Eto napravih sve to i sada je ok, mislim da je ono zadnje ljujanje bilo prouzročeno lošom cestom i gumama. Stavio sam na 7/7 i ok je.
Gume su mi se u dva dana ispraznile sa 2,3 na 2,0 (prednja) i 2,6 na 2,1 (zadnja), nevjerojatno i to je vjerojatno bio uzrok ljuljanja.
Jučer sam ih napumpao digao preload na 7/7 i ženu na motor pa po Krku, vozio sam brže nego ranije i niti jednom se nismo zaljuljali (mislim na neugodan osjećaj da zadnji
kraj pleše). Pa jel moguće da se te gume tak prazne ili puštaju... hebate na autu jednom u dva mjeseca gledam gume, ovdje izgleda da moram svaki dan
.
Ajde molim vas početniku dajte objasnite tehniku podmazivanja lanca kad je sam, bez pomoći drugih i bez štendera da digne zadnji kraj u zrak, frend mi je objasnio kako on radi na
XJ6 a taj motor ima centralni nogar pa je jednostavno. Da li za ER6n ima neki poseban spray ili je bilo koji dobar sa benzinske....
ako se gume prazne, ili ti je nešto lagano blokiralo ventil pa pušta na njemu, lako provjerit - sapunica i na vrh ventila, - rješenje čupni malo po igli i obavezno stavi kapice,
problem drugi, - nije dobro guma nalegla na rub felge - rješenje kod vulkanizera na premontažu i neka dobro namaže rub gume
ALI po meni ako je motor ljuljao je taj da tamo gdje si kontrolirao tlak nije ispravan instrument - najbolje je tlak provjeravat kod privatnika vulkanizera jer njega redovno inspekcija hebe dal mu je manometar atestiran
LANAC
dok ne kupiš ili izradiš sam stender - pozoveš nekog iz susjedstva, dok je motor na nogari da ga on povuče još više na nogaru držaći volan jednom rukom a drugom rukohvat dok se zadnji kotač ne odvoji od kolnika, a ti tada lagano završtiš kotač i špricaš lanac
rješenje drugo - nađeš manji coket koji ti je 4 cm preko vide zadnjeg kotača sa desne strane dok je motor nagnut na nogari, na coketu napraviš malo udobljenje polumjera vide, nagneš coket na vidu i potežeš motor prema nogari dok coket sa udubljenjem ne legne pod vidu a da ti je kotač u zraku (neće nigdje motor past nemaš beda - ja tako podmazivo preko godinu dana), i onda lijepo možeš na mioru čistit lanac i podmazivat
rješenje treće - odmah kupi stender ili ga sam napravi
nadam se da su objašnjenja imalo suvisla i razumna, za detalje pitaj opet pa ću probat biti malo jasniji