Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: [1] 2 3 ... 7   Dolje

Autor Tema: BEVERLY 250 TRAJNOST MASINE  (Posjeta: 11952 )

moviemaker

• **
  • Spol: Muški
  • Vozi: Beverly 400
BEVERLY 250 TRAJNOST MASINE
« : 10. Ožujak 2008, 09:42:01 »

Jedno pitanje koje vjerujem ne muci samo mene vec sve vlasnike Beverly-a i ostalih vecih skutera s kojima predpostavljam putuju i rade puuno kilometara godisnje. Ako radim 20000 km godisnje i redovito servisiram skuter, koliko zapravo godina ga mogu voziti bez vecih kvarova, a ako se pokvari ili masina rikne koliko zapravo to kosta, tj. sto se najprije pokvari i koliko kosta popravak. Da li je razumnije voziti i odrzavati ili npr. nakon 50000 kupiti novi ??
Molim forumase da napisu svoje kilometraze i iskustva s popravcima, kvarovima..itd.
Vjerujem da ce kvalitetna razmjena ovakvih podataka olaksati svima odrzavanje i dileme oko trenutka za zamjenu skutera.
Moj Beverly ima 23000 i do sada samo redovno odrzavanje ulje i filter na svakih 6000, i promjena potrosnih djelova. Na 18000 sam promijenio kuplung jer je kod laganog starta vec isao na zivac sa svojim tuljenjem, pa mi je dodijalo slusati, iako sam se vjerujem jos mogao voziti dosta tako.
Isto tako me zanimaju iskustva sa preradama i poboljsanjima, tipa promjene variomata, auspuhai sl. i ponasanje skutera nakon toga.
Hvala svima koji odluce podijeliti svoja iskustva !
« Zadnja izmjena: 21. Rujan 2009, 00:49:27 liberty »
Evidentirano

liberty

• Vozi: vozio 2 sada 4 kotača
Odg: BEVERLY 250 TRAJNOST MASINE
« Odgovori #1 : 10. Ožujak 2008, 10:37:59 »

par talijana je pisalo da je prešlo 50.000 km
u Motoreviji su pisali da je upravo to konstrukcijski vijek mašine 250

opet - jedan je talijan sa piaggio mašinom 500 prešao u godinu dana upravu tu kilometražu i jedino je mijenjao kuplung

stvarno, da mašina zariba - koliko dođe komplet nova za piaggio 250 ccm?

moviemaker

• **
« Odgovori #2 : 10. Ožujak 2008, 11:11:27 »

par talijana je pisalo da je prešlo 50.000 km
u Motoreviji su pisali da je upravo to konstrukcijski vijek mašine 250

opet - jedan je talijan sa piaggio mašinom 500 prešao u godinu dana upravu tu kilometražu i jedino je mijenjao kuplung

stvarno, da mašina zariba - koliko dođe komplet nova za piaggio 250 ccm?

Covjece, ako je 50000 konstrukcijski vijek te masine onda je to u prijevodu na moj vozni ciklus 2 godine voznje :(
koma, znaci da jos ovu godinu i komad iduce i mogu ga baciti u smetje ?

liberty

« Odgovori #3 : 10. Ožujak 2008, 11:14:02 »

tako je pisalo

vjeruj mi to i mene brine

ali s druge strane neki lik na typhoonu 50 2T u Italiji već bere preko 110.000 km pa eto...

moviemaker

• **
« Odgovori #4 : 10. Ožujak 2008, 11:20:55 »

Kako citam malo okolo, izgleda da su mi male sanse da nadjem nekoga tko je napravio vise kilometara od mene s Bevom :( pokrenuh topic nadajuci se da ce se naci netko tko je napravio 50000 ili vise pa da me ohrabri da je jos ziva makina. Kod nas ekipa ipak kupuje skutere za vozikanje do posla i placa i sl. ,a na za putovanja. Po svemu sudeci morati cu se prebaciti na neku saltalicu, grrr :(
Ma nije da toliko mrzim saltanje, nego su svi motori tako slozeni da su za one manje rastom,  a mi krakati neka se patimo, jer saltati u skvrcenom polozaju je akos, jedva sam otrpio polaganje ispita

liberty

« Odgovori #5 : 10. Ožujak 2008, 13:38:55 »

npr. neki lik je u engleskoj sa X9 napravio 90.000 milja i u trenutku pisanja još ga je vozio.

ne vidim o kojoj kubikaži se radi, pretpostavljam o 460 ccm.

uglavnom nek moj napravi i pola od tog (pola mašoine - pola puta :)) bio bi i više nego zadovoljan

koliko bi to bilo - oko 72.000 km - nice :palacgore:

karet

• **
  • Vozi: cestom uglavnom
« Odgovori #6 : 10. Ožujak 2008, 13:57:51 »

...nije iz vlastitog iskustva, ali dok sam vozio x9 180 na moj upit o trajnosti masine renomirani splitski serviser je rekao da ne brinem jer da ima par istih komada koji se jos voze a oko 100.000 km..inace "problematicna" leader masina..tako da.......
Evidentirano

liberty

« Odgovori #7 : 10. Ožujak 2008, 14:02:14 »

za tog 180 - jedan dečko ima na njemu 24.000 km
često viđam runnere 200 koji imaju preko 40.000 km
istina, ne izgledaju bogzna šta - ali lijepe su to kilometraže

ima i jedan liberty 50 4T koji ima preko 40.000 km
moj liberty 2T ima 21.000 km i još troši do 7,3 dcl ulja na 1000 km
a nije da mu je lako sa mojom težinom (istina plaši me pomisao što će biti sada nakon 3 mjeseca ne voženja istoga - samo paljenje svakih 15 dana i kratki đir)

ivan_m

• **
« Odgovori #8 : 10. Ožujak 2008, 14:15:51 »

moj runnerić 50 ccm iz 98. ima 110 000, jednom mijenjao ležajeve i prstenje... :wink:
Evidentirano
"I noga u guzicu je korak naprid"

damir_zgb

« Odgovori #9 : 10. Ožujak 2008, 16:38:43 »

da dobro pitanje i mene zanima kako bi bilo sa gilerom runner 200 vxr sa malossi variomatom.sto se tice perfomansi sto si pitao stavi variomat osjetit ces razliku a za auspuhe tocno neznam ali kolko sam citao za svoj motor za neku spulju ja mislim da bodis samo zvuk koji bi meni dopizdio nakon nekog vremena a perfomanse s njim mozes dobit ako sve tocno postelas,ja tak mislim..
Evidentirano
Znas da Zagreb ima ludi ugled mrze te di god dodes ako velis da si purger
al' mislim da samo briju na ljubomoru digni ruke ako volis metropolu

batak-rab01

• *
  • Vozi: sr 172 sad a bilo je toga jako puno 2t je zakon
« Odgovori #10 : 10. Ožujak 2008, 17:34:50 »

moj je beverlj krepo imao je 15000 km vise nije palio imao je 2 god taman garancija istekla a na njemu je bio auspuh 4 road  tako da sam se razocarao u te beverly uzas
Evidentirano
a aha aha ha ha kakvih umisljenih budala ima

gusta

• Gost
« Odgovori #11 : 10. Ožujak 2008, 17:42:05 »

moj je beverlj krepo imao je 15000 km vise nije palio imao je 2 god taman garancija istekla a na njemu je bio auspuh 4 road  tako da sam se razocarao u te beverly uzas
Sta su rekli na obdukciji? Od cega?
Evidentirano

batak-rab01

• *
  • Vozi: sr 172 sad a bilo je toga jako puno 2t je zakon
« Odgovori #12 : 10. Ožujak 2008, 17:46:13 »

da je to od auspuha ovo ono ma duga i jako glupa prica prodal sam ga takvog, mislim da na skutere 4t se ne isplati stavljat nis dodatno serija je majka 
Evidentirano
a aha aha ha ha kakvih umisljenih budala ima

damir_zgb

« Odgovori #13 : 10. Ožujak 2008, 17:56:39 »

e pa tak i ja mislim kaj se tice auspuha,ovak serijala najbolje,jedino variomat i to je to.il auspuh stavit ako ti je motor slozen tip top
Evidentirano

Jandro

• **
  • Vozi: Gileru Runner VX
« Odgovori #14 : 10. Ožujak 2008, 19:12:21 »

ma kakvih 50000km, to su gluposti

uz pravilno održavanje i dobro ulje te mašine rade puuuno više

znam za jednog s full nakitanim vx-om i mašina je vozila 50000km, da je seriska bila durala bi 100000 sigurno
Evidentirano
4T powaaa

moviemaker

• **
« Odgovori #15 : 10. Ožujak 2008, 20:57:46 »

Pa valjda ce se javiti netko tko ima vise od 50000 km predjenih sa Beverly 250, ako ne onda cu to biti ja za godinu dana  :wink: ukoliko ne trzim nesto u medjuvremenu, a upravo zbog kilometraze i upitnosti trajanja skuter makina, poceo sam brijati po motorima. Pitanje je takodjer da li je uopce kubikaza kakav faktor u trajnosti, tj. utice li npr. ako imas Bev 500 pa ga laganije vozis naspram Bev 250 i vise gasa ili je to svejedno. U svakom slucaju nakon malo mozganja o toj temi vise se ne osjecam tako lagodno kao prije pri pomisli da vec imam 23000 km a mislim putovati. Hmm, sto ako me ostavi negdje u pustari ??

moviemaker

• **
« Odgovori #16 : 10. Ožujak 2008, 20:59:37 »

Covjece pa to je uznemiravajuce !! Krepao na 15000, pa kaj mu se desilo ??? Koja cijena popravka ?? Daj prosvijetli nas malo !
Pa kak moze spulja unistiti motor nek mi netko to objasni ?!?

gusta

• Gost
« Odgovori #17 : 10. Ožujak 2008, 23:23:42 »

Koliko se ja kuzim u 4T masine (a s njima sam i kopam po njima vec 20 godina) otvorena spulja na serijskom motoru nemoze napraviti nikakvo zlo, nejde nista sporije, a upitno je jel ide nesto brze, jedina stvar koju treba promjeniti kad se stavi otvoreni ausuph je dizna i protok zraka da bi to bilo onda 100% svrhe. Ako ne, nikome nista. Samo se dobije rondanje... I kak to onda moze strgat' masinu? Gluposti. Brijem ja da si ti ostao bez ulja ili ti je zakipila masina pa se sve spojeb...
Evidentirano

Jandro

• **
« Odgovori #18 : 11. Ožujak 2008, 00:01:39 »

Koliko se ja kuzim u 4T masine (a s njima sam i kopam po njima vec 20 godina) otvorena spulja na serijskom motoru nemoze napraviti nikakvo zlo, nejde nista sporije, a upitno je jel ide nesto brze, jedina stvar koju treba promjeniti kad se stavi otvoreni ausuph je dizna i protok zraka da bi to bilo onda 100% svrhe. Ako ne, nikome nista. Samo se dobije rondanje... I kak to onda moze strgat' masinu? Gluposti. Brijem ja da si ti ostao bez ulja ili ti je zakipila masina pa se sve spojeb...

potpis!!

te koji mi kažu da mi zbog preotvorenog auspuha budu ventili izgorili i zacviko motor najrađe bi poslo u pimpek
nema njemu šta bit

isto i ovi šta ima riknu 4t mašine na 15 il 20tkm, dečki svaka čast, ja neznam šta im vi radite
Evidentirano
4T powaaa

Jandro

• **
« Odgovori #19 : 11. Ožujak 2008, 00:06:00 »

Covjece pa to je uznemiravajuce !! Krepao na 15000, pa kaj mu se desilo ??? Koja cijena popravka ?? Daj prosvijetli nas malo !
Pa kak moze spulja unistiti motor nek mi netko to objasni ?!?

šta se ti tak brineš i ispitavaš u trajnost mašine
imaš super skuter i mašinu koja još puuuno km može napraviti, ja sa svojim ovog ljeta radim turu po cijeloj hrvatskoj kojih 2000+km s tim da je vx sa većom kubikažom i full otvorenim auspuhom i ima sad 17000km i ništ nebudem mijenjao na njemu prije tog velikog puta i bez ikakve greške bude to sve pretrpio
inaće, otvoreni auspuh sam stavio na kojih 800km, još se ni ni razradio skuter i na 16000km sam mašinu skino dolje i ventili ko novi, glava i sve, nisu se ni trunke raštelali ventili, sve u vrhunskom stanju, a dok se sjetim priča po ss-ui prije da se ventili raštelavaju, klipovi i ventili gore zbog auspuha, ma jooj  :palacdolje:

ak te je strah te mašine onda prodaj skuter i kupi golfa dvojku 1.6 dizel i vozi se bez straha da te gdje ostavi

to je mašina nova, puno ccm malo konja, nije isforsirana, direktno ubrizgavanje, ide, malo troši, pa gdje ćeš bolje
Evidentirano
4T powaaa

moviemaker

• **
« Odgovori #20 : 11. Ožujak 2008, 07:14:41 »

Ma nije da mi je to sada paranoja, ali kao prvo ne znam rostati sam po masini, niti sam se ikada upustao u takve stvari, ne znam cak niti ulje sam promijeniti, iako bih makar to rado naucio. Ovisim o servisima i serviserima, pa sto oni naprave ako je istina da naprave sve sto kazu. Kako je makina lijepo do sada radila, namjeravao sam se upustiti u jednu vecu avanturu, tj. malo veci put preko Italije dole na jug pa malo u Afriku, pa natrag do Francuske i sl. Sada kada malo o tome razmisljam mislim da cu prvo promijeniti stroj, kupiti Bev 400 ccm ili neki motor tipa Suzuki DL 650. Ili cak Peugeot Geopolis 400. Lijep mi je, a Bev 400 se sad bude prodavao samo Tourer izgleda a on mi je ruzan s onom lampom kao Bev 500

damir_zgb

« Odgovori #21 : 11. Ožujak 2008, 07:29:08 »

ja mislim da je dobro jandro rekao,bez brige il kupi gola II, :LOL:,e jendro kakvu ti mislis avanturu po hrvatskoj radit?
Evidentirano

moviemaker

• **
« Odgovori #22 : 11. Ožujak 2008, 07:49:14 »

ja mislim da je dobro jandro rekao,bez brige il kupi gola II, :LOL:,e jendro kakvu ti mislis avanturu po hrvatskoj radit?

Hvala na savjetu, ali vec imam auto ( Suzuki SX4), ali uglavnom skuplja prasinu ispred zgrade, tak da se ne bi u golfu vozil   :wink:

damir_zgb

« Odgovori #23 : 11. Ožujak 2008, 08:17:09 »

ma znam da nebi da imam neznam koji auto i da imam motor mislim da bi mi auto stajal sa strane
Evidentirano

Jandro

• **
« Odgovori #24 : 11. Ožujak 2008, 10:45:49 »

obić ju malo uzduž i poprijeko
Evidentirano
4T powaaa
 Str: [1] 2 3 ... 7   Gore

Stranica je generirana za 0.117 sekundi uz 16 upita.