Bimba daj mi molim te reci jednu stvar...koja su ti iskustva sa Michelin Pilot Power 2CT.
Naime, na Z750 imam Michelin Pilot Road 2CT sa kojima sam do sada uspio napraviti za mene nevjerovatnih 16.000 km i još ima mesa, ostao sam ono...paf kada sam vidio koliko su gume ok za razliku od serijskih Bridgestone koje su jedva trajale 8000km. Moja vožnja je isključivo cestovna, putnička, no u zadnje vrijeme sam se počeo malo brže voziti, brzo putnički
, pa me zanima da li se isplati stavljati Michelin Pilot Power 2CT ili ostati na Pilot Road 2CT gumama.
Koliko je rok isporuke?
Hvala.
Prvo mislim da bi trebao zaboraviti na PP 2CT i orijentirati se na PP obični. PP 2CT je potpuno ista guma kao i PP, osim šta je u krajnjem boku ( nekih 1cmm do 1,5 cm od ruba prema unutra) 20% mekša smjesa. U svakom slučaju već kod PP ćeš osjetiti veliku razliku u odnosu na PR 2CT, a PP 2CT je skuplji. Po meni, kupivši PP 2CT, u tvom slučaju samo češ potrošiti više novaca a dobiti u biti istu gumu.
Moraš voditi računa o još jednoj stvari. U odnosu na PR 2CT, sa PP/PP2CT, možeš očekivati duplo manju kilometražu, nešto lošije performanse na mokrome ( ali i dalje najbolje u klasi

), puno bržu i precizniju gumu zbog oštrijeg profila, ali češ izgubiti na stabilnosti na pravcu ( zanemarivo). Razliku u držanju na suhom češ osjetiti najviše u pogledu čvrstoće i povratne informacije, jer je PP sportska guma koja ima puno čvršću karkasu koja puno bolje podnosi opterećenja kod brze vožnje. Također češ osjetiti razliku i u gripu na suhom, ali pod uvjetom da se počneš dosta brže voziti, u odnosu kako si se vozio do sada.
Ti češ najbolje znati u kojoj mjeri si bio zadovoljan sa PR 2CT, i odlučiti šta ti je bitnije, gledajući i sa financijske strane, jer su cijene tu negdje a radi se o minimalno 30-35% manjoj kilometraži.
Moderne Sport-Touring gume su u zadnjih par godina najviše napredovale u pogledu sportske vožnje, i dok god se ne pretjeruje, mogu podnijeti i nešto bržu vožnju.
Da li ostati na Pilot Road ili ne , moraš ti odlučiti, ali jedino me poslušaj i nemoj PP 2CT. Mislim da ti za sada nema potrebe za tom gumom. Rađe PP obični.

Sve tri varijante su dostupne na lageru.