Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 ... 12 13 [14] 15 16 17   Dolje

Autor Tema: BMW R1200GS ADVENTURE  (Posjeta: 28738 )

Lolo

• **
  • Spol: Muški
  • Vozi: BMW F650 GS Dakar
Odg: BMW R1200GS ADVENTURE
« Odgovori #325 : 26. Srpanj 2010, 00:19:35 »

S obzirom gdje se i kako vozio nije ni čudo, ali da je BMW u pitanju to bi onda bio već vrlo veliki problem, barem za pojedince. Ova već pomalo sjeda glava je naučila da nema robe koja se ne kvari.
Evidentirano

Kameni dj

• Vozi: Đamahu
« Odgovori #326 : 10. Kolovoz 2010, 12:24:11 »

Imam 800 i 1200. 800 sam uzeo u 8. mjesecu prošle godine i od tada sam napravio oko 8.000 na malom i parsto km na velikom.  :wink:

Očito te očarao onaj 800 što vozi onaj englez Colebatch sa Advridera :wink: :palacgore:!
eno ga opet luduje,samo sada je krenuo iz Magadana malo se provozati po "koščatoj cesti" :mrgreen:!(u solidnom ženskom društvu 8)
Evidentirano
zapad je zakon....istok je izazov!     

za sve treba bar malo kompresije....MK Kompresija Đakovo

Pudla

• Vozi: BMW F 800 GS, BMW R 12000 GS
« Odgovori #327 : 10. Kolovoz 2010, 17:54:41 »

Očito te očarao onaj 800 što vozi onaj englez Colebatch sa Advridera :wink: :palacgore:!
eno ga opet luduje,samo sada je krenuo iz Magadana malo se provozati po "koščatoj cesti" :mrgreen:!(u solidnom ženskom društvu 8)

Ono je 650, makar mislim da su samo rama i mašina original.  :wink: BMWi su u familiji 50ak godina, tak da to nema veze sa Colebatchom, ali da je lik car... je.  :mrgreen:

Kameni dj

• Vozi: Đamahu
« Odgovori #328 : 13. Kolovoz 2010, 12:10:02 »

Ono je 650, makar mislim da su samo rama i mašina original.  :wink: BMWi su u familiji 50ak godina, tak da to nema veze sa Colebatchom, ali da je lik car... je.  :mrgreen:

Jep,nabacano je tu svega i svačega :misli:..gledam ovu rutu kojom idu i nemogu si zamisliti da su na velikom GS-u....i ova dva mala(bmw i ktm) na nekim djelovima puta imaju višak kilaže,sa velikim bi bila prava muka....
mislim da je mali 800 prava mjera za adv putovanja-dovoljno snažan s malom težinom :palacgore:
Evidentirano
zapad je zakon....istok je izazov!     

za sve treba bar malo kompresije....MK Kompresija Đakovo

nba163

• **
  • Vozi: HD - Heritage Softail, BMW R1200GS
« Odgovori #329 : 29. Kolovoz 2010, 05:13:34 »

Evo samo da se pohvalim da sam zakapario GS-a, obicnog ne adventure-a....  Dobio sam ga dosta povoljno al cu morat malo ulozit u njega jer su neke plastike apsisale (ne znam kak se to drugacije kaze...onak kad crna izbljedi od sunca!?). 

I imam jedno pitanje za vas vozace BMW-a, dali ima netko od ovih decki sto rae kod Tomica da radi servise sa strane po jeftinijoj satnici i to.  Ako ima bio bi zahvalan ako netko moze poslat neki kontakt ili nesto na PP.  Treba mi da znam di cu servisirat motor kad ga kuci dovezem  :mrgreen:

P.s. nece slike da uploda, pa cu ih probat stavit u sljedeci odgovor...
Evidentirano
Znam dovoljno da znam da nista ne znam dovoljno!

nba163

• **
« Odgovori #330 : 29. Kolovoz 2010, 05:35:04 »

Evo par slika...
Evidentirano

davor_77

• **
« Odgovori #331 : 29. Kolovoz 2010, 09:30:19 »

Čestitka.
Na fotkama se baš i ne vidi neki problem s plastikom. Ako je to ne lakirana plastika, probaj s nekim sredstvom za njegu iste. Tih sprejeva ima svugdje za kupit, i rezultat je odličan.
Više me interesira, dali treba mijenjati gumene manžete? Koliko je to komplicirano (čitaj skupo)?
Evidentirano

nba163

• **
« Odgovori #332 : 29. Kolovoz 2010, 15:10:58 »

Čestitka.
Na fotkama se baš i ne vidi neki problem s plastikom. Ako je to ne lakirana plastika, probaj s nekim sredstvom za njegu iste. Tih sprejeva ima svugdje za kupit, i rezultat je odličan.
Više me interesira, dali treba mijenjati gumene manžete? Koliko je to komplicirano (čitaj skupo)?

Ma od plastika je samo ovaj poklopac na cilindru di su svijcice poblijedio i jedna plastka ispod sica ali ona jedva da se i vidi...a ove manzete ce biti i najvei problem...same one nisu tako skupe, nekih 120$ ali treba 3 radna sata da se promjene....Uglavnom moram jos negdje oko 1500$ dat za service i promjenu tih par djelova....I opet ponavljam nije nista tak preskupo osim radnih sati koji ce me kostat skoro 1000$!!! Al to hocu napravit pa da sam miran onda.

Imam grijane rucke na tom motoru i dosta su se istrosile pa bi ih mjenjo, pa me zanima dali ima kakvih zamjesnkih mozda?  nije mi zbog cjene nego cisto ovak da vidim sta se nudi...
Evidentirano

Elias

• Vozi: 2002 K1200RS i 2003 Scarabeo125
« Odgovori #333 : 30. Kolovoz 2010, 13:55:56 »

Čestitke na motorinu, samo polako i sredi to da valja. :palacgore:
Evidentirano
Država je NAJVEĆI neprijatelj naroda!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=rmfezDOSd2g

nba163

• **
« Odgovori #334 : 31. Kolovoz 2010, 00:40:22 »

Čestitke na motorinu, samo polako i sredi to da valja. :palacgore:

Fala, Fala... Sredit cemo sve, ima da izgleda ko nov  :mrgreen:

Jos niko nis o servisiranju nije javio....Vald te GS-ove netreba ni servisirat  :mrgreen:  :LOL:

Nego jos jedno pitanje...Koje od enduro gumas stavit na motor? 
Evidentirano

John

• **
  • Vozi: Zujavca,sanja BeeMWea
« Odgovori #335 : 31. Kolovoz 2010, 09:52:39 »

Lip motorić,a koliko je star??
Evidentirano
ride it ...... BMW

Pudla

« Odgovori #336 : 31. Kolovoz 2010, 12:06:48 »

Imaš Continental TKC 80 i Metzeler Karoo (T), to su ti jedine "tubeless knobbies" u dimenzijama za velikog GSa. Dosta ljudi voli i Heidenau K60 (ako ih uspiješ nabaviti), baš se ovih dana spremam staviti K60 na malog GSa. Problem sa TKC i Karoo je da izdrže oko 4-5.000 asfalt/makadam vožnje. Meni su Karoo (T) super na 800, na 1200 se nikako nisam mogao naviknuti, imao sam osjećaj da se cijeli motor "njiše" na čepovima.

Za "pravi" enduro si kupio krivi motor.  :wink:

Sve što te ikada može zanimati o GSu imaš ovdje: http://www.advrider.com/forums/forumdisplay.php?f=3

nba163

• **
« Odgovori #337 : 31. Kolovoz 2010, 14:17:29 »

Lip motorić,a koliko je star??

Motor je 2005  godiste al je dosta uscuvan....
Imaš Continental TKC 80 i Metzeler Karoo (T), to su ti jedine "tubeless knobbies" u dimenzijama za velikog GSa. Dosta ljudi voli i Heidenau K60 (ako ih uspiješ nabaviti), baš se ovih dana spremam staviti K60 na malog GSa. Problem sa TKC i Karoo je da izdrže oko 4-5.000 asfalt/makadam vožnje. Meni su Karoo (T) super na 800, na 1200 se nikako nisam mogao naviknuti, imao sam osjećaj da se cijeli motor "njiše" na čepovima.

Za "pravi" enduro si kupio krivi motor.  :wink:

Sve što te ikada može zanimati o GSu imaš ovdje: http://www.advrider.com/forums/forumdisplay.php?f=3

Pardon krivo se izrazih za gume...Jos sam novi u ovom svemu pa ce mi trebat dok se naviknem na sve  :mrgreen:  Mislio sam rec Dual sport gume (meni je jos uvjek sve to Enduro...hehe).  Tu sam gledo malo po internetu pa neki hvale Metzelere tourance, neki neke Dunlopove i tako.

Nego hvala za link, vec sam ja malo bio gledo po tom advrider forumu razne stvari... A reci jel vozis motore kod tomica na servis ili?

Evidentirano

Pudla

« Odgovori #338 : 31. Kolovoz 2010, 19:19:47 »

Motor je 2005  godiste al je dosta uscuvan....
Pardon krivo se izrazih za gume...Jos sam novi u ovom svemu pa ce mi trebat dok se naviknem na sve  :mrgreen:  Mislio sam rec Dual sport gume (meni je jos uvjek sve to Enduro...hehe).  Tu sam gledo malo po internetu pa neki hvale Metzelere tourance, neki neke Dunlopove i tako.

Nego hvala za link, vec sam ja malo bio gledo po tom advrider forumu razne stvari... A reci jel vozis motore kod tomica na servis ili?

Dosta kolega i ja koji radimo dosta km na velikom GS i sličnim motorima koristimo "obični" Tourance (ne EXP). OK drži, jako dugo traje (+15.000 km), može se s njom i na makadam. Kolko guma toliko i različitih mišljenja o njima.  :mrgreen: Meni je Tourance idealna putna guma za 1200.

Vozim kod Tomića, napravim 4-5 servisa godišnje i tako 10ak godina bez problema. Nije servis na GSu rokit sajns. Bi ja to sam napravio da nema hrpu elektronike.  :wink:

nba163

• **
« Odgovori #339 : 04. Rujan 2010, 07:47:58 »

Evo pokupio motor danas i stvarno sam zadovoljan sa svime.... :palacgore:   Jedino mi cvile prednje kocnice a ima mesa kolko hoces na plocicama jos, a i koce ko blesave   :misli:
Evidentirano

John

• **
  • Vozi: Zujavca,sanja BeeMWea
« Odgovori #340 : 06. Rujan 2010, 14:02:02 »

Jedino mi cvile prednje kocnice a ima mesa kolko hoces na plocicama jos, a i koce ko blesave   :misli:

oce to ako se duze nije vozija motor pa dak se skine tzv. prvi sloj!

par puta malo jače zakoci i trebalo bi nestati!! :palacgore:
Evidentirano
ride it ...... BMW

zokx

• Vozi: BMW K1200R Sport
« Odgovori #341 : 06. Rujan 2010, 15:44:15 »

Evo pokupio motor danas i stvarno sam zadovoljan sa svime.... :palacgore:   Jedino mi cvile prednje kocnice a ima mesa kolko hoces na plocicama jos, a i koce ko blesave   :misli:

Očigledno neka boljka kod BMWa (Bremba). Kod mene su u garanciji mijenjane pločice dvaput i jednom diskovi zbog cviljenja (i klepetanja diskova). Sada uglavnom ne cvile i ne klapaju. Cvile ponekad bez nekog razloga - vruće, hladno, mokro, suho.. jednostavno im random dođe i sutra prođe.  :roll:
Evidentirano

Super Jura

• Vozi: GSA, Versys
« Odgovori #342 : 06. Rujan 2010, 17:12:44 »

Jako sam zadovoljan sa Michelin Anakee 2, izdržale su 15.000 km s time da u zavoju drže kao lude  :palacgore:
Evidentirano
Odbacivanje tuđeg stava kao apriori neispravnog je osnov demokratije, i bojim se da je promatranje tuđih gledišta kao da su legitimna, ili ne daj bože usvajanje drugačijeg stava, to jest priznavanje da je neko drugi u pravu prečica ka komunizmu, odnosno fašizmu

nba163

• **
« Odgovori #343 : 06. Rujan 2010, 18:19:29 »

oce to ako se duze nije vozija motor pa dak se skine tzv. prvi sloj!

par puta malo jače zakoci i trebalo bi nestati!! :palacgore:

Pa kocio sam putem pa sam mislio da ce nestat al nije...ma nije ni bitno bitno da koci!  :mrgreen:

Očigledno neka boljka kod BMWa (Bremba). Kod mene su u garanciji mijenjane pločice dvaput i jednom diskovi zbog cviljenja (i klepetanja diskova). Sada uglavnom ne cvile i ne klapaju. Cvile ponekad bez nekog razloga - vruće, hladno, mokro, suho.. jednostavno im random dođe i sutra prođe.  :roll:

Vidit cu onda kad stavim sljedece plocice oce bit sta drugacije....ali ima dotad vremena!  hvala na odgovoru u svakom slucaju  :palacgore:

Jako sam zadovoljan sa Michelin Anakee 2, izdržale su 15.000 km s time da u zavoju drže kao lude  :palacgore:

A nisam jos odlucio ocu metzelera ili micheline....malo naginjem metzeleru jer mi je sad na motoru, a i prednja je guma metzeler i ima je jos vise od pola, tako da mislim da cu sad jos metzeler a onda kad dode vrijeme obe mjenjat onda cu vidit sta i kako dalje!  :palacgore:

Evidentirano

makazica

• Vozi: LC 4 Adventure
« Odgovori #344 : 06. Rujan 2010, 18:54:41 »

Kupio polovan, jel?

Promjeni pločice za neku mekanu smjesu renomiranog proizvođača i neće više cvilite, možda tek kad su pri kraju.....

nba163

• **
« Odgovori #345 : 06. Rujan 2010, 19:20:28 »

Kupio polovan, jel?

Promjeni pločice za neku mekanu smjesu renomiranog proizvođača i neće više cvilite, možda tek kad su pri kraju.....

Je polovnog kupih!
Evidentirano

makazica

« Odgovori #346 : 06. Rujan 2010, 20:08:29 »

Je polovnog kupih!

Nije bitno jel polovan, izbor je odličan. To me zanimalo u kontekstu pločica......

AnteK

• Vozi: XTZ 680 Tenere
« Odgovori #347 : 09. Rujan 2010, 11:45:45 »

Nije bitno jel polovan, izbor je odličan. To me zanimalo u kontekstu pločica......

Vidim da i ti pucaš na stariji enduro boxer...I meni bi lego recimo
R80GS crno-žuti...
Evidentirano
Opinions of wear, feel, feedback, grip, life will vary as much as the variables of rider, rider weight, skill, experience, personal preferences, road surface, temperature, weather, bike, suspension settings, power, how hard/fast the rider goes, load and something as simple as tyre pressure...

davor_77

• **
« Odgovori #348 : 09. Rujan 2010, 12:32:45 »

R80GS crno-žuti...

:mrgreen: Puca, isto k'o i ja... Ćorcima. :mrgreen:
Evidentirano

makazica

« Odgovori #349 : 09. Rujan 2010, 12:38:10 »

R80GS crno-žuti...

Ja bi bijeli Basic..... :mrgreen:

:mrgreen: Puca, isto k'o i ja... Ćorcima. :mrgreen:

Prasac......
 Str: 1 ... 12 13 [14] 15 16 17   Gore

Stranica je generirana za 0.169 sekundi uz 15 upita.