Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 2 [3] 4 5  Sve   Dolje

Autor Tema: MOTO PULS usporedni test MAXISPORT 1000  (Posjeta: 4897 )

VelikiStrsljan

• **
  • Spol: Muški
  • Vozi: Trenutacno nista, na rehabilitaciji!
Odg: MOTO PULS usporedni test MAXISPORT 1000
« Odgovori #50 : 20. Travanj 2008, 20:46:37 »

Posto sam bio ukljucen u test, znam tocno da je receno da su Suzuki i Honda prvi na Grobniku a da ce konacnu ocjenu donjeti nakon cestovne voznje. Taj dio testa nisam radio.

Sad bu još ispalo da je Suzuki prvi zato kaj sam ja rekel da mi je još uvijek najkonkretniji motor na cesti.  :misli:
Na Grobničkom djelu testa nisam bil, ali na kraju kad sam pročital tekst došla mi je želja da rundam s Kavcem. Honda mi je najljepša ma koliko, vam se to činilo čudnim, i na kraju bi si kupil nju da kupujem motor od soma kuba.
Evidentirano

Saša 69

• motori.hr
  • Administrator
  • Vozi: Suzuki
« Odgovori #51 : 21. Travanj 2008, 07:51:29 »

moram priznati da vec tri godine ne vozim R-a po cesti i vec sam zaboravio kako se prednji kraj odbija od rupa i izbocina tako da uopce neznam kako se koji ponasa u tim uvjetima. Znam da kada sa trkacim ovjesom i odradim km dva od servisa do garaze i sl. da mi dodje muka kako su nam ceste ravne  :mrgreen:
Evidentirano

klanc

• **
  • Vozi: vespa PX200 i ducati M750
« Odgovori #52 : 21. Travanj 2008, 08:00:54 »

moram priznati da vec tri godine ne vozim R-a po cesti i vec sam zaboravio kako se prednji kraj odbija od rupa i izbocina tako da uopce neznam kako se koji ponasa u tim uvjetima. Znam da kada sa trkacim ovjesom i odradim km dva od servisa do garaze i sl. da mi dodje muka kako su nam ceste ravne  :mrgreen:
kak je neko razmažen :mrgreen:, a ja svaki dan na posel po staroj zagorskoj (naravno, ne s R-om) :palacgore:
Evidentirano

Saša 69

• motori.hr
  • Administrator
« Odgovori #53 : 21. Travanj 2008, 08:04:49 »

jebat ga, ja sa skuterom i KLV-om ali uskoro stize novi K8 pa bum opet smirkercic  :mrgreen:
Evidentirano

zokx

• Vozi: BMW K1200R Sport
« Odgovori #54 : 21. Travanj 2008, 09:08:33 »

U testu se ne iznosi mjerenje nego mišljenje i samim time ono je subjektivno a mi se možemo slagati ili ne. Ja sam s guštom sve pročitao premda se sa svime ne slažem bio mi je veći užitak saznati stavove vozača koji znaju voziti po rubu gume nego uspoređivati tablice tehničkiih podataka. MP i suradnici rade odlično svoj posao a da pojedini brendovi smišljeno oblikuju mišljenja i to je nešto što moramo uzeti u obzir. Bilo bi odlično kada novinari nebi dobivali na posudbu motore nego ih redakcije kupovale ali to na žalost nije moguće, a na nama je da ponekad čitamo "između redaka".
 :mrgreen: PS za mene je K5 još uvijek No.1  :mrgreen:

Napisao sam "ako je Grobnik/staza kriterij", onda je mjerenje vremena jedini mjerljivi parametar uspješnosti, kao uostalom na trkama. Ako je ukupni dojam ceste, svakodnevne uporabe, praktičnosti, izleta na stazu...itd, onda moraju biti pobjednici svake od kategorija, pa svatko neka bira po prioritetima.
Apsolutno se slažem sa "čitanjem između redaka", ali i dalje mislim da u tiskovini u kojoj je po mati oglašavanje "stvar prestiža", ne bi smjelo biti nikakvih eventualnih neobjektivnosti niti navijanja, jer za to jednostavno nema potrebe (ionako sponzori "stoje u redu" za oglašavanje).
Evidentirano

z-1000mk

• Vozi: PraNinđu
« Odgovori #55 : 21. Travanj 2008, 10:14:00 »

Ja iskreno gledam na ova cetiri velikana kao na 4 jako slicna motora i sigurno svakome odgovara nesto drugo. Kawasaki nema snage u niskim okretajima i nista osim modifikacije auspuha i prijenosa to ne moze popraviti.

Ali kaj če ti snaga na niskim okretajima, pa to je trkači motor tak se i vozi... :misli:

Po meni je kawac zaslužil 1. mjesto jerbo nema mane osim kaj treba imat velika muda da se može iskoristit, a tak i pobjeđuje u stranim časopisima samo kad su super profi vozači... :palacgore:
« Zadnja izmjena: 21. Travanj 2008, 10:23:47 z-1000mk »
Evidentirano
Barenstarke bikes fur kleine mause
Let the good times roll...
Il si Ninđa il si Minđa...
http://www.mojvideo.tv/videos/11917/kawasaki-z1%28kz900%29-drifting.html
Fuck you & have nice day

go-go

• **
  • Vozi: 10-ku
« Odgovori #56 : 21. Travanj 2008, 10:24:10 »

Ali kaj če ti snaga na niskim okretajima, pa to je trkači motor tak se i vozi... :misli:

Po meni je kawac zaslužil 1. mjesto

kad je izašla prva 10-tka onda je bilo da je prebrutalna i da joj se ne može kontrolirat' snaga, sad kad je to riješeno, e sad je prelaba i prelijena u niskim :misli:
Evidentirano
Sam' po gaasu

zeljko1

• **
  • Vozi: Aprilia RSV4 APRC, KTM EXC 450
« Odgovori #57 : 21. Travanj 2008, 16:13:42 »

U testu se ne iznosi mjerenje nego mišljenje i samim time ono je subjektivno a mi se možemo slagati ili ne. Ja sam s guštom sve pročitao premda se sa svime ne slažem bio mi je veći užitak saznati stavove vozača koji znaju voziti po rubu gume nego uspoređivati tablice tehničkiih podataka. MP i suradnici rade odlično svoj posao a da pojedini brendovi smišljeno oblikuju mišljenja i to je nešto što moramo uzeti u obzir. Bilo bi odlično kada novinari nebi dobivali na posudbu motore nego ih redakcije kupovale ali to na žalost nije moguće, a na nama je da ponekad čitamo "između redaka".
 :mrgreen: PS za mene je K5 još uvijek No.1  :mrgreen:

Eh, da si bar u pravu. Ali potpuno je suprotno. Svi motori su naši: Kawa Željkova, Yamaha Krešina, Suzuki Zokijev i Honda Emilova. Rađe bismo ih dobili na test da ne moramo kupovati. A svoju lovu za slatkiše.... :mrgreen:

Sada smo radili usporedni V2 pa oped niti jedan uvoznikov: Dukati Borisov, KTM Đurin, Aprilija Filipova i BMW od Njemačkog Reisemotorrada.

A koliko vidim kupovat ćemo i u klasi 600  :x :(
Evidentirano

Saša 69

• motori.hr
  • Administrator
« Odgovori #58 : 21. Travanj 2008, 16:16:24 »

kad je izašla prva 10-tka onda je bilo da je prebrutalna i da joj se ne može kontrolirat' snaga, sad kad je to riješeno, e sad je prelaba i prelijena u niskim :misli:

deckovi ne bulaznite bezveze. Kawasaki nije isao i tocka. Probali smo ga usporedno motor uz motor i u prvoj i u drugoj i u trecoj i u cetvrtoj, toliko je zaostajao za konkurencijom da ga jednostavno nisamo mogli staviti vise od 3 mjesta.
Evidentirano

urarmili

• **
  • Vozi: HONDA vtr 1000F
« Odgovori #59 : 21. Travanj 2008, 16:25:06 »

Po meni je kawac zaslužil 1. mjesto jerbo nema mane osim kaj treba imat velika muda da se može iskoristit, a tak i pobjeđuje u stranim časopisima samo kad su super profi vozači... :palacgore:

onda kupi kawu i vozi ,nekužim u čem je problem  :misli:
Evidentirano
BANIJA RACING TEAM

POWERD BY RRAKIJA

NIKAD SINE NEVJERUJ ŽENI KOJA LAŽE
http://www.youtube.com/watch?v=Do_UTFHJc5E&feature=related

zeljko1

• **
« Odgovori #60 : 21. Travanj 2008, 16:43:57 »

Četrima od ova tri u knjižici pod rubrikom vlasnici pise Motopuls. :LOL:

Ali tako motori nisu poboljšavani za novinare kao vani, već iz kontigenta koji i vama dolazi.

Recimo, čini mi se da je Kawasaki koji sam vozio u Katru išao bolje nego ovaj moj, a tako je i sa drugim markama. To je samo subjektivan dojam bez mjerenja, ali strani novinari stalno se žale da motori koje dobijaju na test nisu isti onima koje kupuju. Opet ponavljam, vrlo subjektivno.

Testovi drugih zemalja:
Na stranim testovima obično je pobijedio Kawasaki:
-talijanski Motociclismo: 1. mjesto Kawasaki ZX10
-njemački Motorrad: 1. mjesto Kawasaki ZX10
-španjolski Motociclismo: 1. mjesto Kawasaki ZX10
.... ostale nisam gledao.

Kod nas je Kawasaki 3. iz razloga snage na srednjim okretajima.

Zanimljivo je da je u MP Honda ispred Kawasakija bez obzira što škrti uvoznik jedini od svih u HR nema reklamu u tom časopisu. Toliko o neobjektivnosti.

Što je objektivnost?
Zanimljiva je klasa 600 u Motorradu koji sam upravo prelistao na aerodromu:
1. mjesto na stazi osvojila je Yamaha R6 a zadnje mjesto Honda CBR 600RR.
Ukupno je prema raznim zbrajanjima na 1. mjestu završila Honda CBR a zadnja Yamaha R6 (Bili su između Triumph, Suzuki i Kawasaki)
Moja pitanja upućena nikome

Zar za ukupan poredak ove klase nimalo nije bitan poredak na stazi?
Zar ovakvo mjerilo nije uobićajeno za klasu Fazera i CBF-a?
Zašto racing motore testirati na stazi ako im pobjeda ne može donijeti niti predzadnje mjesto u ukupnom poretku?
Nije li to namještanje bodova raznim dodavanjem glupih kategorija? I preglasavanje nebitnim sitnicama

Evidentirano

Mocippaldi

« Odgovori #61 : 21. Travanj 2008, 17:32:23 »

Zanimljivo je da je u MP Honda ispred Kawasakija bez obzira što škrti uvoznik jedini od svih u HR nema reklamu u tom časopisu. Toliko o neobjektivnosti.

Što je objektivnost?
Ukupno je prema raznim zbrajanjima na 1. mjestu završila Honda CBR a zadnja Yamaha R6 (Bili su između Triumph, Suzuki i Kawasaki)

Zašto racing motore testirati na stazi ako im pobjeda ne može donijeti niti predzadnje mjesto u ukupnom poretku?
Nije li to namještanje bodova raznim dodavanjem glupih kategorija? I preglasavanje nebitnim sitnicama

Neznam kolko pratis svabske magazine,ja skoro 30 godina, i ne sjecam se kad je Yamaha pobijedila(ko da im je Sasa urednik)  :mrgreen:
A kom treba motor koji pobjedjuje u testovima magazina nek si bira onda onaj magazin u kojem je njegov motor pobijedio .Uvijek se moze naci neki magazin u kojem je onaj drugi bolji  8)
Evidentirano
There are many here among us who feel that life is but a joke.

zeljko1

• **
« Odgovori #62 : 21. Travanj 2008, 18:22:28 »

Neznam kolko pratis svabske magazine,ja skoro 30 godina, i ne sjecam se kad je Yamaha pobijedila(ko da im je Sasa urednik)  :mrgreen:
A kom treba motor koji pobjedjuje u testovima magazina nek si bira onda onaj magazin u kojem je njegov motor pobijedio .Uvijek se moze naci neki magazin u kojem je onaj drugi bolji  8)

Tu si u pravu. Sto ljudi, sto cudi  :misli:

Ne pratim ih 30 godina. Tada sam tek sam krenuo u osnovnu skolu  :LOL:

Evidentirano

zokx

• Vozi: BMW K1200R Sport
« Odgovori #63 : 21. Travanj 2008, 18:26:57 »

Četrima od ova tri u knjižici pod rubrikom vlasnici pise Motopuls. :LOL:

Ali tako motori nisu poboljšavani za novinare kao vani, već iz kontigenta koji i vama dolazi.

Recimo, čini mi se da je Kawasaki koji sam vozio u Katru išao bolje nego ovaj moj, a tako je i sa drugim markama. To je samo subjektivan dojam bez mjerenja, ali strani novinari stalno se žale da motori koje dobijaju na test nisu isti onima koje kupuju. Opet ponavljam, vrlo subjektivno.

Testovi drugih zemalja:
Na stranim testovima obično je pobijedio Kawasaki:
-talijanski Motociclismo: 1. mjesto Kawasaki ZX10
-njemački Motorrad: 1. mjesto Kawasaki ZX10
-španjolski Motociclismo: 1. mjesto Kawasaki ZX10
.... ostale nisam gledao.

Kod nas je Kawasaki 3. iz razloga snage na srednjim okretajima.

Što je objektivnost?

Nije u biti da je morala pobijediti Honda, ali je najmanje rečeno čudno da ste Suzuki sa starim modelom proglasili pobjednikom, dok nitko od svjetskih publikacija to nije napravio. Ne moramo niti kupiti broj u koje će dogodine biti novi test, jer će K9 kao novi model ziher potući konkurenciju. Moja je želja da bez obzira na škrte uvoznike, i sve probleme koje imate u organizaciji ovakvih testova budete objektivni i iznad tih sitnih interesića, i da kao etablirana publikacija budete objektivni i neskloni ikakvim utjecajima. Zna,m da su zahtjevi pretjerani, ali time biste samo učvrščivali svoje pozicije, a ne slabili.
Za klasu 600 (kao uostalom i soma) bitna je i ona ocjena svakodnevne uporabe, obzirom da većina kupaca obje klase u HR ne vozi svoje motore isključivo na stazi, nego ih koristi i svaki dan. Racing motori se ne kupuju radi staze u veelikom postotku slučajeva, i bez obzira što ćeš reći da je to kupčev loš odabir, proizvođači su itekako svjesni toga, pa zato i rade kompromisne motore. Inače bi u tim klasama radili motore samo i isključivo za stazu, beskompromisne tvrde, nervozne trkače iskoristive samo na stazi i u zadnjoj četvrtini broja okretaja, ali tada bi ih prodali značajno manje nego danas. Utoliko su kategorije praktičnosti važne za ocjenu kao i kod klase CBF i Fazer sa razlikom da su tamo isključivo važne.
Evidentirano

Freewave

• **
  • Vozi: Piaggio NRG-50, Z-750 '07
« Odgovori #64 : 21. Travanj 2008, 21:46:00 »

Evo kako su na Bracu testirali Kawu i Hondu

Evidentirano
MK ''BRAČ 2005''
mkbrac2005@hotmail.com

kober

• Vozi: Busu...
« Odgovori #65 : 21. Travanj 2008, 22:08:17 »

Evo kako su na Bracu testirali Kawu i Hondu
http://www.youtube.com/watch?v=HrFAEsWdEw4

I onda se cudimo R.I.P rubrici........
Evidentirano
www.moto-offroad.hr
Kad brod tone,dubina nije bitna...

Pocasni clan MK Zle Majke.....
:-P

Freewave

• **
« Odgovori #66 : 21. Travanj 2008, 22:18:49 »

Ovo su 2 iskusna vozaca u kasnim tridesetima. :palacgore:  Voze motore otkad znaju za sebe. :palacgore:

Evidentirano
MK ''BRAČ 2005''
mkbrac2005@hotmail.com

Saša 69

• motori.hr
  • Administrator
« Odgovori #67 : 21. Travanj 2008, 22:23:48 »

Ovo su 2 iskusna vozaca u kasnim tridesetima. :palacgore:  Voze motore otkad znaju za sebe. :palacgore:

nije na to ciljao.
Evidentirano

Freewave

• **
« Odgovori #68 : 21. Travanj 2008, 22:28:31 »

nije na to ciljao.

Na cestu? :misli:

Ovo je novo asfaltirani dio starog makadamskog puta do mjesta Donji Humac, nema prometa jer sluzi uglavnom da ljudi dođu do par kamenoloma koji su u blizini. Osim toga bila je nedjelja popodne.
Evidentirano
MK ''BRAČ 2005''
mkbrac2005@hotmail.com

nikitaH

• *
  • Vozi: aha
« Odgovori #69 : 21. Travanj 2008, 22:31:44 »

ha,ha kao da gledam promotivni MOTORI.HR filmic u pocetku, 240kmh na zadnjem...
Evidentirano
mda

Saša 69

• motori.hr
  • Administrator
« Odgovori #70 : 21. Travanj 2008, 22:39:54 »

ha,ha kao da gledam promotivni MOTORI.HR filmic u pocetku, 240kmh na zadnjem...

kako se ljudi mijenjaju. Vracam si filmic u glavi i citam ovo, tocno znam na sto je Kober ciljao i onda se sjetim da sam i ja bio mlad i lud i promovirao ludu voznju po cestama ....
Evidentirano

Srki

• Dezurni pojebavatelj
  • Vozi: gsx1400, Scarabeo 200ie
« Odgovori #71 : 21. Travanj 2008, 22:47:55 »

kako se ljudi mijenjaju. Vracam si filmic u glavi i citam ovo, tocno znam na sto je Kober ciljao i onda se sjetim da sam i ja bio mlad i lud i promovirao ludu voznju po cestama ....

je, a sad promoviraš ludu vožnju po stazi :mrgreen:

Srki
Evidentirano
Bolje Scarabeom u kupleraj neg' T-Maxom na posao
www.betonskepatke.net
Mijenjam otok od 50 000 kvadrata sa dozvolom gradnje u Nacionalnom parku Kornati za T-Maxa

GHOST2509

• **
  • Vozi: sve sta stignem
« Odgovori #72 : 22. Travanj 2008, 00:07:10 »

:pandur: ne sasa to vise raditi ne!!! :LOL:
Evidentirano
hihihihihihihihihihihihihihihihihihihihiiiiiii

GHOST2509

• **
  • Vozi: sve sta stignem
« Odgovori #73 : 22. Travanj 2008, 00:08:13 »

i najiskusniji padaju i ginu dovoljna je sekunda samo sta mi nismo toga svijesni :wink:
Evidentirano
hihihihihihihihihihihihihihihihihihihihiiiiiii

54

• Vozi: 500 GAMMA CBR1000RR
« Odgovori #74 : 22. Travanj 2008, 09:20:44 »

dugo pratim stampu i dugo se vozim po cesti a o objektivnosti i neobjektivnosti pojedinih novina necu vise pricat jel sta se nekom cini ok drugom se moze pokazati u skroz suprotnom svjetlu...al sta me najvise smeta kod svih HR moto novina je extrem...kad se testira pojedini motor pogotovo R serije ide se do temelja i na osnovu toga se stvara misljenje publike...mislim da bi trebalo uzet u obzir da vecina koja se vozi po cesti nisu ni Rosi ni Svanc...kad se malo vozite okolo pogledajte rub straznje gume na motorima rjetko su polizani a o prednjoj da ne govorim...malo tko moze iskoristit 70 % potenciala R motora na cesti i misljenja sam da takvih ima najvise...staza je nesto sasvim drugo i onaj koji je vozi zna tocno sta hoce i sta mu treba....
Evidentirano
Guzica poila dusu....
 Str: 1 2 [3] 4 5  Sve   Gore

Stranica je generirana za 0.202 sekundi uz 15 upita.