obzirom da sam ja ograničen ko terasa i nesklon promjenama nekih firmi, bez obzira na sve..
.ne da mi se ni čevapdžinicu mijanjat.
kakva je po vašem stručnijem mišljenju razlika između hjc i shark kaciga?
Evo budem ti ja probao odgovoriti, nije da sam stručnjak al imam obje ( Shark RSR2 i HJC HQ1 ) pa smatram da mogu dosta kompetentno i realno govoriti.
Shark je odlične kvalitete, ali meni se problem sa njim javio kad sam ju imao duže vrijeme na glavi jer mi je dosta nezgodno stiskala glavu te sam nakon sat-dva konstantne vožnje imao tako jake bolove u glavi da sam morao stati i skinuti je na desetak minuta. Naravno vjerujem da ovo ovisi isključivo o obliku glave

Osim toga problem mi je javljao kod gradske vožnje jer je ista imala dosta suženo vidno polje što nije niti čudno s obzirom da je riječ o Racing modelu

Također moram napomenuti da sam sa sa tom kacigom doživio i dosta gadan pad, direkt sa potiljkom u asfalt, te je odradila odličan posao. Kaciga je pukla ali je amortizacija same školjke i unutrašnjosti bila toliko dobra da sam prošao bez ikakvih posljedica

Kod HJC-a je doživljaj kad ju stavite na glavu potpuno drugačiji, jer je vidno polje toliko veliko da jedva i možete vidjeti same rubove kacige, a i kaciga je nešto lakša, tako da uopće nemate osjećaj da imate išta na glavi

Kvaliteta izrade je također kao i kod Sharka odlična ali kad držim i jednu i drugu u ruci nešto mi daje dojam da je Shark ipak iznad po kvaliteti. Ne znam zašto imam taj dojam ali to je jednostavno nešto što se osjeti pod rukom
Osim navedenih kaciga upravo mi je jučer stigla kaciga za curu HJC CS-R1 ( Samurai ) i tu sam ostao stvarno zatečen, naime dotična kaciga po vanjskom i unutrašnjem izgledu djeluje isto kvalitetno kao i model HQ1 ( koji je top u HJC ponudi ) čak imaju i potpuno isti vizir. Dakle nije situacija kao kod Sharka gdje se na jeftinijim modelima na prvi pogled vidi zašto su jeftiniji.
Na kraju moj je savjet da pri kupnji kacige osim kvalitete i marke odabirete kacige prema najmeni za koju ćete ju korisiti, u ovom slučaju Shark za stazu i race, a HJC za grad i vožnju, kako god odabrao imati ćeš jako dobar suport od našeg zastupnika

p.s. sve gore navedeno se veže za isključivo navedene modele, da ne bi bilo zabune, jel