Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 2 3 [4] 5 6 ... 177   Dolje

Autor Tema: MotoBox - www.motogume.hr  (Posjeta: 216962 )

Bob Rock

• Spol: Muški
  • Vozi: Kawa er6n,Vespa lx 50
Odg: MotoBox - www.motogume.hr
« Odgovori #75 : 27. Srpanj 2008, 21:50:02 »

ma joj to sa datumom proizvodnje se vuce iz nekih davno prošlih vremena
sve gume koje sam kupovao u zadnjih nekoliko godina su stare po par mjeseci
a koliko znam proizvođaci garantiraju da pravilnim skladištenjem mogu 3 godine stajati bez ikakvih negativnih posljedica (znaci mogu i duže ...)
danas se više ništa ne radi na "skladište" pun šleper pa kad se proda proda , ne samo gume nego opcenito svi prizvodi pa i sama proizvodnja ... cesca punjenja , manje kolicine , manji racuni, manji obrtajni kapital ... :mrgreen:  .........

Je, ali se isto tako mogu nabavit i stare gume za bagatelnu cijenu , pa ih prodavat ovcama :mrgreen:.
Evidentirano
Jahač magle...

markookram

• Vozi: soft enduro sa hard motorom
« Odgovori #76 : 28. Srpanj 2008, 08:17:35 »

Je, ali se isto tako mogu nabavit i stare gume za bagatelnu cijenu , pa ih prodavat ovcama :mrgreen:.
gdje ih se moze nabavit ? koliko stare ? kolika je to onda cijena ?

reci da ih idem nabavit ...  8)
Evidentirano
potrošač je koproizvođač

svemir u glavi

bimba

• Vozi: CBF 1000
« Odgovori #77 : 28. Srpanj 2008, 09:55:29 »

ma pusti ti to, ja vise ne uziman priko pola godine staru, max godinu, na motoru sam dobija novu gumu straga, ovu navedenu metzeler, 05 godina, i ni malo nisam zadovoljn sa njom, bas se osjeca i pod rukom i u voznji da je guma pretvrda, nije to to, mozda nije dobro skladistena ili sta ja znam al uglavnom od sad trazim maximalno najnoviju

Kad kupujete gume, Vaše je apsolutno pravo da postavljate, možemo kazat uvjete, i na to imate pravo kao kupac. Šta je stara guma, a šta ne, o tome se puno pričalo, tako da nema potrebe raspravljati o tome. Mislim da nitko ne treba radit paniku kad kupuje gume, ali je veoma bitno da prilikom kupovine naznači do kojeg datuma proizvodnje želi gumu, ili da zatraži informaciju o Dot-u na gumama koje kupuje. S druge strane, po meni bi svaki diler guma, trebao javno ( Kao što sam ja na stranici :wink:) istaknuti svoju politiku glede starosti guma. Ako kupac ne povlači pitanje starosti guma, držim se toga, a u slučaju da postavlja uvjete, pregledam sve gume na lageru tog tipa, nađem najfriškije( mada uglavnom budu isti datumi, jer su kod isporuke bile iz iste serije), i te ponudim. Kupac tada odlučuje ( naravno nakon mog uvjeravanja :mrgreen:), da li će kupit gume ili ne.

Znači, kad kupujete gume, bez obzira gdje, ako imate neugodna iskustva sa datumima i gumama, uvijek pitajte datum, i sve ste riješili.

Još jedna stvar, više obratite pažnju na to kako guma izgleda, nego na datum. Izgled same gume puno govori o tome kako je skladištena i jeli dobra :palacgore:

Direktor

• ex Street Illegal
« Odgovori #78 : 28. Srpanj 2008, 10:17:56 »

Bimba daj mi molim te reci jednu stvar...koja su ti iskustva sa Michelin Pilot Power 2CT.
Naime, na Z750 imam Michelin Pilot Road 2CT sa kojima sam do sada uspio napraviti za mene nevjerovatnih 16.000 km i još ima mesa, ostao sam ono...paf kada sam vidio koliko su gume ok za razliku od serijskih Bridgestone koje su jedva trajale 8000km. Moja vožnja je isključivo cestovna, putnička, no u zadnje vrijeme sam se počeo malo brže voziti, brzo putnički  :mrgreen:, pa me zanima da li se isplati stavljati Michelin Pilot Power 2CT ili ostati na Pilot Road 2CT gumama.
Koliko je rok isporuke?
Hvala.
Evidentirano
I. posjeta Grobnika - 1989. godine

vlucic

• Forumski Grobnik
  • Vozi: Kawasaki KLV
« Odgovori #79 : 28. Srpanj 2008, 10:59:37 »

Vidim da se spominje Padjen. Ja o cijeni guma ne bih govorio jer se cijene mijenjaju od godine do godine.

Ali imam veliku kritiku na stavljanje guma od strane Padjena. Sjebao me prilicno i mogao sam dobro najebati (nije stavio nazad saraf kojim se zateze kotac/lanac/gumu). Ja tamo vise ne bi vozio svoj motor. A nisam imao razloga sumnjati da ne znaju promijeniti gumu na motoru.

Zato radije kupim ovako preko weba sa dostavom pa gume nosim nekome tko zna promijeniti gumu.
Evidentirano

bimba

« Odgovori #80 : 28. Srpanj 2008, 11:55:51 »

Bimba daj mi molim te reci jednu stvar...koja su ti iskustva sa Michelin Pilot Power 2CT.
Naime, na Z750 imam Michelin Pilot Road 2CT sa kojima sam do sada uspio napraviti za mene nevjerovatnih 16.000 km i još ima mesa, ostao sam ono...paf kada sam vidio koliko su gume ok za razliku od serijskih Bridgestone koje su jedva trajale 8000km. Moja vožnja je isključivo cestovna, putnička, no u zadnje vrijeme sam se počeo malo brže voziti, brzo putnički  :mrgreen:, pa me zanima da li se isplati stavljati Michelin Pilot Power 2CT ili ostati na Pilot Road 2CT gumama.
Koliko je rok isporuke?
Hvala.

Prvo mislim da bi trebao zaboraviti na PP 2CT i orijentirati se na PP obični. PP 2CT je potpuno ista guma kao i PP, osim šta je u krajnjem boku ( nekih 1cmm do 1,5 cm od ruba prema unutra) 20% mekša smjesa. U svakom slučaju već kod PP ćeš osjetiti veliku razliku u odnosu na PR 2CT, a PP 2CT je skuplji. Po meni, kupivši PP 2CT, u tvom slučaju samo češ potrošiti više novaca a dobiti u biti istu gumu.

Moraš voditi računa o još jednoj stvari. U odnosu na PR 2CT, sa PP/PP2CT, možeš očekivati duplo manju kilometražu, nešto lošije performanse na mokrome ( ali i dalje najbolje u klasi :wink:), puno bržu i precizniju gumu zbog oštrijeg profila, ali češ izgubiti na stabilnosti na pravcu ( zanemarivo). Razliku u držanju na suhom češ osjetiti najviše u pogledu čvrstoće i povratne informacije, jer je PP sportska guma koja ima puno čvršću karkasu koja puno bolje podnosi opterećenja kod brze vožnje. Također češ osjetiti razliku i u gripu na suhom, ali pod uvjetom da se počneš dosta brže voziti, u odnosu kako si se vozio do sada.

Ti češ najbolje znati u kojoj mjeri si bio zadovoljan sa PR 2CT, i odlučiti šta ti je bitnije, gledajući i sa financijske strane, jer su cijene tu negdje a radi se o minimalno 30-35% manjoj kilometraži.

Moderne Sport-Touring gume su u zadnjih par godina najviše napredovale u pogledu sportske vožnje, i dok god se ne pretjeruje, mogu podnijeti i nešto bržu vožnju.

Da li ostati na Pilot Road ili ne , moraš ti odlučiti, ali jedino me poslušaj i nemoj PP 2CT. Mislim da ti za sada nema potrebe za tom gumom. Rađe PP obični. :palacgore:

Sve tri varijante su dostupne na lageru.

+marek+

• **
« Odgovori #81 : 28. Srpanj 2008, 15:32:59 »

Kak to da imate za skutere samo neke gume Shinko,a kaj je s ostalim proizvođačima?
Evidentirano

bimba

« Odgovori #82 : 28. Srpanj 2008, 15:59:09 »

Kak to da imate za skutere samo neke gume Shinko,a kaj je s ostalim proizvođačima?

Ima Dunlop i Pirelli,dosta toga dostupno odmah, a  Michelin i Bridgestone po narudžbi. Tri su razloga zašto nisu vidljive u web shopu. Prvo, ubacivanje artikala sa svim podacima u web shop dosta traje, a sada jednostavno nemamo toliko vremena. Drugo, u početku smo se orijentirali isklučivo na moto gume, pa smo naknadno ubacili zbog zahtjeva kupaca i skuterske gume. Treće, iako je u shopu na više mjesta naznačeno da se prije same uplate pričeka potvrda da su gume dostupne na lageru, imali smo nekoliko slučajeva, gdje su se gume momentalno uplatile, a nije ih bilo na lageru. U kratkom roku gume su nabavljene i isporučene, tako da nije bilo problema, ali ih je moglo biti. Iz tog razloga, na web shopu su prikazane večinom gume koje imamo na lageru ili one za koje smo sigurni da ih možemo dobaviti u dan dva.Najgora varijanta koja se može dogoditi je da kupac uplati gume, a da ih mi nismo u stanju isporučiti, a to se jednostavno ne smije dogoditi :palacgore:

Koje te gume zanimaju :misli:

Bruno_rv

• **
  • Vozi: trenutno šlape
« Odgovori #83 : 28. Srpanj 2008, 17:44:19 »

Ima Dunlop i Pirelli,dosta toga dostupno odmah, a  Michelin i Bridgestone po narudžbi. Tri su razloga zašto nisu vidljive u web shopu. Prvo, ubacivanje artikala sa svim podacima u web shop dosta traje, a sada jednostavno nemamo toliko vremena. Drugo, u početku smo se orijentirali isklučivo na moto gume, pa smo naknadno ubacili zbog zahtjeva kupaca i skuterske gume. Treće, iako je u shopu na više mjesta naznačeno da se prije same uplate pričeka potvrda da su gume dostupne na lageru, imali smo nekoliko slučajeva, gdje su se gume momentalno uplatile, a nije ih bilo na lageru. U kratkom roku gume su nabavljene i isporučene, tako da nije bilo problema, ali ih je moglo biti. Iz tog razloga, na web shopu su prikazane večinom gume koje imamo na lageru ili one za koje smo sigurni da ih možemo dobaviti u dan dva.Najgora varijanta koja se može dogoditi je da kupac uplati gume, a da ih mi nismo u stanju isporučiti, a to se jednostavno ne smije dogoditi :palacgore:

Koje te gume zanimaju :misli:

Zasto vam neki webmajtor ne ubaci skriptu u webshop da se gume kojih nema na lageru ne mogu naruciti? Nego napisete dolazi tad i tad ili za isporuku kontaktirati firmu? Danas nije tesko nekome napraviti takvu skriptu ili ima vec gotovih. Tako cete zadrzati i onog korisnika koji dodje na vas web i ode uvjeren da ne drzite te i te motogume...
Cisto jedan prijedlog .  :palacgore:
Evidentirano

bimba

« Odgovori #84 : 28. Srpanj 2008, 20:26:31 »

Zasto vam neki webmajtor ne ubaci skriptu u webshop da se gume kojih nema na lageru ne mogu naruciti? Nego napisete dolazi tad i tad ili za isporuku kontaktirati firmu? Danas nije tesko nekome napraviti takvu skriptu ili ima vec gotovih. Tako cete zadrzati i onog korisnika koji dodje na vas web i ode uvjeren da ne drzite te i te motogume...
Cisto jedan prijedlog .  :palacgore:

Hvala na savjetu. Imam nekoliko varijanti za riješit taj problem,i dosta ima veze s tvojim prijedlogom i ubrzo će biti obavljeno :palacgore:

STobulj

• Vozi: cb900f, falco
« Odgovori #85 : 01. Kolovoz 2008, 23:10:22 »

eto obukao i moj motorin pilor road2 ,  što se tice cijene usluge......... sve 5 tj 10  :palacgore:
Dobio jeftiniju ugradnju u renomiranog vulkanizera u ST....... uglavnom preporuka svima
« Zadnja izmjena: 04. Kolovoz 2008, 11:09:43 STobulj »
Evidentirano

Icek

« Odgovori #86 : 03. Kolovoz 2008, 19:06:54 »

Da li je ok ako zamijenim samo stražnju gumu a prednju ostavim ?

Zeca sam dobio sa Dunlop Qualifier.

Stražnja je po sredini izgubila dosta mesa i lakše proklizava ( pogotovo naprimjer kad šaltam nižu osjetim zadnji kraj lagano zapleše a prije se to nije dešavalo). POčetnik sam i volim naglo otvarat gas pa se ždere.

Prednja je u redu i ima još puno na njoj.
Evidentirano

wingman

• Vozi: trek, scott, khs, honda
« Odgovori #87 : 03. Kolovoz 2008, 19:11:11 »

kolko vidim, za skutere drži samo nekakav "Shinko". kaje to jeb...?
Evidentirano
pomelo me ko metlom

Bob Rock

• Vozi: Kawa er6n,Vespa lx 50
« Odgovori #88 : 03. Kolovoz 2008, 19:59:35 »

Čita sam po nekim forumima vanka da je taj Shinko izgleda dobra guma :misli:. Dosta je Ameri hvale.
Evidentirano
Jahač magle...

bimba

« Odgovori #89 : 04. Kolovoz 2008, 09:47:56 »

Da li je ok ako zamijenim samo stražnju gumu a prednju ostavim ?

Zeca sam dobio sa Dunlop Qualifier.

Stražnja je po sredini izgubila dosta mesa i lakše proklizava ( pogotovo naprimjer kad šaltam nižu osjetim zadnji kraj lagano zapleše a prije se to nije dešavalo). POčetnik sam i volim naglo otvarat gas pa se ždere.

Prednja je u redu i ima još puno na njoj.

Možeš promijenit samo zadnju gumu :palacgore:, s tim da ti je najbolje stavit istu koja je i sada na motoru. Ako već mijenjaš i želiš stavit neki drugi model ili marku, onda stavi nešto od sljedećeg:
Pilot Power
M3
BT-016

U svakom slučaju, najbolje istu, a ako želiš nešto drugo, onda obavezno da bude sport guma.

smarty

• Vozi: FZ6 S2 N '07
« Odgovori #90 : 04. Kolovoz 2008, 19:10:42 »

Icek.. ne treba ti sport guma. Prošao bi i sa gumom tipa Metzeler Z6 koju ja imam.
Guma je zakon. Moja ima oko 6.000 km i još je gotovo kao nova, po sredini i krajevima. Ta guma je rađena u sredini tvrđe, za putovati npr. da se po autoputu ne pojede sve,  a krajev isu od mekše smjese tako da u zavojima drži.

Sve u svemu, ja ću opet staviti tu gumu, pogotovo za zimu, jer je na mokrom isto odlična.

A ako ćeš ti mijenjati samo zadnju, onda svakako idi na istu gumu koja je sada gore.  Malo me to čudi, meni je na prethodnom kompletu guma najprije otišla prednja (rubovi su bili glatki, sredina je imala još mesa), a zadnja je bila kompletna istrošena od ruba preko sredine do drugog ruba -ne glatka, ali skoro. 11.000 km sam  napravio sa serijskim Dunlop D252 gumama.

Evidentirano
www.young-4ever.org
Ne cveta cveće ni u naše preduzeće.
"Ne žalim što su drugi pokrali moje ideje, ali žalim što nemaju svoje"  N.T

ljubek

• **
  • Vozi: Yamaha FZ6 Fazer `06...(R1 u mislima...)
« Odgovori #91 : 04. Kolovoz 2008, 21:34:25 »

slažem se...ja sam sa svojom z6 napravio 11300 i još je ima i to dosta...al sad je izašla nova z6 koja je još bolja od prijašnje u pogledu trošenja, stabilnost, mokrog itd... :palacgore:

smarty ti imaš interact il "običnu"???  :misli:
Evidentirano
Moto & Off Road Klub Sv. I. Zelina...

Bruno_rv

• **
« Odgovori #92 : 04. Kolovoz 2008, 21:47:38 »

ma vi fzrasi nemate dovoljno snage na vasim kantama pa vam ne treba bolja guma. Z klize i stalno samara sa vasim gumama. A trajnost gume ne pokazuje koliko je kvalitetna. Dapace,moja d220 je imala 6000 km i jos su iglice virile . :mrgreen:
Evidentirano

ljubek

• **
  • Vozi: Yamaha FZ6 Fazer `06...(R1 u mislima...)
« Odgovori #93 : 04. Kolovoz 2008, 21:51:47 »

ma vi fzrasi nemate dovoljno snage na vasim kantama pa vam ne treba bolja guma. Z klize i stalno samara sa vasim gumama. A trajnost gume ne pokazuje koliko je kvalitetna. Dapace,moja d220 je imala 6000 km i jos su iglice virile . :mrgreen:

:jesus:
Evidentirano
Moto & Off Road Klub Sv. I. Zelina...

smarty

« Odgovori #94 : 05. Kolovoz 2008, 08:29:45 »

slažem se...ja sam sa svojom z6 napravio 11300 i još je ima i to dosta...al sad je izašla nova z6 koja je još bolja od prijašnje u pogledu trošenja, stabilnost, mokrog itd... :palacgore:

smarty ti imaš interact il "običnu"???  :misli:

Imam običnu...
Evidentirano
www.young-4ever.org

smarty

« Odgovori #95 : 05. Kolovoz 2008, 08:31:56 »

Sve je to OK. Osim što si pomiješao stvari, pa si izjavio da mi vozimo kante, a ne vi  :wink:

Znam da trajnost ne pokazuje i kvalitetu, ali za Z6 gumu je kvalitetu dokazalo podosta testova. Za neku normalnu vožnju po cesti, po meni je ta guma gotovo pa savršena, jer je stabilnost, kvaliteta i trajnost očito jako dobro izbalansirana.
Evidentirano
www.young-4ever.org

Sip

• Vozi: Snove
« Odgovori #96 : 05. Kolovoz 2008, 09:08:14 »

Icek.. ne treba ti sport guma. Prošao bi i sa gumom tipa Metzeler Z6 koju ja imam.
Guma je zakon. Moja ima oko 6.000 km i još je gotovo kao nova, po sredini i krajevima. Ta guma je rađena u sredini tvrđe, za putovati npr. da se po autoputu ne pojede sve,  a krajev isu od mekše smjese tako da u zavojima drži.

Sve u svemu, ja ću opet staviti tu gumu, pogotovo za zimu, jer je na mokrom isto odlična.

A ako ćeš ti mijenjati samo zadnju, onda svakako idi na istu gumu koja je sada gore.  Malo me to čudi, meni je na prethodnom kompletu guma najprije otišla prednja (rubovi su bili glatki, sredina je imala još mesa), a zadnja je bila kompletna istrošena od ruba preko sredine do drugog ruba -ne glatka, ali skoro. 11.000 km sam  napravio sa serijskim Dunlop D252 gumama.

Za Z6 dijelim misljenje u potpunosti i zanimljivo mi je upavo to sto si napisao za sredinu i bok. Z6 je stara guma, a ima "dvije" smjese koje se nigdje nisu izreklamirale :misli: :misli:
Inace sa gumom presao 10 000 bez problema i jos je poklonio prijatelju koji se na njoj vozio dugo. Za voznju po kisi izuzetna, naprosto ne mogu vjerovati da ova nova moze biti jos bolja.
Vozio se dok su temperature bile oko 0 i 4 stupnja i guma i tad odradjuje svoj posao ok.
Evidentirano
ONE MAN, ONE BIKE, ONE REASON

EVERYDAY IS A RACE DAY

Bruno_rv

• **
« Odgovori #97 : 05. Kolovoz 2008, 15:48:17 »

Sve je to OK. Osim što si pomiješao stvari, pa si izjavio da mi vozimo kante, a ne vi  :wink:

Znam da trajnost ne pokazuje i kvalitetu, ali za Z6 gumu je kvalitetu dokazalo podosta testova. Za neku normalnu vožnju po cesti, po meni je ta guma gotovo pa savršena, jer je stabilnost, kvaliteta i trajnost očito jako dobro izbalansirana.

Ma znam,cuo sam i ja same pohvale za tu gumu. I za normalnu voznju kazu da je odlicna. Puno bolja od d220 ili d221. Nije samo potrosnja u pitanju,meni je recimo dosta tresao volan na 160-170 kmh . ( znam da je malo veca brzina ali na autocesti nemozes sporije :mrgreen: ) . I nisam znao da je to stvar gume ,tek kad sam stavio drugu nema vise problema. Trese li ta z6?
Evidentirano

smarty

« Odgovori #98 : 05. Kolovoz 2008, 16:23:25 »

Ma znam,cuo sam i ja same pohvale za tu gumu. I za normalnu voznju kazu da je odlicna. Puno bolja od d220 ili d221. Nije samo potrosnja u pitanju,meni je recimo dosta tresao volan na 160-170 kmh . ( znam da je malo veca brzina ali na autocesti nemozes sporije :mrgreen: ) . I nisam znao da je to stvar gume ,tek kad sam stavio drugu nema vise problema. Trese li ta z6?

Nisam primjetio.

Doduše, ne vozim na takvim brzinama, tako da...
Evidentirano
www.young-4ever.org

niksa05

• **
  • Vozi: Bandit 1200S
« Odgovori #99 : 05. Kolovoz 2008, 16:26:48 »

. Trese li ta z6?

meni nije tresla ni na 150 ni na 200 ni na 250
preko nisam vozio  :mrgreen:
Evidentirano
Pratite Karavanu na  http://www.niksa.blog.hr/
 Str: 1 2 3 [4] 5 6 ... 177   Gore

Stranica je generirana za 0.193 sekundi uz 15 upita.