Predstavljanja — 31 siječnja 2008 -

Harley-Davidson prošlog tjedna je u Hollywoodo predstavio svoju novu kreaciju, Softail Cross Bones. Pogoni ga novi HD agregat, "Twin Cam 96B" sa 6 brzina. Zajedno sa Nightsterom, Night Trainom, Night Rod Specialom i Street Bobom, Cross Bones ulazi u novu familiju "dark costuma".
  

Novi Harley Davidson nosi retro izgled s ponosom. Prednji kraj kao na Springeru i ostale posljeratne "fore", kao mono sjedalo sa amortizerima, polukružni oslonci za noge, sjajno crno obojan poklopac filtera zraka te odrezani prednji blatobran.
 

Novog HD-a pogoni Twin Cam 96B agregat, obojan u crno i sa puno poliranih detalja, a za prijenos snage na podlogu se brine 6 stupanjski mjenjač. Ovjes je jedinstveni Softail.
 

Kao i posljedni HD-ovi "dark costumi", Cross Bones ujedinjuje filozofiju ogoljenih i izrezanih costuma sa sirovom obradom. Srodne duše Cross Bonesa su Nighster, Night Train, Night Rod Special i Street Bob. Više o njima potražite na www.harley-davidson.com/darkcustom.
 

Ime Softail ima korijen u dizajnu stražnjeg ovjesa, sa stražnjom vilicom koja oponaša stari kruti okvir, dok u isto vrijeme osigurava udobnu vožnju. Amortizeri su smješteni  horizontalno ispod agregata, kako se nebi vidjeli. Twin Cam 96B agregat sa kontrabalansnom osovinom kruto je pričvršćen u okvir kako bi vozaču dao jedinstveni HD osjećaj u vožnji. Kao i na svakom Softail modelu, tu je ESPFI ubrizgavanje goriva te mjenjačka kutija sa 6 stupnjeva prijenosa.
 

Cross Bones ima onaj buntovnički izgled, a za to su ponajviše zaslužni prednji kraj sa modela Springer sa kromiranim oprugama, crno prednje svjetlo dizajnirano kao kantica, te "ape-hanger" upravljač u crnoj boji. Odrezani prednji blatobran otkriva više prednje gume, dok stražnji "Bobtail" blatobran radi istu uslugu stražnjoj gumi dimenzije 200. Gume sa jednakim dezenom montirane su na žbičane čelične kotače.
 

Autentično dizajnirani tank od 19 litara diči se sjajno crnom konzolom mačkastog dizajna sa lako dostupnom kontakt bravom i novodizajniranim brzinomjerom. Dio oko konzole je izveden u rukom vezenoj koži, koja se slaže sa amortiziranim sjedalom od istog materijala. Ravni ispušni sistem sa koso odrezanim kromiranim prigušivačima pruža optimalne performanse te se ističe u kontrastu sa ostatkom motora.
 

Share

Povezane novosti

MV Agusta Brutale 2013

MV Agusta Brutale 2013

listopad 17, 2012
Honda Dakar Rally

Honda Dakar Rally

listopad 09, 2012
BMW HP4

BMW HP4

kolovoz 02, 2012
Brammo Empulse

Brammo Empulse

svibanj 14, 2012
Ossa TR280i

Ossa TR280i

studeni 24, 2010
EICMA: Hondini noviteti

EICMA: Hondini noviteti

studeni 12, 2010
EICMA: Piaggio MP3 Yourban

About Author

admin