Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 ... 71 72 [73] 74 75 ... 405   Dolje

Autor Tema: Yamaha T Max 500 - General Topic  (Posjeta: 331505 )

joke

• Spol: Muški
  • Vozi: Šta stigne
Odg: Yamaha T Max 500, 2008 generalni topic
« Odgovori #1800 : 16. Svibanj 2009, 09:49:57 »

Slažem se, upadljiva je, i odgovara više nekom sa sportskim afinitetima.
S obzirom da i ima takvih u određenom postotku, ostali bi trebali bit zadovoljni sa srebrenom, mat sivom i crnom
Žutu smo izabrali za test vozilo da privuče pažnju
« Zadnja izmjena: 16. Svibanj 2009, 09:58:54 joke »
Evidentirano
Ponuda rabljenih motocikala i skutera iz programa "Staro Za Novo" http://www.njuskalo.hr/trgovina/yamahapb

www.facebook.com/yamaha.pribudic.borcic

malaga

« Odgovori #1801 : 16. Svibanj 2009, 10:56:07 »

meni je ovako zuto-crni odlican :palacgore:
Evidentirano

mrcina

• Vozi: x9 EV 250ccm Black Box / Vectra 1,6 16v
« Odgovori #1802 : 16. Svibanj 2009, 12:59:49 »

dobra boja za testni model meni bi bila za svakodnevicu plavo crna onak ni tamna ni presvjetla ili trula višnja i crna.
Evidentirano
Piaggio X9 250  Black Box

joke

« Odgovori #1803 : 16. Svibanj 2009, 13:43:07 »

Moram samo napomenut da sam u prvim kilometrima izuzetno zadovoljan novim Dunlopom koji je ugrađen na ovog kanarinca. Morat ču probat i novo vozilo s Bridgestoneom jer znam da je prije bila bitna razlika, dok mi se ove godine Dunlop doima puno boljim.
Slićna stvar je i na novoj R1, Qualifier 2 koji mnogi bezrazložno kude nije na relaciji ST-Uma-ST, a ni u gradskoj vožnji, pokazao nikakve nedostatke, dapače, vozi se s punim povjerenjem
Evidentirano
Ponuda rabljenih motocikala i skutera iz programa "Staro Za Novo" http://www.njuskalo.hr/trgovina/yamahapb

mv_agusta

• Vozi: nexus500
« Odgovori #1804 : 16. Svibanj 2009, 14:23:50 »

ajde kad se napuniš dojmova o gumama javi, jer se meni pomalo bliži izmjena pa da mi bude lakše odlučit dali ostat na bridge ili nešto drugo
i moram pohvalit bridgestone još jednom jučer sam napravio 240km po mokrome i stvarno odlično funkcionira
Evidentirano
Ride Hard, Ride Free
Volim Ducati, makar i pokvaren u garaži

joke

« Odgovori #1805 : 16. Svibanj 2009, 14:35:53 »

Bridgestone je bolji izbor, jer nakon svega čak mislim da je Dunlop i skuplji tako da bi teško bio prvi izbor
Evidentirano

Tmax

• **
  • Vozi: Hondu CBF
« Odgovori #1806 : 19. Svibanj 2009, 10:09:42 »

Bridgestone je bolji izbor, jer nakon svega čak mislim da je Dunlop i skuplji tako da bi teško bio prvi izbor

A neki sa Bridgestonom upoče nisu zadovoljni.
Članak sa njemačkog tmax foruma:
http://www.tmaxforum.de/wbb/index.php?page=Thread&threadID=2654

A mislim da izbor gume zavisi i od vozača, poneki su sa jednom gumom "sretni" a drugi nisu.
Evidentirano

mv_agusta

« Odgovori #1807 : 19. Svibanj 2009, 15:12:32 »

A neki sa Bridgestonom upoče nisu zadovoljni.
Članak sa njemačkog tmax foruma:
http://www.tmaxforum.de/wbb/index.php?page=Thread&threadID=2654

A mislim da izbor gume zavisi i od vozača, poneki su sa jednom gumom "sretni" a drugi nisu.

oni spominju BT11 i BT12, dok ja i joke mislimo na battlax th-01 :wink: tj bar mislim da on misli na th-01 jer ja mislim na th-01 :mrgreen:
Evidentirano
Ride Hard, Ride Free

Tmax

• **
« Odgovori #1808 : 19. Svibanj 2009, 18:32:57 »

oni spominju BT11 i BT12, dok ja i joke mislimo na battlax th-01 :wink: tj bar mislim da on misli na th-01 jer ja mislim na th-01 :mrgreen:

"Der Tmax2008 wird serienmässig mit Bridgestone BT11 + BT12 , oder Dunlop-Reifen ausgeliefert....."
Otprilike ovako:Tmax 2008 dolazi serijsko sa BT11 i BT12 ili Dunlopom. Znači da su to sad promenili i ako ima Bridgestona ima th-01 :misli:.
Evidentirano

mv_agusta

« Odgovori #1809 : 19. Svibanj 2009, 20:41:56 »

:misli: :misli:
boo iskreno ja prvi put čujem za bt11 i 12
Evidentirano
Ride Hard, Ride Free

niktip

• *
  • Vozi: Yamaha T-max
« Odgovori #1810 : 21. Svibanj 2009, 13:42:04 »

Pozdrav ekipa, koje je pločice najbolje stavit na TMax-a: SBS, Carbon Lorraine ili EBC?
Evidentirano
Pazza Inter!!!

joke

« Odgovori #1811 : 21. Svibanj 2009, 18:05:35 »

Pozdrav ekipa, koje je pločice najbolje stavit na TMax-a: SBS, Carbon Lorraine ili EBC?

Original ili CL
Evidentirano

banley

• Vozi: Yamahu Tmax bez pumpe goriva
« Odgovori #1812 : 22. Svibanj 2009, 20:47:55 »

koliko otprilike t max troši litara na 100km
Evidentirano

GoranST

• Gost
« Odgovori #1813 : 22. Svibanj 2009, 21:35:10 »

Treba li na T-maxu nosit kacigu ili je projektiran da bolje drži cestu kada se vozi bez kacige i priča na mobitel u vožnji?  :LOL: :LOL:
Evidentirano

biker4life

• Moderator
  • Vozi: '03 180 SP; '06 FZ1 S
« Odgovori #1814 : 22. Svibanj 2009, 21:43:12 »

Kazu nasi forumasi između 5,5 i 7,5 za normalnog korisnika, ali bilo je i onih koji su ga navukli na nekih 11. :shock: :mrgreen: :palacgore:

BobaCH

• Vozi: GP-800
« Odgovori #1815 : 22. Svibanj 2009, 22:03:34 »

Zna li netko koliko je servis na 20tk za T-Maxa? Dakle, regularne zamjene onoga što se mora zamijeniti, plus "ruke".

Ili nema još nikoga tko je sa T-Maxom napravio tu kilometražu?  :misli:
Evidentirano
>>>>>>>>>>>>>>>  DOBRONAMJERNICI, POSJETITE NAS: FORUM GP 800 <<<<<<<<<<<<<<<<

biker4life

• Moderator
« Odgovori #1816 : 23. Svibanj 2009, 19:36:30 »

Evo da i ja napisem nesto konkretno.
Zahvaljujuci pulskom ovlastenom servisu Yamahe, firmi MotoBox, i ja sam isprobao najskuplji Yamahin skuter.

Dojmovi? Evo, slijede.

Prvi susret s T Maxom (aktualnim modelom) uzivo ali i izbliza bio je prije jedno dva-tri tjedna kada je doticni stigao u Pulu. Test voznju dogovorio sam za jutros, te sam skuter preuzeo danas, u 9.10 sati. Moram priznati da je meni koji nisam navikao na tako "veliko" vozilo, prvi kontakt bio pomalo iznenađujuci. Sjedam na skuter, dizem bocnu nogaru, i odmah prvi pozitivan dojam. Ista je napravljenja prilicno kvalitetno, te nisam stekao dojam da skuter na njoj stoji kao na cackalici, sto je slucaj s nekim konkurentskim modelima. Prvi susret - dojmovi glede zavrsne obrade i detalja prilicno su pozitivni. Cak i na prvi pogled skuter jasno daje do znanja da je 100% napravljen i sklopljen u Japanu, te samim time prilicno odskace od velike vecine konkurentskih proizvoda.

Mom XTX-u primjerice cesto kao plus na raznim usporednim i drugim testovima stavljaju odlicnu zavrsnu obradu (te testove mozete prolistati na redizaniranim stranicama Moto Pulsa, dostupni su za download u PDF formatu, ili na trenutno predzadnjoj stranici XT Generalnog Topica), ali ipak zavrsna obrada na T Maxu je za klasu bolja. Na svaki detalj se pazilo, nista ne skripi, lupka, ukratko - napravljeno je kako i prilici jednom skuteru, tj. motociklu sa automatskim mjenjacem, tog cjenovnog razreda.

Krenimo dalje. Okrecem kljuc u polozaj ON, kazaljke naprave svoje, pumpa benzina isto, lagani stisak na kocnicu i tipku ignition, i na moje iznenađenje (ipak je moje iskustvo sa T Maxom do danas bilo minimalno), zvuk redna dva cilindra je iznimno prepoznatljiv i definitivno ga izdvaja od jednocilindriskih predstavnika.

Imajte na umu da je testni T Max imao iza sebe samo 25 km, stoga sam bio iznimno blag na gasu, izbjegavao sam duga zadrzavanja na istim okretajima, kao i nagle startove i prelazak preko 6 t okr/min.

Puljani ce znati bolje od cega se testna ruta sadrzavala, ali pokusati cu i vama ostalima to docarati. Krecem iz Motoboxa, kod pekare "Sijana" desno, te smo vec kod testa broj jedan. Naime, ulica je puna automobila parkiranih svugdje, oni koji vam idu u susret nerijetko vas ne dozivljavaju, stoga je T Maxova okretnost odmah dosla do izrazaja. Moram priznati da su moja ocekivanja pred ovaj test bila iznimno visoka. Trazio sam XTX-ovu pouzdanost, robusnost, performanse, cvrstocu, zavrsnu obradu i kvalitetu, te SPovu lagašnost (on naime ima svega 116 kg), okretnost i explozivnost. Uglavnom, T Max se suvereno provukao kroz kaos sporednih ulica Sijane. Izlazim kod Getroa desno, ravno na semafore, i na istocni izlaz iz Pule. Krecem se starom cestom prema Rijeci. Drzim turistickih 80-110 km/h, imajuci na umu da ne pređem 6 t okr/min.

T Max se na otvorenoj cesti vozi zaista udobno, nikakvih vibracija nema, sic udoban, ergonomija zavidna. Otvorenom cestom nisam mnogo trazio od njegovog agregata, s obzirom da je isti prakticki nov, no cak i sa svega 40ak % kojih sam trazio od njega, T Max je drzao sasvim solidne putne prosjeke. U ovim trenucima zamjetio sam ujedno i T Maxovu jedinu "manu". Naime, visok sam 183 cm, te sam na testu imao Nolanovu N103 "flip-up" kacigu. Ono što me smetalo jest sljedeće, naime, u trenutcima kada je prednji kraj kacige bio dignut, povremeno su se javljale manje turbulencije. Ali, imajte na umu, ovo se događalo isključivo kada je kompletni prednji dio kacige bio dignut, i isključivo na brzinama preko 100 km/h. Ovo se nije javljalo ni kada je bio otvoren samo vizir kacige, ni kada je bila kompletno zatvorena kao ni u situacijama kada bih se uspravio u leđima te samim time povisio glavu za nekoliko cm. Kao što vidite, ovo i nije neka mana a i malo tko se sa dignutom "flip-up" kacigom vozi preko 100 km/h. Također, uvjeren sam  da se ovo ne bi dešavalo sa npr. "jet" kacigom, nego se dešava isključivo sa ovakvom kacigom u ovakvim uvjetima. Po meni krivac turbulencijama nije skuter niti njegov vizir već kljun Nolan kacige koji se u datim trenutcima ponaša kao destabilizator. Također, problem nestaje saginjanjem ili dizanjem glave svega par cm. Što se ostalih stvari tiče vezanih uz vožnju otvorenom cestom primjedbi nemam. Zaštita za noge je uzorna, kompletne su noge zaštičene uključujući i naravno ono najbitnije - koljena. Bubrezi, prsa, vrat pa i glava izvrsno su zaštičeni za jedan skuter te (sportske) klase. Nikakvih prigovora nemam, na T Maxu ste (skoro) kao u autu.

Dojmovi iz vožnje. Snage ima (makar je nisam koristio), okretnog momenta također. Jedini trenutak dana kada sam prešao 110 km/h bilo je sasvim slučajno. Naime, pretječući "C klasu" ispred sebe potpuno nesvjesno satovi su pokazali 125 km/h. Nevjerovatno je s kakvom je lakoćom T Max uhvatio ovu brzinu, a meni "SM" ili "Funbike" (kako hočete) vozaču je još manje vjerovatno bilo kako se ni turbulencije ni vjetar nisu povećali. Udobnost i zašita = maximalna ocjena (bez obzira na ono sa kacigom).

Otišao sam do Marčane te se vratio u Pulu. Cesta Marčana- Pula je, za one neupućene, iznimno brza cesta sa nekoliko brzih pravaca. Tada je došlo vrijeme za nešto zatvorenije i zavojitije ceste. Povrakom u Pulu skrečem lijevo kod autopraone "Šijana". Odvozio sam zavojitu dionicu sa lošim asfaltom kroz kroz šijansku šumu, turističkim tempom, naravno. U kratkim sporim zavojima T max se ponaša kao doma. Ostao sam iznenađen. Izlazim na Medulinsku cestu i idem prema Pomeru. Do tamo sam htio doći iz nekoliko razloga. Prvi je još malo otvorene ceste, drugi je zavojiti dio prije Pomera, a zadnjii najbitniji je loš, grbav i pun rupa dio ceste kroz sam Pomer. Otvorenu cestu i zavoje smo već apsorbirali, vjerovatno vas zanima dio s lošim asfaltom. To je ubiti dio koji me je i najviše iznenadio. T Max se vjerovatno zbog dugog međuosovinskog razmaka, dobrog ovjesa i još bolje ciklistike nevjerovatno dobro snašao u ovim uvjetima. Nevjerovatno, ali na tim je rupama bio možda čak i udobniji od XTX-a. "S zavoj"  na izlazu iz Pomera jedino je mjesto gdje je T Maxa trebalo naglo prebaciti. Nevjerovatno, ali vozi se gotovo kao da je upola lakši. Težište je izvrsno pozicionirano. Svaka cast. Nastavljam prema Premanturi, turističkim tempom, a zavoj prije uzbrdice (svi znate koje), bio je prvi put da testni skuter ozbiljnije rušim u zavoj. Skuter je iznimno krut i moguće ga je iznimno brzo voziti.

U Premanturi stajem dvije minute da nađem poklopac spremnika goriva (da se ne obrukam na benziskoj :mrgreen: ) i da slikam dvije slike za osobnu uspomenu. Usput rečeno slike neću uplodati jer ipak ne radi se o mom vozilu, pa mislim da je to korektno od mene. Krečem nazad te stajem na OMV-u gdje srečem kolegu "klauns-a", koji me dopratio do Motoboxa da uzmem svoj motor te da krenemo u današnji kraći đir po Istri. Usput rečeno, od OMV-a do Motoboxa išli smo zaobilaznicom te smo prošli kroz razrovan dio prije "Stelle". Na dotičnom je djelu ceste ispred mene vozila hitna i to brzinom od jedno 5 km/h. Ono što je ovdje važno je to da ni pri ovakvoj vožnji T Max nije imao apsolutno nikakvih čudnih događanja sa kvačilom što ga čini jednim od rijetkih u svojoj klasi. To se zasigurno moze zahvaliti njegovom "motoristickom" kvacilu!

Zakljucimo, dojmovi nakon voznje ovog skutera (motocikla) su samo pozitivni! Apsolutno nikakvih zamjerki mu ne nalazim (osim one sitnice). Istina, u ovom testu nema ni govora o performansama, ali to mi sigurno oprastate zbog ukupne km skutera. Kako sam naveo, zaista sam pazio na testni primjerak, tako da o performansama cete cuti drugom prilikom, najvjerovatnije kada mi se financijska situacija malo popravi pa si i ja pribavim jednog (tog cu "brusiti" kao i SP-a/XT-a, ne brinite 8) ).

Jos jednom, velika hvala Rogeru iz Motoboxa! :palacgore:

Pozdrav!

biker4life

• Moderator
« Odgovori #1817 : 23. Svibanj 2009, 19:38:03 »

Jos nesto. Nazalost, zbog određenih obaveza, na testu sam bio bez suvozacice, ali ne sumnjam da bi se nakon XTX-a preporodila sto se udobnosti tice. Također, kocnice, koje nisam ranije spomenuo, su fenomenalne!

A glede samog skutera, iskreno, nakon ovog testa, mislim da vrijedi svake kune! :palacgore:

:palacgore:

mv_agusta

« Odgovori #1818 : 23. Svibanj 2009, 20:39:39 »

vauuu :mrgreen:

znao sam ja da ćeš ti to kupit samo si ga morao provozat, sad štedit i za 2011 t-max je u garaži možda čak bude i neki redizajn za 2011
Evidentirano
Ride Hard, Ride Free

biker4life

• Moderator
« Odgovori #1819 : 23. Svibanj 2009, 20:56:12 »

vauuu :mrgreen:

znao sam ja da ćeš ti to kupit samo si ga morao provozat, sad štedit i za 2011 t-max je u garaži možda čak bude i neki redizajn za 2011

Tako nesto. :mrgreen: Jbg, besparica... :mrgreen: :palacgore: :LOL:

marin.kekac

• *
  • Vozi: yamaha xjr 1300
« Odgovori #1820 : 24. Svibanj 2009, 13:16:16 »

Sa svojim sam prosa 3300 km i jos mi ni jednom nije prisa 6.8 l/100 km
Evidentirano

BobaCH

• Vozi: GP-800
« Odgovori #1821 : 25. Svibanj 2009, 14:49:11 »

biker4life

Dobar i nepristran osvrt glede test vožnje T-maxa! Šteta štp ga nisi mogao malo stisnuti i cijediti onaj predzadnji atom snage iz agregata. Tada bi znao što uistinu može T-max.
Zbog ushičenja :mrgreen:, nisi se osvrnuo na ostatak koji ti se dopada/ne dopada, kao recimo, preglednost u retrovizorima, komandna ploča, prtljažni prostor..
Dobro, to ćeš nadopisati, jel?  8)

Nego...kaj razmišljaš o kupovini skutera? Ima kakav valjani razog?
BTW, sad još moraš probati GP-800 iz klase velikih maxi skutera...
Evidentirano
>>>>>>>>>>>>>>>  DOBRONAMJERNICI, POSJETITE NAS: FORUM GP 800 <<<<<<<<<<<<<<<<

joke

« Odgovori #1822 : 25. Svibanj 2009, 16:20:27 »

Zna li netko koliko je servis na 20tk za T-Maxa? Dakle, regularne zamjene onoga što se mora zamijeniti, plus "ruke".

Danas uzimam u sustav "Staro za novo" 2001. godinu sa 35000 km., a ima ih i sa puno više.
Evidentirano

liberty

• Vozi: vozio 2 sada 4 kotača
« Odgovori #1823 : 25. Svibanj 2009, 16:21:07 »

Danas uzimam u sustav "Staro za novo" 2001. godinu sa 35000 km., a ima ih i sa puno više.

Zvonin ili neki drugi :wink:

ako je Zvonin, jel ponovno uzima Tmaxa :D

na koliko cijeniš taj iz 2001. - vidim da je društvance koje se samnom vozi ludo za Tmaxovima - pa da znaju i taj info :palacgore:

Tmax

• **
« Odgovori #1824 : 25. Svibanj 2009, 16:24:32 »

...............Ja idem dogovorit za servis na 10.000 km pa ču javit kolik je račun i šta su radili.

@BobaCH 20tk če verovatno doči iduče godine ali to če ti bit verovatno prekasno :mrgreen:, ali sam svoga preuzeo sa servisa na 10tk (na 20tk treba promeniti još remen, svečice i mislim da tekučinu za kočnice pa ako dodaš cijenu dobičeš strošak na 20tk).
Platio sam 102,45 EUR. A po "tablici" promjeni se ulje 2,8L, filter ulja (taj netreba ali moj mehaničar ga mjenja uvijek) i ulje u menjaču i 1,7 sata "ruka".
Postavke (sve je sa 20% poreza):
1.7 sata "ruke"   55,08 EUR (1 sat 32,40 EUR)
ulje "menjača" 0,7 L    14,49 EUR (1L - 20,70 EUR)
filtar ulja   15,38 EUR
ulje 2,8 L   26,48 EUR (1L - 9,46 EUR)
potrošni material   2,4 EUR
skupa 113,83 EUR i na to dobijem 10% popusta i to je to.
Evidentirano
 Str: 1 ... 71 72 [73] 74 75 ... 405   Gore

Stranica je generirana za 0.154 sekundi uz 15 upita.