Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 ... 150 151 [152] 153 154 ... 177   Dolje

Autor Tema: MotoBox - www.motogume.hr  (Posjeta: 216962 )

bimba

• Spol: Muški
  • Vozi: CBF 1000
Odg: MotoBox - www.motogume.hr
« Odgovori #3775 : 30. Siječanj 2012, 21:52:19 »

Guma nije na razini 16-tice, nešto lošija, a trajnost ista.

choco

• **
  • Vozi: zxr 750 RR M1
« Odgovori #3776 : 30. Siječanj 2012, 22:30:39 »

Guma nije na razini 16-tice, nešto lošija, a trajnost ista.
Koliko ti dodje 120-180/17, kad se vrati porez BiH državljanima?
Evidentirano

bimba

« Odgovori #3777 : 30. Siječanj 2012, 22:48:43 »

1056,00 KN cca 142 Eur-a

kawa os

• **
  • Vozi: Kawu z1000sx
« Odgovori #3778 : 01. Veljača 2012, 19:01:38 »

Da li se zna cijena za Bridgestone S20 120/190 - 17 ?
Evidentirano

bimba

« Odgovori #3779 : 01. Veljača 2012, 19:11:47 »

Konačna još ne. Imam neke ulazne cijene, ali mi nisu još 100% potvrđene. Kako sada stvari stoje, cijena će mu biti nešto veća u odnosu na konkurenciju, po meni možda i preskupo. U tim dimenzijama, kako sada stvari stoje između 2350,00 i 2550,00 kn. Vjerujem da će doći do promijene, jer je to dosta, ali moramo čekati. Tek krajem mjeseca ću znati 100% toćno cijenu.

Ok, novi model to mi je jasno, guma , koliko dobra to se tek treba pokazati, cijena od 10% do 20% veća nego konkurencija hm....

3alfa3

• Vozi: Z750 '10
« Odgovori #3780 : 01. Veljača 2012, 20:58:27 »

Na jednoj njemackoj web stranici sam usporedio cijene S20 i bt016pro.
Zadnja S20 je skuplja 11%, a prednja cak 26%. Izgleda ko neka greska u vezi prednje gume, jer ako je to istina, uf - skupo.

koliko dobra to se tek treba pokazati

To je tvornicka ugradnja na novi ZZR1400 i na testu motora na stazi Nardo je bilo malo problema sa gripom (suho, 8C temperatura zraka).
Izgleda da ce guma biti novi etalon za voznju po mokrom (navodi proizvodjaca) i da je vrlo stabilna na velikim brzinama (testovi ZZR1400).

Vjerojatno guma za teze motore i ljude koji od guma traze vise od sport touring guma, ali zele ipak solidan broj predjenih km sa setom i dobro ponasanje po kisi (dulja putovanja?)

EDIT:
zajebunio sam se...
Nije bilo problema s gripom na ZZR1400 u Nardu nego na novoj Hondi CBR1000RR u Portimau kojoj je isto S20 tvornicka ugradnja. Isto je bila nesto niza temperatura i injzenjeri iz Honde su nakon toga stavili na motore gume R10 za stazu pa su novinari na njima zavrsili testove.
« Zadnja izmjena: 01. Veljača 2012, 21:30:42 3alfa3 »
Evidentirano
A weekend wasted isn't a wasted weekend

bimba

« Odgovori #3781 : 01. Veljača 2012, 21:47:14 »

To i mene brine.
 Do sada se u praksi ( zadnji primjer Power Pure od Michelina ) u većini slučajeva pokazalo da kada je guma extra dobra na mokrom , da pati na suhom. A ako uspiješ to i uskladit, onda se javlja problem grijanja na niskim temperaturama.

U svakom slučaju, treba pričekati i vidjeti, a što se tiče testova, to mi nije niti malo relevantno za donijet konačni zaključak o gumi.

lory

• **
  • Vozi: YAMAHA FZ1 FAZER
« Odgovori #3782 : 09. Veljača 2012, 19:40:00 »

Bimba molim tvoje mišljenje,
 Dvoumim se između Pilot road 3 i BT-023 za Fazera 1000 (2008.)
 Na Vašem lageru nisam našao BT-023, pa me zanima kada će ih biti i cijena za set,ako se odlučim za njih.
Ukratko, što bi ti izabrao. Unaprijed hvala.  :palacgore:
Evidentirano

Direktor

• ex Street Illegal
« Odgovori #3783 : 10. Veljača 2012, 10:18:10 »

Koja je momentalno cijena za:
Pirelli Diabolo Rosso Corsa
120/70 ZR 17 M/C (58W) TL
180/55 ZR 17 M/C (73W) TL
Evidentirano
I. posjeta Grobnika - 1989. godine

skuco

• Vozi: yamaha
« Odgovori #3784 : 10. Veljača 2012, 11:07:41 »

Na Vašem lageru nisam našao BT-023, pa me zanima kada će ih biti i cijena za set,ako se odlučim za njih.
mani se tog bt-a tko ti to preporučio..  :misli:
Evidentirano
Znam da alkohol škodi al u vodi utjehe nema!

bimba

« Odgovori #3785 : 10. Veljača 2012, 11:13:00 »

Što se tiče ta dva modela, ja bi to ovako kazao. Michelin vozniji, više km, i bolji na mokrom. Bridgestone, više "sportski " nastrojen od Michelina. Manje km, lošiji na mokrom, ali se lakše grije ii bolji na suhom od Michelina.

Ja osobno , po mom načinu vožnje, ako moram birati između ove dvije, prije bi uzeo BT-023. Ako mogu proširit na ostale sport-touring gume, onda ni jednu od ove dvije  :mrgreen: S druge strane, osim šta smo definirali da želiš sport-touring gumu, i izbor si suzio na ove dvije, ne znam što ti je primarno i kako se voziš da bi ti mogao reći stavi tu i tu.

Dakle, za konkretniji odgovor , trebao bi par natuknica:

- sport-touring guma prvenstveno zbog načina vožnje ili je to ekonomska računica ( km )
- koliko je bitno mokro, da li je dovoljno da je guma tu ok, ili mora biti vrhunska
- način vožnje ( normalno ili agresivnije )
- uglavnom kraće ili duže relacije
- većinom sam na motoru ili u dvoje

:misli:

Šta se tiče cijena, jedino mi još Bridgestone nije 100% definiran za ovu godinu, na lageru ih nemam , pa sam ih zato trenutno maknuo iz web shopa. Cijena BT-023 će biti cca 2300,00 kn. Iskreno, cijene Bridgestona mi se čine za ovu godinu možda malo i visoke, pogotovo novi modeli.

bimba

« Odgovori #3786 : 10. Veljača 2012, 11:24:46 »

Koja je momentalno cijena za:
Pirelli Diabolo Rosso Corsa
120/70 ZR 17 M/C (58W) TL
180/55 ZR 17 M/C (73W) TL

Trenutno Cijena seta 2306,00 kn , imam ih na lageru. Nova cijena za 2012, 2330,00 kn.

lory

• **
« Odgovori #3787 : 10. Veljača 2012, 11:43:51 »

Ne mora nužno biti sport-touring guma, ali u poplavi raznih testova guma moram priznati da se gubim. Što se tiče držanja na mokrom, bitno da nije totalni autsajder s obzirom da svi na putovanjima i te uvjete prolazimo. Način vožnje, ajmo reći "normalan". Relacije- uglavnom duže, i većinom dvoje na motoru. To što sam suzio izbor na ove dvije nije i konačni izbor.
Evidentirano

3alfa3

• Vozi: Z750 '10
« Odgovori #3788 : 10. Veljača 2012, 14:29:03 »

Ne mora nužno biti sport-touring guma, ali u poplavi raznih testova guma moram priznati da se gubim. Što se tiče držanja na mokrom, bitno da nije totalni autsajder s obzirom da svi na putovanjima i te uvjete prolazimo. Način vožnje, ajmo reći "normalan". Relacije- uglavnom duže, i većinom dvoje na motoru. To što sam suzio izbor na ove dvije nije i konačni izbor.

Tebi onda stvarno odgovara sport touring guma. Dunlop roadsmart je odlican po kisi, a bogami i jedna od boljih po suhom. Samo radi nesto manje km od najtrajnijih u toj klasi iako ne drasticno manje.

Napomena:
nisam vozio na roadsmartu, ali sam vozio Michelin PR3 koja traje, ali na suhom me nije bas odusevila, a kako po mokrom ne vozim (gdje ta guma briljira), okrenuo sam se sport/hypersport klasi guma
Evidentirano
A weekend wasted isn't a wasted weekend

bimba

« Odgovori #3789 : 10. Veljača 2012, 14:54:11 »

- za te uvjete, treba ostati na sport-touring gumi

- zanemarimo li Pilot Road obični, u ovom trenutku "loše" sport-touring gume na tržištu nema

Šta se tiče izbora, ja bi kazao sljedeće:

Pilot Road 2&3 zanemariti. Prednosti su kilometraža i mokro. S jedne strane ionako sve sport-touring gume rade veliku kilometražu, pa sad je li to 15000 ili 17000 , mislim da nije toliko bitna stavka. Na mokrome je vrhunska, ali ostali su takođe ok. Uz to, za jednu putnu gumu, preoštar i malo čudan profil, tako da je kod normalne upotrebe to i određeni minus za gumu takve namjene

BT-023 , ja bi takođe isključio. Odlična guma, ali se dosta brzo troši, sklona pilastom trošenju, velike rezerve gripa kod agresivnije vožnje. U gore navedenim okolnostima , mane će doći itekako do izražaja , a prednosti se neće iskoristiti.

Moja preporuka:
Pirelli Angel ST   2051,00 kn
Dunlop Roadsmart 1860,00 kn
Metzeler Roadtec Z8 2125,00 kn

Pirelli I Dunlop, su dobar kompromis i izvrsno izbalansirane gume i u svakom segmentu su među boljima a ničim ne odskaču.
Metzeler Roadtec Z8, više touring nego sport, tupast profil, strahovito velika kilometraža i ravnomjerno trošenje. Nevjerojatna stabilnost na pravcu. Na suhom i mokrom dobra, nedostaje joj malo osjećaja kod prednje gume, ali to dolazi do izražaja kod agresivnije vožnje jedino.

Roadsmart II namjerno nisam spominjao. Novi model, malo ih se prodalo, a i od kada je u prodaji nisu uvjeti za pravo ispitivanje gume. testovima ne vjerujem, bitno mi je šta kažu direktno kupci iz vlastitog iskustva i toćno određenih uvjeta upotrebe ( u nas je i različita klima a o kvaliteti asfalta da ne govorimo, nego recimo u Eu, Americi itd... )

Ja osobno ne koristim sport-touring gume, ali da ih idemo recimo stavljati , izbor bi bio sljedeći:

- paše mi sportska guma, ali nemam novaca da mijenjam dva seta u sezoni , pa tražim nešto više km, a da se ipak može malo stisnut:
Roadtec Z6
ContiRoadAttack 2

- radim dosta km, ne pretjerujem , ali se guštam vozit i vozim se u svim uvjetima i relacijama
Pirelli Angel ST
Dunlop Roadsmart

- Uglavnom otvorena cesta , natovaren i veoma duge relacije, baš putujem
Roadtec Z8

lory

• **
« Odgovori #3790 : 10. Veljača 2012, 15:23:32 »

Hvala lijepa. Kad zgruntam javim se. :palacgore:
Evidentirano

Veza

• *
  • Vozi: Bandit 1200s
« Odgovori #3791 : 11. Veljača 2012, 09:21:36 »

Ako ti može što pomoći imam na motoru Pirelli Angel i svake pohvale za gume, sada su na 13000 i mogu još nešto sitno. Brzo se griju i drže lijepo po suhom. Probao sam ih par puta na mokrom i mogu ti reć da je sigurna guma. Uglavnom nećeš falit  :palacgore:
Evidentirano

lory

• **
« Odgovori #3792 : 11. Veljača 2012, 09:25:29 »

Ako ti može što pomoći imam na motoru Pirelli Angel i svake pohvale za gume, sada su na 13000 i mogu još nešto sitno. Brzo se griju i drže lijepo po suhom. Probao sam ih par puta na mokrom i mogu ti reć da je sigurna guma. Uglavnom nećeš falit  :palacgore:
  Mislim da ću se odlučiti za nju.  :palacgore:
Evidentirano

James1100

• Vozi: rolling Stone
« Odgovori #3793 : 11. Veljača 2012, 12:59:43 »

@ Bimba

opet pitanje u temi (a ne na PP) zato da i drugi imaju informaciju

redovito pratim web i nema još kupovine na rate. jel ima novosti? ne bi davio, ali imam još troškova vezanih uz motor (i uz grijanje  :mrgreen:) pa stvarno moram ovako  :mrgreen: nije mi još toliko žurba jer čekam vijke za disk, zbog balansiranja, ali to će biti uskoro.

jel još čuvaš onaj Pirelli za mene?
Evidentirano

bimba

« Odgovori #3794 : 11. Veljača 2012, 14:25:15 »

Gume čuvam  :palacgore:

Kad motor bude spreman, javi se bez obzira da li će proraditi rate ili ne , oko toga se ne brini  :wink:

Ma sve je spremno, samo su brate komplicirani. Milion pravila kako web shop treba izgledat, logo ove kartice ovdi, drugi mora bit iza ovoga, pa im moram poslati sad i bilancu 2011, koja još nije gotova. Ono, toliko komplicirano da ne znam kakva je situacija i da će to puno znaćiti ove godine ljudima, najrađe to ne bi ni napravio.  :angry:

James1100

• Vozi: rolling Stone
« Odgovori #3795 : 11. Veljača 2012, 15:25:19 »

motor ne može biti spreman bez guma  :mrgreen:
radi se o preradi, gume moraju biti gore da mogu krojiti izgled, najviše kod pripasivanja (rezanih) blatobrana itd...

inače, potpuno te razumijem, bankari toliko znaju zakomplicirati, a i inače nemam živce za papirologiju. radio sam uredski posao, na toplom i suhom, i pobjegao. od faxa, compa, telefona raznih vrsta, općine, stranki itd  :mrgreen:

istina je za kupce, ova godina bu izgleda još gora od prošle. možda si trebao probati s drugom varijantom, uzmeš kojeg lokalnog vulkanizea za ugovornog dealera pa da se kod njega odrađuje takvo kartično/rata plaćanje  :misli: mislim, ne kužim se u posao, samo razmišljam. da imaš nekog u ZG, mi bi već zaboravili da sam kod tebe ove godine kupovao gume  :palacgore:

nema veze, za info ostalima, nije mi prvi par da kupujem i kad sam vidio poslovnost, ostajem kupac kod tebe  :palacgore: manja mi je tlaka pisati ovdje ili telefonirati, dobiti info pa poslije kliknuti nego druge kombinacije
nije samo cijena važan faktor, iako sam 15 km od slovenaca
Evidentirano

bimba

« Odgovori #3796 : 11. Veljača 2012, 15:50:14 »

Samo se ti javi kada sve bude spremno za gume  :palacgore:

Jana od Virovitice

• **
  • Vozi: KTM u srcu i zbilji.
« Odgovori #3797 : 11. Veljača 2012, 16:10:34 »

Samo se ti javi kada sve bude spremno za gume  :palacgore:
oćemo pirelli diablo supercorsa za moj buduću zx7 rr race replicu????
Evidentirano
Svi motori su dobri,nema lošeg ima samo dobar i bolji,OSIM KINEZA.

bimba

« Odgovori #3798 : 11. Veljača 2012, 18:00:58 »

Nemoj mi reć da si ga napokon naša   :palacgore: :palacgore:

Naravno, na takav motor ništa drugo ne dolazi u obzir   :mrgreen:

bimba

« Odgovori #3799 : 12. Veljača 2012, 12:00:43 »

Možda će zvučati čudno, ali evo ja trebam jednu pomoć oko moto guma. :mrgreen:

Stigli su novi cijenici za Metzeler i Pirelli , upravo ažuriram stranice, radim kalkulacije, gledam što je zanimljivo itd.  :)

Zanima me sljedeće. Metzeler Rennsport. Stari model racing gume, model prije Raceteca. Dok je on bio aktualan, nisam imao toliko dodira sa Metzelerom, pa me zanima sljedeće:

Tko je sa foruma imao iskustva sa tom gumom i da napiše dojmove. Nemojte se naći uvrijeđenima, bitna mi je toćna informacija ( znaći ne komentari tipa meni je Z6 super , može se dobro leć ) , ali moliću samo ljude sa iskustvom i koji znaju razliku između Z6, M3 i Raceteca, a ne da miješaju kruške i jabuke.  :wink: :palacgore:

Guma se ponovo proizvodi od ove godine, ali samo u racing street varijanti, IPC kod je isti, dakle, konstrukcija , mješavina sve je ostalo isto.

Cijene setova za gotovinu bile bi 120/160 1686,00 kn, 120/180 1736,00 kn, te 120/190 ( nažalost nema zadnje kroz 55, samo kroz 50 ) 1786,00 kn.

Hvala unaprijed  :palacgore:
 Str: 1 ... 150 151 [152] 153 154 ... 177   Gore

Stranica je generirana za 0.145 sekundi uz 14 upita.