Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

Str: 1 2 3 4 [Sve]   Dolje

Autor Tema: Oprema, Šepić, Uvex, ostali  (Posjeta: 6312 )

darkovsky

• Spol: Muški
  • Vozi: GSX 1400
Oprema, Šepić, Uvex, ostali
« : 17. Lipanj 2005, 23:16:29 »

Evo baš je sad ta tema aktualna, pa me zanima gdje kupujete? Ja doma imam 90% opreme kupljene kod Šepić Commerce-a, no nisam zadovoljan uslugom (ne mislim na ljubaznost). Naime, nakon što sam u 3 godine tamo bio valjda 100tinjak puta, kupio opreme u vrijednosti bar 12 000 kn, zadnji puta, kada sam kupovao jaknu koja je došla preko 3000 kn, nisam mogao ostvariti NIKAKAV popust! Prodavač me zna po viđenju, zna da sam sve tamo kupio, ali ne... Mislim da bi za takve kupce ipak trebalo biti nekog pokazatelja da smo dobrodošli u dućan.
I da, u Zagrebu i okolici sam našao bar 5 dućana u kojima se može ostvariti popust od 5-10% na gotovinu, tako da marža koju dotični ubire nije premala.

Anonymous

• Gost
« Odgovori #1 : 18. Lipanj 2005, 00:33:39 »

Ja zato kupujem u Louisu u Grazu, jer se ne želim izložiti sramoti pred domaćim trgovačkim auditorijem koji nema kulture, nema poštenja, guli i krade, i ponašaju se kao da nitko od nas nije nikada i nigdje bio i ništa vidio, nemaju pojam da je svijet malen, da ima interneta, da mi svi znamo za kataloge, da ih imamo, i da znamo i kakve su cijene vani kod istih onih od kojih i oni kupuju! Vani me ne trebaju poznati; zato imam karticu kluba Louis, skupljam bodove, i time najpoštenije i objektivno skupljam bodove za buduće popuste i bonuse, i u tome smo svi ravnopravni. A i u startu je sve toliko jeftinije da se onda ne žalostim ako me i ne poznaju! Pa nisam na šanku svoje birtije! Tako i nepoznati dobiju veći popust nego da si brat od Šepića i sličnih. A oni neka svoje filozofije prodaju drugome. Tu nema nikakvog "kupujmo hrvatsko". Jedino ako želim kupiti hrvatski jal i pokvarenost, hrvatsko iskorištavanje i napuhavanje cijena bez premca.
Evidentirano

Gordan

• **
« Odgovori #2 : 18. Lipanj 2005, 00:33:59 »

pa... 100% opreme sam kupio kod sepica  :D
na ducan sam naletio tkao da sam sa sepicevim sinom sjedio u skoli  :mrgreen:  
i eto... kupio i prezadovoljan sam! ako cu i sta opet trebati idem kod njega!

sto se tice ovoga popusta... neznam sa kojim rabatima rade pa tako ni neznam koliko mogu nekome spustiti. ako rade sa 15% i tebi daju 10% onda bas i nije neki posao...
 :wink:
Evidentirano
GP1 250 :beer:

Anonymous

• Gost
« Odgovori #3 : 18. Lipanj 2005, 00:37:34 »

Citat: Gordan

sto se tice ovoga popusta... neznam sa kojim rabatima rade pa tako ni neznam koliko mogu nekome spustiti. ako rade sa 15% i tebi daju 10% onda bas i nije neki posao...

Rade sa 75, ako ne i 100% marže i profita! Jer gospoda nisu zadovoljna sa zaradom od 10-ak posto, to mora biti ili duplo ili ništa.

Fuck them all! Ako mene pitaš...
Evidentirano

rookie

• *
« Odgovori #4 : 18. Lipanj 2005, 00:51:28 »

Izgleda da ste svi jako mladi ljudi, pa se ne sjećate vremena
kad smo za svaku glupost tipa "nije kruh i mlijeko" morali ići
preko grane. Inače bio sam kod Šepića dva puta i čovjek je
prosjek. Glavno da ima robu koja nas zanima, a tržište je
tu da diktira cijene i ljubaznost.
Evidentirano

Anonymous

• Gost
« Odgovori #5 : 18. Lipanj 2005, 00:58:13 »

Upravo se toga i držim.
Evidentirano

Gordan

• **
« Odgovori #6 : 18. Lipanj 2005, 01:07:24 »

sad cu u OT...

sto se tice ljubaznosti, posluge i tako... danas sam bio u ingkartu i gledam neke motore.. doslovno sam morao sam uzeti katalog i cijenik i sam ici van traziti motor koji sam dosao pogledati.

prekjucer sam bio nekom ducanu i geldao beverly 250... naravno reklamira se ko da postoje modeli za probu. naravno nema ih...

i najrade vise niakd nebi dosao u te ducane, ali eto... jedini su pa cu morao ako cu htjeti kupiti bas ono sto sam trazio  :(
Evidentirano

SuzaFan

« Odgovori #7 : 18. Lipanj 2005, 03:15:40 »

[/quote]

Rade sa 75, ako ne i 100% marže i profita! Jer gospoda nisu zadovoljna sa zaradom od 10-ak posto, to mora biti ili duplo ili ništa.

Fuck them all! Ako mene pitaš...[/quote]

E pa stvarno...Šepić je zakon, uvijek da popust ako plaćaš s kešom, ljubazni su tamo, susretljivi, uvijek popmognu, daju savjete... Dotični koji je otvorio ovaj topic i žali se da nije dobio popust, ne znam kako je kupovao, možda na 12 rata? Ili je nastupio sa spikom - "kaje stari, di je popust!!" Uostalom, za popust se mroaš znat sam izborit.
A ti koji si napisao da je zarada 100%, pa onda otvori ti dućan i obogati se...ah, tastatura na žalost trpi svašta...
Evidentirano
*I'll live as I choose or I will not live at all*

tomee

• BANMAHER
  • Vozi: Kredenc koji vleče frižider
« Odgovori #8 : 18. Lipanj 2005, 07:31:22 »

neka me sad prozovu ali neka možda pomognem

u čakovcu postoji  

http://www.moto-oprema-amd.hr/

ovdje je stranica  i pogledajte što nude

pišem ovo radi cijena

SVAKA STVAR IZ ORIGINAL NJEMAČKOG KATALOGA IMA TAMO CIJENU U EURIMA KOJA SE VAŽEČEM KURSU PRETVARA U KUNE I TO PLAČATE.
provjerite nečete poalit

kod njih ne vrijedi ovo o marži što je gore spomenuto
Evidentirano

zweitakt

• **
« Odgovori #9 : 18. Lipanj 2005, 08:47:10 »

ista stvar se dodogila i meni kod šepića,nikakvog popusta nije bilo,tak da me šepavić više nebude videl ........
Evidentirano

joke

• Vozi: Šta stigne
« Odgovori #10 : 18. Lipanj 2005, 09:29:58 »

Meni nije jasno jel vi tražite popust ili kvalitetnu moto opremu!?
Definitivno najbolja i najljepša je Dainese kolekcija, i što se tiće cijene tu nema rasprave, kupi ili ostavi, kako u veleprodaji, tako u maloprodaji.
Ja imam Gore tex Dainese koji sam kupio polovni i traje mi već 7 godina.
Isto tako sam kupio Kožnu jaknu kod Šepića(blažen bio, uz popust od 25%) i sve to zakurac kad mi je patent pukao nakon 10 oblačenja.
Kao i često na forumu, što bi čekič rekao, pričate sporedne stvari(tipa čačkalica u ustima redarstvenika), a time izbjegavate srž problema, tj.
Bit razgovora o moto opremi je kvaliteta u odnosu na cijenu, kakvi popusti, kakav luis, ako želite biti kvalitetno zaštičeni, neće pomoč ni luis ni popust
Evidentirano
Ponuda rabljenih motocikala i skutera iz programa "Staro Za Novo" http://www.njuskalo.hr/trgovina/yamahapb

www.facebook.com/yamaha.pribudic.borcic

darkovsky

« Odgovori #11 : 18. Lipanj 2005, 09:57:18 »

Citat: SuzaFan

Fuck them all! Ako mene pitaš...[/quote]

E pa stvarno...Šepić je zakon, uvijek da popust ako plaćaš s kešom, ljubazni su tamo, susretljivi, uvijek popmognu, daju savjete... Dotični koji je otvorio ovaj topic i žali se da nije dobio popust, ne znam kako je kupovao, možda na 12 rata? Ili je nastupio sa spikom - "kaje stari, di je popust!!" Uostalom, za popust se mroaš znat sam izborit.
A ti koji si napisao da je zarada 100%, pa onda otvori ti dućan i obogati se...ah, tastatura na žalost trpi svašta...[/quote]

Nikad kod njega nisam kupio drugačije nego gotovinom, i on to dobro zna. A za to da sam ga pristojno pitao, to sam siguran. I nije bilo ono-stari, daj popust, nego razumno pitanje. Što se mojeg iskustva tiče, nikako se ne slažem s tobom. A daj mi reci, ako ja u nekom dućanu mogu ostvarit i do 10% sam tak, bez nekakvog umoljavanja (mislim, ja bih se njemu trebao umoljavati, nek se on meni umoljava!) na gotovinu, pa koje marže onda ima Šepić, a još k tome ima i 20X veću prodaju od tog dućana?
A što se tiće ljubaznosti i savjeta, tu su stvarno ok, kao što sam napisao i u prvom postu. Na to se nisam nikad žalio. Ali evo, trebali bi napraviti BAR takvu karticu pa onaj tko je kupio za nešto veću svotu da može sačuvat i dostojanstvo, a ne da trebam moliti za popust svaki puta.
E da, a da nemate vi iz Motora klubski popust u Šepiću, možda si ga ti zato dobio?

rega_st

• **
« Odgovori #12 : 18. Lipanj 2005, 10:21:37 »

u ST-u ima u Mayera, tj. ima i dućan u Trogiru. svaka čast čoviku. evo prošli tjedan sam odveo prijatelja i kupio je jaknu IXS i pojas.nekih 1500kn. gratis je dobio rukavice...oko 250kn. svaka čast! uostalom, svaka jakna je min. 100kn jeftinija nego u Šage(a ista je...). uzimam zadnjih 5-6godina za sebe i prijatelje, te rezervne dijelove. uvijek, AMA baš UVIJEK imaš popust...za STREETFIGHTER-a neću ni govorit...svaka čast...
Evidentirano

joke

« Odgovori #13 : 18. Lipanj 2005, 10:37:08 »

Citat: rega_st
u ST-u ima u Mayera, tj. ima i dućan u Trogiru. svaka čast čoviku. evo prošli tjedan sam odveo prijatelja i kupio je jaknu IXS i pojas.nekih 1500kn. gratis je dobio rukavice...oko 250kn. svaka čast! uostalom, svaka jakna je min. 100kn jeftinija nego u Šage(a ista je...). uzimam zadnjih 5-6godina za sebe i prijatelje, te rezervne dijelove. uvijek, AMA baš UVIJEK imaš popust...za STREETFIGHTER-a neću ni govorit...svaka čast...

Svatko je jeftiniji od Šage :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:
Evidentirano
Ponuda rabljenih motocikala i skutera iz programa "Staro Za Novo" http://www.njuskalo.hr/trgovina/yamahapb

Bandit

• ADMIN PIZDEK
  • Administrator
  • Vozi: Suzuki SV 1000 S
« Odgovori #14 : 18. Lipanj 2005, 11:13:19 »

Kaj se tiče kvalitete robe iz Louisa i sličnih dučana, te opreme IXS-a, Dainese, Spool-a i inih marki.
Neupitna je razlika u kvaliteti. Naravno i u cijeni. Koliko para - toliko muzike.
Kaj se tiče cijena kod Šepića...prije nekoliko godina sam bio na moto sajmu u Padovi gdje su sve cijene na skontu...cijene nekih proizvoda IXS-a bile su čak i veče nego kod Šepića.
A kaj se tiče popusta...uvijek sam dobio popust kad sam kupoval gotovinom. Neki su kod kupovine kacige dobili ruksak(onaj 135 kn).
Evidentirano
Procjene vrijednosti motocikala (i drugih vrsta vozila i plovila) pri kupoprodaji, a za potrebe plaćanja poreza. Javiti se na pp, ili na procjena.plovila@gmail.com

Shoky

• ex Pasmaters
  • Vozi: Hornet 900
« Odgovori #15 : 18. Lipanj 2005, 11:26:26 »

Ja sam što se tiče opreme oportunista! Čačkam po netu, gledam gdje ima kakva akcija i to iskoristim! Nedavno sam u Sloveniji kupio 2 Shark rsf2 kacige za 200€ svaku! Kod nas su oko 2100kn, pa si računaj....
Sutradan sam se vratio u isti dućan i kupio 2 para ixs hlaća za sebe i curu po 1100kn (kod Šepića 1700kn), jaknu za 1000kn (u zg 1500kn), tank-torbu, štitnike za koljena.... Iskrcao sam se pošteno, ali koliko bi to platio ovdje?
Evidentirano

migi

• **
  • Vozi: XJR 1300
« Odgovori #16 : 18. Lipanj 2005, 11:34:06 »

Citat: Pasmaters
Ja sam što se tiče opreme oportunista! Čačkam po netu, gledam gdje ima kakva akcija i to iskoristim! Nedavno sam u Sloveniji kupio 2 Shark rsf2 kacige za 200€ svaku! Kod nas su oko 2100kn, pa si računaj....
Sutradan sam se vratio u isti dućan i kupio 2 para ixs hlaća za sebe i curu po 1100kn (kod Šepića 1700kn), jaknu za 1000kn (u zg 1500kn), tank-torbu, štitnike za koljena.... Iskrcao sam se pošteno, ali koliko bi to platio ovdje?

Daj neke adrese i drugi bi jeftino kupili! :cool:  :mrgreen:

Hvala!
Evidentirano
Pametno sa dodavanjem gasa

Shoky

• ex Pasmaters
« Odgovori #17 : 18. Lipanj 2005, 11:43:16 »

Citat: migi

Hvala!

Stavio bi ja odmah, ali to je bila akcija koja je trajala 3 tjedna; 20% na kompletnu opremu! U Motopulsu je bio kupon ( i onda se bunite za reklame.. )!
Tc-motoshop u Ljubljani!
Treba tražit....
Evidentirano

zweitakt

• **
« Odgovori #18 : 18. Lipanj 2005, 13:52:06 »

Citat: jokezakon
Meni nije jasno jel vi tražite popust ili kvalitetnu moto opremu!?
Definitivno najbolja i najljepša je Dainese kolekcija, i što se tiće cijene tu nema rasprave, kupi ili ostavi, kako u veleprodaji, tako u maloprodaji.
Ja imam Gore tex Dainese koji sam kupio polovni i traje mi već 7 godina.
Isto tako sam kupio Kožnu jaknu kod Šepića(blažen bio, uz popust od 25%) i sve to zakurac kad mi je patent pukao nakon 10 oblačenja.
Kao i često na forumu, što bi čekič rekao, pričate sporedne stvari(tipa čačkalica u ustima redarstvenika), a time izbjegavate srž problema, tj.
Bit razgovora o moto opremi je kvaliteta u odnosu na cijenu, kakvi popusti, kakav luis, ako želite biti kvalitetno zaštičeni, neće pomoč ni luis ni popust

a meni pak nije jasno kak ti nemres povezat kvalitetnu opremu i popust
takodjer se bavim maloprodajom i ugradnjom nekih stvari,i kada netko kod mene dodje drugi treci ili cetvrti put bez obzira na kvalitetu(a prodajem kvalitetu)on dobije popust jer je dobra musterija,znaci dobije ga zbog toga jer je meni u interesu zadrzat takvu musteriju i izac joj u susret.a to kaj sepic ili bilo ko drugi radi sa 10% to ne drzi vodu......ispod 50 % nitko ne radi jer nema isplativosti....
Evidentirano

Shoky

• ex Pasmaters
« Odgovori #19 : 18. Lipanj 2005, 14:05:52 »

Citat: migi

Hvala!

Evo imaš u Motopulsu na 40. stranici Motostar u Trstu daje popust od 25% donosiocu letka na jakne, kacige, čak i auspuhe! Ako trebaš par stvari, napravi si računicu i zaleti se!
Evidentirano

Anonymous

• Gost
« Odgovori #20 : 18. Lipanj 2005, 14:17:07 »

Citat: rookie
Izgleda da ste svi jako mladi ljudi, pa se ne sjećate vremena
kad smo za svaku glupost tipa "nije kruh i mlijeko" morali ići
preko grane. Inače bio sam kod Šepića dva puta i čovjek je
prosjek. Glavno da ima robu koja nas zanima, a tržište je
tu da diktira cijene i ljubaznost.

Gle, takva vremena su prošla, ali to ne znači da ako ja danas imam mogućnosti nešto kupiti u Hrvatskoj da moram i biti majmun za guljenje. Ako treba, opet ću ići - i idem - van, jer idem tamo gdje mi je jeftinije.

Glede mladosti, o tome bi se dalo raspravljati. Mada ionako ne znam kakve veze ima nečija starost sa otporom gulikožama?
Evidentirano

foggy

• Gost
« Odgovori #21 : 18. Lipanj 2005, 14:39:46 »

ja uvijek dobim popust  :D  ako treba odgoda placanja ma sve... covijek je stvarno na mjestu
Evidentirano

Gordan

• **
« Odgovori #22 : 18. Lipanj 2005, 14:41:02 »

Citat: zweitakt
.....ispod 50 % nitko ne radi jer nema isplativosti....

puno njih radi i sa 20%...
Evidentirano

Anonymous

• Gost
« Odgovori #23 : 18. Lipanj 2005, 15:02:42 »

Citat: SuzaFan

A ti koji si napisao da je zarada 100%, pa onda otvori ti dućan i obogati se...ah, tastatura na žalost trpi svašta...

Dečec, si ti bio u životu malo dalje od svog nosa??

Malo prebahato i olako daješ izjave bez pokrića. Nije stvar u obogaćivanju, ili da bih i ja morao imati dućan da mogu nešto reći. Ja sam za svoje novce najpametniji, kao i svatko od nas, i u dućanu sam u pravu kao i svaki kupac.

Boli me qrac i za Šepića, i za sve ostale. Kakav je to Šepić "zakon"?? Ili bilo tko u Hrvatskoj? To što oni daju savjete i što daju nekakve popuste, to bi trebalo biti tako normalno da se o tome uopće ne bi trebalo raspravljati, kao što se o tome ne razgovara i ne problematizira bilo gdje u normalnom svijetu.

Da se za popust moram sam izboriti, NIJE TOČNO! Popust daje prodavač kada ima mogućnosti i potreba u poslovanju nečega se brže riješiti, a i redovitim kupcima i potrošačima se vani daje normalno popust, samo što je vani odavno izmišljen sustav, za koji naši "zakoni" ne žele čuti (mada to imaju mnogi, od Konzuma nadalje...), a izgleda kao kartica kupca gdje se precizno i evidentno, kao i korektno i ravnopravno prema svima, evidentiraju kupnje i ostvaruju popusti. I ne moram nikome namigivati, moljakati ispod glasa ili kroz dvosmislene plitke provokacije, ili biti neki redakcijski ili sličan prezentor da bih se, nakon obavljenog testa 20 kaciga ogrebao da jedna, onako - kao za mene - i ostane kod mene zauvijek, bilo besplatno ili uz neki prejebački popust.

Glede popusta, ovdje su ti se javili i drugi ljudi koji su u toj moto-prodaji profesionalci, i sami ti kažu da nitko ne radi ispod 50%. A i kod nas nisu rijetki oni koji deru i po 100%, pa i više.

Nedavno je u Louisu, do 31. svibnja, bio paket od kacige, visokih moto-tenisica, jakne i hlača (sve Probiker), te kožnih rukavica. Tih 5 artikala zajedno je koštalo - 103 Eura (sto i tri eura)! Ista ta kaciga se kod nas prodavala, u jednom ZG dućanu o kojemu se i ovdje već raspravljalo, za 850 kuna! Znači, jajan je prodao jednu kacigu i isplatio put, uz to što je jaknu, hlače, moto-tenisice i rukavice dobio - besplatno!! Imaš li, možda, ideju o kakvoj marži se ovdje radi, da o nekakvom moralu, karakteru, normali, obziru, srazmjeru i bilo čemu drugom niti ne govorimo??

Kada sam bio za tu akciju u Louisu, već nakon par dana je zaliha sa skladišta planula. Ljubazna prodavačica me je, na čistom hrvatskom jeziku, onako "među nama" upoznala sa činjenicom kako je nekoliko kombija zagrebačkih tablica pokupovalo dobar dio svega toga za nama dobro poznate tvrtke i dućane (da ih ne imenujem), a dobar dio je i bio čisti cash & carry na  - fizičke osobe (onako, za "vlastite potrebe", kupim 50-ak jaknica.... nek se nađe...). Kolike popuste su još dobili na količinu, pa pola toga bez poreza u HR, pa .... bla, bla... Jakna koja u katalogu košta 40-ak eura, kod nas je preko 700 kuna. Kacige su najprofitabilniji proizvod, jer ih kupuju apsolutno svi na dva kotača, od automatika nadalje. Kacige su od 25 eura nadalje, dok kod nas te iste nisu ispod 500 kuna.

Najnormalnija cijena kod Šepića i drugih je dobru jaknu, recimo IXS, platiti cca 1800 kuna ili i više, i tješiti se da je "legenda i zakon" dao popust od 10-ak posto. Koliko ja znam računati, tih 1800 kuna koje su "vrlo povoljne" su cca 250 eura! A za 250 eura, i to maloprodajne cijene, pogledajte što se dobije i kod Louisa, i kod Hein Gerickea, i kod Pola... (minus 20 % MwSt i bez carine uz malo sreće, a najčešće je baš tako) Buseove i Vanuccijeve najbolje jakne koštaju toliko (dobro, uvijek se nađe i pokoji egzemplar za puno veću cijenu i za puno "važnije" ljude), a IXS je razred na pola puta od toga. Jakna koju frend ima od IXS-a i koju je platio 1850 kuna kod Šepića nalazim u Louisovom katalogu u razredu do cca 150 eura.

Tu treba prestati i sa tupavim generalizacijama da je Louis nekakav "loš" dućan. U njemu se mogu naći i jeftine i skupe stvari, kao i u svakom (osim kod kineza u "sve za 12 kuna" gdje je sve smeće), i tamo se mogu kupiti najveća imena u svim segmentima moto-opreme, kao i ono za malo manje zahtjevne. I to je u redu. Sve ima svoju cijenu, i nije ništa sporno dok je ta cijena nešto normalno i u redu.

Ali pojava na našem tržištu je najčešće da se sa tom cijenom želi kupcima reći kako ih prodavač smatra glupavom stokom sitnog zuba, koja ima samo lupiti petama, izvaditi lovu po samovoljnim i napuhanim cijenama i reći "evo ti, dragi gazda, sva moja lova, i nadam se da ćeš biti zadovoljan"... Ako kleknem i popljugam ti, budeš mi dao barem 10% popusta? Ma daj, molim te, pa tebi još uvijek ostaje pišljivih 90%... I najponiznije te molim, zaboravi ono što sam pomislio da bih kupio na rate (12 rata? koja drskost...) i uz račun; znaš da sam se samo šalio...
Evidentirano

Bandit

• ADMIN PIZDEK
  • Administrator
« Odgovori #24 : 18. Lipanj 2005, 15:20:23 »

Gle Sledge...pogledaj najobičniju kacigu koja je bila na testu kod nas...Schubert S1. Pitaj za njenu cijenu kod Šepića, i pogledaj si cijenu te kacige u famoznom Louisovom katalogu.
Neke jakne koje ti spominješ nisu ni blizu kvalitete IXS-a. Ovak na prvi pogled možda i jesu, ali ne bih nikome želio crash test sa nekim jaknicama ili kacigama za nekoliko desetaka €.
 I kad već uspoređuješ cijene...nemoj računat cijenu u hr i onu sa kojom ti prođeš jer ju prešveraš. Nemoj u isti koš trpat ljude koji svoje obaveze prema državi ispunjavaju, sa onima koji je potkradaju neplačanjem carina i poreza.
Evidentirano
Procjene vrijednosti motocikala (i drugih vrsta vozila i plovila) pri kupoprodaji, a za potrebe plaćanja poreza. Javiti se na pp, ili na procjena.plovila@gmail.com

Lolo

• **
  • Vozi: BMW F650 GS Dakar
« Odgovori #25 : 18. Lipanj 2005, 15:50:13 »

Citat: Sledgehammer

Jedanput sam te demantirao kaj se tiće Louisa pa evo i malo kaj se tiče Šepića. Kupovao kod njega ili negdje u Njemačkoj ili Austriji isto je. Cijene su u cent iste. Ako te zanima cijenik imam ga. Nije naš  nego njemački ali po tim cijenama kupujem kod Šepića. Koliko ćeš ostvariti profita šverajuči nešto preko grane to ostavljam svakom ponaosob.
Evidentirano

Anonymous

• Gost
« Odgovori #26 : 18. Lipanj 2005, 15:59:57 »

Ne govorim o usporedbama cijena kod nas i vani, jer to i nije tema foruma. Želim staviti naglasak na razlike u cijenama između naših i inozemnih prodavača za ISTI proizvod, i pritom nisam mislio uspoređivati kvalitetu tih proizvoda. Normalno je da neka jakna od 200 eura vrijedi više i kvalitetnija je od one za 40 eura, ali tema je razlika u cijeni između naših i vanjskih prodavača za ISTU stvar, isti model, isti proizvod, kao i zašto je toliko velika razlika u cijeni. A i one jaknice koje sam spomenuo ne koštaju nekoliko desetaka eura, nego isto toliko koliko i slabije jakne kod nas.

Glede cijena, ja onu koju "prošveram" (a ne šveram ju, jer ju ne krijumčarim, već ju pokažem cariniku, a ako me on pusti bez naplate carinskih dadžbina i najlegalnije prođem granicu, to nije šverc!), platim jeftinije od maloprodajne cijene vani za 20 posto, koliko je MwSt u Austriji. Ali kada bih na to zaračunao naš PDV od 22 posto, to bi otprilike bilo to. Plus 10% carine i plus marža, taj proizvod može biti skuplji od Austrije 20-30%. To bi bilo korektno, to bi bilo u redu. Ali lupiti 100% na austrijsku MALOPRODAJNU cijenu je drsko, bezobrazno i pokvareno. Jer on ne spominje da je dobio MwSt natrag, ne spominje da je dobio po veleprodajnoj cijeni, ne spominje da je dobio i količinski rabat, čime se njegov profit vrtoglavo penje daleko iznad bilo čega korektnog i poštenog.

A u cijelom tom postotku, koji trgovci grabe, onaj udio "poštenog poslovanja" je u velikoj manjini. Jer vjerujem da su mnogi od tih "zakona" ipak podosta pošteni prema državi. Zbroj našeg PDV-a, carine i marže bi trebali biti ekvivalentni povratu vanjskog MwSt-a, veleprodajne cijene količinskog rabata kojega je trgovac dobio. I mada je to u praksi vrlo blizu jedno drugog u točnim iznosima, cijene koje trgovci prezentiraju su debelo i bezobrazno iznad toga. Što nisu ništa drugo nego pljačka i grabež, i udovoljavanju nezasitnih apetita naših lopovskih trgovaca. Jer i oni, kao i mnogi drugi privatnici kod nas, smatraju da, ako ne zaradi par milijuna čiste love godišnje, onda posao ne valja... A i vani, u poslovnom zapadnom svijetu, vođenjem obrta ili drugog zanatskog posla ili trgovine se takvi iznosi zarađuju godinama i godinama, pa i generacijama. A kod nas je uvriježeno mišljenje kod novopečenih velevažnih privatnika da se ogromna lova zarađuje preko noći i sa malo ili nimalo truda. Poštenje i korektan odnos su tu uvijek negdje u drugom ili trećem planu.
Evidentirano

Anonymous

• Gost
« Odgovori #27 : 18. Lipanj 2005, 16:03:01 »

TNT, zanima me cjenik. Mail ti je u profilu.
Evidentirano

jolly the roger

• Vozi: smijesne ljude gore dole po svom njezniku
« Odgovori #28 : 18. Lipanj 2005, 16:03:23 »

ma da, mi smo svi pokvareni a oni vani su sveci. ajde molim te zvučiš ko rođe koji se vraćaju sa bauštele
Evidentirano
PRODAJEM IZVORNO DOMAĆE ISTARSKO MASLINOVO ULJE

Anonymous

• Gost
« Odgovori #29 : 18. Lipanj 2005, 16:06:51 »

Je li to sve što imaš reći?

Nisi mi dao niti jedan argument protiv toga što sam rekao. A te emocionalne bedastoće kako ja zvučim ili ne zvučim, i što tko o tome misli, potpuno je nevažno.

Moj tata je jači od tvog.

Oni vani nisu sveci, ali su puno manje pokvareni od naših trgovaca. To je točno, i iza toga stojim. A da li se ti vrijeđaš ili ne, uopće nije važno. Razuvjeri me kada ćeš mi dati ponudu za nešto što će mi trebati; ovdje ću te zatražiti za to.

Ustvari, mogu odmah; daj mi najnižu cijenu za ljetne moto-hlače, crne boje, veličina 58-60. I ako je razlika u cijeni prihvatljiva, i ja ću radije "kupovati hrvatsko".
Evidentirano

jolly the roger

« Odgovori #30 : 18. Lipanj 2005, 16:09:35 »

ti i dalje pjevaš svoju pjesmu, a svi ostali ti kažu da nije tako. ali dobro, to je tvoje uvjerenje i bog. a prije par postova si opet napisao da državni službenici uglavnom zabušavaju pa je tvoj šverc(kao i naš) legalan, mada vjerujem da pokažeš račune samo ako te se pita za to.
Evidentirano

Anonymous

• Gost
« Odgovori #31 : 18. Lipanj 2005, 16:14:52 »

Citat: jolly the roger
ti i dalje pjevaš svoju pjesmu, a svi ostali ti kažu da nije tako. ali dobro, to je tvoje uvjerenje i bog. a prije par postova si opet napisao da državni službenici uglavnom zabušavaju pa je tvoj šverc(kao i naš) legalan, mada vjerujem da pokažeš račune samo ako te se pita za to.

To ja nisam napisao. Koji ostali? Imenuj barem jednog.

Tko je rekao protiv mene, ne sjećam se. I tu imenuj barem jednog. I ne treba mi tvoja masovnost da bih znao reći što je isplatljivije. Ako je negdje jeftinije, jeftinije je. Ma što god ti trubio i uvjeravao me da je bolje platiti 300 umjesto 200 eura. To je, valjda, neka tvoja lokalna logika? Ili odraz tvoje trgovačke nepokvarenosti i korektnosti?

Nemoj me nasmijavati. A i kada odgovaraš, drži se teme foruma, a ne miješati bezvezarije u cijelu priču. Jer državni službenici nemaju veze na ovom forumu sa lopovlukom naših trgovaca, i tebe među njima.

Ostaje ti da se dokažeš kao korektan. Daj ponudu. I daj onu koju daješ svakome, a ne neku tipa "izjedem govna" samo da bih ispao da si u pravu.
Evidentirano

Anonymous

• Gost
« Odgovori #32 : 18. Lipanj 2005, 16:23:39 »

Naravno da pokazujem samo ako me se pita za to! Pa to svatko radi, i to nije prekršaj, nego normalna i redovita procedura. Poštujem njegovu službu i pokoravam se njegovim zapovijedima u njegovoj službi. Ako kaže pokaži, onda pokažem. Ako ne traži, ne pokažem. Zašto i bih? To nije namjera skrivanja ili krijumčarenja, što je kada postoji unaprijed stvorena odluka da će se ovlaštenoj osobi zatajiti i sakriti neke činjenice ili predmeti. U tom slučaju postoji šverc iliti krijumčarenje.

Ako nisam ništa skrivao, niti imao namjeru skrivati, to nije šverc.

Ako te zaustavim, konstatiram ti prekršaj i onda ti ga oprostim i pustim da ideš dalje, onda ne govorimo o bijegu pred policijom, nego o čistoći pred zakonom. Jer niti si bježao, niti što skrivao. Ako razumiješ o čemu govorim. Zato niti Bandit nije u pravu kada kaže da ja šveram, jer nemam namjeru izbjegavati redovite i zakonite procedure ili utajiti nešto što je u obvezi prijave pred zakonom. Ako me carinik pusti i kaže "u redu je, možete ići", onda je u redu.
Evidentirano

jolly the roger

« Odgovori #33 : 18. Lipanj 2005, 16:28:02 »

evo ponuda, kad si baš zagrizao.
znam da je bicikl ali neka, poslužit će svrsi

giant atx, full xtr oprema itd - 4500 kn (fumić) ,  135000 SIT (maraton brežice)
o trstu da i ne pričam.
ako se ne varam tih 135000 kuna je oko 4000 kuna, pa ti vidi jel se isplati ić do tamo, pa se zajebavat s carinicima oće-neće naplatiti dadžbine ili uzet kod nas
Evidentirano

Anonymous

• Gost
« Odgovori #34 : 18. Lipanj 2005, 16:36:00 »

Trebam moto-hlače.

Ustvari, imaš li ti dućan ili ne? Da znam, da ne gubimo vrijeme bezveze.

Idem se igrati na Boćarski dom. Tamo je moja omiljena ljuljačka, tobogan, pješčanik i metalna lijana. Yesssss.... A možda dobijem i sladoled i šećernu vatu.
Evidentirano

foggy

• Gost
« Odgovori #35 : 18. Lipanj 2005, 16:55:30 »

Sledge, kao prvo, sori znam da si stariji i postujem te kao takvoga ali naporan si kao necu reci sta. Dosta puta sam bio kod sepica i u nekoliko navrata sam vidio Talijane, njih 5-6 u grupi i razne strance kako u vecim kolicinama kupuju robu bas kod Sepica, zasto nisu jednostavno otisli kod Louisa?
Evidentirano

rookie

• *
« Odgovori #36 : 18. Lipanj 2005, 19:01:58 »

Glede mladosti, o tome bi se dalo raspravljati. Mada ionako ne znam kakve veze ima nečija starost sa otporom gulikožama?

Ja sam uvijek bio ogorčen nemogućnošću izbora u stara vremena.
Imati ponudu pod nosem, pa makar i gulikože i dalje je izbor.
Nekad je računica uzeti i skuplje, ako je brže za dobiti (odmah)
ili ako ne mariš za cijenu, a takvih je jako puno u voljenoj našoj.
Evidentirano

darkovsky

« Odgovori #37 : 18. Lipanj 2005, 19:31:37 »

Je, takvih je jako puno kod nas, ali meni je to čista glupost. Ajde, ako se nekamo žuriš i treba ti kaciga, ideš na more- dat ću rađe gotovinu, makar i bez popusta ako robu dobijem odmah. To je u redu
Ali, znam puno ljudi koji kažu: 'Ma kaj ću se ja sad zaje... ovdje dam novce i imam odmah, bolje to nego platit akontaciju, pa čekat par dana, pa onda ponovno u dućan (na kraju sa 10% u đepu)' Takvo što se s moje strane neće nikad vidjeti, ne zato što sam škrt, to nisam niti ću ikad biti, ali zato što je to realno razmišljanje po tipu- zašto ne uštedit pametno, pa potrošit još pametnije.

I da napomenem, ovdje ima par ljudi koji su rekli da su uspjeli dobiti popust, odgode plaćanja i šta ja znam što još sve ne, ali SVAKI od njih je član MK Motori. A kako da ja 'običan' uspijem? Kao što je Sledgehammer napisao, da kleknem? Ma daj bježi!

Lolo

• **
« Odgovori #38 : 18. Lipanj 2005, 20:13:44 »

TNT, zanima me cjenik. Mail ti je u profilu.

Sve je ok kaj si napisal da pojedini naši deru. Bumo rekli u večini, ali zato postoji net pa uspoređuj (ja osobno samo isti proizvod jer je ostalo se li- la).

Buš došel sutra u Pit između 9-11h.
Evidentirano

Anonymous

• Gost
« Odgovori #39 : 18. Lipanj 2005, 20:33:00 »

Ne, na žalost, bio sam sada sa ženom na Žuji Cool, a sutra crnčim cijeli dan. Baš da mi se da i nije, ali...
Evidentirano

Anonymous

• Gost
« Odgovori #40 : 18. Lipanj 2005, 20:35:25 »

Citat: foggy
Sledge, kao prvo, sori znam da si stariji i postujem te kao takvoga ali naporan si kao necu reci sta. Dosta puta sam bio kod sepica i u nekoliko navrata sam vidio Talijane, njih 5-6 u grupi i razne strance kako u vecim kolicinama kupuju robu bas kod Sepica, zasto nisu jednostavno otisli kod Louisa?

Zato jer Louisa nema u Italiji, pa im je ovaj najsličniji i najbliži, ali glavna spika je u tome što će dobiti PDV natrag, a to ti je već popust od 22%. Bez moljakanja. A oprema u Italiji je jako skupa.
Evidentirano

GussRadWixer

• Gost
« Odgovori #41 : 18. Lipanj 2005, 20:38:26 »

Citat: foggy

Zato jer Louisa nema u Italiji, pa im je ovaj najsličniji i najbliži, ali glavna spika je u tome što će dobiti PDV natrag, a to ti je već popust od 22%. Bez moljakanja. A oprema u Italiji je jako skupa.

Tako je! I zato netreba uc u EU. Dosta smo mi isli njima u shopping! Sad nek oni idu nama!  :mrgreen:  :mrgreen:
Evidentirano

jolly the roger

« Odgovori #42 : 18. Lipanj 2005, 21:51:48 »

Trebam moto-hlače.

Ustvari, imaš li ti dućan ili ne? Da znam, da ne gubimo vrijeme bezveze.

Idem se igrati na Boćarski dom. Tamo je moja omiljena ljuljačka, tobogan, pješčanik i metalna lijana. Yesssss.... A možda dobijem i sladoled i šećernu vatu.

poreka je kruh kojeg se čovjek najviše u životu najede. a ti budi i dalje malouman i samouvjeren :wink:
Evidentirano

Bandit

• ADMIN PIZDEK
  • Administrator
« Odgovori #43 : 18. Lipanj 2005, 22:46:20 »

Zato niti Bandit nije u pravu kada kaže da ja šveram, jer nemam namjeru izbjegavati redovite i zakonite procedure ili utajiti nešto što je u obvezi prijave pred zakonom. Ako me carinik pusti i kaže "u redu je, možete ići", onda je u redu.

Ej Sledge...zakon kaže da si dužan platiti obaveze pri bla,bla...To kaj maloumnik na carini tebe ništ ne pita ne znači da po zakonu nisi obavezan prijaviti robu koju uvoziš. Daj još jednom pogledaj kaj piše u zakonu. Ti možda nemaš namjeru, ali svjesno izbjegavaš platiti obaveze prema državi.  :mrgreen:
Dužan si prijaviti robu koju uvoziš...ne zaboravi. Ali ja nisam dužan tražiti policajca i reči mu da sam se krivo parkiral :mrgreen:  :mrgreen:
Evidentirano

BORISSS

• **
« Odgovori #44 : 19. Lipanj 2005, 00:03:24 »

Šepić je u zadnje vrijeme drastično podigao cijene i radi sa preko 100% marže,cijena ista za keš i karticu i nije u redu da za stalne mušterije ne daje popuste koje je nekad davao,osim za neke "drugare" koji su i dalje u igri po nekoj drugoj liniji
Evidentirano

Vedran

« Odgovori #45 : 19. Lipanj 2005, 00:23:07 »

Citat: BORISSS
Šepić je u zadnje vrijeme drastično podigao cijene i radi sa preko 100% marže,cijena ista za keš i karticu i nije u redu da za stalne mušterije ne daje popuste koje je nekad davao,osim za neke "drugare" koji su i dalje u igri po nekoj drugoj liniji

Šepić ne daje popuste radi toga što je on uvoznik i distributer za Hrvatsku (svi ostali dučani uzimaju od njega) pa stoga je morao ukinuti popust na robu jer su mu se njegovi partneri koji od njega uzimaju robu žalili i rekli da to nije u redu je on njima daje rabat na robu recimo od 30% od maloprodajne cijene i ako on daje popust redovno na svoje cijene svakom kupcu morao bi dati i njima još veći rabat tak da i oni mogu dati popust. i onda to vodi u zbrku s rabatima i popustima i to vodi do smanjenja zarade.... stoga on ne daje popuste.

neko je već napisao.... ljudi koj misle da su naši trgovci s bilo čim pljačkaš i da deru marže od 100% nek se sami upuste u trgovinu i nek vide kak je to... nešto što si kupio za 50 a prodao za 100 nije marža od 100% i tebi ne ostaje 50  :!:
Evidentirano
gaće
mit bremsenstreifen

CBzweR - Marac

• **
  • Vozi: skuteRR picohvat
« Odgovori #46 : 19. Lipanj 2005, 03:04:11 »

Eto da i ja prenesem svoje iskustvo s Šepić dućanom.

Prije cca. metar-dva dana odlučio sam otići do šepića po kacige, pojaseve, ruksake. Ukupni ceh bio je cca 3000 i planirao sam to platit u kešu jer gotovo svaki ducan daje kakvih 5-10% popusta za keš. Na moje pitanje kolko je popust na keš odgovorio je da ga nema pa sam stoga iso peglat karticu pa neka onda on njima placa 8% ili kolko je vec za transakciju za placanje karticom.

Sto se tice usluge tu nemam nikakvih zamjerki, isprobavao sam sve sto sam htio, popricao s njim o svemu sta me zanima itd...itd...
Evidentirano
Plavi momci, neki drugi put me kaznite
popio sam mnogo, da zaboravim na sve.

darkovsky

« Odgovori #47 : 19. Lipanj 2005, 03:40:26 »

Ma daj, pa nemaju se što ostali dućani buniti, Šepić je glavni zastupnik za Hrvatsku, ima pravo dati 10% na gotovinu. Znači, ostali dućani smiju davati 10% na keš, ali Šepić ne smije jer je izvor svih dućana u Hrvatskoj. Ma daj... Ako se nekome tko uzme robu od Šepića (znači plati tu robu još više zbog Šepićevog rabata) i dalje isplati davati popust, onda stvarno ne vidim razloga zašto se to ne bi ostvarilo i kod njega. A uostalom, on je i imao popust 10% na keš prije 3 godine, ali od onda to više ne ide.
CBzweR - Marac je napisao činjenicu. Po meni žalosno, kako može biti isto da li platiš na 8 rata karticom ili gotovinom??

Rivi

• Il' si faca,ili nisi!!!
  • Vozi: Classic doggy style!
« Odgovori #48 : 19. Lipanj 2005, 09:18:30 »

Ubuduće svoje kupovine ostvarujem u Čakovcu. Podatke naveo Tomee. Zašto? Zato jer mi se najviše isplati. Ako nema, idem u Streetfightera, ali kako on nabavlja kod njih, onda ću ić kod Piccila.
Louis mi je dobar, ima i odličnih stvari za nać, ali malko je predaleko.
Evidentirano

progressof_B

• ex. PRObike Bojan
  • Vozi: APN6S
« Odgovori #49 : 19. Lipanj 2005, 11:28:23 »

Ljudi dragi vi samo izraćunajte koliko ćete vremena i novaca potrošiti na putovanje u npr. Louis (Čk-Graz cca 150km) !? Uzmeš godišnji, dođeš u Graz, sav sretan uđeš u Louis, a kad tamo oni nemaju onu jaknu ili kacigu koju bi ti htio! Potrošio si dragocjeno vrjeme, lovu, kupio neku glupost, platio kaznu za brzinu(normalno u SLO), posvđao se s carinikom i nezadovoljan došao doma!To se jednostavno meni ne isplati jer i kod nas ima dovoljno kvalitetne opreme a i neki popusti se mogu dobit, dok u Louisu nema popusta a i cjene su nešto više nego u katalogu.  :chainsaw:
Evidentirano
Nisam zgodan, al sam nezgodan

www.amc-glad.hr

Anonymous

• Gost
« Odgovori #50 : 19. Lipanj 2005, 21:21:48 »

Citat: Bandit
Zato niti Bandit nije u pravu kada kaže da ja šveram, jer nemam namjeru izbjegavati redovite i zakonite procedure ili utajiti nešto što je u obvezi prijave pred zakonom. Ako me carinik pusti i kaže "u redu je, možete ići", onda je u redu.

Ej Sledge...zakon kaže da si dužan platiti obaveze pri bla,bla...To kaj maloumnik na carini tebe ništ ne pita ne znači da po zakonu nisi obavezan prijaviti robu koju uvoziš. Daj još jednom pogledaj kaj piše u zakonu. Ti možda nemaš namjeru, ali svjesno izbjegavaš platiti obaveze prema državi.  :mrgreen:
Dužan si prijaviti robu koju uvoziš...ne zaboravi. Ali ja nisam dužan tražiti policajca i reči mu da sam se krivo parkiral :mrgreen:  :mrgreen:

Bandit, u krivu si! Ja i prijavim robu; on me pita "imate li što...", ja kažem da imam to i to. Ja sam svoju dužnost obavio. I prijavio sve što je bilo. A to što on sa time nije ništa napravio, a neću se ja zbog toga buniti. A to nije niti svjesno niti nesvjesno izbjegavanje bilo čega.

Nisi dužan tražiti policajca, ali si dužan poštovati prometne znakove i pravila. zato nije bitno da li je policajac blizu ili ne. Znak je zato stalno tamo. Kako su meni znali reći "znate, nisam vas vidio...", na što mu kažem da me i nije trebao vidjeti. Trebao je vidjeti znak promjera metra koji mu stoji iznad glave, a ne tražiti mene pogledom. A ta kriva procjena, naravno, košta.
Evidentirano

Depp

• **
  • Vozi: Versys "zelenjawa"
« Odgovori #51 : 19. Lipanj 2005, 21:53:41 »

8) Iako sam kompletnu opremu koju uvozi Šepić(IXS)kupio u Moto tradeu u Karlovcu,kada sam prije dva tjedna došao k Šepiću po neke majce,spomenuo sam mu kako mi se na IXS čizmi Agiro,malo odšio rub"futre"koja je na onoj opni između zatvarača(nebitno i navažno),gosp.Marijan me je zamolio da čizmu odnesem postolaru da ju popravi na njegov trošak.Rekao sam mu da mi to može i žena prišiti,a on mi je na to onda poklonio IXS kapu koja košta 75kn.Napominjem da nisam imao čizme sa sobom(niti računa za iste) i da je sve to bilo usput i bez ikakve namjere.Možda i nije nešto,ali gesta je od strane gosp.Šepića sasvim u redu. :wink:
Evidentirano
runaway

darkovsky

« Odgovori #52 : 19. Lipanj 2005, 22:20:26 »

Lijepo za čizme, ali mi njihov način poslovanja stvarno nije jasan. Ja sam na početku sezone u dućan donio čizmu Stylo (bila je stara 1 god) na kojoj je cijeli unutarnji dio popucao, te sam ga pitao za savjet. Rekao je da odem postolaru, da se nada da bu se moglo složiti. Mislim, nije da sam ja očekivao išta više, ali nakon ovog tvog posta sam još zbunjeniji...

A jesi dobio kakav popust ako si uzimal na keš u Moto-Trade-u?

miro

• Dežurni petokolonaš
  • Vozi: DUCATI
« Odgovori #53 : 19. Lipanj 2005, 23:31:20 »

Ja sam kod Šepića kupovao nekoliko puta i to ne baš za male novce. Nikad nisam dobio baš nikakv popust. Istina, robu sam mogao isprobati bez većih problema i gunđanja, ali nisam osjetio nikakvu posebnu ljubaznost, možda nešto veću nego tipičnu neljubaznost trgovaca moto opreme s kojima se malo tko može po tom mjeriti. Valjda su se ufurali da prodaju ne znam što i da su jedini na svijetu. Dalje, u Šepiću izbor uopće nije tako spetakularan i nisam našao par stvari koje sam tražio. Cijene su kao i kod većine, pogotovo sad kad su cijene malo skočile. Recimo, identične cijene su u BIG BIKE-u u Slavonskom Brodu, bar one opreme koju sam ja kupovao. Ipak, da sve ne bude tako crno, nisam našao tu kod nas jeftiniju trgovinu, tek poneka stvar. Nadam se da će Šepić ovo pročitati i potruditi se ubuduće malo više.
P.S.
Interesantno, najljubazniji trgovac od svih moto salona u kojima sam bio je trgovac iz Tremba u Ducati salonu u Samoborskoj. Čudno, ipak jedan prestižan motor a trgovac ljubazan kao bakica koja prodaje kupus na placu! Evo, svaka mu čast!!!!
Evidentirano
"I'M A NIGHT RIDER!!!!!!!!
I'M A FUEL INJECTED SUICIDE MACHINE!!!!!"
http://www.youtube.com/watch?v=rmfezDOSd2g

Lolo

• **
« Odgovori #54 : 19. Lipanj 2005, 23:49:04 »

Vidim ljudi se raspisali o popustima ovakvim i onakvim pa hajde da mi netko odgovori kakva je situacija vani. Dođeš npr. u Louis, Hein Gericke, Auner ili bilo koji drugi i veliš ja imam 500 ili više eura i oni odmah padnu ničice pred tobom i daju ti popusta 20.30 ili više %. Ja osobno to nisam doživio. Koliko je koštalo toliko sam platio i točka. Ako je bilo sniženje i to sam platio koliko je pisalo i točka. Bojim se da je kod nas još onaj stari sustav dok je bila inflacija kad su svi dizali cijene za određeni postotak pa onda ako dođeš sa gotovinom onda može i popust. A što se tiće cijena kod Šepića tražite ga cjenik pa uspoređujte cijene tu i vani pa ćete vidjeti koja je razlika. Ja je osobno nisam vidio toliku razliku zbog koje bi se isplatilo prijeći više od 20km. Ako nemožete dobiti kod njega mogu vam ja dati nedjeljom u Pitu od 9-11 (mislim cjenik da nebi bilo zabune). Istina iz 2003 g. ali je još uvijek aktuelan provjereno.
Evidentirano

VEKI

• Vozi: garavušu :-) cb1300
« Odgovori #55 : 20. Lipanj 2005, 09:24:42 »

samo da vas pitam.
zašto bi neko morao dati bilo kakav popust na cijenu nekog proizvoda???
jel pitate popust u dućanu di svako jutro kupujete kruh??
davaje popusta je iskljućivo stvar prodavača i nije nikakava obaveza.

p.s. ja sam bio par puta u šepića i nemam nikakvih primjedbi.ka i svugdi ostalo, osim u ŠAGE :evil:
Evidentirano
we will either find way or make  one
"netko mora nastavit ostvarivat snove"- soichiro honda

Anonymous

• Gost
« Odgovori #56 : 20. Lipanj 2005, 10:48:01 »

Citat: TNT
Ako ne možete dobiti kod njega mogu vam ja dati nedjeljom u Pitu od 9-11 (mislim cjenik da nebi bilo zabune). Istina iz 2003 g. ali je još uvijek aktuelan provjereno.

Je si li ga pitao kako to da roba stara 2 godine još uvijek drži istu cijenu???

Toga nema nigdje! Naravno, osim kod nas, gdje se trgovac ne bi odrekao niti milimetra cijene zato jer si je on, kada je robu nabavljao, zacrtao u glavi koliko na tome može i mora zaraditi, i nemaju šanse nikakvi principi popusta zbog kojega bi on možda morao i mijenjati neke opcije u prodajnom softwareu, jer opcija izvanrednog popusta, naravno, u njegovom ne postoji... To što i on sam zna da nigdje nema toga da se roba stara 2 i više godina (ma već i roba kojoj je prošla "sezona" i dolazi nova olekcija i modeli) cijeni kao najnovija, naše trgovce - barem dobar dio njih u moto-svijetu - uopće ne tangira. Uvijek može računati na naš glup i neuk i neinformiran narod, i da će već za 5 minuta u dućan uletjeti neki moto-gušter sa novcima koji nema pojma o odnosima cijena, novoj-staroj robi i modelima, cijenama kod konkurencije, kojemu će bez beda uvaljati bilo što pod foru maltene "prodajem unikate"...

U Louisu sam naručivao neke stvari koje su već bile prodane (pisao sam o njima u nekim prethodnim postovima). Platio sam ih za vrijeme trajanja akcije, i otišao doma. Nakon 10-ak dana dobio sam doma razglednicu na kojoj piše da je roba došla, da dođem po nju do tada i tada. Došao sam, uzeo robu, i onda na blagajni doplatio do finalne cijene (jer sam i uzeo nešto "pride"). Cijena je, naravno, bila akcijska, mada akcije više nije bilo (zbog narudžbe još dok je akcija trajala), i u softwareu blagajne vidim da blagajnica bez problema odbija od sadašnje cijene popust za akciju, da se bez problema knjiži za svakog trgovca u dućanu tko je to od trgovaca prodao (a ima i onih ovlaštenih dati izvanredne popuste starim mušterijama), da mi se odmah upisuje suma na Louis-Fun-Card i obračunavaju bodovi, te istodobno i dodaje taj novostečeni popust onim prijašnjim i tako umanjuje sadašnja cijena, što se bez problema vodi kroz do tada skupljene bodove (u katalogu piše koliko pojedini artikal donosi izvanrednih bodova, a ostali se zbrajaju ovisno o količini ukupne dotadašnje kupnje). Mislim da je taj princip podosta transparentan i pošten, jer znam pravila igre i znam koliko čega ostvarujem bez da ikoga išta moljakam ili tražim. I važno je što ostvareni popust ne mogu izgubiti sve da se sa nekim u dućanu posvadim, ili ga kritiziram, "na noževe"... Uopće nije bitno da li me prodavač voli ili ne, prepoznaje ili ne itd...

Takav način popusta i prodaje osigurava trajno svježu ponudu, veliki obrtaj robe i novca, jer im je dobro znana logika da je "bolje prodati troje hlača sa zaradom od 100 kuna nego jedne sa zaradom od 200 kuna". A to je princip koji naši "zakoni" ne mogu i ne žele shvatiti, pa se onda niti ponašati u skladu sa time. Kada su došli veliki trgovački lanci kod nas, a la Mercatone, Metro itd..., ja više zbog mnogih stvari ne putujem u Sloveniju ili Austriju. Jer su oni tu foru, o kojoj ja pričam, uspješno prodali ovdje i dižu lovu. Što je, očito, našim moto-trgovcima, neprovedivo, zbog pljačkaškog mentalnog ustroja.
Evidentirano

Anonymous

• Gost
« Odgovori #57 : 20. Lipanj 2005, 10:55:07 »

Vidim ljudi se raspisali o popustima ovakvim i onakvim pa hajde da mi netko odgovori kakva je situacija vani. Dođeš npr. u Louis, Hein Gericke, Auner ili bilo koji drugi i veliš ja imam 500 ili više eura i oni odmah padnu ničice pred tobom i daju ti popusta 20.30 ili više %. Ja osobno to nisam doživio. Koliko je koštalo toliko sam platio i točka. Ako je bilo sniženje i to sam platio koliko je pisalo i točka. Bojim se da je kod nas još onaj stari sustav dok je bila inflacija kad su svi dizali cijene za određeni postotak pa onda ako dođeš sa gotovinom onda može i popust. A što se tiće cijena kod Šepića tražite ga cjenik pa uspoređujte cijene tu i vani pa ćete vidjeti koja je razlika. Ja je osobno nisam vidio toliku razliku zbog koje bi se isplatilo prijeći više od 20km. Ako nemožete dobiti kod njega mogu vam ja dati nedjeljom u Pitu od 9-11 (mislim cjenik da nebi bilo zabune). Istina iz 2003 g. ali je još uvijek aktuelan provjereno.

TNT, oni ti ne daju i ne trebaju dati neki extra-popust na koji si naučio da se kod nas dogovara!

Glavna stvar je što su kod njih stalno cijene podosta niže nego kod velike većine naših trgovaca. U tome je fora. Pa mi za kacigu, koja je kod Louisa na akciji 25 eura ili u punoj cijeni 35 eura, a koju naši lopovi prodaju za 850 kuna, nikakav dodatni popust i ne treba. Ova razlika u cijeni me sasvim zadovoljava. Čak i da inzistiram, i na koljenima molim carinika da mi naplati apsolutno sve što se, vezano za tu kacigu, može i/ili mora naplatiti.
Evidentirano

joke

« Odgovori #58 : 20. Lipanj 2005, 10:55:58 »

Opet "kratko" :twisted:
Evidentirano

Anonymous

• Gost
« Odgovori #59 : 20. Lipanj 2005, 11:01:58 »

Citat: jokezakon
Opet "kratko" :twisted:

Neki dan sam rekao Banditu u Pitu, a bio je pokraj i Taubi i još neki dečki, da mi se čini da su motoristi, poglavito članovi ovog foruma, uglavnom **peeeeeep** tipovi, jer čim piše više od dva reda, odmah je "kuku lele, **peep**...".

Joke, jel' te jako boli?

Pa preskoči onda te teške zadatke kojima nisi dorastao. Nemoj se izlagati teškim naporima, može te od puno razmišljanja strefiti i moždani udar! A čuvaš i oči... I ne moraš niti odgovarati!! Kolike prednosti...

Uglavnom, preskoči!..

Sledge...ovo ti je prvo upozorenje. Molim da se suzdržiš od komentiranja tuđih mentalnih sposobnosti. I opčenito vrijeđanja po forumu.
edit by Bandit, 20.06.2005. at 13:37

Primio na znanje. Nadam se da više neće biti niti komentiranja u stilu "murjak - idiot - kreten - itd" kojim se poteže na mene. Ustvari, nadam se da ćeš i to vidjeti, kao što vidiš i mene. Iliti, vidiš odgovore, ali ne vidiš pitanja. Pa se pitam kako i zašto... Uglavnom, područje vrijeđanja na nešto je vrlo široko. Moj post nisi trebao editirati, jer ja nisam nikoga imenovao, i ti mu sa ovim "peeepanjem" nisi promijenio smisao. Ali barem si, koliko vidim, izbrisao ono gdje sam ja proglašen "peep" & "peep". Hvala na tome. Nadam se i ubuduće još većoj brzini i još puno većoj objektivnosti u pronalaženju uvredljivih i nepripadajućih riječi, fraza i postova.
Evidentirano

Lolo

• **
« Odgovori #60 : 20. Lipanj 2005, 11:19:49 »

Glavna stvar je što su kod njih stalno cijene podosta niže nego kod velike većine naših trgovaca. U tome je fora. Pa mi za kacigu, koja je kod Louisa na akciji 25 eura ili u punoj cijeni 35 eura, a koju naši lopovi prodaju za 850 kuna, nikakav dodatni popust i ne treba. Ova razlika u cijeni me sasvim zadovoljava.

Ja sam se osobno osvrnuo na Šepića jer kod njega manje više kupujem sve. Obilazim i druge dučane ali nisam zadovoljan sa mnogim stvarima pa uglavnom ne kupujem da ne objašnjavam zašto. Što se tiče cjenika IXS iz 2003 u njemu nema cijena nove robe jednostavno zato što je stari ali oprema koja se nalazi u starom i novom katalogu ima cijenu i ona vrijedi i danas (cijene nije napisao gosp. Šepić nego je cjenik njemački ali on naplačuje po njemu). Zašto bi rukavice sa karbonskim dodacima bile jeftinije danas nego prošle godine ako su dobre i prodaju se. Kada sam pisao o cijenama napisao sam da se usporedi cijena tu i tamo. Cijena je gotovo identična. Znači nema rabat ovakav i onakav, porez,harač, Šuker, Škegro i slično ovakvi onakvi. Mene zanima koliko isti napominjem isti proizvod košta tu i vani i onda možemo razgovarati koliko je nešto skuplje ili jeftinije i koliko netko dere ili guli. A dokazao sam već na nekoliko primjera da su vani IDENTIČNI PROIZVODI skuplji (ne svi) i da se jednostavno ne isplati ići van baš sve kupovati. Vani se bar po meni isplati ići kupovati jedino ako su akcije i to isključivo robe koja je kvalitetna bez obzira na proizvođača da netko nebi mislio da preferiram samo jednog.
O dobrim i lošim dučanima je več dosta napisano na ovom forumu pa neka ljudi izbjegavaju takve kod kojih nešto naručiš pa ne dobiješ za 6 mj. ili koji ti naplati isti proizvod 30 ili više posto. Netko je lijen čitati i pitati pa neka plati.
Evidentirano

Anonymous

• Gost
« Odgovori #61 : 20. Lipanj 2005, 12:58:17 »

Zašto bi rukavice sa karbonskim dodacima bile jeftinije danas nego prošle godine ako su dobre i prodaju se.

To isto pitanje bi mogao pitati i tekstilnu industriju, industriju bicikala, pa i motocikala, automobila, cipela, HI-FI-ja, mobitela i druge potrošačke elektronike... Modeli 2005 su u dućanima skuplji od prošlogodišnjih! Ponekad je ta "smjena" generacija proizvoda i jednom ili i više puta unutar kalendarske godine! Znači li to da im nešto fali, nedostaje ili da ne valjaju ili ne znam što? Ne, naravno, ali svijest i podsvijest ljudi kao potrošača je takova, i svi želimo najnovije, jer smatramo da je to i najbolje. Zato se trgovci susreću sa problemom kako prodati prošlogodišnju, ili i stariju robu. A da bi mi trebali snositi troškove njihovih krivih procjena naručenih količina.... mislim da ne bih. Sa druge strane, pametan trgovac si neće opterećivati skupi skladišni prostor (pa čak i kada je njegov vlastiti) sa robom koju mora čuvati i o njoj brinuti cijelu jesen-zimu-proljeće, već ju radije daje jeftinije, ispadne fer i povoljan kupcima, privlači nove kupce (kojom prigodom prodaje i svoju uslužnost i druge usluge za drugi put), a cijenom opet nije na gubitku jer prodaje tako da pokrije sva svoja ulaganja i zakonske obveze, uz minimalnu maržu. Tako sam i kod Motormanie kupio dva para kožnih rukavica sa karbonom za cca 150 kuna par, koje sam poslioje poklonio frendu sa GPZ-om 600, za njega i njegovu ženu. Goričani dali popust i akciju, i tip je sve prodao u roku par dana. A mogao je to čuvati još tri godine. Ako ne za nas, onda za miševe, žohare i ostale zainteresirane.

Ustvari, barem ja neću spašavati nečiju trgovačku bilancu. Tko god to bio. Jer, ponavljam, za svoju lovu ja sam najpametniji.
Evidentirano

smoky

• **
« Odgovori #62 : 20. Lipanj 2005, 13:08:23 »

giant atx, full xtr oprema itd - 4500 kn (fumić) ,  135000 SIT (maraton brežice)
o trstu da i ne pričam.
ako se ne varam tih 135000 kuna je oko 4000 kuna, pa ti vidi jel se isplati ić do tamo, pa se zajebavat s carinicima oće-neće naplatiti dadžbine ili uzet kod nas

mala opaska šipak ćeš dobiti full xtr za 4500 kn,
hihihi :P
Evidentirano

Lolo

• **
« Odgovori #63 : 20. Lipanj 2005, 13:17:30 »

Zašto bi rukavice sa karbonskim dodacima bile jeftinije danas nego prošle godine ako su dobre i prodaju se.

To isto pitanje bi mogao pitati i tekstilnu industriju, industriju bicikala, pa i motocikala, automobila, cipela, HI-FI-ja, mobitela i druge potrošačke elektronike... Modeli 2005 su u dućanima skuplji od prošlogodišnjih! Ponekad je ta "smjena" generacija proizvoda i jednom ili i više puta unutar kalendarske godine! Znači li to da im nešto fali, nedostaje ili da ne valjaju ili ne znam što? Ne, naravno, ali svijest i podsvijest ljudi kao potrošača je takova, i svi želimo najnovije, jer smatramo da je to i najbolje. Zato se trgovci susreću sa problemom kako prodati prošlogodišnju, ili i stariju robu. A da bi mi trebali snositi troškove njihovih krivih procjena naručenih količina.... mislim da ne bih. Sa druge strane, pametan trgovac si neće opterećivati skupi skladišni prostor (pa čak i kada je njegov vlastiti) sa robom koju mora čuvati i o njoj brinuti cijelu jesen-zimu-proljeće, već ju radije daje jeftinije, ispadne fer i povoljan kupcima, privlači nove kupce (kojom prigodom prodaje i svoju uslužnost i druge usluge za drugi put), a cijenom opet nije na gubitku jer prodaje tako da pokrije sva svoja ulaganja i zakonske obveze, uz minimalnu maržu. Tako sam i kod Motormanie kupio dva para kožnih rukavica sa karbonom za cca 150 kuna par, koje sam poslioje poklonio frendu sa GPZ-om 600, za njega i njegovu ženu. Goričani dali popust i akciju, i tip je sve prodao u roku par dana. A mogao je to čuvati još tri godine. Ako ne za nas, onda za miševe, žohare i ostale zainteresirane.

Ustvari, barem ja neću spašavati nečiju trgovačku bilancu. Tko god to bio. Jer, ponavljam, za svoju lovu ja sam najpametniji.

Bilo bi zgodno da prodaješ rukavice i napišeš ovako IXS - model Carbon Mesh god.pro. 2003. 68000km. Tako se prodaju auti, motori i ostala tehnička i ina roba koja prati modne trendove. Ja ih ne pratim pa se time niti ne opterečujem. Uglavnom sigurnost pa sve ostalo. Ove rukavice koje sam napisao koštaju 70€ zanimljivo tu i vani.
I da nebi zamarali svekoliko pučanstvo da to raspavimo negdje na kavi ili nečem drugom već tko kaj pije. Ja plačam prvu.
Evidentirano

BlackBull

• **
  • Vozi: Pegaso 650
« Odgovori #64 : 20. Lipanj 2005, 13:30:58 »

ja kad u motostaru kupujem nešto,nikad ne kupujem za puno love,uvijek mi da popust 15-20% za gotovinu,pitam ga popust i on mi ga da
Evidentirano

Anonymous

• Gost
« Odgovori #65 : 20. Lipanj 2005, 13:38:59 »

TNT, zar fakat misliš da motocikli i sve oko njih ne podliježe nikakvom "modiranju" i trendovima??? Mislim da bi se jaaaaako prevario...

Glede kave, count on me...
Evidentirano

jolly the roger

« Odgovori #66 : 20. Lipanj 2005, 14:32:58 »

Citat: smoky

o trstu da i ne pričam.

ako se radi o xtr iz 99 onda da :P to ti je onaj sta ima 8 zupcanika na piramidi. imam ga doma
Evidentirano

smoky

• **
« Odgovori #67 : 20. Lipanj 2005, 15:20:43 »

o trstu da i ne pričam.

ako se radi o xtr iz 99 onda da :P to ti je onaj sta ima 8 zupcanika na piramidi. imam ga doma

kad se kaže full xtr onda mislim na full a ne samo na kazetu ili ti mjenjač.....e  :wink:
Evidentirano

jolly the roger

« Odgovori #68 : 20. Lipanj 2005, 16:04:12 »

kad se kaže full xtr onda mislim na full a ne samo na kazetu ili ti mjenjač.....e  :wink:

znam znam... shifteri su xtr, kočnice isto, ok, pedale su xt. eto, moja greška. i na pogonu piše "shimano IG chain only". jel moram slikat?
Evidentirano

4rijeke

• Vozi: SVE
« Odgovori #69 : 20. Lipanj 2005, 16:14:42 »

Citat: zweitakt
.....ispod 50 % nitko ne radi jer nema isplativosti....

puno njih radi i sa 20%...

da radim sa 20% već bi bio u penziji!!!

daj mi one adrese uvoznika koji daju 50%......TO NE POSTOJI :mrgreen:
Evidentirano
POZDRAV SVIM BIKERIMA - BEZ OBZIRA KOJI I KAKAV (ili nikakav) MOTOR VOZILI I KAKVU GOD NOSILI KAHLICU NA GLAVI

CBzweR - Marac

• **
  • Vozi: skuteRR picohvat
« Odgovori #70 : 20. Lipanj 2005, 18:22:45 »

Da ne kvotam svakog posebno reci cu samo da neki dan sam bio u Ing Kartu i proslosezonski modeli jakni su na popustu od 30%
Evidentirano
Plavi momci, neki drugi put me kaznite
popio sam mnogo, da zaboravim na sve.

Depp

• **
  • Vozi: Versys "zelenjawa"
« Odgovori #71 : 20. Lipanj 2005, 21:05:34 »

Citat: darkovsky
Lijepo za čizme, ali mi njihov način poslovanja stvarno nije jasan. Ja sam na početku sezone u dućan donio čizmu Stylo (bila je stara 1 god) na kojoj je cijeli unutarnji dio popucao, te sam ga pitao za savjet. Rekao je da odem postolaru, da se nada da bu se moglo složiti. Mislim, nije da sam ja očekivao išta više, ali nakon ovog tvog posta sam još zbunjeniji...

A jesi dobio kakav popust ako si uzimal na keš u Moto-Trade-u?

Nisam dobio nikakav popust,ali sam bio zadovoljan činjenicom da su cijene identične onim kod Šepića.S obzirom da mi se nije dalo ići u Zagreb,to mi se učinilo poštenim.Na većini artikala koje sam kupio(praktično sve)čak je i bila Šepićeva naljepnica sa cijenom.U međuvremenu sam na lanjskom Zg Autoshowu posjetio Šepićev štand i pitao ga za sajamski popust(falile su mi još hlače)ali rekao mi je da ništa od toga.Svejedno sam zadovoljan,jer je oprema kvalitetna.Vozio sam se u zimi i nije bilo hladno,u ljeti nije prevruće,lako se čisti i to je to.Ni u kom slučaju nisam imao računa ići van po opremu.Bio sam u Udinama i kupio par sitnica koje sam platio otprilike jednako kao i ovdje.Da sam mogao ostvariti povrat IVE i proći bez carine,možda.Moj šogor je kupio Dainese komplet u Australiji i prilično je niže cijene nego ovdje.ALi to je već druga priča. :wink:
Evidentirano
runaway

4rijeke

« Odgovori #72 : 20. Lipanj 2005, 21:10:43 »

Deep, sličnu temu smo imali i na nekom drugom forumu :wink:  činjenica JE da neki ljudi dobiju popust a neki ne, tako je bilo i uvijek će biti.... pitanje je samo tko spada u koju skupinu kod kojeg dilera :wink: a da su popusti bili normalna stvar prije nego su Šepijevi dileri to prigovorili i to JE činjenica
Evidentirano
POZDRAV SVIM BIKERIMA - BEZ OBZIRA KOJI I KAKAV (ili nikakav) MOTOR VOZILI I KAKVU GOD NOSILI KAHLICU NA GLAVI

toldi

• **
« Odgovori #73 : 20. Lipanj 2005, 21:30:30 »

Ja ne bih htio ništa govoriti o popustima, jer su oni rezultat volje trgovaca i apsolutno NEOBAVEZNI!! Ali bi skrenuo pažnju na sveprisutnu neljubaznost i aroganciju ovdašnjih trgovaca, koju sam zatekao u 90% naših trgovaca motoopremom. :x
Tužno je to što čovjek teško nailazi na ljubazne trgovce, a i uslužne djelatnike tipa servisera, kojima bi to trebao biti temelj poslovanja! :? Valjda je mentalitet u nas takav, da čovjek čim nešto zaradi, vine se u nebo i ostatak smrtnika smatra stokom. To zaključujem nedavnom nabavkom kako novog motocikla, tako i kompletne prateće opreme,  kojom sam obišao znatan broj trgovina. :!:
A na ljubaznost sam naišao samo kod slabije renomiranih kuća i trgovaca koji bi se trenutno mogli prepoznati u ovoj priči, i kojima želim dobar posao i dalje! :cool:
Samo da se ne pokvare! :mrgreen:
Evidentirano

4rijeke

« Odgovori #74 : 20. Lipanj 2005, 22:01:43 »

e za ovaj avatar ćeš nadrapati! kazna je 3 karlovačka :piva:
Evidentirano

toldi

• **
« Odgovori #75 : 20. Lipanj 2005, 22:11:39 »

Citat: 4rijeke
e za ovaj avatar ćeš nadrapati! kazna je 3 karlovačka :piva:

:mrgreen: Na tom sam ti ja odrasel! Al nema veze, more i 4 da nebu sumnjivo! :cool:  :piva:
Evidentirano

darkovsky

« Odgovori #76 : 20. Lipanj 2005, 22:52:50 »

Citat: VEKI
samo da vas pitam.
zašto bi neko morao dati bilo kakav popust na cijenu nekog proizvoda???
jel pitate popust u dućanu di svako jutro kupujete kruh??
davaje popusta je iskljućivo stvar prodavača i nije nikakava obaveza.

p.s. ja sam bio par puta u šepića i nemam nikakvih primjedbi.ka i svugdi ostalo, osim u ŠAGE :evil:

Naravno da popust nije obavezan, ali firmi je u cilju bolje poslovanje, ljubaznost i to da im mušterije dođu opet (bar se nadam). Zbog toga svega, a i zbog konkurencije, TE ZBOG PLAČANJA GOTOVINOM (što firmi najviše paše) mislim da je neki popust potreban.
Ovo sa kruhom neću komentirati, a ovo treće isto kao i prvo.

Nadalje, netko je na forumu spomenuo da se u Louis-u ne dobije popust i da nitko neće klečati za 500E, mislim da su oni to kvalitetno i pametno riješili sa Bonus karticom, koja je već prije bila spomenuta.

Ajde, neka Šepić ni nema popust za gotovinu, ali ja se ne sjećam kada je kod njega bila neka akcija, što na kraju godine (van sezone) daju gotovo sve firme, bar na određene artikle. A da ne pričam o tome kako na Auto sajmu nisu davali baš nikakav prigodan popust (isto prije spomenuto), dok su se na Uvex štandu prodavale stvari sa 10-15%. Također, na AutoHrvatskaBim štandu bile su izložene neke Nolan kacige po posebnim cjenama (a svi se slažemo da nemaju ni upola prodaju kao kod Šepića), a za kraj ću reći da sam bubrežnjak DryLex koji u Šepića dođe 235 kn platio na štandu već spomenutog AMD iz Čakovca po cijeni 200 ili čak 190 kn (više se ne sjećam). Isti, bubrežnjak, bili su skoro štand do štanda, a toliko jeftinije (mora da ovi iz AMD-a ne rade sa apsolutno nikakvim rabatom, čak idu i u minus, ako 'jadni' Šepić ima poravnate cijene sa Europom, pa jedva on zaradi..) Mislim da to sve nije u redu.

I da, vidim da se malo otišlo u offtopic, ja nikad nisam rekao da IXS nije kvalitetan, hlače su odlične, jakna je super, za čizme sam napisao što se dogodilo, a meni se čičak na bubrežnjaku brzo izlizao, dakle- nisu najkvalitetniji, ali mislim da su od hrvatskih ponuđača jedni od boljih.

darkovsky

« Odgovori #77 : 11. Studeni 2005, 19:58:45 »

Listam novi Moto-Puls pa sam došao do teksta 'Popusti'. I baš me zanimalo tko što nudi. Znači (citiram):
M-Tech, Spool, IXS- Superbike 10%
Dainese, Box15 10%
A-PRO, Ave 10-20%
Uvex, Autocroatia 20%
Shoei, Superbike, Moto Trade 10%
AXO, Moto Trade 15%
Givi, Superbike 10%
.
.
itd…
Znači, roba poput IXS-a (koju svi uzimaju od Šepića) i Shoei-a ipak može biti snižena, a da dućan ne propadne zbog minimalnih marži, kako je netko spomenuo.. Čak i ako nema  popusta na gotovinu tijekom cijele godine, vremena poput jeseni ipak zaslužuju 'nešto'. I to u većini dućana, osim u Šepić Commerce-u.

Rivi

• Il' si faca,ili nisi!!!
  • Vozi: Classic doggy style!
« Odgovori #78 : 11. Studeni 2005, 20:02:51 »

Ja se ispričavam, ali ova tema bi tribala bit u Raspravama o dilerima. I tamo ću je pribacit. Fala na razumijevanju.
Evidentirano

Lolo

• **
« Odgovori #79 : 11. Studeni 2005, 23:42:51 »

Citat: darkovsky
Listam novi Moto-Puls pa sam došao do teksta 'Popusti'. I baš me zanimalo tko što nudi. Znači (citiram):
M-Tech, Spool, IXS- Superbike 10%
Dainese, Box15 10%
A-PRO, Ave 10-20%
Uvex, Autocroatia 20%
Shoei, Superbike, Moto Trade 10%
AXO, Moto Trade 15%
Givi, Superbike 10%
.
.
itd…
Znači, roba poput IXS-a (koju svi uzimaju od Šepića) i Shoei-a ipak može biti snižena, a da dućan ne propadne zbog minimalnih marži, kako je netko spomenuo.. Čak i ako nema  popusta na gotovinu tijekom cijele godine, vremena poput jeseni ipak zaslužuju 'nešto'. I to u većini dućana, osim u Šepić Commerce-u.

Mene zanima samo cijena za isti proizvod i to je jedino relevantno uspoređivati. Dakle taj IXS - ov proizvod kod jednog proizvođača naspram Šepića ili nekog drugog. Kolika je razlika? Isplativa?
Evidentirano

darkovsky

« Odgovori #80 : 11. Studeni 2005, 23:54:00 »

Kod nas nema razlike, svi uzimaju robu preko Šepića, cijene su iste. Zovi- Superbike, R.P.M., AMD (nekad su imali i jeftinije od Šepića, više ne drže), Lerga.. ni ne znam više.

kosta

• **
  • Vozi: motor
« Odgovori #81 : 20. Studeni 2005, 15:31:29 »

neke razlike Louis katalog-neki dučani
Uvex flash 129,95e-1167,43kn
Uvex magnum 99,95e-834,22kn
Uvex VX8 149,95e-1260,53kn
kompresor za pumpat gume 12V 19,95e-65,00kn
AGV GP-1 vizir 9,95e-97,00kn
potkapa ninđa ljetna 3,45e-22,00kn
ALU nosač tablice 29,95e-580,00kn
štitnik za ruke enduro 9,95e-60,00kn
kapice ventila(izgled klipa ) eloksirano 2kom 6,95e-19,10kn 4kom
sve je to tu negdje ja osobno idem u siječnju u louis možda nekaj i najdem,a i bit će mi izgovor za cjelodnevno druženje sa ekipom :roll:
Evidentirano
SVIJET JE PUN GRBAVOG DRVEČA I BUDALA.

Udruga Branitelja Motorista Croatia
http://ubmc.hr/

brum

• **
  • Vozi: Auto i bicikl
« Odgovori #82 : 21. Studeni 2005, 02:02:24 »

Ovo su moja iskustva kao novaka u moto priči,  imam 38 godina i dugo nisam vozio motor, zbog teškog pada u mladosti. To ružno iskustvo me uvjerilo da količina novca koju imam za kupovinu motora nije dovoljna i za novi motor, zaštitnu opremu, registraciju i servis i doradu motora. Odlučio sam stoga kupiti rabljeni,  ali očuvan motor, i tako namknuti sredstva za kupovinu opreme za suprugu i sebe.
Opremu sam počeo tražiti več u kolovozu i moram reći da sam bio jako razočaran s situacijom na tržištu. Obišao sam i kontaktirao sve dućane u Zagrebu i okolici, a i neke van njega, ali moja prvobitna ideja da svu opremu kupim na jednom mjestu nije uspjela. Nisam mogao shvatiti da sa više od 20000 kuna gotovine u džepu nisam dovoljno interesantan kao potencijalani kupac. Uglavnom svi su se vadili na kraj sezone, na duge rokove čekanja robe koja se kupuje iz kataloga, upitnu mogućnost izbora boja i veličina. NISAM želio ići u Grac ili München, već sam novce želio ostaviti u Hrvatskoj i dobiti račun za svaki komad koji kupim.
Jedini dućani koji su uopće imali barem nešto opreme na lageru s bzirom na ono što sam želio kupiti su bili Šepić, Motormanija, i Novema. Jedini su oni mogli nas dvoje makar i djelomično obući. Napominjem da su bili vrlo uslužni i korektni i da su puno vremena potrošili na odgovore na sva naša pitanja. Na kraju smo kacige (Nolan N-101 Matrix) kupili u BIM-u, kožne jakne i hlače, rukavice ljetne, steznike i moto-trapericeu Novemi (Spool), moje čizme, kišnjake i ovratnike u Šepiću (IXS), zimske rukavice, navlake za kacige u Motormaniji (Orina). Ovo su bili dućani gdje smo mogli ući, isprobati i obući ono što želimo, odnosno naručiti i u razumnom roku, (10-ak) dana dobiti robu iz kataloga, te sve to platiti. Popusta je bilo u BIM-u 10%, Novema 7%, Motormanija 20 %, Šepić ništa. Nama je puno više od popusta bila važna činjenica da je roba kvalitetna i DOSTUPNA.
Drugi zastupnici i dućani nisu loši, ali jednostavno nisu imali robu koja nama treba ili je nisu mogli ili znali nabaviti u razumnom roku. Katalozi su u nekim slučajevima samo gubljenje vremena, jer je moguće nabaviti možda samo 10% od ponuđenih artikala.
Evidentirano
bruum, bruuum, bruuuum!!!!

speed attack

• Šverc commerce
  • Vozi: šaRRafe
« Odgovori #83 : 21. Studeni 2005, 14:15:52 »

Citat: brum
. NISAM želio ići u Grac ili München, već sam novce želio ostaviti u Hrvatskoj i dobiti račun za svaki komad koji kupim.
.

vjerujem da bi i u Grazu i u münchenu dobio racun za svaki dio opreme, jos bi i MwSt. dobio natrag. a za 20000kn obuces dvojicu i to jako jako dobro.
Evidentirano
prodajem kucu u srcu hrvatskog zagoRja
nije hitno, al je povoljno )))

brum

• **
  • Vozi: Auto i bicikl
« Odgovori #84 : 22. Studeni 2005, 23:46:58 »

Ne sumnjam da bih, ali da ne ponavljam priču s našim carinicima prilikom povratka u zemlju. Mislim,  ako idem motorom van moram imati opremu, kuda sa njom ako kupim novu? A opet ako idem autom, 20000 kuna u opremi teško je ne primijetiti u autu. A poslije zadnjeg iskustva s carinicima u Bregani kada sam se vraćao na motoru s novim gumama kupljenim kod Furlana ( obje sam platio 1350 kuna umjesto 2460 kuna kod nas) i gnjavaže. ostajem i dalje pri tome da je moj izbor Hrvatska ako je ikako moguće.
Moje mišljenje je da dok god postoje i rade, ti i takvi dućani s moto opremom kod nas, vrlo vjerojatno imaju dovoljno kupaca koji kupuju po tim cijenama i uvjetima. Kada tih kupaca više ne bude, jer će odlaziti u neke druge dućane i oni će promijeniti stav.
Jednostavno moramo čekati dok se ne otvore veći moto marketi i ne počne funkcionirati prava tržišna utakmica. Sve bolja prodaja motora dokaz je tome da se stvara kritična masa potencijalnih kupaca opreme. Stvar je samo procjene kada će netko odlučiti da je taj dio kolača financijski interesantan. Sjetite se situacije s zastupnicima automobila, velikim trgovačkim centrima, bankama...
Evidentirano
bruum, bruuum, bruuuum!!!!

kosta

• **
  • Vozi: motor
« Odgovori #85 : 23. Studeni 2005, 22:00:44 »

Sniženje AGV serije K u Louisu-  79,85e u Zagrebu - 1970kn  :roll:
Evidentirano
SVIJET JE PUN GRBAVOG DRVEČA I BUDALA.

Udruga Branitelja Motorista Croatia
http://ubmc.hr/

kangarooo

• *
Odg: Oprema, ?epić, Uvex, ostali
« Odgovori #86 : 26. Veljača 2006, 11:36:23 »

dobar je sepic., ljudi rade svoj posao. ja uvjek dobijem popoust iako ih neznam. i opet cu ici kupiti kod njega jer je bolji od vecine prodavaca kod kojih sam bio.uvjek ima svega u shopu.
Evidentirano

darkovsky

Odg: Oprema, Šepić, Uvex, ostali
« Odgovori #87 : 26. Veljača 2006, 15:49:29 »

Onda ću slijedeći put kad trebam nešto kod njega prvo nazvati tebe, pa ti uzmeš sa popustom. Ko zna, vjerojatno si ljepši od mene, pa zato.  :mrgreen: Ili to te onak- tebi dam, tebi ne dam. Pa sad koji uđeš..
« Zadnja izmjena: 26. Veljača 2006, 22:30:25 darkovsky »
Evidentirano

BlueSteel

• *
  • Spol: Ženski
  • Vozi: Suzuki GS 700E
Odg: Oprema, �epić, Uvex, ostali
« Odgovori #88 : 28. Veljača 2006, 20:36:28 »

Evo da se i ja ubacim u raspravu koja je krenula u razne pravce.
i
Za mjesec dana ja krecem u dilanje jakni , nisu marka ( tipa IXS, Dainese, Heine Gericke ..)   ali su povoljne (1400 kn), koža je 1,2 imaju sve protektore koji su atestirani, podstavu i etc..pa ako nekog zanima neka se javi na PP...  :LOL:

Ljudi nek sami procijene da li su im kvalitetne, lijepe, udobne , povoljne.. :mrgreen:
Evidentirano
M.K. KOMPA
You never ride alone..
moto smart

Ivann_

• **
  • Vozi: Cbr 600rr - movistar
« Odgovori #89 : 30. Travanj 2006, 00:42:28 »

Ljudi jel drzi ko AXO kombinezone u Zg?
Evidentirano

krco

• **
  • Vozi: Hayabusu
« Odgovori #90 : 30. Travanj 2006, 01:00:09 »

i
Za mjesec dana ja krecem u dilanje jakni , nisu marka ( tipa IXS, Dainese, Heine Gericke ..)   ali su povoljne (1400 kn), koža je 1,2 imaju sve protektore koji su atestirani, podstavu i etc..pa ako nekog zanima neka se javi na PP...  :LOL:

Ljudi nek sami procijene da li su im kvalitetne, lijepe, udobne , povoljne.. :mrgreen:

jel znas ti da su postrozili zakon za dilere a?
 :mrgreen:
Evidentirano

darkovsky

« Odgovori #91 : 30. Travanj 2006, 21:11:40 »

i

Na ovu temu se možeš uključiti jedino ako buš davao bar 10% popusta za gotovinu  :mrgreen:

BlueSteel

• *
  • Spol: Ženski
  • Vozi: Suzuki GS 700E
« Odgovori #92 : 04. Svibanj 2006, 12:04:42 »

2krco : zakon za dilere.. :misli:
bas me briga ja sam uvoznik  :jesus:

2darkovsky: kak je super kak ekipa pada na te fore s popustima.. :mrgreen:
Evidentirano
M.K. KOMPA
You never ride alone..
moto smart

Hed

• **
  • Vozi: Honda TransAlp
« Odgovori #93 : 05. Lipanj 2006, 15:19:41 »

Ja kod Šepića ušao u dućan sa 20.000 kn i sa namjerom da kupim kompletnu opremu za motor jer ništa osim motora nisam imao, iz trgovine sam izašao sa svim novcima bez opreme i posran od glave do pete ...

Prije toga sam bio nekoliko puta i oni mlađi dečki su bili sasvim pristojni i profesionalni, no starija gospoda, e pa za njih bi bilo bolje da rade neki drugi posao ...
Evidentirano

phay

• Gost
« Odgovori #94 : 06. Lipanj 2006, 09:48:59 »

Ja kod Šepića ušao u dućan sa 20.000 kn i sa namjerom da kupim kompletnu opremu za motor jer ništa osim motora nisam imao, iz trgovine sam izašao sa svim novcima bez opreme i posran od glave do pete ...

Prije toga sam bio nekoliko puta i oni mlađi dečki su bili sasvim pristojni i profesionalni, no starija gospoda, e pa za njih bi bilo bolje da rade neki drugi posao ...

dobro si napravil  :palacgore:

i meni ide na k... taj njihov pristup do mušterija!
Evidentirano

Dek..Dadek

• Dek Cicogled
  • Vozi: na ćelavoj gumi jer sam siromašan
« Odgovori #95 : 07. Lipanj 2006, 15:48:56 »

ja bio danas.
ekipa je OK.
bila je gužva,ali su se trudili svima sve pojasnit,objasnit,pitali što trebamo itd.
Ali su cijene malo previsoke čini mi se,pod tim mislim na razne "accessories" za motor/opremu,(dodatna oprema)ostalo nisam ni gledao.
Kacige su više manje OK,to sam isto gledao.Shoei-kao u louisu.
Ima svega.Ako nemaš 10000 kn za ostavit u dućanu i kupuješ "sitnice",vjerujte,ne isplati se ići u Louis i slične dućane u inozemstvu.
A tržište će reći svoje,tko će radit dobro,radit će,tko neće,neće.Izbor je naš....
Evidentirano
SAME GAS I POLAKO!

SaleKT

• Vozi: Više ne vozi
« Odgovori #96 : 07. Lipanj 2006, 16:42:01 »

ja sam bio kod šepića, i kupio svu opremu, prodavači su bili i više nego susretljivi, stvari koje nisam znao o opremi su mi objasnili, kako šta treba stajat. da ih nisam slušao, vjerojatno bi mi već sad sva oprema bila prevelika.
ja sam bio zadovoljan :palacgore:
Evidentirano

mrakan

• **
  • Vozi: DT125R XT660R KX250f
« Odgovori #97 : 07. Lipanj 2006, 23:43:36 »

svima je najbitnije da kupe najbolje i plate najjeftinije, a da je tako taj isti šepić sigurno nebi imao toliko robe koliko sada ima, a ak je nekom šepić skup, nek ide dalje i stvar je riješena.

slažem se i ja da nekad treba staviti neki popust, ali popusti obićno budu preko zime (onda kupujte), a preko ljeta je i samom šepiću u interesu da što više zaradi jer mi je tad najveća sezona

a što se tiče usluga, tj. ljubaznosti prodavača, to mi je manje bitno, glavno da oni imaju ono što meni treba, a uvijek kad kupujem nešta obićno naletim na vlasnika koji zna šta radi  :palacgore:

a oni krajnje neljubazni koji rade preko k... i koji samo gledaju na sat kad će im završiti radno vrijeme, bolje da nerade taj posao, jer kao prvo ostavljaju loš dojam o sebi, kao drugo loš dojam o vlasniku i kao treće loš dojam o cijeloj firmi

toliko od mene (zasad)
Evidentirano

HR_THe_Butcher

• **
  • Vozi: SuperDuke
« Odgovori #98 : 22. Lipanj 2006, 03:29:35 »

Ako ovo netko još čita....

Danas sam bio kod Šepića kupiti par sitnica (600 kn) i u razgovoru se požalio na jedan dio opreme kupljen kod njih (bez veze, da vidim jel samo meni ili se i drugi žale). Čovjek se ponudio da mi zamijeni i isti čas donio novi artikl. Moram priznat da to nisam očekivao i ugodno sam iznenađen - pa nek se zna.

Što se tiče (ne)ljubaznosti, mislim da ekipa tamo ima takav čudan gard, no uslužni su, trude se i pomažu koliko to mogu - ne može svatko glumit dupeuvlakača!

Evo još par dućana gdje je sve ispalo super:
1. Novema Nova
2. TC Motoshop, Ljubljana

I jedan di nije:
1. Motormanija (ništa posebno, sitnice, jednostavno nije sjeo)

Evidentirano
 Str: 1 2 3 4 [Sve]   Gore

Stranica je generirana za 0.41 sekundi uz 14 upita.