako se pocetnik zaigra sa visokim okretajima na fazeru)
Sto ne valja?

*
cijena F/ABS modela (56-57kkn je IMHO nijansu previse)
*
kvaliteta izrade - plastike se "cuju".. i unatoc nekoliko pokusaja da to rijesim, NEGDJE jos uvijek zuji (cini mi se kod prednjeg svjetla)
(kome cu platiti da mi to rijesi?)
*
nema zadnjeg blatobrana - neoprostivo spricanje blata/vode po masini, iza po koferu, cijelom zadnjem kraju, cak i po ledjima
*
prednji blatobran je prekratak - isto kao gore, samo ovdje sprica po nogama i sl..
*
neudoban sic - odradio sam 2000km u 6 dana pa je dupe ocvrsnilo, no iako radim 5000km godisnje biciklom, sic ER6ice smatram neudobnim
(fazer/bandit/cbf znatno bolje tu stoje)
*
zastita od vjetra na F modelu (na N-u se podrazumjeva da je nema, na F-u je jednostavno losa)
Vjetrobran je slozen da estetski upotpunjuje motor, kut je premal, vjetrobran prekratak.. i iako je zastita od vjetra
bolja nego na nakedima, znatno zaostaje za npr. Fazerom 600. Rjesenje je MRA Touring (580kn - Sepic)
*
snaga - ovo zapravo nije minus.. snage ima dovoljno.. samo je meni vec nakon 3 mjeseca i 10.000km motor postao preslab
Sigurno nije pomoglo sto sam u medjuvremenu probao Horneta, Fazera, ZX6R i sl..

Zasto su prestali praviti Z750S is beyond me

jer bi sutra isao po njega.
That said, otvoren sam za eventualna pitanja.. dok intenzivno razmisljam o Banditu 1250SA..

p.s. Slikice su tu:
http://picasaweb.google.hr/dbauernf/ZadarVacation2007http://picasaweb.google.hr/dbauernf/MotorcycleRides