Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 ... 107 108 [109] 110 111 ... 163   Dolje

Autor Tema: Kymco Xciting 250/500 - General Topic  (Posjeta: 125157 )

massa.st

• Spol: Muški
  • Vozi: 0 - 24
Odg: Kymco Xciting 250/500 - General Topic
« Odgovori #2700 : 28. Srpanj 2010, 08:14:03 »

ako nije nikad presao 4 lit to je odlicno.................ali kada se gleda potrosnja ne gleda se van grada jel uglavnom se svi vozaju po gradu tu i tamo van grada........a na mojoj 500-ci je da je carb. ali ne mogu ispod 5 lit nikako di god ga vozija i kako god ga vozija.............tako da i ne vjerujem da je tolika razlika u carb i injection modelu.......... :misli: :misli: :misli:

gator1

• **
  • Vozi: Kymco Downtown 300i
« Odgovori #2701 : 28. Srpanj 2010, 08:20:10 »

Mišljenja sam da nije važno ni da troši 5 lit. jer nemožemo očekivati da se potrošnja mjeri u ekstremnim uvjetima nego normalna vožnja, mjerenje gradske, otvorene i kombinirane vožnje, tako da sumnjam da na testu vozač na semaforu mora biti uvijek prvi i najbrži. :troll:
Evidentirano
gator

massa.st

« Odgovori #2702 : 28. Srpanj 2010, 09:33:14 »

ma opcenito mi je isti kura. koliko trosi 5 lit. ili 7 lit. to je na nivou godine toliko zanemariva razlika bar meni da ne uopce to ne jebe.........

gator1

• **
  • Vozi: Kymco Downtown 300i
« Odgovori #2703 : 28. Srpanj 2010, 10:17:04 »

Apsolutno se slažem  :palacgore:
Evidentirano
gator

pak

• **
  • Vozi: suzuki SV-1000-N
« Odgovori #2704 : 28. Srpanj 2010, 19:19:58 »

ma opcenito mi je isti kura. koliko trosi 5 lit. ili 7 lit. to je na nivou godine toliko zanemariva razlika bar meni da ne uopce to ne jebe.........

pa nije baš isto 5 ili 7...jer  sa 7 se mogu voziti i autom.....kojeg tako i onako moram imati...a 5 je ipak neka ušteda koja ipak opravdava posjedovanje skutera,na neki način.....recimo karb verzije 500tke su definitivno previše trošile,da bi meni bile interesantne....
Evidentirano

Denisxxx

• **
  • Vozi: XC 250, Husqarna LT 151
« Odgovori #2705 : 28. Srpanj 2010, 21:40:27 »

Da se pohvalim, stigao multivar  :D ali da ne pišem previše, stoji sve što nam Tomcat tupi zadnjih 50 stranica   :mrgreen:  :palacgore:

Nego, da pohvalim krmka, opalio je Zagreb-Pula-Zagreb bez ikakvih problema (nakrcan do testisa  :mrgreen:), do Rijeke autoput, a onda starom cestom uz more do Pule. S time da je stara cesta sad zapravo nova (preasvaltirana) i stvarno se gušt voziti. Moram naglasiti da sam mu se stvarno krvi napio po autoputu  :mrgreen: i ni u jednom trenutku mi nije dao do znanja da je umoran. Čak mi se i prosječna potrošnja kretala oko 4 litre što me stvarno pozitivno iznenadilo, kao i nikakva potrošnja ulja koje je na istoj razini kao i nakon servisa (repsol sintetika).

Zapravo tek sad na 6000 km imam osjećaj da se razradio kak se spada. Kad ga usporedim sa prethodnikom (malaguti madison 3 250 ie), koji mi je na toj kilometraži več popio sve životne sokove :LOL: mogu slobodno reći da je xciting svemirski brod. Možda u ničemu nije najbolji, ali je u svemu dobar.

E da, jedino me ove maxis gume fasciniraju, ne samo da se ne troše, nego sam sad več poprilično siguran da se regeneriraju  :mrgreen:.

Evidentirano

djenka

• **
« Odgovori #2706 : 28. Srpanj 2010, 22:03:10 »

Da se pohvalim, stigao multivar  :D ali da ne pišem previše, stoji sve što nam Tomcat tupi zadnjih 50 stranica   :mrgreen:  :palacgore:
Nego, da pohvalim krmka, opalio je Zagreb-Pula-Zagreb bez ikakvih problema (nakrcan do testisa  :mrgreen:), do Rijeke autoput, a onda starom cestom uz more do Pule. S time da je stara cesta sad zapravo nova (preasvaltirana) i stvarno se gušt voziti. Moram naglasiti da sam mu se stvarno krvi napio po autoputu  :mrgreen: i ni u jednom trenutku mi nije dao do znanja da je umoran. Čak mi se i prosječna potrošnja kretala oko 4 litre što me stvarno pozitivno iznenadilo, kao i nikakva potrošnja ulja koje je na istoj razini kao i nakon servisa (repsol sintetika).
Zapravo tek sad na 6000 km imam osjećaj da se razradio kak se spada. Kad ga usporedim sa prethodnikom (malaguti madison 3 250 ie), koji mi je na toj kilometraži več popio sve životne sokove :LOL: mogu slobodno reći da je xciting svemirski brod. Možda u ničemu nije najbolji, ali je u svemu dobar.
E da, jedino me ove maxis gume fasciniraju, ne samo da se ne troše, nego sam sad več poprilično siguran da se regeneriraju  :mrgreen:.

Ili, kako kazu na jednom review-u na netu:

The Kymco Xciting isn’t the best 500cc maxi scooter in the world however it's probably the best value 500cc scooter in the world. It just comes down to this, how much do you value your hard earned cash?

:-)
Evidentirano

massa.st

« Odgovori #2707 : 29. Srpanj 2010, 08:42:28 »

The Kymco Xciting isn’t the best 500cc maxi scooter in the world however it's probably the best value 500cc scooter in the world. It just comes down to this, how much do you value your hard earned cash?

:palacgore: :palacgore: :palacgore: :palacgore: :palacgore:

U POTPUNOSTI SE SLAZEM.............. :palacgore: :palacgore:

massa.st

« Odgovori #2708 : 29. Srpanj 2010, 08:45:59 »

pa nije baš isto 5 ili 7...jer  sa 7 se mogu voziti i autom.....kojeg tako i onako moram imati...a 5 je ipak neka ušteda koja ipak opravdava posjedovanje skutera,na neki način.....recimo karb verzije 500tke su definitivno previše trošile,da bi meni bile interesantne....

ja sam ozbiljno mislio da mi je isto........motor ne zovim iz ustede.....vozim ga iz gusta, i da ustedim svoje vrijeme i novac na parking.......... :LOL: :LOL: :LOL: :LOL: :LOL: :LOL: :LOL:

Denisxxx

• **
« Odgovori #2709 : 29. Srpanj 2010, 09:19:01 »

pa nije baš isto 5 ili 7...jer  sa 7 se mogu voziti i autom.....kojeg tako i onako moram imati...a 5 je ipak neka ušteda koja ipak opravdava posjedovanje skutera,na neki način.....recimo karb verzije 500tke su definitivno previše trošile,da bi meni bile interesantne....

majko mila kakve usporedbe  :shock:

žena mi vozi clio dci koji sa upaljenom klimom troši isto kao i moj xciting  :misli:

a vjetar u kosi i svemir u očima? neprocjenjivo  :LOL:

mislim da je to vrijedilo do redizajna, sad se i to malo istopilo, ipak je to 47000 kuna, budimo realni  :wink:

Evidentirano

djenka

• **
« Odgovori #2710 : 29. Srpanj 2010, 09:24:18 »

mislim da je to vrijedilo do redizajna, sad se i to malo istopilo, ipak je to 47000 kuna, budimo realni  :wink:

S obzirom da Majesty dodje 60.000 kn, spider max optilike isto toliko, a ni Nexus 500 nije puno manje - opet je Kymco daleko najpovoljniji... Da ne spominjemo jos i burgmana, SW i T-max...
Evidentirano

massa.st

« Odgovori #2711 : 29. Srpanj 2010, 09:27:59 »

S obzirom da Majesty dodje 60.000 kn, spider max optilike isto toliko, a ni Nexus 500 nije puno manje - opet je Kymco daleko najpovoljniji... Da ne spominjemo jos i burgmana, SW i T-max...

sa sw-om, burgmanom i t-maxom ga nebi usporedjivao jer su oni dva cilindra, ali sa majestyom i nexusom koje sam oba vozio xciting je meni osobno bolji duplo za vozit, a cijena je jos uvijek manja tako sa  :palacgore: :palacgore: :palacgore: :palacgore: :palacgore: :palacgore: :palacgore: za xciting jos uvijek.

Denisxxx

• **
« Odgovori #2712 : 29. Srpanj 2010, 09:41:19 »

Sve je to krasno, kymco je sve bolji i to se vidi  :palacgore:  Samo kad se več priča o kymcu, onda bi ti djenka trebao znati da premium ne znači imati samo dobru marku, nego i dobru prodaju i postprodaju. A ona je to i druga cijena, jer budimo realni sve košta.

Nemam namjeru ponižavati tvoj trud, ali daj otiđi u neki piaggiov ili yamaha salon pa pogledaj kako to izgleda, a onda pogledaj te iste salone u kojima se prodaje kymco. Pa pola tvojih servisera (u ZG) se nemože odlučiti jel servisiraju skutere, aute ili traktore  :wink:.

Bilo bi lijepo otiči u neki ozbiljan kymco salon u Zagrebu koji je ipak največi grad u RH i vidjeti više modela na jednom mjestu. Ovo sad definitivno nije riješenje za marku koja teži biti premium.

I kad smo več kod servisera šta je to sa globalom u ZG, jesu li oni ili nisu? Ništa se službeno ne iznosi a vidim da si ga uvrstio na svoje stranice?

Evidentirano

massa.st

« Odgovori #2713 : 29. Srpanj 2010, 09:55:00 »

meni je sada motor na servisu i odnio sam sa u Global u Splitu..................

ako se u Splitu ovlasteni trebali bi biti i u zg.

:palacgore: :palacgore: :palacgore:

Denisxxx

• **
« Odgovori #2714 : 29. Srpanj 2010, 10:40:13 »

znam, ali je djenka tu na forumu ostao na "ne znam, vidjet ćemo", pa sam očekivao da će bar negdje biti objavljeno da prelaze na kymco, odnosno da će bar djenka napisati koju riječ.... neka mi nitko ne zamjeri, ali ovako mi to sve izgleda bezveze...

a jesu ovi iz globala prošli kakav tečaj za održavanje kymco strojeva? :mrgreen:

ipak to nisu talijanski poluproizvodi... :mrgreen:

Evidentirano

TomCat_Ri

• **
  • Vozi: Kymco Xciting 250
« Odgovori #2715 : 29. Srpanj 2010, 11:05:45 »

Xciting je prejednostavan za održavanje, nema tu neke mudrosti. Svatko bi si sam mogao raditi servise. Jedino je pitanje imaju li svi servisi EFI dijagnostiku koja kod karb. verzije nije bila potrebna?!
Evidentirano
Kymco Xciting 250: Malossi Multivar 2000, Malossi Clutch Bell, Malossi X-Kevlar Belt, Leo Vince 4Road, Ferodo brake pads, NGK Iridium spark-plug, Simota high-airflow air filter, Silkolene ScootSport4 5w-40 high performance oil.

TomCat_Ri

• **
« Odgovori #2716 : 29. Srpanj 2010, 11:09:56 »

@ Denisxxx

Čestitam za Multivar. Evo ti samo jedan mali hint. Nabavi si odmah još jedan set rolica. Naime, ove od Malossi-a ti se brzo potroše, traju ti jedva 6000 km, dakle, moraš ih mijenjati na svakom drugom servisu, a kako je riječ o Kymcu a ne o talijanu, teško ih je dobiti u HR pa se čekaju. Uglavnom, ja sam ih našao u Trstu za 17 Eur al ti savjetujem da se pobrineš na vrijeme da ti ne bi došla promjena a moraš ih čekati 2 mjeseca ;)
Evidentirano
Kymco Xciting 250: Malossi Multivar 2000, Malossi Clutch Bell, Malossi X-Kevlar Belt, Leo Vince 4Road, Ferodo brake pads, NGK Iridium spark-plug, Simota high-airflow air filter, Silkolene ScootSport4 5w-40 high performance oil.

massa.st

« Odgovori #2717 : 29. Srpanj 2010, 11:17:52 »

ma vec se pricalo o tome samo ne u ovoj temi da je Global u Splitu dobio kymca i da ga je poceo prodavat, ima ih vec izlozenih u salonu.............a sta se tice servisera (bar u Globala u Splitu) to su momci koji ve godinama servisiraju skutere i oni su među boljima serviserima u gradu, meni vec godinama servisiraju sve moje skutere........tako da ja prezadovoljan sto su sada ovlasteni za kymca i da mogu i xc-a servisirat u njih, a i nije to neka mudrolija servisirat xc-a........... :palacgore: :palacgore: :palacgore: :palacgore: :palacgore:

vjetar u kosi

• **
  • Vozi: jos nista...
« Odgovori #2718 : 29. Srpanj 2010, 13:59:51 »

meni je sada motor na servisu i odnio sam sa u Global u Splitu..................

ako se u Splitu ovlasteni trebali bi biti i u zg.

:palacgore: :palacgore: :palacgore:

jak si  :mrgreen: :mrgreen:
Evidentirano

djenka

• **
« Odgovori #2719 : 29. Srpanj 2010, 15:11:17 »

Sve je to krasno, kymco je sve bolji i to se vidi  :palacgore:  Samo kad se več priča o kymcu, onda bi ti djenka trebao znati da premium ne znači imati samo dobru marku, nego i dobru prodaju i postprodaju. A ona je to i druga cijena, jer budimo realni sve košta.
Nemam namjeru ponižavati tvoj trud, ali daj otiđi u neki piaggiov ili yamaha salon pa pogledaj kako to izgleda, a onda pogledaj te iste salone u kojima se prodaje kymco. Pa pola tvojih servisera (u ZG) se nemože odlučiti jel servisiraju skutere, aute ili traktore  :wink:.
Bilo bi lijepo otiči u neki ozbiljan kymco salon u Zagrebu koji je ipak največi grad u RH i vidjeti više modela na jednom mjestu. Ovo sad definitivno nije riješenje za marku koja teži biti premium.
I kad smo več kod servisera šta je to sa globalom u ZG, jesu li oni ili nisu? Ništa se službeno ne iznosi a vidim da si ga uvrstio na svoje stranice?

U Zagrebu ternutno imamo cetiri prodajna mjesta, i mislim da su sva prilicno dobra
1. Viktor Moto Sport - vlasnik i serviser je visestruki sampion u motociklizmu
2. Nito Moto - vlasnik je takodjer renomirani vozac utrka
3. Top Moto - najerenomiraniji Hondin diler u Zagrebu odabrao je iskljucivo Kymco kao marku skutera
4. Global - dugogodisnji Piaggio flag diler u metropoli

Od ta cetiri, tri su prodajna mjesta sasvim korektna, jedan je malo izvan ruke.

Zasto zagreb ima problem s moto ducanima opcenito - to je za neki drugi Topic po mome misljenju.
Evidentirano

Denisxxx

• **
« Odgovori #2720 : 29. Srpanj 2010, 18:44:34 »

Od ta cetiri, tri su prodajna mjesta sasvim korektna, jedan je malo izvan ruke.

Sve sam te salone ja obišao i nisam bog zna što vidio (istina nisam još bio u globalu,)...definitivno se razilazimo u mišljenjima  :wink:, za mene je ogledni primjer salona Eloda (Yamaha) ili Ami trade (Piaggio) u ZG, u kojima možeš vidjeti znatan dio modela marke koja se zastupa.  :wink:

Naravno da razumijem da je kriza, ali ne misliš li da bi bilo puno efektnije za budućeg kupca da uđe u ozbiljan salon pa vidi XC, DT, People S, Like, Agility i dr. na hrpi? Pa da je tu još i dodatna oprema (kofer, nosač, vizir). A ne ovako gdje god dođem jedan ili dva modela između mase drugih marki, nerijetko bezimenih kineza.

Ovako je to po mom  mišljenju "puno baba kilava djeca" i obzirom na ono kud se kymco razvija globalno, smatram da ćete kao generalni zastupnik, naravno kad ova secesija od*ebe od nas  :mrgreen: morati promijeniti viziju i uvesti mjerila kakva kymco zaslužuje.

A tko zna možda i ovo sa Globalom bude baš ono o čemu pričam, pa tržište samo odradi svoje. Baš ću se provozat do njih, vrijeme je za servis na 6000 km  :)

NHF  i nek ti je sa srećom :palacgore:

« Zadnja izmjena: 29. Srpanj 2010, 21:48:37 Denisxxx »
Evidentirano

massa.st

« Odgovori #2721 : 31. Srpanj 2010, 13:17:03 »

Global je tek dobio Kymca tako da mislim da mu opet treba malo vremena da stvari sjednu na svoje mjesto........... :palacgore: :palacgore:

ako se u Globalu ozbiljno uhvate Kymca kao sto su to radili da Piaggiom mislim da onda za Kymca nema zime..........

TomCat_Ri

• **
« Odgovori #2722 : 31. Srpanj 2010, 14:37:05 »

Da li netko zna, al da je 100% siguran, da li Xcitng 250 carb. ima filter benzina???
Evidentirano

djenka

• **
« Odgovori #2723 : 31. Srpanj 2010, 15:34:51 »

Sve sam te salone ja obišao i nisam bog zna što vidio (istina nisam još bio u globalu,)...definitivno se razilazimo u mišljenjima  :wink:, za mene je ogledni primjer salona Eloda (Yamaha) ili Ami trade (Piaggio) u ZG, u kojima možeš vidjeti znatan dio modela marke koja se zastupa.  :wink:
Naravno da razumijem da je kriza, ali ne misliš li da bi bilo puno efektnije za budućeg kupca da uđe u ozbiljan salon pa vidi XC, DT, People S, Like, Agility i dr. na hrpi? Pa da je tu još i dodatna oprema (kofer, nosač, vizir). A ne ovako gdje god dođem jedan ili dva modela između mase drugih marki, nerijetko bezimenih kineza.
Ovako je to po mom  mišljenju "puno baba kilava djeca" i obzirom na ono kud se kymco razvija globalno, smatram da ćete kao generalni zastupnik, naravno kad ova secesija od*ebe od nas  :mrgreen: morati promijeniti viziju i uvesti mjerila kakva kymco zaslužuje.
A tko zna možda i ovo sa Globalom bude baš ono o čemu pričam, pa tržište samo odradi svoje. Baš ću se provozat do njih, vrijeme je za servis na 6000 km  :)
NHF  i nek ti je sa srećom :palacgore:

Eloda je zaista prekrasan ducan, zaista je benchmark, bez ikakve dvojbe, u svom su prostoru i nisu ovisni toliko o trzisnim trendovima.

Ami trade jos nisam vidio, ali se bojim da tesko da ce docekati drugu sezonu, s obzirom na prodaju kakva je trenutno i kakav je trend iste.

Slazem se da brand kao Kymco zasluzuje bolju prezentaciju u Zagrebu, ali tu se javlja problem najma i ostalih troskova, koje biznis sa skuterima na zalost trenutno ne trpi - treba kalkulirati najmanje s 50.000 kn mjesecnih izdataka za iole bolji prostor s troskovima recimo tri djelatnika. To je brat bratu 600.000kn razlike u cijeni treba napraviti da bi bio na nuli, sto je jako tesko i u normalna vremena, a kamoli danas.

Drugi je par rukava sto je kod nas sve prilicno nakaradno, i sve treba biti prezentirano high class na visokoj nozi... Vani su moto dileri doslovno po garazama, u velikim gradovima kao trst, milano, padova, da takve dilerske ducane stavis u zagreb, svi bi se iz njih sprdali... Po meni, nasa urodjena sklonost megalomaniji i zivljenju iznad mogucnosti i dovela nas je ovdje gdje jesmo kao drustvo...
Evidentirano

mrcina

• Vozi: x9 EV 250ccm Black Box / Vectra 1,6 16v
« Odgovori #2724 : 31. Srpanj 2010, 18:50:19 »

djenka  ami trade nemora prodati nitzi jedan skuter/motor jer ih servis drži da ne potonu.

valjda su svi iz zagreba koji su išli u karlovac na servis prešli u zagreb.

a to nije bilo malo, vidiš kako su ostali servisi popadali u toj utrci samo je ostao ami i ovi na zapadnom kolodvoru.
Evidentirano
Piaggio X9 250  Black Box
 Str: 1 ... 107 108 [109] 110 111 ... 163   Gore

Stranica je generirana za 0.238 sekundi uz 16 upita.