Molimo prijavite se ili registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Napredno pretraživanje  

Novosti:

 Str: 1 ... 26 27 [28] 29 30   Dolje

Autor Tema: Kamere SJ4000 i SJ5000  (Posjeta: 69377 )

dROGAR

  • **
  • Offline Offline
  • Spol: Muški
  • Postova: 434
  • Vozi: Klaudia Shiver
  • Lokacija: Srce Moslavine
Odg: Kamere SJ4000 i SJ5000
« Odgovori #675 : 05. Veljača 2018, 18:01:58 »

Ima tko user manual od sjcam 5000+ wifi ?
Evidentirano

salej600

  • **
  • Offline Offline
  • Postova: 164
  • Lokacija: nema- uzela žena
Evidentirano

danc00

  • ***
  • Offline Offline
  • Spol: Muški
  • Postova: 1122
  • Vozi: Aprilia Shiver 750/Yamaha yz450f
  • Lokacija: Krapinske Toplice
Odg: Kamere SJ4000 i SJ5000
« Odgovori #677 : 12. Ožujak 2018, 16:22:15 »

E ljudeki samo da vam velim ak neko ne zna, u XPLORE-u vam je na akciji 499kn akcijska kamera...ima je i na pošti (ako uzmete online besplatna poštarina)

Moja preporuka, za 500kn je odlična, malo sam se igral s njom i kvaliteta snimki je odlična, slike su loše (u odnosu na fotić) ali mogu poslužit. Ima sve kaj imaju kamere od 200€, tak da ono...za amatere super prilika.

https://1drv.ms/u/s!AjN0REMy5gswpiIIKMf_tAsbE45g

https://1drv.ms/u/s!AjN0REMy5gswpiMTOVvBf2qRDg6f

Ima i solidnu opremu  :palacgore:
Evidentirano

MIK0

  • ***
  • Online Online
  • Spol: Muški
  • Postova: 1721
  • Vozi: F4 Brutale
  • Lokacija: Pag
Odg: Kamere SJ4000 i SJ5000
« Odgovori #678 : 16. Ožujak 2018, 20:27:55 »

Uspoređujem bitrate između EKEN H9R i SOOCOO S300 na 1080/60 i vidim veliku razliku između njih , i nije mi jasna prevelika razlika / oscilacija na EKEN H9R  tj od 18724 do 36145  :misli: nisam u tim vodama pa bi molio objašnjenje od nekoga tko se razumije u te stvari ( postavka kamere na EKEN-u cijelo vrijeme je ista 1080/60 )

...
Na bitrate osim naravno rezolucije utječe postavka "kvalitete" snimke (Normal-Fine-Super Fine).
Znači sva tri videa su istog trajanja, iste rezolucije i snimaju isti kadar. 
Kamera je SJ7 STAR

Evidentirano
 

Tpeko

  • *
  • Offline Offline
  • Spol: Muški
  • Postova: 29
  • Lokacija: Gradac, Splitsko Dalmatinska
Odg: Kamere SJ4000 i SJ5000
« Odgovori #679 : 17. Ožujak 2018, 10:20:38 »

Moja preporuka svakome tko gleda jeftinu kameru je da odabere GoPro Seassion 4, siguran sam da se sad u sklopu akcija moze pronaci dosta povoljno...hrpu nastavaka kupite na ebayu i super. Imao sam Sj4000 koja je bila pola cijene od ove GoPro seassion 4 i generalno sam razocaran s njom. Kad snimi i sacuva nesto to je super, ali dosta puta nije uopce sacuvala ni slike ni video, a isprobani su svi trikovi ( razlicite sd kartice class10… formatiranja..itd...)
GoPro software i kompaktibilnost sa aplikacijama je top, jednostavnost i kvaliteta.
Evidentirano

antkes

  • **
  • Offline Offline
  • Spol: Muški
  • Postova: 220
  • Vozi: CBR 600 F
  • Lokacija: split
Odg: Kamere SJ4000 i SJ5000
« Odgovori #680 : 17. Ožujak 2018, 11:26:05 »

Moja preporuka svakome tko gleda jeftinu kameru je da odabere GoPro Seassion 4, siguran sam da se sad u sklopu akcija moze pronaci dosta povoljno...hrpu nastavaka kupite na ebayu i super. Imao sam Sj4000 koja je bila pola cijene od ove GoPro seassion 4 i generalno sam razocaran s njom. Kad snimi i sacuva nesto to je super, ali dosta puta nije uopce sacuvala ni slike ni video, a isprobani su svi trikovi ( razlicite sd kartice class10… formatiranja..itd...)
GoPro software i kompaktibilnost sa aplikacijama je top, jednostavnost i kvaliteta.
Gopro je ipak gopro, to je kao da usporedujes opela i bmw-a
Netko jednostavno ne zeli ( tipa ja ) skuplju kameru nositi u slucaju pada/ letenja kamere iz drzaca. Jedno je dat 200 kn za meanit koji je oke kvalitete i vidi se tablice i sve sto se treba vidit, a jedno ako oces kvalitetu za yt.
Evidentirano
Per aspera, ad astra

Tpeko

  • *
  • Offline Offline
  • Spol: Muški
  • Postova: 29
  • Lokacija: Gradac, Splitsko Dalmatinska
Odg: Kamere SJ4000 i SJ5000
« Odgovori #681 : 17. Ožujak 2018, 14:11:54 »

Gopro je ipak gopro, to je kao da usporedujes opela i bmw-a
Netko jednostavno ne zeli ( tipa ja ) skuplju kameru nositi u slucaju pada/ letenja kamere iz drzaca. Jedno je dat 200 kn za meanit koji je oke kvalitete i vidi se tablice i sve sto se treba vidit, a jedno ako oces kvalitetu za yt.

Eto bas je slucajnost, vozim opela :D Inace vozim i mtb vecinom u prirodi pa mi je tu takodjer bitna kvaliteta slike. Ima mogucnost wifi prijenosa podataka direkt s kamere na  mob...i jos dosta toga, a jednostavnost da se sve radi pomocu jedne tipke super. Samo kazem da sam da za jeftinu kameru neke pare i nisan dobia pouzdanost kamere  . Odes jednom negdi i snimis nesto super i dodes donm i vidis da ti kamera nije sacuvala, ta Sj4000 je imala problema sa firmwerom i softwareom....Za 1200kn se moze nac novi Seassion 4 i nema brige nikakve. A to za padove prika isto ko da govoris necu vozit skup motor jer ako padnem i razbijem ga....lipo namistis kameru i nece ti otpast. Ova GoPro je i vodotporna do 10m, ne treba kuciste.
Evo ponuda https://www.jeftinije.hr/Proizvod/9270666
Evidentirano

MIK0

  • ***
  • Online Online
  • Spol: Muški
  • Postova: 1721
  • Vozi: F4 Brutale
  • Lokacija: Pag
Odg: Kamere SJ4000 i SJ5000
« Odgovori #682 : 17. Ožujak 2018, 14:36:38 »

Generalno se slažem sa stavom da je GoPro pouzdan proizvod, no s druge strane bilo koja akcijska kamera bez funkcije stabilizacije videa  je poluproizvod.

Evidentirano

Tpeko

  • *
  • Offline Offline
  • Spol: Muški
  • Postova: 29
  • Lokacija: Gradac, Splitsko Dalmatinska
Odg: Kamere SJ4000 i SJ5000
« Odgovori #683 : 17. Ožujak 2018, 17:41:51 »

Generalno se slažem sa stavom da je GoPro pouzdan proizvod, no s druge strane bilo koja akcijska kamera bez funkcije stabilizacije videa  je poluproizvod.

Slazem se, Session 4 nema stabilizaciju....ali je opet slika u FHD i vise nego dobra, za ovo sto je koristim zadovoljan. Gledam ubuduce uzeti Seassion 5 jer on snima u 4k i ima full stabilizaciju (1700kn), a to je po meni top. Definitvno ne kupovati 4k kameru ako nema stabilizaciju slike.
Evidentirano

Ivek Zapresic

  • **
  • Online Online
  • Postova: 131
  • Lokacija: Zaprešić okolica
Odg: Kamere SJ4000 i SJ5000
« Odgovori #684 : 17. Ožujak 2018, 19:10:20 »

A di buš gledal 4k?ili taj 4k konvertiraš u HD? 4k traži i pilu od kompa za editirati.
Evidentirano

MIK0

  • ***
  • Online Online
  • Spol: Muški
  • Postova: 1721
  • Vozi: F4 Brutale
  • Lokacija: Pag
Odg: Kamere SJ4000 i SJ5000
« Odgovori #685 : 17. Ožujak 2018, 20:18:27 »

E to je isto pitanje, koji je smisao amaterske akcijske snimke u 4K.
Ja osobno sve snimam [email protected] i to mi je sasvim dovoljno..... možda kroz koju godinu ...
Evidentirano

dROGAR

  • **
  • Offline Offline
  • Spol: Muški
  • Postova: 434
  • Vozi: Klaudia Shiver
  • Lokacija: Srce Moslavine
Odg: Kamere SJ4000 i SJ5000
« Odgovori #686 : 23. Ožujak 2018, 12:55:04 »

kveščn

- koliko vam traje baterija, naštimano da se ekran isključi za par min
- wifi isključen
- mikrofon isključen
- bat 900 mAh
- da li rezolucija snimanja videa utječe na potrošnju baterije
Evidentirano

stkaos

  • **
  • Offline Offline
  • Spol: Muški
  • Postova: 133
  • Vozi: CBF 600 SA 8
  • Lokacija: Tu i tamo
Odg: Kamere SJ4000 i SJ5000
« Odgovori #687 : 23. Ožujak 2018, 16:13:40 »

Od sat do dva, ovisi o rezoluciji i broju sličica po sekundi.
Evidentirano

Bartul

  • *
  • Offline Offline
  • Spol: Muški
  • Postova: 30
  • Lokacija: Split
Odg: Kamere SJ4000 i SJ5000
« Odgovori #688 : 23. Srpanj 2018, 13:18:07 »

Dragi Forumaši, pozdrav svima,  :D
sjećate se da sam uz vašu podršku nedavno  kupio kameru u NeutrinuSJCAM SJ 5000X Elite i jako sam zadovoljan, snima fascinantno i radi kao sat nakon godinu i pol, odlične filmove snimao, barem tehnički.  :palacgore:
Sada namjeravam prijeći na SJ 7 i siguran sam da mogu biti samo zadovoljniji, npr uz ostalo zbog Full 4K rezolucije (ne interpolirane 4K) @30fps. Za razliku od moje, još ima i touchscreen, externi mikrofon, i npr rezoluciju 1080p @ 120 fps.



Dakle, ne pitam vas kakva je kamera, ova koju već imam je super i facinantna, a ova može biti samo bolja, to nije upitno. SJ8 je možda i najbolja no ipak je dosta skuplja, držim da je ovo best buy.  8)
Ono što ću vas pitati je slijedeće;

1740kn je cijena u Neutrinu, oni ne spuštaju cijenu i  tko zna  kad će?
No, postoje i druge opcije, npr.
https://www.banggood.com/SJCAM-SJ7-STAR-4K-WIFI-Action-Camera-SONY-IMX117-CMOS-2_0-Inch-LCD-Sport-DV-Ambarella-A12S75-p-1087999.html

Ovdje je cijena (na akciji) $140 = (po tečaju 6,5, a $ je još i manji) to je 910 kn, s PDV-om je to oko 1 137 kn što je prilično, za  603 kn jeftinije od ovih kod nas.

Dakle, carine nema jer je cifra ispod 150€, ne bi bilo niti PDV-a da je narudžba iz EU, no na gornjem linku izgleda da ne mogu naručiti nego iz Kine:misli:
Zna li netko od vas možda kako doskočiti ovomu, ili imate neki drugi link koji šalje robu iz Europske Unije? To bi bilo najbolje.  :shock:

Hvala vam i na bilo kakvom komentaru koji ćete napisati, a ako vas zanima mogu postaviti i koji link nekog mog filma, hoćete li iz mora, ili gdje se govori pa da vidite da je audio i mikrofon na 5000X Elite ustvari – odličan, a ne kako neki pišu. Ovo zadnje je opcionalno, naravno, to nije point mog posta.  :D
« Zadnja izmjena: 23. Srpanj 2018, 13:23:04 Bartul »
Evidentirano

stkaos

  • **
  • Offline Offline
  • Spol: Muški
  • Postova: 133
  • Vozi: CBF 600 SA 8
  • Lokacija: Tu i tamo
Odg: Kamere SJ4000 i SJ5000
« Odgovori #689 : 23. Srpanj 2018, 16:28:24 »

Na PDV uvik računaš kad roba prelazi 160 kuna i nije iz EU, ali se zna dogodit da puste i bez. Ne znam o čemu ovisi, možda o gužvi, procjeni carinika, deklaraciji, srići...
Evidentirano

t0k

  • *
  • Offline Offline
  • Spol: Muški
  • Postova: 95
  • Vozi: Versys 650 '08
  • Lokacija: Slavonija
Odg: Kamere SJ4000 i SJ5000
« Odgovori #690 : 23. Srpanj 2018, 16:45:49 »

Evidentirano

Bartul

  • *
  • Offline Offline
  • Spol: Muški
  • Postova: 30
  • Lokacija: Split
Odg: Kamere SJ4000 i SJ5000
« Odgovori #691 : 23. Srpanj 2018, 18:47:43 »

imas banggood eu skladiste
Odlično t0k, baš to sam i trebao, hvala ti, tu bi to što piše na kraju trebala biti i konačna cijena:palacgore: 
Ispričavam se, nadam se da ovaj EU Warehouse nije kao onaj slučaj o kojem se je pisalo i na ovom Forumu kad roba stigne iz bascarinske zone (tada je bilo iz Mađarske), pa se opet plaća PDV?  :misli:

Vidim nažalost i jedan detalj koji mi nije nikako simpatičan: "Sold Out Currently:( Doduše, ni cijene se baš ne podudaraju s glavnim webom... zašto je to, možda zbog te akcije...  Jedino da ne poskupi kad prođe akcija tamo (ne mogu trenutno ući u investiciju, ali jako skoro).  :shock:
Pratit' ću situaciju,  hvala i još nekomu ako će napomenuti nešto korisno.  :wink:
Evidentirano

MIK0

  • ***
  • Online Online
  • Spol: Muški
  • Postova: 1721
  • Vozi: F4 Brutale
  • Lokacija: Pag
Odg: Kamere SJ4000 i SJ5000
« Odgovori #692 : 23. Srpanj 2018, 19:02:42 »

...

1740kn je cijena u Neutrinu, oni ne spuštaju cijenu i  tko zna  kad će?
No, postoje i druge opcije, npr.
....
Kad sam je ja kupovao početkom godine moj izbor je bio kod ovih: https://edigital.hr/specijalna-video-kamera/sjcam-sj7-star-sport-kamera-vodootporna-futrola-crna-p490148
Btw, većinu toga o kameri sam napisao ovdje http://www.motori.hr/forum/index.php?topic=258964.0 (iako vidim da su u međuvremenu nestale fotke iz opisa) no ako te što zanima slobodno pitaj.

Znači dodatno sam još kupio daljinski i vodootporno kućište koje ima mogućnost provlačenja kabela za napajanja kamere.
Evidentirano

DarioWolf

  • *
  • Offline Offline
  • Spol: Muški
  • Postova: 33
  • Vozi: Aprilia Pegaso 650
  • Lokacija: Rijeka
Odg: Kamere SJ4000 i SJ5000
« Odgovori #693 : 23. Srpanj 2018, 19:57:04 »

imao sj6 bio vise nego zadovoljan ,sad sam presao na sj8 trenutno u isprobavanju nemam na sta se za sad zalit , treba proucit na gearbest i bangood pa iz eu warehouse tako se najvise isplati :palacgore:
Evidentirano

Machariel

  • **
  • Offline Offline
  • Spol: Muški
  • Postova: 102
  • Lokacija: Zagreb
Odg: Kamere SJ4000 i SJ5000
« Odgovori #694 : 24. Srpanj 2018, 06:19:24 »

pozdrav!
zanima me dali je ovo dobra kamera za amatera.. povremeno koristenje, cisto iz fore da i ja probam to malo cudo

ili treba uzeti sj7 ili sj8 ?

https://neutrinomobile.hr/sjcam-sj5000-full-hd-14664.html



Sent from my iPhone using Tapatalk
Evidentirano
 

BreakM

  • **
  • Offline Offline
  • Spol: Muški
  • Postova: 119
  • Vozi: Honda CRF250L
  • Lokacija: Samobor
Odg: Kamere SJ4000 i SJ5000
« Odgovori #695 : 24. Srpanj 2018, 09:35:19 »

pozdrav!
zanima me dali je ovo dobra kamera za amatera.. povremeno koristenje, cisto iz fore da i ja probam to malo cudo

ili treba uzeti sj7 ili sj8 ?

https://neutrinomobile.hr/sjcam-sj5000-full-hd-14664.html

SJ5000X elite ili SJ6, bit će ti žao poslije što nisi dao 200kn više, ako se koristi na motoru stabilizacija videa je bitna, SJ6 može primit i externi mikrofon kojeg onda možeš stavit negdje gdje se ne čuje vjetar toliko, a ako ti ništa od toga nije bitno onda je i SJ4000 dobra i dosta jeftinija.

Osobno razmišljam o kupnji Gitup Git2, neke su akcije ovih dana po eu.bangoodu i na gitup stranici UK stock.. Dobije se za 670kn ili manje sa manje opreme, ima opcionalno svoj externi mikrofon, dobru stabilizaciju videa, sony ili panasonic senzor ovisno Git2 ili Git2P, djeluje primamljivo..
Evidentirano

Machariel

  • **
  • Offline Offline
  • Spol: Muški
  • Postova: 102
  • Lokacija: Zagreb
Odg: Kamere SJ4000 i SJ5000
« Odgovori #696 : 24. Srpanj 2018, 09:46:59 »

hvala na infou... nije ni to lose sto ti kazes, narucit preko neta.. ja sam mislio otic tu u zg u trgovinu i kupiti... a ako je tako jeftinije mozda se cak jnodlucim tako uzet jer mi nije bas hitno da ju kupim


Sent from my iPhone using Tapatalk
Evidentirano

MIK0

  • ***
  • Online Online
  • Spol: Muški
  • Postova: 1721
  • Vozi: F4 Brutale
  • Lokacija: Pag
Odg: Kamere SJ4000 i SJ5000
« Odgovori #697 : 24. Srpanj 2018, 09:59:02 »

Eto, manje više sve je rečeno no ipak ... ja bih te "akcijske" kamere podijelio u 4 kategorije:

1. nemaju stabilizaciju, na 1080p ne snimaju u 60fps
2. nemaju stabilizaciju, na 1080p snimaju u 60fps ili više
3. imaju EIS stabilizaciju + visoki fps
4. imaju OIS stabilizaciju + visoki fps

Prva je bacanje novca odnosno ne bih je uopće smatrao "akcijskom" kamerom, druga može bit OK ali samo ako ćeš je koristit fiksno montiranu na mjestu bez puno vibracija/pokreta, treća je entry level ako kameru misliš koristit montiranu na sebe/motocikl i četvrta je naravno najbolja jer jedina dobro stabilizira i video i fotografiju.

Ima tu sad i nekih apsurda, tipa GoPro 6 nema OIS nego EIS, a košta pun kufer više nego SJ7 STAR koja ima OIS ali zato ima lošije riješene neke druge stvari .... sve u svemu jedini zaključak je da akcijska kamera "mora" imati nekakvu stabilizaciju a sve ostalo što platiš može biti samo bonus koji možda i hoćeš koristit ali velika vjerojatnost da nećeš.
Evidentirano

Machariel

  • **
  • Offline Offline
  • Spol: Muški
  • Postova: 102
  • Lokacija: Zagreb
Odg: Kamere SJ4000 i SJ5000
« Odgovori #698 : 24. Srpanj 2018, 11:00:33 »

svaka cast! kratko i jasno, sve pise. hvala


Sent from my iPhone using Tapatalk
Evidentirano

catevs

  • **
  • Offline Offline
  • Spol: Muški
  • Postova: 524
  • Vozi: Tuono V4R aPRC
  • Lokacija: Bjelovar
Odg: Kamere SJ4000 i SJ5000
« Odgovori #699 : 24. Srpanj 2018, 11:19:44 »

A najpovoljnije riješenje sa optičkom stabilizaciom je?

Zanima me malo vožnje i glupiranje sa djecom po plaži i slično (vodootporno kućište je obavezno)
Evidentirano
Najbolje stvari dolaze u paru - 2 sise i V2×2
Ja sam vegetarijanac, na sve stavljam vegetu
 Str: 1 ... 26 27 [28] 29 30   Gore
 

Stranica je generirana za 0.383 sekundi uz 22 upita.