Ja i moja jača polovica 16.-17. i 18.05. putujemo na produženi vikend u Dubrovnik. Preko agencije smo dobili smještaj ali sve ostalo mi je enigma.
Molim kolegice i kolege sa foruma da me savjetuju gdje da jedem, kamo da idem i šta da radim dolje 3 dana
.
Budući da letimo avionom dole ću biti invalid pa bi najrađe nešto rentao (barem skuter - auto bi mi bio mislim nepraktičan i skup).
Molim vas preporuke sa nekim okvirnim cijenama za orijentaciju.
Hvala.
Obavezno obići staru gradsku jezgru, zidine, knežev dvor, akvarij, katedralu sv.Vlaha.....prilikom obilaska starog grada pazi gdje ćeš sjesti i popiti nešto, na samom stradunu cijene su ti poprilično visoke (bijela kava 17-20 kn), ali ako samo malo zađeš u sporedne uličice cijene su niže....karta za gradske zidine ti je 50 kn po osobi, osim ako je nisu poskupili, a pošto je sezona već pomalo počela ne bi me ni to čudilo.....
Osim starog grada obavezno prošetati do uvale Lapad (prekrasna šetnica prema i uz more), sve je puno kafića koji su subotom i nedjeljom puni......sve vrvi od komada, ali pošto ideš sa djevojkom pazi kud gledaš

.....
Ako budeš u mogućnosti popni se i na Srđ odakle puca prelijep pogled na cijeli Dubrovnik, posebno na stari grad....relativno je blizu, kad izađeš na magistralu prema Cavtatu ideš do skretanja za Bosanku i onda samo uzbrdo, sve skupa nekih 5-6 km i na vrhu si.....
Što se tiče izlaska u Dubrovniku ti ja aktualno u starom gradu vikendom, tu ti je najbolji provod, imaš puno kafića u uskim kalama (uličicama), zatim Hemingway bar, noćni klub Dub na Pilama (ulaz u stari grad sa sjeverne strane), disco Fuego također na Pilama...itd
Što se tiče preporuka za jelo tu ti nisam baš ekspert, znam za pizzeriu "Skala" u bourbon streetu gdje je hrana odlična i jeftina.....vjerujem da će ti se još netko javiti i dati ti tu malo više informacija....
Isto tako obići i Cavtat ako budeš mogao, nekih 22-23 km od Dubrovnika.....ima staru gradsku jezgru po kojoj se isplati prošetati, kao i uz rivu.....ako budeš išao obavezno se popeti do groblja na brdašcu i vidjeti Račićev mauzolej (Meštrović).....
Što se tiče rentanja skutera provjeriću ti to još pa ti javim cijene....
pozz