Iz mojeg osobnog iskustva s ABS-om mogu zaključiti da je to ipak više prednost nego nedostatak. Na suhom se ponekad nepotrebno aktivira, pa može produžiti zaustavni put, ali to je još uvijek bolje nego da se ljosne od zablokiranog prednjeg kotača (tu školu rađe ne bi ponavljao

). Vjerujem da je osjetljivost ABS-a na motociklima nešto što se još može poboljšati kroz razvoj tehnologije, tak da to ne bi trebalo ljude odvraćat od ABS-a.
S druge strane na mokrom asfaltu je ABS i više nego dobrodošao, jer me već par puta spasio da se ne skucam u auto koji je odlučio naglo zakočiti, ili pak skrenuti u mene.

ABS na mojoj ragi se jednostavnim pritiskom "ABS" gumba može isključiti i uključiti u svakom trenutku. Malo je i specifičan po tome da obuhvaća samo blokadu prednjeg kotača. Kočnice nisu "link-ane", što je za očekivati od jednog
Sport modela. Posljedica toga je da je ABS sustav puno jednostavniji i lakši i nisam 100% siguran, ali vjerojatno nije ukupno teži od 1 do 1,5 kg. Zapravo BMW je za HP2-Sport (izveden iz R1200S) razvio novi ABS, koji je još sportskiji, šta god to da značilo.
BTW, nisam kod aktiviranja ABS-a primjetio nikakve neželjene vibracije ili lupanja, ali to je može bit i zbog telelever-a, koji ima prednost da je motor kod kočenja stabilniji u odnosu na klasične vilice s oprugama.