Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 ... 3 4 [5]  Sve   Dolje

Autor Tema: Hibridni ili elktricni motori?  (Posjeta: 3455 )

ilegalac

• **
  • Spol: Muški
  • Vozi: ulješura 1100, xt600
Odg: Hibridni ili elktricni motori?
« Odgovori #100 : 04. Prosinac 2008, 14:40:16 »

Uljaru za segway, si lud. To američko sranje za ić do Mcdonaldsa.  :povraca:
Gle ovak, ja sam ovisnik o pređenim kilometrima i puno mi je bitnije da mogu preč 1000000 km bez da mislim koji mi je nivo ulja, jel moram mjenjat filter i slična sranja. Nije mi bitno da li motor prdi, bruji ili zuji. Kad ideš na duže bolje da je tiši jer ne zuji u ušima nakon 500 km. Sad dal sam zbog toga manji bajker s tim se ne zamaram. Ovo nije rasprava o tome nego šta je tehnički bolje.
Evidentirano
U vremenu prometnog fašizma, prolazak kroz crveno postaje revolucionarni akt!

legajuana

• **
  • Vozi: Versulju
« Odgovori #101 : 04. Prosinac 2008, 14:46:47 »

Dečko, meni Ti nisi jasan....
Istina, ja nisam biker u onim okvirima... klub, brada, pivo, rock'n'roll, makljaža itd. Ali odlazim na susrete i mogu ti reći da pravi bikeri ne toleriraju pucanje i bezrazložno turiranje. Isto tako da i kažem kako volim vožnju motorom i sve draži koje ona pruža.
Ti mi ispadaš zato kao neki racing freak na beverly-u koji onako iza ograde na Grobniku lagano ispušta svoje tjelesne tekućine iz usta, tzv. "slinjenje".
Ono za gosp. Gordona sam rekao jer se takva ideja već protezala, tj. ideja o "standardizaciji" automobila, što god to bilo.

A da gledamo previše SF filmova.... moguće.... ali ne vjerujem da ti nisi kao klinjo "slinio" na star wars i slične produkcije.

I da....  ovo je tema o električnim i hibridnim motociklima, pa ako ti ne odgovara i nemaš neki pametan prijelog.... briši.... :mrgreen:

legajuana

• **
« Odgovori #102 : 04. Prosinac 2008, 14:48:27 »

Uljaru za segway, si lud. To američko sranje za ić do Mcdonaldsa.  :povraca:
Gle ovak, ja sam ovisnik o pređenim kilometrima i puno mi je bitnije da mogu preč 1000000 km bez da mislim koji mi je nivo ulja, jel moram mjenjat filter i slična sranja. Nije mi bitno da li motor prdi, bruji ili zuji. Kad ideš na duže bolje da je tiši jer ne zuji u ušima nakon 500 km. Sad dal sam zbog toga manji bajker s tim se ne zamaram. Ovo nije rasprava o tome nego šta je tehnički bolje.

E ovo potpisujem i slažem se....
Gle, očito dečko nije napravio više od 300 km u danu pa nezna koje su mane...   :wink:

dominic

• **
  • Vozi: Piaggio Beverly 250
« Odgovori #103 : 04. Prosinac 2008, 15:32:36 »

Nisam nikad gledao starwars i takva sranja!  :palacdolje: Rađe sam s tatom gledao starog Bullita!!! Tko je rekao da podržavam turiranja i pucanja! Kolega je to zaključio neznam čime! Tko nevoli melodije ispuštane iz ispuha! Vi?
Imam na skuteru otvoreni ispuh i do sad sam bio na ljetovanju u Crikvi i u Medulinu te više od nekoliko puta na grobniku! Jesu bolile su me uši i glava, ali za to nisam mario zato što sam istinski uživao!  :D Isto kao što me bole koljena u ovim hladnim zimskim danima! Šta da si radijatore stavim na motor! Vaš je prijedlog sigurno radijatore na struju!
 Da obožavam utrke! To što ih trenutno ne vozim razlog je mojeg financijskog stanja! Neki studiraju, nemaju novaca za skupe igračke! Vam vidim na motoru sve što vibrira i malo se čuje smeta! 

Ova rasprava je otišla malo predaleko! Ja sam vam samo htio reć da elektro motori NISU NITI BLIZU širokoj primjeni i da postoje mnogo bolje i jeftinije alternative! Vi to nevidite ili neželite vidjeti! Vas kao što vidim vesele te elektrićne zujalice! Uredu! Svaka budala ima svoje veselje! A možda bi nama u Hrvatskoj bilo super da zažive elektro motori!? Napokon ćemo imati auto industriju! KONČAR!!!
Evidentirano
...na naftu se grijemo, na plin kuhamo, a na benzin se vozimo...

dominic

• **
  • Vozi: Piaggio Beverly 250
« Odgovori #104 : 04. Prosinac 2008, 15:52:42 »

I da ja napokon završim s ovom temom!
Bespotrebni novci se ulažu u razvoj elektro motora! Svi se proizvođači danas sukobljavaju s problemom zvan MASA!!! Mnogi stručnjaci govore da se smanjenjem mase samog vozila dobiva puno na smanjenju potrošnje i zagađenja! Logično!
 Baterije su još uvijek ekonomski, a i ekološki neisplative! Nemože ih se u potpunosti reciklirati, a i recikliranje je enormno skupo! Stoga jesu li elekto i hibridni pogoni marketinški trikovi, dokazivanje ili nešto treće...
Evidentirano
...na naftu se grijemo, na plin kuhamo, a na benzin se vozimo...

legajuana

• **
« Odgovori #105 : 04. Prosinac 2008, 22:00:00 »

Nešto treće  :mrgreen:

Vidiš...  ni neznam te, a znam te....  provaljen si skuti....   ajd ćao...

pusiona

• **
  • Vozi: Ural
« Odgovori #106 : 05. Prosinac 2008, 02:16:13 »

Dominic,daj odi na."Sve o skuterima",i ne kvari električarima dobru temu,hvala... 8)
Evidentirano
umpah...

CvJeTiC

• **
  • Vozi: BMW R 1100 GS
« Odgovori #107 : 05. Prosinac 2008, 09:05:13 »

Oprosti, ali pogledaj emisiju štetnih plinova tih malih automobila prije 10god. Zar nije logično, ako je automobil lagan, manje troši, a ako malo troši manje i zagađuje! Razmisli!!!

Kod željeznice je 95% direktnog pogona na osovine elektromotorom. Onih 5% je dizel-hidraulika. Pa mi ti sad reci šta je bolje klipni ili električni motor.

Da je, ali elektro lokomotive su pogonjene direktom strujom sa kontaktne mreže preko pantografa! Kaj će automobili i motori imat pantograf i i žićane vodove iznad sebe jednofazne struje 25kV kao i lokomotive! Ja sam osobno protiv bilo kakvih elekto/hibridnih pogona za automobile i motocikle! Hibridni još nekako, zato što je još uvijek glavni pogon klasični motor! Vidjet ćemo šta nam budućnost donosi! Nama zaljubljenicima u oktane nepiše se dobro!  :(

Moram te malo ispraviti jer izgleda da nisi cuo za dizel-elektricne lokomotive sto ce reci da dizel masina pokrece generator koji proizvodi struju za elektromotore koji pokrecu lokomotivu. Znaci lokomotive su odavno pocele koristiti nazovimo to hibridni pogon jer se pokazalo da na taj nacin se dobije veca iskoristivost i snaga nego da lokomotivu pokrece dizelski motor. Tu postoji jos nekih korisnih nuspojava kao recimo usteda na ferodama jer lokomotiva koci pomocu otpora elektromotora itd. itd.
Evidentirano
Ako ne znas kuda ides, svaki put ce te tamo odvest.

legajuana

• **
« Odgovori #108 : 06. Prosinac 2008, 14:20:13 »

ZZetoR

• **
  • Vozi: klr 650
« Odgovori #109 : 06. Prosinac 2008, 19:43:50 »

Svi ste pomalo u pravu. Otto i diesel mašine su gotovo u potpunosti usavršene.
Koristiti ćemo ih dok budemo mogli plaćati sve te silne troškove poput goriva, servisiranja,
repariranja, zamjene novijim modelima i tako dalje...
Elektromotori su također usavršeni i imaju znatnih prednosti. Jednostavnija konstrukcija,
okretni moment 100% od 0-max okretaja, ne zahtijevaju mjenjač brzina i puno su jeftiniji.
Ono što im treba jest pouzdana i jeftina baterija. Za sada toga još nema.
Mislim da ih neće niti biti.
Možda će nešta biti od ultrakondenzatora:

http://gm-volt.com/2008/03/28/zenn-says-eestor-ultracapacitor-powered-car-for-launch-fall-2009/

http://www.popularmechanics.com/science/research/4252623.html?series=19

http://www.popularmechanics.com/automotive/new_cars/4252628.html

http://www.autobloggreen.com/2007/01/31/more-on-eestors-ultracapacitor-can-we-believe-the-hype/

Za hibride mislim da su pucanj u prazno, šta bi se reklo: ni vrit, ni mimo.
Također i tehnologija gorivih čelija. Za pogon stlačenim zrakom ima nade ali ne
za nas. Mislim da se pneumatika nebi pokazala na temperaturama ispod 15*.
Možda u Australiji.
Predviđam da će se prihvatljivo rješenje elektroautomobila i motocikla pojaviti na istoku,
naprimjer Indija, Kina, Koreja. Te zemlje nisu politički ovisne o SAD ili EU i vrlo su gladne energije.
Evidentirano

ZZetoR

• **
  • Vozi: klr 650
Evidentirano

legajuana

• **
« Odgovori #111 : 07. Prosinac 2008, 19:13:00 »

Za Zenn već znam i mislim da $21.000 nije puno s obzirom na to što nudi i u koliko kratko vremena će se osjetit dobit.

Ima podosta proizvođača sa sličnim proizvodima, kao što si rekao, azijskih zemalja, mnogoljudnih, siromašnijih i opterećenih nečisti zrakom.

Pitanje:
Da li bi bilo moguće u našoj državi isposlovati "posebne" uvjete prilikom registracije, subvencije, držani poticaj... vlasnicima električnih vozila?
Zna li netko ima li kakvih indikacija za to ili moramo čekati ulazak u EU?

maRRio 8

« Odgovori #112 : 10. Studeni 2011, 12:30:14 »

Pošto ima par tema o električnim motorima, a ova je nekako najkompletnija, staviti ću ovdje.

Honda napravila koncept za Tokyo Moto Show. Link na neke detalje ispod.

http://www.motorcyclenews.com/MCN/News/newsresults/New-bikes/2011/November/nov1011-hondas-incredible-rc-e-tokyo-show-concept/

Evidentirano

lili

• Uragan iz Louisiane
  • Spol: Ženski
  • Vozi: monster 750
« Odgovori #113 : 10. Studeni 2011, 12:41:33 »

ne loše  :palacgore:

samo gdje mu je zvučnik?  :mrgreen:
Evidentirano
"Everybody can feel the pain, but not everyone can be the legend"- Jorge Lorenzo

grgaSH

• Vozi: vril
« Odgovori #114 : 10. Studeni 2011, 13:40:22 »

?..a vibrator :mrgreen:
Evidentirano

ilegalac

• **
  • Vozi: ulješura 1100, xt600
« Odgovori #115 : 10. Studeni 2011, 13:47:53 »

Kaže "performanse 600ccm u tijelu 250"
Uskoro bi ovako nešto moglo postat san svakog trkača  :palacgore:
Evidentirano
U vremenu prometnog fašizma, prolazak kroz crveno postaje revolucionarni akt!

mg749ie

• Vozi: Bellagio, bombon od motora,
« Odgovori #116 : 29. Studeni 2011, 17:28:53 »

motori samo na juhu, ovo kaj se sprema nekim novim klincima, hvala, nije to to, znam da je ovo staromodno i zeleni bi me mam razapeli ali to je tak, svako ima prvo na svoje mišljenje (razmišljanje)
Evidentirano
Ljubav grije, al jakna je jakna
 Str: 1 ... 3 4 [5]  Sve   Gore

Stranica je generirana za 0.104 sekundi uz 15 upita.