Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 2 3 [4] 5 6 ... 162   Dolje

Autor Tema: Kymco Xciting 250/500 - General Topic  (Posjeta: 131182 )

zocko yp

• **
  • Spol: Muški
  • Vozi: MARAUDER 800
Odg: Kymco xciting 250/500 konkretno
« Odgovori #75 : 06. Svibanj 2008, 09:08:46 »

Za grad postoje i sretnija rješenja ali navikneš se i tam di neide neide.
Otvorena cesta je definitivno ko stvorena za njega
Evidentirano
SCUSATE IL RITARDO

bana

• **
  • Vozi: Kymco Xciting 250
« Odgovori #76 : 06. Svibanj 2008, 17:43:11 »

Ljudi pomoć!

Ne mogu upalit Xcitinga 250. Vrti, ali ništa. Upalio je na sekundu i trebao se upalit čok, ali ništa i crče. Ponovim, ne ide. Model sa karburatorom, prešao 100 i nešto km. Novo. Što je uzrok?? Moje ne znanje paljenja na hladno, ili... Što da radim? Svjećicu sam očistio, ima goriva na njoj, pregledao osigurače...

Pomoć...  :misli:  :misli:  :(  :(
Evidentirano
KYMCO "Better than Best"

fuoco

• **
  • Vozi: monocikl s pomoćnim kotačima
« Odgovori #77 : 06. Svibanj 2008, 18:05:42 »

zamijeni svjećicu. vidio sam potpuno nove svjecice koje bacaju iskru "u sebi" a ne tamo gdje treba.
a i to je, ocito,  jedino kaj mozes sam napravit'.
Evidentirano
.:. loše je i svima vjerovati i nikome

GoranST

• Gost
« Odgovori #78 : 06. Svibanj 2008, 18:56:13 »

svašta  :misli:
neće se valjda tajvanci dati na talijane  :mrgreen:
Evidentirano

bana

• **
« Odgovori #79 : 06. Svibanj 2008, 19:03:12 »

zamijeni svjećicu. vidio sam potpuno nove svjecice koje bacaju iskru "u sebi" a ne tamo gdje treba.
a i to je, ocito,  jedino kaj mozes sam napravit'.

Baca iskru normalno. Testirao.
Evidentirano
KYMCO "Better than Best"

GoranST

• Gost
« Odgovori #80 : 06. Svibanj 2008, 20:12:10 »

@bana, nadam se da ces brzo i ucinkovito rijesiti problem, vjerojatno je nekakva sitnica u pitanju...

nego... mada vjerojatno ovdje nece biti rijec ni o cemu tako dramaticnom, kako na jednom drugom forumu procitah ovaj post iz siječnja ove godine, reko' da ga kopiram ovdje da se malo poprica o istom... malo je veći i prebačen je u cjelini, ali je isto tako jako zanimljiv...

Citat:
"Rekao sam prije negoli sam kupio Beva 250 da sam isto tako bio zainteresiran za Kymcov model Xciting 500 jer mi se činio kao jako dobar izbor. Evo, u novom broju MOTOREVIJE izašlo je pismo jednog kupca ovog modela koji je poprilično razočaran pa sam pomislio da bi bilo dobro da se malo proširi ovakva vijest o renomiranom proizvođaču te načinu na koji distributeri rješavaju probleme sa mušterijama. Po onom starom hrvatskom sistemu, bitno je prodati, lako ćemo poslije ako netko nije zadovoljan...Naime,o čemu se ovdije u stvari radi. Kupac je kupio taj model sa namjerom da ga koristi ,za što je motor i namjenjen , ali evo ukratko problema koji su mu se dogadjali, citiram:

"Od preuzimanja imam problema-procurila su kočiona crijeva, a zamjenu sam čekao tri mjeseca. Variomat lupa od početka, malo se čuje , pa prestane, a zvuk je jako neugodan, no rečeno mi je da to tako treba biti. Na 5000 km je otišao remen variomata, takodjer je promjenjena nakon tri mjeseca, što je izvan svakog jamstvenog roka. Elektronski čok ne radi, skuter troši oko 10 lit/100km, a trošio je u istim uvijetima
4,5 lit/100km. Javljaju se i problemi sa elektropokretačem koji povremeno ne radi, ni klik i to već nekoliko puta. Svaki puta  skuter završi u servisu, a problem nije otklonjen. Skuter se zna sam od sebe ugasiti u zavoju i tek kada stanem, mogu ga ponovo upaliti. Ništa nije rješeno, crijeva ponovo cure, variomat se i dalje čuje, malo- malo pa neće upaliti itd. Stoga Vas molim da mi pomognete, kome da se obratim za rješenje ovih problema. Očigledno je da u Hrvatskoj nitko ne može pomoći jer nema dijelova, a isto tako se ne mogu nabaviti jer sve dijelove treba čekati i nekoliko mjeseci, a neke i dulje od godinu dana dok jamstvo ne istekne. Iako su dijelovi naručeni u garanciji. U svakom slučaju, "pohvalio" bih CRO_FUTURU s Krka, jer ako ne mogu osigurati djelove za servis i garancije, neka ne prodaju ono što ne mogu održavati, a ovlašteni servisi servisirati. U mom slučaju mislim na "KRIDOMU" i "L.L.D. DUNDOVIĆ". Sitne stvari neću niti navoditi."

Naravno da su odgovorili kupcu da su mu sve isporučivali na vrijeme te da to nije njihova krivica i slične stvari, ali mislim da nije tako jer kupac ne bi pisao ovakve stvari ako je zadovoljan proizvodom nego bi rekao da je zadovoljan proizvodom, što u ovom slučaju nije stvar.

Ovo sam napisao i citirao ovaj tekst jer sam imao sličnih problema sa prijašnjim skuterom pa me potaknulo jer sam se sjetio svojim problema koji su bile slične, ako ne i iste naravi. Svi otvaraju prodavaonice kojekakvih skutera (pa čak i renomirani proizvodi više nisu tako dobri) onda ih prodaju na tone a servisi i rezervni dijelovi su na najgorem mogućem nivou. Svašta nam ta naša država dozvoljava. Ja sam se uvijek pitao tko odobrava tim firmama da se bave djelatnostima održavanj i prodaja vozila (svih vrsta), a da prije ne kontroliraju kvalitetu osnovne usluge. A da ne govorim da nakon trećg popravka u garantnom roku imate pravo na traženje novog proizvoda, ako se ne varam. Stvarno se divim ovom načinu rada kompanije koje si rade velike antireklame. Mi smo mala država i malo tržište i tu se svi poznaju. Loš glas , daleko se čuje,a možda još i dalje.
Zamisli sada ovo, platio si da bi imao nevolje u životu i da se živciraš. Može se dogoditi da stvarno skuter ne valja, ali zamijenite ga gospodinu koji vam je platio cca 44 000 kn na krediti ili u kešu, nije bitno. Popravite ga da kupac ima ono što je htio, ono što je platio.
Ne znam kako ostatak forumaša, a i šire gleda na ovo,  ali ovo je sramota. Da nepostoji nikakva kontrola kvalitete na tržištu vozila na kojem možeš poginuti zbog neispravnosti, to je ludo. Da nitko ne može prisiliti dilere da ne prodaju proizvode dok nemaju sve ili barem minimum što je potrebno za njihovo održavanje i korištenje. Opet jedan veliki gaf.
Koliko sam ja skužio, Kymco ditributeri najčešće vežu svoje servise na neke druge servisere tako da im nije potrebno otvarati vlastite servise. Ovlaste neki servis i to je to (što nije novost niti loše, samo na koji način) a da li netko zna to raditi ili ima specijane alate za taj model, to je pitanje.
Ne želi nikoga blatiti bez nekog razloga, samo se osvrćem kako oni koji već imaju velikih problema jer ne mogu koristiti ono što su platili, još ih i na kraju ........, prosudite sami.

E sad, posto sam u cekanju da prodam libertya (koje se po svemu sudeci blizi kraju) dobio nekolicinu dobronamjernih (ili mozda 'dobronamjernih') sugestija, zanima me komentar zna se koga (hint: djenka  :)) o ovom postu ali i o PP koje primam. Koliko ima istine u prici da je jako tesko doci do osnovnih rezervnih djelova cak onih iz kategorije potrosnog materijala?

Ja sam se nakon prvih, ne bas pozitivnih, utisaka o prodajno-servisnoj mrezi koju organizira Cro Futura u Splitu (namjerno ne kazem Kymco, jer mali kosooki nemaju puno utecaja na nasu situaciju) malo smirio nakon sto sam se uvjerio da Sago, iza kojeg je ipak iskustvo i nekakvo ime, krece u prodaju istih, te da imam dva servisa na podrucju Splita i okolice. Međutim, sto ce mi servisi ako se za remen variomata (koji bi definitivno trebao biti sastavni dio zalihe generalnog zastupnika) ceka tri mjeseca (?)... Onda cu radije progutati g...o i kupiti opet talijana (xeva ili nexusa 250) ili eventualno yamahu t-max/city-a i biti miran...

Ne mislim da su kymcovi proizvodi losi, cak stovise apsolutno sam siguran - sto iz svega procitanog, sto temeljem iskustva iz prve ruke (susjed ima grand dinka 250 vec 5 godina i prezadovoljan je), da je kvalitetom proizvoda i zavrsnom obradom kymco na visoj razini od piaggia i gilere, međutim isto tako sam siguran da je za piaggio i gileru servisna podrška neupitna pa bi volio znati da je i kymco barem priblizno slicno podrzan od cro future...
Mozda opet pusem na hladno, ali ono, slijedi mi relativno velika investicija za koju bi volio da mi dugoročno donese više veselja nego nervoze  8)
« Zadnja izmjena: 06. Svibanj 2008, 21:31:17 GoranST »
Evidentirano

djenka

• **
« Odgovori #81 : 06. Svibanj 2008, 22:36:38 »

E sad, posto sam u cekanju da prodam libertya (koje se po svemu sudeci blizi kraju) dobio nekolicinu dobronamjernih (ili mozda 'dobronamjernih') sugestija, zanima me komentar zna se koga (hint: djenka  :)) o ovom postu ali i o PP koje primam. Koliko ima istine u prici da je jako tesko doci do osnovnih rezervnih djelova cak onih iz kategorije potrosnog materijala?

Ja sam se nakon prvih, ne bas pozitivnih, utisaka o prodajno-servisnoj mrezi koju organizira Cro Futura u Splitu (namjerno ne kazem Kymco, jer mali kosooki nemaju puno utecaja na nasu situaciju) malo smirio nakon sto sam se uvjerio da Sago, iza kojeg je ipak iskustvo i nekakvo ime, krece u prodaju istih, te da imam dva servisa na podrucju Splita i okolice. Međutim, sto ce mi servisi ako se za remen variomata (koji bi definitivno trebao biti sastavni dio zalihe generalnog zastupnika) ceka tri mjeseca (?)... Onda cu radije progutati g...o i kupiti opet talijana (xeva ili nexusa 250) ili eventualno yamahu t-max/city-a i biti miran...

Ne mislim da su kymcovi proizvodi losi, cak stovise apsolutno sam siguran - sto iz svega procitanog, sto temeljem iskustva iz prve ruke (susjed ima grand dinka 250 vec 5 godina i prezadovoljan je), da je kvalitetom proizvoda i zavrsnom obradom kymco na visoj razini od piaggia i gilere, međutim isto tako sam siguran da je za piaggio i gileru servisna podrška neupitna pa bi volio znati da je i kymco barem priblizno slicno podrzan od cro future...
Mozda opet pusem na hladno, ali ono, slijedi mi relativno velika investicija za koju bi volio da mi dugoročno donese više veselja nego nervoze  8)

o ovome sam vec pisao... no nije zgorega opet napisati par rijeci. u konkretnom slucaju problem je nastao (opet) radi loseg rada lokalnog servisa. u odgovoru gospodinu (u istoj motoreviji) sam napisao da smo reklamacije koje je imao rjesavali u normalnim rokovima, osim zadnjeg slucaja kad nam je postalo jasno da u biti serviser tapka u mraku... u svakom slucaju, covjeku smo ponudili da se javi nama direktno da vidimo o cemu se radi, sto je i napravio, i problem smo mu rijesili,nadam se da je bio na kraju zadovoljan s uslugom i susretljivoscu s nase strane.
sa osijekom je slicna prica kao i sa splitom, cak i dramaticnija, kymco je bio broj 1 u osijeku godinama, no problem je nastao kad su ljudi koji su kupovali 50ccm prelazili kasnije na vece skutere i motocikle, 250cc 500cc... servis na koji smo se oslanjali (ne samo mi, vec i honda i kawasaki, i malaguti i peugeot) jednostavno nije bio u mogucnosti dati podrsku za te vece makine, iz razno raznih okolnosti kvaliteta usluge je varirala. na zalost, niti diler, a niti uvoznik ne moze protiv nekih objektivnih okolnosti. kod 500cc makine je posebno bitno pravilno odrzavanje, kao i priprema vozila prije isporuke. nakon malo problema kao u splitu, sad i u osijeku najrenomiraniji servis Skaromoto radi s Kymcom, on je za razliku od Sage koji je radio s hondom ekskluzivno, radio sa yamahom, ali je odlucio zaigrati na vise strana, i zasigurno rezultati nece izostati.

problem je o kojem i mi stalno mozgamo, da li je bolje uopce ne prodavati negdje nego raditi s pogresnom ekipom. KOnkretno i u Splitu i u OSijeku u jednom (prosperitetnom) trenutku smo imali dobru podrsku koja je rezultirala odlicnom reputacijom i prodajom kao rezulatom toga, no kako samo mijena stalna jest, stvari su se okrenule, sto se vidjelo i na losijim prodajnim rezultatima. U sredinama u kojima imamo konstatno kvalitetnu podrsku kao sto je rijeka, KYmco je broj jedan na trzistu :) Na zalost, ne moze si nitko priustiti da jedan grad prekrizi zato sto nema pravog partnera, vec moras raditi s onim sto se nudi. Vjeruj da nekad poludimo kad moramo organizirati prijevoz skutera iz XYZ grada jer lokalni diler nema volje ili nema znanja da rijesi neki sitan problemcic... No, taj isti diler i jos podosta takvih na kraju godine donesu neke brojke bez kojih se ne bi moglo...

Dilersku mrezu, kako nasu, tako i svaku, treba zamisliti kao jedan razred, ili ajde dva razreda, posto sad uglavnom svi imaju 40-50 dilera... E sad, u ta dva razreda imas:
5-8 odlikasa
10-15 vrlo dobrih
20 prosjecnih
5-8 dovoljnih
5-8 huligana

ista ta formula moze se primijeniti na sve sfere zivota, pa tako i na dilersku mrezu :)
Evidentirano

GoranST

• Gost
« Odgovori #82 : 06. Svibanj 2008, 22:56:22 »

okie, odgovor zvuci razumno  :wink:

jedino sto ja vidim kao vas potencijalno veliki problem (ili potencijalu mogucnost za ostvarenje puno boljih prodajnih rezultata) je (ocito) pitanje pokrivanja velikih gradova.

Već smo o tome raspravljali, pa ti mogu samo reći, jer to dijelom ima veze i s mojom strukom, kako se pokazuje da je po dugoročno poslovanje često bolje imati manje partnera koji korektno ili vrlo korektno obavljaju svoj posao, nego mnoštvo partnera od kojih te neki i sabotiraju kroz svoj odnos prema kupcu. Logika je vrlo jednostavna - iako s više partnera imaš bolje pokrivanje područja 'na papiru', održavanje takvog pokrivanja zahtijeva više angažmana centrale. Istovremeno - u situacijama kada imaš, kako ih ti zoveš 'huligane', javlja se i višestruki kontraefekt:
- kupci koji kupuju kod takvih partnera su nezadovoljni i o tome (budi siguran) govore velikom broju ljudi (smatra se da će nezadovoljan kupac četiri puta više govoriti o svom lošem iskustvu, nego će zadovoljan o svojem dobrom).
- ti trošiš svoje vrijeme i energiju na rješavanje problema koje ti takav partner stvara, a koji je trebao sam riješiti i samim time propuštaš priliku da tu energiju potrošiš negdje drugdje na ideje usmjerene unapređenju poslovanja (uvoz R modela npr. :cry:)
Naravno najpametnije je u takvoj situaciji procijeniti da li vam je takav huligan baš nužan, pa ako jest - trpite i aktivno tražite bolje, a ako baš i nije (ako trošak održavanja takvog partnerstva u novcu/vremenu/imageu nadmašuje prihode ostvarene od takve suradnje) fino prekinete...
« Zadnja izmjena: 06. Svibanj 2008, 23:43:07 GoranST »
Evidentirano

djenka

• **
« Odgovori #83 : 06. Svibanj 2008, 23:59:53 »

okie, odgovor zvuci razumno  :wink:

drago mi je ako je tako :)

jedino sto ja vidim kao vas potencijalno veliki problem (ili potencijalu mogucnost za ostvarenje puno boljih prodajnih rezultata) je (ocito) pitanje pokrivanja velikih gradova.

Već smo o tome raspravljali, pa ti mogu samo reći, jer to dijelom ima veze i s mojom strukom, kako se pokazuje da je po dugoročno poslovanje često bolje imati manje partnera koji korektno ili vrlo korektno obavljaju svoj posao, nego mnoštvo partnera od kojih te neki i sabotiraju kroz svoj odnos prema kupcu. Logika je vrlo jednostavna - iako s više partnera imaš bolje pokrivanje područja 'na papiru', održavanje takvog pokrivanja zahtijeva više angažmana centrale. Istovremeno - u situacijama kada imaš, kako ih ti zoveš 'huligane', javlja se i višestruki kontraefekt:
- kupci koji kupuju kod takvih partnera su nezadovoljni i o tome (budi siguran) govore velikom broju ljudi (smatra se da će nezadovoljan kupac četiri puta više govoriti o svom lošem iskustvu, nego će zadovoljan o svojem dobrom).
- ti trošiš svoje vrijeme i energiju na rješavanje problema koje ti takav partner stvara, a koji je trebao sam riješiti i samim time propuštaš priliku da tu energiju potrošiš negdje drugdje na ideje usmjerene unapređenju poslovanja (uvoz R modela npr. :cry:)

da, naravno da se slazem s tobom, sa malom zadrskom - bas u velikom gradu poput splita smo se opekli jer smo se oslanjali dugo vremena na jedan izvor, i malo smo se uspavali, kad je taj jedan izvor presusio, onda je tesko opet potjerati stvar da krene... ISto i u Osijeku. NEkoliko godina imali smo jednog dilera koji je super prodavao, i davao dobru podrsku, ali onda je pocelo zapinjati, a u medjuvremenu smo odbili nekoliko renomiranih i potencijalno dobrih partnera jer smo mislili da smo na konju, i trebalo je neko vrijeme da se vrate stvari na svoje mjesto...

da, uzas je kad su ljudi nezadovoljni, poput onog tipa iz motorevije, i pojeo bi se ziv, tim prije sto mi u krku zaista nismo imali pojma da uopce postoji nekakav problematican xciting tamo, inace bi odmah reagirali, jer su u biti kupci xcitinga ili slicnih skutera najveci smekeri medju kupcima, a velika vecina od njih je krenula sa nekim kymcom od 50cc prije xx godina i ostala je vjerna kymcu, bas zato sto su super skuteri pouzdani do iznemoglosti :) Tu je zastekala i komunikacija diler-->uvoznik za sto snosimo i mi dio krivice, posto bi cesce mozda trebalo okrenuti broj dilera i pitati sta ima novo... No, s druge pak strane, do sada se HR cestama vozi vec vise od 7.000 kymco skutera i da zaustavljas vozace, vjerujem da bi 98% reklo da je zadovoljno sa skuterom. E sad, sa lokalnim servisom - to je vec druga prica :)

e, vjeruj da je ovo nesto sto nas unistava :( Zadnji slucaj, nije kymco, nego derbi, ali opet nasa mreza (kad mislim nasa, vecina nase mreze nije samo kymco/derb, vec oni uglavnom prodaju i sve drugo osim piaggio grupe, tako da nismo mi jedini koji muku mucimo). Kupac kupi skuter premium proizvodjaca, najskuplji u klasi, i ima problema od prvog dana, gasi mu se u voznji iz cistog mira, i javi se nasem (opet ponavljam, ne samo nasem) serviseru, koji nevoljko nesto prtlja i javlja nam da bi on najradje covjeku zamijenio cijeli motor jer "da mu dosadjuje, pa vise nema zivaca s njim..." Mi odmah dobijemo mlade i odgovorimo mu da ako on zeli slobodno neka mu zamijeni skuter, ali o svom trosku, postoji jamstvo od dvije godine za te stvari :) Uglavnom, da skratim, nakon sto je kupac imao silnih peripetija odlucio nam se javiti za pomoc, dogovorimo da nam dostavi skuter iz drugog kraja hrvatske na nasu adresu i da mu ga sredimo. Naravno da diler nije poslao sluzbom s kojom imamo ugovor, vec nekom desetom, pa smo prijevoz platili 500kn umjesto 150, naravno da ga nije propisno zapakirao, pa smo ga cudom dobili neostecenog i naravno da ga nije poslao na vrijeme, vec je stajao kod njega skutera par dana dok se nije sjetio da ga posalje... Nakon svega, covjek nas ljubazno podsjeti da mu je skuter isporucen bez desnog ogledala (?!?!?), pa eto, ako imamo da mu ga posaljemo. Uglavnom - mi skuter sredimo u jedno dopodne, jer je u pitanju bilo samo malo dobre volje u dijagnostici, posaljemo skuter natrag dileru, uredno zapakrianog na paleti, omotanog folijama, ispod sica Derbi majica, privjesak za kljuceve i to ensretno desno ogledalo. Kupac se nakon nekog vremena javi, da je sve proslo ok,da skuter radi i sve 5, zahvaljuje na majici i privjesku, ali da mu je neugodno, ali da bi nas ipak molio da posaljemo ogledalo kao sto smo obecali :) :)
Eto, ova mala anegdota je mislim prilicno slikovita sa kakvim se situacijama covjek svakodnevno mora susretati. Ali, tako je u svim poslovima, moras potrpiti neke stvari, konkretno u ovom slucaju nema zaista trenutno boljeg rjesenja na tom podrucju, a kako i mi trajemo samo toliko dok imamo rezultate u prodaji, moramo trpiti i raditi poslove za koje u stvari treba brinuti netko drugi :(
Evidentirano

GoranST

• Gost
« Odgovori #84 : 07. Svibanj 2008, 10:15:06 »

Kupac se nakon nekog vremena javi, da je sve proslo ok,da skuter radi i sve 5, zahvaljuje na majici i privjesku, ali da mu je neugodno, ali da bi nas ipak molio da posaljemo ogledalo kao sto smo obecali :) :)

:mortal: :chainsaw:
Evidentirano

djenka

• **
« Odgovori #85 : 07. Svibanj 2008, 12:46:35 »

:mortal: :chainsaw:

u jebate, di si nasao tu pilu :)
Evidentirano

zocko yp

• **
  • Vozi: MARAUDER 800
« Odgovori #86 : 07. Svibanj 2008, 13:12:07 »

Baš mi je super što među sobom imamo i nekog s druge strane ograde (iako mislim da smo svi sa iste) i imamo kontakt kojem se možemo obratiti ukoliko dođe do problema sa dilerima/serviserima, barem se nadam da je tako.
Zasad su moja iskustva pozitivna i nadam se da će tako ostati.

Samo opaska koliko znači dobra podrška.
Kad mi se razletio majesty Nike mi je vrlo brzo izvidio cijene djelova (uz forumski popust :palacgore:) i nakon što sam naručio djelovi su mi došli u roku 14-15 dana. Mislim da bi takav pristup svi trebali imati i nastranu Joke koji je ovakav i onakav ali njihova usluga je na najvišem mogučem nivou gospodo kapa dolje.
Evidentirano
SCUSATE IL RITARDO

bana

• **
« Odgovori #87 : 07. Svibanj 2008, 16:17:39 »

Evo Xciting je oživljen još jutros. Uzrok ne paljenja: voda i ine prljavštine u karburatoru. Po meni su moguća tri uzroka. Moja nepažnja prilikom pranja, voda u gorivu (Bosna je poznata po obilatoj vodi i sumporu u gorivu) i pošto je bio salonski model da se nije prljavština navukla. Garancija je vrijedila. Hvala Harisu SBK d.o.o. Brčko na promptnoj reakciji.  :palacgore:

Danas sam napravio 80-tak km u komadu. Sve šljaka. Jedino se malo strah podvukao u kožu kod paljenja. Bit će bolje...  8)

Jedino sam nezadovoljan pokazivačem goriva. Laže kao stranka.

Evidentirano
KYMCO "Better than Best"

GoranST

• Gost
« Odgovori #88 : 07. Svibanj 2008, 16:25:23 »

Moja nepažnja prilikom pranja
neznam kako bi ga to trebao prati da ti udje voda u dovod goriva, eventualno da spojis smrk na tank goriva :wink: tako da sumnjam da bi ovo i teoretski mogao biti problem

Citat:
, voda u gorivu (Bosna je poznata po obilatoj vodi i sumporu u gorivu) i pošto je bio salonski model da se nije prljavština navukla. Garancija je vrijedila. Hvala Harisu SBK d.o.o. Brčko na promptnoj reakciji.  :palacgore:
to je najvjerojatnije razlog. ne mogu samo vjerovati da ima TOLIKO vode u gorivu da se motor uopce nije htio upaliti :confused2:

Citat:
Jedino sam nezadovoljan pokazivačem goriva. Laže kao stranka.
naviknut ces se... i na stranke si  :mrgreen:

Evidentirano

bana

• **
« Odgovori #89 : 07. Svibanj 2008, 16:27:00 »

Evo i malo unutrašnjosti...

Evidentirano
KYMCO "Better than Best"

GoranST

• Gost
« Odgovori #90 : 07. Svibanj 2008, 16:28:31 »

u jebate, di si nasao tu pilu :)
nabavi mi R-a pa ti javim :)
inace, mozda me zvijezda srece obasja ovaj vikend pa liberty otputuje u bolju buducnost :moli:
Evidentirano

djenka

• **
« Odgovori #91 : 07. Svibanj 2008, 16:28:48 »

Baš mi je super što među sobom imamo i nekog s druge strane ograde (iako mislim da smo svi sa iste) i imamo kontakt kojem se možemo obratiti ukoliko dođe do problema sa dilerima/serviserima, barem se nadam da je tako.
Zasad su moja iskustva pozitivna i nadam se da će tako ostati.

Samo opaska koliko znači dobra podrška.
Kad mi se razletio majesty Nike mi je vrlo brzo izvidio cijene djelova (uz forumski popust :palacgore:) i nakon što sam naručio djelovi su mi došli u roku 14-15 dana. Mislim da bi takav pristup svi trebali imati i nastranu Joke koji je ovakav i onakav ali njihova usluga je na najvišem mogučem nivou gospodo kapa dolje.

sve 5, i sve stoji. nitko nije superman i ne treba ocekivati cuda, ali vazno je da se ljudi trude i da kupci zaista vide i imaju osjecaj da dajes sve od sebe da mu pomognes. Vjeruj da, nakons to toliko godina radim u organiziranju podrske kupcima, znam kako je to ponekad mucan i krvav posao, da sam puno tolerantniji prema drugim prodavateljima koji meni trebaju pruziti neku podrsku :) Vazno je da imas covjeka koji se trudi i da vidis da mu je stalo, naravno i da se moguci problemi rjesavaju sto kvalitetnije :)
Evidentirano

djenka

• **
« Odgovori #92 : 07. Svibanj 2008, 16:29:35 »

nabavi mi R-a pa ti javim :)
inace, mozda me zvijezda srece obasja ovaj vikend pa liberty otputuje u bolju buducnost :moli:

ajde, supericka :)

pozuri se, jer je xciting dobio krila u posljednje vrijeme :)
Evidentirano

GoranST

• Gost
« Odgovori #93 : 07. Svibanj 2008, 16:41:47 »

Ma, nevjerojatno je to s prodajom libby-a. Sam liberty kao takav je stvarno odlicno rjesenje za grad jer je vise nego okretan, uzak, ima ravnu podnicu i za njegovu velicinu zivahan motor, ali - jeb'ga, tko god me nazove sa splitskog podrucja pita jel' to neka verzija beverly-a  :lipotan:, pa im ja objasnjavam da nije beverly nego nesto malo manje i jako slicno, ali ekipa vec tu izgubi interes.
U najmanju ruku se ponasaju kao da ih je piaggio sve grupno hipnotizirao da moraju kupit beva. Da prodajem isti motor na rijeckom ili zagrebackom podrucju cini mi se da bih ga prodao vec nekoliko puta, ljudima se ne da riskirati dolaziti u st pogledati motor, ali iz npr. Rijeke sam imao vec 6-7 poziva, iz zagreba 4-5 iz splita - 2... u 20 dana... Cak sam i cijenu spustio jer bih se volio dohvatiti xcitinga sto prije, ali opet ovi moji traze bev-a. Za popizdit.
Evidentirano

GoranST

• Gost
« Odgovori #94 : 07. Svibanj 2008, 17:36:05 »

pozuri se, jer je xciting dobio krila u posljednje vrijeme :)
jel' to znaci da ako mi se oduzi prodaja postoji sansa da nestane zalihe ili...?
Evidentirano

djenka

• **
« Odgovori #95 : 08. Svibanj 2008, 22:49:34 »

jel' to znaci da ako mi se oduzi prodaja postoji sansa da nestane zalihe ili...?

za onaj 500i mislim da se ne trebas bojati, ali ako se odlucis za neki 500 koji je kod nas u mrezi, to je vec malo opasnije, akcija cini svoje :) ne znam sad navecer koliko ih jos imamo na stanju ukupno... 2006 prodano je 70kom 500, a 40kom 250, ali 2007 je bilo obrnuto, pa sam mislio da ce takav trend biti i u 2008, ali smo se malo preracunali :)
Evidentirano

djenka

• **
« Odgovori #96 : 08. Svibanj 2008, 22:51:45 »

Ma, nevjerojatno je to s prodajom libby-a. Sam liberty kao takav je stvarno odlicno rjesenje za grad jer je vise nego okretan, uzak, ima ravnu podnicu i za njegovu velicinu zivahan motor, ali - jeb'ga, tko god me nazove sa splitskog podrucja pita jel' to neka verzija beverly-a  :lipotan:, pa im ja objasnjavam da nije beverly nego nesto malo manje i jako slicno, ali ekipa vec tu izgubi interes.
U najmanju ruku se ponasaju kao da ih je piaggio sve grupno hipnotizirao da moraju kupit beva. Da prodajem isti motor na rijeckom ili zagrebackom podrucju cini mi se da bih ga prodao vec nekoliko puta, ljudima se ne da riskirati dolaziti u st pogledati motor, ali iz npr. Rijeke sam imao vec 6-7 poziva, iz zagreba 4-5 iz splita - 2... u 20 dana... Cak sam i cijenu spustio jer bih se volio dohvatiti xcitinga sto prije, ali opet ovi moji traze bev-a. Za popizdit.

meni je skuter tipa libertyja, ili people 200s kod kymca, zakon za sredine u kakvoj ja zivim (krk) - malo mjesto, sve blizu, lagani skuter, ravan pod, dovoljno jak, udoban i izdrzljiv za peri deri akciju.

u italiji je ta klasa skutera daleko najpopularnija (sh150, lierty, Sportcity, people S...), i mislim da nema razloga da ne bude i kod nas... no iz nekog cudnog razloga, ipak nije tako.
Evidentirano

GoranST

• Gost
« Odgovori #97 : 08. Svibanj 2008, 23:20:59 »

za onaj 500i mislim da se ne trebas bojati, ali ako se odlucis za neki 500 koji je kod nas u mrezi, to je vec malo opasnije, akcija cini svoje :) ne znam sad navecer koliko ih jos imamo na stanju ukupno... 2006 prodano je 70kom 500, a 40kom 250, ali 2007 je bilo obrnuto, pa sam mislio da ce takav trend biti i u 2008, ali smo se malo preracunali :)

Hm... pa ako bude srece i dobre volje sutra bi liberty trebao naci svog novog vlasnika.
Nažalost, cijena će biti ipak niza od one koju sam ocekivao kad sam (optimisticno) krenuo u prodaju, no tako je kako je... sada valja sve minuse i pluseve zbrojiti i vidjeti koliko se mogu rastegnuti. Cifra koju si mi dao za injection verziju je ipak znatno visa od informacije s kojom sam racunao, (pretpostavljam da je razlika u abs-u) i koliko god bi se volio pocastiti s punim paketom jer bi me abs vise nego veselio, morati cu prvo dobro odraditi matematiku :misli:...
Kako bilo, sumnjam (nadam se) da neće baš sve karburator verzije nestati s lagera u slijedeća dva dana :).

Glede liberty-a, po meni je on jednako dobar za po gradu kao i beverly - dovoljno je živahan i jednako dobro/lose stiti od vjetra (bio sam bas u piaggio-u i skuzio da su koljena na bev-u jednako (ne)zasticena kao i na libertyu). Jedino je malo 'mrsav' i nije za nekakvo sminkanje, posebno kad ja od 186 i 100kg sjednem na njega :), ali je funkcionalna mala makinja.
Kako rekoh, meni treba malo vise snage jer me zelja vuce na otvorenu cestu i fali mi puno vise zastite nogu od vjetra zbog cjelogodisnje upotrebe motora - a tu kombinaciju mi samo neki od maxija sa velikim prednjim oklopom moze pruziti

Evidentirano

GoranST

• Gost
« Odgovori #98 : 09. Svibanj 2008, 14:36:51 »

Otišao liberty, moram priznati da mi ipak nije bilo svejedno vidjeti kako ide u zalazak sunca :cry:... (ne baš zalazak, bilo je više oko podneva, ali eto - pjesnička sloboda  :)).
Kako bilo, otiđoh usput do Šage. Ima jednog 250 na izlogu pa sam malo sjeo na njega, gledao položaj za volanom, kontrole i ostalo. Sve 5 i ja onako zadovoljno reko' ajde da vidim šta to djenka priča o xcitinzima pa zamolih Šagu da provjeri što je dostupno... Da ne dužim, nakon kraćeg šoka odlucih da se nema što čekati... Kapara je pala, sredinom slijedećeg tjedna stiže u ST plava ptica. Nekim čudom jedini primjerak koji je ostao je bio plavi... slicne boje kao liberty... Dovraga, sad vec imam i svoju tradicionalnu boju motora :)

Čim stigne, budu i prvi dojmovi pa ćemo malo mjeriti koliko troši a koliko ide u razradi i nakon nje  :mrgreen:
Evidentirano

fuoco

• **
  • Vozi: monocikl s pomoćnim kotačima
« Odgovori #99 : 09. Svibanj 2008, 16:21:49 »

moje čestitke  :palacgore:
Evidentirano
.:. loše je i svima vjerovati i nikome
 Str: 1 2 3 [4] 5 6 ... 162   Gore

Stranica je generirana za 0.243 sekundi uz 14 upita.