Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: [1] 2 3 ... 14   Dolje

Autor Tema: HMS  (Posjeta: 13658 )

69

• Spol: Muški
  • Vozi: KTM-a & SUZUKI-a
HMS
« : 18. Veljača 2008, 19:22:34 »

...i nitko ni riječi o sastanku i odlukama?!

- tko je gazda?
        - sada bude bolje?
        - kakav je kalendar?
        - ... ?

Dajte malo, uputite narod!

Saša 69

• motori.hr
  • Administrator
  • Vozi: Suzuki
Odg: HMS
« Odgovori #1 : 18. Veljača 2008, 19:26:18 »

Evo clanak iz pripreme, cekam slike sa skupstine da objavim sluzbeno na siteu.

HMS konačno posložen.

Velika većina domaćih trkača i organizatora utrka u Hrvatskoj, proteklih mjesec dana se nalazila ni na nebu ni na zemlji. Naime, na izbornoj skupštini održanoj u 12. mjesecu makar se odazvala velika većina članica, skupština nije vođena po statutu i dogodilo se nekoliko pogrešaka, od izbora predsjednika koji to ne može biti, do odabira ljudi za vođenje saveza koji su odmah krenuli metodom sječe glava, pa do pojave jednostranačkog vodstva saveza.
Danas je u prostorijama Hrvatskog olimpijskog Odbora, održana vanredna skupština koja je konačno sve poslagala i koja će ovih dana imati veliki posao oko pokretanja saveza i disciplina jer vozačima vrijeme do prvih utrka ističe.

Vratimo se na početak, na izvanrednu skupštinu koja je održana u 12. mjesecu prošle godine na kojoj je odabran novi predsjednik saveza, gospodin Đuro Gavrilović te novi upravni odbor sa gospodinom Rogulićem na čelu. Skupština i odabir novog vodstva bi vjerojatno i prošao takav kakav jest no kada se dokumentacija sa skupštine predala u gradski ured kako bi se i legitimno upisala, od gradskog ureda je došlo rješenje da se skupština nije vodila prema statutu, da gospodin Gavrilović ne može biti predsjednik saveza jer nije Hrvatski državljan, a to je lijepo istaknuto u statutu. Te da upravni odbor koji je odabran nije kandidiran od strane predsjednika nego od strane članica, a to se također protivi statutu. Jedini legitimno odabrani su članovi nadzornog odbora. No da opće pučanstvo ne zamaramo sa papirologijom i člancima statuta, u kratko, skupština je gotovo cijela poništena i Savez je ostao bez vodstva. No bez obzira na to, Gorpodin Rogulić se i dalje postavljao kao alfa i omega saveza i nelegitimnim putevima lobirao i pokušavao okrenuti situaciju u svoju korist. Prvo je sazvao skupštinu za 16.02. s tim da za to nema odobrenje, pa kad je ured taj datum bez obzira prihvatio, onda se predomislio i organzirao drugi datum ponovo obilazeći članice i lobirajući za svoju stranu. Tu se spominjalo izbacivanje članica iz saveza koje se odazovu sazivanju skupštine 16.02. i još hrpa toga što ne da je neleguralna nego nema nikakve veze sa sportom i sa utrkama koje su vozačima i organizatorima najbitniji. Kakvi god pokušaji bili, skupština se danas održala i na radost svih, došla je natpolovična većina i dala dala svoj glas.
Da se opet ne bi dogodile pogreške u koracima, održano je sve po striktnom pravilniku i uz nadzor odvjetnika pa možemo reći kako je ovo novoizabrano vodstvo konačno i vodstvo koje će napravit promjene u HMS-u. Bilo je na skupštini puno govornika no jedan je rekao da nam je svima dosta ljudi koji žive za dnevnice, vodstvo koje je izabrano je radno vodstvo. Dolazi nam iz svih disciplina i borit će se za sve discipline posebno.

Nakon proceduralnog uvoda, odabira radnog predsjedništva, verifikacijske komisije, zapisničara i ovjerovitelja zapisnika, skupština je počela sa radom. Nakon potvrde dnevnog reda i uvodnih riječi, krenulo se sa glasanjem za predsjednika. Moramo reći da je ova radna grupa koja je inicirala sazivanje skupštine, dosta radila po pitanju koga za predsjednika i koga za upravni odbor. Predlagalo se dosta imena no ono za što su se svi složili to je da predsjenik mora dolaziti iz motosporta, morao je dokazat svoju ljubav i svoje iskustvo, te je morao predložit svoje planove za poboljšanje trenutne situacije u savezu. Za urpavu kluba je također izašlo puno imena no svi su se složili da je dosta jednostranačke vlasti i da ovoga puta u upravi moraju sjediti ljudi iz različitih disciplina jer se samo na taj način uprava može postaviti objektivno prema svim granama ovog sporta.

Nakon diskusija, savjetovanja i razgovora sa samim kandidatima, za predsjenika Saveza se iskristaliziralo jedino moguće ime. To je Zvonko Pavlic, čovjek koji je svima poznat i po svojim sportskim uspjesima, i po organizacijskim, a zadnjih godina mu i sin niže velike uspjehe na svjetskoj i europskoj sceni. Vjerujemo da je Gospodin Pavlic dobar čovjek za taj posao jer prije svega živi za motosport. Gospodin Pavlic je rekao puno, no izdvojili bi ono najbitnije. Dosta nam je mahanjem nepostojećim novcima i pozivanje na iste jer ih tako i onako nitko neće vidjeti. Nama trebaju ljudi koji će raditi, ljudi koji će omogućiti vozačima i disciplinama da se lakše snađu za sponzore i da lakše prikupe sredstva za nastup na prvenstvima. To je naravno moguće jedino preko medija i to će biti glavna i najvažnija točka radnog plana novog predsjednika. Uz to će se raditi na sponzorskim planovima kako bi se omogućio rad kabineta, kubova i timova. Za najtrofejnije vozače se uvijek brinuo Hrvatski Olimpijski Odbor tako da će tako biti i dalje. No da se vratimo na današnju skupštinu.
Na skupštini je gospodin Pavlic podržan jednoglasno i po svim pravilima statuta HMS-a izabran za novog predsjednika Saveza.
Nakon odabira predsjednika saveza, sam predsjednik je nakon kratke zahvale i iznašanja planova predložio svoj upravni odbor za koji vjeruje da će mu uvelike pomoći u zacrtanim planovima.

Upravni odbor za koji je svaki član pojedinačno podržan i time odabran jednoglasno na skupštini čine slijedeči ljudi:

- Igor Eškinja
- Stjepan Peršin
- Tomica Franja
- Igor Bošković
- Marijan Božić
- Želimir Krištofić

Kada pogledatetaj popis, vidjet ćete da urpavu čine ljudi iz više disciplina, kako bi što realnije pristupili rješavanu problema na hrvatskoj moto sceni.

Novoizabranom vodstvu želimo svu sreću. Želimo im da što brže organiziraju sastanke po disciplinama, odrede direktore disciplina, njihove zamjenike i predstavnike vozača, da se što prije donesu novi pravilnici i da se naprave kalendari kako bi vozači mogli znati na čemu su, gdje i kada voze te na što sve mogu računati od saveza ove godine.

« Zadnja izmjena: 18. Veljača 2008, 19:52:44 Saša 69 »
Evidentirano

69

« Odgovori #2 : 18. Veljača 2008, 19:40:36 »

Glavno da se nešto izdogađalo i da se sada može krenuti dalje.

Po stoti puta,  valjda bude sada bolje.

moto man

• **
  • Vozi: miško
« Odgovori #3 : 18. Veljača 2008, 20:40:23 »

Samo djelomićno toćno.Na tkzv. skupštini prisutno 33 člana.Šta je sa ostalih 30 i od iduće srijede 36 članica.Jednostrano izvješće pa moram samo reči kako je za subotu 23.02. sazvana skupština koju su potpisala obadva člana Nadzornog odbora. Nadležna tijela će reći koja je skupština valjana pa ću i ja tada čestitati pobjednicima s koje god strane dolazili.Inaće demokratski odabir u kojemu je od šest članova  četvorica iz ceste i jedan trojanac  govori sam za sebe. Ali ako je to odluka većine OK.Uvijek treba poštivati i jedan glas više što ću i ućiniti u koliko bude takva odluka državnih tijela.Nije u redu jednostrano izvještavati ima tu hrpa papira koji kompromitiraju ovu skupštinu poćev od sazivanja kada je dvaput upisan isti klub kako bi imali broj za sazivanje pa nadalje ali o tome neka govore nadležna tijela.
Evidentirano
mafija , sused mafija , a meni je dobro , jako dobro i neka mi je tak mi i treba !

Saša 69

• motori.hr
  • Administrator
« Odgovori #4 : 18. Veljača 2008, 20:50:37 »

Ima se tu stosta komentirati, posto je na sazivu skupstine bio nadzocan i sam gospodin Leljak koji je sluzbeno i napisao i rekao da skupstina sazvana za 23.02 nije legitimna a stvarno ne znam od kuda informacija o potvrdjivanju druge "skupstine" od strane nadzornog odbora. Ili mozda imamo i nekoliko nadzornih odbora.
Sto se tice popisa klubova, jasno se vidi da je doslo do greske jer je potporu dalo vise clanica izmedju ostalog i Mk "Motori" koji nisu na popisu. Sve je dokumentirano i radilo se cisto o pogresci glavne tajnice.

U svakom slucaju oko saveza se moze natezati do mile volje no ono sto je bitno to je da je skupstina sazvana legalno, da je na nju izaslo 34 klubova i da su svi svoj glas dali jednoglasno.

Svjesni smo toga da ce se sada odvjetnici dopisivati i da ce sada biti prepucavanja po gradskim uredima i natezanja tko je u pravu a tko nije, ali jedno je sigurno, sluzbena odluka gradskog ureda o ponistavanju izbora gospodina Gavrilovica i gospodina Rogulica te ostatka tada izabrane uprave, skida svako pravo spomenutoj gospodi da poduzima bilo kakve korake uz potpis predsjednik upravnog odbora i slicno.

no da se ne raspravljamo tu do iznemoglosti, za to postoje sluzbena tijela koja ce reci sto je po propisima i koja ce konacno staviti tocku na i.

Po meni je najbitnije to da ova uprava pokazuje volju za poboljsanje svih disciplina i za jednaku zastupljenost svih disciplina, sto ce jako brzo i dokazati, dok je uprava izabrana u 12. mjesecu u vrlo kratkom roku poskidala sve funkcionere, postavila svoje ljude i poecla raditi dar mar po disciplinama prvenstveno po cesti i to koliko sma cuo i shvatio iz raznih razgovora, iskljucivo zbog osobnih konflikta i osobnih interesa.
Evidentirano

moto man

• **
« Odgovori #5 : 18. Veljača 2008, 21:11:48 »

Svaka čast Saša ali nećeš mi valjda reći da ljudi koji negiraju utrku u kojoj Gajić teško stradava ,a svi znamo da su bili tamo zaslužuju voditi disciplinu.Ili je Gajić poljuljao mnoge Veličine pa je i to trebalo gurnuti pod tepih.Vjerujem da kao sportaš nemisliš tako. I imamo dvanaest disciplina u HMS-u pa gdje su sve druge discipline osim četiri od šest iz ceste?A možda je ovako u redu ! Ili možda ipak nije realno?
Evidentirano
mafija , sused mafija , a meni je dobro , jako dobro i neka mi je tak mi i treba !

husaberg

• **
  • Vozi: husaberg 650
« Odgovori #6 : 18. Veljača 2008, 21:18:44 »

Saša ja sam sjedio kraj tebe u 12 mjesecu i glasao za tada izabrano rukovodstvo
Nitko nije mogao ni pomislit da bi tada izabrano rukovodstvo radilo članicama HMS i disciplinama onvo šta su radili.
Čestitam novom vodstvu i tebi na ovako dobro napisanom članku.
Idemo vidjet koji su to klubovi u subotu birali rukovodstvo a koji če u iduću subotu pokušat isplivat iz s.... koje su napravili.
Mislim da su sada bili klubovi koji su organizatoru utrka i imaju vozače a ne neki fiktivni klubovi koji su samo na papiru da bi mogli dat nekome glas.
Znam da nije po statutu ali treba pitat organizatore utrka i klubove koji imaju vozače kako dalje.
Mogu si oni izabrat koga hoće ako im neće imat tko organizirat utrku a isto tako ni vozit.
Vidi se da ljudi  koji sad izabrani su aktivni u moto sportu i da če znat vodit HMS
Evidentirano

Saša 69

• motori.hr
  • Administrator
« Odgovori #7 : 18. Veljača 2008, 21:25:48 »

Svaka čast Saša ali nećeš mi valjda reći da ljudi koji negiraju utrku u kojoj Gajić teško stradava ,a svi znamo da su bili tamo zaslužuju voditi disciplinu.Ili je Gajić poljuljao mnoge Veličine pa je i to trebalo gurnuti pod tepih.Vjerujem da kao sportaš nemisliš tako. I imamo dvanaest disciplina u HMS-u pa gdje su sve druge discipline osim četiri od šest iz ceste?A možda je ovako u redu ! Ili možda ipak nije realno?

Ljudi koji su tada vodili savez nemaju nikakve veze sa ljudima koji su odabrani u skupstini ove subote (barem ne vecina). To prvo, sto se tice Gajica, on je i sam bio prisutan, dao potporu tim ljudima i glasao za njih. I on i njegov slobodno kazem sestrinjski klub San Antonio.
A sto se tice uprave, meni je realnije da imamo predstavnike iz 6 disciplina nego da imamo ljude koji nemaju veze sa niti jednom disciplinom. Doktori, profesori i slicno mene bas ne diraju previse, njihove titule mi nista ne znace pogotovo zato jer su izlobirani i stavljeni na "vlast" sam da dobro zvuci.

Makar je moj osobni prijedlog bio da se pozove i covjek iz Supermota ili skutera koji u glavno istodobno voze utrke, nije se nasao niti jedan covijek koji je podrzavao predlozenog predsjednika. Na skupstini je bilo ocito da su Cross, Enduro, Brzinci i Oldtimeri najmasovnije discipline, jer je vecina dalo potporu.

Napomenuo bi jos jedan detalj. Dakle, na skupstini je bilo 34 clanice. Posto smo cekali da se ljudi skupe, bilo je poziva prema klubovima da li ce doci i kad ce doci. Jos njih 4-5 su morali odustat jer su bili sprijeceni a znamo ciju stranu zastupaju. Takodjer ima nekoliko klubova koji jos nemaju pravo glasa, oni koje spominjete, takodjer su na ovoj strani. Ja sam se osobno naslusao svega i recimo to da sma bio prisutan na mnogim sastancima, cuo price koji su nekad bili bliski sa Rogulicem, procitao sve dopise, naslusao se prica koje je gospodin Rogulic napravicao nekim clanicama i sve mi se to niej svidjelo. To je cista manipulacija i monopolizam, a i skinuti sa racuna saveza u tako kratkom roku iznos od 4500 Kn za nista, to ne moze opravdati nitko sa nicime. Ne zelim gospodina Rogulica prozivati, ali ako se radi o HMS-u u kojoj je i moj klub clanica onda imamo pravo znati zasto je vec u startu poceo dnevnicariti.

U ostalom, sve bi bilo u redu da je u kratko obavjestio sve clanice o svojim planovima, da nas je upoznao sa problematiko, da nam je predstavio direktora discipline, da nam je dao pravilnike, da nas je pitao sto zelimo i sto bi trebalo mijenjati iduce sezone, vrlo vjerojatno bi cijela prica drugacije izgledala. Ovako, preko 2 mjeseca raditi ozacima i clanicama iza ledja, to nema nikakvog smisla.
Evidentirano

Saša 69

• motori.hr
  • Administrator
« Odgovori #8 : 18. Veljača 2008, 21:31:16 »

Idemo vidjet koji su to klubovi u subotu birali rukovodstvo a koji če u iduću subotu pokušat isplivat iz s.... koje su napravili.

Ne bi ja rekao da su klubovi napravili sranje. Iskreno mislim da je najveci problem neinformiranost klubova i njihovih rukovodstva. Kada netko nesto ne prati, jako lako ga je izlobirati. Pogotovo kada neki klub nema vozace u disciplinama. Njega se pridobije da dodje na sastanak  i da digne ruku jako jednostavno. I na ovoj skupstini je bilo ljudi koji nisu imali poima o cemu se radi, prvo su nesto gundjali sami sebi u brk, pa su bili u pocetku suzdrzani, ali kada su culi probleme, kada su culi prijedloge novog predsjednika i uprave, vrlo brzo su shvatili o cemu se radi.
Sjecam se komentara jednog od njih, ovo su pravi ljudi, oni su radnici, oni ce radit jer vole ovaj sport a ne krast jer su im jedino dnevnice bitne. Te rijeci su jako bitne za sve nas jer lako je doci na vlast i onda u sto kracem roku opustosit sta se moze, a tesko je raditi neki posao iz ljubavi, i bez ikakve naknade. Vrijeme jako puno kosta, rijetki su oni koji ga nece naplatiti, a ovih koji jedan dan "ljubavi prema svojem sportu" naplacuju od novaca svih clanica cak 1500 Kn, ti po meni ne zasluzuju da sjede na mjestu celnih ljudi u savezu.
Evidentirano

husaberg

• **
  • Vozi: husaberg 650
« Odgovori #9 : 18. Veljača 2008, 21:38:48 »

pogrešno sam napisao nisam mislio na klubove nego na rukovodstvo izabrano u 12 mjesecu
ISPRIKA
Evidentirano

moto man

• **
« Odgovori #10 : 18. Veljača 2008, 21:55:04 »

Cijenim i poštujem svaku odluku većine ali ni nakraj pameti mi nije da na račun jedva polovice kažem kako je netko u pravu. Sutra nekih novih 21 klub potpiše i opet nova skupština i tako u nedogled. Onaj tko nemože osigurati potporu barem jedan glas iz svih disciplina nije legitiman ma tko on bio.U politici se u ovakvim slučajevima postavljaju neutralni povjerenici i mislim da smo zreli za nekog takvog.Pa taj isti Pavlic je bio član vodstva pretprošlog , prošlog i subotnjeg i tkzv. Rogulićevog i sadašnjeg pa me neće začuditi da bude i od 23.02. Ima čovjek valjda dosta kaputa . Evo dobrovoljno se javljam kao nosać tih istih kaputa možda Supermoto dobije podršku.UUUU greška ... ne može me se kupiti . Baš šteta!
Evidentirano

Saša 69

• motori.hr
  • Administrator
« Odgovori #11 : 18. Veljača 2008, 22:33:32 »

Mislim da svi krivo gledaju na situaciju kakva god ona bila. Po meni su najvaznije osobe za disciplinu direktori disciplina, njegov zamjenik i predstavnik vozaca. Koliko ce kvalitetno te osobe vrsit svoju duznost, toliko ce kvalitetno toj disciplini biti. Savez kao savez mora i bit ce servis u kojemu se uprava savjetuje sa sportskim odborom i zajedno donose odluke. Bez toga nema nicega.

Ja vise ne smijem a niti zelim komentirati stavove i radnje nekih ljudi, no jedno je sigurno, uvijek sam za predsjednika koji je iz ovog svijeta, koji je iskusan, koji je prije svega pristupacan i koji jako dobro poznaje problematiku svih vozaca. Covjeka koji zna sto je organizacija utrke i covjeka koji se cijeli zivot bavi sa time. Protiv gospodina Gavrilovica nemam osobno nista no on je jako daleko od svih nas i jako je slabo upoznat sa materijom o kojom mi govorimo. Gospodin Rogulic mozda nije los za clana uprave, ali za covjeka koji ima punomoc od predsjednika da radi sto hoce, od covjeka koji je stavio svoja dva tri direktora, doktora i slicno u urpavu kao bi uvijek imao vecinu u upravi, za covjeka koji je na mjesto predsjednika disciplina stavio svoje ljude, za takvoga nisam nikada.

Takodjer nisam za to da nam tajnik bude osoba poput gospodina Ivankovica(isprika ako sam krivo napisao) koji je iz stare garde. Covijeka koji je zivio od dnevnica i covjeka koji na dodjeli nekakvih nagrada pokupi dva poklon paketa dok neki nisu dobili niti jedan. jebali ih privjesci, olovke i majice. Ja sam radije da nam tajnica bude osoba koja taj posao radi godinama, koja sjedi na svom radnom mjestu 8 sat i koja je dostupna vozacima. Makar se slazem da je rad ureda jedan veliki problem i mislim da ce uprava prvo tamo trebat ustrojit neka pravila, ali mislim da je to lakse sa osobom koja moze sjedit na jednom mjestu, nego uz osobu koja stalno negdje putuje i to jos na racun clanica i vozaca.

Eto, sada sam dosta rekao, vrlo vjerojatno i previse. Kako ste napisali, mozemo se vrtiti u krug, sazivati skupstine u nedogled, no jedno je sigurno, ko god da sazove iducu skupstinu to mora sa valjanim razlogom napraviti preko predsjednika, a ne lobirajuci i sa nelegitimnim dokumentima organizriati sastanke po Hrvatkoj, lobirati i prikupljati glasove. To se tako ne radi. Ured HMS-a je koliko ja znam uputio poziv na skupstinu svim clanicama, poziv za ovu skupstinu koja se spominje 23.02. moj klub prvi nije niti dobio. Adresa kluba je poznata, mail takodjer, no nikada nista nije stiglo niti u kaslic kod ulaznih vrata, niti u mailbox.

Rade se podjele a toga ne smije biti. Gospodin Pavlic je izjavio kako ce se bez obzria nalobiranja, bez obzria na ovu ili onu stranu, prema svim disciplinama, klubovima i vozacima postupiti isto, vazit ce isti kriteriji i nece biti favoriziranja. Postupat ce se prema pravilnicima i savjetovat ce se ljudi iz disciplina odnosno sportski odbor. Radit ce se za dobrobit svih. Ja iskreno nisam vidio da je g. Rogulic radio za dobrobit svih. U ostalom, da je, ne bi ovoliko disciplina i ovoliko klubova ispalo nezadovoljno.

Ono sto nije dobro, to je polovicno izlazenje na skupstine. Ako gospodin Rogulic legalno sazove skupstinu i izadje ponovo nadpolovicna vecina na glasanje, sigurno ce biti ponovo u njegovu korist, onda ova strana napravi to isto i tako u krug. Ovo sto se odrzalo u subotu, to je legitimno, a slijedeca legitimna skupstina moze biti samo putem podnasanja zahtjeva predsjedniku saveza pismenim putem nakon cega on ima pravo u odredjenom roku sazvat skupstinu. Pozivaju se sve clanice, svim clanicama se iznasa dnevni red i glasa se ako je tako po tom dnevnom redu. Ovo da se jedna strana sastaje na prvom katu a druga na drugom je totalna glupost, no bitno je da jedna ima valjane papire, a druga ili misli da ima ili maze oci drugima pokazivajuci im da ima. Ja cu vam sutra poslati slike gdje se jasno vidi da nadzorni odbor drzi zeleni karton u zraku za gospodina Pavlica, ko normalan moze uvjeravat javnost da taj isti nadzorni odbor podrzava ovu drugu stranu  :misli:
Evidentirano

Saša 69

• motori.hr
  • Administrator
« Odgovori #12 : 18. Veljača 2008, 22:38:00 »

I da, uvjeravanje nekih klubova u to da je dopis gradskog ureda o ponistavanju velikog dijela skupstine odrzane u 12. mjesecu falsifikat, i osporavat taj dopis koji je ovjeren od strane gradskog ureda, je krajnje smijesno.
Evidentirano

moto man

• **
« Odgovori #13 : 18. Veljača 2008, 23:08:12 »

Gradski ured je odlučio kako je odlučio i to je jedino legitimno.Hoće li opet Eškinja voditi sportski odbor koji je upravo radi njega postao marginalan ( sazvan za njegove vladavine 2 puta u 2007). Ili Peršin opet iz stare garde.Za Ivankovića prvi put čujem i to stvarno ne dolazi u obzir mada moram skrenuti pažnju da smo za tog čovjeka imali svaki tjedan pola sata na televiziji upravo zahvaljujući njemu.A Pavlic je potpisao za Gavrilovića i ekipu prije samo dva mjeseca .Za koga će taj potpisati za par dana.Isto kao i Ljeljak čiji potpis kao člana nadzornog odbora gledam pred sobom kojim verificira sa drugim članom skupštinu 23.02.Ljudi koji stvarno imaju ĐON umjesto obraza....i oni bi i tebi i meni i svima ostalima trebali osigurati pravila po kojima ćemo raditi?
Evidentirano

Koko

• Vozi: ...trenutno slini za paKLEnim
« Odgovori #14 : 18. Veljača 2008, 23:26:56 »

Članak 26.
-Predsjednik Saveza DUŽAN je u roku 30 dana sazvati sjednicu i na zahtjev:
    -najmanje trećine članica Saveza
    -Nadzornog odbora
    -Upravnog odbora
...naravno,moraju biti pozvane SVE članice(na vrijeme i da se to vidi-urudžbira-).Davno sam napisao da prva Skupština(12.mj.2007.) nije radila po Statutu i prekršila ga je u samom startu pri kandidaturi i izboru g.Gavrilovića.Da su onda stavili u dnevni red izmjenu Statuta(1.stavak kaže:predsjednik Saveza MORA biti građanin RH),to prihvatili,onda bi to bila druga prića.Sada govorit da je rješenje gradskog ureda falsifikat je u najmanju ruku smiješno.Bok.

Koko

« Odgovori #15 : 18. Veljača 2008, 23:33:13 »

2 moto man - sad vidim da si poslao post,dok sam ja svoj pisao.I tko sad saziva Skupštinu,Nadzorni?Bok.

Saša 69

• motori.hr
  • Administrator
« Odgovori #16 : 18. Veljača 2008, 23:34:43 »

Gradski ured je odlučio kako je odlučio i to je jedino legitimno.Hoće li opet Eškinja voditi sportski odbor koji je upravo radi njega postao marginalan ( sazvan za njegove vladavine 2 puta u 2007). Ili Peršin opet iz stare garde.Za Ivankovića prvi put čujem i to stvarno ne dolazi u obzir mada moram skrenuti pažnju da smo za tog čovjeka imali svaki tjedan pola sata na televiziji upravo zahvaljujući njemu.A Pavlic je potpisao za Gavrilovića i ekipu prije samo dva mjeseca .Za koga će taj potpisati za par dana.Isto kao i Ljeljak čiji potpis kao člana nadzornog odbora gledam pred sobom kojim verificira sa drugim članom skupštinu 23.02.Ljudi koji stvarno imaju ĐON umjesto obraza....i oni bi i tebi i meni i svima ostalima trebali osigurati pravila po kojima ćemo raditi?

Mislim da je gospodin Rogulic ipak od svih njih iz najstarije garde, a niti gospodin Eskinja, niti gospodin Persin, koje postujem i mislim iskreno da su pozitivci,  nece moci protiv ostatka upravnog odbora i protiv ostatka sportskog odbora, pogotovo zato jer ce se sada sve voditi transparentno i kroz medije, pa neka citaju sve clanice i neka znaju sto im se dogadja u savezu.
« Zadnja izmjena: 18. Veljača 2008, 23:55:57 Saša 69 »
Evidentirano

Saša 69

• motori.hr
  • Administrator
« Odgovori #17 : 18. Veljača 2008, 23:55:18 »

Isto kao i Ljeljak čiji potpis kao člana nadzornog odbora gledam pred sobom kojim verificira sa drugim članom skupštinu 23.02.Ljudi koji stvarno imaju ĐON umjesto obraza....i oni bi i tebi i meni i svima ostalima trebali osigurati pravila po kojima ćemo raditi?

Ako je gospodin Leljak potpisao i drugu skupstinu, time je sigurno prekrsio nekoliko clanaka statuta a mozda i zakona pa ce se i taj detalj sluzbeno provjeriti i prema rjesenju postupiti. Ono sto sma siguran, to je da smo imali jednu nelegitimnu skupstinu koja je donjela hrpu problema, ova zadnja je vodjena striktno po pravilima i uz nadzocnost odvjetnika. Svaka tocka je provjeravana dva puta i pazilo se doslovce na sve tako da je tesko netko moze osporiti. No da ne duljimo dalje, sve ce pokazat izvjestaj odnosno rjesenje gradskog ureda za sport u kojem ce se ova skupstina ili verificirati pa cemo imati i potvrdeno novo vodstvo ili se nece verificirati pa krecemo iz pocetka. Ja bi osobno najvise volio da svi budu zadovoljni ali mislim da je to u ovakvoj situaciji totalno nemoguce. Sa jedne strane imamo jednu radnu skupinu ljudi koju poznajemo i koja nam je u pretezno simpaticna, a sa druge strane imamo covjeka za kojega jos nisam cuo dobru rijec i neku pricu o nekom njegovom dobrom djelu vec sam se samo naslusao i nacitao o manipulacijama, i lobiranjima. To mi se ne svidja, a ono najbitnije, nikog od navedenih clanova uprave sa proslog izbora ne poznajem osim gospodina Pavlica koji je nakon mjesec dana rada gospodina Rogulica presao na drugu stranu jer je vidio kuda sve to vodi, i gospodina Šole za kojega sam cuo da je vec objavio da daje ostavku na mjestu clana urpavnog odbora. Mene samo cudi da sve ovo, sva ova prepucavanja trpi jedan Djuro Gavrilovic. Makar se svugdje spominjao kao pozitivac, i nigdje ga se nije vredjalo, cak dapace, ime mu se provlacikroz jednu pricu nabijenu losom energijom, losom karmom. Ja da sam toliko jak covjek i toliki ljubitelj svega ovoga, ja bi vec davno lupio sakom o stol, organizirao jedan grupni sastanak sa jednom i drugom stranom, pozvao medije i rijesio sve probleme pa makar potrajalo i citav dan. Taj me detalj stvarno cudi, kao da mu se presucuje sto se dogadja.
Evidentirano

Koko

« Odgovori #18 : 19. Veljača 2008, 00:04:38 »

Valjda još ni ne zna da nije predsjednik 8) :wink: .Bok.

Saša 69

• motori.hr
  • Administrator
« Odgovori #19 : 19. Veljača 2008, 14:58:20 »

Evo konacno reportaze sa slikama : http://www.motori.hr/HMS_kona_no_poslo_en__2203.html
Evidentirano

69

« Odgovori #20 : 19. Veljača 2008, 18:22:27 »

Glavno da se nešto izdogađalo i da se sada može krenuti dalje.

Po stoti puta,  valjda bude sada bolje.

Čekaj,    ...znači izdogađalo se je, ali se baš i ne može krenuti dalje?   :(

Nije moguće da će nekakvi sudovi morati odlučivati?    :shock:              Ludilo!

moto man

• **
« Odgovori #21 : 19. Veljača 2008, 20:00:07 »

Stvarno zanimljivo za pogledati.Kada Ljeljak ućini gaf onda je to sporadićni propustić kada novi član NO-a Mihaljević koji će ako ima boga ležati radi Gajića  ponovno zasjeda u vrh piramide i kada po tko zna koji put nisam uspio čuti i pročitati i jedan planirani zahvat ili akciju koje bi realizacija podigla nivo kvalitete i standarda utrka u nas sve postaje divno po sistemu kada pet puta izrećena laž postaje istina . HOĆE LI OVI OD SUBOTE DOGOVORITI JEDNOM TJEDNO BESPLATNI TRENING HR VOZAČIMA NA GROBNIKU , hoće li osigurati odvijanje barem dvije do tri škole za mlade vozače u disciplinama koje to preferiraju , hoće li osigurati novac koji je neophodan da bi se izbjegle kotizacije vozača pošto ćitam danas motoreviju Kemenović kao stari lav negoduje na iste. Eškinja naplati godišnje dnevnica da bi se odradile tri utrke i oko toga nitko niti rijeći , pa dajte malo i o tome.Zar taj novac pada s neba , ured saveza potroši 60% buđeta HMS-a i to je kao normalno ,a ne osiguravaju nam minimalan servis niti kao vozačima niti klubovima. Sada tek poćinjem biti svjestan da se to događa mome klubu i mojim vozačima ,a da neki možda i ne dijele istu sudbinu jer mi ipak nije jasno zašto se ne boriti i težiti ljudima koji moraju osigurati bolje dane za moto sport. Boli me za sve od Gavrilovića , Rogulića , Pavlica i sličnih tipova zanima me onaj koji će mi garantirati provođenje mjera koje će donijeti pravnu regulativu da subjekti koji to žele ulože novac u motosport i da vozači i klubovi od tih poteza mogu ostvariti napredak.Gledajući sliku sa skupštine moram samo reći ...jadno i jadnici,Ja ne želim da disciplina koju vodim živi u žabokrečini i da je osuđena na "velike utrke" na kraju sela moga.Voziti će se dečki u Supermotu sa savezom ili bez njega na naćin kako prilići vozačima radi kojih sve ovo i ima smisla.I još jedna stvar ...troje naših(opp)ide službenim letom na Fim konferenciju da nas bude više o trošku saveza ....jeli netko spominjao maloprije neke glupo plaćene dnevnice...
Evidentirano

Saša 69

• motori.hr
  • Administrator
« Odgovori #22 : 19. Veljača 2008, 20:33:41 »

G. Skendrovicu, ja ne vidim zasto dizete toliku prasinu i toliku galamu, pa nova upravo je na vlasti tek jedan radni dan a osobno znam da su vec poceli sa dogovorima i pregovorima. posto sam se i sam ukljucio u jedan veliki projekt koji bi trebao napraviti mali pomak, ne vidim nikakvog opravdanja vasim tvrdnjama.
Sto se tice dnevnica, jel vi znate koliko je g.Rogulic kojega podupirete u kratko vrijeme potrosio novaca ? Ja znam, bilo mi je dovoljno da sam saznao kako je nova internet stranica placena agenciji a u 3 mjeseca smo vidjeli smao naslovnu sliku. Ako ste onima dali tri mjeseca, dajte ovima barem tri tjedna prije nego pocnete sa optuzbama.

Sto se tice gospodina Mihaljevica i vaseg stava prema Gajicevoj nesreci. Vidim da uopce niste upuceni. Savez nije odobrio tu utrku mojem klubu, zasto nemam poima niti me zanima, znam da je u pricu bilo umjesano Oroslavje i to mi se sve brzinski zgadilo. Tada su u savezu sjedili drugi ljudi i svima je bilo samo bitno da se papirnato pokriju. Posto savez nije odobrio utrku, organizator nije bio niti jedan moto klub kao clanica saveza, nego agencija Diargo koja je potpisala sa svim vozacima ugovor. Nigdje nije bilo verifikacije staze nego samo savjetovanje od strane iskusnih vozaca. Posto je utrka vozena iskljucivo po pravilima agencije Diargo, a to je moglo biti i jedan sudac na stazi, vozaci su potpisali pristanak i prihvatili svu odgovornost sa ugovorom, grad je dopustio utrku, policija takodjer, staza je bila osigurana i to je to. Je li se savez u ovoj situaciji trebao i mogao postaviti drugacije, ne bi zelio komentirati, no jedno je sigurno, HMS, ljudi iz HMS-a nemaju nikakve veze sa Osijeckim motoringom niti sa ozljedom Gajica.
No da se ne vracamo na vec ispricane price, prije nego iznosite ovakve komentare, molio bi vas da ipak malo date vremena ljudima koji su sada dosli na vlast. Njihov mandat traje smao godinu dana do redovne skupstine, za razliku od prosle vlasti, tako da imaju kratko vrijeme za dokazivanje.

Sto se tice dnevnica, evo, kao medij cu zatraziti sutra od kabineta da mi daju ako je moguce kolike je dnevnice tko vadio iz proracuna saveza tokom proteklih godinu dana. Tko zna, mozda dobimo taj podatak pa se uvelike iznenadimo. Da je vas kandidat u kratko vrijeme potrosio 4500 Kn to svi znamo, jesu li ostali prije njega bili gori ili ne to trebamo vidjeti. Ja se smao sjecam da su mi kao predstavniku vozaca kada sma bio na verifikaciji staze u Krizevcima, ponudili dnevnicu od 200 Kn da je nisam htio uzeti. Sad jel tih 200 Kn nekanapuhana cifra za delegate saveza, ne bi zelio komentirati. O tim ciframa se u glavnom prica po pricicama rekla kazala.
Evidentirano

Saša 69

• motori.hr
  • Administrator
« Odgovori #23 : 19. Veljača 2008, 20:34:48 »

Sto se tice besplatne voznje po grobniku u popodnevnim terminima kao sto smo imali 2006. godine, g. Eskinja je rekao da ce to ove godine svakako napraviti. Posto sada sjedi i u upravi saveza, vjerujem da nece biti problema.
Evidentirano

moto man

• **
« Odgovori #24 : 19. Veljača 2008, 22:32:59 »

Stvarno te ne kužim Saša.Ni na jedan stav ne argumentiraš nego tućeš kako ti paše.Nije Rogulić moj kandidat kao što nije ni ova uprava.Eškinja , Pavlic , Peršin , Božić pa sve je to garnitura od jućer i prekjučer.Mihaljević o njemu je sve rečeno.Hvala na informacijama sa motoringa .Nikome nisam dao ni minute niti sam ja netko tko treba nešto davati.Ovi koje sam nabrojao godinama žare i pale samo su u rotaciji funkcija  i nisu nikakva svježa krv.A ovi od 12 mjeseca radi greške sa predsjednikom su u startu ukoćeni pa plan za 2008 nisu ni uspjeli predati.To je činjenica, i ne treba meni inputirati nikakvu pristranost dok god se jasno zna da sam ponavljam SOLO igrać.
Evidentirano
 Str: [1] 2 3 ... 14   Gore

Stranica je generirana za 0.168 sekundi uz 15 upita.