Oprema — 19 listopada 2008 -

KOFER E 55 MAXIA 3
KOFER E 55 MAXIA 3

Svi oni koji imalo putuju a nemaju naljuče RRove, već motocikle sa nosačima kofera, sa zanimanjem će dočekati ovaj novi model predstavljen na Intermontu, a koji već slavi za vrhunski kofer spomenute tvornice.

Ova Maxia ima 55 litara i kao što je iz fotografije vidljivo, najbolja je za spremanje dviju kaciga. Oni koji putuju u dvoje znaju što to znači. Dimenzije su joj: visina 320; širina  590; visina 480.

Kofer  je izrađen u ekskluzivnom dizajnu, kako se već i naviklo od ovog proizvođača. Dvobojna reflektirajuća optika i dijelovi oplate kofera koji se mogu mijenjati prema boji motora, govore sami za sebe.

Kako to obično biva, za malo više luksuza moramo dodatno posegniti u džep jer su LED svjetlo kočnice, naslon za suvozača kao i unutrašnje presvlake, dodatna opcija. U tu opciju spada i daljinsko otključavanje kofera, koji se, uzgred budi rečeno, otvara (samo) uz pomoć jedne ruke, dakle jednoručno. To je za one koji putuju vrlo značajno. Znam za puno primjera gdje su se ljudi vozili sa djelomično otvorenim koferom.

Izgleda da ovo daljninsko otvaranje kofera jednostavno osvaja tržiste, a koliko će to biti u praksi sigurno, tek će vrijeme pokazati. No, ovo nije test dotičnog kofera, već samo njegova prezentacija.

Dakle sada se kofer može otvarati samo sa jednom rukom uz pomoč daljinskog otvaranja. Da li to predstavlja neki dobrodošli napredak ili komfor, svaki će kupac za sebe otkriti, no ja neznam niti jednog vozača motora, a da je jednoruk.

Za kraj treba reći da je ova Maxia elegantna i lijepa, i bila bi više ukras svakome motoru s obzirom na činjenicu da svaki koferski sustav narušava liniju samog motora te ju ja i doživljavam kao nužno zlo i još k tomu kao nešto bez čega se ne može (ići na put).

Share

Povezane novosti

Alpinestars oprema

Alpinestars oprema

siječanj 06, 2015
Shoei GT-Air

Shoei GT-Air

studeni 18, 2014
Scorpion kacige

Scorpion kacige

kolovoz 10, 2014
Held Travel Champ kaciga

Held Travel Champ kaciga

ožujak 24, 2014
Nolan N44 Crossover

Nolan N44 Crossover

siječanj 28, 2014
Nolan novosti za 2013

Nolan novosti za 2013

svibanj 15, 2013
AGV SoleLuna

AGV SoleLuna

travanj 04, 2013
Nolan X-802 ponovno na vrhu

Nolan X-802 ponovno na vrhu

listopad 29, 2012

About Author