Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 2 [3] 4 5  Sve   Dolje

Autor Tema: Hibridni ili elktricni motori?  (Posjeta: 3455 )

giantMC

• Spol: Muški
  • Vozi: vrlo dobro
Odg: Hibridni ili elktricni motori?
« Odgovori #50 : 22. Svibanj 2008, 14:00:55 »

sto se tice elektrana najbolje je dignut nuklearke i gotova prica.. a nuclear waste najbolje zakopat na mjesecu
Evidentirano
u upotrebi streetfighter prerada, LED lampe napred & otraga, digitalni instrumenti, slickovi sa simpatičnom šarom

http://www.youtube.com/watch?v=FesqHTQa9X8

gastajbarter

• Vozi: ZX 12 R, Ninja 250 R
« Odgovori #51 : 22. Svibanj 2008, 14:38:32 »

gle mozda smo se ja i ti krivo razumjeli.... koncentracija ugljicnog dioksida se mjenja sinusoidalno sa periodom ponavljanja (neznam tocno ali naprimjer 10 tisuća godina) i mi se trenutno nalazimo na dnu te sinusoide... e sad ljudski rod je utjeca u toj mjeri da se povećao co2 za 1 posto... nemojte me krivo shvatit ja san za ekologiju i sve to samo bi htio reci da je ipak to sve malo napuhano pogotovo stvar sa naftom sto i je tema ove "teme"..

79 je bila naftna kriza pa je barel bio 100 $ pa se opet to sve malo smirilo...

neznam ja mislim da ce nafta opet pojeftinit cim se amerikanci povuku iz iraka.... 

Ameri su se dosad povukli samo iz Vijetnama,a nevjerujem da ce iztu gresku radit dva puta :mrgreen:

jos uvijek imaju baze u Njemackoj, italiji i japanu a II svjetski rat je poodavno gotov..nema cijena nafte veze sa Irakom
Evidentirano
U gasu je spas,a u kocnici propast

mali_zg

• *
  • Vozi: BMW K1200LT
« Odgovori #52 : 22. Svibanj 2008, 17:53:06 »

Sekujkoj sam ovde prečital. Nijesm mogel zdržati da i ja nej neke rekel.

1. Nafta je još za 50 lijet.
To je znak za uzbunu. Pa koj je to još 50 lijet. Ja bum motor vojzil još 20 lijet. Ali ak je nafte za još 50 lijet to znači da za 20 lijet bu liter benzina koštal 20 €. Za 49 lijet bu sigurne koštal 100 €/liter. Dakle benzinskim i dizel motoram se vidi kraj. Dobre i plin more pokretati motore al ni plina nije za više neg za 100 lijet. Dobre, dizelaši moreju i na ulje z repice i z kuruze. Al, k vragu, el ne vidite da su sa ta rješejnja skupa kak sam vrag. Bez veze je ve raspravljati o električnim motoram i utrkama s takvem motorem. Naravno da se još neke vrijeme bume vojzili z stari dobri oto motori. Još boume kupuvali nuove motore na benzin. Ali siguren sam da za 30 lijet neme kupuvali motore na benzin, pa ni na plin a bormec ni dizelaše. Jednostavne ne goriva v dovoljnem količinam da bi bile dostupne širokim masam.

2. Alternativa motoram z unutarnjem sagorijevajnjem za sad ne postoji. Nikakev isplativ motor na vodu, na čisti zrak il na koj-ja-znam-koj ne postoji. Kad ga bu nešći zmislil te sigurne ne napravil za se jen kumad neg bu patent prodal i ud toga bu živel kak lord i bu si kupil koj god bu štel. Usigural bu s penezi sebe i svoje nouke.

3. Struja je ipak budućnost. Proizvodi se na različite načine i njezin razvoj se stalno unaprijeđuje. Prijenos struje je ipak najjednostavnejši. Jednuga dana kad boude većina autuf i motoruf išla na struju mogel buš bilo de na parkiralištu, pred hižu, pred firmu, v javne garaže ... bilo de prikapčiti kabel i pouniti akumulator. Vrlo jednostavno ti se boude ubračunale kulike si doužen platiti za tankajnje akumulatora, odnosno ak se priključiš doma unda ti to ide na vlastit vuru.

Dakle motori s unutarnjm sagorjevanjem su utklajbali. Ja to nem osjetil na vlastite kuože al vi mlajši boute sigurne svojem noukam pripuvijedali kak se je negda na benzin vujzile. Kak su V2 motori lijepi zvuk imeli da ni jen štrument nemre tak lijepe igrati. Ja se bum z vami još 10-20 lijet vojzil na benzin a unda boudu došla neka druga vremena. Pu gasu!
Evidentirano
vojziti se al ne opasti a ak upaneš ne se stouči.

kubik

• Vozi: Bicikl na zadnjem i TeTejca
« Odgovori #53 : 22. Svibanj 2008, 18:32:44 »

Ma nafte ima u izobilju, samo je u "otoćićima" pa se ne isplati praviti bušotinu radi izvlačenja "malo" nafte. Takvih polja ima jako puno, al druga je stvar što ameri ratuju gdje god ima nafte i tamo postavljaju svoje vojne baze kako bi kontrolirali naftne koridore. Jbga dolar gubi na vrijednosti jer se kina budi pa moraju nekako kontrolirati ameri svoj opstanak.....
Evidentirano
"Moj tata je govorio da je u životu najvažnija jedna stvar, a to su dvije stvari: red, rad i disciplina"  :mrgreen:
"Auspuh iz dva u jedan u NISTA! :mrgreen:"

Icek

« Odgovori #54 : 22. Svibanj 2008, 18:49:09 »

Ma nafte ima u izobilju, samo je u "otoćićima" pa se ne isplati praviti bušotinu radi izvlačenja "malo" nafte. Takvih polja ima jako puno, al druga je stvar što ameri ratuju gdje god ima nafte i tamo postavljaju svoje vojne baze kako bi kontrolirali naftne koridore. Jbga dolar gubi na vrijednosti jer se kina budi pa moraju nekako kontrolirati ameri svoj opstanak.....

točno tako  :palacgore:
Evidentirano

Super Jura

• Vozi: GSA, Versys
« Odgovori #55 : 22. Svibanj 2008, 20:25:36 »

Jbga dolar gubi na vrijednosti jer se kina budi pa moraju nekako kontrolirati ameri svoj opstanak.....

...a i Kina i Indija ubrzano zamjenjuju bicikle autima, a ta 2 naroda su trećina stanovništva planete  :?
Evidentirano
Odbacivanje tuđeg stava kao apriori neispravnog je osnov demokratije, i bojim se da je promatranje tuđih gledišta kao da su legitimna, ili ne daj bože usvajanje drugačijeg stava, to jest priznavanje da je neko drugi u pravu prečica ka komunizmu, odnosno fašizmu

jolly the roger

• Vozi: smijesne ljude gore dole po svom njezniku
« Odgovori #56 : 22. Svibanj 2008, 20:50:12 »

po meni buducnost je motocikl na plin. metana/etana/propana se moze proizvest bez puno muke, stovise glavni izvor australskog, a veliki izvor kineskog zagadjenja jest bas plin zivotinjskog podrijetla (kravlji i ovcji metan/etan u australiji, odnosno svinjski metan u kini)

lako se sredi ventilacija da se izdvoji plin od zraka, i pakira se.
Evidentirano
PRODAJEM IZVORNO DOMAĆE ISTARSKO MASLINOVO ULJE

Karabaja

• Vozi: Ne.
« Odgovori #57 : 22. Svibanj 2008, 22:39:09 »

Budu još dugo klipni motori u upotrebi, struja dolazi kasnije... Čim kasnije to bolje....  :D
Evidentirano
www.tomos-riders.com
U mojih 112 dana, 2 sata i 19 min online klip u mom avataru je napravio 27 118 392 gore-dolje... (Sad je već i malo više, al tko će to opet računati)

Nji

• *
  • Vozi: yamaha xt660r
« Odgovori #58 : 22. Svibanj 2008, 22:56:23 »

ja volim benzin :mrgreen:
nećuuuuuu bez benzina!!!šmrc :cry:
Evidentirano

Brasbeard

• **
  • Vozi: Chem/oil tanker
« Odgovori #59 : 23. Svibanj 2008, 01:16:59 »

Vidi ti vraga crnoga :misli:, i u bosni su našli naftu :shock:, Šeik Mujo :LOL: i ko za čudo i tamo nekakva međunarodna zajednica (čitaj amerika) vuče sve konce :?.
Evidentirano
"The poet's eyes suddenly gleamed."
http://www.rirock.com/
www.bandalopovska.hr

CvJeTiC

• **
  • Vozi: BMW R 1100 GS
« Odgovori #60 : 23. Svibanj 2008, 09:32:14 »

Pogledajte si ovaj dokumentarac, ima 9 nastavaka

Sve je vec rijeseno i pogon i baterije i solarno punjenje jedini je problem naftni lobij.
Jer po dokumentarcu tvrde da sa jednim punjenjem koje traje 15 minuta (baterije je smislio neki dedek) auto moze prijeci 300 milja.
Evidentirano
Ako ne znas kuda ides, svaki put ce te tamo odvest.

giantMC

• Vozi: vrlo dobro
« Odgovori #61 : 23. Svibanj 2008, 11:40:48 »

pa naravno.. hehe onaj film sa stipicom galebom (steven seagal) di on na aljasci digne naftnu platformu u zrak pred kraj pa drzi govor pred novinarima na kraju i pokazuje filmic.. pa ti veli naftni lobi ubija sve alternative, ubijaju bla bla bla.. a film je snimljen '86e !!!! prije 22 godine.. (i onda kazu da glupi filmovi nemaju poantu  :LOL: a ovi na kraju umontirali prilog od zelenih)
Evidentirano
u upotrebi streetfighter prerada, LED lampe napred & otraga, digitalni instrumenti, slickovi sa simpatičnom šarom

http://www.youtube.com/watch?v=FesqHTQa9X8

Hevinio

• **
  • Vozi: skuter na poso
« Odgovori #62 : 24. Svibanj 2008, 16:50:52 »

I(ima je jos za cca 50 godina)

prema ovome http://en.wikipedia.org/wiki/Oil_reserves
ima nafte za malo duže vrijeme, e sad to je sa prošlogodišnjom proizvodnjom, al
svejedno.

kaj se dotikuvle onog vector nekaj motora ružan je ko moje desno rame, al to sad nije bitno.
neko je bil (nisam pročital baš sve postove u ovoj temi) spomenul motor na zrak (mislim da sam
i na ovom forumu videl filmić o tim motorima) i mislim da bi to bilo najbolje još s obzirom na veličinu
motora, jedino malo zezaju tankovi za komprimirani zrak, al i to je riješivo stajanjem na kavi svakih
200 km  :mrgreen: gore se tutne mali kompresor i dok piješ ovo nabija zrak  :palacgore:
Evidentirano

BillyTheKid

• **
  • Vozi: Fazer 600 S2
« Odgovori #63 : 24. Svibanj 2008, 22:00:23 »

Izrael i Danska kreću s električnim automobilima       

Stvar je ozbiljna, za razliku od drugih sa sličnim obećanjima koje su s vremenom – isparile: Izrael će biti prva zemlja koja će se posve opremiti stanicama za punjenje i zamjenu praznih akumulatora električnih automobila.
To je rezultat trostrana ugovora između vlade Izraela potpisanog u siječnju, konzorcija Renaulta, Nissana i japanskoga NEC-a te lani osnovane tvrtke Better Place.

Izrael će izraditi pola milijuna stanica za punjenje i zamjenu akumulatora, a Nissan i Renault investirat će od 500 milijuna do milijardu dolara u tvornicu koja će proizvoditi automobile kompatibilne s izraelskim nacionalnim sustavom.

Prošle nedjelje u Tel Avivu predstavljen je i novinarima je dopušteno da iskušaju prototip elektromobila temeljena na trovolumenskoj inačici Renaultova meganea. Automobil ima vozne osobine koje se očekuju od 1,6-litrenog benzinskog, ali je nečujan i nije mu potreban mjenjač.

Slična je prezentacija potkraj ožujka bila i u Kopenhagenu, jer Danska se sa 20-50 tisuća servisnih mjesta vrlo ozbiljno približava projektu Better Place. Stajao bi otprilike koliko i benzinski, ali se već najavljuje da bi ga Izrael oslobodio svih poreza! Jeftine stanice postavljaju se razmjerno gusto jer prototip s jednim punjenjem prijeđe od 160 kilometara u gradu do 200 na otvorenoj cesti.

Shai Agassi, predsjednik tvrtke koja je postavila standarde elektromobila i nagovorila prve dvije zemlje da se opreme elektromobilskom infrastrukturom, rekao je da bi, kada bi sav Izrael prešao na elektromobile, potrošnja struje porasla samo 6 posto, uz značajne uštede i potrošača i države zbog bitno manjeg utroška nafte.

Računa se da je, po cijeni energije, prijeđeni kilometar na struju čak dvadeset puta jeftinji od onoga na naftu! U Tel Avivu objavljeno je da Shai Agassi, uspješan bivši direktor tvrtke SAP, diva u svijetu poslovnog softvera, počinje o konceptu Better Place razgovarati i s jednom zaljevskom državom, a izraelski poslovni dnevnik Globe govori da je to emirat Abu Dhabi u koji se neimenovana francuska tvrtka već upustila s milijunskim ulaganjima prije svega za vojnu i državnu infrastrukturu. (vl)
Evidentirano

Tomy B.

• **
  • Vozi: Kawasaki ĐPX 600R
« Odgovori #64 : 26. Svibanj 2008, 02:04:49 »

neću puno pametovat u ovoj temi jer nisam nekakav stručnjak na tom području, al moram napomenuti da uopće nije bitno koliko ima nafte. koliko sam ja uspio saznati auto na vodu je izumljenj davninh dana, al bilo je tu i mnogo drugih projekata koji su završili u ladicama jer su ljudi zaslužni za razvoj tih projekata jednostavno umirali i nestajali, a neki patenti su završili u rukama naftnih kompanija

nastavit ću čitati temu ali nisam sigurna da ću išta komentirati
Evidentirano
If You want to be old and wise,
You gone be young and stupid first!!!

kruns

• Vozi: paklenu mašinu
« Odgovori #65 : 26. Svibanj 2008, 07:44:03 »

malo je off topic ali vidim da se polako ekipa sa dizelima sve više vozi na (bio)dizel vlastite proizvodnje, a troškovi skoro pa nikakvi :palacgore:
uglavnom, jeftinija alternativa uvijek postoji samo ju treba prepoznati i iskoristiti :palacgore:
Evidentirano

ilegalac

• **
  • Vozi: ulješura 1100, xt600
« Odgovori #66 : 26. Svibanj 2008, 08:47:37 »

Nafte ne da ima za 50 god, nego je ima praktički beskonačno. U školi smo učili da je ona fosilno gorivo nastalo od organskog materijala bla, bla. U određenim krugovima se dobro zna da to nije istina i to više nije tajna. Nafta se zapravo stalno stvara na određenoj temperaturi i pod određenim tlakom i nastaje od minerala i vode. Što se više crpi to se ona više stvara. Ako se ne crpi, sama izbija na površinu i stvara se manje. Sad zašto je sve skuplja, valjda je to nekom u interesu.
Inače električni automobili su se proizvodili paralelno sa prvim benzincima početkom 20 st i bili su vrlo populani zbog jednostavnog održavanja i jednostavnosti. Zašto se je prešlo na benzince, valjda je i to bilo nekom u interesu.  :palacdolje:
Tehnički gledano elektromotor puno efikasnije proizvodi mehanički rad (efikasnost od gotovo 95% za veče strojeve) tih je, ne trebaju mu filteri, podmazivanje, kvačila, mjenjači, nema vibracija, potrošnih dijelova i da ne nabrajam, sa tehničke strane nije bilo logike da se potpuno prelazi na otto motor. Ali ko još u politici traži logiku  :x
Ne da mi se da sve ove tvrdnje potkrijepljujem linkovima, koga zanima nek malo potraži...
Evidentirano
U vremenu prometnog fašizma, prolazak kroz crveno postaje revolucionarni akt!

Ace

• **
  • Vozi: CB600F Hornet '07
« Odgovori #67 : 02. Listopad 2008, 14:57:45 »

Yamaha i Honda najavljuju hibridne modele za 2011. Liniju elektro pokretanih motora ce izbaciti do 2010. Raspon hibrida ce biti od 200 do 1000cc. Skuplji ce biti bez sumnje, samo je pitanje koliko?

http://www.popsci.com/cars/article/2008-09/report-honda-launch-hybrid-motorcycle-2011
Evidentirano
http://youtu.be/AxHzwWndtvk
Neki odlaze prije, neki poslje no svi odemo. Za što je srcu lijepo, ne činimo iz mržnje, ludosti, gluposti, nemara i sebičnosti. Činimo iz ljubavi.
http://youtu.be/76lWR4sTc_k

Fenring

• **
  • Vozi: R1200S
« Odgovori #68 : 02. Listopad 2008, 16:13:24 »

Nafte ne da ima za 50 god, nego je ima praktički beskonačno. U školi smo učili da je ona fosilno gorivo nastalo od organskog materijala bla, bla. U određenim krugovima se dobro zna da to nije istina i to više nije tajna. Nafta se zapravo stalno stvara na određenoj temperaturi i pod određenim tlakom i nastaje od minerala i vode. Što se više crpi to se ona više stvara. Ako se ne crpi, sama izbija na površinu i stvara se manje. Sad zašto je sve skuplja, valjda je to nekom u interesu.

Karbonati jednu fazu svog putovanja završavaju na morskom dnu. Reć da fosilno gorivo ne nastaje od organskih materijala je isto pogrešno, jer mnogi morski i kopneni organizmi znatno doprinose brzini i količini karbonata koji padnu na morsko dno, ali to je nebitno sad za ovu temu. Budući da je naš planet specifičan po tome da ima pomične kontinentalne ploče onda sav taj karbonat na morskom dnu prije ili kasnije završi negdje ispod zemljine kore i nakon 100-ina milijuna godina kroz vulkane izbija na površinu u obliku ugljik-dioksida, ili ostane zarobljeno ispod zemlje. Otprilike svakih 500 milijuna godina se "reciklira" kompletna Zemljina površina.

S obzirom da nafta nastaje, kao što si naveo, pod određenim tlakom i temperaturom, to samo po sebi znači da ne nastaje svugdje, a tamo gdje je nastala već smo je dobro posaugali. Čak i da zanemarimo utjecaj bušenja, kojim se mijenjaju uvjeti unutar bušotine, proces stvaranja nafte je relativno spor, a ovo što smo mi potrošili u zadnjih 100 godina se stvaralo valjda 100 milijuna godina.

Tak da mislim da je ta priča, da nafte ima praktički beskonačno, klasični valjak kojim netko želi stvoriti umjetni osjećaj bezbrižnosti, da bi posao mogao ići svojim uobičajenim tijekom sve dok se ne slomi potpuno, umjesto da se imamo vremena polako pripremati.
Evidentirano
Fenring
'07 BMW R1200S /w ABS, Öhlins, heated grips

ilegalac

• **
« Odgovori #69 : 03. Listopad 2008, 09:59:06 »

Tak da mislim da je ta priča, da nafte ima praktički beskonačno, klasični valjak kojim netko želi stvoriti umjetni osjećaj bezbrižnosti, da bi posao mogao ići svojim uobičajenim tijekom sve dok se ne slomi potpuno, umjesto da se imamo vremena polako pripremati.

Ja bi među prvima kupio ful električno vozilo kad bi samo imali pristupačnu cijenu (naravno oni kineski romobilčići nisu ozbiljna vozila) zbog prednosti koje sam gore naveo.
Evo nešto zanimljivo, nije motor, ali dovoljno da razuvjeri sve one koji misle da električni pogon nema šanse:
http://www.net.hr/auti/page/2008/08/29/0365006.html
Evidentirano

baxy

• Vozi: Honda cbr1000rr
« Odgovori #70 : 03. Listopad 2008, 12:37:48 »

Stvar je nasreću još uvijek u domeni nekakvih projekata za budućnost , nadam se da me neće zakačit dok god budem mogao sjediti i vozit motor. Puno realnija opcija je nekakav plinski motor, a pelazak na hibridni ili strujni motocikl mora bitii teški teški luksuz (zbog cijene)koji sigurno još određeno vrijeme neće biti ni blizu roba za šire tržište.

Uostalom da je struja neki energent budućnosti za vozila, sigurno se nebi naveliko ukidali trolejbusi kao javni prijevoz i uveli naftaši. U Rijeci su se  gotovo sve današnje gradske linije vozile trolejbusima i pored iznimno teške konfiguracije . Isto je i sa gradovima u ravnici gdje bi ta vrsta energije bila kudikamo povoljnija.

I sad kad se vratimo na ovaj  motor koji je izložen na početku teme, pitam se našta liči.....čemu onako veliki prostor za motor, dal su baterije ogromne.....zašto mu je težište onako glupo raspoređeno....kao nekakava imitacija benzinskih motora,...šta mu je ona maska ...izgleda ko Gillera koju je vozio Lansivuori pred 50 godina 
Evidentirano
Hoće li Bradl, Haslam ili Rossi ikada odvoziti krugove na Grobniku brže od svojih ćaća .. ??

ilegalac

• **
« Odgovori #71 : 03. Listopad 2008, 13:00:16 »

Stvar je nasreću još uvijek u domeni nekakvih projekata za budućnost , nadam se da me neće zakačit dok god budem mogao sjediti i vozit motor. Puno realnija opcija je nekakav plinski motor, a pelazak na hibridni ili strujni motocikl mora bitii teški teški luksuz (zbog cijene)koji sigurno još određeno vrijeme neće biti ni blizu roba za šire tržište. 
Zašto na sreću? Sigurno uživaš u promjeni ulja, štelanju ventila, mjenjanju filtera, svijećica, brtvi, lamela od kvačila, zagrijavanju mašine, šaltanju brzina...umorio sam se od nabrajanja  :(
Da smo odrasli na elektrociklima vjerojatno bi nam sve gore navedeno bila tlaka.
Evidentirano

MA-Zvone

• Vozi: Yamaha FZ6 II
« Odgovori #72 : 03. Listopad 2008, 13:03:08 »

To što si naveo je jedan od razloga zašto volim motore  :palacgore:
Evidentirano
www.crotur.com

Turistički portal specijaliziran za Makarsku rivijeru.

ilegalac

• **
« Odgovori #73 : 03. Listopad 2008, 13:11:07 »

Ja si večinu od toga radim sam i rađe bi da ne moram. Manje šarafanja-više vožnje.
Evidentirano

buba5

• **
  • Vozi: suzuki
« Odgovori #74 : 03. Listopad 2008, 19:32:47 »

Svaka cast, struja je buducnost.
Ali kakva ce to biti voznja bez grmljavine...
Mozda ipak ne neko gorivo poput vodika, da ipak ima unutarnje sagorjevanje, veliki top, da se cuje muzika kad odvrnes...
Evidentirano
 Str: 1 2 [3] 4 5  Sve   Gore

Stranica je generirana za 0.152 sekundi uz 14 upita.