Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 [2] 3 4 ... 14   Dolje

Autor Tema: Piaggio Beverly Cruiser 250  (Posjeta: 25616 )

Fran Zgb

• Spol: Muški
  • Vozi: Hornet 600 2008
Odg: Piaggio Beverly Cruiser 250
« Odgovori #25 : 23. Srpanj 2008, 20:45:19 »

Odi u moto mondo ( http://www.moto-mondo.com/ ) ,naravno ako si u zg, kada sam ja gledao skutere kod njih bilo je skutera za isprobati itd...
bev 250 i x-evo ti nije neka prevelika razlika (bar mi se cini), x-evo je nesto veci.... ja bi od ta dva rade x-evo... cak sad da uzimam novi skut mozda bi uzeo x-evo 400 ako bi si ga mogao priustiti...
btw probaj malo dulje neki skut ako mozes po gradu pa ces vidjet da ti je 250ccm dovoljno...
Evidentirano
Instalacije računala i održavanje; kvalitetno i povoljno

moviemaker

• **
  • Vozi: Beverly 400
« Odgovori #26 : 24. Srpanj 2008, 08:20:15 »

Bevrly je najkomforniji skuter u ponudi skutera, to ti mogu pouzdano reci jer sam sjedio na svima, a kako imam 195cm visine niti jedan ne pruza takav prostor za noge kao Beverly. Vozio sam 250ccm nesto manje od godinu dana i napravio preko 20000km i bio jako zadovoljan po gradu, jedino sto mi je na putovanjima nedostajalo malo snage kod preticanja pa sam presao na 400 samo zbog toga. Inace je 250-tka zaakon :) Samo sto se meni ne svidjaju ove nove verzije sa puno kroma i retro stila.
Sreo sam neki dan covjeka koji vozi Burgmana i mogu samo reci da je skuter ogroman ali svejedno ima manje prostora za noge nego moj Bev, jer mi kod okretanja volana udara u koljeno :( A trosi kao ruska vozila i kosta cijelo bogatstvo.
Definitivno Beverly najvise nudi za te novce !
Nemas dileme pogotovo ako si viseg rasta, neces biti skucen na Bevu

pbc250

• **
  • Vozi: Tourer 400
« Odgovori #27 : 24. Srpanj 2008, 09:06:25 »

To udaranje rucke u koljeno sam dozivio cim sam sjeo na Nexus i pokusao okrenuti volan. :)

Sto se tice Burgmana 400, vlasnik se kune da mu po gradu trosi svojih 5.5l s time da vozi model iz 2006. To je cini mi se stari model. No, nov je definitivno preskup.

Samo da se vratim na usporebu X Evo i Cruiser. Dal bi netko mogao napisati rijec, dvije i o tome?
Evidentirano

liberty

• Vozi: vozio 2 sada 4 kotača
« Odgovori #28 : 24. Srpanj 2008, 09:08:06 »

pa kontaktiraj člana Blackridera, on vozi Xevo

nexus 300

• *
  • Vozi: gilera nexus 300
« Odgovori #29 : 24. Srpanj 2008, 09:52:01 »

To udaranje rucke u koljeno sam dozivio cim sam sjeo na Nexus i pokusao okrenuti volan. :)

Sto se tice Burgmana 400, vlasnik se kune da mu po gradu trosi svojih 5.5l s time da vozi model iz 2006. To je cini mi se stari model. No, nov je definitivno preskup.

Samo da se vratim na usporebu X Evo i Cruiser. Dal bi netko mogao napisati rijec, dvije i o tome?

Ne znam na koji si to nexus sjeo jer ja sam visok 195 cm i niti jednom mi se nije dogodilo da zapnem kormanom za bilo koji dio tjela!!!
Evidentirano

liberty

« Odgovori #30 : 24. Srpanj 2008, 09:55:24 »

neki lik koji je htio kupiti X9, i na kraju ga je kupio, ali u zg, jer mu je to bilo jednostavnije nego doći u PU,
tvrdio mi je da želi samo X9, jer sa svojih približno 1.95 stane samo na njih

ja ga upitao za Beva - da mu se ne sviđa, da mu koljena vire previše van
na Nexu 250 kaže da mu je isto ok, samo mu je dizajn presportski (ima 40 godina)

ja se na Bevu sa svojih 1.83 dobro snalazim, ali je on dosta kompaktan u odnosu na GT skutere
i fali mi manjak opreme, a time i udobnosti

nexus 300

• *
« Odgovori #31 : 24. Srpanj 2008, 10:02:04 »

Ja sam prije nexusa gledao piaggio x7, model od ove godine (kaže prodavač nastavak za x8 i x9),a mislim da je bio oko 32 000 kn, i činio mi se sasvim OK., ali na kraju je ipak presudio sportski izgled nexusa, a i razlika na rati kredita od samo 70 kn!!!
Evidentirano

pbc250

• **
« Odgovori #32 : 24. Srpanj 2008, 10:28:20 »

Sjeo sam na Nexus 250 od frenda, a kasnije i na plavog koji je bio na Autoshowu. Prije 2 dana sam sjeo i na novi Nexus 300 i opet isto. Kad okrenem volan, rucka me pogodi ravno u koljeno.

Nismo svi isto gradeni tak da netko ima duze noge, a netko trup. :) Valjda ja imam duze noge. :))
Evidentirano

nexus 300

• *
« Odgovori #33 : 24. Srpanj 2008, 11:16:56 »

Pa valjda, a jesi vidio taj x7!?  :)
Evidentirano

pbc250

• **
« Odgovori #34 : 24. Srpanj 2008, 11:23:06 »

Da, fora izgleda. Podsjeća me malo na Yamahu X max što po meni i nije loše jer mi se sviša taj dizajn. Pogotovo u bijeloj boji. :)
Evidentirano

liberty

« Odgovori #35 : 24. Srpanj 2008, 11:57:25 »

nisam vozio X7, ali sam sjedio na njemu
jako malo mjesta za noge (tuku o prednju plastiku)
jeftinjava od skutera - ništa opreme

između njega i Beverlya ne bi dvojio ni sekunde

pbc250

• **
« Odgovori #36 : 24. Srpanj 2008, 12:05:53 »

Eto, a ja zaključujem na osnovu slika.  :mrgreen: Zato je dobro da pokupim čim više razmišljanja.  :palacgore:
Evidentirano

nexus 300

• *
« Odgovori #37 : 24. Srpanj 2008, 13:18:19 »

Slažem se, za neku šminku, ovo ono po gradu beverly, a za zajebanciju i curice nexus!!!!   :mrgreen: :mrgreen:
Evidentirano

liberty

« Odgovori #38 : 24. Srpanj 2008, 13:54:29 »

beverly ti je dobar i za van
nije on gradski skuter samo što ga neki koriste isključivo za po gradu
carnaby je bolje rješenje za grad

Beverly je zaista multifunkcionalan

pbc250

• **
« Odgovori #39 : 24. Srpanj 2008, 15:27:03 »

Ja sam već stari konj sa svojih skoro 3 banke tak da curice ne mislim ganjat skuterom.  8)

Prvenstveno je cilj da se riješim problema s parkingom po centru i da ne gubim toliko vremena s autom u stalnim gužvama. A s obzirom da sam davno položio A kategoriju, ima tome već više od 10 godina, sad samo razmišljam o tome što je najbolje za novac koji dajem.

Problem mi je to što ne razumijem sve klase i to pogotovo ove s većim kotačima, gdje mi je Cruiser nekako najbolja varijanta, odnosno skutere poput X Evo, s manjim kotačima. Vidim da su cijene tu negdje. Sve se vrti oko 35.000kn. Znam i da će Cruiser biti stabilniji po ZG cestama zbog većih kotača, a pogotovo za početnika poput mene. Ali ne znam u čemu je X Evo bolji?! To mi nije jasno. Razlika između tih klasa i to. Vizualno mi se jako sviđa, a i strah od slabog motora bi možda riješio na način da uzmem 400ccm.
« Zadnja izmjena: 24. Srpanj 2008, 15:35:28 pbc250 »
Evidentirano

pbc250

• **
« Odgovori #40 : 24. Srpanj 2008, 19:32:13 »

Kopam marljivo i dalje.  :shock:

Jel imamo vlasnika ovog skutera na forumu?

Kakav je to motor? Čitao sam puno o tome kako 500ke vole gubit ulje i miješat ulje i vodu. Kakva je situacija s ovom 400kom? Kakve su razlike u troškovima rege i održavanja 250 i 400?
Evidentirano

pbc250

• **
« Odgovori #41 : 24. Srpanj 2008, 20:06:55 »

Čekaj, kud spada ovaj Tourer 400? Da li je ta 460ccm mašina deklarirana kao 400ccm u Toureru ili 500ccm u Cruiseru?

Puno ste pisalo o Nexusu 500 i neudobnosti skutera te trešnji. Da li je isti slučaj i s ovim Tourerom 400?
Evidentirano

moviemaker

• **
« Odgovori #42 : 24. Srpanj 2008, 20:45:27 »

Ne znam na koji si to nexus sjeo jer ja sam visok 195 cm i niti jednom mi se nije dogodilo da zapnem kormanom za bilo koji dio tjela!!!

Nexus 250 a ti si mozda visok 195 ali to ne znaci da imas i jednako duge noga kao i ostali te visine :)
Definitivno volan udara u nogu pri krajnjem polozaju rucke !

pbc250

• **
« Odgovori #43 : 24. Srpanj 2008, 21:23:36 »

Moviemaker, vidim ti furaš jednu 400tku. Daj mi molim te napiši kolika košta registracija i kakvi su troškovi održavanja; servisi i potrošnja u gradu.

Jel tvoj motor isti onaj koji ide u X evo 400 i u ovaj novi Tourer 400? Jel ima možda neka tvoja stara tema gdje pišeš o svemu ovome pa da tamo pročitam?
Evidentirano

liberty

« Odgovori #44 : 24. Srpanj 2008, 22:24:40 »

kažeš da si početnik pa supoređuješ veličinu kotača
a za snagu bi da je je više
to mi ne ide zajedno

moj savjet: 250 sad, jače eventualno kasnije

pbc250

• **
« Odgovori #45 : 24. Srpanj 2008, 22:44:31 »

Ovako, netom sam prodao auto od 200 konja tak da mi brzina paše. Konja nikad dosta. :) Jako neugodno me iznenadilo to kad sam odvrnuo ručicu na 250ki, a nije se desilo aposlutno ništa. Zbog toga tek od ovog tjedna razmišljam da krenem s nečim jačim. Vjerojatno si u pravu kad kažeš da bi bilo najbolje počet sa slabijim samo mi je blesavo sad uzet nešto radi čega će mi biti žao za 2, 3 mjeseca.

Priča oko veličine kotača je očito važna jer se povlači po svim testovima, a pošto nisam probao različite skutere, ne znam šta da očekujem od recimo X Evo i Cruisera iste snage. Ono što je sigurno, ne namjeravam tražiti krajnje domete skutera i ne mislim ležati u zavojima. Lagani kruzing, ali da ne razmišljam u pretjecanju. Eto.  :)
Evidentirano

moviemaker

• **
« Odgovori #46 : 24. Srpanj 2008, 22:53:08 »

Moviemaker, vidim ti furaš jednu 400tku. Daj mi molim te napiši kolika košta registracija i kakvi su troškovi održavanja; servisi i potrošnja u gradu.

Jel tvoj motor isti onaj koji ide u X evo 400 i u ovaj novi Tourer 400? Jel ima možda neka tvoja stara tema gdje pišeš o svemu ovome pa da tamo pročitam?

Registarcija ? Hmm da vidimo, osiguranje s 15% je 1335kn, plus rega oko 330 bez tehnickog jer je godina dana.
Servisi ? Pa to varira ovisno o tome sto se mijenja ali od 350kn samo promjena ulja i filtera pa do 1904kn na 12000 gdje se mijenja puno toga. Sve u svemu nesto skuplje odrzavanje nego kod 250 ali meni je gust ipak veci :)
Potrosnja na otvorenoj cesti 3,6l, a u gradu od 3,8 pa do 4,5 ovisno koliko ga frljim.
Da li je to isti motor koji ide u Tourer ? Pa ne vjerujem da ih Piaggio ima bas toliko, pa brijem da je isti motor.
Iz moga iskustva ti mogu reci da ti je pametnije da krenes odmah s vecom kubikazom , jer sam ja krenuo sa 150ccm Piaggio FLY, pa nakon nepunih 2mj presao na Beverly 250, pa nakon godinu dana i predjenih preko 20000km na Beverly 400 i s njim u 2mjeseca odvalio skoro 10000km. A da ne pricam koliko sam novaca popusio pri prodaji onih prethodnika, tako da ti je moj savjet da si pristedis gubitke i odmah ubodes 400ccm :)
I ja sam mislio kako cu se malo vozikati da se ne nerviram oko parkinga, ali mi se onda jako dopalo vozikanje i ubrzo sam shvatio da za puno vozikanja treba imati i vise snage, jer je to proporcionalno uzitku :)

moviemaker

• **
« Odgovori #47 : 24. Srpanj 2008, 22:55:01 »

Ovako, netom sam prodao auto od 200 konja tak da mi brzina paše. Konja nikad dosta. :) Jako neugodno me iznenadilo to kad sam odvrnuo ručicu na 250ki, a nije se desilo aposlutno ništa. Zbog toga tek od ovog tjedna razmišljam da krenem s nečim jačim. Vjerojatno si u pravu kad kažeš da bi bilo najbolje počet sa slabijim samo mi je blesavo sad uzet nešto radi čega će mi biti žao za 2, 3 mjeseca.

Priča oko veličine kotača je očito važna jer se povlači po svim testovima, a pošto nisam probao različite skutere, ne znam šta da očekujem od recimo X Evo i Cruisera iste snage. Ono što je sigurno, ne namjeravam tražiti krajnje domete skutera i ne mislim ležati u zavojima. Lagani kruzing, ali da ne razmišljam u pretjecanju. Eto.  :)

Ako 250ccm komentiras da si odvrnuo ruckicu gasa i da se nije desilo nista onda tek definitivno moras startati sa 400ccm , a mozda i vise :)

liberty

« Odgovori #48 : 24. Srpanj 2008, 23:58:32 »

veličina kotača ovisi i o koncepciji skutera
GT skuter nije skuter visokih kotača (čast iznimcima poput Malagutijeve perjnice)

a leć u zavoj možeš i s jednim i drugim ali na drukčiji način

konja nikad dosta,ali, 2 kotača su 2 kotača, a 4 su 4 po pitanju sigurnosti
iskustvo na 2 kotača je mnogo važnija stavka nego kod 4
polako i sigurno

gastajbarter

• Vozi: ZX 12 R, Ninja 250 R
« Odgovori #49 : 25. Srpanj 2008, 08:08:32 »

ja vozim beverly 500, preporucujem ti 500ccm jer ce ti 250 dosadit za dva mjeseca. Ako mislis kakve duze ture pravit onda definitivno 500ccm.
Ovako ja sad da kupujem novi uzeo bi Apriliju Scarabeo 500...ima neka rjesenja koja su mi bolja nego na beverliju a i ima tu novu masinu od 493ccm ili cekaj novog nexusa
Evidentirano
U gasu je spas,a u kocnici propast
 Str: 1 [2] 3 4 ... 14   Gore

Stranica je generirana za 0.123 sekundi uz 14 upita.