Ovo je prije svega pohvala za kacige, ali i za odlicnu "podrsku korisnicima".
Prije par dana sam kupio HJC FS-10. Kaciga je u svakom pogledu odlicna, ali ja sam s njom imao malih problema u pocetku.
Problem je bio u puhanju po ocima. Kasnije sam naisao na raspravu o tom problemu i ovdje na forumu, ali u tom trenutku nisam imao pristup racunalu. Dakle problem se javio kada sam se malo brze povezao sa stavljenim deflektorom, puhanje po ocima je bilo nepodnosljivo. Nazvao sam Sašu iz trgovine gdje sam kupio kacigu (Moto 13, Sisak), on je kontaktirao svog dobavljaca i ja sam u roku od 10-ak min. rjesio problem. Moram naglasit da je to bilo vec u (kasnim) vecernjim satima. Odgovor je bio vrlo brz i moram decke pohvaliti za to
Sto se tice kacige, nakon podesavanja deflektora i podesavanja i dotezanja nosaca vizira, kaciga je odlicna.
Vizir je gotovo nemoguce zamaglit cak i u "kreni-stani" gradskoj voznji. Cak i ako se malo zamagli kad je vani jako hladno, odmagljuje se odmah po kretanju. Kaciga je vrlo tiha, a mala buka se javlja samo kod jakog bocnog vjetra. Stitnik za sunce, koji je integriran u kacigu odradjuje odlicno.
Inace kaciga je trokompozitna (FIBERGLASS-SPECTRA-KEVLAR), ima podstavu pod vratom, a unutrasnjost (AQUATRANS) se skida i periva je. Kaciga je prozracna i nakon dugog nosenja nema neugodnih mirisa. Mislim da je kaciga prilicno isplativa za tu cijenu od cca 2300 kn.
Zelio bih jos jednom zahvalit Saši i deckima iz Novema-Nove te cuti vase dojmove i misljenja o ovoj kacigi, ali i ostalim HJC modelima.
Pozdrav, Ivan