Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 2 [3] 4 5 ... 10   Dolje

Autor Tema: HJC kacige  (Posjeta: 16618 )

sid

• Spol: Muški
  • Vozi: Kawasaki ZR 7
Odg: HJC kacige
« Odgovori #50 : 16. Ožujak 2008, 15:31:24 »

hjc je fiber- carbon a schubert je policarbonat i hjc FS-MAX je klasa iznad Schubert policarbonat modela.Jedna i druga kaciga su odlicne ali ja prefereram fiber-carbon
da te ispravim

s.

e to mi je drago cuti, zasto nesto da a zasto ne.
Naime, imam AGV GT Open i nije mi skoljka bas 100% legla, probao sam dosta drugih kaciga, ali mi ne odgovara skoljka, jedina koja mi je pasala je bila HJC, Schubert i Arai.
Arai nema flip Up, i preskuap mi je, Schubert mi je OK, i HJC mi je OK, koliko sam citao HJC ima dobru logisticku podrsku kod nas, dok glede Schuberta ovisim o Sepicu, a kako bi kacigu kupio u Austriji, bojim se da bi mogao imati probleme glede mozebitnih reklamacija.
E sad, moze li slika navedene HJC kacige, neke karakteristike, gdje se u Zgb. moze kupiti i po kojoj cijeni.
Moza i na PP ak je nezgodno ovak na forumu.
Fala
Evidentirano
VISE RADITE A MANJE PROSVJEDUJTE Z. A
Prodajem stan u Zgb. na Sv. Duhu
KOJI QURATZ VRIJEDI PENZICIMA IC' STRAJKAT ?

zokx

• Vozi: BMW K1200R Sport
« Odgovori #51 : 16. Ožujak 2008, 16:58:22 »

hjc je fiber- carbon a schubert je policarbonat i hjc FS-MAX je klasa iznad Schubert policarbonat modela.Jedna i druga kaciga su odlicne ali ja prefereram fiber-carbon
da te ispravim

s.

Ništa ništa. Nisi me ispravio jer nisam niti tvrdio ništa vezano za materijal flip up kaciga. Ima još jedna mana Schubertha. Schubertha zastupa i prodaje u HR Šepić, a HJC Novema Nova. Samo sam naveo da je Schuberth kao tvrtka klasa iznad HJC tvrtke a glede izrada kaciga, pa vjerujem da je i flip up model miljama od HCJa. Pozdrav.  :palacgore:
Evidentirano

Pec

• **
  • Vozi: Hyosung GT650i
« Odgovori #52 : 16. Ožujak 2008, 17:42:39 »

:misli: Schuberth je odličan brand i garancija kvalitete sama po sebi no ni HJC nije autsajder u svijetu kaciga, štoviše pokriva više od pola tržišta moto kaciga Sjeverne Amerike, a zahvaljujući visokoj kvaliteti za malo para postaje sve zastupljeniji ne samo kod nas. U dilemi polikarbonat (ova Schubertica) ili HJC (kompozitna vlakna ugljika i staklene vune zalivena smolom) ova potonja je u velikoj prednosti no nisu samo materijali školjke važni već i vizir, podstava, perivost, kopčanje, udobnost, buka, provjetravanje, aerodinamika a svakako i izgled. Valjalo bi ih makar isprobati u dučanu prije odluke.

bravo

• **
  • Vozi: nesto na 4X4
« Odgovori #53 : 16. Ožujak 2008, 18:18:16 »

Ništa ništa. Nisi me ispravio jer nisam niti tvrdio ništa vezano za materijal flip up kaciga. Ima još jedna mana Schubertha. Schubertha zastupa i prodaje u HR Šepić, a HJC Novema Nova. Samo sam naveo da je Schuberth kao tvrtka klasa iznad HJC tvrtke a glede izrada kaciga, pa vjerujem da je i flip up model miljama od HCJa. Pozdrav.  :palacgore:

Po meni nije mana sto sepic zastupa schubert jer koliko znam su korektna firma i rade korektan posao.Sto se tice Schuberta  i HJC dodi isprobaj jednu i drugu usporedi masu,oblik,postavu i doci ces sam do zakljucka koja kaciga ti bolje odgovara i sto je najbitnije koja ti najbolje stoji na glavi.
Kao sto je Pec rekao HJC nudi vise za iste novce a Schubert malo manje mada u konacnici i jedna i druga kaciga su jako dobre i vrlo trazene,
ti mozes voziti BMW koji kosta puno a nije nista kvalitetniji npr od Honde koja je puno pristupacnija a kvalitetom je samo bolja i puno jeftinija.
(govorim iz vlastitog iskustva).
Kao sto sam rekao prefereram kvalitetnije materijale

s.
Evidentirano

wingman

• Vozi: trek, scott, khs, honda
« Odgovori #54 : 16. Ožujak 2008, 18:33:23 »

obzirom da sam ja ograničen ko terasa i nesklon promjenama nekih firmi, bez obzira na sve.. :mrgreen: :wink:.ne da mi se ni čevapdžinicu mijanjat. :palacgore: kakva je po vašem stručnijem mišljenju razlika između hjc i shark kaciga?
Evidentirano
pomelo me ko metlom

goc

• Vozi: po ograničenju
« Odgovori #55 : 16. Ožujak 2008, 18:45:33 »

sve ovisi od modela do modela.........teško je to komentirat ovako u globalu!  :wink:
Evidentirano
daj ljudi pijte koktele a ne samo gemište i pivu!
www.mixyflairstyle.com

"SVE KAJ IMAM SAM UKRAL,JEDINO SAM ŠKOLU I DIPLOMU KUPIL!!!"

ne radim dobro ali zato radim vrlo polako!

wingman

• Vozi: trek, scott, khs, honda
« Odgovori #56 : 16. Ožujak 2008, 18:49:03 »

sve ovisi od modela do modela.........teško je to komentirat ovako u globalu!  :wink:
pa mislim u cjenovnom razredu od ?xxx kuna.  :misli:
Evidentirano
pomelo me ko metlom

goc

« Odgovori #57 : 16. Ožujak 2008, 18:55:02 »

kakva je po vašem stručnijem mišljenju razlika između hjc i shark kaciga?

mislim da je po tom pitanju "bravo" najkompetentniji za odgovor jer teško da itko od nas može dati usporedbu baš iz osobnog iskustva......  :mrgreen: :misli:
Evidentirano
www.mixyflairstyle.com

zokx

• Vozi: BMW K1200R Sport
« Odgovori #58 : 16. Ožujak 2008, 20:06:08 »

Po meni nije mana sto sepic zastupa schubert jer koliko znam su korektna firma i rade korektan posao.Sto se tice Schuberta  i HJC dodi isprobaj jednu i drugu usporedi masu,oblik,postavu i doci ces sam do zakljucka koja kaciga ti bolje odgovara i sto je najbitnije koja ti najbolje stoji na glavi.
Kao sto je Pec rekao HJC nudi vise za iste novce a Schubert malo manje mada u konacnici i jedna i druga kaciga su jako dobre i vrlo trazene,
ti mozes voziti BMW koji kosta puno a nije nista kvalitetniji npr od Honde koja je puno pristupacnija a kvalitetom je samo bolja i puno jeftinija.
(govorim iz vlastitog iskustva).
Kao sto sam rekao prefereram kvalitetnije materijale

s.

:LOL: Shvatio si moje argumente. Nema problema uopće.  :palacgore: Ovo za BMW i Hondu je čisti OT, ali kad je već tu onda se u načelu čak mogu i složiti, iako bi trebao cijeli topic da se objasne razlozi kupnje određenog brenda, ili još preciznije određenog modela motora. No to je ovdje trebalo biti nekakvo reterniranje na usporedbe HJC i Schuberta, a to je  :LOL: . NHF.
Evidentirano

Marac

• Korny Kornjača
  • **
  • Vozi: na ćelavim gumama jer sam siromašan
« Odgovori #59 : 16. Ožujak 2008, 20:51:08 »

obzirom da sam ja ograničen ko terasa i nesklon promjenama nekih firmi, bez obzira na sve.. :mrgreen: :wink:.ne da mi se ni čevapdžinicu mijanjat. :palacgore: kakva je po vašem stručnijem mišljenju razlika između hjc i shark kaciga?

Evo budem ti ja probao odgovoriti, nije da sam stručnjak al imam obje ( Shark RSR2 i HJC HQ1 ) pa smatram da mogu dosta kompetentno i realno govoriti.
Shark je odlične kvalitete, ali meni se problem sa njim javio kad sam ju imao duže vrijeme na glavi jer mi je dosta nezgodno stiskala glavu te sam nakon sat-dva konstantne vožnje imao tako jake bolove u glavi da sam morao stati i skinuti je na desetak minuta. Naravno vjerujem da ovo ovisi isključivo o obliku glave  :mrgreen: Osim toga problem mi je javljao kod gradske vožnje jer je ista imala dosta suženo vidno polje što nije niti čudno s obzirom da je riječ o Racing modelu  :mrgreen:
Također moram napomenuti da sam sa sa tom kacigom doživio i dosta gadan pad, direkt sa potiljkom u asfalt, te je odradila odličan posao. Kaciga je pukla ali je amortizacija same školjke i unutrašnjosti bila toliko dobra da sam prošao bez ikakvih posljedica  :mrgreen:

Kod HJC-a je doživljaj kad ju stavite na glavu potpuno drugačiji, jer je vidno polje toliko veliko da jedva i možete vidjeti same rubove kacige, a i kaciga je nešto lakša, tako da uopće nemate osjećaj da imate išta na glavi  :mrgreen:
Kvaliteta izrade je također kao i kod Sharka odlična ali kad držim i jednu i drugu u ruci nešto mi daje dojam da je Shark ipak iznad po kvaliteti. Ne znam zašto imam taj dojam ali to je jednostavno nešto što se osjeti pod rukom  :wink: 

Osim navedenih kaciga upravo mi je jučer stigla kaciga za curu HJC CS-R1 ( Samurai ) i tu sam ostao stvarno zatečen, naime dotična kaciga po vanjskom i unutrašnjem izgledu djeluje isto kvalitetno kao i model HQ1 ( koji je top u HJC ponudi ) čak imaju i potpuno isti vizir. Dakle nije situacija kao kod Sharka gdje se na jeftinijim modelima na prvi pogled vidi zašto su jeftiniji.

Na kraju moj je savjet da pri kupnji kacige osim kvalitete i marke odabirete kacige prema najmeni za koju ćete ju korisiti, u ovom slučaju Shark za stazu i race, a HJC za grad i vožnju, kako god odabrao imati ćeš jako dobar suport od našeg zastupnika  :palacgore:

p.s. sve gore navedeno se veže za isključivo navedene modele, da ne bi bilo zabune, jel  :mrgreen: :mrgreen:
« Zadnja izmjena: 16. Ožujak 2008, 23:08:28 Marac »
Evidentirano
tolca je NINDŽA JUNFERR....
SIP mi je IDOL al aprilia falco je i dalje dRRlog
boris929 ću da spalim i gumu i felgu na novoj suzi, a tek kad joj vilice montiramo . . . ju ju ju

HEET simpatizer :-)

_mala_

• biskvit
  • Spol: Ženski
  • Vozi: kockicu shechera
« Odgovori #60 : 16. Ožujak 2008, 21:39:07 »

4 mala

ja mislim da ti nisi uzela vizir kod nas :misli:

in novema nova mislis  :misli: :mrgreen:

ne  :mrgreen:

ali kacigu jesam  :mrgreen:
Evidentirano
Pun mi je kvisko vas i vashih mozgalica

bravo

• **
« Odgovori #61 : 16. Ožujak 2008, 22:13:31 »

evo marac je dao odgovor u moje ime :palacgore: sa time da bi dodao da HJC CL-ST model takoder spada u jeftinije modele ali se moze nositi po kvaliteti i opremljenosti sa skupljim modelima od HJC kao i CS-R1.

s.
Evidentirano

Ljubo_051

• Vozi: GSX 750 R '87. (u srcu), GPX600R - '95.
« Odgovori #62 : 17. Ožujak 2008, 22:33:57 »

I ja imam (mislim) FC14, mat crnu i baš mi je ok. Uzeo sam ju u Moto grand prixu u Ri (a oni od noveme) i crni vizir sam platio oko 240 kn.
Sada bi mi najvjerojatnije trebal još jedna, manja kaciga za ženu. Recimo isto mat crna i veličina vjerojatno S.
2 bravo: koji mi model preporučuješ za ženu. S obzirom da se malo vozi nebi davao neke veće pare.
THX
Evidentirano

strasilo

• šafran
  • Vozi: egzotičnu Suzu i najbržeg pocketa u Požegi
« Odgovori #63 : 17. Ožujak 2008, 23:07:54 »

prodam tija svoju ... HJC CL-ST Mosaic  .. mat crna sa triblom ...

Evidentirano
Teško onom koji mora nekog drugog da unizi, da bi se on sam izdigao ili bolje rečeno da bi imao iluziju da se izdigao.

Došla su takva vremena da čovjek "danas kupi jaje, a sutra ga zna već sam snesti" jer je naučio preko interneta... LOOL

strasilo

• šafran
« Odgovori #64 : 17. Ožujak 2008, 23:08:50 »

veličina XS ...

ja bi kupio istu ili sličnu, samo plave boje ..  :palacgore:
Evidentirano
Teško onom koji mora nekog drugog da unizi, da bi se on sam izdigao ili bolje rečeno da bi imao iluziju da se izdigao.

Došla su takva vremena da čovjek "danas kupi jaje, a sutra ga zna već sam snesti" jer je naučio preko interneta... LOOL

vlucic

• Forumski Grobnik
  • Vozi: Kawasaki KLV
« Odgovori #65 : 18. Ožujak 2008, 11:23:15 »

Ja recimo imam dosta specificnu situaciju sa svojom HJC kacigom - bila je na remontu kod Sinise vec jedno 5 puta, ali zato sto mi stalno ispada ili pada s motora i onda polomim dijelove plasticnog mehanizma vizira... I to me zacudilo, Novema Nova je uvijek imala rezervne dijelove za kacigu.

Ali, sa ovom kacigom sam prosle godine premasio brojku od 20k kilometara, uvjeti su bili od nule u Austriji do 42 stupnja u Albaniji. Uvijek isto - malo susti, ali je pregledna,  lagana i ustvari ju ne bi bas mijenjao za bilo sto drugo...

Osim HJC-a nisam imao nista osim Nolana pa nisam za usporedbe s drugim proizvodjacima, ali moj osjecaj za ovu kacigu je da sam dobio stvarno dobar value for money...
Evidentirano

mato

« Odgovori #66 : 18. Ožujak 2008, 11:40:32 »

ova hq1 je jebena, možda neam završnu obradu ko druge marke kaj enki vele, al je jebeno lagana, i to tek skužiš kad neku drugu staviš poslje an glavu
Evidentirano

markookram

• Vozi: soft enduro sa hard motorom
« Odgovori #67 : 18. Ožujak 2008, 12:55:58 »

veličina XS ...

ja bi kupio istu ili sličnu, samo plave boje ..  :palacgore:
šteta  :( ja ti imam xs samo crvenu  (ac-11) 
Evidentirano
potrošač je koproizvođač

svemir u glavi

esso_sa

• **
  • Vozi: Hornet 600 '98
« Odgovori #68 : 18. Ožujak 2008, 15:20:17 »

ne mogu vjerovat  :shock:,meni su neki dan rekli da je oko 300 kn pa se zato interesiram za točnu cijenu....  :misli:

Za moju FG14 crni vizir je 50 EUR u Becu/Hein Gerricke
Inace, pravo me nervira mehanizam za uklapanje vizira. Lijeva strana se uvijek bez problema uklopi dok me desna strana uvijek dobro napati dok uklopim vizir...
Evidentirano

"Understeer" is when you hit the wall with the front of the bike.
"Oversteer" is when you hit the wall with the rear of the bike.
"Horsepower" is how fast you hit the wall.
"Torque" is how far the wall moves after you hit it.

goc

« Odgovori #69 : 18. Ožujak 2008, 15:31:12 »

Inace, pravo me nervira mehanizam za uklapanje vizira. Lijeva strana se uvijek bez problema uklopi dok me desna strana uvijek dobro napati dok uklopim vizir...

zakaj da po to idem u Beč kad,evo danas sam dogovorio,kod nas je cijena 240 kn....  :jesus:
kaj se zatvaranja vizira tiče,ja sa tim,hvala Bogu,nemam problema jer,vjerujem da,bi na to popiz......!  :mrgreen:
Evidentirano
www.mixyflairstyle.com

sid

• Vozi: Kawasaki ZR 7
« Odgovori #70 : 18. Ožujak 2008, 21:20:23 »

NA zalost nisam stigao u Novemu danas, ko u Zgb drzi HJC ?
Evidentirano
VISE RADITE A MANJE PROSVJEDUJTE Z. A
Prodajem stan u Zgb. na Sv. Duhu
KOJI QURATZ VRIJEDI PENZICIMA IC' STRAJKAT ?

bravo

• **
« Odgovori #71 : 18. Ožujak 2008, 21:23:49 »

Eurorent
Eloda plus
Auto moto sport
Moto Centar Markez

s.
Evidentirano

bravo

• **
« Odgovori #72 : 18. Ožujak 2008, 21:28:06 »

ako si imao problema sa mehanizmom posalji mi stari poslati cu ti novi,na nekim modelima mehanizma na FG i AC seriji je bilo problema 05 i 06 god ali smo ih mjenjali u garanciji do sada sam imao taj slucaj na 3 kacige.
Feder je bio prejak i kopca je dosta tvrdo sjedala pa ga je bilo tesko namjestit.

ako ti je taj slucaj saljiiiiiiiiiiiiii

s.
Evidentirano

strasilo

• šafran
« Odgovori #73 : 18. Ožujak 2008, 21:30:00 »

ako si imao problema sa mehanizmom posalji mi stari poslati cu ti novi,na nekim modelima mehanizma na FG i AC seriji je bilo problema 05 i 06 god ali smo ih mjenjali u garanciji do sada sam imao taj slucaj na 3 kacige.
Feder je bio prejak i kopca je dosta tvrdo sjedala pa ga je bilo tesko namjestit.

ako ti je taj slucaj saljiiiiiiiiiiiiii

s.
vidiš recimo, ja sam na svojoj "ojačavao" opruge na meganizmu i sad mi djeluje bolje....  :palacgore:
Evidentirano

bravo

• **
« Odgovori #74 : 18. Ožujak 2008, 21:33:00 »

ko zna zna :palacgore:

s.
Evidentirano
 Str: 1 2 [3] 4 5 ... 10   Gore

Stranica je generirana za 0.167 sekundi uz 14 upita.