peugeot u maxi skuterima ima motore od piaggia.
ima jedan test geopolisa 400, nisam siguran dali je bio u motoklubu ili motoreviji, načelno su ga nahvalili u pogledu završne obrade, s time da je novinar naglasio da je skuter izuzetno trom u startu, zbog zatvorenijeg auspuha,
također čitao sam i test satelisa 500 i za njega su imali samo riječi pohvale.
2pbc, mislim da su tvoji strahovi što se tiče nedostatka snage potpuno neopravdani. Istina je da 500 ide bolje ali treba naglastiti da se ta razlika počinje pokazivati tek nakon cca 60 kmh na sat. Quasar 250 je definitivno najbolji motor koji je piaggio ikada napravio, dovoljno je istestiran da se sada već može reći da nema nikakvih grešaka, osim ponekog zveckanja u variomatu, koje nastane zbog taloga od remena u variomatu, ali je potpuno bezopasno.
Meni se ipak kod maxiskutera nije svidila prednja vilica koja ima samo jedan trokut, pa ju i nije previše teško dovesti u krizu. A to zna biti prilično ružno. Brzine od 160 na skuteru su meni ipak previše obzirom na tu koncepciju vilice. Moja 250-tka je po satu pokazivala 145, a to je več bilo malo previše za tu koncepciju vozila. Meni su najljepše putne brzine od cca 110 na skuteru. A to quasaru 250 nije nikakav problem.
Član foruma gusta vozi beverly 125 sa kojim je bez ikakvih problema prošao pola hrvatske tako da ni ti nebi trebao imati problema sa 250. Dakle da rezimiram, sad vozim motor sa 120 konja i nisam ništa posebno brži nego kad sam vozio skuter od 250 ccm. Samo sam češće na benzinskoj i više plačam regu.
uzmi neki od modela sa piaggiovom 250 ili 300 ccm mašinom, okači gore kofer, kupi kvalitetnu opremu i sigurno nećeš pogriješiti