Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 ... 182 183 [184] 185 186 ... 331   Dolje

Autor Tema: Kawasaki ER6N/F - gen. topic  (Posjeta: 291691 )

Law

• **
  • Spol: Muški
  • Vozi: 06' crna ER6 n
Odg: Kawasaki ER6N/F - gen. topic
« Odgovori #4575 : 22. Srpanj 2010, 11:47:35 »

stavi na najvišu stepenicu, idu od lijevo udesno prema gore, stavi na najvišu, ja i žena ukupno 200 kg ljubavi, plus teret u kuferu i i tank torbi i sve je OK, meni se osobno nakon duuuugog mijenjanja guma roadsmart najviše svidja i od sad stavljam samo njega jer se najsporije troši po srtedini a lijepo se naginjemo do samog ruba bez da smo ikad osjetili zamor ili trzaj gume, jedino sam ja, s obzirom na kilažu zadnju napumpo na 2,9 a porednju na 2,5 i sad se još malo sporije troše a ne utječe na vožnju

Eto napravih sve to i sada je ok, mislim da je ono zadnje ljujanje bilo prouzročeno lošom cestom i gumama. Stavio sam na 7/7 i ok je.
Gume su mi se u dva dana ispraznile sa 2,3 na 2,0 (prednja) i 2,6 na 2,1 (zadnja), nevjerojatno i to je vjerojatno bio uzrok ljuljanja.
Jučer sam ih napumpao digao preload na 7/7 i ženu na motor pa po Krku, vozio sam brže nego ranije i niti jednom se nismo zaljuljali (mislim na neugodan osjećaj da zadnji
kraj pleše). Pa jel moguće da se te gume tak prazne ili puštaju... hebate na autu jednom u dva mjeseca gledam gume, ovdje izgleda da moram svaki dan  :shock:.

Ajde molim vas početniku dajte objasnite tehniku podmazivanja lanca kad je sam, bez pomoći drugih i bez štendera da digne zadnji kraj u zrak, frend mi je objasnio kako on radi na
XJ6 a taj motor ima centralni nogar pa je jednostavno. Da li za ER6n ima neki poseban spray ili je bilo koji dobar sa benzinske....
Evidentirano

Fikret

• **
  • Vozi: Zucho ER6N, YBR 125
« Odgovori #4576 : 22. Srpanj 2010, 12:19:08 »

pitanjce:
Dal je moguce kak sam stavil nove gume da mi malo volan vuche na lijevu stranu ( sjetite se bmxa pa kad smo s nogama primili volan i malo centrirali), pa me zanima jer ide kakav spur il koji patak se radi na motoru ?

Da ne prekurim odma nove gume :)
Evidentirano
Zili mi vogzila ono zete !!!

Bob Rock

• Vozi: Kawa er6n,Vespa lx 50
« Odgovori #4577 : 22. Srpanj 2010, 13:38:51 »

Probaj otpustiti manju vidu koja steže osovinu na desnoj vilici...Vidi je li osovina dobro stegnuta, 5-6 puta napumpaj vilice gore-dolje i onda stegni tu manju vidu...Onda legne sve na mjesto...Ako je to..Desi se da prilikom montaže junak drži stisnute vilice i stegne malo ukrivo..
Evidentirano
Jahač magle...

Fikret

• **
« Odgovori #4578 : 22. Srpanj 2010, 13:47:18 »

ma idem danas skocit do servisa, nek oni zatezu kotace, iskreno tolko sam odusevljen sa motorom da
ne zelim nista sam dirat da si ne uhebem (nit ista kuzim oko motora, sta cu hahaha). Budem u servisu
popratio kaj oni rade pa da znam za sljedeci put.
Evidentirano

smavre

• **
  • Vozi: vozi, vozi, kako kada, čas pomalo čas prebrzo
« Odgovori #4579 : 22. Srpanj 2010, 14:25:34 »

Eto napravih sve to i sada je ok, mislim da je ono zadnje ljujanje bilo prouzročeno lošom cestom i gumama. Stavio sam na 7/7 i ok je.
Gume su mi se u dva dana ispraznile sa 2,3 na 2,0 (prednja) i 2,6 na 2,1 (zadnja), nevjerojatno i to je vjerojatno bio uzrok ljuljanja.
Jučer sam ih napumpao digao preload na 7/7 i ženu na motor pa po Krku, vozio sam brže nego ranije i niti jednom se nismo zaljuljali (mislim na neugodan osjećaj da zadnji
kraj pleše). Pa jel moguće da se te gume tak prazne ili puštaju... hebate na autu jednom u dva mjeseca gledam gume, ovdje izgleda da moram svaki dan  :shock:.

Ajde molim vas početniku dajte objasnite tehniku podmazivanja lanca kad je sam, bez pomoći drugih i bez štendera da digne zadnji kraj u zrak, frend mi je objasnio kako on radi na
XJ6 a taj motor ima centralni nogar pa je jednostavno. Da li za ER6n ima neki poseban spray ili je bilo koji dobar sa benzinske....

ako se gume prazne, ili ti je nešto lagano blokiralo ventil pa pušta na njemu, lako provjerit - sapunica i na vrh ventila, - rješenje čupni malo po igli i obavezno stavi kapice,
problem drugi, - nije dobro guma nalegla na rub felge - rješenje kod vulkanizera na premontažu i neka dobro namaže rub gume
ALI po meni ako je motor ljuljao je taj da tamo gdje si kontrolirao tlak nije ispravan instrument - najbolje je tlak provjeravat kod privatnika vulkanizera jer njega redovno inspekcija hebe dal mu je manometar atestiran

LANAC
dok ne kupiš ili izradiš sam stender - pozoveš nekog iz susjedstva, dok je motor na nogari da ga on povuče još više na nogaru držaći volan jednom rukom a drugom rukohvat dok se zadnji kotač ne odvoji od kolnika, a ti tada lagano završtiš kotač i špricaš lanac
rješenje drugo - nađeš manji coket koji ti je 4 cm preko vide zadnjeg kotača sa desne strane dok je motor nagnut na nogari, na coketu napraviš malo udobljenje polumjera vide, nagneš coket na vidu i potežeš motor prema nogari dok coket sa udubljenjem ne legne pod vidu a da ti je kotač u zraku (neće nigdje motor past nemaš beda - ja tako podmazivo preko godinu dana), i onda lijepo možeš na mioru čistit lanac i podmazivat
rješenje treće - odmah kupi stender ili ga sam napravi

nadam se da su objašnjenja imalo suvisla i razumna, za detalje pitaj opet pa ću probat biti malo jasniji  :D :D
Evidentirano
respect everyone, be onlyone
ne budi anoreksičan, budi vesel

Law

• **
« Odgovori #4580 : 22. Srpanj 2010, 15:13:40 »

ako se gume prazne, ili ti je nešto lagano blokiralo ventil pa pušta na njemu, lako provjerit - sapunica i na vrh ventila, - rješenje čupni malo po igli i obavezno stavi kapice,
problem drugi, - nije dobro guma nalegla na rub felge - rješenje kod vulkanizera na premontažu i neka dobro namaže rub gume
ALI po meni ako je motor ljuljao je taj da tamo gdje si kontrolirao tlak nije ispravan instrument - najbolje je tlak provjeravat kod privatnika vulkanizera jer njega redovno inspekcija hebe dal mu je manometar atestiran

LANAC
dok ne kupiš ili izradiš sam stender - pozoveš nekog iz susjedstva, dok je motor na nogari da ga on povuče još više na nogaru držaći volan jednom rukom a drugom rukohvat dok se zadnji kotač ne odvoji od kolnika, a ti tada lagano završtiš kotač i špricaš lanac
rješenje drugo - nađeš manji coket koji ti je 4 cm preko vide zadnjeg kotača sa desne strane dok je motor nagnut na nogari, na coketu napraviš malo udobljenje polumjera vide, nagneš coket na vidu i potežeš motor prema nogari dok coket sa udubljenjem ne legne pod vidu a da ti je kotač u zraku (neće nigdje motor past nemaš beda - ja tako podmazivo preko godinu dana), i onda lijepo možeš na mioru čistit lanac i podmazivat
rješenje treće - odmah kupi stender ili ga sam napravi

nadam se da su objašnjenja imalo suvisla i razumna, za detalje pitaj opet pa ću probat biti malo jasniji  :D :D

Hvala na objašnjenjima, probat ćemo ovo za lanac, hmm izmislit ću štender ako treba ili punici reći nek podigne malo zadnji kraj i drži koju minutu  :mrgreen:
Evidentirano

47

• **
  • Vozi: zeleni er 6n
« Odgovori #4581 : 22. Srpanj 2010, 21:21:21 »

Došao sa puta danas, sutra u 9 u KMS na 18000 servis.

Kad ste već kod guma, ja i draga odradili 2000km ovaj tjedan, zadnji mi je na 5/7. Prije je bio na 7/7 pa je bio pretvrd, ovo nam odgovara.
Pogotovo kakve su ceste bile, pa je bilo udobnije, što i želimo kada radimo 700 u danu!
Gume su nove, Pilot Road, tako da nema riječi o proklizavanju.
Evidentirano
Save the Planet, go green...Kawasaki green!!

live-for-ride

• Vozi: Nikolinu
« Odgovori #4582 : 23. Srpanj 2010, 07:26:11 »

Kad dođeš s vožnje pošpricaš unutarnju stranu lanca (onu koja se naslanja na zupčanik) u djelu između prednjeg i zadnjeg zupčanika. Pomakneš motor metar pa opet i tako dok nisi posprejao cijeli lanac. Pošto je lanac topao, a sprej jako rijedak, zavuči će se u sve djelove lanca. Ostaviš motor i stvar riješena....

Law

• **
« Odgovori #4583 : 23. Srpanj 2010, 07:50:44 »

Kad dođeš s vožnje pošpricaš unutarnju stranu lanca (onu koja se naslanja na zupčanik) u djelu između prednjeg i zadnjeg zupčanika. Pomakneš motor metar pa opet i tako dok nisi posprejao cijeli lanac. Pošto je lanac topao, a sprej jako rijedak, zavuči će se u sve djelove lanca. Ostaviš motor i stvar riješena....

Da to sam si i mislio, dobro je da mi je dvorište dovoljno dugo za to   :mrgreen: :mrgreen:
Još ako i kacigu na glavi ostavim dok guram bit će lanac super podmazan  :LOL: :LOL: :LOL: :LOL:

Hvala svima na savjetima i strpljenju s nama početnicima  :palacgore: :palacgore:
Evidentirano

Bekspejs

• **
  • Vozi: ....više ne... :(
« Odgovori #4584 : 23. Srpanj 2010, 08:33:52 »

Da to sam si i mislio, dobro je da mi je dvorište dovoljno dugo za to   :mrgreen: :mrgreen:
Još ako i kacigu na glavi ostavim dok guram bit će lanac super podmazan  :LOL: :LOL: :LOL: :LOL:

Hvala svima na savjetima i strpljenju s nama početnicima  :palacgore: :palacgore:

Ili, staviš motor na nogar i nagneš ga koristeći nogar kao polugu, a netko ti (ako ne možeš sam, npr. s nogom) pomakne zadnji kotač... I tako špricaš lanac na mjestu.

A najbolje - kupi štender. :)
Evidentirano

Fikret

• **
« Odgovori #4585 : 23. Srpanj 2010, 09:11:44 »

Opa
evo jucer bio u servisu da vidimo kakav je motor.  Kaze chicha da nisam mogao bolji kupit za te pare i da na motoru osim sto je drugacija rucka kocnice, nemoze nac niakvu zamjerku, a za to
mi je vlasnik rekao da mu je opal u garage i da je pookla. Nije mi samo jasno a sigurno ima neki razlog zakaj je stavil tak zavinutu kocnicu (onak ko udica, valjda da teze ruka pobjegne sa ruckice).
Al na kraju sam vrlo zadovoljan kaj mi je neko ko zna rekel da nisam kupil govno jer nikad neznas kaj kupujes a svi ce nadrobit da je to najbolje kaj mosh kupit.
Eto postao bi slike al nema vremena (samo se vozim) a i makarske rege su mi gore  :mrgreen:

E da i pitanje : kolko treba gumama da prodje onaj prvi dio guljenja kad su nove ?
Evidentirano

Law

• **
« Odgovori #4586 : 23. Srpanj 2010, 10:24:32 »

A najbolje - kupi štender. :)

Ne smijem  :LOL: :LOL:, žena će me ubiti koliko sam već para na motor spiskao  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:...

ali sigurno ga kupujem čim se žena stiša
Evidentirano

smavre

• **
  • Vozi: vozi, vozi, kako kada, čas pomalo čas prebrzo
« Odgovori #4587 : 23. Srpanj 2010, 12:42:53 »

Ne smijem  :LOL: :LOL:, žena će me ubiti koliko sam već para na motor spiskao  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:...

ali sigurno ga kupujem čim se žena stiša

naviknut će se ko isvaka druga .....  :LOL: :LOL: :LOL: :jesus:
Evidentirano
respect everyone, be onlyone
ne budi anoreksičan, budi vesel

igopola

• **
« Odgovori #4588 : 23. Srpanj 2010, 12:48:01 »

kaciga ti ne treba ali karton ili papir stavis iumedu lanca i gume kada spricas, pogotovo ako puse vjetar :palacgore:
Evidentirano

3alfa3

• Vozi: Z750 '10
« Odgovori #4589 : 23. Srpanj 2010, 15:46:18 »

pitanjce:
Dal je moguce kak sam stavil nove gume da mi malo volan vuche na lijevu stranu ( sjetite se bmxa pa kad smo s nogama primili volan i malo centrirali), pa me zanima jer ide kakav spur il koji patak se radi na motoru ?

Da ne prekurim odma nove gume :)

Vjerojatno nije centriran zadnji kotac pa motor vuce u stranu. Treba to sredit jer zbog toga i lanac moze stradati jer prednji i zadnji zupcanici nisu paralelni i lanac se uvija.
Evidentirano
A weekend wasted isn't a wasted weekend

okluz

• *
  • Vozi: Er-6n
« Odgovori #4590 : 23. Srpanj 2010, 22:29:28 »

Pozdrav svima,
na ER6n 2006. bi zamijenio pozadinsko osvjetljenje brzinomjera u bijelu ili neku svjetlo plavu.Znate nekoga da mi to može srediti za razumnu naknadu  :wink:? Ja sam iz Zgb-a.
Pozz
Evidentirano

Fikret

• **
« Odgovori #4591 : 24. Srpanj 2010, 10:20:58 »

Vjerojatno nije centriran zadnji kotac pa motor vuce u stranu. Treba to sredit jer zbog toga i lanac moze stradati jer prednji i zadnji zupcanici nisu paralelni i lanac se uvija.

ma ne vuce motor nikam, vratio sam volan kak je bil.
Malo mi je chicha u servisu stisnul gumu ko na bmx-u i okrenul volan di treba, nije nis 2 bilo, a izmedju ostalog ide
sad pila na 18k na servis pa nek pogleda kja treba bez mojih nagadjanja :)
Evidentirano

lawyer

• **
  • Vozi: kawasaki er6n
« Odgovori #4592 : 24. Srpanj 2010, 10:30:02 »

Opa
evo jucer bio u servisu da vidimo kakav je motor.  Kaze chicha da nisam mogao bolji kupit za te pare i da na motoru osim sto je drugacija rucka kocnice, nemoze nac niakvu zamjerku, a za to
mi je vlasnik rekao da mu je opal u garage i da je pookla. Nije mi samo jasno a sigurno ima neki razlog zakaj je stavil tak zavinutu kocnicu (onak ko udica, valjda da teze ruka pobjegne sa ruckice).
Al na kraju sam vrlo zadovoljan kaj mi je neko ko zna rekel da nisam kupil govno jer nikad neznas kaj kupujes a svi ce nadrobit da je to najbolje kaj mosh kupit.
Eto postao bi slike al nema vremena (samo se vozim) a i makarske rege su mi gore  :mrgreen:

E da i pitanje : kolko treba gumama da prodje onaj prvi dio guljenja kad su nove ?

Ma kak ne razumes, nije to on stavil takvu savinutu rucicu (da mu ruka ne ispada kad koci  :LOL: :LOL:) vec se rucica savinula pri padu. Ako nije negde puklnuta rucica, na pr. kod opruge pa se klatara, onda vozi tako osim ako ti izgled ne smeta.
Evidentirano

Fikret

• **
« Odgovori #4593 : 24. Srpanj 2010, 12:11:46 »

ma neak mi se presavrseno savinula
2 ruckica je al bum skinul jel bi mogao na to soma Juru ic upecat u Jarun
Evidentirano

Joy Rider

• **
  • Vozi: ER6f ABS,Ninja ZX6-R, ZZR 250-složen :-)
« Odgovori #4594 : 24. Srpanj 2010, 21:19:47 »

Pozdrav svima,
na ER6n 2006. bi zamijenio pozadinsko osvjetljenje brzinomjera u bijelu ili neku svjetlo plavu.Znate nekoga da mi to može srediti za razumnu naknadu  :wink:? Ja sam iz Zgb-a.
Pozz

ja ti to mogu odradit sa LED rasvjetom, samo ja sam u Puli.... inače u ponudi: plava, crvena, narančasta, žuta i naravno bijela. cijena 160 krznatih životinjica.  :mrgreen: radim i ostale "zahvate" (xenon, dodatne utičnice, GPS instalacije, alarmi....) bez gubitka jamstva na nove motocikle (ovlašteni kawa servis  :wink:)  just name it we got it!  :mrgreen:

EDIT:

preporučam ti svakako bijelu prije nego plavu. plava će ti po noćnoj vožnji izluđivat koliko svijetli.... :palacgore:
Evidentirano
Once the throttle is cracked open, it is rolled on evenly,
smoothly, and constantly throughout the remainder of the turn!

http://www.youtube.com/watch?v=OHzq2dfFkAU&feature=related

okluz

• *
  • Vozi: Er-6n
« Odgovori #4595 : 24. Srpanj 2010, 21:43:10 »

E jbg :D, da si bar bliže. I ja sam za bijelu pozadinu definitivno :palacgore:. Daj mi reci koliko ti vremenski treba za to izmijeniti?
Evidentirano

Joy Rider

• **
  • Vozi: ER6f ABS,Ninja ZX6-R, ZZR 250-složen :-)
« Odgovori #4596 : 24. Srpanj 2010, 21:45:05 »

E jbg :D, da si bar bliže. I ja sam za bijelu pozadinu definitivno :palacgore:. Daj mi reci koliko ti vremenski treba za to izmijeniti?

oko 2 sata.  :mrgreen:
Evidentirano
Once the throttle is cracked open, it is rolled on evenly,
smoothly, and constantly throughout the remainder of the turn!

http://www.youtube.com/watch?v=OHzq2dfFkAU&feature=related

Law

• **
« Odgovori #4597 : 26. Srpanj 2010, 09:11:26 »

Ajmo sad jedno teorijsko pitanje  :wink:
Kako napraviti naše motore više za touring u dvoje. Naime
moja se žena buni da joj je sjedalo dosta neudobno te da ju brzo
počnu boljeti koljena od položaja u kojem sjedi. Da li bi trebalo
primjeniti sic ili bi bilo dovoljno nekako spustiti fuziće suvozača. Da li je netko radio nešto u vezi udobnosti suvozača ili da ju pošaljem kvragu  :mrgreen: :mrgreen:
Evidentirano

BeLa-Vg

• Vozi: uredno - K1300R u srcu!
« Odgovori #4598 : 26. Srpanj 2010, 09:57:25 »

Meni je moja oranž sasvim dobra  :mrgreen:
Evidentirano
Kovintiskačka Metalna Galanterija ˝Tehniko˝ - Obrada i Proizvodnja proizvoda od svih vrsta metala. Novo Čiče. Kontakt na PM

MK - WINNERS - CROATIA

Bob Rock

• Vozi: Kawa er6n,Vespa lx 50
« Odgovori #4599 : 26. Srpanj 2010, 11:00:48 »

Ajmo sad jedno teorijsko pitanje  :wink:
Kako napraviti naše motore više za touring u dvoje. Naime
moja se žena buni da joj je sjedalo dosta neudobno te da ju brzo
počnu boljeti koljena od položaja u kojem sjedi. Da li bi trebalo
primjeniti sic ili bi bilo dovoljno nekako spustiti fuziće suvozača. Da li je netko radio nešto u vezi udobnosti suvozača ili da ju pošaljem kvragu  :mrgreen: :mrgreen:

Ja i žena kad idemo do Dubrovnika, cca 250 km, dva puta moramo protegnuti noge i odmoriti dupeta :mrgreen:...Je, sic je neudoban, a za noge nije toliki problem. Mislim da su za putovanja puno bolji enduro motori...Ili Versys.
Evidentirano
Jahač magle...
 Str: 1 ... 182 183 [184] 185 186 ... 331   Gore

Stranica je generirana za 0.206 sekundi uz 16 upita.