tmax = transformation maximum, odnosno maximalno transformiran skuter u motocikl. zanimljivost je da na talijanskim stranicama yamahe tmax nije pod skuterima nego u poglavlju motocikli
p.s. za voziti sw brzo do krajnjih granica potrebno je zauzeti identičan položaj o kojem si govorio, isto kao i na bilo kojem skuteru ili maxi skuteru. to je jednostavno položaj koji pruža največu kontrolu i najbolji oslonac u zavoju, ali naravno, ti to ne možeš ni znati 
Cinjenica je da svi ovi opisi voznje na tmax-u, nista ne znace, osim za mastanje, dok ne probas sam. Vozija sam stari model i svidilo mi se i lezanje u zavoju i snaga motora, kao i sveukupni izgled (osim potrosnje). Ja konkretno imam 187 cm i 93 kg i priznajem da sam se za razliku od moga x-maxa sasvim udobno smjestio i ispruzio. Poanta je da jedva cekam zajasiti novi model (dvojica iz ekipe ga kupila) i tek onda iznijeti osobna iskustva i dozivljaje.
E sad, reka bi ja nesto i o cijeni

, mislim da je vecina skuzila

, ali brate razumite me, ne bi tija naseg svemoguceg, sveznajuceg, najljepseg, najbrzeg, najiskusnijeg mestra Joku

raspizdit, pa da me danas sutra zajebaje oko servisa ili neceg drugog.
Ali da mu bude toplo pri srcu

, namjera mi je jednog dana kupiti ga, jebenti misa makar i polovnog jer na kraju sve ostaje u obitelji, je li tako Joke?