Brzinci 2008 — 15 kolovoza 2008 -

Klasa 125 SP
U klasi 125SP prvenstvo gotovo dsa je riješeno za prvaka. Nakon odustajanja Luke Nerve zbog problema sa mašinom Ivan Višak je još jednom pobjedom otišao na 43 boda prednosti. Da bi se takvo sigurno prvenstvo izgubilo, mora se raditi o čistoj nesreći i pehu. Ivan samo mora odvoziti još jednu utrku da bi osigurao naslov. Borba za viceprvaka je također neizvjesna. Po rezultatima, preostala mjesta na postolju ukupnog pobjednika bi mogli pripast braći Nervo. Koje mjesto kome, pričekat ćemo jo malo pa donosit procjene. Luka ove godine ima jako puno peha pa nitko nezna šta ga sve eka. Mi se nadamo da će mu se sreća konačno nasmijati.

Klasa 600 Stock
Dario Horvat si je sa 30 bodova prednosti gotovo pa osigurao naslov. Pošto sada dolazi Grobnik na kojem je Dario jako brz, ostaje samo vidjet hoće li se desit borba Horvat-Perkušić koju smo zbog Horvatovog nespremnog motora zaobišli na prošloj trci. Erceg teškoda će se umješat u borbu, noako se vrati u formu kakvu je imao prije pada, mogao bi ugroziti Mislavovo 2 mjesto u ukupnom poretku. Tu su još i Zenko i Pavelić, svi iz trke u trku sve brži vozači. Bit će napeto jer je borba za drugo i treće mjesto dsta blizu.

Klasa 1000 Stock
Jedina klasa gdje je borba za naslov prvaka jako neizvjesna. Kemenović, Kranjec, Zujić i nakon pobjede na zadnjoj utrci AA, Aldo Siminović, svi su blizu i svako se još može dočepati naslova prvaka. Kemenović nakon dosta lošeg prolaska na zadnjoj utrci ima još samo 6 bodova ispred Kranjeca koji pak ima dobrih 12 bodova prednosti ipred Simonovića. Tu je i Zujić koji je tek nešto iza Simonovića. Ostaje nam još jedna jedina Grobnička utrka gdje bi bilo zanimljivo vidjeti hoće li Kranjec moći držati Simonovićev ritam i hoće li ga ovoga puta uspjet skinut sa najvišeg postolja na Grobniku. Tu je i Krešimir Erdec koji će se vratiti na utrku u 8. mjesecu. Kec bi mogao biti jako brz, da li dovoljno brz za Simonovića i Kranjeca neznamo, no ako se ponovi utrka iz 7. mjeseca, i ako se između Kranjeca i Kemenovića nađe još i Kec, bodovno stanje prije zadnje utrke na Hungarorigu bi moglo izgledati jako usko. Gledajući prošlu godinu Simonović bi mogao biti najbrži a Kranjec će da bi postao prvak, morat pobjedit Kemenovića koji će pak također za naslov prvaka morati proći ciljem ispred Alde. Sve u svemu, ova Grobnička utrka će donjeti jako puno toga. Da je Kranjec pobjedio Simonovića na prošloj utrci, bio bi korak do naslova, sada će se morati jak potruditi da to napravi na nadolazečoj utrci kako bi na Hungaroring izašao sa što većom sigurnošću. Kemenović pak mora pojurit Grobnikom kako bi zadržao prednost ispred Kranjeca te ne dozvoliti Simonoviu da ga ugrozi s leđa. No da vas ne davimo matematikom jer za nju u biti još nije vrijeme, pričekajmo sigurno napetu te za mnoge odlućujuču zadnju Grobničku utrku ove godine.

Satnica za cijeli vikend : 2507AA-time-Rijeka-17.08[1].pdf

Za ostale podatek i komentare pratite i sudjelujte ovdje
 

Share

About Author

admin