Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 2 [3] 4 5 ... 7   Dolje

Autor Tema: BEVERLY 250 TRAJNOST MASINE  (Posjeta: 11952 )

moviemaker

• **
  • Spol: Muški
  • Vozi: Beverly 400
Odg: BEVERLY 250 TRAJNOST MASINE
« Odgovori #50 : 11. Ožujak 2008, 20:05:48 »

Jandro zakoon si  :palacgore:

dani83

• **
  • Vozi: mazdu 323f
« Odgovori #51 : 11. Ožujak 2008, 20:37:06 »

kolko onda može runner50 preć? navodno 40 000-50 000km? po ovom šta vi pišete baš i ne
Evidentirano
vozi brzo da ne gutas prašinu

Prodajem autoradio sony cd i zvučnike sony 2*45w

stonder

• *
  • Vozi: X7
« Odgovori #52 : 11. Ožujak 2008, 21:27:18 »

kolko onda može runner50 preć? navodno 40 000-50 000km? po ovom šta vi pišete baš i ne

ja mislim da moze .... bez problema  :palacgore:
Evidentirano

markopic

• *
« Odgovori #53 : 11. Ožujak 2008, 22:40:12 »

Marko - sa čim si sve imao probleme?

Prednja vilica mi je dva puta pustala ulje na semeringu (potrebna zamjena obje vilice), pumpa za benzin mi je pukla pa je bacala benzin sastrane po motoru u voznji, sonda za ubrizgavanje (negdje u rasplinjacu) se zamazala pa se skuter gasio pri naglijem dodavanju gasa (sto je bilo izuzetno opasno u situacijama kad se moras izvuc negdje, npr. izmedu auta), te mi je puknuo saraf koji drzi zadnji amortizer (i onu stangu koja ide na kuciste motora) pa je skuter sjeo u voznji. I naravno, jedno dva, tri puta sam moro mjenjat akumulator.

Marko
Evidentirano

Jandro

• **
  • Vozi: Gileru Runner VX
« Odgovori #54 : 11. Ožujak 2008, 23:30:48 »

Prednja vilica mi je dva puta pustala ulje na semeringu (potrebna zamjena obje vilice), pumpa za benzin mi je pukla pa je bacala benzin sastrane po motoru u voznji, sonda za ubrizgavanje (negdje u rasplinjacu) se zamazala pa se skuter gasio pri naglijem dodavanju gasa (sto je bilo izuzetno opasno u situacijama kad se moras izvuc negdje, npr. izmedu auta), te mi je puknuo saraf koji drzi zadnji amortizer (i onu stangu koja ide na kuciste motora) pa je skuter sjeo u voznji. I naravno, jedno dva, tri puta sam moro mjenjat akumulator.

Marko

sve mi to tu jako čudno

su ti to u servisu sve slagali?
Evidentirano
4T powaaa

gusta

• Gost
« Odgovori #55 : 12. Ožujak 2008, 00:31:45 »

To je bio IE model? Ubrizgavanje?
Evidentirano

damir_zgb

« Odgovori #56 : 12. Ožujak 2008, 07:42:02 »

jandro ak mene pitas dal sam za naravno da jesam:-))
Evidentirano
Znas da Zagreb ima ludi ugled mrze te di god dodes ako velis da si purger
al' mislim da samo briju na ljubomoru digni ruke ako volis metropolu

markopic

• *
« Odgovori #57 : 12. Ožujak 2008, 09:51:24 »

sve mi to tu jako čudno

su ti to u servisu sve slagali?

zasto cudno? sve je radeno samo u ovlastenom servisu.
Evidentirano

Jandro

• **
  • Vozi: Gileru Runner VX
« Odgovori #58 : 12. Ožujak 2008, 13:22:49 »

zasto cudno? sve je radeno samo u ovlastenom servisu.

gle, semerinzi u vilicama se daju promijenit, imaš set za reparaciju kolko znam, složiš to i ko novo bude, nemoraju nove vilice ić
onda pumpa goriva da pukne, i takve stvari mi jako čudno
da te nisu oni zmuljali? jel jebo servis, tam dok idem s motorom sam problemi

jesi bar dobio nazad to šta su mijenjali?
Evidentirano
4T powaaa

markopic

• *
« Odgovori #59 : 12. Ožujak 2008, 15:19:32 »

gle, semerinzi u vilicama se daju promijenit, imaš set za reparaciju kolko znam, složiš to i ko novo bude, nemoraju nove vilice ić

onda pumpa goriva da pukne, i takve stvari mi jako čudno
da te nisu oni zmuljali? jel jebo servis, tam dok idem s motorom sam problemi

jesi bar dobio nazad to šta su mijenjali?

Rekli su da se mogu promjenit semerinzi, al da je zbog konstrukcije vilice upitno kolko ce drzat. A i to su mjenjali pod garancijom, tak da vjerujem da nebi da nije bilo nuzno.
Sto se pumpe goriva tice, to je ona pumpa koja tjera gorivo iz rezervara, raspukla se na pola, ja osto na cesti bez benzina (jer je motoric tjero gorivo sastrane van), vidio u servisu cim su je skinuli da je puknuta, tak da nema sumnje.
Da, slazem se da 'je** servis' posebno kad vidis kak izgledaju ovlasteni servisi i djelovi motora razbacani po podu radione :(
Al bez obzira, svi problemi koje sam imo su bili uzrokovani losim djelovima. Sa navodno uobicajenim mjesanjem ulja i benzina nisam imo problema jer sam svakih 3k km mjenjo ulje.

Marko
Evidentirano

stonder

• *
  • Vozi: X7
« Odgovori #60 : 12. Ožujak 2008, 18:43:59 »

raspitao sam se malo u prijatelja .....

beverly 200

70000 km ... nikakvih vecih problema !

Samo mu je jednom ulio gorivo u karter, kaze samo ga dobro zagrij prije polaska i neces imat problema !
Evidentirano

Ghoul

• *
  • Vozi: Gilera Runner 70 malossi
« Odgovori #61 : 12. Ožujak 2008, 19:16:45 »

to je pak nepoderivo! mislim, ne znam za serijsku masinu, ali kod nabrijane sa gusanim base kitom, ako ga forsiras non stop, klip izdrzi oko 13-15 000 km....svakih 5000 km radis kontrolu koju imas u uputstvima, znaci provjera remena, rolica, ulja u prijenosu...jedino oko kocnica je preporucljivo otic kod majstora...

ali ne kuzim vas sa 4T masinama kaj se brinete??
ja znam da meni nebi bil uopce bed ic sa svojim 2T prdekalom od 70 ccm bilo kam u Hrvtaskoj...ajd jedino zbog komfora...ali svako malo idem s njim u Zagorje i za Varazdin i natrag...imam 7 gramske rolice gore sa zelenim federom i drzi komotno putnu brzinu od 85 km/h...

tak da za neke 4T masine od 250 na dalje uopce nije greda ic nekam u inozemstvo...sam se prije puta sve provjeri dal je tip top i deeeri...
Evidentirano
When I was a young man I found out, that if you hurt somebody, they'll leave you alone!

Jukonja

• *
  • Vozi: DorsoTiGaUguro ABS
« Odgovori #62 : 13. Ožujak 2008, 23:59:53 »

eh su neki nadrobili ovdje.

prvo, nikakvo grijanje na mjestu nije pozeljno, dapače, iznimno je štetno jer je podmazivanje jako jako loše dok je mašina hladna i radi na leru; klizni ležaj na niskim okretajima sa uljm visoke viskoznosti (trenja fluida) = ne funkcionira. uglavnom, upališ motor, pustiš nek odradi 5~10 sekundi da ulje procirkulira (taman da zatvoriš garažu, kapiju whatever) i polako voziš (bez puno gasa) dok se ne zagrije. laganom vožnjom silom tjeraš ulje na mjesta gdje se na leru inače slabo podmazuje. obavezno pazi na to da ne bi jednoga dana čuo zvukove iz mašine.

kad se zagrije, tak je svejedno jel ga ganjaš u blokadi ili voziš ko penzioner; itak je najgore za motor dok stoji, bilo ler, bilo famozno turiranje.

drugo, ne vidim razloga zašto ti motor ne bi izdržao npr. 300.000km (tristo tisuća)? uz redovne servise, naravno, čak i one gdje se mašina otvara.

misliš da se cijeli tim inženjera nije pobrinuo da napravi što bolju mašinu u svakom pogledu, po kriterijima koji su im bili zadani (npr. pouzdanost i ekonomičnost)? poanta je to da motor nema razloga da te ostavi na cesti, ako te i hoće ostaviti, jako rano će ti pokazivati znakove za to (povećana potrošnja ulja, čudna svjećica, istrošeni remen/rolice...)

nemoj se niš sekirat, samo sedi i vozi, ako ti do sada nije pravio probleme, onda ni neće.

košarka!   :D
Evidentirano

moviemaker

• **
« Odgovori #63 : 14. Ožujak 2008, 16:24:02 »

Vidim da se topic pokrenuo i drago mi je da ste se odazvali, ali jos uvijek nisam dobio od nikoga pouzdan info tipa gle ja sam napravio s tom i tom makinom 100000 i pokvarilo mi se to i to a promijenio sam to i to...
Kako bilo, ja sam danas dogovorio kupovinu Beverly-a 400ccm, pa cu ipak nekako lezernije odradjivati tu kilometrazu nego na 250ccm :)
Kako mislim da ce mi to biti trajnije rjesenje onda cu nastojati izvjestiti vas sve ako ne na ovom mjestu onda cu otvoriti novu temu i napisati iskustva nakon 20000, pa nakon 30000, pa 40000, 50000......pa dok se ne desi neki jaki raspad :)
Do tada jos uvijek cekam nekog entuzijastu da naleti ovdje i razveseli me pouzdanom informacijom da je s Beverlyem 250 napravio 100000km, ali iz prve ruke a ne rekla kazala tipa moj frend zna jednog frenda koji ima frenda koji je navodno napravio 50000km

liberty

• Vozi: vozio 2 sada 4 kotača
« Odgovori #64 : 14. Ožujak 2008, 16:36:35 »

novi ili stari 400?

liberty

« Odgovori #65 : 14. Ožujak 2008, 16:38:40 »

evo moja iskustva sa 250 u 13.500 km

- do sad riknula samo žaruljica u desnom retrovizoru
- opustila se jedna (mi kažemo braga) obujmica na sustavu za hlađenje i to na cca 7.000 km

shvatio sam da je ovaj 1. kvar bila greška servisa.
naime kako da bi resetirali putno računalo moraju skinuti desni retrovizor - nisu to lijepo posložili
(oni su tvrdili da se izvukla žica, a desilo se 10 minuta nakon što sam preuzeo skut sa servisa)

moviemaker

• **
« Odgovori #66 : 14. Ožujak 2008, 16:42:54 »

novi ili stari 400?

Polunovi :) kak reci da je stari kada ima 3500km i kupljen je u 7. mjesecu prosle godine ?

moviemaker

• **
« Odgovori #67 : 14. Ožujak 2008, 16:47:17 »

novi ili stari 400?

Gledao sam oglasnik o javio se covjeku i nasli se da probam makinu kad ono ispadne da se znamo preko zajednickog frenda :)
Eto mogao sam ga na povjerenje vec danas voziti ali ne znam kuda bi s tri skutera, jer imam Piaggio fly150ccm, kao iz ducana koji prodajem vec se i ne sjecam od kada, a nemrem ga prodati. Kupih ga prije godinu dana, napravio 2000km u mjesec dana i kupio Beverly.Platih ga 18000kn na akciji (bio je preko 20000) a sada ga poklanjam za 12000 i nema nikoga a makina je nedirnuta bas kao u ducanu.
Imam Beverly 250 i gdje da jos stavim Bev 400 ?
Hajde nadjite mi nekog da ga usrecim sa super skuterom za sitnu lovu

liberty

« Odgovori #68 : 14. Ožujak 2008, 16:48:43 »

pa super.
obrati pozornost samo na 1 stvar:
na talijanskom forumu se iskristaliziralo da ta kapecitetnija mašina ipak troši pod normalno malo ulja pri žešćoj vožnji (računaj i do 1 dcl na 1000 km)
kako ti voziš puno km i to otvorene ceste - uzmi to u obzir.

isto tako kažu da ulje treba biti što je moguće više prema max. oznaci na mjeraču.

moviemaker

• **
« Odgovori #69 : 14. Ožujak 2008, 16:59:43 »

Muchos gracias amigo :) pitao sam malo ekipu koju sam sreo da djira tu makinu i do sada nisam cuo takvo sto od nikoga ali pripaziti cu svakako, jer ga ovaj puta nemam vise za sto mijenjati pa zelim da traje duuugooo, makar 200000km :)

liberty

« Odgovori #70 : 14. Ožujak 2008, 17:10:40 »

obzirom da je taj model popularan među članovima talijanskog foruma beverlyclub -
to je njihov tip

oni se jedino žale na kočnice koje su praktički (ne u potpunosti) na razini modela 250 koji je ipak malo više od 30 kg lakši

ostalo sve 5 - neki su gradili onaj veći vjetrobran s 250
lijepo mu stoje i bočni koferi.
možda je malo šasija sklonija uvijanju od 250 jer je iza teži (mašina jednako teška kao ona 500 - dakle preko 30 kg isključivo iza na stražnjem kotaču)
preporučam da stegneš stražnje amortizere na 3. po jakosti (znači 2. po redu) navoj

liberty

« Odgovori #71 : 14. Ožujak 2008, 17:12:56 »

malo je skloniji buci remena zbog ostataka koji opadnu s njega uslijed potrošenosti
- 2 ili 3 jača starta i oko toga i nema onoliko filozofije koliko talijani o tome pričaju

potrošnja mu je na otvorenoj cesti i samo 4-4,5 litara

samo pazi u dužim zavojima, stražnji kraj miješa više od 250 (koji ustvari ne miješa)

moviemaker

• **
« Odgovori #72 : 14. Ožujak 2008, 17:37:58 »

Jako puno informacija, hvala  lijepo. Kocnice sam danas isprobao i mogu reci da koce bolje nego na mojoj 250-tki, a vjetrobran sam mislio mijenjati ali kada sam danas shvatio da onaj mali manje stiti od puhanja ali zato nema turbulencija od kojih mi kod ovog viseg kaciga drma lijevo-desno pri brzinama preko 110, mislim da niti necu to dirati. Ovo oko remena ne kuzim bas, ali u svakom slucaju mislim ga bas kao i 250-tku redovito servisirati a malo vise voditi racuna o kontroli ulja dok ne utvrdim cinjenice. Ovog od 250 nisam uopce gledao izmedju dva servisa. Samo sam jednom kontrolirao ulje ali to se tako slabo vidjelo da i nisam bio siguran sto sam izmjerio :)
Ma, u svakom slucaju ne vjerujem da moze biti losiji od Beverly-a 250, a ako bude problema uvijek ga mogu i zamijeniti za nesto drugo, jednoga dana.

moviemaker

• **
« Odgovori #73 : 14. Ožujak 2008, 17:41:35 »

malo je skloniji buci remena zbog ostataka koji opadnu s njega uslijed potrošenosti
- 2 ili 3 jača starta i oko toga i nema onoliko filozofije koliko talijani o tome pričaju

potrošnja mu je na otvorenoj cesti i samo 4-4,5 litara

samo pazi u dužim zavojima, stražnji kraj miješa više od 250 (koji ustvari ne miješa)

U zavojima ionako uvijek pazim, jer imam losa iskustva s njjima jos od djetinjstva :)
Uvijek izbjegavam naginjanje, a ulazim s pola onoga sto bih mogao, pa imam rezerve uvijek.
Istestirati cu ga svakako, i hvala na preporukama, a amortizere nisam nikada dirao ni na 250 pa je sve bilo ok.
Vidjeti cu kako bude. Kada budem vozio curku kako da ih onda nastelam ?

liberty

« Odgovori #74 : 14. Ožujak 2008, 17:46:01 »

na najtvrđe ili na ovaj zubac koji sam ti napisao - obavezno ako ste u 2.

250 se i dalje pokazao kao najuravnoteženiji odabir za beverlya, ali 400 ima krajnu brzinu 155 kmh i dojmljiva međuubrzanja iznad 80 kmh

koči malo bolje jer mi se čini da je ispred brembo.
 Str: 1 2 [3] 4 5 ... 7   Gore

Stranica je generirana za 0.132 sekundi uz 15 upita.